فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین خوشرنگ، سودابه حدادی*، فرنوش فرضی، ندا ابراهیم پور صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین مسائلی که در آماده سازی اطفال برای جراحی با آن مواجه هستیم اضطراب هنگام ورود به اتاق عمل است. اضطراب می تواند سبب واکنش های تهاجمی و افزایش بی قراری کودک شود و حتی ممکن است کنترل درد پس از عمل را با مشکل مواجه کند. هدف این مطالعه بررسی اثرات آرام بخشی پیش از عمل، تغییر در میزان اضطراب کودکان هنگام ورود به اتاق عمل به دنبال تجویز داخل بینی دگزمدتومدین و میدازولام است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت آینده نگر، تصادفی و دوسوکور بر روی 60 کودک 8-2 ساله با کلاس فیزیکی 1و2 کاندید جراحی انتخابی در بیمارستان های آموزشی، درمانی شهرستان رشت انجام شد. کودکان با استفاده از انتخاب بلوک تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. گروه (D) 30 دقیقه قبل از ورود به اتاق عمل 1 میکروگرم بر کیلوگرم دگزمدتومیدین و گروه (M) در همان زمان 2/0 میلی گرم بر کیلوگرم میدازولام از طریق بینی دریافت کردند. سطح آرامش کودک بر اساس نمره رامسی و میزان اضطراب کودک در زمان تجویز دارو و هنگام ورود به اتاق عمل در هر گروه و بین دو گروه و هم چنین طول مدت ریکاوری با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، آزمون تی و مجذور کای دونمونه ای بین دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    در مجموع 60 کودک شامل 49 پسر و 11 دختر وارد مطالعه شدند. میانگین سنی بیماران این مطالعه 67/1±45/4 سال بود. از نظر جنس، سن، ضربان قلب، فشار خون و میزان اشباع اکسیژن شریانی پایه در دو گروه اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. میزان آرام بخشی قبل از تجویز دارو و هنگام ورود به اتاق عمل در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت (540/0=P). اگرچه این عامل در هر دو گروه هنگام ورود به اتاق عمل کم تر از زمان تجویز دارو بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (برای گروهD 009/0=P و برای گروهM 0001/0=P). میزان اضطراب قبل از دریافت دارو نیز در دو گروه مشابه (911/0=P) و هنگام ورود به اتاق عمل کاهش یافته بود (0001/0=P برای گروه دگزمدتومیدین و 0001/0=P برای گروه میدازولام). کودکانی که میدازولام دریافت کردند هنگام ورود به اتاق عمل اضطراب کمتری نسبت به گروه دگزمدتومیدین داشتند (034/0=P) ولی در طول مدت ریکاوری اختلاف آماری معنی داری با گروه دگزمدتومیدین نداشتند (947/0=P).

    نتیجه گیری

    تجویز داخل بینی میدازولام و دگزمدتومدین قبل از عمل در کاهش اضطراب و آرام بخشی کودکان موثر است. با این حال میدازولام جهت کاهش اضطراب کودکان بر دگزمدتومیدین برتری دارد گرچه عوارض تنفسی دکزمتدتومیدین کم تر است.

    کلیدواژگان: آرام بخشی، اضطراب، میدازولام، دگزمدتومیدین
  • شهریار صانع، علیرضا ماهوری*، محمد امین ولیزاد حسنلویی، نازلی کرمی، الهام دهقانی صفحات 11-18
    زمینه و هدف
    گلودرد بعد از عمل از شکایات نامطلوب بیماران بعد از لوله گذاری داخل تراشه است. منیزیوم یک آنتاگونیست غیر رقابتی گیرنده ان متیل دی آسپارات می باشد که انتظار می رود در تنظیم میزان درد دخالت داشته باشد.این مطالعه به تاثیر استفاده از منیزیوم داخل وریدی بر روی گلودرد بعد از عمل پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 72 بیمار تحت لامینکتومی کمری انجام شد. بیماران به دو گروه مساوی تقسیم و در گروه کنترل، سالین و در گروه مطالعه، منیزیوم داخل وریدی به میزان 40 میلی گرم بر کیلوگرم بعد از لوله گذاری داخل تراشه در مدت 30 دقیقه تزریق شد.بیماران از نظر گلودرد و سرفه بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان بروز گلودرد بعد از عمل در گروه کنترل نسبت به گروه منیزیوم بیش تر بود(04/0P=). میزان سرفهبعد از عمل در اتاق ریکاوری در گروه کنترل بیش تر بود(03/0=P). گروه منیزیوم از نظر همودینامیک وضعیت با ثبات تری نسبت به گروه کنترل داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده وریدی از سولفات منیزیوم طی 30 دقیقه بعد از لوله گذاری داخل تراشه در کاهش گلودرد و سرفه بعد از عمل در اتاق ریکاوری بعد از عمل موثر می باشد.
