فهرست مطالب

جغرافیای طبیعی - پیاپی 33 (پاییز 1395)

فصلنامه جغرافیای طبیعی
پیاپی 33 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدحسین رضایی مقدم*، محمدرضا نیکجو، داود مختاری، سید رضا حسین زاده، حسام ملکی صفحات 1-18
    وقوع سیلاب های شدید یکی از مهم ترین مخاطرات هیدرو-ژئومورفیک حوضه آبریز رودخانه سیروان است. رودخانه سیروان به عنوان یکی از شاخص ترینرودخانه هایواقع در غربایران است. طی نیم قرن اخیر خصوصا در بهاربه شدت سیلابی شده و بسیاری از کارشناسان محلی علت وقوع سیلاب های آن راتشدید ذوب برفها و بارش ها نسبت می دهند. برای بررسی بهتر موضوع داده های طولانی تر سیلاب مورد نیاز است که در این مقاله با استفاده از داده های ژئومورفولوژیکی و سیلابی به باز سازی سیلاب ها پرداخته شده است.برای نیل به اهداف این مقاله با استفاده تصاویر ماهواره اییسایت های احتمالی رسوبات آب راکد و شواهد ژئومورفولوژیک سیلاب شناسایی گردید. رودخانه به سه بازه تقسیم شد و با بازدیدهای میدانی دقیق سایت های رسوبات آب راکد به تحلیل های چینه شناسی بر روی رسوباتپرداخته شد. باعملیات نقشه برداری،نقشه 1:1000 مسیرمورد مطالعه تهیهگردیدو جمعا 48 مقطعدرسه بازه، ترسیم گردید ودبی سیلاب ها دردوره های مختلف باز سازیشد. از نرم افزار HEC-RAS،GIS جهتترسیمنقشه هاوتحلیل های هیدرولیکی بهره گرفته شد. نتایج نشان دادحداکثر دبی سیلابی برای دوره 2 ساله،66/103 و برای دوره 1000 ساله 78/4785 مترمکعب بر ثانیه برآوردگردید. در بازه اول پالنگان، تراز آب در دوره 2 ساله، 989.57 متر و برای دوره 1000 ساله1005.36مترودر بازه دوم دله مرز، برای دوره 2 ساله،868.42متر و برای دوره 1000 ساله 885.91متر،در بازه سوم رودبار،تراز آب در دوره 2 ساله، 790.17متر و برای دوره 1000 ساله830.42 متر به دست آمد.برآوردحداکثر دبی لحظه ایسیلاب های دیرین رودخانهنشان داد که وقوع سیلاب های بزرگ دور از انتظار نیست.نتایج نشان داد که با استفاده از شاخص دیرینه تراز PSI، می توان سیلاب های بزرگ (حداکثر دبی) را در کانال رودخانه با استفاده از مدل هیدرولیکیHEC-RASو نرم افزار الحاقیHEC-GEORAS برآورد و تشریح نمود.
    کلیدواژگان: رودخانه سیروان، شاخص دیرینه ترازPSI، شواهدژئومورفیک، برآورد دبی، رسوبات آب راکد
  • شهرام روستایی، فاطمه خدایی * صفحات 19-35
    تنگه دره دیز یکی از مخاطره آمیزترین تنگه های استان آذربایجان شرقی، از لحاظ وقوع ناپایداری های دامنه ای است. با توجه به انطباق این تنگهبا تنها جاده ارتباطی شهرستان مرند – جلفا، یکی از بهترین راه های نگهداری وحفظ امنیت این مسیر، شناسایی مناطق و نقاط بحرانی و به عبارتی پهنه بندی خطر وقوع ناپایداری دامنه ای این تنگه است. در این راستا در ابتدا داده های مورد نیاز جمع آوری و سپس پردازش گردیدند و سپس لایه های اطلاعاتی لازم در محیطGIS، تهیه گردیده و سپسنقشه پهنه بندی خطر ناپایداری در نرم افزار IDRISIو در محیط شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه (MLP) با ساختار 1-10-15تهیه گردید و مناطق مستعد وقوع خطر ناپایداری های دامنه ای درمحدوده مورد مطالعه در پنج کلاس خطربسیار بالا، بالا، متوسط، پایین و بسیارپایین مشخص شد. بر طبق نتایج حاصل عواملی مانند شیب و فاصله از گسل مهمترین عوامل تاثیر گذار در وقوع ناپایداری های دامنه ای در تنگه دره دیز و در نهایت سبب ناامنی هر چه بیشتر جاده می باشند.
