فهرست مطالب

زیست شناسی کاربردی - سال سی و یکم شماره 2 (تابستان 1397)

نشریه زیست شناسی کاربردی
سال سی و یکم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • آمنه الیکایی *، فاطمه جوانی جونی، حسین وزینی صفحات 6-22
    سرطان یکی از معضلات جامعه بشری است که تهدید کننده سلامت انسان محسوب میشود. از آنجایی کهداروهای ضد سرطان دارای عوارض جانبی متعددی میباشند شناسایی فرآیندهای بیولوژیک و آنتیژنهای تکیاختگان منجر به معرفی کاندیدهای مناسب می شود. در اینمطالعهتجربی تاثیر داروی سیس پلاتین و عصاره های انگل توکسوپلاسما گوندی و لیشمانیا ماژور بر رده سلولی سرطانی مقاوم (A2780-CP) و حساس (A2780) به سیس پلاتین به صورت منفرد و تواممورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی میزان حیات سلولهااز تست MTTوجهتبررسیمیزانتکثیرسلول وشمارشسلول ها از رنگآمیزیتریپانبلواستفادهشد. داده هاتوسط نرم افزار SPSS وGraphpad prism5 محاسبهگردید. میزان تکثیر سلولی در دو گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل با کاهش معناداری همراه بوده است. بیشترین میزان کاهش تکثیر و سلولهای مردهدر دو گروه آزمایشیمربوط به گروه تیمار شده با عصارهی انگل لیشمانیا ماژور توام با داروی سیس پلاتین مشاهده گردید. عصاره های انگلی توکسوپلاسما گوندی و لیشمانیا ماژوربه دلیل دارا بودنکمپلکسی ازآنتیژنهایدفعی/ترشحی، میتوانند اثرات کشندگی قابل توجهی بر هر دو رده سلولی سرطانی دارا باشند.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، سرطان گردن رحم، سیسپلاتین، لیشمانیا ماژور، A2780، A2780-CP
  • سمانه تربتی * صفحات 23-41
    گیاه پالایی نوعی تکنولوژی موثر و کم هزینه می باشد که از طریق بکارگیری گیاهان، آلاینده ها از جمله پساب های رنگی را از محیط حذف می نماید. در این مطالعه توانایی گیاه آب بشقاب (Hydrocotyle vulgaris) در تجزیه زیستی ماده رنگزای مالاکیت سبز ارزیابی گردید. نتایج نشان دادند که قابلیت گیاه در رنگزدایی مالاکیت سبز بیش از 90 درصد می باشد. همچنین توانایی بالای گیاه در حذف متوالی مالاکیت سبز در دوره طولانی از آزمایشات تکراری، فرایند تجزیه زیستی این آلاینده توسط گیاه را تایید کرد. برخی پاسخ های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه تیمار شده با غلظت های مختلف از آلاینده مطالعه گردید و نتایج نشان داد که افزایش در غلظت ماده رنگزا می تواند به افزایش قابل توجه فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز منجر گردد که تایید کننده نقش مهم این دو آنزیم در سازگاری گیاه به حضور مالاکیت سبز در محیط می باشد. بعلاوه مشخص گردید که افزایش در وزن توده گیاهی، دما و pH می تواند به افزایش کارایی رنگزدایی منجر گردد. در نقطه مقابل، افزایش در غلظت اولیه ماده رنگزا منجر به افزایش نسبت C/C0 گردید.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، رنگزدایی، گیاه آب بشقاب، گیاه پالایی، مالاکیت سبز
  • معصومه جمال امیدی* ، مهران غلامی، فاطمه جمال امیدی صفحات 42-51
    بادام زمینی (Arachis hypogaea) یکی از مهمترین دانه های روغنی خوراکی تیره بقولات در دنیا است که درک تنوع ژنتیکی بین ارقام آن، در انتخاب نوع رقم و انتقال ژن های مفید بین آن ها بسیار ارزشمند است. به منظور بررسی روابط خویشاوندی و تنوع ژنتیکی ارقام بادام زمینی، 10 رقم آن در یک مزرعه تحقیقاتی در لشت نشاء (گیلان) در سال زراعی 1395 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت دیم با سه تکرار کاشته شد. پس از برداشت بذور ارقام بادام زمینی، پروتئین محلول به روش برادفورد و الکتروفورز پروتئین های بذر به روش SDS-PAGE انجام شد. در بررسی پروتئین محلول، رقم محلی گیلان (گلی) به تنهایی در گروه A قرار گرفت و در خوشه بندی گروه خود نسبت به سایر ارقام فاصله داشت. آنالیز باندهای پروتئینی با نرم افزار Total lab حضور 17 باند اصلی و قابل رویت را بر روی ژل عمودی نشان داد. بیشترین سطح بیان پروتئین در باند شماره 11 با وزن مولکولی تقریبی 26 کیلو دالتون مشاهده شد که در تمام رقم ها بیان شد. تجزیه خوشه ایباندهای پروتئینی به روش Ward و برش آن در 50% تشابه، رقم ها را در 4 گروه تقسیم کرد. رقم های 6، 7، 8، 9 و 10 در گروه اول، رقم های 3، 4 و 5 در گروه دوم و رقم های 1 و 2 به طور جداگانه در گروه های سوم و چهارم قرار گرفتند. در مجموع، نتایج به دست آمده نشان داد که تنوع کافی در مورد پروتئین های ذخیره ای دانه در میان ارقام بادام زمینی مورد مطالعه وجود داشت.
