فهرست مطالب

بیهوشی و درد - سال هفتم شماره 2 (تابستان 1395)

فصلنامه بیهوشی و درد
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا شاکری، پویا درخشان*، فائزه شیخ الواعظین، زهرا کلینی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    درد بعد از اعمال جراحی یک تجربه ی ناخوشایند است که به دنبال محرک های مختلف بوجود می آید و انسان نسبت به آن واکنش نشان می دهد. این فرایند باعث می شود اختلالات فیزیولوژیک در تمام سیستم های بدن بوجود آید. برای کاهش و تسکین این درد از مخدرها و یا بی حس کننده های موضعی استفاده می شود. این مطالعه با هدف مقایسه بی دردی داروی کتورولاک و مورفین-آپوتل به روش بی دردی وریدی کنترل شده توسط بیمار در بیماران شکستگی تحت عمل جراحی پلاک گذاری انجام گردید.
    روش تحقیق : در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور انجام شد 110 بیمار دچار شکستگی بستری در بیمارستان امام رضا شهر بیرجند در سال 1394 که کاندید عمل جراحی پلاک گذاری بوده و در محدوده سنی 50-18 سال داشتند، وارد مطالعه شدند. هر بیمار با روش جدول تصادفی در یکی از دو گروه دارویی مورفین-آپوتل (گروه A) یا کتورولاک (گروه B) قرار گرفته و پمپ ضد درد بر اساس گروه تعیین شده 15 دقیقه پس از ورود به ریکاوری برای بیماران وصل شد.برای هر بیمار پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک ، گروه دارویی، میزان درد با معیار دیداری درد در ساعات 0 ،6 و12 پس از عمل اندازه گیری و پر شد.
    یافته ها
    6/73 % افراد مورد مطالعه (81 نفر) مرد و 4/26 % (29 نفر) زن بودند. بیشترین محل شکستگی در افراد مورد مطالعه در استخوان ران (18 نفر و 4/16 %) بود. میانگین سنی در افراد مورد مطالعه 48/15 ± 81/38 سال بود.. براساس نتایج بیشترین میزان درد در هر دو گروه مورد مطالعه پس از گذشت زمان به صورت معناداری کاهش پیدا کرده است. به طوری که بیشترین میزان درد در ساعت صفر و کمترین میزان درد در ساعت 12 پس از عمل بوده است. (Pvalue<0.05). در بررسی تفاوت بین درد در ساعات مختلف پس از عمل جراحی، تفاوت معناداری مشاهده شد. به طوری که میزان درد پس از عمل جراحی، بین ساعات 6 و صفر، بین ساعات 12 و 6 و همچنین بین ساعات 12 و صفر به صورت معناداری در هر دو گروه کاهش پیدا کرده است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر می توان به این نتیجه دست یافت که نه تنها مصرف داروهای ضد درد غیر مخدر در مقایسه با گروه داروهای ضد درد مخدر هیچ گونه ارجحیتی نداشتند، بلکه استفاده از داروی مورفین-آپوتل اثر ضد دردی بیشتری ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: داروهای ضددرد، مورفین، آپوتل، کتورولاک، شکستگی، جراحی پلاک گذاری، بی دردی کنترل شده توسط بیمار
  • افشین آقازاده، امیر احمدی*، نادر معروفی، کایرن اسالیوان صفحات 9-19
    زمینه و هدف
    کمر درد یکی از شایعترین و مهمترین ترین اختلالات سیستم عضلانی- اسکلتی است. در مطالعات گذشته الگوهای حرکتی متفاوتی برای بیماران کمردردی گزارش شده است. وجود این اختلاف ممکن است ناشی از جای دادن تمامی افراد کمردرد – با الگوهای حرکتی متنوع- در یک گروه واحد باشد. این در حالی است که امروزه مطالعات، وجود زیرگروه هایی در بیماران کمردردی را نشان داده اند. لذا هدف از این مطالعه اندازه گیری مقدار و الگوی حرکتی ستون فقرات کمری و ران حین خم شدن به جلو، و همچنین مقایسه این حرکات و الگوها بین بیماران کمردرد مزمن غیراختصاصی با زیرگروه اکتیو اکستنشن و افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    دو زاویه (زاویه کمر و مفصل ران) و همچنین نسبت های حرکتی کمر به ران در 9 بیمار کمردرد مزمن غیراختصاصی با 10 فرد سالم که سابقه کمردرد نداشتند، مقایسه شدند. حرکتی که از افراد خواسته می شد خم شدن به جلو از وضعیت ایستاده بود. برای محاسبه زوایا از دستگاه آنالیز حرکتی استفاده شد.
