فهرست مطالب

نشریه بوم شناسی جنگل های ایران
پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده کوثر حمیدی، اصغر فلاح، محمود بیات، سیدعلی حسینی یکانی صفحات 1-8
    جنگل های شمال ایران که به طور عمده روی دامنه های شمالی البرز واقع شده اند به لحاظ ویژگی های ممتاز خود از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مطالعه تحول این جوامع جنگلی و بررسی وضعیت رویشی آنها می تواند به برنامه ریزان و مدیران اجرایی کمک نماید. برای اداره و بهره برداری پایدار از جنگل یکی از اطلاعات اساسی دانستن میزان موجودی (حجمی و تعداد) جنگل می باشد، در واقع برنامه ریزی آینده بر اساس آمار و اطلاعاتی است که از جنگل بدست می آید. در این تحقیق که در بخش جوجاده به وسعت 2/3550 هکتار انجام شد، با استفاده از 359 قطعات نمونه دائم 10 آری در دو دوره زمانی به فاصله 10 سال، رویش حجمی و تعداد درختان توده جنگلی اندازه گیری و محاسبه گردید. نتایج نشان داد که میانگین تعداد در هکتار درختان به ترتیب برابر با 9/177 اصله در سال1382 و 1/188 اصله در سال 1392 می باشد و حجم در هکتار به طور میانگین در سطح بخش در سال 1382، برابر با 80/309 سیلو و در سال 1392، 43/354 سیلو است. رویش سالیانه تعداد 14/13 اصله در هکتار و رویش حجمی سالیانه 24/6 سیلو در هکتار می باشد، به علاوه در این تحقیق بیشترین مقدار رویش در واحد سطح برای گونه راش بدست آمد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که آماربرداری با قطعات نمونه دائم، اطلاعات لازم و دقیق را برای تعیین رویش ارائه می دهد
    کلیدواژگان: فریم، مدیریت جنگل، بخش جوجاده، قطعات نمونه دائم، رویش حجمی
  • شهره کاظمی، سید محمد حجتی، اصغر فلاح، کامبیز براری صفحات 9-18
    هدف از اجرای این تحقیق مقایسه نرخ خالص معدنی شدن نیتروژن به عنوان یکی از مهم ترین خصوصیات زیستی خاک در جنگل های مدیریت شده (پارسل 12) و مدیریت نشده (پارسل 10) در سری یک طرح جنگلداری خلیل-محله (تیپ راش-ممرز) می باشد نرخ خالص معدنی شدن نیتروژن با استفاده از روش کیسه مدفون اندازه گیری شد. به منظور تهیه نمونه چهار نقطه از هر پارسل انتخاب شد. در هر نقطه، سه نمونه (نمونه های الف، ب، ج) از عمق 10-0 سانتی متر تهیه شد. نمونه الف در پلاستیک قرار داده و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه های ب و ج در داخل نایلون فریزر در همان نقطه دفن شدند. نمونه ب پس از گذشت 30 روز و نمونه ج پس از گذشت 60 روز برداشت شدند. نتایج نشان داد که نرخ خالص معدنی شدن در قطعه مدیریت شده در کل دوره مورد مطالعه (15/0) به طوری که معنی داری(05/0) بیشتر از قطعه شاهد بود. در قطعه شاهد نرخ خالص تولید آمونیوم کمتر از صفر (03/0-)، در حالیکه در قطعه مدیریت شده این مقدار بیشتر از صفر (04/0) بود. نرخ خالص تولید نیترات در هر دو قطعه شاهد و مدیریت شده به ترتیب 08/0 و 11/0 بود. اطلاع از نرخ خالص تولید نیتروژن در کنار مطالعات مربوط به نیاز تغذیه ای درختان می تواند راهکار مناسبی جهت مدیریت بهینه جنگل ها باشد. نتایج این پژوهش موید آن است که مدیریت بهینه جنگل می تواند نرخ تولید خالص نیتروژن معدنی را که یکی از شاخص های حاصلخیزی می باشد، افزایش دهد.
