فهرست مطالب

علوم جغرافیایی - پیاپی 27 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه علوم جغرافیایی
پیاپی 27 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نظری تحلیلی
  • حمید برقی، محسن شایان * صفحات 1-20
    تعاونی های کشاورزی اهرمی مناسب برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و ابزاری در گردآوری نیروها و منابع توسعه به شمار می آیند. هدف از مطالعه حاضر تحلیل عملکرد شرکت های تعاونی کشاورزی برپایداری اشتغال روستایی در شهرستان کاشان هست. تحقیق حاضر ازنظر هدف کاربردی از لحاظ جمع آوری داده ها میدانی و ازنظر میزان کنترل متغیرها از نوع توصیفی – تحلیلی محسوب می شود. جامعه آماری شامل تمامی تعاونی های روستایی فعال در سطح شهرستان کاشان می باشدکه شامل 400 نفر اعضا و مدیران تعاونی های کشاورزی کاشان می باشد که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ای به تعداد196 نفر محاسبه شده که از این تعداد 30 نفر از مدیران و مسئولین اجرایی تعاونی های کشاورزی و کارشناسان ادارات مربوطه و 166 نفر اعضای فعال 4 تعاونی کشاورزی این شهرستان می باشند. روایی ظاهری و محتوایی ابزار تحقیق با استفاده از دیدگاه افراد صاحب نظر درزمینه تعاونی و کارآفرینی در اداره تعاون روستایی و همچنین نظرات اساتید محترم تعیین گردیده و جهت پایایی آن از روش آلفای کرون باخ استفاده شد. ضریب آلفای کرون باخ در پرسشنامه اعضا 82/0 و پرسشنامه مسئولین 87/0 به دست آمد که مبین پایایی سوالات است. برای سطح معناداری ازآزمون همبستگی پیرسون و برای ترسیم نقشه نیز از نرم افزار GIS استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش درمجموع تعاونی های کشاورزان کاشان در ایجاد اشتغال و کارآفرینی نقش کاملا مثبتی ندارند. نتایج همبستگی نیز نشان می دهد دومتغیره جنسیت و تحصیلات در ایجاد اشتغال و کارآفرینی نقش مثبتی دارند ولی متغیر سن رابطه معناداری با اشتغال و کارآفرینی ندارد.
    کلیدواژگان: اشتغال، تعاونی کشاورزی، توسعه روستایی، شهرستان کاشان
  • ابوالفضل بهنیافر*، محمدرضا منصوری دانشور صفحات 21-34
    تامین امنیت در محیط شهری ارتباط تنگاتنگی با سازمان فضایی شهرها دارد. بر این اساس بررسی و تحلیل سازمان فضایی شهرها برای ارزیابی درجه بندی مطلوبی از امنیت شهری به نحوی که اولویت ها و نیازهای امنیتی را دسته بندی کند ضرورتی پژوهشی است که در این تحقیق انجام می گیرد. شاخص های فضایی متعددی وجود دارند که اثرات مستقیم و غیرمستقیمی را بر الگوهای امنیت شهری بر جای می گذارند در این تحقیق برای نمونه هفت شاخص فضاهای باز، تفکیک قطعات، بافت فرسوده، تراکم ساختمانی، تراکم جمعیت ساکن، تراکم جمعیت شاغل و مراکز فعالیت به تفکیک واحد تقسیمات شهری (منطقه بندی شهرداری مشهد) مورد توجه قرار گرفتند. شاخص های مذکور که متشکل از شاخص های عملکردی و کالبدی شهر می باشند به صورت نرخ های استاندارد شده تهیه شدند و آنگاه با هدف کلی نظم بخشی فضایی و حساسیت امنیتی در فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP قرار گرفته و ماتریس وزن های استاندارد آنها محاسبه شدند. در گام پایانی در محیط GIS به تلفیق و تحلیل فضایی نتایج به دست آمده پرداخته شد و درجه بندی و سطح بندی امنیت فضایی شهر مشهد به تفکیک مناطق شهری در سه سطح حساسیت امنیتی زیاد، متوسط و کم تولید گردید. نتایج به دست آمده نشان دادند که: 1- از بین شاخص های مورد بررسی، شاخص های بافت فرسوده، تراکم جمعیت ساکن و فضاهای باز به ترتیب بیشترین وزن موثر را در تعیین درجه حساسیت امنیتی مناطق شهر مشهد دارند. 2- از بین مناطق شهرداری شهر مشهد مناطق ثامن، 4 و 3 از بیشترین درجه حساسیت امنیتی برخوردارند که این موضوع به دلیل تراکم بافت و جمعیت، مهاجرت پذیری آنها و نیز نزدیکی به مجموعه حرم امام رضا قابل توجیه است. 3- مناطق 7 و 9 شهرداری به دلیل برخورداری از عرصه های وسیع فضاهای باز علاوه بر اینکه از درجه حساسیت امنیتی کمتری برخوردار شده اند بلکه می توانند به عنوان نواحی قابل استفاده در برنامه های پدافند غیرعامل شهری نیز مورد توجه باشند.