    کلیدواژگان: پهنه بندی خطر، ناپایداری های دامنه ای، جاده های کوهستانی، تنگه دره دیز، شبکه عصبی پرسپترونچند، لایه(MLP)
  • حسن لشکری، محمدحسین ریاضی* صفحات 37-50
    کشور ایران در زمینه ی توسعه ی ژئوتوریسم و گردشگری ژئولوژیکی ظرفیت های فراوانی ناشناخته ای دارد که یکی از بارزترین آنها استان سمنان می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی قابلیت ها و تنگناهای توسعه صنعت ژئوتوریسم ،همچنین شناسایی استعدادها و ظرفیت ها، فرصت ها و چالش های صنعت ژئوتوریسم و راهبردهای توسعه ژئوتوریسم و بهره برداری از ظرفیت های طبیعی استان سمنان انجام شده و ضمن معرفی پدیده های شاخص ژئوتوریستی با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و پیمایش میدانی، به تعیین عوامل داخلی وعوامل خارجی بامدل برنامه ریزی استراتژیک SWOT و ارائه ی راهبردهایی جهت توسعه ی گردشگری و به ویژه گونه ژئوتوریسم دراستان سمنان پرداخته گردیده است. نتیجه حاصل مبین این امر است که منطقه مورد مطالعه از نقاط قوت، استعدادها و فرصت های مناسبی جهت توسعه ژئوتوریسم برخوردار می باشد که به خوبی شناسایی و معرفی نشده اند و تحقق ژئوتوریسم پایدار مستلزم اتخاذ راهبردهای رقابتی/ تهاجمی و استفاده از مزیت های نسبی موجود می باشد.
    کلیدواژگان: گردشگری، ژئوتوریسم، مدل SWOT، استان سمنان
  • سعید نگهبان*، مرضیه مکرم صفحات 51-66
    ویژگی های مورفومتری حوضه های آبخیز تاثیرات بسیار زیادی بر روی کاربری اراضی آن دارد، بدین صورت که ناهمواری ها و شیب علاوه بر اینکه تا حدودی تعیین کننده ویژگی های میکرواقلیم حوضه می باشند، بر روی نوع کاربری، پوشش گیاهی و عمق خاک نیز تاثیرگذار هستند. این پژوهش سعی دارد که به بررسی ارتباط بین ویژگی های کاربری اراضی و پارامترهای مورفومتری حوضه آبخیز سرداب و بید سبحان در شمال شرقی شهرستان اقلید استان فارس بپردازد. پارامترهای مورفومتری مانند شیب، ارتفاع، لندفرم و همچنین شاخص پوشش گیاهی NDVI در منطقه مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. از تصاویر ماهواره ای لندست 8، سنجنده ETM+ (2015) به منظور استخراج شاخص پوشش گیاهی NDVI استفاده شد. همچنین به منظور تعیین ارتفاع، لندفرم و شیب از مدل رقومی ارتفاع (DEM) سنجنده استر استفاده شد. بعد از تهیه نقشه شیب و ارتفاع و لندفرم های منطقه با استفاده از شاخص موقعیت توپوگرافی (TPI)، ارتباط بین هر یک از پارامترهای مورفومتری و واحدهای کاربری اراضی حوضه مورد مطالعه تعیین شد. نتایج نشان داد که بیشترین واحدهای کپه کاری و بذر پاشی، قرق میان مدت و کشاورزی در کلاس 1، منطقه حفاظتی و باغ به ترتیب در کلاس 10 و 9 قرار گرفته است. در حالیکه کمترین میزان لندفرم ها در واحدهای کپه کاری و بذر پاشی و منطقه حفاظتی در کلاس 6، واحدهای کپه کاری و قرق میان مدت در کلاس 2 و واحدهای کشاورزی و باغ به ترتیب در کلاس های 4 و 9 قرار گرفته است. حداکثر مقادیر شیب در واحد منطقه حفاظتی (24/45) و کمترین آن در واحد کپه کاری و بذرپاشی (375/0) است. همچنین نتایج نشان داد که حداکثر مقادیر DEM در واحد قرق میان مدت (3853 متر) و کمترین آن در واحد کپه کاری و بذرپاشی (2539 متر) است. حداقل و حداکثر مقادیر NDVI در واحد کپه کاری از بقیه واحدها بیشتر است که نشان دهنده پوشش گیاهی بیشتر در منطقه مورد مطالعه است.
