فهرست مطالب

مطالعات زبانی بلاغی - پیاپی 15 (بهار و تابستان 1396)

نشریه مطالعات زبانی بلاغی
پیاپی 15 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده آفرین *، محبوبه زارع، معصومه شکوری ثانی صفحات 7-40
    مقاله حاضر می کوشد به نقد فرمالیستی شعر با «چشم ها»ی احمد شاملو بپردازد. بدین منظور این تحلیل بر مهم ترین مولفه نقد فرمالیستی یعنی «آشنایی زدایی» متمرکز است و هدف آن آشکار کردن تمهیدات و صناعات به کاررفته در این شعر و بررسی چرایی و چگونگی ایجاد حس و لذت زیباشناختی است. شعر «با چشم ها» بی اطلاع از زمینه و زمانه اجتماعی مرتبط، لذت بخش و احترام برانگیز است. در این میان، رویکرد فرمالیستی ابزاری برای خوانش دقیق این شعر فراهم می آورد و مخاطب را با تمهیدات و صناعات اثر آشنا می کند. در نهایت آشنایی زدایی به مثابه ابزار این روش، ارتباط اجزا، ،موسیقی واژگان، لحن و معنا، تنش ها و نحو را با شعر یعنی جسمانیت کلمات به هم پیوسته روی کاغذ بر مخاطب آشکار می کند. جای گشت فرم ها، واژگان و مفاهیم و معانی و موسیقی آشنا با تاکید انواع گریز با نوع عادت شکن آن توضیح می دهد و از ادراک عادت زده مخاطب غبارروبی می کند. رویکرد تحلیلی- توصیفی شعر با «چشم ها»، نشان می دهد که شاملو برای نمونه با کاربرد ترکیب های آرکائیک در «از کیستان نرفته»، ابهام در نسبت دادن صفت به مضاف یا مضاف الیه در «دریچه خورشید چارطاق»، واج آرایی در «من درد در رگانم حسرت در استخوانم» و نیز هنجارگریزی تصویری در تکرار عمودی و سه ضربی «قطره، قطره، قطره» و... چگونه به انواع هنجارگریزی برای خلق شعرش توسل جسته است. تحلیل هنجارگریزی ها نشان می دهد «با چشم ها» ذهن، زبان، اندیشه و ادراک مخاطب را در سه سطح زبان، مفاهیم و اشکال ادبی به بازی می گیرد و همین پررنگ ترین دلیل حضور آن در ذهن و روان مخاطب است.
    کلیدواژگان: فرمالیسم، هنجارگریزی، شاملو، آشنایی زدایی، ادراک
  • عبدالباسط عرب یوسف آبادی *، جواد غلامعلی زاده، رضا اصغری صفحات 41-64
    آرایه های بلاغی موجب جذابیت اثر ادبی می شود و موسیقی دل نشینی به کلام می بخشد. حس آمیزی که از جمله این آرایه هاست، به تلفیق دو یا چند حس اطلاق می شود؛ به گونه ای که با ایجاد موسیقی معنوی به تاثیر سخن می افزاید. این تعبیر را نخست در قرن نوزدهم شارل بودلر (1867-1821 م) مطرح کرد.وی حس آمیزی را در 9 ترکیب جای داد و برای هریک اصول خاصی مطرح کرد. پژوهش حاضر با تکیه بر روش توصیفی- تحلیلیتلاش می کند انواع حس آمیزی بودلر را در شعر دو شاعر نابینای عربی و فارسی، ابوالعلاء معری (937-1057 م) و شوریده شیرازی (1857- 1927 م) تحلیل کند؛ با این هدف که زیبایی های شعر نابینایان- که از تخیلی عمیق نشات می گیرد- تبیین شود. نتایج پژوهش بیانگر این است که هر دو شاعر می کوشند در پیوند میان حواس، تصاویر مربوط به حس بینایی، به ویژه حس بینایی- بساوایی را برجسته کنند تا با این کار نقص جسمانی خود را از نظر خواننده پنهان نمایند.