    کلیدواژگان: امنیت شهری، نظم فضایی، درجه بندی حساسیت، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • ایمان چقاجردی*، رضا مختاری ملک آبادی، لعیا جلیلیان صفحات 35-60
    گردشگری ورزشی بخشی از گردشگری به شمار می آید که از تلفیق ورزش و گردشگری به وجود آمده است و با سرعت بالایی در حال رشد و تبدیل شدن به صنعتی بزرگ و مستقل است.هدف از این پژوهش تحلیل نقش توانمندی های شهرستان های استان اصفهان در توسعه گردشگری ورزشی می باشد. روش پژوهش براساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی –تحلیلی است. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه و آمار نامه استان اصفهان و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار EXPERT CHOICE استفاده شده است . جهت رتبه بندی از مدل رتبه بندی منطقه ای ویکور(VIKOR) و برای وزن دهی آن از مدل AHP استفاده گردیده است. و از مدل ارزیابیSWOT برای تعیین نقاط قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید در بخش گردشگری ورزشی استفاده شده است. . نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد شهرستانهای اردستان ،نایین ، گلپایگان در سه سطح اول و شهرستان های مبارکه ، اصفهان و فریدن در سه سطح آخراز نظر شاخص های گردشگری ورزشی قرار دارند و موقعیت جغرافیایی مناسب استان مهمترین نقطه قوت، کمبود زیر ساخت های ورزشی مهمترین نقاط ضعف ،رونق اشتغال در بخش های مختلف مهمترین فرصت و از بین رفتن تدریجی منابع طبیعی مهمترین تهدید در زمینه گردشگری ورزشی استان باشندو با توجه به نتایج به دست آمده از جدول عوامل داخلی و خارجی گردشگری ورزشی استان اصفهان استراتژی های so (تهاجمی) دارای بیشترین وزن می باشد. بنابراین استان اصفهان دارای توانمندی برای توسعه گردشگری ورزشی می باشد .
