فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال دهم شماره 1 (بهار 1398)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال دهم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حدیث محمودصالحی*، ایران داودی، عبدالکاظم نیسی، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    توجه انتخابی به محرکات مرتبط با درد که به عنوان سوگیری توجه شناخته می شود منجر به شدت درد، ناتوانایی و کاهش کیفیت زندگی می گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی رویکرد ارتقای بهبودی ذهن آگاه محور بر کاهش سوگیری توجه مرتبط با درد و ناتوانایی در بیماران مبتلا به درد مزمن بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک پژوهش نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر  نفر از طریق فراخوان و 30 شامل کلیه بیماران مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اهواز بود که از میان آن ها به شیوه داوطلبانه بر اساس تشخیص پزشک متخصص برای پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل ) بود که M-RMDQ قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل آزمایه تصویری دات پراب و پرسشنامه ی تعدیل شده ناتوانایی جسمی ( شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش تمرینات رویکرد ارتقای بهبودی ذهن آگاه محور بر کاهش سوگیری توجه به محرکات مرتبط با درد و ناتوانایی موثر بود.
    نتیجه گیری
    به کارگیری درمان های روانشناختی می تواند راهگشای روانشناسان، روانپزشکان و کلیه دست اندرکاران حرفه های سلامت عمومی، در کنترل و درمان هر چه بهتر درد مزمن باشد.
    کلیدواژگان: درد مزمن، ارتقای بهبودی ذهن آگاه محور، سوگیری توجه، ناتوانایی
  • نورالله جاودانه*، امیر لطافت کار، نازنین کامرانی فراز صفحات 11-21
    زمینه و هدف
    نقاط ماشه ای، نقاطی حساس و تحریک پذیر در باند سفت عضله اسکلتی و نیام آن هستند که با فشار انگشت، درد ارجاعی، کاهش دامنه حرکتی و کوفتگی عضلانی ایجاد می کنند. لذا هدف از این مطالعه بررسی مقایسه تاثیر تکنیک ریلیز وضعیتی با و بدون تکنیک استرین-کانتراسترین بر نقاط ماشه ای فعال عضله ی تراپز فوقانی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه ی هدف شامل مردان دارای نقاط ماشه ای در عضله ی تراپز فوقانی بودند که در دامنه ی سنی 30 تا 60 سال قرار می گرفتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول، تکنیک ریلیز وضعیتی همراه با تکنیک استرین-کانتراسترین و گروه دوم، فقط تکنیک ریلیز وضعیتی را دریافت نمودند. هر گروه، پنج جلسه درمان را یک روز در میان دریافت کردند. درد بر اساس  مقیاس بصری درد (VAS) و دامنه حرکتی گردن بوسیله گونیامتر، قبل و 48 ساعت بعد از درمان ارزیابی شد. روش های آمار مورد استفاده شامل آزمون تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر بود.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری در مقیاس شدت درد و دامنه حرکتی گردن بعد از مداخله تمرینی در هر دو گروه مشاهده شد(P<0/005 ). در مقایسه دو گروه پس از درمان، در متغیر شدت درد و همچنین دامنه حرکتی گردن اختلاف معنی داری مشاهده گردید (P<0/005)، به طوری که در گروه ریلیز وضعیتی همراه با تکنیک استرین کانتراسترین بهبود بیشتری حاصل شد.
    نتیجه گیری
    تکنیک ریلیز وضعیتی در دو وضعیت با و بدون تکنیک استرین - کانتر استرین در کاهش درد و بهبود دامنه حرکتی گردن در افراد دارای نقاط ماشه ای عضله تراپزیوس فوقانی موثر هستند. تکنیک ریلیز وضعیتی همراه با تکنیک استرین -کانتر استرین در مقایسه با ریلیز وضعیتی تاثیر بیشتری در کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی گردن داشت.
    کلیدواژگان: نقاط ماشه ای، عضله تراپز فوقانی، تکنیک استرین - کانتراسترین، ریلیز وضعیتی، دامنه حرکتی گردن
  • مریم موغلی*، الهه اللهیاری، زهرا ذنوبی، اسماعیل کارگر دولت آبادی صفحات 22-35
    مقدمه
    دشواری تهویه با ماسک از شایع ترین علل عواقب وخیم تنفسی در حیطه بیهوشی هست.