    کلیدواژگان: موسیقی معنوی، حس آمیزی، ابوالعلاء معری، شوریده شیرازی
  • رضا خیرآبادی *، معصومه خیرآبادی صفحات 65-88
    تحلیل گفتمان انتقادی رویکردی است که از دل جریان زبانشناسی انتقادی دهه 1970 میلادی برخاست و توانست در تحلیل گفتمان های خبری و آشکارسازی روابط ایدئولوژیک حاکم بر آنها بسیار موفق عمل کند. تحلیل انتقادی اخبار و محصولات رسانه ای یکی از پربسامدترین و پربازده ترین شاخه های تحلیل گفتمان انتقادی بوده است. در پژوهش حاضر رویکرد جدیدی به تحلیل اخبار با عنوان الگوی معناشناختی ارزش گذاری ارائه می شود که بیش تر رهیافتی معناشناختی دارد و می تواند متون خبری را در سطوح تازه ای مبتنی بر ویژگی های معنایی تحلیل نماید. در مقاله حاضر، ضمن معرفی این رویکرد نوین، یک نمونه خبر از روزنامه واشنگتن پست با موضوع پرونده هسته ای ایران و مذاکرات ایران با کشورهای غربی نیز در این چارچوب تحلیل می گردد تا میزان کفایت این انگاره در عمل نیز به نمایش گذاشته شود. پژوهش حاضر ضمن معرفی ویژگی های انگاره ارزش گذاری، در پی آن است که مشخص کند کاربرد این انگاره چه ارزش افزوده ای را به تحلیل های انتقادی اخبار می افزاید. یافته های تحقیق نشان داد که با توجه به ویژگی های معناشناختی، به ویژه در چارچوب معناشناسی ارزش گذاری وایت (2006)، می توان سطوح تحلیل تازه ای به تحلیل های انتقادی افزود و با توجه به مواردی مانند تاثیر عاطفی، بهادهی و داوری به تحلیل نقش معنایی عناصر زبانی در تحلیل گفتمان پرداخت. در شرایطی که تحلیل گفتمان انتقادی به عنوان رویکردی رایج و متداول در عرصه تحلیل کلام مطرح است، انگاره هایی همچون الگوی معرفی شده در پژوهش حاضر می تواند راهگشای پژوهش های کلامی آتی باشد.
    کلیدواژگان: معناشناسی ارزش گذاری، تحلیل گفتمان انتقادی، تحلیل خبر، روزنامه واشنگتن پست
  • فاطمه معنوی *، ناصر علیزاده صفحات 89-116
    اکسپرسیونیسم یا تعبیرگرایی مکتبی است در ادبیات، نقاشی و سینما که در اوایل قرن بیستم در مهد تفکر، آلمان به وجود آمد. در ادبیات، اکسپرسیونیسم روشی است که جهان را از دریچه عواطف و احساسات می نگرد که می توان آن را نشانه تمایلات هنرمندانی تلقی کرد که در جامعه صنعتی و روبه رشد اوایل قرن بیستم زندگی می کردند و بر آن شدند که ضمن ارائه تعریفی از جامعه سرمایه داری و ملال و عذاب تمدن امروز، با هدف ایجاد شیوه های موثر و کارآمد در برابر بحران های پیش روی انسان مدرن، گرد هم آیند تا با ارائه الگو هایی در برابر نظم موجود و نفی قالب های سنتی، زمینه های آزادی بشری را فراهم آورند.
    از سوی دیگر با نظر به اینکه اکسپرسیونیسم دیدگاهی اجتماعی- فرهنگی به مسائل زندگی انسان دارد، در ادبیات، پرداختن به این مقوله مسائل مختلف ادبی به ویژه جنبه های زبانی و بلاغی را تحت الشعاع خود قرار می دهد، از این رو در این جستار برآنیم تا ضمن ارائه مختصاتی از مکتب اکسپرسیونیسم و پیوند آن با ادبیات، به بررسی جنبه های مختلف شعری از بزرگ بانوان شاعر ایرانی از جمله : پروین اعتصامی، فروغ فرخزاد، سیمین بهبهانی، ژاله اصفهانی و طاهره صفارزاده از منظر این مکتب و ساختار زبانی و بلاغی مربوط به آن بپردازیم.