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، استان اصفهان، مدل SWOTو VIKORو AHP
  • علی حنفی* صفحات 61-82
    برای شناسایی تیپ های هوای منطقه شمال غرب کشور ایستگاه مراغه به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور دسترسی به اطلاعات اقلیمی منطقه، از دو پایگاه داده گردشی و محیطی استفاده گردید. پایگاه گردشی شامل داده های ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتوپاسکال می باشد که از پایگاه NCEP/NCAR وابسته به سازمان ملی جو و اقیانوس شناسی ایالات متحده آمریکا اخذ گردید. پایگاه داده های محیطی شامل داده های نه متغیر اقلیمی (میانگین حداکثردما، میانگین حداقل دما، دمای شبنم، رطوبت نسبی، فشار، بارش، سرعت باد، دمای خشک، دمای تر) است که به صورت روزانه در بازه زمانی 1989/1/1 تا 2010/12/29 میلادی از سازمان هواشناسی اخذ گردیده و برای شناسایی تیپ های هوا بکار گرفته شده اند. پایگاه داده ها در نرم افزار Matlab به صورت ماتریس 9× 9860 با آرایش P تشکیل شد. در پایگاه داده ها 9850 روز به عنوان سطر و 9 متغیر اقلیمی به عنوان ستون در نظر گرفته شد. بعد از استانداردسازی و حذف سال های بدون آمار، ماتریس داده ها به صورت 9× 9850 شکل گرفت. سپس یک تحلیل خوشه ایبا روش ادغام وارد بر روی ماتریس استاندارد شده داده ها به منظور تیپ بندی صورت گرفت. شش تیپ متمایز اقلیمی بر ایستگاه مراغه مشخص گردید که عبارتند از : تیپ بارشی، تیپ معتدل، تیپ سرد و خشک، تیپ سرد و خشک بادی، تیپ یخبندان و تیپ گرم و خشک. برای هر یک از تیپ ها یک روز نماینده نیز مشخص گردید. یافته هایی که در این پژوهش حاصل شد، بیانگر این است که تراز 500 هکتوپاسکال به عنوان لایه میانی جو نقش کلیدی در ایجاد و هدایت سامانه های گردشی تاثیرگذار بر آب و هوای کشور ایفا می کند. رابطه معنی داری بین الگوهای گردشی تراز میانی جو با حاکمیت شرایط اقلیمی رخداد تیپ ها در ایستگاه مراغه وجود دارد. نقش سامانه های پرارتفاع عربستان و شمال آفریقا در حاکمیت شرایط گرم و خشک و نقش فرود مدیترانه و توده هوای سرد قطبی در ایجاد دوره های سرد آشکار گردید.
    کلیدواژگان: ایستگاه سینوپتیک مراغه، تحلیل خوشه ای، تحلیل همدید، تیپ هوا
  • محسن شایان*، حسین یغفوری، محمود میری صفحات 83-98
    امروزه نزدیک به نیمی از جمعیت جهان در روستاها زندگی می کنند که باید توجه لازم صورت گیرد . هرگونه عدم توجه به روستا ممکن است اثراتش در سایر سکونتگاه های انسانی مشاهده شود .در مبانی توسعه روستایی توجه به سرمایه گذاری ها ی لازم در کشاورزی مدرن و صنایع تبدیلی و کوچک و توانمدی های محیطی مورد توجه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مزارع میگو بر توسعه روستایی منطقه چوئبده می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی –تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است . داده های مورداستفاده در این پژوهش از طریق روش پرسشنامه جمع آوری شده است . جامعه آماری تحقیق تعداد 1505خانوار می باشد که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه ای به تعداد 175 پرسشنامه تهیه شده است و نمونه ها نیز با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند . اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه از طریق SPSS طبقه بندی شده برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای اسکوئر استفاده شده است . همچنین برای ترسیم نقشه ها از نرم افزارGIS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که ایجاد مزارع میگو در شهرستان آبادان می تواند باعث ایجاد تغییرات فیزیکی، تغییرات اقتصادی و تغییرات اجتماعی در مناطق روستایی ایجاد کند.
