فهرست مطالب

Sociological Studies of Youth Journal
Volume:2 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین احمری، حسن احمدی ازغندی صفحه 9
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر نقش نماز بر شخصیت جوانان می باشد. این مطالعه به صورت پیمایشی و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در بین 410 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در نیمسال دوم سال تحصیلی1390-1389 با پرسشنامهای خوداجرا انجام شده است. برای روایی پرسشنامه از روایی صوری و برای پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که ضریب آلفای کرونباخ سوالات تحقیق(811/0) می باشد. در این پژوهش سازه نقش نماز با سوالات محقق ساخته و سازه شخصیت با معرف های«برون گرایی، اعتمادبه نفس، روابط اجتماعی، رفتارهای پسندیده، رفتارهای باثبات، بینش، بهنجاری شخصیت، وظیفه شناسی، پشتکار و جدیت و تصمیم گیری» با پرسشنامه ای محقق ساخته اندازه گیری شده است. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که نماز بر شخصیت جوانان نقش موثر و تاثیر مثبت دارد. همچنین نماز بر بعضی از مولفه های شخصیت از جمله«روابط اجتماعی، رفتارهای پسندیده، بینش، بهنجاری شخصیت، وظیفه-شناسی، پشتکار و جدیت و تصمیم گیری» هم تاثیر مثبت دارد. تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان می دهد قدرت تبیین مدل رگرسیون 221/0 می باشد. به این معنا که 22درصد تغییرات شخصیت بر اساس متغیرهای مدل و 78 درصد باقی مانده با سایر متغیرهای خارج از مدل تبیین میگردد که متغیر رفتار بهنجار، بیشترین تاثیر را از نقش نماز داشته است.
    کلیدواژگان: نمازخواندن، شخصیت، برون گرایی، اعتمادبه نفس، وظیفه شناسی، پشتکار وجدیت
  • اسحق ارجمند سیاهپوش، مهدی ادیبی سده، مریم زالی کاهکش صفحه 35
    هدف اصلی این پژوهش حاضر بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر میزان گرایش به اینترنت در بین دانشجویان است. جامعه موردمطالعه دانشجویان دانشگاه پیام-نور شوش دانیال بوده که در مقاطع کاردانی و کارشناسی و در گروه های تحصیلی علوم-انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی مشغول به تحصیل بوده اند. بدین ترتیب سطح تحلیل، خرد است. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 300 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده-است. روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک و نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای است. روش گردآوری اطلاعات به صورت پیمایشی و ابزار آن پرسشنامه است که با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. جهت بررسی رابطه معناداری بین متغیر ها با توجه به سطح سنجش آن از آزمون های آماری مناسب و همچنین تحلیل رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج نشانگر آن است که متغیرهای میزان اعتماد در روابط خانوادگی، میزان ارتباطات دوستانه، میزان باورهای مذهبی و قومی و مقطع تحصیلی همبستگی و رابطه معناداری با میزان گرایش دانشجویان به اینترنت دارند. متغیرهای سن، جنسیت، رشته تحصیلی، پایگاه اجتماعی – اقتصادی و محل سکونت رابطه ای با میزان گرایش دانشجویان به اینترنت ندارند. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد که مجموع متغیرهای مستقل 3/62 درصد از تغییرات میزان گرایش دانشجویان به اینترنت را تبیین می کنند. متغیرهای میزان اعتماد در روابط خانوادگی، جنسیت دانشجو و طبقه اجتماعی به مراتب سهم بیشتری در پیشگویی متغیر میزان گرایش دانشجویان به اینترنت دارند.