    کلیدواژگان: خصوصیات زیستی خاک، نرخ خالص معدنی شدن نیتروژن، مدیریت جنگل، آمونیوم، نیترات
  • مصطفی صادقی فر، علی بهشتی آل آقا، مرتضی پوررضا صفحات 19-27
    تغییرات عناصر غذایی و رطوبت خاک و همچنین پایداری خاکدانه ها چه در کوتاه مدت چه در بلند مدت پس از آتش سوزی به دلیل نقش مهمی که در رشد و تغذیه گیاه و جلوگیری از فرسایش خاک دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش برای اولین بار در ایران اثرات آتش سوزی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت روی این ویژگی ها بررسی شد. در این راستا بخشی از جنگل های زاگرس که دارای سه جایگاه با زمان های مختلف آتش سوزی یک، سه و ده سال پس از آتش سوزی بود، انتخاب شد. برخی ویژگی های خاک شامل آبگریزی خاک و پایداری خاکدانه ها و غلظت عناصر غذایی پتاسیم، سدیم، کلسیم، فسفر، نیتروژن کل و ماده آلی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که یک و سه سال پس از آتش سوزی آبگریزی خاک به طور معناداری افزایش یافت. پایداری خاکدانه ها یک سال پس از آتش سوزی افزایش یافت و این افزایش در تیمار سه سال پس از آتش سوزی نیز مشاهده شد. ماده آلی، نیتروژن، پتاسیم و سدیم در تمامی دوره مطالعه کاهش معنادار در مقایسه با شاهد نشان دادند. تغییری در بافت خاک مشاهده نشد ولی pH و EC خاک در سال اول پس از آتش سوزی افزایش معنی داری نشان دادند. فسفر خاک یک و سه سال پس از آتش سوزی افزایش یافت اما ده سال پس از آتش سوزی کاهش یافت و به سطح قبل از آتش سوزی بازگشت. کلسیم خاک یک، سه و ده سال پس از آتش سوزی نسبت به شاهد تغییر معناداری نداشت. یافته های این پژوهش حاکی از آن است با توجه به افزایش ویژگی آبگریزی خاک و در نتیجه افزایش آبشویی، عناصر خاک وابسته به زمان پس از آتش سوزی کاهش یافته و حاصلخیزی خاک را در بلندمدت تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: آبگریزی، آتش سوزی، پایداری خاکدانه ها، جنگل های زاگرس، عناصر غذایی خاک
  • صالح سخاوت، امید اسماعیل زاده، حامد اسدی صفحات 28-40
    در تحقیق حاضر، پوشش گیاهی روزمینی و بانک بذرخاک سه رویشگاه جلگه ای و پایین بند هیرکانی شامل (هلومسر، انجیلی سرا و ذخیرگاه شمشاد سی سنگان) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری از ترکیب گیاهی روزمینی در خردادماه بر اساس اطلاعات تعداد 68 قطعه نمونه 400 متر مربعی و مطالعه بانک بذرخاک با استفاده از روش کشت گلخانه ای انجام شد. نتایج نشان داد که در بخش پوشش گیاهی روزمینی، تعداد 66 گونه، 59 جنس و 38 تیره گیاهی و در بخش بانک بذرخاک، تعداد 93 گونه گیاهی متعلق به 82 جنس و 48 تیره گیاهی حضور دارد. تیره های Lamiaceae، Poaceae و Rosaceae هر کدام با 5 گونه (6/7 درصد) در بخش روزمینی و در بخش بانک بذرخاک تیره Asteraceae با 12 گونه (9/12درصد)، Lamiaceae با 6 گونه (5/6 درصد)، Cyperaceae، Fabaceae و Poaceae هر کدام با 5 گونه (4/5 درصد) به عنوان مهم ترین تیره های گیاهی محسوب می شوند. نتایج همچنین نشان داد که در بخش پوشش گیاهی روزمینی فانروفیت ها با 9/37 درصد (25 گونه) و عناصر اروپا- سیبری با 4/42 درصد (28 گونه) و در بخش بانک بذرخاک همی کریپتوفیت ها با 3/32 درصد (30 گونه) و عناصر چند ناحیه ای با 28 درصد (26 گونه) به عنوان مهم ترین گروه های ساختاری طیف زیستی و کورولوژی این سه منطقه محسوب می شوند. از مجموع تعداد کل 118 گونه گیاهی منطقه، فقط 41 گونه به صورت مشترک در دو بخش حضور یافته است که این موضوع نه تنها شباهت کم ترکیب گیاهی بانک بذرخاک با پوشش گیاهی روزمینی متناظر در بوم نظام های جنگلی معتدله را تایید می کند بلکه اهمیت مطالعه بانک بذرخاک در معرفی دقیق تر ظرفیت تنوع زیستی گیاهی منطقه را نیز نشان می دهد. همچنین نتایج نشان داد که بذور شب خسب با متوسط تراکم 270 بذر در مترمربع در 61 درصد از نمونه های بانک بذرخاک حضور می یابد که این مساله نقش بانک بذرخاک شب خسب به عنوان یک منبع قابل اتکا برای احیای طبیعی آن در جنگل های هیرکانی را دلالت می کند.