    کلیدواژگان: گلودرد، منیزیوم لوله گذاری داخل تراشه، بیهوشی عمومی
  • ولی الله حسنی، بهروز زمان، مهزاد علیمیان، ابوالفضل رحیم یزاده، رضا صفاییان، نسیم نیکوبخت، ستاره صفاتی صفحات 19-28
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض انتقال خون که ک متر به آن توجه می شود ایجاد افزایش قند خون م یباشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تغ ییرات قند خون پس از تزریق خون در بیماران غیردیابتی کاندید عمل جراحی فیوژن خلفی مهر ه های کمری م یباشد.
    مواد و رو شها: در این مطالعه تحلیلی 44 نفر از بیماران کاندید عمل انتخابی جراحی فیوژن خلفی ستون فقرات کمری بیمارستان حضرت رسول اکرم بر اساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند. تعداد کیس ه های خون دریافتی بیماران در حین عمل ثبت گردید.پارامترهای همودینامیکی، هموگلوبین و قند خون بیماران پیش از تزریق خون، پس از کیسه اول، پس از کیسه دوم و پس از کیسه سوم انداز هگیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده و بررسی معن یدار بودن تغییرات در زما نهای مختلف از آزمون واریانس تکرار داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که قند خون بیماران در مدت دریافت کیس ه های خون ب هطور معن یداری افزایش پیدا کرد ) 0001 / P=0 (. تعداد ضربان قلب کاهش معن یدار ) 0001 / P =0 ( و مقادیر هموگلوبین نیز افزایش معن یداری پیدا کرد ) 0001 / .)P=0تغییرات میانگین فشار خون شریانی، فشار اکسیژن شریانی و د یاکسی دکربن انتهای بازدمی معن یدار نبود.
    نتیجه گیری
    گرچه قند خون در بیمارانی که کیسه خون سوم را دریافت کرده بودند ب هطور قابل توجهی بالاتر از سایر بیماران بود اما این افزایش از نظر بالینی نیازمند اقدام خاصی نبود.
    کلیدواژگان: گلوکز خون، انتقال خون، افزایش قند خون، جراحی مغز و اعصاب
  • محمد بهنام مقدم، اکوان پایمرد، لیلا کارگر، امیر پیغان، محمد سعید میرزایی، سمانه میرزایی، مهین روزی طلب صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    بیش از 50 درصد افراد دچار قطع عضو از درد عضو خیالی رنج می برند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر روش حساسی تزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر درد عضو خیالی بیماران تحت قطع عضو انجام شد.
    مواد و رو شها: این مطالع هی نیمه تجربی در بیماران تحت قطع عضو در شهر یاسوج در سال 1393 تا 1394 انجام شد. در مجموع 40 بیمار مبتلا به قطع عضو به صورت نمون هگیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. در گروه تجربی، روش درمانی حساسی تزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد در 12 جلسه انجام شد. در گروه کنترل هیچ مداخل های صورت نگرفت.داده های درد عضو خیالی، قبل از درمان و بعد از درمان گردآوری شده و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل، آزمون تی زوجی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معن یداری بین میانگین درد عضو خیالی قبل و بعد از مداخله در گروه تجربی وجود دارد) 001 / .)P>0میانگین درد عضو خیالی در گروه کنترل بعد از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله تغییر معن یداری نداشت) 05 / .)P<0
    نتیجه گیری
    روش حساسی تزدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد باعث کاهش درد عضو خیالی در بیماران تحت قطع عضو می گردد.
    توصیه می شود که از این روش به عنوان یک درمان مکمل برای درمان بیماران مبتلا به قطع عضو استفاده شود.