    هدف و زمینه
    بررسی تاثیر پوزیشن بیمار، تولید صدا و عقب بردن گردن بر درجه بندی مالامپاتی به منظور پیش بینی دشواری تهویه با ماسک در بیماران.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع آینده نگر بود. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه بیماران کاندید جراحی بیمارستان های آموزشی  علوم پزشکی شیراز بود. حجم نمونه تعداد 500 نفر از بیماران کاندید جراحی که دارای محدوده سنی 16 تا 65 سال بودند و به بیمارستان فقیهی شهر شیراز مراجعه کرده اند وارد مطالعه شدند. میزان توافق نتایج آزمون مالامپاتی در حالات مختلف با استفاده از تست Agreement kappa بررسی شد.
    یافته ها
    مثبت کاذب و منفی کاذب در وضعیت نشسته با آه کشیدن بدون عقب بردن گردن در پیش بینی تهویه با ماسک کمتر از مابقی حالت ها می باشد. دقت در در وضعیت نشسته با آه کشیدن بدون عقب بردن گردن در پیش بینی تهویه با ماسک بیشتر از سایر حالت هاست. حساسیت در وضعیت نشسته با آه کشیدن بدون عقب بردن گردن در پیش بینی تهویه با ماسک بیشتر از سایر حالت هاست. لذا پوزیشن وضعیت نشسته با آه کشیدن بدون عقب بردن گردن بهترین پوزیشن برای پیش بینی تهویه با ماسک بود.
    نتیجه گیری
    مالامپاتی در پوزیشن وضعیت نشسته با آه کشیدن بدون عقب بردن گردن بیشترین ارزش را در پیش بینی دشواری تهویه با ماسک دارد.
    کلیدواژگان: پوزیشن بیمار، تولید صدا، عقب بردن گردن، درجه بندی مالامپاتی، پیش بینی دشواری تهویه با ماسک
  • سید بابک رضوی، شهنام ابوالقاسمی*، بهمن اکبری، بهرام نادری نبی صفحات 36-49
    زمینه و هدف
    تجربه درد در افراد مبتلا به دردهای مزمن می تواند بر ابعاد مختلف روانشناختی و اجتماعی تاثیرگذار باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر احساس امیدواری و مدیریت درد زنان مبتلا به درد مزمن انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون  پس آزمون  با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش کلیه زنان مراجعه کننده به کلنیک درد گیلان در سال 1397-1396 بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس تعداد 20 نفر به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای دهی شدند. هر دو گروه قبل از اجرای آموزش، پرسشنامه احساس امیداواری و مدیریت درد را تکمیل کردند. گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش قرار گرفت اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و بوسیله آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه (انکوا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس تک متغیره برای احساس امیدواری (F=1/14 ) و مدیریت درد (F=1/11) نشان داد بین زنان گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (p=0/001). با توجه به نمرات پس آزمون گروه های آزمایش و کنترل در این دو متغیر مشخص گردید، درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش موجب افزایش احساس امیدواری و مدیریت درد زنان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که شرکت در جلسات درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش می تواند در افزایش احساس امیدواری و مدیریت درد زنان مبتلا به درد مزمن تاثیرگذار باشد، بنابر این می توان با ارتقاء سطح تعهد و پذیرش، ضمن افزایش احساس امیدواری، مدیریت درد آنان را نیز ارتقا داد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، احساس امیدواری، مدیریت درد، درد مزمن، زنان
  • منیژه فیروزی*، زهرا عدالت مهر صفحات 50-62
    زمینه و هدف
    کمر درد شیوع بسیار بالایی دارد و به دلیل ایجاد ناتوانی هزینه های سنگینی بر بیمار، خانواده و جامعه تحمیل می کند و اگر درمان ها اثر بخش نباشند، آسیب ها افزایش می یابد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی عوامل روان شناختی موثر بر اثربخشی درمان و فراوانی مراجعات پزشکی و شدت درد ادراک شده پس از عمل جراحی در بیماران مبتا به کمر درد مزمن بود.
    مواد و روش ها
      پژوهش حاضر، از نوع توصیفی بود. 120 نفر از بیماران مبتلا به کمر درد مزمن که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، با در نظر گرفتن ملاک های پژوهش به صورت نمونه گیری در دسترس از کلینیک خصوصی در شهر دزفول انتخاب شدند. مقیاس نگرش نسبت به بیماری IAS برای بازخورد به درد و درمان، فرمران بلند پرسشنامه NEO-PI-R، پرسشنامه ترس از حرکت تمپا (Tampa) و مقیاس اضطراب مرگ تمپلر مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 به روش رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    ضریب همبستگی چندگانه نشان داد که ترس از مرگ  11درصد، و ترس از حرکت 15 درصد پاسخگویی به درمان را تبیین می کند. همچنین، برونگرایی 11 درصد، گشودگی به تجربه 3درصد و توافق 3 درصد پاسخگویی به درمان با پیش بینی کرد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد وقتی بیمار مبتا به درد مزمن گرایش های پذیرنده دارد اثربخشی درمان افزایش می یابد و وقتی بیمار رفتارهای اجتنابی در پیش می گیرد، درمان درد کم اثرتر می شود.
