فهرست مطالب

مهندسی زراعی - سال سی و ششم شماره 1 (تابستان 1392)

نشریه مهندسی زراعی
سال سی و ششم شماره 1 (تابستان 1392)

  • 108 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1392/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرزو محمدی، محمدعلی بهمنیار، مهدی قاجار سپانلو صفحه 1
    شوری از طریق کاهش پتانسیل اسمزی محلول، برهم خوردن تعادل عناصر غذایی و ایجاد سمیت باعث اختلال در رشد گیاه می شود و عملکرد را کاهش می دهد. کاربرد مواد اصلاح کننده نظیر گچ و کود دامی می توانند با کاهش خسارت ناشی از شوری سبب افزایش عناصر مغذی برگ و دانه شوند. بدین منظور آزمایشی در سال زراعی 1388 بصورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار بصورت گلدانی انجام شد. در این آزمایش فاکتور اصلی شامل سطوح مختلف شوری آب آبیاری (0، 3، 6، 9 و 12 دسی زیمنس بر متر) از مخلوط نمکهای کلرید سدیم و کلرید کلسیم به نسبت 1:1و فاکتورهای فرعی شامل گچ (0، 15 و 30 تن در هکتار) و کود دامی (0 و 30 تن در هکتار) بوده است. نتایج نشان داد افزایش شوری آب آبیاری، سبب کاهش میزان فسفر و افزایش نیتروژن و پتاسیم در برگ گندم گردید. همچنین با افزایش شوری آب آبیاری، میزان فسفر و پتاسیم دانه کاهش و نیتروژن دانه گندم افزیش یافت. کاربرد گچ میزان نیتروزن، فسفر و پتاسیم در برگ را به ترتیب 31/6، 89/10 و 82/14 درصد و در دانه به ترتیب 32/10، 84/10 و 45/3 درصد افزایش داد. کاربرد کود دامی در تیمارهای مختلف شوری بر میزان عناصر نیتروژن و فسفر در برگ، فسفر و پتاسیم در دانه معنی دار بود. بیشترین مقدار نیتروژن و فسفر در برگ و دانه با کاربرد 15 و 30 تن گچ در هکتار و بیشترین میزان پتاسیم در برگ و دانه با کاربرد 30 تن گچ در هکتار بدست آمد.
    کلیدواژگان: گچ، کود دامی، شوری، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گندم
  • سعید حجتی، احمد لندی، هیام آل کثیری صفحه 13
    پساب صنایع مختلف حاوی مقادیر قابل توجهی فلزات سنگین هستند که پس از ورود به خاک و آبشویی از آن می توانند آلودگی آب های زیرزمینی را باعث شوند. مطالعات اندکی در رابطه با تاثیر کاربرد کانی های رسی در ممانعت از آبشویی این عناصر صورت گرفته است. لذا این مطالعه با هدف بررسی کارایی کانی سپیولیت به عنوان یک جاذب قوی و ارزان قیمت در جلوگیری از آبشویی عناصر سرب و روی از ستون های خاک در شرایط آزمایشگاهی صورت پذیرفت. بدین منظور 400 میلی لیتر محلول هایی که حاوی غلظت 75 میلی گرم در لیتر عناصر سرب و روی بودند از یک ستون شنی از پیش اشباع شده که حاوی مقادیر مختلفی از کانی سپیولیت (2، 4، 6 و 8 درصد) در دو اندازه کوچکتر از 2 میکرون و 20 تا 50 میکرون بودند با دبی 2/1 لیتر در ساعت عبور داده شد و غلظت سرب و روی در محلول های خروجی (20 میلی لیتری) با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاربرد کانی سپیولیت آبشویی عناصر سرب و روی را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش می دهد. همچنین با افزایش میزان کاربرد کانی سپیولیت از 2 به 8 درصد و کاهش اندازه ذرات کانی فوق از 20 تا 50 میکرون به ریزتر از 2 میکرون، آبشویی عناصر سرب و روی از ستون های مورد مطالعه کاهش می یابد. لیکن میزان سرب آبشویی شده در مقایسه با روی بسیار کمتر است. در کل به نظر می رسد که استفاده از کانی سپیولیت می تواند راهکار مناسبی در جهت کاهش انتقال عناصر سرب و روی به آب های زیرزمینی باشد.