    کلیدواژگان: الکتروفورز، بادام زمینی، پروتئین، تنوع ژنتیکی
  • طیبه حسن سلطان سولقانی، مصطفی نوروزی *، محمد علی آموزگار، غلامرضا بخشی بخشی خانیکی، مهشید صدقی، سید ابواحسن شاهزاده فاضلی صفحات 52-64
    جلبک ها به عنوان اولین زنجیره چرخه غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردارند و جداسازی و شناسایی آنها به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان نظیر کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، ویتامین ها و اسیدهای چرب ضروری کاربردهای وسیعی در صنایع غذایی، مکمل های غذایی ، دارویی و آرایشی- بهداشتی یافته است. در این تحقیق نمونه برداری از سواحل بندر ترکمن صورت گرفته و نمونه ها در محیطهای BBMوF2 کشت داده شدند. به منظورشناسایی گونه های ریز جلبک از روش های مورفولوژیکی و مولکولی 18s rDNAاستفاده شد. عصاره گیری متانولی برای اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان کل محتوای کاروتنوئیدها وکلروفیل aوb به روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. بر اساس شواهد ریخت شناسی و توالی ژنهای جدا شده، سویه هایAcutodesmus obliquus وDesmodesmus armatus شناسایی و تایید شدند. بررسی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی بروش DPPHو FRAP نشان داد جلبک سبز Acutodesmus obliquus فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه بوده و بیشتر از سویه Desmodesmus armatus می باشد. با توجه به یافته های تحقیق می توان گفت جلبک های جدا سازی شده دارای ترکیبات آنتی اکسیدان می باشند که می تواند پس از آزمونهای تکمیلی و اثبات عدم سمیت آنها در صنایع مختلف غذایی و دارویی از آنها بهره جست.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانی، بندر ترکمن، ریز جلبک، شناسایی مولکولی
  • پریچهر حناچی *، زهرا قاسمی نیا، خسرو صادق نیت حقیقی، ابوالفضل گلستانی صفحات 65-75
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات احتمالی استرس اکسیداتیو بر وضعیت آنتی اکسیدانی, سطح پروتئین کربونیل و پروتئین سولفیدریل غشای گلبول قرمز و پلاسما بوده است. بر همین اساس تعداد 35 نفر از مبتلایان به آپنه خواب انسدادی انتخاب شدند، با توجه به شاخص آپنه (AHI) در دو گروه آپنه خواب انسدادی خفیف (n=17) و شدید (n=18) دسته بندی شدند. در هر دو گروه سطح پروتئین کربونیل و پروتئین سولفیدریل و Malondialdehyde (MDA) در غشای گلبول قرمز و پلاسما به عنوان شاخص هایی برای سنجش وضعیت آنتی اکسیدانی و عوامل مداخله گر مانند سیگار کشیدن و فشار خون مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین مقادیر بدست آمده برای پروتئین کربونیل، nmol/mg 42/0 ± 17/4 در مبتلایان به آپنه خفیف و nmol/mg 49/0 ± 59/5 در مبتلایان به آپنه شدید، پروتئین سولفیدریل، nmol/mg 66/0 ± 09/7 در مبتلایان به آپنه خفیف و nmol/mg 03/2 ± 70/8 در مبتلایان به آپنه شدید، محتوای MDA غشای گلبول قرمز nmol/mg 02/0 ± 25/0در مبتلایان به آپنه خفیف، nmol/mg 04/0 ± 28 /0 در مبتلایان به آپنه شدید و محتوی MDA پلاسما nmol/mL 06/± 93/0 در مبتلایان به آپنه خفیف و nmol/mL 29/0 ± 35/1 در مبتلایان به آپنه شدید گزارش شد. با سطح معنادارای p ˂0. 05 تغییرات در مورد پروتئین کربونیل معنادار مشاهده شد. با توجه به نتایج می توان گفت سطح پروتئین کربونیل در غشای گلبول های قرمز در مبتلایان به آپنه شدید دچار تغییر قابل ملاحظه گشته که این مسئله می تواند نتیجه ای از تاثیر استرس اکسیداتیو ناشی از بیماری آپنه بر پروتئین های غشائی باشد.