    کلیدواژگان: اکسپرسیونیسم، انسان، شعر معاصر، بانوان شاعر معاصر ایران
  • حمیدرضا قانونی *، پروین غلامحسینی صفحات 117-140
    بخش گسترده و مهمی از فرهنگ و ادبیات عامه هر ملت، ادبیات شفاهی یا فولکلور است. این نوع ادبی شامل عادات، سنن، افسانه ها، قصه ها، باورها، آیین ها، ترانه ها، آداب و رسوم و ضرب المثل ها و بخش بسیار گسترده ای است که عمدتا در عصر حاضر به ویژه پس از آشنایی ایرانیان با نوشتار و ادبیات غرب، مورد توجه قرار گرفت. این کاربردها در نثر فارسی و به خصوص در نوع ادبی داستان و رمان بیشتر از شعر بود. در این میان، جلال آل احمد از داستان نویسان و نویسندگان معاصری است که در آثار خویش بسیار از ادبیات عامیانه بهره گرفته است، پس از جمال زاده و صادق هدایت این آل احمد است که از این نوع گسترده در زبان داستان استفاده کرده است؛ ازآنجاکه وی در بین توده مردم زندگی می کرد و در حقیقت یکی از آنان بود، داستان ها و آثار او پر از کاربردهای ادبیات عامیانه است؛ به طورکلی عناصر فولکلوریک به کاررفته در داستان های آل احمد را می توان به پنج دسته اصلی ضرب المثل، اصطلاحات ضرب المثلی (مثل واره ها)، مثل های داستان دار، واژگان و اصطلاحات مردمی و کنایات تقسیم کرد. این مقاله بر آن است تا به بررسی جایگاه این نوع ادبی در آثار داستانی جلال آل احمد بپردازد و با ارائه مواردی از امثال و حکم و کنایات موجود در آثار او و توضیح و تبیین آن ها، چهره ادبیات عامه یا بخش هایی از آن را در داستان معاصر و به ویژه آثار آل احمد روشن و اهمیت این نوع کاربردی را در ایجاد ارتباط با خواننده و مقبولیت عام آثار او مشخص کند.
    کلیدواژگان: ادبیات عامه، ضرب المثل، کنایات، ادبیات معاصر، داستان های آل احمد
  • رامین محرمی، خدابخش اسداللهی، شکرالله پورالخاص، پیام فروغی راد * صفحات 141-158
    شعر علاوه بر اینکه سبب رشد جنبه های فردی و اجتماعی، تقویت ذوق زیبایی شناسی و غنای دایره واژگانی کودک می شود، ممکن است تاثیر منفی بر کارکرد زبان او داشته باشد. عدول از هنجارهای معیار، استفاده نادرست از کلمات، و جمله بندی غیراصولی موجب جایگزینی نامناسب ساخت های دستوری در ذهن کودک می شود؛ ازاین رو لزوم مطابقت کلام با مقتضای حال مخاطب و القای مناسب پیام، ضروری می نماید که شاعران شعر کودک، ابتدا به فصاحت شعر سپس به بلاغت آن بپردازند و الگوهای زبانی را با توجه به گروه سنی مخاطب انتخاب کنند و به کار ببرند؛ زیرا کودکان کلمات و سخنان ساده را بهتر درک می کنند و استفاده از زبان بزرگ سال و ساختار نادرست دستوری در شعر کودک، سبب ایجاد عیوب فصاحت، لغزش های زبانی و در نتیجه، درک نکردن اغراض شعر می شود. مهم ترین عیوب فصاحت در شعر کودک غرابت استعمال، مخالفت با قیاس، ضعف تالیف و تعقید لفظی و معنوی است.
    کلیدواژگان: شعر کودک، عیوب فصاحت، علم معانی، آسیب شناسی
  • مرتضی محسنی *، سید اسماعیل جعفری پطرودی صفحات 159-190
    صاحبان آثار ادبی برای بیان موثر تر افکار و اندیشه های خود از ارتباط های کلامی و غیرکلامی سود می جویند. هرچند شاعران و نویسندگان برای بیان زیبایی شناختی از زبان ادبی بهره می برند از ارتباط های غیرکلامی غافل نیستند. ارتباط های غیرکلامی تمامی محرک های غیرکلامی در یک محیط ارتباطی است که هم به وسیله منبع و هم استفاده آن از محیط به وجود می آید و دارای ارزش های پیامی بالقوه برای فرستنده و گیرنده است.