    یافته ها
    دامنه حرکتی خم شدن به جلو در زیرگروه اکتیو اکستنشن بیشتر از گروه کنترل بود. نسبت حرکتی کمر به ران نیز در هر کدام از بازه های 25 درصد از حرکت خم شدن به جلو تفاوتی در دو گروه نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که پوسچرهای ستون فقرات و الگوهای حرکتی بیماران کمردردی با الگوی اکتیو اکستنشن متفاوت از افراد سالم می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، زیرگروه بندی، خم شدن به جلو، کینماتیک کمری لگنی
  • هاشم جری نشین، مهرداد ملکشعار *، مجید وطن خواه صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    اداره صحیح زایمان و بیهوشی برای سلامت مادر و جنین طی عمل سزارین بسیار مهم است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای اثر بی حسی نخاعی با بوپی واکایین به تنهایی با بوپی واکایین به همراه 5/12 و 25 میکروگرم فنتانیل بر روی نمره اپگار نوزادی در عمل سزارین انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کار ازمایی بالینی دو سو کور تصادفی بر روی 120 خانم باردار ترم در محدوده سنی40-20 سال با کلاس فیزیکی 1 و2 کاندید عمل سزارین انتخابی انجام شد. بیماران در سه گروه مساوی 40 نفری وارد مطالعه شدند. بی حسی نخاعی در گروه اول با بوپیواکائین تنها، گروه دوم بوپیواکائین+5/12 میکروگرم فنتانیل و گروه سوم بوپیواکایین+25 میکروگرم فنتانیل انجام شد. نمره اپگار دقایق 1و 5 پس از تولد، متغیر های دموگرافیک و سایر متغیرهای حین عمل ثبت شد. داده ها با تست های آماری تی تست ، کای اسکوئر، آنووای تکراری و نرم افزار SPSS16.00 آنالیز شد.
    یافته ها
    سه گروه از لحاظ سن، وزن و قد تقریبا مشابه بودند. میانگین نمره اپگار دقایق یک و پنج بین 3 گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. میزان بروز عوارض جانبی بیحسی نخاعی بین 3 گروه نیز اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    اضافه کردن دوزهای 5/12 و 25 میکروگرم فنتانیل به بوپیواکایین داخل نخاعی تاثیر معنی داری بر روی نمره اپگار نوزادان متولد شده نداشته و عوارض جانبی مخدر اینترا تکال را در مادران به طور قابل توجه ای افزایش نمی دهد.
    کلیدواژگان: فنتانیل، بوپیواکایین، نمره اپگار، سزارین
  • محمدحسین قدرتی*، مریم امینی فسخودی، مجید محمود علیلو صفحات 29-40
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی تکنیک های رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش فاجعه آمیزی، ترس از حرکت، ناتوانی ناشی از درد و شدت درد در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی بود.
    روش
    پژوهش حاضر به صورت بررسی تک آزمودنی بر پایه طرح خط پایه چندگانه که جزو طرح های نیمه آزمایشی است، انجام شد. آزمودنی های پژوهش دو بیمار زن مبتلا به کمردرد مزمن بودند که به شیوه نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند از میان مراجعه کنندگان به کلینیک درد تبریز و براساس تشخیص متخصص درد، مصاحبه بالینی و ابزارهای غربالگیری، وارد پژوهش شدند. پروتکل درمان در 12 جلسه 60 دقیقه ای بر روی 2 بیمار زن مبتلا به کمر درد مزمن اجرا شد. همچنین 2 جلسه خط پایه و یک جلسه پیگیری 1 ماهه نیز وجود داشت. پرسشنامه های فاجعه آمیزی (PCS)، ترس از حرکت (TSK)، ناتوانی ناشی از درد (PDQ) و شدت درد (VAS) در جلسات خط پایه، پنجم، هفتم، نهم، یازدهم، چهاردهم و جلسه پیگیری، توسط آزمودنی ها تکمیل شد. نتایج درمان از طریق روش ترسیم دیداری بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رفتاردرمانی دیالکتیکی در کاهش فاجعه آمیزی، ترس از حرکت، ناتوانی ناشی از درد و شدت درد موثر است و این اثرات به میزان زیادی در مرحله پیگیری نیز در بیماران باقی می ماند.