    کلیدواژگان: کاربری اراضی، حوضه سرداب و بیدسبحان، مدل رقومی ارتفاع (DEM)، شاخص موقعیت توپوگرافی (TPI)
  • سعید رنجبر، غلامعلی کمالی*، هوشمند عطایی، امیر گندمکار صفحات 67-81
    آب وهوا تاثیر بسیار مهمی در حیات و گسترش موجودات زنده بر روی کره زمین دارد. در بین اثرات متغیرهای مختلف جوی بر راحتی و آسایش انسان، اثر تلفیقی باد با دما دارای اهمیت ویژه ای است. افت شدید دما همراه با وزش باد، سوز باد را ایجاد می نماید. در این تحقیق، با استفاده از آمار دمای کمینه و سرعت وزش باد ایستگاه های همدیدی کشور در طی دوره آماری 1374 تا 1393 که از سازمان هواشناسی کشور تهیه گردید، سوزباد در کشور پهنه بندی شد. نتایج که از تحلیل داده های 120 تا 314 ایستگاه همدید کشور (برای بازه های زمانی متفاوت) استفاده شد نشان داد که آبان و فروردین را می توان به ترتیب به عنوان ماه های شروع و پایان سوز باد در ایران در نظر گرفت. برای روزهای آبان تا فروردین، میانگین کاهش دمای کمینه به واسطه وزش باد به میزان 4 درجه سلسیوس در ماه بهمن احساس شده است. نقشه های پهنه بندی کشور که برای ماه های سرد سال(ازآبان تا فروردین) ترسیم شد مشخص نمود که تفاوت بین دمای کمینه و دمای احساسی(سوزباد) به خوبی معنی دار (سطح معنی داری 51/0تا 74/0)است. بیشترین فراوانی سوزباد مربوط به سال 1390 با 18088 مورد از 330 ایستگاه و کمترین آن مربوط به سال 1374 با 4321 مورد از 136 ایستگاه بوده است. نکته قابل توجه این که از سال پایه (1374) به بعد، فراوانی وقوع سوزباد بیشتر شده و تعداد روزهای سرد به واسطه وجود باد در شهرهای کشور رو به افزایش است. با بررسی فراوانی وقوع سوزباد درماه های مورد مطالعه، بهمن ماه با 47219 مورد بیشترین و آبان ماه با 17728 مورد کمترین فراوانی وقوع را داشته اند.
    کلیدواژگان: سوز باد، دمای حداقل، ایستگاه همدیدی، باد
  • اکبر شائمی برزکی*، عباسعلی آروین، سحر علیخانی صفحات 83-94
    شناخت نیازهای اقلیمی گیاهان زراعی از مهم ترین عوامل موثر در تولیدات کشاورزی است. در این تحقیق با استفاده از شاخص های رطویتی و حرارتی روش پاپاداکیس، شرایط آگروکلیمایی استان چهارمحال و بختیاری بررسی گردید.این روش با قرار دادن آستانه های اکولوژیک در تعیین تیپ های اقلیمی از غنای علمی کافی برخوردار است؛ به نحوی که اخیر فائو برای تهیه نقشه اکولوژیک برخی از مناطق جهان و بسیاری از محققین به منظور تعیین توان های اگرواکوکلیماتیک از این روش استفاده کرده اند. شاخص های مورد استفاده در این عبارتند از:تیپ زمستانه(برمبنای نیازهای حرارتی گیاهان) ،تیپ تابستانه (حساسیت و درجه پایداری گیاهان به سرما) ، تبخیر و تعرق، میزان آبشویی، شاخص رطوبتی سالانه، رژیم حرارتی و رطوبتی که بر مبنای آن رده اقلیمی ایستگاه ها مشخص میگردد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که تمامی ایستگاه های منتخب از نظر شرایط رطوبتی در گروه اقلیم مدیترانه ای بریو از نظر رژیم حرارتی در طبقه قارهای بری قرار می گیرند. در این گروه غلات زمستانی از محصولات اصلی دیم به شمار میرود. گندم دیم به طور متناوب متحمل خشکسالی می شود. انواع اقالیمدراین گروه بر مبنای گرمی تابستان، سختی زمستان و فراوانی خشکسالی می باشد. در اغلب ایستگاه های منتخب دوره مرطوب از ماه نوامبر تا آوریل است و دوره خشک از اواخر بهار (ژوئن) تا اوایل پاییز (اکتبر) به درازا می کشد.فصل میانه بسیار کوتاه بوده و به اواسط بهار (می) محدود می شود. در این روش تیپ تابستانی تیپ زمستانی بر مبنای وضع گردیده است.
