فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:6 Issue: 3, Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصوره قوام*، حسین آذرنیوند، مریم اخباری صفحات 129-135
    مقدمه و هدف

    از خانواده Fabaceae گیاه دم گاوی (Smirnovia iranica) یکی از گونه های درختچه ای ارزشمند بومی و سازگار در ماسه زارهای مناطق مرکزی ایران است که علاوه بر تولید علوفه و حفاظت خاک و ایجاد چشم انداز زیبا ، به نظر میرسد دارای مواد موثره و ارزش دارویی است. هدف از این تحقیق بررسی حضور برخی فیتوترکیبهای در این گیاه برای اولین بار بود.

    روش تحقیق

    در رویشگاه این گیاه واقع در ماسه زارهای کاشان 4 سایت مطالعاتی به فاصله 30 کیلومتر از هم انتخاب گردید. به منظور مطالعه فیتوشیمیایی در هنگام گلدهی در هفته سوم فروردین ماه 1391 در هر سایت سرشاخه و برگ گیاه جمع آوری و با استفاده از دستگاه سوکسله به مدت 8 ساعت توسط متانول عصاره برگ و گل استخراج شد. جهت شناسایی آلکالوئید ها از معرف مایر و واگنر، از آزمون سیانیدین برای تعیین آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها، از محلول کلروفریک برای آزمون حضور تانن ها و برای آزمون آنتراکینون ار روش واکنش بورن- تراگر استفاده شد.

    نتایج و بحث

    نتایج حاصل حاکی از حضور آلکالوئیدها، آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها و عدم حضور تانن و حضور کم آنتراکینون ها در هر دو اندام و در تمام سایتها بود. در جمع بندی نهایی از نظر دارا بودن فیتوترکیبهای مهم و با ارزش در این گیاه اولویت با اندام گل و نقطه بهینه برداشت ترجیحا سایت قاسم آباد می باشد.

    توصیه کاربردی صنعتی

    با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق این گیاه بومی دارای فیتوترکیب های با ارزش است که حفظ و احیا و استفاده بهینه از آن باید مدنظر واقع شود.

    کلیدواژگان: دم گاوی، فیتوشیمی، عصاره، آلکالوئید، فلاونوئید
  • معصومه سیفی زنگنه، مریم رفیعی راد *، حسین سازگار صفحات 137-142
    مقدمه و هدف

    دیابت قندی در دراز مدت از راه های مختلف از جمله تشدید روند استرس اکسیداتیو با اختلالاتی همچون درد و شناخت در جامعه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی همراه است. با توجه به وجود شواهدی مبنی بر اثر ضد دیابتی عصاره کارده، اثر تجویز خوراکی این عصاره بر میزان قند خون و آستانه درد در موش های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش تحقیق

    حیوانات به گروه کنترل(سالم)، دیابتی و 5 گروه دیابتی با استرپتوزوتوسین)mg/kg 70 STZ,) که به مدت دو هفته عصاره هیدرو الکی کارده (mg/kg 50، 100، 400،200، 800) را به روش گاواژ دریافت کرده اند، تقسیم شدند. میزان قند خون با خون گیری از ناحیه دم اندازگیری شد. و سپس تست تیل فیلیک جهت سنجش آستانه درد انجام شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری تجزیه واریانس یک طرفه و تست توکی آنالیز گردیدند.