    کلیدواژگان: اعتماد در روابط خانوادگی، گرایش به اینترنت، ارتباطات دوستانه، باورهای مذهبی و قومی، طبقه اجتماعی
  • قربانعلی ابراهیمی، علی بابازاده بایی، حسین ابراهیمی گتابی صفحه 63
    تحقیق حاضر در صدد سنجش میزان اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی در بین دانشجویان عضو انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی دانشگاه های مازندران و صنعتی نوشیروانی بابل است. همچنین سعی شده است تا تاثیر اعتماد سیاسی بر مشارکت سیاسی مورد بررسی و آزمون قرار گیرد. چارچوب نظری تحقیق نیز مبتنی بر نظریه پاتنام درباره تاثیر اعتماد بر مشارکت و همکاری است. روش تحقیق حاضر، پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه ی دانشجویان عضو انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است که تعداد کل آنها 400 نفر می-باشد. در این تحقیق تعداد 200 نفر از اعضای فعال هر دو تشکل به عنوان نمونه انتخاب شدند. نمونه گیری در این تحقیق بر اساس نمونه گیری طبقه ای نامتناسب صورت گرفته-است. یافته های تحقیق نشان می دهد که میانگین اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی دانشجویان عضو بسیج دانشجویی بیشتر از میانگین اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی دانشجویان عضو انجمن اسلامی است. بین اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی نیز رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در رگرسیون خطی ساده نیز مشخص گردید که تاثیر اعتماد بر مشارکت سیاسی معنادار است و متغیر اعتماد سیاسی 37 درصد تغییرات متغیر وابسته (مشارکت سیاسی) را توضیح می دهد. در ضمن داده ها نشان می دهد که اگرچه تاثیر اعتماد سیاسی بر مشارکت سیاسی دانشجویان عضو انجمن اسلامی معنادار است. اما تاثیر آن بر مشارکت سیاسی اعضای بسیج، معنادار نیست.
    کلیدواژگان: اعتماد سیاسی، مشارکت سیاسی، تشکل های دانشجویی دانشگاه های مازندران و صنعتی نوشیروانی بابل، انجمن اسلامی، بسیج دانشجویی
  • بابک حسین زاده، وحید فلاح، جمال صادقی، زبیده جانبازی صفحه 83
    هدف پژوهش بررسی تاثیر رسانه های یادگیری الکترونیکی بر تقویت رفتار اجتماعی جوانان از دیدگاه اساتید و دانشجویان رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی ساری بود، روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان و اساتید رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی 89-88 بود. نمونه آماری با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای دانشجویان برابر با 320 نفر و برای اساتید برابر با 30 نفر تعیین گردید که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع-آوری اطلاعات پرسشنامه بسته پاسخ محقق ساخته بود که بر اساس فرضیه های تحقیق و به شیوه مقیاس لیکرت پس از به دست آوردن اعتبار (88/0) اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی از قبیل توزیع فراوانی، درصد فراوانی و جداول آماری مربوط به آن استفاده شد. در بخش آمار استنباطی با توجه به ترتیبی بودن مقیاس اندازه گیری به منظور تایید یا رد فرضیه های تحقیق، برای شش فرضیه اول از آزمون مجذور کای دو و برای دو فرضیه پایانی به دلیل مقایسه دو گروه مستقل از آزمون یومان- ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد که اینترنت از آنجائیکه می تواند میان فرهنگ ها و عقاید و تجربیات متفاوت و حوزه جغرافیایی مختلف ارتباط فعال برقرار سازد در تعاملات فردی جوانان موثر است. استفاده از انواع رسانه های الکترونیکی از جمله اینترنت موجب احساس توانمندی در جوانان و جلب توجه از سوی افراد جامعه می شود و بنابراین بر تقویت منزلت اجتماعی جوانان نیز موثر می باشد. در مورد استفاده از پست الکترونیکی می توان گفت که حس برقراری و انجام ارتباط گروهی را موجب می شود و بنابراین بر مسوولیت پذیری جوانان در انجام فعالیت های گروهی موثر می باشد. همچنین با توجه به حس مسوولیت پذیری، انگیزه بالا و حساسیت زیاد زنان در استفاده از فن آوری روز، اساتید و دانشجویان زن بیشتر از مردان معتقد به تاثیرگذاری رسانه های یادگیری الکترونیکی بر تقویت رفتار اجتماعی جوانان بودند. در پایان با توجه به درک یکسان و مشترک اساتید و دانشجویان نسبت به اهمیت و ضرورت استفاده از فناوری روز در فعالیت-های آموزش و یادگیری در محیط های علمی و دانشگاه، هر دو قشر جامعه نسبت به تاثیرگذاری رسانه یادگیری الکترونیکی بر تقویت رفتار اجتماعی جوانان نظرات مشترکی داشتند.
