فهرست مطالب

آمایش محیط - پیاپی 38 (پاییز 1396)

فصلنامه آمایش محیط
پیاپی 38 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • عیسی ابراهیم زاده، جمیل قادرمزی صفحات 1-27
    اصولا برنامه ریزی کاربری اراضی، هسته اصلی برنامه ریزی شهری می باشد و ارزیابی و سامان دهی فضایی- مکانی کاربری ها و عملکرد های شهری، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین محور های توسعه پایدار شهری می باشد. به طور ویژه پایداری کاربری مسکونی به عنوان مهم ترین کاربری شهری، نقشی اساسی را در توسعه پایدار شهری ایفا می نماید. در این پژوهش با هدف ارزیابی کمی و کیفی کاربری اراضی شهری و با تاکید بر پایداری و تقویت کاربری مسکونی، شهر دهگلان مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده و بر این اساس ابتدا به ارزیابی کمی و کیفی کاربری های شهر دهگلان پرداخته و سپس به طور خاص به ارزیابی کمی شاخص های کاربری مسکونی با بهره گیری از طرح تفصیلی شهر و مطلاعات میدانی نگارندگان، اقدام شد. جهت ارزیابی کیفی و بررسی سازگاری کاربری مسکونی با سایر کاربری ها از نرم فزارARC GIS و از مدل Distance استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل یافته ها بیانگر آن است که کمبود سرانه در اکثر کاربری ها وجود دارد و به ویزه کاربری مسکونی با کمبود 15.1 متر مربع مواجه می باشد. محلات مسکونی شهر از لحاظ چگونگی استقرار کاربری ها تفاوت چشم گیری را نشان می دهند. به طوری که در اکثر محلات مسکونی به علت وجود کاربری ناسازگار یا به علت عدم وجود کاربری هایی که کاربری مسکونی به آن وابسته می باشد، عدم سازگاری کاربری مسکونی مشاهده می گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی کمی و کیفی، کاربری اراضی شهری، پایداری کاربری مسکونی، دهگلان
  • آزیتا رجبی صفحات 27-46
    نظریه (CPTED)که مخفف crime prevention through environmental design به معنای «پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی» است که با استفاده از آن می توان با طراحی مناسب محل سکونت، کار و زندگی افراد جامعه را از ارتکاب جرائم در محیط های انسان ساخت عمومی و خصوصی آن ها در شهر مورد پیشگیری قرار داد .این نظریه، بر این باور است که «ارتکاب جرائم معلول فرصت های جرم خیزی است». در نتیجه راه حل مناسب را کم کردن فرصت های مجرمانه از طریق طراحی تخصصی مقابله با جرم می داند مقاله حاضر به بیان ویژگی های نظریه ی مذکور و روش های اجرای آن پرداخته و تلاش می کند تا با استفاده از روش های طراحی مناسب فضا ها ی زندگی شهروندان را در ابعاد خرد تا کلان از واحد های مسکونی و تجاری تا ملاحظات طراحی فضاهای عمومی باز و بسته ی شهری ایمن سازی نموده و احتمال بروز ناامنی و ارتکاب یه جرایم را به حدافل برساند با استفاده از این نظریه می توان به جای کاربرد تکنیک های صلبی مقابله با نا امنی در فضاهای شهری همچون استفاده از سیستم های پلیسی به روش های ایجابی مبتنی بر طراحی تخصصی پرداخته و میزان ارتکاب به جرایم را به طور نامحسوس به حداقل ممکنه رساند.
    کلیدواژگان: امن سازی فضا، پیشگیری از جرم، CPTED، ارتکاب جرم
  • کاربردی
  • بنفشه پیراسته، مجتبی رفیعیان، رضا احمدیان صفحات 47-70
    در دهه های اخیر تغییرات سریع کاربری زمین، به ویژه در مناطق ساحلی با پیامدهای مهمی چون تخریب منابع طبیعی، آلودگی های زیست محیطی و... همراه بوده است. در شهرستان تنکابن، توسعه و گسترش کالبدی سکونتگاه ها در نتیجه رشد شتابان جمعیت، بدون هرگونه برنامه ریزی و ملاحظات زیست محیطی باعث گسترش شهرها به سمت پهنه های آسیب پذیر شده، که در صورت عدم کنترل و هدایت صحیح منجر به تخریب بسیاری از اراضی با اولویت کشاورزی و حفاظت خواهد شد. هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل و محرک های تغییر کاربری های زمین در منطقه تنکابن و به کارگیری مدل تحلیلی راهبرد شناسایی تعارضات کاربری زمین (LUCIS)1 در تعیین تعارضات کاربری ها در محدوده موردنظر است.