    نتایج و بحث

    دیابت باعث کاهش قند خون (001/0> p) وآستانه درد (001/0> p) گردید و تجویز دوزهای (mg/kg 100، 200) عصاره کارده با عث کاهش قند خون (01/0>p) و دوز mg/kg100 منجر به افزایش آستانه درد (05/0> p) گردید. عصاره کارده در دوزهای (mg/kg 50، 800،400) تاثیری بر درد نداشت. یافته های این مطالعه نشان داد که مصرف عصاره هیدرو الکلی کارده احتمالا با خاصیت آنتی اکسیدانی قادر به کاهش قند خون و عوارض ناشی از دیابت از جمله درد در حیوانات مبتلا به دیابت می گردد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به اثرات جانبی کم داروهای گیاهی بویژه انتی اکسیدان ها از جمله کارده می تواند در کاهش عوارض ناشی از دیابت در کنار دارودرمانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: کارده، قندخون، درد، دیابت، موش صحرایی
  • حمیده وکیلی، محمد حجت الاسلامی* صفحات 143-148
    مقدمه و هدف

    اینولین یک پلی ساکارید ذخیره ای از دسته فروکتون ها با خواص تغذیه ای و تکنولوژیکی منحصر بفردی است و ریشه کاسنی ریشه ای (چیکوری) حاوی اینولین با زنجیرهای بلند و پایدار بعنوان تنها منبع ریشه ای برای تولید صنعتی اینولین می باشد. هدف از این تحقیق بررسی مقایسه مقدار و زمان استخراج بیشینه اینولین و رنگ عصاره استخراجی از ریشه چیکوری تازه و خشک در طول زمان استخراج می باشد.

    روش تحقیق

    ریشه چیکوری کاشته شده در مجتمع کشت و صنعت قزوین برداشت و برای استخراج عصاره از روش دیفوزیون و نسبت آب به خلال 5 به 1 و دمای 60 درجه سانتیگراد و  pHبرابر با 5 استفاده شد. خشک کردن خلال ها در آون سیرکوله دار ودمای 70 درجه سانتیگراد انجام گرفت. برای اندازه گیری اینولین از دستگاه HPLC و برای اندازه گیری رنگ عصاره از دستگاه رنگ سنج در طول موج 420 نانومتر استفاده گردید.

    نتایج و بحث

    بیشترین مقدار اینولین برای خلال تازه در زمان 60 و درمورد خلال خشک در زمان 110 دقیقه استخراج گردید. اگرچه خشک کردن به طور معنی دار باعث کاهش در میزان اینولین در ریشه چیکوری نمی شود اما به طور چشمگیر باعث افزایش زمان استخراج تا 2 برابر میگردد.همینطورخشک کردن به طور معنادار باعث کاهش رنگ عصاره استخراج شده از خلال چیکوری می شود که بدلیل اثر آنزیم بری در حین فرایند خشک کردن می باشد.  

    توصیه کاربردی/صنعتی

     با توجه به محدود بودن زمان برداشت گیاه و در عین حال محدودیت ظرفیت کارخانه جهت استخراج، خشک کردن روش مناسبی جهت نگهداری ریشه ها برای استفاده در فصول دیگر سال می باشد بدون اینکه اثر نامطلوبی بر راندمان استخراج داشته باشد و همچنین خشک کردن ریشه ها در محل کاشت، باعث کاهش حجم ریشه و کاهش هزینه حمل و نقل آن به کارخانه می گردد.

    کلیدواژگان: کاسنی ریشه ای، اینولینخشک کردن، رنگ عصاره، HPLC
  • مصطفی مرتضوی، لیلا روحی * صفحات 149-153
    مقدمه و هدف

    با توجه به اهمیت گیاهان دارویی در درمان انواع بیماری های کلیوی، در این مطالعه اثر پیشگیری کننده عصاره هیدروالکلی پوست انار بر روی سنگ کلیه ناشی از اتیلن گلیکول در رت های نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش تحقیق