    کلیدواژگان: پوشش گیاهی روزمینی، بانک بذرخاک، شکل زیستی، کوروتیپ، شب خسب
  • عبدالله رستم آبادی، حمید جلیلوند، قربانعلی نعمت زاده، مسعود گودرزی، احسان صیاد صفحات 41-50
    در این تحقیق به بررسی پارامترهای تبادلات گازی و عملکرد فلورسانس کلروفیل نهال های تحت تنش خشکی بلوط اوری (Quercus macranthera F&M) در استان گلستان پرداخته شد. به همین منظور نهال های دو ساله بلوط اوری از جمعیت استان گلستان به مدت 45 روز در معرض سه رژیم رطوبتی خاک (شاهد، بدون تنش (%95 ظرفیت زراعی)، %60 ظرفیت زراعی (تنش متوسط) و تنش شدید (%25 ظرفیت زراعی) قرار گرفتند و پارامترهای تبادلات گازی، روابط آبی و فلورسانس کلروفیل اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد بعد از اعمال 15، 30 و 45 روز تنش شدید کم آبی موجب کاهش معنی داری در فتوسنتز، تعرق و هدایت روزنه ای و بیشینه کارایی و عملکرد کارایی کوانتومی موثر فتوسیستم ΙΙ نسبت به تیمار شاهد شد. در کل مشاهده شد که گونه بلوط اوری بعد از اعمال تنش بعد از 15 روز با سازوکار اجتناب از خشکی به کاهش تمامی پارامترهای تبادلات گازی مثل کاهش فتوسنتز، تعرق، هدایت روزنه ای و فلورسانس کلروفیل (بیشینه کارایی کوانتومی فتوسیستم ΙΙ و عملکرد کارایی کوانتومی موثر فتوسیستم ΙΙ) را بکار گرفته است. همچنین استفاده از سازوکار تحمل کم آبی توسط بلوط اوری باعث شد که بعد از 30 و 45 روز پارامترهای تبادلات گازی (فتوسنتز، هدایت روزنه ای و تعرق) و فلورسانس کلروفیل (بیشینه کارایی کوانتومی فتوسیستم ΙΙ و عملکرد کارایی کوانتومی موثر فتوسیستم ΙΙ) تغییر خاصی در مقابل 15 روز اولیه اش نداشته باشد. با توجه به نتایج این تحقیق می توان گفت که این جمعیت از گونه بلوط اوری با بکارگیری مناسب و به موقع استراتژهای اجتناب و تحمل بخوبی تنش خشکی را پشت سر بگذارند.
    کلیدواژگان: فتوسنتز، فلورسانس کلروفیل، پتانسیل آبی، رطوبت نسبی برگ
  • سید مصطفی مسلمی سید محله، علی کیالاشکی، هاتف پری نژاد، سیده کوثر حمیدی صفحات 51-59
    یکی از ضرورت های بهبود کیفی و کمی جنگل اجرای درست عملیات پرورشی جنگل است. در این مطالعه برای بررسی میزان تغییرات جنگل در نتیجه اجرای عملیات پرورشی، دو توده مدیریت شده (پارسل 13) و توده شاهد (پارسل 2) سری دو برنجستانک استان مازندران انتخاب شد. مساحت هر قطعه 30 هکتار، روش آماربرداری منظم-تصادفی، ابعاد شبکه 100 × 100 متر و مساحت هر پلات نمونه برداری چهار آر انتخاب شد و مشخصه های کمی و کیفی گونه افراپلت (Acer velutinum) در هر دو توده مورد اندازه گیری قرار گرفت. سن جنگل کاری مورد بررسی 20 سال و فواصل اولیه کاشت نهال ها 2×2 متر بود. روش تنک کردن گزینش مثبت و از بالا بوده و چرخش تنک کردن سه الی پنج سال و شدت تنک کردن در هر چرخش به طور تقریب 14 درصد بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین تعداد در هکتار در توده شاهد، 1365 اصله و در توده مدیریت شده 977 اصله، میانگین قطر برابر سینه 5/13 سانتی متر در توده شاهد و 4/16 سانتی متر در توده مدیریت شده، میانگین حجم در هکتار 2/164 مترمکعب در توده شاهد و 5/188 مترمکعب در توده مدیریت شده و ضریب قدکشیدگی در توده شاهد 5/105 و در توده مدیریت شده 4/99 می باشد. آزمون های آماری نشان داد که بین میانگین آماره های کمی دو توده در سطح اعتماد 05/0 اختلاف معنی دار وجود دارد. همچنین وضعیت کیفیت تنه، تقارن تاج، سلامت تاج و آشکوب بندی درختان موجود در قطعه مدیریت شده دارای شرایط بهتری نسبت به درختان توده شاهد بود. نتایج این پژوهش آشکار ساخت که عملیات پرورشی تغییرات مثبتی را در مقدار تولید چوب و خصوصیات ساختاری توده ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: برنجستانک، توده شاهد، توده مدیریت شده، عملیات پرورشی