    کلیدواژگان: رسانه های یادگیری، یادگیری الکترونیکی، رفتار اجتماعی، اینترنت، فناوری های نوین
  • علیرضا روشنفر صفحه 101
    هدف پژوهش حاضر بررسی نظام ارزشی دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه چهار کشور می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در سال 1388 در دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه چهار بوده که از این میان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 400 نفر دانشجو از بین 10 واحد دانشگاهی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق، جهت بررسی سلسله مراتب ارزشی دانشجویان، پرسش نامه ی 45 سوالی آلپورت((A.V.Lبوده است. برای تجزیه وتحلیل یافته های تحقیق از آمار توصیفی وآمار استنباطی t و تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شده است. جمع بندی کلی نتایج پژوهش نشان داد که بالاترین ارزش برای دانشجویان ارزش اقتصادی و بعد از آن به ترتیب ارزش نظری، ارزش هنری، ارزش سیاسی، ارزش اجتماعی و ارزش مذهبی می باشد. همچنین بین سلسله مراتب ارزشی دانشجویان برحسب جنسیت، مقطع و رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سلسله مراتب ارزش ها، ارزش اقتصادی، ارزش هنری، ارزش سیاسی، ارزش اجتماعی و ارزش مذهبی
  • ابراهیم صالح آبادی، محمد ایزانلو، مصطفی حاج زاده صفحه 115
    شهروندی پیوندهای میان فرد و جامعه را در قالب حقوق، تعهدات و مسوولیت ها منعکس می سازد و چهارچوبی برای تعامل افراد، گروه ها و نهادها ارائه می کند. بحث از کمیت و کیفیت این حقوق و تکالیف، امروزه حجم وسیعی از گفتارها و نوشتارها را به خود اختصاص داده و این مساله را مطرح ساخته که تحقق شهروندی و به تبع آن توسعه در گرو شناخت موثر آن است. این مقاله به بررسی میزان احساس شهروندی در بین جوانان شهر بجنورد و عوامل موثر بر آن می پردازد. برای تبیین شهروندی از نظریات اندیشمندان کلاسیک(مارکس، وبر و دورکیم)، مدرن(مارشال و پارسونز) و پست مدرن و ترکیبی(کیملیکا، هابرماس، ترنر، گیدنز و نظریه فمینیستی)استفاده شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع پیمایشی بوده و تکنیک جمع آوری داده ها به طریق مصاحبه ای می-باشد. برای تحلیل داده ها نیز از رگرسیون دو متغیره، رگرسیون چندمتغیره و آنالیز واریانس متناسب با فرضیات تحقیق استفاده شده است. نتایج این تحقیق که از یک نمونه 380 نفری، به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و از طریق فرمول کوکران از جامعه آماری 30739 نفری جوانان 19 تا29 ساله شهر بجنورد انتخاب شده اند، نشان می دهد که متغیرهای عام گرایی، انگیزش اجتماعی، همکاری با انجمن ها و گروه ها، تحصیلات فرد، حساسیت سیاسی و مدنی، نگرش به مشارکت، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و قومیت بیشترین تاثیر را بر روی متغیر وابسته(احساس شهروندی) داشته اند. تحلیل چندمتغیره نیز نشان می دهد که از میان متغیرهای مستقل عامگرایی، نگرش به مشارکت و همکاری با انجمن ها و گروه ها به عنوان مهمترین متغیرها ظاهر شده اند.