    در این پژوهش از روش تحلیلی (آماری- فضایی) در پردازش داده ها استفاده شده و با استفاده از تکنیک های تحلیل فضایی، داده ها تحلیل و تلفیق شده اند. پس از تهیه لایه های اطلاعاتی و وزن دهی و ترکیب آن ها، نتایج نشان داد که اولویت کشاورزی در پهنه فاقد تعارض بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است، که پراکنش آن در نیمه غربی و نوار شمالی صورت گرفته، از سوی دیگر پهنه کشاورزی- حفاظت بالغ بر 30 درصد از پهنه نیمه متعارض را در برمی گیرد و در کل محدوده پراکنده شده است. در نهایت بر مبنای نتایج به دست آمده راهبردهای مداخله در چارچوب رویکرد مدیریت یکپارچه در جهت کنترل و کاهش تعارضات و ایجاد سازگاری و تناسب بین کاربری ها با یکدیگر و توان زمین بارگذاری شده ارائه شده است.
    کلیدواژگان: کاربری زمین، مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM)، راهبرد شناسایی کاربری های معارض (LUCIS)، شهرستان تنکابن
  • پژوهشی
  • مراد دلالت، مصطفی هاشمی، وحید بارانی پسیان صفحات 71-94
    یکی از مهمترین الگوهای دستیابی به پایداری توسعه در مناطق کویر و بیابان ، حفظ .و ماندگاری جمعیت در این نواحی می باشد از اینرو، این پژوهش با هدف بررسی و تدوین الگوی راهبردی تعدیل نابرابری های فضایی استقرار جمعیت در مناطق کویر و بیابان با نگاهی ویژه به استان اصفهان پرداخته است این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و روش تحقیق موردنظر در این پروژه از نوع روش تحلیلی- ترکیبی می باشد. یافته های حاصل از انجام تحقیق حاکی از آن است که توزیع نامتوازن جمعیت و فعالیت های تولیدی- خدماتی در سطح استان به طوری که تمرکز حدود دوسوم آن ها در کمتر از 10 درصد ناحیه مرکزی اصفهان منجر به شکنندگی اکوسیستم و آلودگی منابع آب، خاک و هوای این منطقه شده است. از این رو محققان در صدد برآمدند تا با بهره گیری از پتانسیل های غنی استان در زمینه اقتصادی به ویژه حوزه گردشگری ، زمینه را برای احیای مناطق خالی از جمعیت و خصوصا روستاهایی که جمعیت آنها مهاجرات نموده اند ، نمایند. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که بر اساس توانمندی های اقتصادی-گردشگری تعداد 60 نقطه سکونتگاهی شرایط مناسبی را دارند که می توانند به عنوان سکونتگاه هایی که به صورت پایدار اقتصاد و جمعیت را در استان حفظ نمایند به شمار آیند. این تعداد سکونتگاه در شرایط وضع موجود تعداد 30276 نفر را در برمی گیرند؛ که در قالب 9158 خانوار در سطح استان توزیع گشته اند. ضمن اینکه این میزان شامل 16442 نفر زن و 18664 نفر مرد می باشد. در کنار نقاط سکونتگاهی ، محقق به پهنه بندی محدوده موردنظر در قالب 5 سطح، بسیار مناسب، مناسب، متوسط، نامناسب و بسیار نامناسب پرداخته است که بر اساس معیارهای اقتصادی-گردشگری و بر اساس توانمندی های موجود در استان اصفهان مشخص گردیده است. بر این اساس مناطقی از شمال غربی و همچنین نیمه جنوبی استان بهترین پهنه ها برای ایجاد سکونتگاه ها و یا تقویت سکونتگاه های موجود می باشد.