    کلیدواژگان: اقلیم کشاورزی، پاپاداکیس، تیپ تابستانی، تیپ زمستانی، چهارمحال وبختیاری
  • محمدرضا نوجوان* صفحات 95-107
    زمین لغزش از جمله مخاطرات طبیعی است که موجب خسارت های مالی، جانی و تخریب منابع طبیعی می شود. ترکیب عامل های طبیعی و انسانی، شرایط رویداد این پدیده ناپایدار دامنه ای را در فرآیندهای انتقال ژئومورفیکی درپی دارد. هدف از این پژوهش، موفومتری و تعیین میزان حرکت و ارزیابی تغییرات یکی از لغزش های قدیمی و فعال منطقه هاردنگ در 75 کیلومتری جنوب غرب اصفهان می باشد. در این منطقه انواع مختلفی از انواع ناپایداری های دامنه ای دیده می شود ویکی از عمده ترین این حرکات ، کوه رفت عظیمی است که تحرکات آن روستای هاردنگ را که در نزدیکی این ناپایداری قرار گرفته را به شدت تهدید می کند. بررسی مورفومتری این پدیده و تعیین میزان جابه جایی و مکانیزم این گونه حرکات ، مارا در کنترل و پیش گیری از بروز خطرات احتمالی یاری خواهد کرد.به منظور این ارزیابی لغزش ابعاد آن با استفاده از عکس های هوایی در2 مقطع زمانی 1334 و 1370 تعیین گردید. در ادامه با استفاه از عملیات میدانی و با استفاده از Google Earth و نرم افزار GIS ابعاد لغزش در زمان حال مشخص گردید. با بررسی معادلات مختلف در براورد حجم با استفاده از مساحت با توجه به شرایط توپوگرافی و نوع لغزش مشابه از فرمول A3/2 استفاده شد و حجم لغزش در سالهای مختلف بررسی شد. با مقایسه ابعاد و حجم لغز ش می توان میزان جابه جایی و تغییرات لغزش را مورد ارزیابی قرار داد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که میانگین سرعت حرکت این لغزش در طی 56 سال در حدود 837/32 سانتی متر در سال بوده و اختلاف طول، عرض،محیط، مساحت و حجم این لغزش از سال 1334 تا 1390 به صورت صعودی افزایش یافته است (به ترتیب از 389/18 تا 316/885235 متر مکعب) که مبین حرکت چرخشی انتقالی زمین لغزش در طی این سال ها می باشد.