  • شهرام مهدی کرمی، اکرم احمدی، ضیاءالدین باده یان، زینب بارانی بیرانوند صفحات 60-67
    تشکیل گال در درختان نتیجه تغذیه حشرات گال زا است که از این طریق سبب ایجاد تنش در میزبان خود می شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تغییرات برخی از پارامترهای بیوشیمیایی و شاخص های فتوسنتزی در اثر ایجاد گال در درختان بلوط ایرانی در جنگل های زاگرس میانی صورت پذیرفت. لذا، به منظور بررسی تاثیر گال ایجاد شده توسط حشرات Gall midage بر پارامترهای پرولین، آنتوسیانین، لیگنین و برخی از شاخص های فتوسنتزی در برگ درختان بلوط ایرانی، نمونه گیری از سرشاخه های درختان مبتلا به گال و درختان سالم در جنگل های بلوران شهرستان کوهدشت استان لرستان انجام شد. میزان لیگنین، پرولین و آنتوسیانین در سرشاخه های گال دار نسبت به سرشاخه های بدون گال افزایش معنی داری را نشان دادند (01/0 P≤). همچنین میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل و کاروتنوئید در سرشاخه های درختان مبتلا به گال در مقایسه با درختان سالم ، کاهش معنی داری را نشان دادند (01/0 P≤). با توجه به نتایج، حضور حشرات گال زا بر روی درختان بلوط ایرانی نوعی آفت محسوب می شوند. لذا حضور چشمگیر حشرات گال زا و در نتیجه بروز این تغییرات در درختان، ضرورت کنترل حشرات گالزا و جلوگیری از ایجاد کانون های بحرانی در منطقه مورد مطالعه را نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: پرولین، آنتوسیانین، لیگنین، رنگیزه های فتوسنتزی، گال
|
  • Seyedeh Kosar Hamidi, Asghar Fallah, Mahmoud Bayat, Seyed Ali Hosseini Yekani Pages 1-8
    Iran's northern forests, which are mainly located on the northern slopes of Alborz Mountains, are important due to their excellent features. Accordingly, studying the dynamic of forest communities and their growth status can help planners and executive managers. One of the basic information for the management and sustainable use of forests is forest stand volume (volume and number). In fact, the future planning is based on the inventory obtained from the forest. In Present study, conducted in Jojadeh with an area of 3550.2 ha, the volume growth and number of trees were measured and calculated using 359 permanent sample plots (1000 m2) in two time periods (a 10-year interval). Results showed that the average number of trees per hectare was 177.9 and 188.1 individuals per hectare in 2003 and 2013, respectively. In addition, the average volume per hectare in the district was 309.80 and 354.43 sylve in 2003 and 2013, respectively. Growing number was 13.14 trees per hectare and volume growth was 6.24 sylve per hectare. Furthermore, in this study the highest growth per hectar was obtained for oriental beech. Our results suggested that the inventory with permanent sample plots provide necessary and accurate information to determine the growth rate.