    کلیدواژگان: ساختار فضایی، مناطق کویر و بیابان، توانمندی های اقتصادی و گردشگری، نابرابری فضایی، استان اصفهان
  • محمد محیط آرا، عباس ملک حسینی، مجید شمس صفحات 95-118
    رویکرد محله محوری شهر ها در سالهای اخیر، از مهمترین راهبردها برای رسیدن به پایداری شهر ها در کلانشهرها تبدیل شده است. در جریان گسترش مکتب مدرنیسم وسپس پست مدرن درشهرسازی وبرنامه ریزی شهری صورتهای متنوعی از واحدهای همسایگی همچون باغ شهرها ،واحدهای همسایگی اشتاین وپری ،محلات مدرن عمودی ، محلات سرزنده ،محلات دروازه دار و... با هدف افزایش کیفیت های زندگی وپایداری شهرمدرن با همت متخصصان شهری متظاهر شده است. علیرغم دستیابی به برخی موفقیت ها ی نسبی هنوز محلات و واحدهای همسایگی غالبا مرتفع نتوانسته انتظارات مردم این سکونتگاه ها را در دستیابی به «پایداری اجتماعی –فضایی» وسطح مطلوبی از همه شاخص ها از جمله ارتقاء «کیفیت زندگی» تامین کند.این پژوهش با انتخاب متنوع وهدفمند سه نوع محله یا سکونتگاه متفاوت در شهر اسلامی –ایرانی قم به بررسی وتحلیل ومقایسه آنها پرداخته است . این پژوهش از نوع مقایسه ای وبا روش پیمایشی و توصیفی –تحلیلی است. نتایج این پژوهش نشان می دهد شاخص های کیفیت زندگی بین سه محله مورد بررسی دارای تفاوت معنا داری است.وسطح کیفی زندگی در محله ای که با محلات سنتی تطابق بیشتری دارد،بالاتر است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شهر اسلامی - ایرانی، محله، مدرنیسم
  • فخرالدین معروفی نقدهی، علیرضا امامی صفحات 119-144
    امروزه نظام مالیاتی ارزش افزوده در تامین سه هدف عمده اجتماعی، اقتصادی و بودجه ای به ویژه تامین منابع درآمدی پایدار شهرداری هانقش عمده ای دارد. در بعد اجتماعی مهم ترین هدف وضع مالیات، کاهش فاصله طبقاتی و توزیع مجدد درآمدها و افزایش رفاه است، در حالی که هدف اقتصادی وضع مالیات، تامین منابع درآمدی پایدار جهت ارائه خدمات عمومی و رفاهی با کشش قیمتی پائین جهت سازمان های عمومی و تخصیص بهینه منابع بین بخشهای مختلف وکمک به تسریع فرایند توسعه ناحیه ای ویا منطقه ای می باشد. از سوی دیگر یکی از اساسی ترین مشکلات نظام مالیاتی و شهرداری های کشور، عدم وجودبرنامه استراتژیک و فقدان پیش بینی های علمی درآمدهای مالیاتی و در نتیجه تامین منابع درآمدهای پایدار شهرداری ها و کسری بودجه ساختاری است. عدم ثبات درآمدهای مالیاتی و در نتیجه مشکل تامین منابع درآمدی پایدار شهرداری ها ،باعث کاهش ایجادساختار درآمدی پایدار در شهرداری ها و کاهش رفاه و خدمات به شهروندان و کسری بودجه فراوان شده است. در پژوهش حاضرابتدا بر اساس نظریه 56 نفر از خبرگان که شامل شهرداران سابق، مدیران شهرداری، اعضای شورای اسلامی دوره های مختلف می باشد، بررسی و اولویت بندی در بین 8 سرفصل عمده درآمدی شهرداری و 82 زیر شاخه صورت می گیرد و بر اساس نتایج حاصله؛ مالیات بر ارزش افزوده به عنوان بهترین منبع درآمدی پایدارجهت شهرداری ها بویژه شهرداری ملایر تعیین و انتخاب می شود.