    این ارتباط شامل تمامی حرکات بدنی، مشخصه های ظاهری، خصوصیات صدا و نوع استفاده از فضا و فاصله است و اغلب از طریق بدن و به طور ناآگاهانه صورت می گیرد که وسیله مطمئنی برای انتقال پیام از شخصی به شخص دیگر نیست؛ اما واضح تر از زبان شفاهی است. در این مقاله کوشیده شد تا مصداق های ارتباط های غیرکلامی که شامل ظاهر فیزیکی، اشاره و حرکت، چهره و رفتار چشمی، فضا و بوم پایی (قلمرو جویی)، بساوایی، محیط و طبیعت اطراف و زمان می شود در داستان حسنک وزیر کاویده و به نقش آن در موثر شدن زبان بیهقی اشاره شود. دستاورد پژوهش ناظر بر این است پیام غیرکلامی «رفتار آوایی» برای بیان احساسات و هیجانات شخص عامل از جمله اعتراض، ناراحتی، تواضع و فروتنی، عدم برقراری ارتباط، تمسخر، عدم علاقه و... ، بالاترین بسامد و پیام غیرکلامی «بساوایی» به دلیل توصیف شخصیت های درباری ای که معمولا از این پیام غیرکلامی بندرت استفاده می کنند جز در موارد خشونت و درگیری، کم ترین بسامد را داشته است؛ با این که موارد هشت گانه ارتباط های غیرکلامی در منابع مربوط به حوزه آمده است، به نظر می رسد که توصیف ها و فضا سازی های بیهقی در روایی کردن متن نیز نوعی از ارتباطات غیرکلامی به شمار آید که در این منابع به آن اشاره نشده است.
    کلیدواژگان: تاریخ بیهقی، حسنک وزیر، ارتباطات غیرکلامی، زبان تن
  • صدیقه سادات مقداری *، زهرا ایزددوست صفحات 191-208
    در این پژوهش تلاش شده است تا نسل جدیدی از لطیفه های موسوم به رفاقتی در زبان فارسی با توجه به اصول همکاری مکالمه ای[1] گرایس (1975) در کاربردشناسی بررسی شود. یکی از جنبه های کاربردشناسی زبان، بررسی معانی ضمنی پاره گفتارها و معانی بافتی است. درواقع افراد همیشه منظور خود را واضح و صریح مطرح نمی کنند و این مسئله موفقیت در امر ارتباط متقابل را با مشکلاتی مواجه می کند. اصول چهارگانه همکاری مکالمه ای گرایس (1975) یکی از مهم ترین عواملی است که به ایجاد موقعیتی طنز می انجامد. هدف این پژوهش، بررسی نقض اصول همکاری مکالمه ای گرایس و نقش آن در تولید لطیفه هایی است که به تازگی در گفت وگوی روزمره فارسی زبانان بسیار رواج پیدا کرده است. این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است و روش انجام آن میدانی می باشد. داده های آن نیز سی لطیفه، پیامک و گفت وگوی اینترنتی افراد است که به طور تصادفی انتخاب شده اند، این داده ها بر اساس چارچوب نظری تحقیق، که شامل اصول همکاری گرایس و راهکارهای آن، نقض و تخطی از آن راهکارهاست، تجزیه وتحلیل شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که پیامدهای نقض اصول گرایس سبب دروغ گفتن، کنایه زدن، تمسخر، استعاره، اغراق، پنهان کاری، تاکید بر موضوع بحث، توهین، تمایل نداشتن به ادامه بحث، ابهام، تناقض، غافلگیر کردن مخاطب، تغییر موضوع بحث و شوخی در ارتباطات فارسی زبانان می شود.
    کلیدواژگان: طنز، زبان شناسی طنز، فنون طنزپردازی، اصل همکاری گرایس، نقض اصل همکاری
|
  • F.Afarin *, M.Zare, M.Shakouri Pages 7-40
    In this study, we try to introduce defamiliarization and forgrounding as the best devices for analyzing and reading a poem. Apart from content it is the form and formal relation between parts of a poem which create aesthetic pleasure. Language, concepts and literatural forms are three surfaces for analyzing according to formalist devices. Nilly willy every impressive poets will apply the device like paying attention to the musicology of words and semantic syntax, chronological replacement and archaic usage of words in normative language. Shamlo also like other well -known poets has applied the making strange ways of normal language. He also has used the normal and even argo words between archaic words. Ambiguity and tension are two significant characteristics of “with eyes” in addition to them, metaphore, irony, description, analogy, similarity, images…..make this poem as a way of delaying the routine process of our automatized perception.