    کلیدواژگان: سپیولیت، آلودگی، پساب، آب شویی
  • یوسف عباسپور کلان، محمدعلی نیکبخت، مجید رهنما صفحه 23
    خشک کردن انگور به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در ایران با چالش های متعددی از جمله تغییر رنگ، فساد پذیری، آلودگی و زمان طولانی مواجه می باشد. با چنین رویکردی، پژوهش حاضر ضمن بررسی رفتار خشک شدن لایه نازک انگور سفید بی دانه ارومیه در خشک کن هوای- داغ، مناسب ترین مدل ریاضی برای توصیف منحنی فرآیند خشک شدن آن را معرفی می کند تا بتواند در طراحی خشک کن انگور مورد استفاده قرار گیرد. آزمایش تجربی خشک کردن در 4 سطح دمای هوای خشک کننده، 40، 50، 60، 70 درجه سیلسیوس و سرعت هوای 2/1 متر بر ثانیه انجام شد. داده های تجربی با 10 مدل نیمه تئوری و تجربی بر اساس آماره های ضریب تعیین(2R)، مربع کای (2X) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) برازش شد. با توجه به نتایج، دمای هوای خشک کننده روی سرعت خشک شدن انگور، اثر معنی داری داشت و با افزایش دما، از 50 به 60 درجه سلسیوس زمان خشک شدن انگور حدود 59 درصد کاهش یافت. همچنین نتایج نشان داد که فرآیند خشک کردن در مرحله با نرخ نزولی انجام پذیرفت. با مقایسه مدل های مورد ارزیابی جهت تعیین بهترین برازش منحنی فرآیند خشک شدن لایه نازک انگور، مدل میدلی و همکاران با (997859/0=2R)، (0001679/0=2X) و (010234/0RMSE=) بهترین برازش را داشت. تاثیر دمای هوای خشک کننده روی ضرایب و ثابت های این مدل نیز بررسی شد.
    کلیدواژگان: سینتیک خشک شدن، مدل ریاضی، انگور سفید بی دانه، خشک کن هوای، داغ، نرخ خشک شدن
  • سعید مینایی، پژمان نیک اندیش، برات قبادیان، محمد جواد شیخ داوودی صفحه 35
    در مدل سازی ریاضی و طراحی سامانه های هیدرولیک، تعیین دبی روغن عبوری از شیر های کنترل بر حسب ضریب تخلیه و سطح مقطع تنگنای ایجاد شده در آنها اهمیت ویژه ای دارد. با وجود آن که ضریب تخلیه به نوع جریان روغن عبوری از تنگنا وابسته است ولی معمولا در شیر های هیدرولیک ثابت فرض می شود؛ به همین منظور در این مقاله، ضریب تخلیه ی تنگناهای ایجاد شده توسط اسپول و سه نوع پاپت متداول در شیر های هیدرولیکی به صورت تجربی اندازه گیری شد. سپس بر اساس داده های تجربی، منحنی برازش شده ی ضریب تخلیه بر حسب ریشه ی دوم عدد رینولدز برای چهار نوع تنگنای ایجاد شده توسط عضوهای متحرک اسپولی، مخروطی، کروی و استوانه ای استخراج گردید. بررسی منحنی ها نشان می دهد که ضریب تخلیه در شرایط آشفته ی جریان برای هر نوع تنگنا مستقل از عدد رینولدز است. از طرفی، ضریب تخلیه در شرایط آرام جریان روغن عبوری از هر چهار نوع تنگنا، به طور خطی با ریشه ی دوم عدد رینولدز تغییر می کند. همچنین ضریب تخلیه در شرایط جریان آشفته برای تنگنای ایجاد شده توسط اسپول نسبت به تنگناهای شامل عضوهای متحرک پاپتی، کم تر است. ضمنا شیب بخش خطی منحنی ضریب تخلیه برای تنگنای ایجاد شده توسط اسپول نسبت به تنگناهای شامل عضوهای متحرک پاپتی بیش تر است.