    20 عدد رت نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه یکسان تقسیم شدند. گروه 1، حیواناتی که به عنوان گروه کنترل سالم در نظر گرفته شدند (A) و به مدت 28 روز آب مقطر دریافت می کردند. گروه 2 تا 4 حیواناتی بودند که به مدت 28 روز 1% اتیلن گلیکول را در آب آشامیدنی دریافت می کردند. گروه 2، به عنوان گروه کنترل منفی (اتیلن گلیکول) در نظر گرفته شد (B). گروه 3 و 4 (گروه های پیشگیری)، روزانه به میزان mg/kg 200 وزن بدن (C) و mg/kg 400(D)، عصاره هیدروالکلی پوست انار را به مدت 28 روز به صورت گاواژ دریافت کردند. نمونه های ادرار 24 ساعته آنها در روزهای صفر و 28 جمع آوری شد. سپس حجم ادرار و پارامترهای ادراری (اگزالات، کلسیم و سیترات) اندازه گیری شد. در روز 28 خون نمونه ها برای ارزیابی پارامترهای بیوشیمیایی (کراتینین، اوره و اسید اوریک) جمع آوری شد. در پایان آزمایش تمام رت ها با کلروفرم کشته شدند و کلیه آنها به سرعت جدا گردید و از نظر آسیبهای بافتی توسط آنالیز بافت شناسی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج و بحث

    اتیلن گلیکول میزان اگزالات و کلسیم ادرار، میزان اوره، اسید اوریک و کراتینین سرم را به طور معنی داری افزایش داد. همچنین سطح سیترات ادرار را به طور معنی داری کاهش داد. در گروه های پیشگیری نتایج نشان داد سطح کلسیم و اگزالات ادرار، و سطح کراتینین، اوره و اسید اوریک سرم کاهش یافت. همچنین سطح سیترات ادرار به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.01) . نتایج بافت شناسی نشان دهنده کاهش اتساع فضای ادراری کپسول بومن، هیدروپیک دژنرسانس سلول های پوششی لوله های کلیوی و عدم رسوب پروتئین و کلسیم در مجاری در گروه های پیشگیری بود.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    عصاره هیدروالکلی پوست انار در پیشگیری از سنگ کلیه ناشی از اتیلن گلیکول در رت های نژاد ویستار می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: سنگ کلیه، اگزالات کلسیم، اتیلن گلیکول، پوست انار
  • عادل رنجی *، حمید آقا گل زاده، محدثه پورعلی اشکلک، محمد مهدی امیری خوریه صفحات 155-160
    مقدمه و هدف

    گل گاو زبان گیاهی دارویی، خودرو، علفی و یک ساله می باشد که با ارزش اقتصادی چشمگیر بسیار مورد توجه بازار داخلی است، با توجه به ارزش اقتصادی بالای گل گاو زبان هرگونه مطالعه در جهت بهبود برداشت و افزایش کیفیت این محصول ضروری به نظر می رسد، در این تحقیق دو منطقه رحیم آباد و اشکورات در استان گیلان به علت بیشترین سطح تولید به عنوان مکان های مورد بررسی انتخاب، و مطالعات مربوط به عوامل موثر در تعیین بهترین شیوه برداشت گل گاو زبان صورت پذیرفت.

    روش تحقیق

    صفات و پارامترهای مورد ارزیابی شامل عوامل مکانی و اقلیمی، ارتفاع گیاه، ارتفاع گل، فاصله بین بوته ها، رنگ گل، ظرفیت مزرعه ای، دقت و سرعت در برداشت و هزینه برداشت در دو روش دستی و مکانیزه بودند؛ نتایج نشان داد که در این دو منطقه میانگین تراکم بوته، بالای هفت بوته در متر مربع بوده است.

    نتایج و بحث

    میانگین ارتفاع گیاه و ارتفاع گل در بین کل اندازه گیری ها به ترتیب476/9میلیمتر و15/2میلیمتر است، ظرفیت مزرعه ای در برداشت دستی حدود1/0کیلوگرم گل گاو زبان در ساعت متغیر است و پیش بینی می گردد ظرفیت مزرعه ای در برداشت مکانیزه بین3/0تا 4/0کیلوگرم گل گاو زبان در ساعت باشد که میزان ظرفیت مزرعه ای متاثر از تراکم کشت، مهارت اپراتور، میزان ناهمواری های موجود در منطقه و... است، هزینه برداشت به ازاء هر کیلو گل گاو زبان به روش دستی حدود 800 هزار ریال و پیش بینی می گردد به روش مکانیزه بین 300 تا 400 هزار ریال باشد، و لازم به ذکر است نتایج بیان می کند که دقت و سرعت در برداشت در روش مکانیزه نسبت به روش دستی بیشتر است.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به نتایج به دست آمده از دو منطقه مورد مطالعه می توان بیان کرد که روش مکانیزه، شیوه ای مناسب تر نسبت به شیوه برداشت دستی در برداشت گل گاو زبان است و توسعه برداشت به شیوه مکانیزه سبب افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول می شود.