    کلیدواژگان: درد عضو خیالی، آمپوتاسیون، حساسیت زدایی حرکات چشم و پردازش مجدد
  • سمیرا برنجیان *، ولی الله حسنی، محمد فرهادی، بهروز زمان، مه زاد علیمیان صفحات 36-43
    زمینه و هدف
    خونریزی حین رینوپلاستی عارض های است که موجب کاهش دید جراح گردیده و خود موجب عوارضی دیگر خواهد شد. تاکنون روش های مختلفی برای کاهش خونریزی حین جراح ی های گوش و حلق و بینی پیشنهاد شده اند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر ترانگزامی کاسید و دکسمدتومیدین بر میزان خونریزی بیماران کاندید رینوپلاستی م یباشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی تعداد 76 نفر بیمار کاندید جراحی انتخابی رینوپلاستی وارد مطالعه شدند. بلافاصله پس از القای بیهوشی در گروه اول ترانگزامی کاسید با دوز 10 میل یگرم برکیلوگرم و در گروه دوم دک سمدتومیدین با دوزیک میکروگرم بر کیلوگرم به صورت داخل وریدی د رعرض 15 دقیقه تزریق گردید. میزان خونریزی، پارامترهای همودینامیک و میزان رضایتمندی جراح مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان خونریزی حین عمل در گروه دک سمدتومیدین برابر با 1/ 22 ± 2/ 145 میل یلیتر و در گروه ترانگزامی کاسید برابر با 141/8±24/1 میل یلیتر بود ) 46 / P=0 (. میانگین نمره رضایتمندی جراح نیز در گروه دک سمدتومیدین برابر با 53 / 0± 65 / 1 و در گروه ترانگزامی کاسید برابر با 64 / 0± 42 / 1 بود ) 089 / .)P=0
    نتیجه گیری
    در مجموع اث ربخشی دو داروی دک سمدتومیدین و ترانگزامی کاسید برابر بود. ترانگزامی کاسید خونریزی را در جراح ی های بزرگ کاهش می دهد و در جراحی رینوپلاستی که مقادیر خونریزی چندان زیاد نیست شاید استفاده از دک سمدتومیدین گزینه بهتری باشد.
    کلیدواژگان: دکسمدتومیدین، هموراژی، رینوپلاستی، جراحان، ترانگزامیک اسید
  • هاشم جری نشین، سعید مهربانی، آیدا کارگر، فریدون فکرت* صفحات 44-53
    زمینه و هدف
    در بی حسی نخاعی باریسیته محلول های مورد استفاده تفاوت های قابل توجهی در توزیع و انتشار داروی بی حسی ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات بوپیواکائین هیپرباریک و ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی در عمل جراحی سزارین بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در 60 بیمار حامله 40-18 ساله با کلاس یک و دو انجمن بیهوشی آمریکا انجام شد. بی حسی نخاعی در گروه اول با بوپیواکئین ایزوباریک و در گروه دوم با بوپیواکائین هیپرباریک انجام شد. پارامترهای همودینامیک، درجه اشباع اکسیژن، سطح بلوک حسی و موتور، طول عمل جراحی و مدت بی دردی، میزان مصرف افدرین و عوارض بی حسی نخاعی نیز ثبت شد. برای بررسی آماری از تی تست ، کای اسکوئر، آنووای تکراری با نرم افزار SPSS استفاده شده و 05/0>P معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از نظر دموگرافیکی و طول عمل جراحی تقریبا یکسان بودند. از میان متغیرهای اندازه گیری شده فقط طول مدت بی دردی و میزان تهوع و استفراغ بطور قابل توجهی در بیماران گروه ایزوباریک بیشتر از گروه هیپرباریک بود (بترتیب 001/0>P و 001/0=P). میان دو گروه برای متغیرهای دیگر تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    داروی بوپیواکائین ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی همانند نوع هیپرباریک اثر بخشی یکسانی دارد و حتی از نظر طول مدت بی دردی موثرتر است اگرچه میزان تهوع و استفراغ در استفاده از آن بالاتر است که بایستی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، بوپیواکائین، سزارین، هیپرباریک، ایزوباریک