    کلیدواژگان: آپنه خواب انسدادی، استرس اکسیداتیو، رادیکال های آزاد
  • رویا رضوی زاده *، فاطمه ادب آوازه، اکرم قادری سامانی صفحات 76-100
    آویشن (Thymus vulgaris) گیاهی از تیره نعناعیان، دارای خواص متعدد دارویی، آنتی اکسیدانی و تغذیه ای است. رشد، تولیدات گیاهی و فعالیت های آنتی اکسیدانی گیاه تحت تاثیر بسیاری از عوامل محیطی از جمله خشکی تغییر می یابد. از اینرو، آزمایشی به منظور بررسی تاثیرات تنش خشکی بر رشد، انباشت متابولیت های سازگار و فعالیت های آنتی اکسیدانی گیاه آویشن، به صورت کنترل شده تحت شرایط کشت درون شیشه ای انجام گرفت. گیاهچه های آویشن به مدت 14 روز در محیط کشت MS شامل غلظت های 0، 2 و 4% مانیتول و سوربیتول به طور جداگانه، کشت داده شدند. سوربیتول و مانیتول هر دو باعث کاهش معنی دار پارامترهای رشد، رنگیز ه های فتوسنتزی، افزایش محتوای پروتئین، متابولیت های ثانویه و افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز شدند. در مقایسه با شاهد، هر دو تیمار باعث کاهش در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز شدند در حالیکه بین شاهد و تیمار 2% تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که انباشت متابولیت های سازگار، پرولین و محتوای قندهای احیاکننده موجود در برگ و ریشه، با افزایش غلظت عوامل تنش زا در محیط به طور معنی داری افزایش پیدا کرد. افزایش اسمولیت هایی سازگار، متابولیت های ثانویه و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت را می توان واکنش های تدافعی این گیاه در مقابل تنش خشکی در نظرگرفت.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدانت، آویشن، پارامترهای فیزیولوژیکی، تنش خشکی، متابولیت های ثانویه
  • مهرداد زرافشار *، مسلم اکبری نیا، سیدمحسن حسینی، علی ستاریان، مریم نیاکان، پیمان اشکاوند صفحات 101-118
    امروزه استفاده از نانوذرات به عنوان راهکاری مناسب به جهت افزایش مقاومت گیاهان به تنش های محیطی مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، نهال های گلابی وحشی در شرایط گلخانه توسط نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و سیلیکون با غلظت های مختلف آبیاری شدند و سپس با قطع آبیاری به مدت 14 روز تحت تنش خشکی قرار گرفتند. در انتهای آزمایش شاخص هایی از قبیل محتوای نسبی رطوبت، وضعیت پتانسیل آبی نهال، زی توده ریشه، نرخ نشت الکترولیت، میزان پرولین و فعالیت آنزیم کاتالاز و میزان اتصال نانوذرات به سطح اپیدرم ریشه توسط میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که علی رغم میزان جذب متفاوت هر دو نانوذره توسط این گیاه چوبی، اثرات بهبود دهنده در تمامی شاخص ها برای هر دو نانوذره با اندکی اختلاف با یکدیگر مشاهده شد. نانوذرات دی اکسید سیلیکون در بهبود زی توده ریشه و محتوای نسبی رطوبت برگ در شرایط تنش خشکی موفق تر عمل کرد. در مقابل نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در حفظ پتانسیل آبی نهال ها و افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز دارای عملکرد بهتری بود. درنهایت اثرات مثبت هر دو نوع تغذیه در تعدیل تنش خشکی مورد تایید واقع شد ولی بی شک برای درک سازوکار آن ها مطالعات عمیق تر با تکیه بر مطالعات مولکولی نیاز است.