    نتیجه گیری
    به کارگیری درمان های روان شناختی در کنار درمان دارویی در درمان بیماران مبتلا به درد های مزمن عضلانی- اسکلتی موثر است.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیکی، درد مزمن عضلانی، اسکلتی، فاجعه آمیزی، ترس از حرکت، ناتوانی ناشی از درد و شدت درد
  • مهری گلچین، الهه شیخان سودانی*، پریا بهرامی، زهره شمس سولاری صفحات 41-54
    زمینه وهدف
    نوزادان پذیرش شده دربخش مراقبت های ویژه که عمدتا نارس هستند، درحین مراقبت تحت رویه های دردناکی نظیر رگ گیری وخون گیری قرارمی گیرند که بی توجهی به درد ناشی از این رویه های دردناک موجب بروز مشکلاتی بخصوص درشاخص های قلبی -تنفسی آنان مانند تغییر در تعداد تنفس و ضربان قلب، فشارخون و اشباع اکسیژن خون می شود،بنابراین استفاده از روش های غیردارویی نظیر مکیدن غیرتغذیه ای درحین رویه دردناک که برطبق تئوری کنترل دریچه ای باعث جلوگیری از انتقال ایمپالس دردبه مغز می شود برای کاهش پاسخ به درد می تواند موثر باشد، لذا این مطالعه باهدف بررسی تاثیر مکیدن غیرتغذیه ای همراه باسوکروز برشاخص های قلبی تنفسی ورفتارهای درد ناشی از رگ گیری وخون گیری درنوزادان نارس تحت مراقبت ویژه انجام گردیده است.
    موادوروش ها
    مطالعه نیمه تجربی دردو گروه مکیدن غیرتغذیه ای همراه با سوکروز 24%، وشاهد و به صورت سه مرحله ای انجام گردید.تعداد نمونه درهرگروه 26 ودرمجموع 52 نوزاد بوده است و برای ارزیابی درد در نوزادان از ابزار مقیاس اندازه گیری درد نوزادان وبرای شاخص های قلبی تنفسی ازدستگاه مانیتور مراقبت ویژه استفاده شد.
    یافته ها
    بانتایج آزمون تی مستقل میانگین نمره درد نوزادان5 دقیقه قبل ازرگ گیری وخونگیری شریانی دردوگروه تفاوت معنی دارنبوده است(0.50< p)درحالیکه میانگین نمره درد درنوزادان حین و 5 دقیقه بعد دردو گروه تفاوت معنی دارداشته است(05 .0>p ) و میانگین میزان شاخص های قلبی تنفسی5 دقیقه قبل، حین و5 دقیقه بعد دردوگروه تفاوت معنی دار نداشته اند(0.50
    نتیجه گیری
    این نتایج بیانگرآن است که استفاده ازمکیدن غیرتغذیه ای همراه با سوکروز موجب کاهش دردنوزادان حین وبعداز انجام رگ گیری وخونگیری شریانی می گردد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، مکیدن غیرتغذیه ای، سوکروز، درد، تعدادضربان قلب، تعداد تنفس، فشار خون
  • محمدحسین عوض بخش، حمید میرحسینی، احمد انتظاری، محمدحسین جراح زاده، سارا میرحسینی صفحات 55-61
    زمینه و هدف
    مطالعات متعدد نشان داده است که پرستاران اتاق عمل و بیهوشی باید آگاهی کافی در زمینه احیای قلبی ریوی داشته باشند. براین اساس، مطالعه پیش رو به بررسی میزان آگاهی دانشجویان رشته های هوشبری و اتاق عمل در مورد نحوه صحیح انجام احیاء قلبی ریوی(CPR) می پردازد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی بود و شامل کلیه 97 نفر دانشجوی سال آخر رشته های هوشبری و اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی یزد در نیم سال دوم 91-92 بود. برای سنجش میزان آگاهی دانشجویان از پرسشنامه دو قسمتی استفاده شد. بخش اول شامل سئوالات مربوط به سن، جنس و رشته و قسمت دوم شامل سوالات مربوط به روش صحیح انجام احیای قلبی ریوی می گردید. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS-19 گردید و به وسیله آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی، درصد، شاخصهای میانگین، میانه و انحراف معیار) و آزمون من وتینی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان آگاهی دانشجویان در هنگام مواجهه با بیمار دچار ایست قلبی ریوی، در مرحله احیا پایه (BLS)در حد خوب، در مرحله ی احیا پیشرفته(ACLS) و در مرحله ی مراقبت پس از احیا در سطح متوسط بود.