  • محمد بهنام مقدم *، اکوان پایمرد، تهمینه صالحیان، الهیار شهنوازی، فرخنده بخشی، الهام الهیاری، زهرا عباسعلی مددی، حمیدرضا غفاریان شیرازی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    پیشگیری از زخم بستر یک اولویت در بخ شهای مراقبتی حاد و طولانی مدت ب هشمار م یآید. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر روغن زیتون بر پیشگیری از زخم بستر بیماران بستری در بخش مراقب تهای ویژه بیمارستان آموزشی درمانی شهید بهشتی یاسوج انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوس وکور در سال 1392 الی 139 بر روی 70 بیمار که در محدوده سنی 18 تا 74 سال قرار داشتند، انجام شد. بیماران به روش نمون هگیری هدفمند انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. طی مدت دو هفته در گروه کنترل، نمون ه ها مراقبت معمول پوست شامل تغییر پوزیشن در هر دو ساعت و تشک مواج را دریافت کردند و در گروه مداخله ع الوه بر مراقبت معمول، روزانه یک بار و هر بار 15 میل یلیتر روغن زیتون بر نواحی از بدن ب هآرامی و بدون انجام ماساژ مالیده شد. داد ه های مربوط به زخم بستر با استفاده از پرسشنامه، گردآوری شده و با نرم افزار SPSS20 آزمو نهای آماری مجذو رکای، تست دقیق فیشر و آزمون تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه مداخله 4/ 11 درصد دارای زخم بستر درجه یک و 8/ 2 درصد دارای زخم بستر درجه دو و 7/ 85 درصد فاقد زخم بستر بودند. در گروه کنترل 5/ 8 درصد دارای زخم بستر درجه یک و 7/ 25 درصد دارای زخم بستر درجه دو و 7/ 65 درصد فاقد زخم بستر بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان بروز زخم بستر در گروه مداخله ک متر از گروه کنترل بود ) 03 / .)P>0
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اختلاف معن یداری بین توزیع فراوانی زخم بستر در گروه مداخله و کنترل وجود داشت. می-توان نتیجه گرفت که استفاده از روغن زیتون موضعی بر پیشگیری از زخم بستر بیماران موثر م یباشد.
    کلیدواژگان: زخم بستر، روغن زیتون، بخش مراقبت های ویژه، پیشگیری
  • فائزه شفیعی، مریم امینی فسخودی، مجید نورمحمدی* صفحات 62-70
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای متغیر های بالینی فاجعه آمیز کردن و ترس از حرکت در افراد با سبک دلبستگی ایمن، دوسوگرا و اجتنابی در بیماران با درد مزمن عضلانی- اسکلتی، انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش 150 آزمودنی شرکت داشتند که به صورت در دسترس از بین مراجعه کنندگان به بیمارستان های شهدا، امام حسین و سینا در شهر تهران، انتخاب شدند. و به پرسشنامه های سبک های دلبستگی هازن و شاور (ASQ)، فاجعه آمیز کردن (PCQ) و ترس از حرکت (TSK) پاسخ دادند. داده های پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره، تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد از میان سه سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا، تنها سبک دوسوگرا با فاجعه آمیز کردن و ترس از حرکت رابطه دارد.
    نتیجه گیری
    افراد با سبک دلبستگی دوسوگرا به هنگام مواجه شدن با تهدید مانند درد، از راهبردهای تنظیم هیجان با کنش وری بالا (مثل فاجعه آمیز کردن) استفاده می کنند. تلویحات عملی و نظری یافته ها به تفضیل در بخش پایانی مقاله، مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، فاجعه آمیز کردن، ترس از حرکت و درد مزمن
  • محمد حقیقی، عباس صدیقی نژاد، بهرام نادری نبی، حسین خوشرنگ، ولی ایمانطلب*، سعید صفری، پرهام ولیانی، پگاه طاهری فرد صفحات 71-76
    زمینه و هدف
    بلوک عصبی زیر استخوان ترقوه روشی برای ایجاد بی حسی و ب یدردی در اندام فوقانی م یباشد که می تواند تحت راهنمایی تحریک عصب و یا سونوگرافی انجام گیرد. یکی ازعوارضی که برای این روش وجود دارد، مسمومیت به دلیل تزریق داخل عروقی داروی بی حسی میباشد که ریسک آن با تزریق تحت راهنمایی سونوگرافی کاهش می یابد.
    معرفی بیمار: بیمار 52 ساله که به دلیل وجود عروق غی رطبیعی ناحیه زیر ترقوه که در سونوگرافی دیده نشد، دچار تشنج به دنبال بلوک با داروی بی حسی موضعی لیدوکائین گردید که تحت درمان با باربیتورات قرار گرفت و پس از ی ک روز مرخص شد.