    کلیدواژگان: توسعه روستایی، مزارع میگو، آزمون کای اسکوئر، منطقه چوئبده
  • حمید علی پور*، سیده نگار هاشمی نسب، جعفر دستورانی، یاسر شهنواز صفحات 99-126
    در فرسایش بادی جلوگیری از حرکت رسوبات در منطقه برداشت یک کار اساسی بوده و تثبیت مناطق برداشت تپه های ماسه ای نیازمند شناخت محدوده های برداشت می باشد. به منظور منشاء یابی تپه های ماسه ای از روش گام به گام (شامل دو مرحله جهت یابی و مکان یابی) استفاده شده است. ابتدا اطلاعات مربوط به بادهای منطقه با تکمیل پرسشنامه از ساکنین محدوده اطراف به دست آمد. در نهایت با کمک تصاویر ماهواره ای و بازدیدهای صحرایی منشاءیابی تپه های ماسه ای تعیین گردید. نتایج حاصل ازپرسشنامه های محلی نشان داد که مهمترین باد درمنطقه می وزد باد نیشابوراست. از نظر اولویت بندی مناطق برداشت، رخساره های ژئومرفولوژی منطقه برداشت، مسیل، دشت ریگی ریز دانه و اراضی زراعی جزو مناطق فعال و از نظر اولویت بندی مناطق حمل، رخساره های دشت ریگی ریز دانه و پهنه های ماسه ای جزو مناطق فعال و مابقی منطقه جزو مناطق کم فعال می باشد. در حوزه مناطق رسوبگذاری مشخصی به صورت تپه های ماسه ای وجود ندارد و نهشته های بادی به علت کاهش سرعت باد در بخش غربی منطقه به صورت پهنه های ماسه ای با ضخامت متوسط رسوب می کند. قسمت اعظم مساحت منطقه درمحدوده مناطق برداشت کم فعال و در منطقه باد های با جهت شرقی دارای بیشترین فراوانی و بادهای با جهت جنوبی دارای کمترین فراوانی می باشند. حوزه میاندشت بیشتر به عنوان یک منطقه برداشت و حمل مطرح است و رسوبگذاری به شکل تپه های ماسه ای در این محدوده وجود ندارد و تنها محدوده ای به عنوان پهنه های ماسه ای در غرب منطقه قابل تشخیص است. بخش اعظم مساحت منطقه با توجه به شاخص ها جزء کانون های بحران با اولویت سه یعنی شامل منطقه حمل، کلاس حساسیت5-0 می باشد.
    کلیدواژگان: منشایابی، رخساره، فرسایش بادی، روش گام به گام، حوزه آبخیز میاندشت
  • بررسی رابطه مکانی - فضایی مادرشهر مشهد ودهستان فریمان
    کتایون علیزاده*، حمید جعفری، فرنوش حریری مقدم صفحات 127-145
    نحوه و دامنهی روابط موجود میان شهر و روستا بر شکل پذیری، رشد سکونتگاه های روستایی و همچنین بر روابط درونی و بیرونی آنها اثر می گذارد. در این پژوهش روابط شهر و روستا مورد بررسی قرارمی گیرد و به مطالعه در مورد عملکرد روابط متقابل و پیوندهای فضایی بین مادر شهر مشهد با دهستان فریمان واقع در شهرستان فریمان پرداخته می شود. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و روش های تحلیلی از نوع کیفی و کمی بوده و اطلاعات مورد نیاز به کمک مطالعات کتابخانه ای و میدانی (تکمیل پرسشنامه) گردآوری شده است و جهت یافتن پاسخ سوالات از کل جامعه آماری دهستان فریمان، سه روستای سنگ آتش (دشتی) لوشاب فریمان (کوهپایه ای) کلاته آخوند(کوهستانی) به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به روش تصادفی با تکمیل80 پرسشنامه در روستاهای نمونه(براساس جدولمورگان)،صورت گرفت.مدل بررسی در این تحقیق مدل ارتباطات مکانی اولمن بوده است. نتایج تحقیق حاکی از آن می باشد که شهر فریمان به علت دارا بودن امکانات و خدمات مناسب و نزدیکی به مشهد تا حدی به عنوان جاذب روستاهای واقع در حوزه نفوذ خود عمل نموده اما مادرشهر مشهد به عنوان شهر کانونی با جاذبه زیاد و قطب امکانات و خدمات در سطح منطقه، روستاهایی از دهستان فریمان را که در فاصله نزدیک تری به این شهر قرار دارند را به سمت خود میکشد. بعد مسافت و نوع خدمات مورد نیاز تعیین کننده میزان ارتباط است.