  • مرضیه خدابنده، لیلا روحی *، عبدالله قاسمی پیربلوطی صفحات 161-166

     

    مقدمه و هدف

    بلوغ آزمایشگاهی تخمک یک روش مناسب در جهت درمان ناباروری می باشد، که استفاده کلینیکی آن به واسطه موفقیت پایین با محدودیت مواجه می باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره آبی ریشه کنگر، به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی، بر میزان بلوغ تخمکها در شرایط آزمایشگاهی طراحی شد.

    روش تحقیق

    در این مطالعه آزمایشگاهی، تخمک های نارس از تخمدان موش های سوری نژاد NMRI (4-6 هفته ای) جمع آوری شدند. تخمکهای نارس به مدت 24 ساعت در محیط کشتMEM-α کامل شده با 5% FCS، ml /IUhCG 5/7، mIUrFSH 100 کشت داده شدند (گروه کنترل) و غلظت 10 میکروگرم/میلی لیتر عصاره (گروه 1)، 20 میکروگرم/میلی لیتر عصاره (گروه 2) و 40 میکروگرم/میلی لیتر عصاره (گروه 3) به محیط کشت بلوغ اضافه گردید. با استفاده از میکروسکوپ اینورت مراحل بلوغ آزمایشگاهی و از سر گیری میوز در تمام گروه ها بررسی شد.

    نتایج و بحث

    در گروه آزمایشی 1 که تخمک ها در معرض 10 میکروگرم/میلی لیتر از ریشه برگ کنگر بودند، میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان دادند. در گروه آزمایشی 2 که تخمک ها در معرض 20 میکروگرم/میلی لیتر از عصاره بودند، میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان می داد (p<0/05). در گروه آزمایشی 3 که تخمک ها در معرض 40 میکروگرم/میلی لیتر از عصاره ریشه کنگر بودند نیز میزان بلوغ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    نتایج این تحقیق نشان داد که تاثیر عصاره آبی ریشه کنگر، دارای یک اثر مثبت وابسته به دوز در بلوغ تخمک می باشد، بطوریکه با افزایش میزان غلظت عصاره، میزان بلوغ تخمک های نارس نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: عصاره ریشه کنگر، بلوغ آزمایشگاهی، تخمک نارس، آنتی اکسیدان
  • فیروزه سقایی *، محمد صالحی، محمد جواد نمازی، محمد باقری صفحات 167-174
    مقدمه و هدف

    از جمله بیماری های شایع در میان جوامع زخم معده است. درمانهای رایج این بیماری شامل داروهای کاهنده ترشح اسید هستند که ضمن اثربخشی دارای عوارض جانبی هستند. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان کمک درمان این بیماری مورد توجه است. گیاه دارویی آویشن دنایی Thymus daenensis به دلیل داشتن ترکیبات متعدد من جمله فلاونوییدها می تواند در پیشگیری از زخم معده موثر باشد.