    کلیدواژگان: گاید اولترا سوند، بلوک اینفراکلاویکولر، مسمومیت سیستمیک، بیحس کننده موضعی
  • صفحات 77-89
|
  • Hussein Khngoshra, Soudabeh Haddadi, Farnoush Farzi, Neda Ebrahim Pour Pages 1-10

    Aim and

    Background

    Relieving preoperative anxiety is an important concern for the pediatric anesthesiologists. Anxiety can cause aggressive reactions and increases child’s restlessness. It might even make postoperative pain management impossible. Oral midazolam has been the most frequently used premedication in children. The purpose of this study was to evaluate preoperative sedative effects and anxiety level changes by using intra nasal dexmedetomidine compared with intra nasal midazolam in children scheduled for elective surgery.
    Methods and Materials: This double blind randomized clinical trial was done on sixty 2-8 years old ¡ASA I _ II children scheduled for elective surgery in academic hospitals in Rasht ¡Iran. Using random blocks the children were divided into 2 equal groups (group D and group M). Group D received 1µg/kg intranasal dexmedetomidine and group M received 2 mg/kg intranasal midazolam 30 minutes before entering OR. Preoperative sedation effects ¡sing the Ramsy sedation score ¡anxiety level changes¡and recovery time were assessed and compared in two groups using Chi square ¡t-test, KS and repeated measure statistical tests.
    Findings: The study was done on 49 (81.7%) boys and 11 (18.3) girls with the mean age of 4.45±1.67 years. No statistical difference was seen between the two groups in sex ¡age ¡asal heart rate (HR) ¡blood pressure (BP) and arterial O2 saturation (SpO2). The sedation Ramsay score before administration of the drug and when entering the OR were not different between two groups¡ although it was lower in both groups at the time of entering OR. (p=0.009 for group D and p=0.000 for group M) The anxiety level before administering drug was the same in two groups (p=0.911) and decreased at the time of entering OR. (p=0.000 in both group D and M) Children receiving midazolam were less anxious when entering the OR (p=0.034), but there was no difference between two groups in recovery time (p=0.947)

    Conclusions

    Administration of intranasal midazolam and dexmedetomidine before surgery results in less anxiety. Although midazolam is superior to dexmedetomidine in reducing anxiety, dexmedetomidine causes less respiratory depression than midazolam.

    Keywords: sedation, anexiety, midazolam, dexmedetomidine
  • Shahryar Sane, Alireza Mahoori, Mohammad Amin Valizadehasanloei, Nazli Karami, Elham Dehgani Pages 11-18
    Aims and
    Background
    Postoperative sore throat (POST) is an undesirable complaint after orotracheal intubation. Magnesium is a noncompetitive N-methyl-D-aspartate receptor antagonist thought to be involved in the modulation of pain. The present study aimed to investigate the effect of preoperative administration of intravenous magnesium on POST.
    Methods and Materials:Seventy two patients undergoing lumbar laminectomy surgery were randomly allocated into two groups. They either received saline (control) or 40 mg/kg magnesium intravenously after intubation in 30 minutes. Patients were assessed for incidence of POST and postoperative cough at recovery room postoperatively.
    Findings: The incidence of POST during recovery state was higher in the control group than the magnesium group (P=0.04). The highest incidence of post operative cough occurred in the control group in recovery room after surgery (P=0.03). The highest stability of hemodynamics was seen in the magnesium group.
    Conclusions
    The administration of intravenous magnesium in 30 minute preoperatively after intubation is effective to reduce both incidence of POST and postoperative cough in the postoperative period in recovery.
    Keywords: Sore throat, magnesium, tracheal intubation, general anesthesia
  • V. Hasani, B. Zaman, M. Alimiyan Pages 19-28
    Aim and
    Background
    Hyperglycemia is one of the complications after blood transfusion, which has been less considered. The aim of this study was to evaluate changes in blood glucose after blood transfusion in non-diabetic Patients undergoing Posterior lumbar fusion surgery.