    کلیدواژگان: آنزیم کاتالاز، زی توده، عناصر غذایی، قطع آبیاری، نانوذرات
  • رضا سلیمانی، حسن توفیقی، حسینعلی علیخانی* ، کاظم خاوازی صفحات 119-136
    با توجه به اهمیت تولید IAA توسط باکتری های خاک، به ویژه نقش آن در القاء ریشه زایی در خاک های متاثر از خشکی و شوری این تحقیق انجام شد. در این تحقیق، ضمن جداسازی 400 باکتری از خاک های با درجات مختلف EC و SAR، تغییرات تولید IAA و اثر مقادیر مختلف تریپتوفان و تنش های خشکی و شوری بر تولید این هورمون تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که اثر تنش های خشکی و شوری بر تغییرات تولید IAA از نظر آماری معنی دار بود. گونه باکتری siccitoleransArthrobacter که از خاک های شور-سدیمی جداسازی شد، مولد هورمون IAA بوده و نسبت به سایر جدایه های باکتری دارای بیشترین پایداری تولید در تنش های خشکی و شوری بود. همچنین این باکتری، متحمل به خشکی و شوری بوده و به تا EC برابر با 40 دسی زیمنس بر متر و پتانسیل اسمزی 25- بار همچنان به تولید IAA ادامه داد. این باکتری، کارایی بالایی در مصرف تریپتوفان در شرایط تنش های خشکی و شوری از خود نشان داد. به طوری که مقدار تولید هورمون IAA به ازاء مصرف هر واحد تریپتوفان، برابر با 1/0 بود و به عنوان کاراترین باکتری، گزارش شد. این باکتری با توجه به آزمون های انجام شده و برتری نسبی آن، برای انجام آزمون های مزرعه ای در تنش های موجود در خاک های متاثر از خشکی، شوری و شور- سدیمی، پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: باکتری siccitolerans Arthrobacter، تریپتوفان، شوری، شور-سدیمی، هورمون IAA
  • فرهاد شکوهی فر *، ناهید عباسپور، صهبا طوسی، نیره سادات غفاریان نیا صفحات 137-155
    بیان موقت مبتنی بر تزریق اگروباکتریوم در برگ گیاه روش نسبتا سریع و قابل اعتمادی برای آنالیز توالی های تنظیمی است. به منظور بهره گیری از مزایای این تکنیک یک ناقل بیانی مناسب برای انجام آزمون بیان موقت عناصر تنظیمی مبتنی بر تزریق اگروباکتریوم مورد نیاز است. در این مطالعه به منظور ساخت یک ناقل بیانی گیاهی، جایگاه های آنزیمی مناسب از وکتور pBGi به عنوان قطعه در نظر گرفته شد و وکتور pCAMBIA3301 حامل ژن گزارشگر GUS پس از حذف پرموتر CaMV 35S به عنوان توالی پایه استفاده شد. وکتور جدید به نام pCaBGi از طریق وارد نمودن قطعه BamHI/SnaBI از وکتور pBGi به جای قطعه BamHI/SnaBI در وکتور pCAMBIA3301 ساخته شد. تایید ناقل جدید با استفاده از روش کلنی PCR و توالی یابی بوسیله آغازگرهای PSh4-F2/R انجام شد. عدم بیان ژن گزارشگر در میزبان پروکاریوتی با سنجش فعالیت آنزیم بتاگلوکورونیداز در سویه GV3101 اگروباکتریوم به عنوان یک سیستم پروکاریوتی تایید شد. تزریق سلول های اگروباکتریوم حامل وکتور pCaBGi در برگ توتون بیان پایه بسیار جزئی ناشی از فعالیت توالی حداقل پروموتری مشاهده شد. توالی وکتور pCaBGi با استفاده از برنامه sequin با شماره بازیابی MG719235 در بانک ژن ثبت شد.