    روش تحقیق

    برای انجام این مطالعه از 35 موش صحرایی (200-250 گرم)در 7 گروه آزمایشی استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل گروه سالین، گروه های دریافت کننده عصاره ی آویشن دنایی با دوز 500 و 1000 و 1500 میلی گرم/کیلوگرم ، گروه امپرازول با دوز 20 میلی گرم/کیلوگرم، گروه کربوکسی متیل سلولز (حلال داروی امپرازول) به صورت خوراکی وگروه شاهد منفی دریافت کننده سالین خوراکی ، بودند. یک ساعت پس از درمان، با خوراندن 5/0 میلی لیتراتانول خالص به هر حیوان به جز گروه آخر زخم معده القا شد. پس از 4 ساعت، حیوانات بیهوش شدند، از قلب خونگیری صورت گرفت و بافت معده جدا گردید و جهت مطالعات هیستوپاتولو‍‍ژیک و بیوشیمیایی مورد استفاده قرارگرفت. میزان سوپراکسیددیسموتاز (SOD) سرم و میزان مالون دی آلدئید (MDA) بافت معده تعیین شد.

    نتایج و بحث

    نتایج در گروه های مورد آزمایش نشان دهنده کاهش آلسر ایندکس وافزایش درصد مهار زخم و اثر محافظتی عصاره گیاه به صورت وابسته به دوز(در دوز بالاتر هم ارز اومپرازول) است. افزایش معنا دار میزان SOD و کاهش معنادار MDA نیز در اثر تجویز عصاره گیاه و اومپرازول بیانگر اثر مفید عصاره بر پایه آثار آنتی اکسیدان آن(کاهش استرس اکسیداتیو) می باشد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به نتایج حاصل می توان از آثار آنتی اکسیدان گیاه آویشن دنایی در درمان بیماری هایی که در اثر عوامل اکسیداتیو ایجاد می گردند در کنار داروهای دیگر بهره برد.

    کلیدواژگان: آویشن دنایی، رت، زخم معده، سوپر اکسید دیسموتاز، مالون دی آلدئید
  • عباس زارع زاده *، فاطمه سفیدکن، سیدرضا طبایی عقدایی، علی میرحسینی، محمدرضا عرب زاده صفحات 175-179
    مقدمه و هدف

    جنس Satureja متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریبا 235 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت می شود. در ایران 14 گونه علفی و یکساله و چند ساله وجود دارد که از میان آنها 11 گونه انحصاری ایران هستند. گونه های مختلف مرزه در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی دارند. این تحقیق به منظور تعیین و معرفی مناسب ترین توده گونه Satureja macranthaانجام شد.

    روش تحقیق

    این تحقیق در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی استان یزد با مختصات طول جغرافیایی 49 31 53 شمالی و عرض 54 15 27 به ارتفاع 1209 متر از سطح دریا در منطقه گردفرامرز شهر شاهدیه یزد به اجرا در آمد. برای این منظور بذر 3 توده Satureja macranthaاز استان آذربایجان شرقیدر اواخر بهمن ماه در گلدان کاغذی و در گلخانه مرکز کشت گردید و هنگامی که نشاء ها به اندازه کافی رشد کردند در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار کشت گردید. میزان استقرار بوته ها، ارتفاع گیاه، قطر تاج پوشش، میزان عملکرد اندام های هوایی تر و خشک، وزن خشک شاخه ها و برگ، بازده اسانس و میزان تولید اسانس در هکتار اندازه گیری و ثبت گردیدند.

    نتایج و بحث

    نتایج تجزیه واریانس میزان استقرار بوته ها در سطح یک درصد و وزن تر و خشک اندام های هوایی، بازده اسانس، میزان تولید اسانس در هکتار، ارتفاع بوته ها، سطح تاج پوشش وزن خشک شاخه ها و برگ معنی دار نبودند. مقایسه میانگین ها توسط آزمون دانکن در سطح احتمال 5% انجام شد.. با توجه به میزان عملکرد، بازده اسانس، میزان تولید اسانس و درصد استقرار بوته، توده SM1 با میانگین عملکرد وزن خشک 2410 کیلوگرم در هکتار، بازده اسانس 03/1%، میزان تولید اسانس 8/15 کیلوگرم در هکتار و میزان استقرار7/42% به عنوان توده برتر معرفی می گردد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به اینکه مرزه گل درشت دارای عملکرد و مواد موثره بالا می باشد. جهت کشت در مناطق آب و هوایی مشابه توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: مرزه گل درشت، عملکرد، اجزاء عملکرد، یزد
|
  • Mansureh Ghavam *, Hossein Azarnivand, Maryam Akhbar Pages 129-135
    Background & Aim

