فهرست مطالب

مجله فناوری اطلاعات در طراحی مهندسی
سال دهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/03
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نفیسه جوادی، داوود بهره پور* صفحات 1-12

    کاربرد محاسبات ابری جهت انجام پردازشهای عظیم در طول چندین سال اخیر بسیار گسترده شده است. یکی از مشکلاتی که در محیط ابری بایستی به آن توجه نمود مسئله برقراری کیفیت سرویس با در نظر گرفتن حداقل توان مصرفی در ابرهاست. در این مقاله، تخصیص مناسب ماشینهای مجازی به ماشینهای فیزیکی با توجه به حجم بار کاری با فرمول فاصله اطمینان مورد ارزیابی قرار گرفته است. فرمول فاصله اطمینان روشی آماری است که به جای یک مقدار میانگین دارای بازهای از اعداد است و به این طریق اعداد را به سه دسته با ارزشهای کم، متوسط و زیاد دسته بندی میکند. با توجه به نتایج شبیه سازی در این مقاله سعی کرده ایم نه تنها تخصیص مناسب جهت کاهش مصرف انرژی و کاهش تعداد مهاجرتها را برآورده سازیم، بلکه از کیفیت خدمات نیز برای به حداقل رساندن نقض توافقنامه سطح خدمات اطمینان حاصل کنیم.

    کلیدواژگان: محاسبات ابری، کیفیت سرویس، انرژی مصرفی، ماشینهای مجازی، میزبانهای فیزیکی، فرمول فاصله اطمینان
  • ملیحه شارعی نیا، سید محمدحسین معطر* صفحات 13-25

    رتینوپاتی دیابتی، عارضهای ناشی از دیابت است که بدلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی رخ میدهد. هدف اصلی این مقاله، ارتقاء دقت تشخیص رتینوپاتی دیابتی در تصاویر شبکیه نسبت به روش های معمول مبتنی بر استخراج بردار ویژگی میباشد. در این روش ابتدا بر اساس داده های آموزشی لایه به لایه شبکه عصبی آموزش دیده و در نهایت شبکه عصبی کانولوشن با کمک چهار لایه کانولوشن، چهار لایه ادغام و دو لایه تماما متصل آموزش دیده و ساخته میشوند. شبکه عصبی کانولوشن ویژگی های موجود در تصویر شبکیه را آموخته و ویژگی های مناسب را برای دسته بندی تصاویر استخراج میکند. در این مقاله توانستیم در آزمایشهای خود به بهبود برای آزمودن روش ،Stare قابل قبولی نسبت به کارهای انجام شدهی قبلی برسیم که با توجه به بررسی 397 نمونه از پایگاه داده پیشنهادی و بدست آوردن نرخ حساسیت 90 % و صحت 96 % موفقیت روش بر روی این پایگاه داده کاملا مشهود هست.

    کلیدواژگان: یادگیری عمیق، شبکه های عصبی کانولوشن، استخراج ویژگی، رتینوپاتی دیابتی
  • عباسعلی رضایی*، فرزانه کیمیایی صفحات 26-41

    تشخیص کاراکتر توسط کامپیوترها، یکی از چالش برانگیزترین حوزه ها در الگوشناسی است. تحقیقات نشان میدهند این حوزه ها با تشخیص آنلاین که در آن کاربر نیاز به استفاده از یک خودکار الکترونیک برای نوشتن بر روی صفحه الکترونیکی شبیه به کاغذ دارد و همچنین با تشخیص کاراکتر آفلاین سروکار دارند. در این مقاله به ارائه روشی برای شناسایی و دسته بندی ارقام دستنویس فارسی همسایه فازی لحاظ شده اند. این روش به صورت شبیه سازی کامپیوتری K میپردازیم که در آن عملیات تفکیک و دسته بندی به تعداد با استفاده از کد متلب در سه بخش اصلی پیاده سازی شده است: بخش اول پیشپردازش تصاویر مجموعه میباشد، بخش دوم استخراج نزدیکترین همسایه فازی است. K ویژگی هایی که بتوان به کمک آن ارقام را از هم تفکیک کرد و بخش سوم طراحی کلاسبند به تعداد این روش مزایایی نسبت به نسخه غیرفازی اش دارا میباشد از جمله اینکه میزان اطمینان از دسته بندی یک نمونه را نشان میدهد، در مورد نمونه هایی که نسبت به آنها مردد است نظر نمیدهد و دارای درصد دسته بندی درست بالایی است.