    کلیدواژگان: شیرهای هیدرولیک، ضریب تخلیه، اسپول، پاپت
  • فرشید اسمعیلی، سپیده کلاته جاری، زرین تاج علیپور صفحه 51
    انجام تحقیقات بر روی بسترهای کشت مختلف جهت پرورش گیاهان آپارتمانی گلدانی امری ضروری به نظر می رسد. با استفاده از ضایعات آلی و مواد معدنی مختلف می توان بسترهای بومی با قیمت های پایین را به عنوان جایگزین ارزان تر، در دسترس تر و با کیفیت مطلوب به جای بسترهای کشت وارداتی معرفی نمود؛ به همین منظور در این تحقیق اثر بسترهای مختلف آلی و بسترهای معدنی بر گیاه گلدانی و برگ زینتی دراسنا (Dracaena marginata Ait.) بررسی گردید. بسترهای کشت به کار رفته عبارت بودند از نسبت های مختلف پیت، کمپوست زباله شهری و ورمی کمپوست در ترکیب با پرلیت و زئولیت. نتایج نشان داد که بسترهای حاوی 50% پیت + 50% پرلیت، 50% کمپوست زباله شهری + 50% پرلیت و 50% ورمی کمپوست + 25% پرلیت + 25% زئولیت بیشترین اثر را بر ارتفاع گیاه، تعداد برگ تولید شده و قطر ساقه نشان دادند و ضعیف ترین نتایج نیز در بیشتر صفات در تیمار 50% کمپوست زباله شهری + 25% پرلیت + 25% زئولیت مشاهده شد. بیشترین میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم جذب شده توسط گیاهان، در تیمار 50% پیت + 50% پرلیت و کمترین آن در تیمار 50% زباله شهری + 25% پرلیت + 25% زئولیت مشاهده شد. با توجه به نتایج، به علت دسترسی آسان و قیمت بسیار پایین تر کمپوست زباله شهری و ورمی کمپوست نسبت به پیت، ترکیب های 50% ورمی کمپوست + 25% پرلیت + 25% زئولیت و 50% کمپوست زباله شهری + 50% پرلیت می توانند به جای بستر کشت وارداتی، 50% پیت + 50% پرلیت، در پرورش این گیاه و سایر گیاهان آپارتمانی برگ زینتی در کشور مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: دراسنا، پیت، ورمی کمپوست، کمپوست زباله شهری، زئولیت
  • عاطفه دشت بزرگ، غلامعباس صیاد، ایرج کاظمی نژاد، موسی مسگرباشی صفحه 65
    پلیمرهای سوپرجاذب قابلیت جذب مقادیر زیادی آب و مواد غذایی را دارند و افزون بر تامین بهینه آب مصرفی گیاهان، هدر روی آب از طریق تبخیر و آبشویی نیز در آن ها بسیار کم است. یکی از راهکارهای افزایش بازده آبیاری و استفاده بهینه از بارندگی در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب است. به منظور مقایسه اندازه های مختلف ذرات یک پلیمر سوپرجاذب بر ظرفیت نگهداشت آب خاک، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار ماده جاذب آب (شاهد (بدون اعمال ماده جاذب آب) و سوپر جاذب طراوت 200A در6 اندازه (25/0- 21/0، 5/0- 25/0، 1- 5/0، 2- 1، 4/3-2 و 75/4- 4/3 میلی متر هرکدام به میزان 2 گرم در کیلوگرم خاک) درسه تکرار در دو بافت شنی لومی و لومی رسی انجام شد. سپس مقدار آب خاک برای هر تیمار در مکش های 0، 1/0، 3/0، 5/0، 1، 3، 5 و 15 بار اندازه گیری و منحنی های رطوبتی هر خاک به طور جداگانه رسم گردید. نتایج نشان داد که بین دو بافت خاکو تیمارها در مکش های مختلف و همچنین اثر متقابل این عوامل با هم اختلاف معنی دار آماری در سطح 1 درصد وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که پلیمر سوپرجاذب 2- 1 میلی متری نسبت به سایر تیمارها باعث افزایش قابل توجهی در ظرفیت نگهداری آب خاک به خصوص در بافت سبک گردید.