    Fabaceae plant family cow tail (Smirnovia iranica) is one of the valuable species of native shrubs and sand dunes in the central region of Iran which is consistent with the production of forage and soil conservation and creating a beautiful landscape; it has the active ingredients of medicinal values. The purpose of this study was to investigate the presence of some phytochemicals in this plant for the first time. Experimental: The habitat of the plant, located in Kashan sand dunes four study sites were chosen from a distance of 30 km. Phytochemical study during the third week of April 1391 flowering branches and leaves collected at each site using soxhlet apparatus for 8 h were extracted by methanol extract of leaves and flowers. Mayer and Wagner's reagent for alkaloids detected the test for determining anthocyanins and flavonoids cyanidin, Chloroferric solution to test for the presence of tannins and test the reaction of anthraquinone Bourne - Tragr was used.

    Results & Discussion

    The results indicate the presence of alkaloids, flavonoids, anthocyanins and tannins, and the presence or absence of low- anthraquinone in both the body and the whole site. The final conclusion in terms of the priority phytochemicals valuable plant in flower organs and the optimum harvest Qasim Abad is the preferred site. Recommended applications/industries: Based on the results of this study , this  native plant have worth phytochemicals that preservation and  resuscitation and Advantage of its be considered

    Keywords: Smirnovia iranica, Phytochemistry, Extract, Alkaloids, Flavonoids
  • Masomeh Seifi Zangeneh, Maryam Rafieirad *, Hossein Sazgar Pages 137-142
    Background & Aim

    Diabetes mellitus in long-term through various means such as augmented oxidative stress is associated with disturbances such as pain and cognition in humans and laboratory animals. According to the evidence of anti-diabetic extract of Biarum Bovei (BB), Effect of oral administration of this extract was evaluated on blood glucose level and pain threshold in diabetic rats. Experimental: Animals were divided into; Control (intact), diabetic (STZ 70 mg /kg) and diabetic group that received Biarum Bovei Extract (BBE) (50, 100, 200, 400, 800 mg/kg) for two weeks by gavage. Blood glucose was measured from tail blood, then performed tail filick test to measure pain threshold. The results were analyzed statistically through SPSS, One way ANOVA and Tukey's test. Diabetes led to a decrease in blood glucose (p < 0.001) and pain threshold (p <0.001) prescribed doses (100, 200 mg/kg) BBE resulted a decrease in blood glucose (p

     Results &Discussion

    The findings of this study showed that Hydro-alcoholic extract of kadeh (BB) possibly with high-antioxidant property is able to reduce blood glucose and diabetes complications such as pain in animals. Recommended applications/industries: Considering the low side effects of herbal medicines, especially antioxidants including Kardeh can be used to reduce the complications of diabetes with drug therapy.

    Keywords: Biarum Bovei, blood glucose, Pain, Diabetes, Rats
  • Mostafa Mortazavi, Leila Rouhi * Pages 149-153
    Background & Aim

    This study evaluated prevention effect of hydro-alcoholic extract of punica granatum Peel ethylene glycol-induced Nephrolithiasis in wistar rats.
    Experimental: 20 male Wistar rats were randomly divided into 4 equal groups. Group I animals served as normal control (A) and received distilled water for 28 days. Group II to IV animals received 1% v/v ethylene glycol (EG) in distilled water for 28 days. Group II served as EG or negative control (B). Group III and IV (preventive groups) received hydro-alcoholic extract of punica granatum Peel orally for 28 days in dose of 200 mg/kg (C) and 400 mg/kg (D) respectively. 24-hour urine samples were collected on day 0 and 28. Urine volume and urine parameters levels (oxalate, calcium and citrate) were measured. On day 28, blood was collected for biochemical parameters (craetinine, urea and uric acid). Animals were sacrificed and kidneys were harvested, histopathologically evaluated for calcium oxalate (CaOx) crystals.