    کلیدواژگان: کمر درد، درمان، ترس از حرکت، ترس از مرگ، برون گرایی، توافق پذیری و گشودگی به تجربه
  • امیدوار رضایی میر قائد، محمدرضا حاجی اسماعیلی، کاوه ابراهیم زاده، رسول نورالسناء، امید شفق سرخ، سعیده ناطقی نیا* صفحات 63-71
    علیرغم بهبود در تکنولوژی و روش های جراحی و بیهوشی، بیماران بعد از عمل جراحی ستون فقرات با پیامد ها و عوارض مختلفی رو به ) یک روش چند منظوره و چند رشته ای است که به دنبال افزایش ERAS رو می شوند. برنامه تسریع ریکاوری بعد از عمل جراحی ( کیفیت عمل جراحی، کاهش عوارض، کاهش طول مدت اقامت و در نهایت کاهش هزینه می باشد. این برنامه با ارائه دستورالعمل های مبتنی بر شواهد از آموزش قبل از پذیرش تا ترخیص و ریکاوری بعد از عمل جراحی را در بر می گیرد. با توجه به ماهیت پیچیده  در ایران وجود دارد که موفقیت و بهبود کیفیت در پیاده سازی این ERASجراحی ستون فقرات، نیاز به طراحی و اجرای آزمایشی برنامه، وابسته به مدیریت قوی، فرهنگ سازمانی، زیرساخت داده ها، سیستم های اطاعاتی و استفاده از یک رویکرد بهبود کیفیت با طراحی قابل قبول و معتبر می باشد.
    کلیدواژگان: تسریع ریکاوری، جراحی، ستون فقرات
  • ملیحه حدادنژاد*، یوسف یاراحمدی، علی عباسی صفحات 72-84
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات سنسوری موتور بر حس عمقی و تطابق پوسچرال پیش بین برخی عضلات ناحیه تنه مبتلایان به کمردرد مزمن غیر اختصاصی می باشد. نفر از افراد مبتلا 24 پس آزمون با گروه کنترل بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 نفر از افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیر احتصاصی به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (12 نفر، میانگین سن: 44/83±1/52، قد 2/95±173/00 وزن 3/55±77/50) و تجربی (12 نفر، میانگین سن 1/91±46/25، قد: 3/93±172/66، وزن 4/12±75/50) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات سنسوری موتور را به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و 45 دقیقه در هر جلسه دریافت کردند. برای اندازه گیری میزان حس عمقی از گونیامتر و تغییرات تطابق پوسچرال پیش بین، زمان شروع فعالیت عضلات عرضی شکم/مورب داخلی، مورب خارجی و ارکتور اسپاین نسبت به تکلیف فلکشن بازو با استفاده از الکترومایوگرافی سطحی استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (α<0/05).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیننمرات پیش آزمون- پس آزمون گروه تجربی در میزان حس عمقی و تطابق پوسچرال پیش بین عضلات عرضی شکم / مورب داخلی (p=0/001)، موب خارجی (p=0/001) و ارکتور اسپاین (p=0/001) تفاوت معناداری وجود داشت در حالی که در گروه کنترل تفاوت معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرینات سنسوری موتور به بیماران توانایی یادگیری تنظیم عضلات را می دهد و در نتیجه باعث بهبود عملکرد عضلات می شود. بنابراین به نظر می رسد تمرینات سنسوری موتور مداخله موثری در برنامه توانبخشی بیماران کمردرد باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت فیدفورواردی، اغتشاش، کمردرد
  • سیده یاسمن اسدی*، امیر لطافتکار، صدرالدین شچاعالدین، فرشته افتخاری صفحات 85-100
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به کمردرد مکانیکی مزمن دچار اختلال در کنترل حرکتی و کاهش استقامت عضلات تنه می باشند و این اختلالات با میزان درد این بیماران ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثربخشی تمرینات کنترل حرکتی، تمرین در آب و تمرینات ترکیبی بر کنترل حرکت و استقامت عضلات تنه بیماران مبتلا به کمردرد مکانیکی مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    چهل و هشت بیمار مبتلا به کمردرد مکانیکی با استفاده از پرسشنامه اسوستری انتخاب شدند و به طور تصادفی به چهار گروه تمرینات کنترل حرکتی (12 نفر)، تمرین در آب (12 نفر)، تمرینات ترکیبی (11 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) تقسیم شدند. هر سه گروه تمرینی هشت هفته تمرین تعیین شده را انجام دادند و گروه کنترل هیچ تمرینی انجام نداد. برای سنجش کنترل حرکات کمر و استقامت عضلات تنه بیماران به ترتیب از آزمون های لوماجوکی و مک گیل استفاده شد. برای مقایسه های درون گروهی و بین گروهی تغیرها از آزمون t زوجی و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. (a<0/05).