    Materials And Methods
    In this analytical study, 44 Patients undergoing Posterior lumbar spine fusion elective surgery in Rasoul Akram hospital entered the study based on inclusion and exclusion criteria. The number of blood bags received by Patients during surgery was recorded. Hemodynamic Parameters, hemoglobin and blood glucose were measured before blood transfusion and after the transfusion of first, second, and the third bag. For data analysis including the significance of changes at different times, repeated measure test was used.
    Findings: The results of this study showed that blood glucose level significantly increased in Patients receiving blood bags (P=0.0001). Heart rate (P=0.0001) and hemoglobin (P=0.0001) alsoshowed significant increases. Changes in mean arterial blood Pressure, arterial oxygen Pressure, and end-tidal CO2(ETCO2) were not significant.
    Conclusion
    Although serum glucose was significantly higher in Patients who received the third blood bag, this rise needed no specific clinical action.
    Keywords: Blood Glucose, Blood Transfusion, Hyperglycemia, Neurosurgery
  • Mohammad Behnammoghadam, Akvan Paymard, Leila Kargar, Amir Peighan, Mohammad Saeed Mirzaee, Samaneh Mirzaei, Mahin Roozitalab Pages 29-35
    Aim and
    Background
    More than 50% of patients suffer from phantom limb pain after amputation. This study was conducted to identify the effect of eye movement desensitization and reprocessing on phantom limb pain in patients with amputation.
    Methods and Materials: This quasi experimental study was performed in Yasuj City between 2012 to 2014. A total of forty (40) patients suffering from phantom limb pain, were selected using sampling and randomly divided into experimental and control groups. In the experimental group, eye movement desensitization and reprocessing therapy was performed in twelve (12) sessions. The control group received no intervention. Data were gathered on phantom limb pain at pretreatment and post-treatment and analyzed using descriptive statistics, T test, Paired T test and Chi- square.
    Findings: The results showed that there is a significant difference between the mean of phantom limb pain before and after intervention in the experimental group (P0.05).
    Conclusions
    Eye movement desensitization and reprocessing reduced phantom limb pain in patients with amputation. Therefore, its use as a therapeutic and alleviative method could be suggested for patients suffering from phantom limb pain.
    Keywords: Phantom limb pain, eye movement desensitization, reprocessing, amputation
  • Samira Berenjian *, Valiollah Hassani, Mohammad Farhadi, Behrooz Zaman, Mahzad Alimian Pages 36-43
    Aims and
    Background
    Bleeding during rhinoplasty is a complication that decreases the surgeon’s vision and even causes more side effects. Different methods have been proposed to reduce bleeding during otorhinolaryngology surgeries. The aim of this study is to compare the effect of tranexamic acid (TXA) and Dexmedetomidine (DEX) on the amount of bleeding in patients candidate for rhinoplasty.
    Materials And Methods
    In this randomized double-blind clinical trial, 76 patients who were candidate for elective rhinoplasty surgery entered the study. The first group received 10 mg/kg Tranexamic acid (TXA), and the second group received 1 μg/kg Dexmedetomidine (DEX) intravenously within 15 minutes immediately after induction. Bleeding volume, hemodynamic parameters and surgeon’s satisfaction were evaluated.
    Findings: The amount of intra-operative bleeding was 145.2±22.1 ml in DEX group and 141.8±24.1 ml in TXA group (p=0.46). The mean score of surgeon’s satisfaction was 1.65±0.53 in DEX group and 1.42±0.64 in TXA group (p=0.089).
    Conclusions
    Totally the efficacy of DEX and TXA was equal. TXA reduces bleeding in major surgeries but for rhinoplasty, in which bleeding volume is not so much perhaps using DEX is a better option.
    Keywords: Dexmedetomidine, Hemorrhage, Rhinoplasty, Surgeons, Tranexamic Acid
  • Hashem Jarineshin, Saeed Mehrabani, Aida Kargar, Fereydoon Fekrat* Pages 44-53
    Aims and
    Background
    The baricity of the solutions used for spinal anesthesia significantly affects the distribution and dissemination of local anesthetics into the spinal space. The purpose of this study was to compare the effects of hyperbaric and isobaric bupivacaine for spinal anesthesia in cesarean section.