    Results & Discussion

    EG significantly increased urine oxalate and calcium, serum creatinine, urea and uric acid levels. It also significantly decreased urine citrate level. In C and D group resulted in lower levels of urine oxalate, calcium and serum creatinine, urea and uric acid as compared to Group II. Also resulted in significantly higher levels citrate as compared to Group II (P<0.05).  
    Industrial and practical recommendations: hydro-alcoholic extract of punica granatum peel is effective in prevention of EG- induced nephrolithiasis in Wistar rats.

    Keywords: Nephrolithiasis, Calcium oxalate, Ethylen Glycol, Punica granatum
  • Adel Ranji *, Hamid Agha Gholzadeh, Mohadese Pourali Eshkelak, Mohammad Mehdi Amiri Khorie Pages 155-160

    Borage herbs, wild herbs and is one year with significant economic value are highly regarded local market Due to the high economic value of borage any study to improve the quality of harvest and increase product seems necessary, Two Rahim Abad (GILAN) district in the province Eshkourat the highest level of production as the location of choice, and studies of the factors in determining the best way to harvest borage done, Location and climatic characteristics and parameters measured included plant height, height of flower, plant spacing, colors, flowers, field capacity, accuracy and speed in manual and mechanized methods of harvesting and harvesting costs; The results showed that both the mean density of seven plants per square meter, the average plant height and total height of the match between 9/476 mm and 2/15 mm, respectively measurements; Hand-picked farm capacity in approximately 1/0 kg borage varies in time and is expected to field capacity in mechanized harvesting between 3/0 to 4/0 kg per hour borage Influenced by the density of field capacity, operator skill, the roughness of the area and is Cost per kilogram to about 800 thousand riyals borage manual method and automated method are predicted to be between 300 and 400 thousand riyals; The results indicate that the accuracy and speed of harvest mechanization methods than Manual method is higher, according to the results of the study can be stated that mechanized methods, More appropriately than in the style of hand-picked harvest borage and development of mechanized harvesting methods to increase the acreage of crop production.

    Keywords: Echium Amoenum L, Impressions, style, Traditional, Mechanized Harvesting Costs
  • Marzieh Khodabande, Leila Rouhi *, Abdollah Ghasemi Pirbaluti Pages 161-166
    Background & Aim

    Oocytes in vitro maturation is an enormously promising technology for the treatment of infertility, yet its clinical application remains limited owing to poor success rates. Therefore this study was designed to determine the effect of Gundelia Tournefortii root hydro alcoholic extract as a source of antioxidant on in vitro oocyte maturation. Experimental: In this study, the immature oocytes nucleated were obtained from NMRI mice (6-8 weeks). Germinal vesicles (GV) were cultured for 24 hours in maturation medium in MEMα supplemented with 7.5IU/ml hCG, 100mIU/ml rhFSH, 5% FCS (control group) and adding 10µg/ml Gundelia Tournefortii extract (group 1), 20µg/ml Gundelia Tournefortii extract (group 2) and 40µg/ml Gundelia Tournefortii extract (group 3). Then in vitro maturation stages and resumption of meiotic in all groups was recorded by inverted microscope.

    Results & Discussion

    In group 1 that the oocytes were exposed 10µg/ml of Gundelia Tournefortiiroot extract,maturation rates was significantly higher compared with the control group (p<0/05). In group 2, the oocytes were exposed 20µg/ml of Gundelia Tournefortiirootextract, maturation rates showed a significant increase compared to the control group (p<0/05). In group 3 the oocytes were exposed 40 µg/ml of  Gundelia Tournefortiirootextract, also maturation rates showed a significant increase compared to the control group (p<0/05). Industrial and practical recommendations: The results of this study showed that the Gundelia Tournefortiirootextract, has a positive doses dependent effect on oocyte maturation. So with increasing concentration of Gundelia Tournefortiirootextract, the rate of maturation immature oocytes is increased.