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون گروه های تمرینی در مقایسه با گروه کنترل  در متغیر کنترل حرکات کمر و استقامت عضلات تنه وجود دارد اما بین سه گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    محققان گزارش کردند، افراد دارای کمردرد با پرونیشن عملکردی پا راه می روند که نتبجه نهایی پرونیشن بیش از حد پا، تماس سریع تر بخش داخلی پا نسبت  به حالت نرمال است که عملکردهای ضروری پا صورت نمی گیرد.
    نتیجه گیری
    تمرین در آب، تمرینات کنترل حرکتی و تمرینات ترکیبی بر افزایش کنترل حرکات کمر و استقامت عضلات تنه بیماران مبتلا به کمردرد مکانیکی اثرگذار بوده و هر سه روش تمرینی بر درمان کمردرد مزمن غیر اختصاصی اثرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات کنترل حرکتی، تمرین در آب، کنترل حرکات کمر، استقامت عضلات تنه
|
  • Hadis Mahmoodsalehi*, Iran Davoudi, Mahnaz Mehrabizadehhonarmand Pages 1-10
    Aims and background
    Selective attention to pain-related stimuli, known as pain attentional bias (AB) can exacerbate pain, disability and undermine quality of life. The aim of this study was to determine effectiveness of mindfulness oriented recovery enhancement approach on attentional bias related to pain and disability among Chronic Pain Patients.
    Materials and methods
    The present study was an sub - experimental study with pre-test and post-test design and a control group. The study statistical population included all the patients with chronic pain referred to the professional clinic of pain of Ahwaz who overall, 30 patients were selected through recall and in a voluntary method based on pain specialist diagnosis and randomly allocated into two experimental and control groups The instrumentals of this study were Pictorial Dot_Prob Task and Modified version of the Roland-Morris Disability Questionnaire (M-RMDQ)who participants completed in pre-test and post-test. Descriptive statistical methods and covariance analysis were used for analysis of the data.
    Findings
    The results showed that training Mindfulness Oriented Recovery Enhancement Approach was effective in reducing attentional bias to pain-related stimuli and disability in patients The results showed that training Mindfulness Oriented Recovery Enhancement Approach was effective in reducing attentional bias to pain-related stimuli and disability in patients.
    Conclusion
    Performing psychological treatments can help psychologists, psychiatrists and all public health professionals to better control and treat chronic pain.
    Keywords: Mindfulness Oriented Recovery Enhancement, attentional bias, chronic pain, disability
  • Noorollah Javdaneh* Pages 11-21
    Aims and background
    Trigger points are sensitive points in the skeletal muscle and neck muscles that cause referral pain, decrease the range of motion and muscle soreness. Therefore, the purpose of this study was to compare the effect of the Positional Release Technique with and without strain-counter strain technique on the pain, neck range of motion in men with active trigger points in upper trapezius muscle.
    Materials and methods
    The target community included the employees of the Mellat bank of Tehran city, which had trigger points in the upper trapezius muscle, ageing from 30 to 60 years old. Patients were randomly divided into two groups. The first group received a Positional Release Technique with strain-counter strain technique and the second group received only a Positional Release Technique. Each group received five treatment sessions. Pain was assessed on the basis of Visual analogue scale (VAS) and neck range of motion by goniometer before and 48 hours after treatment. The statistical methods used included two way ANOVA.
    Findings
    There was a significant difference in pain severity and neck range of motion after intervention in both groups (P <0.005). Compared to the two groups after the treatment, there was a significant difference in the severity of pain as well as the neck range of motion (P <0.005), in the other words More improvements were achieved in Positional Release Technique with strain-counter strain technique group.