در این تحقیق برای پیش بینی درآمدهای مالیاتی در طی سالهای 1396 لغایت 1400، با توجه به شرایط معادله و متغیرها و عدم وجود هم خطی، خود هم بستگی و همچنین نرمال بودن نمونه آماری، ثابت بودن انحراف معیار، از مدل رگرسیون خطی و سری های زمانی ARMA و برای برآورد ظرفیت مالیاتی و محاسبه میزان کوشش مالیاتی استان از روشOLS استفاده شده است. ارزش افزوده بخش های صنعت و معدن، خدمات، سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی استان و درآمد سرانه خانوار استان، از مهم ترین عوامل موثر بر مالیات و ظرفیت مالیاتی استان است که در این مدل بعنوان متغییرمستقل در نظر گرفته می شود بر اساس نتایج تحقیق درصد کوشش مالیاتی استان 40 درصد محاسبه شده است. بر اساس نتایج این تحقیق علیرغم افزایش ارزش افزوده کالا ها وخدمات مصرفی و درآمدسرانه بر خلاف نظریه و مدل کالدور و نظریه سالواتوره بدلیل اجرای غلط و تمرکز و عدم توزیع نا مناسب درآمدهای بخش های مختلف (82 درصد ارزش افزوده خدمات و تولید کالاها در 8 شهر صنعتی متمرکز است ) درآمد مالیاتی استان و منابع درآمدی پایدار شهرداری ها با نرخ مذکورافزایش نمی یابد. لذا به منظور تعدیل مشکل مذکور پیشنهادهایی در انتها مبنی بر : 1- مالیات ارزش افزوده از مصرف کننده کالای نهائی دریافت شود 2- به منظور افزایش بهره وری منابع و اجرای اصل 44 قانون اساسی ؛وظیفه جمع آوری مالیات بر ارزش افزوده از دولت جدا و به شهرداری ها محول شود3- با مشارکت شهرداری ها و اصناف، سیستم های صندوق خرید و فروش الکترونیکی ایجاد شود تا فرار مالیاتی، رانت مالیاتی، مشارکت و توزیع مناسب منابع صورت پذیرد و مودیان مالیاتی به طور صحیح شناسائی شوند.
    کلیدواژگان: درآمد مالیاتی، برنامه ریزی استراتژ یک، درآمد شهری، مدل رگرسیون و مدل ARMA
  • فاطمه سادات حسینی نژاد، مظفر صرافی، محمدحسین شریف زادگان صفحات 145-168
    کیفیت زندگی، حالتی از بهزیستی اجتماعی یک فرد و یا گروه، چه به صورت درک شده و یا شناخته شده به وسیله شاخص های قابل مشاهده است و قلمروهای مختلفی از زندگی اعم از بهزیستی مادی، کالبدی، اجتماعی، احساسی و توسعه و فعالیت را دربرمی گیرد. ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و افزایش سطح رضایتمندی آنان از زندگی، از اهداف کلان برنامه ریزی شهری است که از طریق تدوین سیاست های مختلف دنبال می شود. بخشی از سیاست های تامین خدمات شهری، توسط مراجع برنامه ریزی شهری تدوین می گردد. شناخت چگونگی تاثیر این سیاست ها از مرحله تدوین تا اجرا برکیفیت زندگی شهروندان و نیز سازوکارهای مرتبط با رضایت از خدمات شهری و عوامل تعیین کننده آن در ترکیب با سایر زیرقلمروهای کیفیت زندگی، از الزامات سیاستگذاری تامین خدمات شهری است که می تواند در تدوین راهنماهای تولید سیاست ها و برنامه های مرتبط با توسعه اجتماع به کار گرفته شود. هدف از این پژوهش، تدوین چارچوب انگاشتی است که نقش سیاست های تامین خدمات شهری(به عنوان یکی از زیرقلمروها) در سیستم انگاشتی کیفیت زندگی تبیین می نماید.