    کلیدواژگان: وکتورهای جفتی، ساخت وکتور، بیان موقت
  • ریحانه صابری پیروز، حسن رجبی مهام، بهرام کیابی، فراهم احمدزاده * صفحات 156-168
    جنس Lacertaیکی از جنس های خانواده ی Lacertidae می باشد که دارای هشت گونه است. مطالعات گذشته روی این جنس به این نکته اشاره دارد که موقعیت آرایه شناختی درون جنس لاسرتای سبزخزری هنوز بخوبی مشخص نشده است. از این رو در این پژوهش به بررسی مجدد روابط تبارشناختی درون جنس سوسمارهای سبز با بهره گیری از تعداد نمونه ی بیشتر پرداخته شد. همچنین ساختار ژنتیکی گونه سوسمار سبز خزری در محدوده توزیع جغرافیایی آن نیز مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور در مجموع 20 نمونه از کشورهای ارمنستان، گرجستان و ایران جمع آوری شد. سپس به همراه توالی های بدست آمده از بانک ژن مجددا مورد ارزیابی قرار گرفت. برای انجام آنالیزهای تبارشناختی براساس ژن میتوکندریایی سیتوکروم b درخت بیشینه درست نمایی Maximum Likelihood و درخت بیزین Bayesianرسم شدند. نتایج نشان داد که گونه های موجود در جنس لاسرتا به صورت تک نیایی در کنار هم قرار گرفته و لاسرتای سبز خزری به عنوان گونه ی خواهری سایر لاسرتاها با ضریب احتمال بالایی از بقیه گونه ها مجزا شده است. درون این گونه نیز دو کلاد مجزا مشاهده شد که از لحاظ پراکنش جغرافیایی نیز از هم مجزا می باشند. این مطالعه با تایید نتایج مطالعات گذشته، بر جدایی لاسرتای سبز خزری از سایر گونه های جنس لاسرتا تاکید می کند.
    کلیدواژگان: Lacerta، لاسرتای سبز خزری، فیلوژنتیک، سیتوکروم b، مونوفایلی
  • شبنم گوهری* ، عبدالله حسن زاده قورت تپه صفحات 169-182
    این تحقیق به منظور بررسی خصوصیات بیوشیمیایی هشت رقم سیب بومی رومینا، منوچهری، مشکی، ترش آلما، ساری آلما، خان آلماسی، کوزه ای و پاییزه محلی در شرایط اقلیمی آذربایجان غربی انجام شد. آزمایش درایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز واقع در 45 کیلو متری شمال شهرستان ارومیه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار به اجرا درآمد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تفاوت ارقام از لحاظ صفات مورد مطالعه از لحاظ آماری معنی دار بود. تاثیر رقم بر صفات میزان کلسیم و پتاسیم، اسید اسکوربیک میوه (ویتامین ث) ، قند میوه، ماده خشک، درصد آب میوه، pH و Tss در سطح احتمال %1 معنی دار بود. در این تحقیق ارقام منوچهری و پاییزه محلی دارای بیشترین کلسیم و پتاسیم و ارقام منوچهری، خان آلماسی، کوزه ای، مشکی دارای بیشترین میزان قند میوه، اسید اسکوربیک و مواد جامد محلول بودند. بیشترین pH مربوط به رقم خان آلماسی تعلق داشت. میزان آب میوه در ارقام مختلف متفاوت بوده و در بین ارقام مورد بررسی، رقم ترش آلما کمترین آب میوه تولیدی را داشت.
    کلیدواژگان: درصد آب سیب، کلسیم، ویتامین ث، مواد جامد محلول
|
  • ameneh Elikaei *, Fatemeh Javani, Hossein Vazini Pages 6-22
    Cancer is one of the problems of human society that threatens human health. Since anti-cancer drugs have multiple side effects, identification of the biological processes and the protozoan antigens leads to the introduction of suitable candidates. In this experimental study, the effect of cisplatinum and Toxoplasma gondii and Leishmania major peptic ulcers on isolated, susceptible (A2780-CP) and susceptible (A2780) and resistant strains (A2780) to Cysplatinum was evaluated individually and combined. MTT test was used to determine the cell survival and trypan blue coloring was used to determine the cell proliferation and cell count. Data were calculated using SPSS software and GraphPad prism5 software. The amount of cell proliferation in the two experimental groups was significantly lower than the control group. The highest reduction in proliferation and dead cells was observed in two experimental groups in the group treated with Leishmania major peptic ulcer extract with cisplatin. Parasitic extracts of Toxoplasma gondii and Leishmania Major can have significant lethal effects on both cancer cell lines due to their complex excretion / secretion antigens.