    کلیدواژگان: پیامدهای فضایی، دهستان فریمان، روابط متقابل، سکونتگاه روستایی، مادرشهر مشهد
  • هادی قنبرزاده دربان *، ابوالقاسم امیراحمدی، زاهده پورهاشمی، سیما پورهاشمی صفحات 146-169

    توسعه فیزیکی شهرها به صورت جدی با عوامل و شاخص های طبیعی و عوارض مختلف ژئومورفولوژیکی در ارتباط هستند. شهر سبزوار مرکز شهرستان سبزوار واقع در استان خراسان رضوی با وسعت 5/303 کیلومترمربع با محدودیت های فیزیکی توسعه ی شهری مانند مسیل ها، کال ها، جنس خاک و . . . مواجه است. هدف از این پژوهش دستیابی به متغیرهای تاثیرگذار در توسعه ی فیزیکی شهر و دستیابی به الگویی که توسعه ی آتی شهر سبزوار را با کم ترین خسارت به محیط طبیعی مکان یابی نماید، می باشد. روش تحقیق بر پایه توصیفی - تحلیلی و با تکیه بر مدل سازی داده ها بوده است. ابزار اصلی این تحقیق سامانه اطلاعات جغرافیایی در قالب نرم افزار Arc GIS می باشد. با همپوشانی لایه های اطلاعاتی و نقشه ها (توپوگرافی ، شیب ، ارتفاع ، خاک ، کاربری اراضی ، فاصله از گسل، آبهای زیر زمینی و . . .) در محیط GIS، محدوده بهینه ی توسعه ی فیزیکی سبزوار مشخص گردید. وجود مسیل ها و کال هایی که در محدوده شهر قرار دارد و وقوع سیلاب، خطر آب گرفتگی مناطق مسکونی در جنوب سبزوار را تهدید میکند. سفره های آب زیرزمینی در بخش جنوبی شهر در مسیر توسعه محدودیت هایی را به دنبال داشته که فقط می توان منطقه شمال و شمال شرق شهر سبزوار را به عنوان بهترین گزینه توسعه شهر در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: توسعه شهری، شاخص های محیطی، توسعه فیزیکی، شهر سبزوار
  • سمیه کریمی، سیامک شرفی*، بهروز کریمی صفحات 170-189
    یکی از مهمترین عوامل در به وجود آمدن اشکال کارستی، جنس سنگ شناسی می باشد. وجود سنگ آهک از شرایط ضروری جهت تشکیل این اشکال است، اما کیفیت متفاوت انواع سنگ های آهکی، در میزان تشکیل و توسعه این اشکال تاثیر زیادی دارد. استان کرمانشاه چون در منطقه زاگرس مرطوب واقع شده و یکی از هسته های بارش محسوب می شود، شرایط مناسبی هم از نظر لیتولوژی و هم از نظر اقلیمی برای ایجاد اشکال کارستی فراهم شده است. در تحقیقات گذشته در استان کرمانشاه، نقش جنس زمین شناسی و سنگ شناسی در ایجاد اشکال کارستی ثابت در نظر گرفته شده و علت وجود اشکال متفاوت کارستی و توسعه و عدم توسعه آن ها را در مناطق مختلف، بیشتر از هر عاملی به عامل اقلیم نسبت داده اند. اما در این پژوهش بیشتر به نقش عامل سنگ شناسی در تشکیل اشکال کارستی توجه شده است. نوع تحقیق کاربردی- توسعه ای و روش آن آماری، میدانی و تحلیلی و ابزار تحقیق شامل نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی، ژئومورفولوژی و عکس های هوایی می باشند. نتایج حاصل از آزمون t غیر جفتی در سطح اطمینان 95/0 نشان می دهد که درز و شکافها در پیدایش مجراهای انحلالی نقش داشته و این مجراها تحت تاثیر درزها به وجود آمده اند. اما نتایج آزمون t جفتی در سطح اطمینان 95/0 نشان می دهد که درزها در پیدایش مجراها دخالت نداشته اند. هم چنین مطالعات میدانی نشان می دهد که جنس سنگها در پیدایش اشکال کارستی به صورت متفاوت عمل کرده است، به طوری که سنگهای آهکی ضخیم لایه، باعث شکل گیری اشکال کارستی تحول یافته مانند دولین ها و اوالاها و در سنگ های کم ضخامت تر باعث شکل گیری اشکال خطی مانند کارن ها شده است.