    کلیدواژگان: بافت خاک، سوپرجاذب طراوت A200، اندازه منحنی رطوبت خاک
  • الهه حسن زاده، مهدی قاجار سپانلو، محمدعلی بهمنیار صفحه 77
    برای بررسی تاثیر پتاسیم و کود دامی بر عملکرد و غلظت عناصر پرمصرف در برگ و دانه گندم رقم 18-81-N تحت مقادیر مختلف آب آبیاری آزمایشی گلدانی به صورت اسپیلت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی و در چهار تکرار در سال زراعی 89-1388 انجام شد. فاکتور اصلی شامل آبیاری پس از تخلیه 75، 50 و 25 درصد آب قابل دسترس گیاه و فاکتور فرعی شامل پتاسیم در سه سطح 0، 300 و 600 کیلوگرم کود سولفات پتاسیم در هکتار و کود دامی در سه سطح 0، 20 و 40 تن کود گاوی در هکتار بود. نتایج آزمایش نشان داد اثر تیمارهای آبیاری بر میزان عملکرد دانه و غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در برگ و دانه در سطح 1 درصد معنی دار شد و بیشترین غلظت نیتروژن و پتاسیم در تیمار آبیاری پس از تخلیه 75 درصد آب قابل دسترس گیاه مشاهده شد. فسفر برگ و دانه با مصرف کود دامی افزایش یافت و بیشترین میزان فسفردانه در تیمار آبیاری پس از تخلیه 50 درصد آب قابل دسترس گیاه و مصرف 40 تن کود دامی در هکتار و بیشترین میزان فسفر برگ با مصرف 20 و 40 تن کود دامی در هکتار حاصل شد. بیشترین میزان عملکرد دانه در تیمارآبیاری پس از تخلیه 25 درصد آب قابل دسترس گیاه و 40 تن کود دامی مشاهده شد. پتاسیم دانه نیز تحت تاثیر مصرف کود سولفات پتاسیم قرار گرفت و با مصرف 300 و 600 کیلوگرم در هکتار میزان آن افزایش یافت.
    کلیدواژگان: پتاسیم، کود دامی، آبیاری، نیتروژن، فسفر و گندم
  • ابوالفضل هدایتی پور، محمدرضا لک، معرفت مصطفوی راد صفحه 87
    به منظور بررسی اثر نوع علف کش و ابزار خاک ورزی بر علف های هرز، عمکرد و برخی صفات زراعی لوبیا، دو آزمایش مزرعه ای در طی سال های زراعی 1386 و 1387 در ایستگاه تحقیقات لوبیای خمین به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد.تیمار ها شاملکاربرد دو نوع علف کش تری فلورالین و اتال فلورالین و سه نوع ادوات خاک ورزی شامل روتیواتور، دیسک و کولتیواتور بود. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر ادوات خاک ورزی و نوع علف کش بر روی عملکرد محصول و جمعیت علف های هرز در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. در این تحقیق، کاربرد علف کش اتال فلورالین و روتیواتور از نظر افزایش عملکرد دانه لوبیا (54/23 درصد) و کاهش جمعیت علف های هرز (25/89 درصد) نسبت به تیمار شاهد برتری داشت. همچنین، ادوات خاک ورزیروتیواتور و دیسک برای اختلاط علف کش ها با خاک به ترتیب برتری نشان دادند.
    کلیدواژگان: لوبیا، علف کش، ادوات خاک ورزی، عملکرد کمی
|
  • Page 1
    Salinity limited plant growth and will decrease the yield with decrease in solution osmotic pressure, nutrient imbalance and toxicity of some specific elements. Application of amendment materials such as gypsum and cattle manure can adjust the undesirable effects and increase the nutrient elements in leaf and grain. In this regard a pot experiment was conducted during 2009 growing season based on split factorial with four replications in complete randomize design. In this experiment the main factor was inclusive different level of salinity in irrigation water {0, 3, 6, 9 and 12 dS/m as NaCl and CaCl2 (1:1 w/w)} and subsidiary factors were inclusive gypsum (0, 15 and 30 ton/ha) and the cattle manure (0 and 30 ton/ha). The results showed that increasing the salinity content of irrigation water causes reduce the amount of phosphorus and increase nitrogen and potassium in wheat leaves. Also, with increasing in salinity of irrigation water the amounts of phosphorus and potassium in grain decreased and the amount of nitrogen in grain increased. Application of gypsum increased the amounts of the nitrogen, phosphorus and potassium 6.31, 10.89 and 14.82 percent in leaves and the amounts of the nitrogen, phosphorus and potassium 10.32, 10.84 and 3.45 percent in grain, respectively. Using manure at different salinity treatments was significant affecting on the amounts of nitrogen and phosphorus in leaves and phosphorus and potassium in grain. The highest amounts of nitrogen and phosphorus in leaves and grain were obtained using 15 and 30 tons of gypsum per ha while the highest amount of potassium in leaves and grain were obtained using 30 tons of gypsum per ha.