    Keywords: Toxoplasma gondii, Cervical cancer, Cisplatinum, Leishmania major, A2780, A2780-CP
  • samaneh torbati * Pages 23-41
    Phytoremediation is a low-cost and effective technology that removes pollutants, such as dye-containing effluents, from the environment through the use of plants. In the present study, the potential of Hydrocotyle vulgaris L. in biodegradation of malachite green dye was evaluated. The results revealed that the plant capability in decolorization of the dye is as high as 90%. Moreover, high ability of the plant in consecutive removal in long term repetitive experiments confirmed the dye biodegradation by the plant. Some biochemical and physiological responses of the plant treated with different concentrations of the contaminant were studied and the results showed that increasing in the dye concentration could lead to the notable increase in the activities of superoide dismutase and peoxidase enzymes, confirming important role of these two enzymes in plant adaptation to existence of malachite green in the environment. Additionally, it was found that enhance in plant biomass, temperature and pH could lead to the increase in decolorization efficiency. In contrast, increasing in the dye initial concentration led to the increase of C/C0.
    Keywords: Antioxidant enzymes, Decolorization, Hydrocotyle vulgaris, Malachite green, Phytoremediation
  • Masomeh Jamal Omidi * Pages 42-51
    Peanut (Arachis hypogaea) is one of the most important edible oil grains of legume in the world, that understanding the genetic variation among its varieties in choosing the variation and transferring the useful genes is valuable.To study the genetic relationships and diversity of peanut varieties, 10 varieties of peanuts were planted in a research farm in Lasht-Nesha (Guilan) in a randomized complete block design with three replications in 2016. After harvesting the seeds peanut varieties, soluble protein was performed by the Bradford method and SDS-PAGE electrophoresis of seed proteins. In survey of the soluble protein, a local variety of Guilan (Goli) was in group A alone Separately, than the other varieties. Analysis of protein bands with Total lab software showed 17 bands visible on the vertical gel. The highest level of expression of protein was band 11 with a molecular weight of 26 kDa were observed in all genotypes. Cluster analysis of protein bands by Ward method and cut it in 50% similarity, divided genotypes in four groups. Genotypes 6, 7, 8, 9 and 10 in the first group, genotypes 3, 4 and 5 in the second group and genotypes 1 and 2 were separately in groups third and fourth. In general, the results showed that enough diversity in the seed proteins was observed among peanut varieties.
    Keywords: electrophoresis, genetic diversity, peanuts, protein
  • Taebeh Hasan Soltan, Mostafa Noroozi *, Mohammad Ali Amozegar, Gholamreza Bakhshi Khaniki, Mahshid Sedghi, Sayed Abolhasan Associate Pages 52-64
    Algae as the first circle of food chain are of particular importance. The isolation and identification of algae due to antioxidant compounds such as carotenoids, flavonoids, vitamins and essential fatty acids, used extensively in the food, pharmaceutical, cosmetic. In this research the samples were collected from Bandar Turkman in Caspian Lake and cultivated on F2 and BBM medium in suitable condition. Morphology and molecular (18s rDNA) techniques used to identify the isolated species. Methanolic extract was used to measure chlorophyll a, b, total carotenoids and antioxidant activity spectrophotometry. The isolated species were identified as Acutodesmus obliquus and Desmodesmus armatus based on the gene sequence and morphological characters. According to DPPH and FRAP methods, the antioxidant activity of Acutodesmus obliquus was more thanDesmodesmus armatus. According to the results obtained here these two species has relatively high antioxidant activity which need further complementary experiments to prove safety and nontoxicity to use in food and medical industries.
    Keywords: Antioxidant, microalgae, molecular identification, Bandar Turkman
  • Paricher Hanachi *, zahra Ghaseminya, Khsroo Sadeghnyat Hagigi, Abolfazl Golestani Pages 65-75
    The aim of this study was to evaluate possible effect on antioxidant status on ghost protein carbonyl and protein sulfhydryl content and ghost and plasma.
    Methods
    The 35 subjects referred to sleep laboratory were examined by polysomnography for obstructive sleep apnea. According to AHI (Apnea-hypopnea index), patients were categorized in two groups; mild (n=17) and severe (n=18). The fasting blood samples taken in morning after sleep study for protein carbonyl, protein sulfhydryl, and Malondialdehyde (MDA) assays as antioxidant indexes and confounding factors such as smoking and high blood pressure were studied.