    کلیدواژگان: احساس شهروندی، جوانان، حقوق، وظایف، بجنورد
  • سروش فتحی، نیر پیراهری، اعظم شیرین بیان صفحه 141
    در سرتاسر تاریخ بشر، روابط میان نسل ها همواره مورد توجه بوده است. هدف پژوهش شناخت میزان و نوع استفاده خانواده ها از فن آوری اطلاعات و ارتباطات و تاثیر آن بر شکاف بین نسل ها(والدین و فرزندان) می باشد. روش پژوهش اسنادی و پیمایش است و از ابزارهای پرسش نامه محقق ساخته و فیش برداری برای جمع آوری داده ها و اطلاعات استفاده شده است. با توجه به گستردگی جامعه آماری، حجم نمونه ای به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای - تصادفی از فرزندان(215 نفر) و والدین(215 نفر) انتخاب شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات از آماره های توصیفی و استنباطی متناسب با نوع متغیرها و فرضیه ها بهره جسته ایم. چارچوب نظری پژوهش، دیدگاه شکاف نسلی«بنگستون»، دیدگاه فن آوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)«رایزمن» «تافلر»، «کاستلز» را شامل می شود. یافته های پژوهش حاکی از آن است تفاوت معنی-داری بین والدین و فرزندان در میزان شناخت، علاقه و استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات وجود دارد به طوری که فرزندان به صورت حرفه ای و نیمه حرفه ای از فن آوری اطلاعات و ارتباطات استفاده می کنند و والدین نیز به صورت مبتدی از آن استفاده می-کنند. در سطح اطمینان 99/0بین فن آوری اطلاعات و ارتباطات و شکاف نسلی رابطه معناداری وجود دارد و همچنین بین دو متغیر، رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد. فن-آوری اطلاعات و ارتباطات در کنار سایر متغیرها باعث به وجود آمدن شکاف نسلی شده-است. همچنین بین فاصله سنی و اختلاف تحصیلی والدین و فرزندان و شکاف نسلی رابطه معنی دار مشاهده شد.
    کلیدواژگان: شکاف بین نسلی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)، خانواده، فاصله سنی، اختلاف تحصیلی
  • علی اکبر مجدی، امید رضایی صفحه 165
    ساختار جوان جمعیت کشور ایران، اهمیت پرداختن به مسائل جوانان را بیش از پیش پررنگ کرده است. یکی از مراحلی که جوانان در زندگی پشت سر می گذارند، ازدواج است. امروزه ازدواج به یکی از دغدغه های جوانان تبدیل شده است و بررسی و شناخت این حوزه یکی از وظایف محققین اجتماعی به حساب می آید. این تحقیق با هدف سنجش نگرش دانشجویان پسر مجرد دانشگاه فردوسی مشهد نسبت به ازدواج و عوامل موثر بر آن صورت پذیرفته است. روش به کار رفته؛ پیمایش و ابزار مورد استفاده؛ پرسشنامه می باشد. جامعه نمونه؛ کلیه دانشجویان پسر مجرد دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 90-1389 است که از طریق نمونه گیری تصادفی، 200 نفر از تمامی دانشکده ها انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد که چندین متغیر از جمله نگرش به زن، رضایت از زندگی، روابط والدین با یکدیگر و نگرش دوستان در مورد ازدواج در نگرش نسبت به ازدواج تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: نگرش، ازدواج، دانشجو، پسر، مجرد
|
  • Ahmari, Hossein, Ahmadi Azghandi, Hassan Page 9
    This study is a stratified random sampling survey among 410 students of Islamic Azad University of Mashhad Branch. And a self-administered questionnaire was also conducted. The face validity and reliability of Cronbach's alpha coefficient was used here. Cronbach's alpha coefficient is 0/811. Extroversion, self-esteem, social relationship, behavior kindly, stable behavior, insight, normal personality, duty, perseverance and seriousness and decision making" has been measured with a questionnaire designed by the researchers. Data analysis Pearson's correlation coefficient and multiple regression were used here. The results show that prayer has positive effect on the character and role of youth. Also on some components of personality such as" social relations, kindly behavior, insight, normal personality, duty, perseverance and seriousness of the decision" has a positive effect as well. Multivariate regression analysis shows that the explanatory power of regression is 0.221. This means that 22 percent of the remaining variation is based on the model variables with other variables of model. Changing in normal behavior had the greatest effect on the prayer.