    Keywords: Formalism, defamiliarization, forgrounding, shamlo, perception
  • A. Arab Yousef Abadi *, J. Gholami Zadeh, R.Asghari Pages 41-64
    Rhetorical devices make literary works attractive and endow words with pleasant rhythm. Synesthesia, one of these devices, is applied to the combination of two or more senses in a way that increases words effect through creating spiritual rhythm. The concept was firstly introduced by Charles Baudelaire (1821-1876) in the nineteenth century. He divided synesthesia into 9 combinations and suggested specific principles per combination. Analyzing diverse types of Baudelaire synesthesia in the works of two Arabic and Persian blind poets, Abul Ala Al-Maarri (937-1057) and Shoorideh-Shirazi (1857-1927), using a descriptive-analytical method, the present study aims to demonstrate the beauty in blind poets’ poems which results from deep imagination. The results indicate that both poets seek to highlight images related to sight, especially sight-touch sense, in the combination of senses so that they can hide their disability from readers’ views.
    Keywords: Spiritual music, synesthesia, Abul Ala Al Maarri, Shoorideh, e, Shirazi
  • Reza Kheirabadi *, Masume Kheirabadi Pages 65-88
    Critical Discourse Analysis (CDA), an approach rooted in critical linguistics movement of 1970s, is a fruitful framework for analyzing journalistic discourse and crystalizing power and ideological relations behind the media. News analysis has been known as one of the most frequent trends within CDA. In this article, a new theoretical framework for news analysis, known as evaluative semantics (White, 2006), has been introduced. This framework is essentially a semantic one and influential in analyzing news from a new perspective. In this research, besides introducing the above-mentioned model, a sample news text taken from the Washington Post about Iran’s nuclear dossier has been analyzed. The main aim of this research is to study major features of this framework and to scrutinize the potential value it adds to CDA analysis of news texts. Therefore, it is recommended that evaluative semantics model (White, 2006) is competent in adding new areas of research into media analysis within CDA general approach, considering features such as affect, judgment and appreciation in news texts , and clarifying some hidden aspects of media products. The findings of this research can be both inspiring for CDA researchers and unveiling some linguistic and semantic aspects of Western media against Iran’s nuclear dossier. Considering the growing prominence of CDA in text analysis, introducing new trends such as one represented in this article can pave the way for further studies.
    Keywords: Evaluative Semantics, Critical Discourse Analysis, News Analysis, Journalistic Discourse, Washington Post
  • Fatemeh Manavi *, Naser Alizadeh Pages 89-116
    Expressionism or Constructionism is a school in literature, painting, and cinema in the early twentieth century in Germany. Expressionism in literature is the way that looks at the world through emotions which can be a sign of reaction and romantic desires of artists who lived in industrial and developing societies in the early twentieth century. Moreover, they aimed at providing a definition of capitalist society in order to challenge the various crises rejecting the traditional models in order to set the ground for human freedom.
    On the other hand, since expressionism has a social and cultural perspective on human life, it affects different literary issues especially linguistic and rhetorical aspects. This article attempts to briefly describe the characteristics of the Expressionist school and scrutinize the samples of poems by Persian famous female poets including Parvin Etesami, Forough Farrokhzad, Simin Behbehani, Zhaleh Esfahani, and Taherh Saffarzadeh based on this approach.
    Keywords: Expressionism, man, poetry, Persian female poets
  • Hamidreza Ghanooni *, Parvin Gholamhoseini Pages 117-140
    A large part of the culture and culture of any nation, Oral Literature, or Folk Lore; this type of literature included habits, traditions, myths, stories, beliefs, rituals, The songs, traditions and proverbs are very widespread, which was mainly considered in the present era, especially after the acquaintance of Iranians with Western literature and literature. These uses in Persian prose and especially in the literary genre of fiction and novels were more than poetry. Jalal al-Ahmad is a contemporary writer and writer who has used many popular literature in his works. After Jamalzadeh and Sadiq Hedayat this al-Ahmad has used this type in the language of the story; since Al-Ahmad He lived in a mass of people and was in fact one of them; his stories and works are full of folk literature. In general, the folkloric elements used in al-Ahmad's stories can be divided into five main categories - proverbial, proverbial terms (Such as dialects), storytelling parables, popular vocabulary and syntax. This article seeks to study the position of this type of literary works in the works of Jalal al-Ahmad and presenting some of the proverbs and rulings contained in his works and explaining and explaining them the aspects of public literature or parts of it in contemporary stories, and in particular The work of Al-Ahmad, and the importance of this type of application in establishing the relationship with the reader and the general acceptability of his work.