    Conclusion
    Positional Release Technique in two situations with and without strain-counter strain technique is effective in reducing pain and improving the neck motion in people with trigger points of upper trapezius muscle. A Positional Release Technique combined with strain-counter strain technique was more effective in reducing pain and increasing the neck range of motion compared with the Positional Release Technique group.
    Keywords: trigger points, upper trapezius muscle, strain-counter strain technique, Positional Release Technique
  • Maryam Mooghali*, Elaheh Allahyary Pages 22-35
    Aims and background
    The difficulty of ventilation with masks is one of the most common causes of severe respiratory consequences in the field of anesthesia.
    Objective
    To evaluate the effect of patient position, voice production and neck rejection on the Mallamapati grade, in order to predict the difficulty of ventilation with mask in patients.
    Materials and Methods
    This research was of a prospective nature. The statistical population of this study was all candidates for surgery in Shiraz University of Medical Sciences. Sample size: A total of 500 surgical candidates aged 16-65 years old who referred to Faghihi hospital in Shiraz were enrolled in the study. The agreement between the results of the Mallamapati test in different situations was evaluated by using the agreement Kappa test.
    Findings
    False positives and false negative are less than the rest of the states in sitting position with retractable neck back in the prediction of mask ventilation. The precision is more than other conditions in sitting position with swaying without lifting the neck in the prediction of ventilation with a mask. Seat sensitivity is considered to be greater than other conditions in the absence of backing the neck in the prediction of ventilation with a mask. Therefore, the position of sitting with swaying without lifting the neck was the best position to predict the ventilation with the mask.
    Conclusion
    Mallampati in sitting position with pulling without retracting the neck has the highest value in predicting the difficulty of ventilation with the mask.
    Keywords: Positions patient, sound, rewind neck, grading Mallampati, anticipated difficult mask ventilation
  • Seyed Babak Razavi, Shahnam Abolghasemi*, Bahman Akbari, Bahram Naderinabi Pages 36-49
    Aims and background
    The pain experience in people with chronic pain can effect on psychological and social aspects, also influenced. The purpose of this research was to investigate the efficacy of Acceptance and Commitment Therapy on Feeling Hope and pain management of Women with Chronic pain.
    Materials and methods
    The present research was of applied research type. The research method was semiempirical with a pretest-posttest with control group design. Populations were all women with chronic pain were referred to Gilan pain clinic and were selected through voluntary sampling method. Sample numbers were 20 Woman that gained lowest scores on Feeling Hope And pain management randomly assigned to control and experiment groups (each group included 10 Woman). The experiment group exposed to 8 instruction sessions of Acceptance and Commitment Therapy. But the control group did not receive any intervention. The data were analyzed through descriptive statistics method and Ancova in SPSS v.20.
    Findings
    The multivariate covariance analysis results for Feeling Hope (F=1.14) and pain management (F=1.11) suggested that there was a significant difference between the Women of experiment and control groups (P< 0.01). According to the posttest scores of the experiment control groups for these two variables, it was recognized that the Acceptance and Commitment Therapy has led to increase in Feeling Hope and pain management among the Women of the experiment group in comparison to the control group in the posttest stage.
    Conclusion
    The results of this study showed that participating in Acceptance and Commitment Therapy meeting can affect promotion of Feeling Hope and pain management of Women with Chronic pain. Therefore it is possible to raise the level of Acceptance and Commitment by increasing the Feeling Hope and Upgrade pain management.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Feeling Hope, pain management, chronic pain, Women
  • Manijeh Firoozi*, Zahra Edalatmehr Pages 50-62
    Aims and background
    Back pain is one of the most common health problems. Dysfunctions and inability due to pain, make serious troubles for patient, the family and the society. If the treatments have not been effective, the damages would increase. The main goal of this study was to investigate effects of psychological factors on feedback to pain and its treatment in patients with chronic back pain.
    Materials and methods
    In this descriptive study, 120 patients participated with chronic back pain who underwent the surgery. According to the criteria of the study, the participants has been referred from private specialized clinic in Dezful,. The Illness Attitude (IA) Scale, Revised NEO personality inventory (NEO PI-R), Tampa Scale for Kinesiophobia (TSK-DV), and Death Anxiety Scale (DAS) applied for assessing the variables. Data were analyzed using SPSS-22 software by multiple regression analysis.
    Findings
    Multiple regression coefficients showed that fear of death 11%, and Kinesiophobia 15% predict the response to pain and its treatment. Also, extroversion predicts 11%, openness 3%, and agreement ability 3% of response to treatment.