    کلیدواژگان: اشکال کارستی، سنگ شناسی، سنگ آهک، آزمون های آماری
|
  • Ali Akbar Anabestani, Mohsen Shayan* Pages 1-20
    Agricultural cooperatives lever for economic development and social development are instrumental in gathering the forces and resources. The aim of this study is to analyze the performance of agricultural co-operatives is the stability of rural employment in the city of Kashan. This study in terms purpose, in terms of data collection field and in terms of the control of the cross - country. The study population included all rural cooperatives operating in the city of Kashan Kashan which has 400 members and managers of agricultural cooperatives is that using Cochran's formula was calculated sample size of 196 people. Of which 30 managers and executives and experts of relevant departments of agricultural cooperatives and agricultural cooperatives in the city are 166 active members 4. Face and content validity using the viewpoints of experts in the field of cooperative research tool and entrepreneurship professors in the Department of Rural Cooperatives as well as comments and determine their reliability Cronbach's alpha was used. Cronbach's alpha coefficient member questionnaire was 0.82 and 0.87 officials representing the reliability of the questionnaire questions. After data collection, data processing and statistical tests were performed using SPSS software. Also, for a significance level of Pearson correlation test was used. GIS is used to map the software. The results of this study, a total of Kashan agricultural cooperatives in job creation and entrepreneurship are not very positive role. The results also show that bivariate correlations gender and education and entrepreneurship play a positive role in job creation but significant relation between age variable is employment and entrepreneurship.
    Keywords: employment, agricultural cooperatives, rural development, city of Kashan
  • Iman Chaghajerdi*Reza Mokhtar Malekabadi, Laya Jalilian Pages 35-60
    xSport Tourism is part of tourism to you that there is a combination of sport and tourism and growing at a rapid rate and becoming major industrial and independent. The aim of this study was to analyze the role of tourism in developing countries is the ability of the province. Methods based on applied research and the descriptive nature – analysis. A questionnaire to collect information and data and to extract data from a province's Expert choice software. The ranking of the rankings regional VIKOR (Vikor) and will be used for weighting the AHP model Samples from the 49-member tourism experts and SWOT assessment model to determine the strengths, weaknesses, opportunities and threats have been used in sports Tourism. The results of this study showed that Ardestān cities, Nain, Golpayegan in the first three levels of the holy city, Esfahan and Frieden in terms of sport tourism are three levels And a convenient geographic position in the strength, lack of sports infrastructure weaknesses, opportunities and boost employment in various sectors of the progressive destruction of natural resources are the main threat in the field of sport tourism Province And according to the results of the internal and external factors Isfahan sport tourism strategies so (invasive) has the highest weight.
    The province has the capability to develop sports tourism
    Keywords: tourism, sport tourism, Isfahan, AHP, VIKORandSWOT model
  • Ali Hanafi* Pages 61-82
    To identify weather types of Maragheh, were used peripheral and circulation databases. Circulation databases Includes geopotential height data in level of 500 hPa was received from the database that NCEP / NCAR affiliated with the National Oceanic and Atmospheric United States of America. Environmental database contains data for nine climate variables (mean maximum temperature, mean minimum temperature, dew temperature, relative humidity, pressure, precipitation, wind speed, temperature, dry temperature, wet temperature) taken up on a daily basis in the period 01.01.1984 to 29/12/2010 from Meteorology organization and have been used in identify weather types. Database was formed by Mat lab software in 9 × 8034 matrix with P Makeup.In the database was considered 8034 Day as rows and 9 columns as a climate variable. After standardization and elimination the years without data, data matrix was formed the 9 × 8030. Then a cluster analysis method has been incorporated into the standard matrix for identify weather types.Six distinct weather types are found for Maragheh: Barshmnd type, temperate, cold and dry, cold and dry with wind, hot and dry, ice. For each type, as determined by a representative. The findings in this study were obtained Suggest that the level of 500 hPa as the intermediate layer plays a key role in creating and directing atmosphere circulation systems. Significant relationship exists between atmospheric circulation patterns in middle level and climate event in Maragheh. The role of Arabia and North Africa high System emerged in governance Warm and dry conditions and Mediterranean landing and cold air masses of polar in governance cold period.