    Keywords: praying, personality, extraversion, kindly behavior, confidence, stable behavior, duty, perseverance, decisions
  • Arjomand Siapoush, Eshagh, Adibi Sedeh, Mehdi, Zali Kahkesh, Maryam Page 35
    Nowadays internet is one of the main instruments for accessing to information. Social groups use different motivations, but this phenomenon has a special situation among students. Students in addition of amusement, fun and keen motivation to be familiar with unknown world, for educational-science purposes and finding job and educational choices are among main users of internet. The main purpose of this survey is considering effective social and cultural factors on tendency to internet. The students is Shoush Piamnoor university who were active in junior college and bachelor levels and in humanities, grade science, technical and engineering education were groups among the sample by utilizing of Cochran formula 300 people were selected as sample size. Random systematic sampling method and cluster sampling is two stages. Collecting information method and its instrument is questionnaire that was analyzed by using of SPSS Software. For considering significant relationship between variables, statistical tests like Chi Square test, F & T tests Pearson correlation coefficient, V keramers Coefficient, Kendal and Spearmen correlation coefficient and also multi variational and course analyze were used. Results show that relationship between variables in parent relationship, friendly relationship among religion and ethnic-believers, gender and educational level correlation have a significant relationship with student tendency to internet. Variables such as age, educational course, socio-economical base and dwelling don’t have significant relationship to student tendency to internet. Regressin analyze result shows that all dependent variables expressed that 62/3 percent of student tendency to internet. Varieties such as trust in parent relations, student's gender and social level respectively have more contribution in prediction student's tendency to internet.
    Keywords: trust in parents relationship, tendency to internet, friendly relations, religion, ethnic believers, social class
  • Dr. Ali Ebrahimi, Ghorban, Babazadeh Baii, Ali, Ebrahimi Gatabi, Hassan Page 63
    This study tries to measure political trust and political participation among students who are members of the Islamic Association and the student's Basij of Mazandaran University and Babol Noshirvani University of Technology. In addition the impact of political trust on political participation tested and studied. The theoretical framework of the study is based on Putnam's theory on the impact of trust on participation and cooperation. The total number of study size were 400 students. Among them 200 active members were estimated as sample size through Cochran's formula and they were selected through disproportionate stratified sampling method. The data was gathered through questionnaire. The results show that the mean of political trust and political participation of student members of the student's Basij is higher than the mean of political trust and political participation of student members of the Islamic Association. There is a significant and positive relationship between political trust and political participation. The result of bivariate linear regression shows that the impact of political trust on political participation is significant and it explains 37 percent of political participation variation. Though the impact of political trust on political participation is significant among members of the Islamic Association but its impact on political participation is not significant among members of the student's Basij.
    Keywords: political trust, participation, student association, the Islamic Association, the student's Basij
  • Hosseinzadeh, Babak (I.A.U. Of Babol), Fallah, Hamid (I.A.U. Of Sari), Sadeghi, Jamal(I.A.U. Of Babol), Zanbazi, Zobeydeh(Ma Student Of Sociology)) Page 83
    The goal of research was the effect of electronical learning media on the reinforcement of youth social behavior from the point of view of computer course professors and students of Islamic Azad University of Sari. The statistical population was included of all computer students and professors of I.A.U of Sari. The statistical sample was identified by using of the sample content identification formula. The data collection of questionnaire, was closed – answer research made that was operated on the basis of research assumptions, the descriptive statistical methods such as abundance distribution, abundance percentage and statistical tables were used. In the section of inferential statistics, by attention to the being ordinal of measuring criterion, for confidence of research assumption, the chi- square test was used for six first assumptions. The results showed that because Internet can make the active relationship among different cultures and ideas and various geographical region, it is effective on the individual interaction of youth. And also, the use of the types of electronical media like Internet causes the feel of powerfulness in the youth is also effective on the reinforcement of youth social attitude. It can be said that it causes making and doing of group relationship and so is effective on the youth responsibility in doing of group activities. Also, by attention to the responsibility feeling, high motivation and high sensitiity of women in using of day technology, the woman professors and students are more believer than men to the affecting of electronical learning media on the reinforcement of youth social behavior. At the end, by attention to the equal and common knowing of professor and students toward the importance and opportunity of using of day technology in educating and learning activities in scientific circumference and university have common ideas about the affecting of electronical learning media on the reinforcement of youth social behavior.