    Keywords: Gundelia Tournefortii root extract, In-vitro Maturation, Immature oocytes, Antioxidant
  • Firuzeh Saghaei *, Mohammad Salehi, Mohammad Javad Namzi, Mohammad Bagheri Pages 167-174
    Background & Aim

     Ulcer index is one of the most common diseases among people. Current therapies include acid secretion inhibitors which have various side effects. Herbal medicines are considered as adjuvant therapy for this disease. Hydroalcoholic extract of Thymus daenensis has various components such as flavonoids which contribute to gastroprotection. Experimental: 35 Sprague Dawley rats (200-250 g weight) were randomly divided into 7 groups: Group 1 received salin, Groups 2 and 3 and 4 (experimental groups) received ethanolic extract of Thymus daenensis (500 and 1000 and 1500 mg/kg respectively), Group 5 received omeprazole 20 mg/kg., Group 6 received orally carboxy methyl cellulose (omeprazol vehicle), Group 7(negative control) received saline. One hour later absolute ethanol was given orally to all rats except group 7 to induce gastric mucosal injury. After 4 hrs. the rats were anesthetized and sacrificed. Blood samples were collected through heart and were administrated to SOD measurement and gastric tissues were removed for histopathologic study and MDA assessment.

    Results & Discussion

    The extract of plant was a significant and dose dependent effect to reduce ulcer index and to increase the percentage of ulcer inhibition. The study also indicated a significant increase in SOD activity in serum, whereas a significant decrease in MDA was observed. The ulcer protective effect of this plant may possibly be due to antioxidant effects and reduction of oxidative stress.

    Keywords: Thymus daenensis, Rat- gastric ulcer, Super oxide dismutase, Malon dialdehyde
  • Abas Zarezadeh *, Fatemeh Sefikon, Sayed Reza Tabaei Aghdaei, Ali Mirhossaini, Mohammad Reza Arabzadeh Pages 175-179
    Background & Aim

    The genus Satureja belonging to the family of lamiaceae and consists of over 235 different species throughout the world. Fourteen species grow naturally in IRAN of which eleven species are endemic. Different species of Satureja are used in food, Healthy, cosmetic and medical industry. This reseach has been carried due to selection and introduction of suitable germplasm in Satureja macrantha accessions. Experimental: This reseach has been carried in medicinal plants research station inYazd province with the coordinates of longitude and latitude 55 31 49 northly, 27 15 54 east to a heigh of 1209 meters above Sea level in the region Gerdefaramarz city of Yazd shahedial. In order to in the first year seeds 3 accession of Satureja macrantha obtained from the research institute of forsts and Rangelands, were planted in jifypot and in the green house. Then seedling in case of randomized complete block with three replication were planted on the main floor. Rate of plant establishment, canopy diameter, plant height, yield, essential oil yield per hectare, percentage of essential oil, were meseared and recorded.

    Results & Discussion

    The results showed, analysis of variance rate of plant establishment at the level of one percent was significant and plant heigh, canopy diameter, yield, essential oil yield per hectare, percentage of essential oil, dry weight of shoot and leaf, were not significant. Regarding to yield, percentage of essential oil, essential oil yield per hectare and amount plant stablishment accessions SM1 with mean of yield(2410 kg/ha), percentage of essential oil(1.03%), oil yield(15.8kg/ha) and amount plant stablishment(42.7%) with origin East Azarbayejan province was selected superior accessions. Recommended applications / industries: Because of that in Satureja macrantha is essential oil and high yield. for planting in the same climate zones is recommended.

    Keywords: Satureja macrantha, Yield, Yield components, Yazd