    Keywords: Maragheh synoptic stations, cluster analysis, analysis synoptic, weather types
  • Mohsen Shayan*, Hossin Yaghfori, Mahmood Miri Pages 83-98
    Today, nearly half of the world population live in rural areas that need attention is necessary. Any lack of attention to its effects on other human settlements Village may be observed. Due to the necessary investments in the foundations of rural development in modern agriculture and processing industries and small and capacity shortcomings as environment is concerned. This study examines the impact of shrimp farms on rural development is Choebdeh area. The study was a descriptive-analytic and practical purpose. The data used in this study was collected through questionnaire method. The study of 5151 households using Cochran formula, the sample size of 571 questionnaires were developed. The samples were selected by random sampling. Data from the questionnaires were analyzed using SPSS to analyze the data, chi-square test was used. As well as GIS mapping software is used. The results show that shrimp farms in the city of Abadan can cause physical changes, economic changes and social changes in the rural areas.
    Keywords: Rural Development, chi scuaire tesz, shrimp farms, Choebdeh region
  • Hamid Alipoor*, Seyede Negar Hashemi Nasab, Jafar Dastorani, Yaser Shahnavaz Pages 99-126
    Taken to prevent wind erosion and sediment movement in the region and establish a fundamental understanding of areas of sand dunes harvest is picked. The general morphology of sand dunes and the unit can detect the direction of erosive winds and precipitation formation, determined that the activity of the hills. In order to identify the origin of sand dunes stepwise method (two-step orientation and location) is used. First, the wind data obtained from interviews with residents of the surrounding area. Finally, with the help of satellite images and field morphology was sand dunes. The results of the questionnaire showed that most local neyshabor wind blows wind in the area. The wind direction east - west through Kalshvr durability and surrounding farm lands and carries a lot of dust will the after shipment based on the distance particles with diameters slowdown in the West deposition and the area of the sand dunes, and in most cases, is blowin years. According to the statistical analysis of the wind regime in the area east and north-east winds are likely characterized by having the highest frequency and energy have the largest share of wind erosion. Prioritize areas of harvest, harvesting geomorphological facies area, watercourse, fine-grained sandy plains and arable land are part of the active region. Priority areas of transport, fine-grained facies sand plains and sand across the rest of the region as part of active regions and active regions is low. Certain sediment areas of the sand dunes, there is no deposits due to reduced wind speed across the sand in the western region, the average thickness is deposited. Much of the area within the boundaries of the active uptake of low wind area has the highest frequency of winds from the east to the south with the lowest frequency requirements. Miandasht watershed more a harvest area of transport and deposition of sand dunes in this area is the only area in the West Region as an area of sand is visible. Much of the focus area indicators of crisis, according to Tuesday's priorities include regional transport sensitivities class is 0-5.
    Keywords: finding origin, facies, wind erosion, stepwise method, watershed Miandasht
  • Hadi Ghanbarzadh Darban*Abolghasem Amir Ahmadi, Zahede Porhashemi, Sima Porhashemi Pages 146-169

    Abstract Physical development of cities seriously and geomorphological indicators of natural and associated complications . These natural phenomena are always changes over time, with the problems in their cities to expand . Thus , policies and functions should be applied to control the natural elements . The research methodology is based on a descriptive - analytical firm . The main tool in the GIS software Arc GIS is and the results show that the topographic maps , slope , elevation , soil , land use , distance to fault , groundwater and ... And then overlay maps in GIS, ranging from the preparation of stable and unstable land where physical development is done in terms of variables , or ventures such as floods , earthquakes, seismicity and ... They are then evaluated based on the optimization of Sabzevar in order to develop appropriate physical and environmental preservation have been proposed.

    Keywords: urban development potential, natural, natural limitations, physical development, Sabzevar, GIS