    کلیدواژگان: زمین لغزش، مورفومتری، هاردنگ
|
  • Mohammadhosein Rezaei Moghadam *, Mohammad Reza Nikjo, Davod Mokhtari, Saied Reza Hosinzadeh, Hesam Maleki Pages 1-18
    The outbreak of the severe floods, one of the most important hazards hydro - Geomorphic is the Sirvan River catchment. Sirvan River as one of the most significant rivers is located in the west. During the last half century, especially in the spring severely flooded and many local experts melted snow and rain cause flooding intensifies over the day. To review the issue better flood data longer needed in this paper, using geomorphological data and flood reconstruction has been flooding. For the purposes of this paper, using satellite images stagnant water deposits and geomorphological evidences flood potential sites were identified. The river was divided into three periods, and the exact field visits to sites of stagnant water deposits on the sediment stratigraphy analysis was. With the mapping, map 1: 1000 area of study were produced and a total of 48 Section in three intervals, drawn and flood discharge was reconstructed in different periods. Software HEC-RAS, GIS was used to draw schematics and hydraulic analyzes. The maximum flood discharge for a period of 2 years, 103.66 and 4785.78 cubic meters per second for 1000-year period has been estimated as. Palangan in the first period, water level in the 2-year period, 1005.36 m 989.57 m and for the period of 1000 years. And the second period, Dalamarz border, for a period of 2 years, 868.42 m and for the period of 1000 years of 885.91 m. The third open Rodbar, water level in the 2-year period, 790.17 meters and 830.42 meters respectively for a period of 1000 years. Estimated maximum instantaneous flow old river floods showed that large floods is not unexpected. The results showed that using the Paleo stage indicator of PSI, the large floods (Discharge maximum) in the river channel using hydraulic model HEC-RAS and HEC-GEO-RAS estimated Software included and explained
    Keywords: Sirvan River, Paleostage indicator (PSI), geomorphology evidence, estimation of discharge, Slack water sediments
  • Shahram Roostaei, Fatemeh Khodaei * Pages 19-35
    Dre Diz straitis one of the most risky straits of east Azarbayjian province from occurrence of slop instabilities. Given¡ the coincidence of thisstrait on the only connection pass between MARAND_JOLFA towns¡ the best way to care and keeping the security of the road¡ is identification of risky areas or zoning the risk of slop instability in this strait. For this ¡ the main data was collected then the needful layers were provided on the GIS software environment ¡later the zoning map of slop instability for zoning slop instability risk obtained in IDRISI software and on the ANN method (MLP) with 1-10-15 instruction provided ¡and the apt areas for occurrence of slop instability have been introduced in five different risk class :highest¡ high¡ medium¡ low ¡very low.And according to the result slop and distance of faulthave the greater role on the happining of slop instabilities on the strait and therefor on the Insecurityof the road.
    Keywords: Zoning risk, slop instability, Dare-Dizstrait, mountain roads, Artificial network multi-layer Perceptron (MLP)
  • Hasan Lashkari, Mohammad Hossein Riyazi * Pages 37-50
    Iran has a lot of unknown potential in the development of geotourism and geological tourism frequency in which Semnan is one of the most prominent provinces. This study has been provided to consider introducing geotourism and its effect on the country, introducing the opportunities and challenges of geotourism industry, and geotourism development strategies and exploitation of it. Further introducing geotourism indexes by descriptive method and field studies, some solutions to develop the tourism, especially geotourism in Semnan province has been considered by determining internal and external factors using strategic planning model of SWOT. The result shows the study area has a lot of potential and talents and suitable opportunities to develop the geotourism which is not introduced appropriately and this requires choosing suitable competitive / aggressive methods and using relative advantages.
    Keywords: tourism, Geotourism, SWOT model, Semnan Province
  • Saeid Negahban *, Marzieh Makram Pages 51-66
    Watershed morphometric features a huge impact on its land use, so that in addition to being somewhat rugged topography and steep river basin are defining characteristics of microclimate, based on land use type, vegetation and soil are also effective. This research is aimed to investigate the relationship between land use features and morphometric parameters in Sardab and Bidsobhan watershed in the northeastern of Fars provinces. Morphometric parameters such as slope, elevation, landform and vegetation index NDVI were examined in the study area. Landsat 8 satellite imagery, Landsat ETM (2015) was used to extract the vegetation index NDVI. As well as to determine the Elevation, landforms and slope of the digital elevation model (DEM) was used ASTER. After mapping the slope and elevation and landforms of the area using topographic position indicator (TPI), Each of the morphometric parameters and units relationship between land use in the study. The results showed that most of the working pile and seeding, the medium-term grazing and agriculture in Class 1, Class 10 and 9 respectively in the protected area and garden is located. While the lowest seed landforms units and protected area in Class 6, Class 2 Units pile of work and medium-term grazing and agricultural and garden plants, respectively located in Grades 4 and 9. The maximum amount of dip in units Protection Zone (45/24) and the lowest in a pile of work and seeding (375/0) . The results showed that the maximum amount of DEM per enclosure medium term (3853 m) and the lowest in a pile of work and seeding (2539 m). The maximum and minimum NDVI values at a pile of work of the unit that represents the vegetation in the study area.