    Keywords: Gypsum, Manure, Salinity, Nitrogen, Phosphorus, Potassium, Wheat
  • Page 13
    Wastewaters from different industries contain great amounts of heavy metals which can contaminate the ground water after entering the soil. Few studies have been conducted on the application of clay minerals such as sepiolite in preventing the leaching of these elements. This study was conducted to evaluate sepiolite as a strong and inexpensive adsorbent in preventing the leaching of lead and zinc from sandy soil columns under laboratory conditions. Therefore, 400 ml of solutions containing lead and zinc with a concentration of 75 mg/l, were passed through pre-saturated soil columns with different amounts of sepiolite (2, 4, 6 and 8 weight percent) in two sizes, < 2 and 20- 50 microns, under a flow rate of 1.2 liter h-1. The concentration of lead and zinc in the successive 20 ml leachate was then measured using atomic absorption spectrophotometer. Results showed that application of sepiolite in soil columns decreased leached amount of Pb and Zn as compared to control treatments. Also, with increasing sepiolite application rate, and decreasing its particle size, leaching of zinc and lead from the soils was reduced. However, the amount of lead leached was less than that of zinc. It seems that sepiolite mineral could be utilized as suitable materials to reduce the leaching of lead and zinc from soil to ground waters.
    Keywords: Sepiolite, Pollution, wastewater, leaching
  • Page 23
    Drying grape fruit as a strategic product in Iran faces numerous challenges including color change, spoilage, and hygienic issues and long drying time. To this aim, the present research was conducted to kinetically study the thin-layer hot air drying of grape fruit together with mathematical modeling to cover the drying process. The results give a promising opportunity for an appropriate design of a dryer. Experimental setups included four levels of air temperature, 40, 50, 60 and 70 oC and air velocity of 1.2 ms-1. Ten semi-empirical and empirical models were subsequently fitted to the experimental data and statistical criteria, coefficient of determination (R2), Chi square (χ2) and Root Mean Square of Error (RMSE) were investigated. Results showed that air temperature of drying has a meaningful effect on the drying rate in a way that increasing the temperature from 50oC to 60oC led to a 59% reduction in the drying time. It was observed that the whole drying process was located in the falling drying phase. Modeling evaluation of data showed that Midili model fitted best (R2=0.9978, χ2=0.0001679 and RMSE=0.010234) to the experimental results. Additionally, the influence of air temperature on the constants and coefficients of the studied models was extensively assessed.
    Keywords: Drying Kinetics, Mathematical Model, Grape fruit, Hot Air Dryer, Drying Rate
  • Page 35
    In mathematical modeling and design of hydraulic systems, it is very important to determine the flow rate through control valves on the basis of discharge coefficient and also the orifice cross section created in the valves. Although the discharge coefficient depends on the oil flow type through the orifice, it is usually assumed as constant in hydraulic valves. Thus, in this paper, the discharge coefficient of orifice created by spool and three conventional poppet types in hydraulic valves were examined experimentally. Then, based on the experimental data, the curve fitting of discharge coefficient versus square root of Reynolds number was extracted for four types of orifice created by the moving members including spool, cone, spherical and cylindrical. Curve assessment showed that the discharge coefficient in turbulent flow for all four types of moving members was constant, but in the laminar flow conditions, the discharge coefficient linearly varied by square root of Reynolds number for them. The discharge coefficient in turbulent flow conditions for the orifice created by spool was lower than the other moving members. While, the slope of the linear part of the discharge coefficient curve for this orifice was more than others.
    Keywords: Hydraulic Valves, Discharge Coefficient, Spool, Poppet
  • Page 51
    It seems necessary to study different beds on which pot plants can be grown in apartments. Organic wastes and different types of mineral substances can be used to prepare domestic beds as cheaper, more available, and higher-quality alternatives for foreign and imported beds. For this purpose, the present study explores effects of different organic and inorganic beds on the pot plant Dracaena marginata Ait and its ornamental leaves. The beds used for growing the plant in this study included different ratios of peat, urban waste compost, and vermicompost in combination with perlite and zeolite. Findings indicated that the beds composed of peat (50%) + perlite (50%), waste compost (50%) + perlite (50%), and vermicompost (50%) + perlite (25%) + zeolite (25%) are the most effective ones on plant altitude, number of leaves, and stem diameter while the poorest results were obtained for a combination of waste compost (50%) + perlite (25%) + zeolite (25%). The highest level of absorption for nitrogen, phosphor, and potassium was observed in the treatment peat (50%) + perlite (50%) while the lowest absorption was found in the plants treated with waste compost (50%) + perlite (25%) + zeolite (25%). Given these results, and due to the lower cost and availability of urban waste composts and vermicompost compared to peat, the combination of vermicompost (50%) + perlite (25%) + zeolite (25%) as well as waste compost (50%) + perlite (50%) can be used to replace the imported products (i.e. peat (50%) + perlite (50%)) in growing Dracaena marginata Ait and other ornamental or pot plants in our country.