    در این پژوهش از طریق مطالعه اسنادی و با استفاده از روش فراتحلیل به بررسی سیستم انگاشتی کیفیت زندگی و سازوکار سیاست های تامین خدمات عمومی(و شهری) به عنوان دو متغیر اصلی پژوهش پرداخته شده و با شناخت عامل اشتراک دهنده کیفیت زندگی و خدمات شهری(که همان تامین نیاز شهروندان است)، مدل مفهومی سازوکار تاثیر خدمات شهری و سیاست های تامین آن بر کیفیت زندگی شهروندان به عنوان دستاورد پژوهش، ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: سیاست شهری، خدمات عمومی، خدمات شهری، کیفیت زندگی
  • رضا لحمیان صفحات 169-190
    برنامه ریزی به HYPERLINK «https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%DB%8C%D8%B4_%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C» \o «پیش بینی» پیش بینی HYPERLINK «https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87» \o «آینده» آینده و ساختن آینده تا حدودی قابل تصور کمک می نماید. در واقع برنامه ریزی به آینده می نگرد و پلی است بین آنجایی که هستیم و آنجایی که می خواهیم برویم. رشدسریع و بی مهار جمعیت بشر، بهره برداری بی وقفه از معادن، قطع درختان و نابودی جنگل ها، تخریب مراتع و پوشش های گیاهی طبیعی زمین، آلودگی های منابع آبی و هوا ناشی از فعالیت های صنعتی از سالیان گذشته تا امروز، چرخه زیستی خانه مشترک همه موجودات زنده، زمین را با خطر مواجه ساخته است. یکی از مسائلی که سبب افزایش ناهنجاری در صنایع و فعالیت های صنعتی می گردد عدم توجه به عوامل اساسی موثر در تعیین قابلیت های صنعتی به خصوص برنامه ریزی و در نظر گرفتن تمهیدات لازم پیش از شروع فعالیت های مرتبط با آن می باشد. پژوهش حاظر نیز با هدف برنامه ریزی و یافتن مکان های بهینه جهت فعالیت های صنعتی در شهرستان ساری انجام شده است. به همین منظور از سامانه قدرتمند تصمیم گیری چند معیاره و تلفیق آن با سامانه اطلاعات جغرافیایی استفاده شده است. ابتدا معیارها و لایه های اطلاعاتی مورد نظر با راهنمایی متخصصان و همچنین تحقیقات صورت گرفته در گذشته تهیه گردید. مهمترین عامل در تصمیم گیری معیار زیست محیطی با وزن 7/0 شناسایی گردید. پس از تخصیص اوزان به معیارها با فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و تلفیق آن در محیط نرم افزاری Arc GIS10.3 نقشه نهایی حاصل گردید. در پایان حدود 169780 هکتار از اراضی یعنی 17 درصد از اراضی کل شهرستان با تفسیر کاملا مناسب شناسایی گردید.
    کلیدواژگان: کاربری اراضی، برنامه ریزی، سامانه اطلاعات جغرافیایی، شهرستان ساری، پایش سازگاری
|
  • Issa Ebrahimzadeh, Jamil Ghadermazi Pages 1-27
    Land use planning is at outmost importance in urban planning. Monitoring and spatial organizing of local and functions of cities is an important factor in resistant development. The resistance of residential functions for urban development is important as well. Therefore, this study tends to survey the quantities and qualitativenature of land use of Dehgolan city development process. This study aimed to assess the quality and quantity of urban land use with an emphasis on sustainability and strengthening residential users in Dehgolan. Methods of investigation include analytical - applied method which incompasses the use of qualitative and quantitative assessment of Dehgolan city land use; process across which quantitative assessment criteria for residential users were deployed by making use of rigid planing and author's field observations to provide triangulating suport. In this study, in order to evaluate the quality and consistency of residential users of the software with other users’ and in order to probe qualitative land use consistency for residential purposes an evaluation of ARC GIS and Distance model were applied. The results showed the lack of age of personal share for most users; primarily residential users that was observed to be about 15.11 square meters. Residential neighborhoods possess the so much differnce for the uses adjacency. Therefore, in most residential sites due to the inconsistency in use or lack of residential users dedicated to it.