    Keywords: Farim, Forest Management, Jojadeh District, Permanent Sample Plots, Volume Growth
  • Shohreh Kazemi, Seyed Mohammad Hojjati, Asghar Fallah, Kambiz Barari Pages 9-18
    The present study aimed to compare the rate of net nitrogen mineralization as one of the most important biological properties of soil in managed and control forests of Khalilmahle series 1, Behshahr. Net N mineralization was measured using the buried bag method. Four points from each forest were selected for sample preparation. At each point, three samples (samples of A, B, C) were taken at 0-10 cm depth. Sample A was placed in a plastic bag and transferred to the laboratory. Samples B and C in plastic bags were buried at the same spot. Sample B and sample C were taken after 30 and 60 days, respectively. Results showed that the net rate of nitrogen mineralization in the managed plot (0.15) was significantly higher than the control plot (0.05) for the entire study period. The net rate of ammonium production was less than zero (-0.03) in control plot while it was greater than zero (0.04) in the managed plot. The net rate of nitrate production in control and managed plots was 0.08 and 0.11, respectively. Knowing the net rate of nitrogen production in addition to studies about nutritional requirements could be an appropriate strategy in optimal management of forests. Our finding suggested that appropriate forest management can result in increasing net N mineralization as one of the important features at site productivity.
    Keywords: Ammonium, Forest Management, Net Nitrogen Mineralization, Nitrate, Soil Biological Properties
  • Mostafa Sadeghifar, Ali Beheshti Al Agha, Morteza Pourreza Pages 19-27
    The changes in soil nutrients and aggregate stability either in short-term or in long-term after fire is very important in forest ecosystems due to their key role in plants growth and preventing soil erosion. In the present investigation the short, medium, and long-term effect of fire was surveyed on these properties for the first time in Iran. For this purpose a plot of Zagros forests was selected where included three places with 1, 3, and 10 years after fire (treatments). Soil water repellency (WR), aggregate stability (AS), soil nutrients such as N, P, K, Na, Ca, and soil organic matter (SOM) content were measured. Results showed that water repellency and aggregate stability was significantly increased in one and three years treatments compared to control part. A significant decrease was in SOM, N, K and N in all fire treatments compared to their control. No changes were observed in soil texture while soil pH and EC significantly increased one year after fire. Soil P was significantly increased 1 year after fire, however, it was significantly decreased in 3 and 10 years after fire compared to their control. In contrast, no significant changes were observed 1, 3 and 10 years after fire compared to their control. It was concluded that depending on the time after fire, the significance increase in water repellency and consequently nutrient leaching can result in loss of soil fertility in long-term.
    Keywords: Aggregate stability, Fire, Soil nutrients, Water repellency, Zagros forests
  • Saleh Sekhavat, Omid Esmailzadeh, Hamed Asadi Pages 28-40
    This study was investigated the above-ground vegetation and soil seed bank flora in three site of Albizia julibrissin Durazz. In Hyrcanian Lowland Forests (including Haloomsar, Anjilisra forests and Sisangan Box tree (Buxus hyrcanus Pojark) reserve). Aboveground vegetation was sampled by 68 plots of 400 m2 during late June and seed bank flora was studied by seedling emergence method. The result showed that there were 66 plant taxa belonging to 59 genera and 38 families in the extant vegetation of the studied eareas, while a total of 93 species, 82 genera and 48 families were represented in the soil seed bank.Lamiaceae, Poaceae and Rosaceae with 5 species (7.6%) were the most frequent families in the above-ground vegetation while in soil seed bank Asteraceae with 12 species (12.9%), Lamiaceae with 6 species (6.5%) followed by Cyperaceae, Fabaceae and Poaceae with 5 species (5.4%) were the most important families. Results also showed phanerophytes with 37.9% (25 species) and Euro-Siberian with 42.4% (28 species) in the Above-ground Vegetation floras and Hemicryptophytes 32.3% (30 species) and pluriregional regions elements 28% (26 species) were the most important biological spectrum and phytochorion in the seed bank floras, respectivly.From total of 118 plant species, the proportion of species that presented only in the above-ground vegetation, only in soil seed bank and in both of them were 25, 52 and 41, respectively. This condition not only explains low similarity between soil seed bank and above-ground vegetation and it also showed the importance of soil seed bank study for introducing more accurate capacity of plant biodiversity. our result also showed that Albizia julibrissin Durazz with the average seed density of 270 seeds/m2 are attending in 61% of total seed bank samples which it emphesizes the role of its seed bank as a suitable source for natural restoration of Albizia julibrissin in the Hyrcanian Forests