    Results
    The mean of protein carbonyl were 4.17 ± 0.42 nmol/mg and 5.59 ± 0/49 nmol/mg and protein sulfhydryl content 7.09 ± 0.66 and 8.70 ± 2.03 in patients with mild and severe obstructive sleep apnea respectively. For MDA content in red blood cells 0.25 ± 0.02 nmol/mg, 0.28 ± 0.04 nmol/mg, and MDA content of plasma were 0.93 ± 0.06 nmol/mL and 1.35 ± 0.29 nmol/mL in mild and sever OSA patient for respectively. Protein carbonyl content was known as the only biomarker that showed significant (p<0.05) difference in both groups. .
    Conclusion
    According to the results in this study it can be proposed that protein carbonyl content in patient with sever obstructive sleep apnea has changed significantly. It may be a consequence of oxidative stress effect on membrane protein resulted from apnea.
    Keywords: Free radicals, Obstructive sleep apnea, Oxidative stress
  • Rooya Razavizadeh *, Fatemeh Adab Avazeh, Akram Gaderi Samani Pages 76-100
    Thymus vulgaris is a plant of the Lamiaceae family, with numerous medicinal, antioxidant and nutritional properties. Growth and crop productivity and antioxidant activities of the plant are affected by many environmental factors such as drought. Therefore, a controlled experiment under in vitro conditions was conducted to evaluate the effects of drought stress on growth, accumulation of compatible metabolites and antioxidant activity of thyme seedlings. Seedlings of thyme were cultured in MS medium containing 0, 2 and 4% sorbitol and mannitol for 14 days. Both sorbitol and mannitol were found to reduce the growth parameters, photosynthetic pigments but increased the proteine, secondary metabolites and catalase and ascorbate peroxidase activity. Compared to the control, both treatments led to a significant decrease in superoxide dismutase activity at 4% while no significant differences were observed between control and mild stress (2%). Moreover, the results indicated that the accumulation of compatible metabolites, proline and the reducing sugar contents in leaves and roots, increased significantly with increasing drought concentration in the culture media. Increased compatible metabolites, secondary metabolites and antioxidant enzymesactivities could consider as a defensive reaction of thyme against drought stress.
    Keywords: Thymus vulgaris, Antioxidant enzymes, Drought stress, Physiological parameters, Secondary metabolites
  • Mehrdad Zarafshar*, Moslem Akbar nia, Sayed Mohsen Hosaini, Ali Sattarian, Maryam Niyakan Pages 101-118
    Using of Nano-materials is one of the suitable ways for increasing of abiotic resistance in plants. In the current research, wild pear seedlings were irrigated with different concentrations of TiO2 and SiO2 NPs such as 0, 10, 100, 500 and 100 mgL-1. After this pretreatments, irrigation was stopped for 14 days to induce drought stress on the seedlings. At the end of the experiment, relative water content, xylem water potential, root biomass, electrolyte leakage rate, proline content and catalase enzyme activity were measured. The results showed that although both types of nanoparticles were differentially absorbed by roots of wild pear seedlings, the amelioration of water deficit in terms of all studied variables were observed for both of NPs with a slight differences between them. SiO2 NPs was more successful in improving root biomass and relative water content. On the other hand, TiO2 NPs was more successful in improving xylem water potential and catalase activity. Finally, amelioration effects of both NPs were clearly proved by the current research but further experiments are advised to find out involved mechanisms.
    Keywords: Biomass, catalase, Nanoparticles, Nutritional elements, Water withholding
  • Reza Soleimani, Hasan Towfighi, Hossein Ali Alikhani*, kazem khavazi Pages 119-136
    This investigation was carried out because of the importance of IAA production by bacteria and its role in rooting induction in drought, saline and saline-sodic soils., especially.In this investigation, 400 bacteria were isolated from soils with different levels of electrical conductivity (EC) and sodium adsorption ratio (SAR) and analyzed the variability of their ability in IAA production and the effects of different amounts of tryptophan and drought-salinity tensions on IAA production.Results indicated that the effects of drought and salinity tensions on variability of IAA production were significant, statistically. One of bacterial species as Arthrobacter siccitolerans that was isolated from saline-sodic soils, was IAA producer and had the highest dtability in tensions. Also, this bacterium was osmotolerant and halotolerant and continued to IAA production up to EC of 40 dS.m-1 and OP (Osmosis pressure) of -20 bar. A. siccitolerans has a high efficiency in tryptophan consumption in tension conditions. So, IAA production per unit of consumed tryptophan was 0.1, and reported as the most efficient bacterium in drought-salinity conditions. So, According to the tests on isolates, A. siccitolerans was proposed for field experiments in drought, salinity and salinity-sodicity affected soils.