    Keywords: popular literature, proverbs, synopses, contemporary literature, al, Ahmad stories
  • Ramin Moharami, Khodabakhsh Asadollahi, Shokrallah Pouralkhas, Payam Foroghirad * Pages 141-158
    Poem, in spite of the fact that develops individual and social aspects of child’s life, aesthetic taste, emotional and lexical richness, may result in negative effects in his linguistic performance. Deviations from ordinary standards of language, inappropriate application of words and ill-formed sentences structures cause mal-substitution of grammatical constructions in child’s lexicon. However, poets are considered not to disregard linguistic elements at the expense of acquiring musical elements. In this connection, rhetoric, and then poetics must be ranked in the first place. In order for the discourse and the situational context of the addressee aptly met, it seems necessary to choose linguistic patterns with respect to the age group of the addressees. This makes children to perceive plain language easily. The use of adult language in child poetry complicates its perception and diminishes its eloquence quality. Opacity of terms, semantic and syntactic ambiguities, and hyperboles are the major pitfalls of child poems. In the current study, it is aimed to study the type of the mentioned pitfalls. The necessity of the present research lies in applicability of its results, paying much more attention to the ways of language application in child poems and preventing losses in child’s language.
    Keywords: children's poetry, Defects eloquence, semantics, pathology
  • Morteza Mohseni *, Sayyed Esmail Jafari Petroudi Pages 159-190
    The masters of literary works use verbal and nonverbal communication to present their thoughts and ideas more effectively. Although the poets and writers use literary language for aesthetic statement, they are not inattentive to nonverbal communication. Nonverbal communication is a collection of nonverbal stimulants in a communicational area created by both the source and this area and has potential message values for the source and receiver. This communication contains all unconscious body movements, appearances, voice specifications and the types of place and distance. Although it is not a certain medium for transmitting a message from one person to another, but it is more explicit than the oral language.
    This study attempted to analyze the samples of nonverbal communication, including physical appearance, gesture and movement, face and eye behavior, area and territoriality, tactility, environment and the nature of surroundings and period in the Hasanak the vizier’s story and endeavored to show how they made Bayhaqi’s language more effective. The results of the research show that the nonverbal message of phonetic behavior used for explaining the person’s emotions like protest, sadness, modesty, failure of communication, ridicule, lack of interest, etc. has the highest frequency and the nonverbal message of tactility, due to the description of court characters using it rarely, except for violence and contention, has the lowest frequency. In spite of mentioning the eight items of nonverbal communication in different sources of research, it seems that the Bayhaqi’s descriptions and preparation of surroundings in making a text narrative can be one of the nonverbal communication items not taken into consideration before.
    Keywords: The History of Bayhaqi, Hasanak the vizier, Nonverbal communication, Body language
  • S. Meghdari *, Z.Izaddoust Pages 191-208
    In this study, we have tried to interpret a new generation of so-called friendship humors according to Grecian principles of co-operation in Persian language. Reviewing the implications of utterances and their meanings in context is one of the most important aspects of language usage. In fact, people do not always suggest explicitly what they are meant, and this can be lead to an unsuccessful mutual interacting. Grecian co-operative principles (1975) can be one of the most important factors in creating a successful Humor. This study aims to investigate the violations of Grecian co-operative principles and their role in the joke production of the kind that is just widespread in the Persian language in everyday conversations. The field research is descriptive-analytic. The data include 30 jokes, internet dialogues and messages that are randomly selected. The results showed that the consequences of violation of Grecian co-operation principles results in lying, idiom, ridicule, metaphor, hyperbole, secrecy, emphasizing the subject, insults, lack of desire to continue the discussion, ambiguity, contradiction, surprised the audience, change topic in the Persian-speaking community.
    Keywords: linguistics humor, humorist techniques, Grecian co, operation principles, violating the co, operation principle