    Keywords: Quantitative, Qualitative Assessment, Urban Land Use, Sustainable Residential area, Dehgolan
  • Azita Rajabi Pages 27-46
    The theory of CPTED (Crime Prevention through Environmental Design) can be used to prevent crimes in public and private man-made areas in the city by making a proper plan of a residential or work buildings. This theory is based on this idea that the “perpetration of crimes springs from opportunities for crime”. Therefore, it considers proper ways in reducing chances for committing crimes through a special planning in confronting crimes. The present article studies the features of this theory and attempts through suitable planning to create suitable residential areas in open and closed areas and minimize the perpetration of crimes. By using this theory, one can exploit methods based on expert planning and minimize the crimes instead of resorting to acquired methods of confronting insecurity in the urban space.
    Keywords: securitization of space, preventing crime, urban environment, reducing of crimes
  • Banafsheh Pirasteh, Mojtaba Rafieian, Reza Ahmadian Pages 47-70
    In recent decades, rapid changes in land use, especially in coastal areas has been associated with important implications as destruction of natural resources, environmental pollution and … In Tonekabon city, development of physical settlements as a result of rapid population growth, without any planning and environmental considerations lead to the expansion of cities into the vulnerable areas, that if not controlled and correct guidance, will cause destruction of many lands with priority to agricultural lands and their protection will be. The aim of this study was to identify factors and drivers of changes in land use in Tonekabon and also make benefit of Analysis Model of land use conflicts identification Strategic (LUCIS) in determining the user conflicts of the interest area. In this study, the analytical method (Statistical- Spatial) data used in processing and analyzing data using spatial analysis techniques have been combined. After preparing the data layers, weighting and combining them, the results showed that agricultural priority accounted for the largest share in zones without conflict, which was distributed in the western half of the North Strip, on the other hand agricultural- Conservation zones covers over 30 percent of conflict moderate zone and scattered throughout the area. Finally, based on reached results intervention strategies were provided in the framework of an integrated management approach to control and reduce conflict, create compatibility and make Suitability between the Land uses with each other and balance of loaded ground.
    Keywords: land use changes, Integrated Coastal Zone Management (ICZM), land use conflicts identification Strategic (LUCIS), Tonekabon city
  • Morad Delalat, Mostafa Hashemi, Vahid Barani Pages 71-94
    This study is an applied research and methods considered in the project is a combination of the analytical method Isfahan province.. Expert-Choice-V11 for calculating and standards as well as the importance of software Arc GIS 10 for integrating layers and final map was produced. To better understand the current situation in terms of SWOT techniques have been used.s. The researchers sought to take advantage of the rich potential of the economy, especially tourism, paves the way for the revival of empty areas, especially villages populated by immigrants have not.The number of settlements in terms of number of 30276 people occupy the status quo; that in 9158 households in the province have been distributed. While this amount is included 16442 women and 18664 men. In addition to the settlement, the researchers zoning desired range into 5 levels, very good, good, average, poor, very poor, is based on tourism and economic criteria based on the existing capabilities identified in the province. The areas of the northwest and the southern half of the province best scope to create or strengthen settlements and settlements are available.
    Keywords: Spatial structure, desert, wilderness areas, economic empowerment, tourism, spatial inequality, Isfahan province
  • Abbas Malekhussaini, Majid Shams Pages 95-118
    The central city neighborhood approach in recent years, the most important strategy to achieve sustainability in metropolitan cities has become. During the development of modernism and then post-modern school of urban planning Drshhrsazy various forms of neighborhoods such as garden cities, neighborhoods Stein Faerie, Vertical modern neighborhoods, lively neighborhoods, gated communities and the efforts aimed at increasing the quality of life stability Shhrmdrn urban specialists have been hypocritical. Despite achieving some relative success of communities and neighborhoods have often failed to meet the expectations of the people of the villages in the pursuit of "social sustainability and spatial" appropriate level of all indicators, including the promotion of "quality of life" This research is funded by choosing diverse and targeted three different residences in the neighborhood or the city of Qom -Ayrany to investigate and analyze and compare them. This comparative study with descriptive-analytic method is causal-comparative survey. The results show that quality of life has significantly different between the three districts surveyed Ast.vsth quality of life in a neighborhood that is more consistent with traditional ones is higher.