    Keywords: learning Media, Electronical learning, social behavior
  • Roshanfar, Ali Reza Page 101
    This paper aims to study and examine the value systems among the students region of Islamic Azad universities. The population includes all students in academic year 2008-9 among whom 400 ones were selected from 10 universities as a sample. The student's value hierarchies were examined using Alpourt 45- item questionnaire(A.V.L). Descriptive and t-inferential statistics and multivariate variance analysis were applied on the collected data. Overall findings showed that the highest value for the students was the economic one, followed by non-practical, artistic, political, social and religious values. Also there was no significant difference among the student's hierarchies of value in terms of gender, degree programs and field of study.
    Keywords: Values hierarchy, economic value, artistic value, political value, social value, religious value
  • Salehabadi, Ebrahim, Isanloo, Mohammad, Hajizadeh, Mostafa Page 115
    Citizenship reflects relationship between individual and social in form rights, obligations and responsible and prefer framework for individuals, groups and institution's interactions. Nowadays extensive volume of speeches and writings an appropriated discussion of quantity and quality(rights and obligations) propounds this question that citizenship's realization and development in its affective recognition.This study is knowledge rate of citizenship indexes in Bojnourd youth and the factors involved.To explain the citizenship classical theories(Marx, Weber & Durkheim), modern(Marshall, Parsons), post-modern and composition(Habermas, Turner, Giddens, Kymlicka & Feminism theory) were used. Methodology in this research was a survey type and obtained the data of their research through an interview, for data analyze regression and analyze variance proportional with research hypothesizes were used. The statistical universe of the research consisted of 30739 persons, of which 380 were chosen randomly, using Cochran formula. The results show that the variables universalism, social stimulation, cooperation with groups and publics, person studies, civil and political sensitivity, attitude to participation, greatest effect of the independents variable. The multiple- variable analysis showed that among the most significant variable, followed by three other variables is the universalism, social stimulation and cooperation with groups and publics.
    Keywords: feeling of citizenship, the youth, rights, responsibility, Bojnourd
  • Fathi, Soroush (I.A.U. Of Garmsar), Pirahari, Nayyer (I.A.U. Of Garmsar), Shirinbayan, Azam Page 141
    Throughout the history of human being, the generation's inter-relations were of special concern. The social sciences researchers have always tried to introduce the changing patterns of relations between the elder and the youth groups, they presented two consensus and conflict theories regarding different historical periods. One important matter in human's life is always communication. Young generations whom are getting familiar with new thoughts and their level of knowledge and information is growing step by step regarding the global property of communications and are moving forward with a high velocity during which they are outstanding previous generations. The aim of this study is acknowledging the amount and kind of information and communication technology usage by families and its effect on generation gap(parent). The method of study is predicative and surveying and a research-made questionnaire and also taking notes were utilized. Regarding the great population of study, a sample was drawn with the usage of a multi-staged cluster sampling technique. 215 from the parents were chosen randomly. For analyzing the data and information, descriptive and inferential statistics were used with regard to variable and hypotheses. The theoretical framework is consisted of Bangstion's view of generation gap, Riseman's information and communication technologies (ICT) perspective, Toffler and Castells. Research findings showed that there was a significant relationship between parents and children regarding the amount of acknowledging, desire and usage of information and communication technologies and also, parents were using them in amateur manner. With a significant level of 0.99 there was a direct and positive relationship between information and communication technologies and generation gap. Information and communication technologies, beside other variables were effective in generating a generation gap. Also, there was a significant relationship between age distance and academic discord.
    Keywords: inter, generation gap, information, communication technology(ICT), family, age, distance, academic discord
  • Majdi, Ali Akbar, Rezaei, Omid Page 165
    Iran's young population structure has been highlighted the importance of addressing youth issues more than ever. Marriage is one of the stages that youth pass in their life. Today, marriage has become a major concern of young people that review and understanding of this area is considered as one of the tasks of social researchers. This study aimed to measure the attitude of unmarried male students of Ferdowsi university toward marriage and factors affecting it. The method is survey and used instrument used here is the questionnaire. The statistical population is all of single male students at Ferdowsi university of Mashhad in 2010-11. Through random sampling 200 subjects who were selected. The results show that several variables including attitudes to women, life satisfaction, parent's relationships with each other and friend's attitudes about marriage influence the attitude towards marriage.
    Keywords: attitude, marriage, student, male, single