    کلیدواژگان: دسته بندی k نزدیکترین همسایه، استخراج ویژگی، پیشپردازش تصاویر، تشخیص کاراکتر
  • ریحانه کمال پور *، عادل قاضی خانی صفحات 42-54

    مسئله طبقه بندی داده های نامتعادل به عنوان یکی از چالش های اصلی در حوزه داده کاوی است. در مجموعه داده های نامتعادل، تعداد نمونه ها در کلاسهای گوناگون اختلاف بسیاری دارند. در داده های نامتعادل هدف اصلی شناسایی صحیح نمونه های کلاس اقلیت است. بهعنوان مثال در حوزه پزشکی، تعداد نمونه های مثبت از یک بیماری در مقابل تعداد نمونه های منفی بسیار کمتر است. در حالیکه برای این مسئله ارائه ،SdCurveSmote اهمیت شناسایی نمونه های مربوط به دسته مثبت، بسیار زیاد است. در این مقاله الگوریتمی بانام شده است. این الگوریتم شامل سه بخش کلی است بخش اول محاسبه پارامتری بنام درجه پشتیبانی برای انتخاب نمونه های مناسبب ر روی این نمونه های مناسب با درجه پشتیبان بالا و تولید نمونه جدید است Smote و بخش دوم انجام عمل Smote مرزی برای عمل و در بخش آخر محاسبات منحنی اصلی و حد آستانه و بررسی نمونه های تولید شده میباشد. در این مقاله از 5 مجموعه داده نامتعادل، استفاده شده است که میزان عدم تعادل متفاوت دارند. الگوریتم پیشنهادی نسبت به الگوریتمهای مشابه، KEEL و UCI برگرفته از سایت نشان میدهد که در آن تفاوت معنادار بسیار مطلوبی بین Adaboost با آزمون فریدمن نتایج بهتری داشت در این آزمون برای طبقه بند وجود دارد. SdSmote و Smote روش پیشنهادی و روش های

    کلیدواژگان: طبقه بندی، داده های نامتعادل، نمونه افزایی، منحنی اصلی، حد آستانه عضویت
  • سید مرتضی مهدوی شهری، ریحانه کاردهی مقدم* صفحات 55-64

    استفاده از وسایل نقلیه در سطح جهان رو به افزایش است. گسترش و توسعه خودروهایی که بتوانند نیازهای گوناگون و اغلب متضاد را برطرف کند، در صنایع خودروسازی یک چالش بزرگ محسوب می شود. افزایش ایمنی خودروها در صنایع خودروسازی مسئله ای بسیار مهم در زمینه ایمنی و رقابت تجاری است. برای نیل به این هدف از دیرباز سامانه های مختلفی پیشنهاد و طراحی گردیده است. سیستم های نگهدارنده در مسیر که هدایت و راندن در مسیرهای مستقیم را به طور اتوماتیک اداره میکنند، یکی از این نوع سیستم ها است؛ که هم به عنوان سیستمی مستقل برای رانندگی خودکار و نیز به عنوان سیستم کمک راننده بکار میرود. در این مقاله با ارائه یک مدل دو درجه آزادی از حرکت عرضی خودرو و کنترل آن به و سیله روش کنترل مد لغزشی ترمینال، به طراحی کنترل کننده منا سب برای این سیستم می پردازیم. نتایج شبیه سازی نشان می دهد نه تنها کنترل کننده لغزشی به نحوی موثر به کنترل سیستم غیرخطی نامعین مذکور میپردازد بلکه در زمان کوتاهی خطای تعقیب مسیر دلخواه صفر میشود.

    کلیدواژگان: سیستم نگهدارنده مسیر، کنترل موقعیت عرضی خودرو، کنترل مد لغزشی، مد لغزشی ترمینال
  • ابوالفضل یاقوتی نیت*، متینه زوار صفحات 65-76

    امروزه اکثر ارتباطات بین افراد به صورت تصویری است، به طوری که حفاظت از اطلاعات تصویر، به منظور جلوگیری از دستیابی های غیر مجاز مورد نیاز است. این مقاله یک طرح نوین رمزنگاری تصویر مبتنی بر تجزیه سطح بیت و نگاشت آشوب را ارائه میدهد. در ابتدا تصویر اصلی به سطوح بیتی مختلف گسسته میشود. سپس، سطوح بیتی فرد در یک گروه و سطوح بیتی زوج در گروه دیگر قرار میگیرند. با استفاده از نگاشت آرنولد بر روی هر یک از گروه ها، جایگشت صورت میگیرد. روش پیشنهادی موجب می شود که گروهی از بیتها از یک سطح بیتی به سطح بیتی دیگر منتقل گردد. در نتیجه، توزیع بیت در هر سطح بیت بسیار یکنواخت خواهد بود و اطلاعات آماری در هر سطح بیتی از تصویر اصلی تغییر می یابد. از این رو، مهاجم نمیتواند، هنگامیکه تصویر جایگشت شده را دریافت کند، اطلاعات آماری تصویر اصلی را تجزیه و تحلیل نماید. از سیستم آشوب سه بعدی لجستیک جهت رمزنگاری بهره گرفته ایم. نتایج آزمایشی نشان دهنده امنیت بالای روش پیشنهادی در برابر حملات مختلف، مانند حملات آماری و از دست دادن داده ها است

    کلیدواژگان: تجزیه سطح بیت، رمزنگاری تصویر، نگاشت آرنولد، نگاشت سه بعدی لجستیک