    Keywords: Above, ground vegetation, Albizia julibrissin, Chorotype, Durazz, Life form, Soil seed bank
  • Abdollah Rostamabadi, Hamid Jalilvand, Ghorbanali Nematzadeh, Masoud Goodarzi, Ehsan Sayad Pages 41-50
    This study was investigated the gas exchange parameters and Chlorophyll fluorescence yield in Iranian oak (Quercus macranthera F & M) seedling under drought stress in Golestan Province. For this aims, 2 years old of Iranian oak exposed (Quercus macranthera F & M) seedling from Golestan province population exposed to three soil moisture regimes (control, any drought stress (95% field capacity), medium drought stress (60% field capacity) and severe drought stress (% 25 FC) for 45 days’. The gas exchange parameters, water relations and chlorophyll fluorescence were measured. The results showed that photosynthesis, transpiration, stomatal conductance, Fv/Fm, YII and water potential of severe drought stress treatment after 15 days were significantly lesser compared to control treatment. In general Iranian Oak seeding after 15 days in order to avoid of water desiccation in severe drought treatment decreased the gas exchange parameters (photosynthesis, transpiration, stomatal conductance) chlorophyll fluorescence (Fv/Fm and YII) in compare with control treatment. Also using of tolerance water desiccation strategy by Q.macranthera led to after 30 and 45 days, the gas exchange parameters (photosynthesis, transpiration, stomatal conductance) and chlorophyll florescence fluorescence (Fv/Fm and YII) of severe drought treatment hasn’t change compare to its 15 days. According to our findings, it can be concluded Iranian Oak call successfully pass the drought stress using avoidance and tolerance strtegies.
    Keywords: Chlorophyll fluorescence, Photosynthesis, Relative water content, Water potential
  • Seyed Mostafa Moslemi Seyedmahaleh, Ali Kialashaki, Hatef Parinezhad, Seyedeh Kosar Hamidi Pages 51-59
    Tending Operation is one of the most important methods to improve equality and quantity of forest stands. In this study, two stands including non-managed (in parcel No.2) and managed stands (in parcel No.13) at the second series of "Berenjestanak" are selected to investigate the structural followed by tending operation. Thirty hectare of each parcel was selected, the statistic method was systematic and random, the netdimensions were 100×100 m and area of each sampling plot was 4000 m. The quantitative and qualitative variables of Acer Velutinum were measured in both stands. Age plantation was 20 years old and distances of each planted trees were 2 × 2 m. Thinning method was positive selection and rotation and thinning also was 3 to5 years. Thinning intensity in each rotation was14% approximately.Thinning operations was createda suitable atmosphereto select the trees. Results of this study show that the mean number in one hectare in sample stand was1365and in managed stand were 977.The average diameter of trees increased from 13.45 cm in sample stand up to 16.40 cmin managed stand. Also the volume average in one hectare increased from non-managed (164.2 m3) up to 188.5m3 in managed stand. The stability coefficient of control stand and managed stand were estimated 105.5 and 99.4 respectively. The statistical tests showed that there was a reasonable difference between the averages of quantitative parameters of two stands in 95% confidence level and equality of averages (zero hypothesis) are rejected regarding to quality, the managed parcel trees are in better conditions comparing tosample stand trees. It is concluded that tending operation had great effects on quantity, quality and stability of stand.
    Keywords: Berenjestanak, Managed stand, Sample stand, Thinning
  • Shahram Mehdi Karami, Akram Ahmadi, Ziaoddin Badeyan, Zainab Barani Beiranvand Pages 60-67
    The formation of gall is one of the various types of vegetarianism, and gall producing insects cause stress in their hosts. The present study aimed to investigate the changes of some biochemical and photosynthetic indices due to the gall in Persian oak trees in Forests of Middle Zagros. Sampling was performed from trees infected by gall and healthy trees in Blouran forests. The results showed that the amount of lignin, proline and anthocyanin were increased significantly in infected trees compared to healthy trees (P≤0.01). Moreover, the indices of chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll and carotenoid content were decreased significantly in infected trees (P≤0.01). According to the results, it can be concluded that the presence of insects producing gall on Quercus branti trees is considered as a pest. The increasing presence of these insects and the consequent changes in trees declare the necessity of the control of the pest and the prevention of the creation of critical spots.
    Keywords: Anthocyanin, Gall, Lignin, Proline, Quercus branti