    Keywords: Dracaena, Peat, Vermicompost, Urban Waste Compost, Zeolite
  • Page 65
    Superabsorbent polymers are water containers that absorb and retain large quantities of water when applied to the soil. These materials release the absorbed water, allowing the plants to consume adequate amounts of water at all growth stages. One of the best options for increasing the irrigation efficiency and better application of precipitation in arid and semi-arid areas are application of superabsorbent polymers to soil. Different sizes of particles of a superabsorbent polymer were compared on the soil water retention capacity. The study adopted a factorial experimental design based on a completely randomized design in loamy sand and clay loam soil with three replications. There were 7 treatments of water absorbent material including control (without the water absorbent material) and superabsorbent Taravat A200 in 6 sizes (0.21-0.25, 0.25-0.5, 0.5-1, 1-2, 2-3.4 and 3.4-4.75 millimeter, each at 2g per kg soil). Then soil water content was measured for each treatment at suctions 0, 0.1, 0.3, 0.5, 1, 3, 5 and 15 bar and the soil moisture curves were plotted separately. The results showed that there was a significant difference among treatments and two soil textures in various suctions and the interaction of these factors at the level of %1. Also, it was observed that the superabsorbent polymer 1-2 mm compared with other treatments resulted in increase the soil water holding capacity, significantly especially in the light soil texture.
  • Page 77
    In order to study the effect of potassium and manure fertilizer on yield and concentration of macro elements in leaf and grain of wheat (N-81-18 cultivar) under water stress, a pot experiment was conducted in split plot based on randomized complete design with four replications in 2009-2010 crop years. The main factor was inclusive irrigation after depletion of 75, 50 and 25 percent of available water, and the subsidiary factor was inclusive potassium sulfate in three levels (0, 300 and 600 kg/ha) as well as manure fertilizer in three levels (0, 20 and 40 ton/ha). Results indicated that irrigation treatment had a significant effect on grain yield and elements of nitrogen, phosphorous and potassium in leaf and grain at p<0.01 and the greatest amount of elements except for the phosphorous of grain was observed in irrigation treatment after depletion of 75% available water. Phosphorous in leaf and grain increased with the consumption of manure fertilizer and the most amount of phosphorous of grain was obtained in irrigation treatment after depletion of 50% available water and application of 40 ton ha-1 manure fertilizer and the greatest amount of phosphorous of leaf was observed with consumption of 20 and 40 tons ha-1of manure fertilizer. The maximum amount of grain yield was achieved in irrigation treatment after depletion of 25% available water and usage of 40 ton ha-1manure fertilizer. Grain potassium was increased with the consumption of 300 and 600 kg/ha-1 potassium sulfate.
    Keywords: Potassium, Manure Fertilizer, Irrigation, Nitrogen, Phosphorous, Wheat
  • Page 87
    In order to evaluate the effects of type of herbicide and tillage implements on weeds control, seed yield and some agronomic traits ofbean (Phaseolous vulgaris L.), two field experiments were carried out as factorial arrangement in complete block design with three replications during 2007 and 2008 growing seasons at Khomain Research Station (49º 57´ N; 33º 39´ E, and 1930 m above sea level) in Agricultural and Natural Resources Research Center of Markazi Province. Two types of herbicides including Trifluralin and Ethalfluralin and three tillage implements such as rotary plow, disc and cultivator, comprised the experimental factors. Results of combined analysis showed that the effect of tillage implements and type of herbicide for seed yield and weed population were significant at 5% probability. In this research, application of Ethalfluralin and rotary plow had superiority for enhancement of seed yield and decrement of weeds population. In addition, tillage implements such as rotary plow and disc showed superiority for incorporation of soil and herbicide, respectively.
    Keywords: Bean, Herbicide, Tillage Implements, Seed Yield