    Keywords: Quality of Life, Islamic city -Ayrany, neighborhood, social interaction
  • Fakhrodin Maroofi Naghdei, Alireza Emami Pages 119-144
    One of the most important duties strategist, future projections are based on past experiences and future goals is to achieve. Among all management tasks, from the most basic plan is that the bridge linking the present into the future. Those of the past had planned to decide when and for action in the future. We can not control changes but we can prepare to deal with it. On the other hand resource constraints and low price elasticity of public service organizations, assign tasks as diverse organizational tasks of the Authority, Vslayq high expectations of citizens in creating public goods, public sector managers in setting priorities and making choices between the diverse demands of citizens due to limited resources, the problem of inconsistency in the objectives, policies, strategies, planning Vslyqh axle, resulting in the loss of resources and diminishing marginal utility and productivity encountered last currency. This longitudinal study using indirect observations between 1372 till 1394, and based on the economic theory of rational expectations model and the new model Bryson, statistical methods, time series ARMA final performance criteria and test Dickey - Fuller and t-student, the income equation and costs for the years 1396 till 1400 estimate Zndvatbar statistical hypotheses effect on investment and value added in the construction sector, effects of national and government aid, grants and borrowing, economic crises, rate of return and added value for other sectors, duration of return on investment, Vmkhatrh risk investments in the construction sector, maintenance of assets and savings culture in the form of quantitative and qualitative factors affecting the costs and revenue of public sector organizations and Atbaramary analyzes the hypothesis is accepted.
    Keywords: Planning TheQuality of life_Islamic - Iranian City_neighborhood sustainability
  • Fatemeh Sadat Hosseininezhad, Mozaffar Sarrafi, Mohammad Hossein Sharifzadegan Pages 145-168
    Quality of life is a state of social well-being of an individual or group, whether perceived or known, by visible indices and includes various domains of life such as material, physical, social, emotional well-being and the domain of development and activity. Improving the citizens’ quality of life and enhancing their level of satisfaction with life is one of the main goals of urban planning, which is pursued through making of different policies. A part of the urban service provision policies is developed by urban planning authorities. , The recognition of how these policies influence citizens’ quality of life, from making to the implementation stage and also the mechanisms related to the urban service satisfaction and its determinants in combination with other sub-domains of quality of life, are very important issues mentioned in urban planning, which can be used to provide guidelines for making policies and plans related to community development. The purpose of this research is to develop a conceptual framework that explains the role of urban service provision policies (as one of the sub-domains) in conceptual system of quality of life. In this research, through documentary study and using the meta-analysis method, a review of the system of quality of life as well as the mechanism of public (and urban)service provision policies is considered as two main variables of research and by recognizing the joint factor of quality of life and urban services (which is the provision of citizen's needs), the conceptual model of the mechanism of the impact of urban services and provision policies on citizens’ quality of life, as the achievement of the research, is presented.
    Keywords: urban policy, public services, urban services, quality of life
  • Reza Lahmian Pages 169-190
    Planning to predict the future and the future will help to some extent imaginable. In fact, the plan looks to the future and a bridge between where we are and where we want to go. Rshdsry and unbridled human population, uninterrupted operation of mining, logging and deforestation, destruction of natural vegetation and pasture land, water and air pollution caused by industrial activities from the past to the present, the life cycle home common to all living creatures, the earth is in danger. One of the problems is increased abnormalities in industry and industrial activities Due to lack of effective factors in determining industrial capabilities, especially planning and Taking the necessary measures before the activities associated with it is. The present study also aims to plan and finding optimal locations for industrial activities carried out in the city of Sari. For this purpose, the powerful multi-criteria decision system and its integration with GIS is used. First, criteria and data layers with expert guidance as well as investigations were made in the past. The most important factor in environmental decision-making criteria were identified, weighing 0.7. Afterassigning weights to the criteria by AHP and its integration software environment Arc GIS10.3 final map was obtained. At the end of about 169 780 hectares of land, 17% of the entire city was identified with the interpretation fit perfectly
    Keywords: land use planning, GIS, city of Surrey, monitoring compliance