    Materials And Methods
    This was a randomized double blind clinical trial on sixty patients (18-40 years old) with ASA I-II, who were candidate for elective cesarean section. Spinal anesthesia was applied by isobaric bupivacaine in the first group and hyperbaric bupivacaine in the second group. The data including hemodynamic parameters of the patients, oxygen saturation level, sensory and motor block levels, and consumption of ephedrine and complications of spinal anesthesia were all recorded. Statistical analysis by using SPSS software was applied using T-test, Chi-square test, and repeated ANOVA. P valuesFindings: Patients in both groups were almost similar regarding demographic values and the duration of surgery. Among the other recorded variables only the duration of analgesia and the frequency of nausea and vomiting was considerably higherin the isobaric group compared with the hyperbaric one (P
    Conclusions
    Isobaric bupivacaine had the same effectiveness as hyperbaric type for spinal anesthesia, and it even had a longer duration of analgesia. However the higher incidence of nausea and vomiting with isobaric type must be taken into account.
    Keywords: spinal anesthesia, bupivacaine, cesarean section, hyperbaric, isobaric
  • Mohammad Behnammoghadam *, Akvan Paymard, Tahmineh Salehian, Allahyar Shahnavazi, Farkhonde Bakhshi, Elham Allahyari, Zahra Abbas Ali Madadi, Hamid Reza Ghaffarian Shirazi Pages 54-61
    Aims and
    Background
    Prevention of bedsore is considered as a priority in acute and long-term care in intensive care units (ICU).This study aimed to determine the effect of olive oil on prevention of pressure ulcers in patients hospitalized in the ICU of Shahid Beheshti Hospital in Yasuj.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical trial 70 patients18-74 years old were investigated from 2013 to 2015. Patients were selected by purposive sampling method and were divided into two groups. During two weeks, patients of the control group received their usual skin care including changing positions every two hours and flow mattress while the patients of the intervention group received usual care in addition to daily use of 15 ml olive oil on special areas of body without massage. Data about pressure ulcers was collected using a questionnaire and was analyzed by chi-square test, Fisher’s exact test and t-test in SPSS software version 20.
    Findings: In the intervention group 11.4 % had a grade 1 pressure ulcer, and 8.2 % had second grade decubitus ulcers while 85.7 % had no pressure ulcer. In the control group, 8.5 % had a grade 1 pressure ulcer, and 25.7% had second grade decubitus ulcers while 65.7 % had no pressure ulcer. The results of this study showed that the incidence of pressure ulcers in the intervention group was lower than the control group (p˂0.03).
    Conclusion
    According to our data, it can be concluded that the use of local olive oil is effective in prevention of pressure ulcers.
    Keywords: Bed Sore, Olive Oil, Intensive care unit, Prevention
  • Faezeh Shafiei, Maryam Amini Faskhodi, Majid Nourmohammadi* Pages 62-70
    Abstract: the aim of this study was comparing clinical variables to catastrophizing and fear of movement in subjects with secure attachment style, ambivalent and avoidant who have chronic- musculouskeletal pain.
    Method
    In this method 150 subjects participated who were selected through the available participants of the Shohada, Emam Hossein and Sina hospitals in Tehran and they answered to the hazen and shaver attachment style questionnaire and catastrophizing and fear of movement. Data were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The results showed that through the 3 secure attachment styles, avoidant and ambivalent, the ambivalent style is the only that is related to catastrophizing and fear of movement.
    Conclusion
    The people with ambivalent style, in the face of threats such as pain, can use emotion regulation, strategies with hyper- activating practiced and theoretical implications of the findings are discussed in details in the last section of the article.
    Keywords: chronic pain, catastrophizing, fear of movement, attachment styles
  • Mohammad Haghighi, Abbas Sedighinejad, Bahram Naderi Nabi, Hossein Khoshrang, Vali Imantalab*, Saeid Safari, Parham Valiani, Pegah Taherifard Pages 71-76
    Aims and
    Background
    The infraclavicular nerve block as a method for anesthesia or analgesia in upper extremities that can be performed under guide of nerve stimulation or ultrasound. One of the adverse reaction to this method is the local anesthetic systemic toxicity that has been decreased when using the ultrasound to avoid intravascular injection.
    Case report: This case report explains an infraclavicular block under guide of ultrasound in a 52-year-old patient who was experienced local anesthetic systemic toxicity with lidocaine due to anomalous vasculature that normally cannot be visualized in ultrasound guide. The epilepsy was controlled by barbiturate and after one day, he was discharged.
    Keywords: ultrasound guide, infraclavicular block, systemic toxicity, local anesthetic