    Keywords: Arthrobacter siccitolerans, IAA, Salinity, Salinity-sodicity, Tryptophan
  • Farhad Shokouhifar *, Nahid Abbaspour, Sahba Toosi, Nayereh Sadat Ghafarinia Pages 137-155
    Transient expression in the plant leaf cells is a relatively fast technique to analyses regulatory sequences. To gain the approach advantages, a convenient expression vector would be needed for transient analysis of regulatory elements. In this study, to construct such a vector we used pBGi which provides the regulatory elements cloning site::minimal promoter as insert and pCAMBIA3301 that after removing the CaMV 35S promoter was used as backbone. The new vector, pCaBGi was constructed by replacing BamHI/SnaBI fragment (cis-acting cloning site::Minimal promoter) of pBGi with a BamHI/SnaBI fragment (CaMV 35S promoter) isolated from the pCAMBIA3301. The recombinant colonies were screened using colony PCR with and accuracy of the construction steps has been confirmed by sequencing using PSh4-F2/R specific primers. GUS assay showed that the intron containing GUS gene do not expressed agrobacterium strain GV3101 as a prokaryotic system. Injection of GV3101 harboring pCaBGi in tobacco leaves showed very low Basal expression of minimal promoter. The Sequence of pCaBGi has been submitted to gene bank using sequin software with the Accession number MG719235.
    Keywords: Binary vector, Vector Construction, Transient Expression, Agroinjection, Synthetic Promoter Analysis
  • reihaneh saberi pirooz, Hassan Rajabi Maham, Bahram Kiabi, Faraham Ahmadzadeh * Pages 156-168
    Genus Lacerta, belonging to family Lacertidae, contains eight species. Previous studies did not clarify the actual taxonomic situation of Lacerta strigata. The main purposes of the present study are re-examining the phylogenetic relationship of green lizards (with special focus on L. strigata) by adding more samples and also investigating L. strigata intraspecific genetic structure in its geographic distribution. Therefore, 20 new samples were obtained from Armenia, Georgia and north of Iran. All samples were sequenced for a mitochondrial gene, cytochrome b. Additional sequences obtained from GenBank were added to our sequences and the resulted data set was analyzed using two different phylogenetic inference approaches; Maximum Likelihood and Bayesian. The results indicate that all species in genus Lacerta form a monophyletic group and the Caspian green lizard is sister taxon to all other species in the genus. Also, there are two separate clades within the species which are also geographically distinct. This study confirms the results of previous studies which is the separation of the Caspian green lizard from other species in the genus.
    Keywords: Lacerta, Caspian Green Lizard, Phylogenetic, cytochrome b, monophyly
  • Shabnam Ghohari*, Abdollah Hassanzadeh Ghorttapeh Pages 169-182
    In this study, the quantitative and qualitative characteristics of eight native apple varieties selected from the Azerbaijan area were evaluated. The studied varieties included 8 varieties consisting of Romina, Manochehri, Meshki, Torsh Alma, Sari Alma, Khan Almasi, Kozehee and local autumn that the varieties of Torsh Alma, Sari Alma and Khan Almasi were selected as the summer cultivars, and the varieties of local autumn, Romina, Manochehri, Meshki and Kozehee were selected as autumn cultivars. This experiment was carried out in Kahriz Horticultural Research station, Urmia in the form of completely randomized blocks design with three replications. The results of data variance analysis indicated the difference between varieties in terms of quantitative and qualitative studied traits, and revealed that the impact of variety on fruit total soluble solids (TSS), fruit pH, fruit ascorbic acid content (vitamin C), and fruit tissue firmness, fruit sugar and fruit juice is significant at 1% level. In the study, the varieties of Manochehri, Khan Almasi, Kozehee and Meshki had the highest content of total soluble solids (TSS), fruit sugar, ascorbic acid content, pH and fruit juice, and were in the superior statistical group. Also, the two cultivars of Khan Almasi and Torsh Alma had the highest tissue compared to other varieties.
    Keywords: Apple juice, calcium, vitamin C, soluble solids