    Keywords: land use, Slope, digital elevation model (DEM), landforms, topography Position Indicator (TPI)
  • Saeed Ranjbar, Gholam Ali Kamali *, Hooshmand Ataei, Amir Gandomkar Pages 67-81
    Climate is so important for the life and development of the living organisms on Earth. Among all the effects of different atmospheric variables on human comfort, the effect of combined wind and temperature is of particular significance. In this study, using statistical data of minimum temperature and wind speed of the synoptic stations during the period 1374 to 1393 ,which were obtained from the Meteorological Organization, the chill wind was zoned in the country .Results that were obtained from data analysis of 120 to 314 synoptic stations (for different time intervals) showed that we can consider the months of Aban to Farvardin as the start and end of wind chill in Iran, respectively.For days of Aban to Farvardin, the average reduction in minimum temperature of 4 degrees Celsius in Bahman due to the wind blowing has been felt.Zoning maps of the country that were traced for the cold months (from Aban to Farvardin), showed that the difference between minimum air temperature and the temperature that can be felt on human body (wind chill) is meaningful as well(Level of significance is in the range of 0.51 to 0.74). The highest frequency of wind chill is related to the year of 1390 with 18088 cases from 330 stations that are under study and the lowest is related to the year of 1374 with 4321 cases. .It should be noted that from the base year (1374) onwards ,the frequency of the wind chill occurrence has increased and the numbers of cold days because of the wind existence in the cities of the country are increasing too. by investigating the frequency of wind chill occurrence in the months which are under the study, the month of Bahman with47219 cases from 350 stations and the month of Aban with 17728 cases from 305stations, had the highest and the lowest frequency of occurrence.
    Keywords: Wind Chill, Minimum temperature, synoptic station, Wind
  • Akbar Shaemibarzoki *, Abbasali Arvin, Sahar Alikhani Pages 83-94
    Climate cognition and plants climate requirement is the effective factor in the griculture production. In this research, evaluated papadakis thermal and humidity indices for the Charmahal&Bakhteyari province agriculture development.Theclimate data from meteorological station for the 20 period, preparations, then based on papadakis method thresholds and indices delineated winter and summer type, humidity and thermal regime, climatic classes. Potential evapotranspiration (pet) calculated by papadakis method. Based on the precipitation and evapotranspiration, evaluated lichening and humidity index. The summer condition based on the plants thermal requirements classifiedas:lower land region such as Lordegan station in the Rice thermal class (O), Semi mountain region such asZamankhan station due to relative temperance is the summer type , Mize (M). other stations located in the East mountain region (Brojen, Emam Chaise, Dozak, Shahrkurd and Avaregan) and North west province (Koohrang), is the Wheat and warmer(T). The winter thermal condition based on the plants tolerance and sensitivity delineated with the cold as: winter three type detected which the include: Colder oat (av) in the lower lands (Lordegan), Barley-Wheat class (TV) in the semi high land (Zamankhan bridge), warmer wheat class (Ti) in the higher land(Brojen, Emamghayse, Dozak, Shahrkurd, Avargan and Kohrang). Aeeessment of thermal regime indicated from thermal regime all stations is the continental class (Co2). From humidity conditions is the dry Mediterranean (Me), all of the province stations.
    Keywords: Agro climatology, Charmahal, Bakhteyari, Summer type, Papadakis, Winter type
  • Mohammad Reza Nowjavan* Pages 95-107
    Landslide is one of natural hazards that cause fatality, compensation and natural resources damages. By combination of natural and human factors, the event of geomorphic transport processes is occurred by instability condition of hillside. The aim of this study was to Morphometry and determining heave and evaluating changes of an old active landslide in Hardang area which is located 75 kilometers from southern west of Isfahan Province. Various types of hillside instability have been seen in the region, and one of the giant heave is a coluvial near the Hardong village which has been greatly threatening the village. Investigation of Morphometry of the phenomenon and determining the mechanism of these heaves will guide us to control and prevent risks. To assessing the land slide, the scale of heave was determined using aerial photographs of the two periods in 1334 and 1370. Then, the landslide scale at the present time was determined using field works, Google Earth and GIS software. The changes of land slide can be evaluated by comparing the size and volume of the landslide. The results of this study indicates that average heave of this land slide in duration of 56 years was about 32/837 centimeters in year and differences in length, width, perimeter, area and volume of this landslide since 1334 to 1390 the upside is increased (respectively, from 18/389 to 885235/316 cubic meters) indicates that the rotational motion is translational landslides during these years.
    Keywords: landslide, morphometric, village Hardang