    Conclusions
    Findings of the research showed that the feedback to treatment (such as frequency to refer different practitioners) and pain would increas when the patient with chronic pain tends to accept, and the treatments are less effective when the patient experiences avoidable behaviors.
    Keywords: Back Pain, treatment, fear of movement, fear of death, extraversion, agreement ability, openness to experience
  • Omidvar Rezaei Mirghaed, Mohammadreza Hajiesmaeili, Kaveh Ebrahimzadeh, Rassoul Noorossana, Omid Shafagh Sorkh, Saeedeh Nateghinia* Pages 63-71
    Despite surgical, medical, technological, and anesthetic improvements, Patients are faced with various consequences and complications after spine surgery. Accelerate Recovery After Surgery (ERAS) programs is a multimodal, multidisciplinary perioperative care approach that seeks to improve the quality of surgery, reduce complications, reduce the length of stay, and ultimately reduce costs. This program Includes evidence-based guidelines from pre-admission to discharge and recovery time. Due to the complex nature of spine surgery, we demand to design and implementation ERAS in Iran . The success and quality of the implementation of this program depends on strong management, organizational culture, data infrastructure, information systems, and the use of a quality improvement approach with an acceptable design.
    Keywords: ERAS, Surgery, Spine
  • Malihe Hadadnezhad*, Yusef Yar Ahmadi, Ali Abbasi Pages 72-84
    Aims and background
    People with low back pain represent impaired anticipatory postural adjustments.The aim of this study was to investigate The effects of sensorimotor training on proprioception and anticipatory postural adjustment of the some trunk muscle of subject with non-specific chronic low back pain.
    Materials and methods
    The present study was a quasi - experimental study with a pretest-posttest design and control group. Twenty-four subjects with non-specific chronic low back painwere randomly assigned  in two control (n=12, mean age=44.83±1.52, mean Height=173.00±2.95, mean weight=77.50±3.55)and Experimental group (n=12, mean age=46.25±1.91, mean  Height=172.66±3.93, mean weight=75.50±4.12). The experimental group received sensorimotor training for eight weeks, Three times per week, for 45 minutes each session,in order to assess the proprioception, goniometer was used and change in Anticipatory postural adjustment, transverse abdominal / Internal oblique, external oblique and erector spinae muscles onset time relative to the shoulder flexion task was measured using surface electromyography. Data were analyzed by repeated measure ANOVA (α = 0.05).
    Conclusion
    The results revealed significant difference between the pre-test and post-test scores of the experimental group in the proprioception and anticipatory postural adjustment of transverse abdominal / Internal oblique (p = 0.001), external oblique (p = 0.001) and Erector spinae (p = 0.001) but there was not observed such significant differences in control group.
    Conclusion
    Sensorimotor training makes patients capable of learning how to adjust muscles, thereby improving muscle performance. So sensorimotor training  seems to be an effective intervention in the rehabilitation program for low back pain patients.
    Keywords: feed forward, perturbation, low back pain
  • Seyedeh Yasaman Asadi*, Amir Letafatkar, Sadrodin Shojaedin, FERESHTEH EFTEKHARY Pages 85-100
    Aims and background
    Patients with non-specific low back pain experience disorder in back motor control and trunk muscle endurance and these disorders are associated with pain in these patients. The objective of this study was to compare the effectiveness of motor control exercises, exercise in water, and combined exercises on back motor control and trunk muscle resistance in patients with chronic mechanical low back pain.
    Materials and methods
    TIn this study, patients with mechanical low back pain were selected using Oswestry Questionnaire. They were randomly assigned into four groups of motor control exercises (n=12), exercise in water (n=12), combined exercises (n=11), and control group (n=13). All three exercise groups performed 8 weeks of determined exercise and control group did not perform exercise. To assess back motor control and trunk muscle endurance of patients, Lumajoki motor control test and McGill test were used, respectively. ANOVA test was used (α≤ 0.05) for intra-group and inter-group comparison of pre-test and post-test variables, paired t-test and variables.
    Findings
    The results of the research showed a significant difference between the pre-test and post-test of exercise groups compared with the control group in the variables of back motor control, and trunk muscle resistance. However, significant difference was not found among the three groups.
    Conclusion
    As a result, exercise in water, motor control exercises, and combined exercises had impact on increasing back motor control and trunk muscle resistance of patients with non-specific low back pain, and all three exercise methods were effective on the treatment of non-specific chronic low back pain.
    Keywords: Motor control exercise, Exercise in water, back motor control, trunk muscle endurance