    نتیجه گیری
    بطور کلی، آگاهی دانشجویان سال آخر هر دو رشته هوشبری و اتاق عمل در مواجهه با بیمار ایست قلبی وتنفسی در سطح متوسط بوده که توصیه می شود آموزش واحدهای درسی مربوط به احیای قلبی ریوی با استفاده از روش های مختلف ارائه گردد.
    کلیدواژگان: احیا قلبی ریوی، ایست قلبی تنفسی، آموزش احیا قلبی ریوی
  • مهسا رستگار مقدم منصوری*، امیرحسین حقیقی، رویا عسکری صفحات 62-74
    زمینه و هدف
    روند افزایش سن با ضعف عضلانی و همچنین بروز دردهای عضلانی-اسکلتی توام است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر میزان تغییرات اولتراسونیک عضله مولتیفیدوس و میزان کمردرد مزمن زنان سالمند بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 29 زن سالمند (4/3±69 سال) مبتلا به کمردرد مزمن بر اساس محاسبه ی (مقادیر توان آزمون) تعداد آزمودنی مورد نیاز به دو گروه تمرینات ثبات مرکزی (9 زن) و کنترل (20 زن) تقسیم شدند. فعالیت ورزشی به مدت 10 هفته (3 روز/هفته) و دربردارنده هشت نوع از تمرینات ثبات مرکزی بود. مشخصات اولتراسونیک عضله مولتیفیدوس (مهره چهارم کمری) هر دو گروه در پیش و پس از 10 هفته مداخله بررسی و سطح مقطع، بردار عرضی و بردار طولی عضله ثبت گردید. همچنین، وضعیت درد آزمودنی ها در سه بازه زمانی (پیش از مداخله، وسط دوره، پس از مداخله) توسط مقیاس آنالوگ دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    اجرای 10 هفته تمرینات ثبات مرکزی باعث افزایش معنادار دو بردار طولی و عرضی عضله مولتیفیدوس شد (05/0>p). همچنین 10 هفته تمرینات ثبات مرکزی باعث افزایش معنادار سطح مقطع شده بود (31/1±98/1-، 36/3- تا 59/0- = فاصله اطمینان) از طرفی، میزان درد آزمودنی ها در گروه تمرینات ثبات مرکزی در دو هفته پنجم و دهم نسبت به شروع مداخله به طور معناداری کاهش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات ثبات مرکزی نه تنها با افزایش سطح مقطع عضله مولتیفیدوس توام بود بلکه کمردرد مزمن زنان سالمند را نیز کاهش داده بود. همچنین، انجام حداقل 5 هفته تمرینات ثبات مرکزی باعث کاهش معنادار کمردرد مزمن می شود.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، اولتراسوند، زنان سالمند
  • شهریار صانع، علیرضا ماهوری، محمد امین ولیزاد حسنلویی، نازلی کرمی، تانیا مرادی صفحات 75-82
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ بعد از عمل در20 تا 30% بیماران بعد از عمل جراحی اتفاق می افتد و این دو با هم دومین شکایت شایع توسط بیماران بعد از عمل هستند. ما با امید به اینکه استفاده از مایع داخل عروقی مناسب بتواند در کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی نقشی داشته باشد، این مطالعه را انجام دادیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی کارآزمایی بالینی بر روی تعداد 60 بیمار زن 20 تا 60 سال کلاس یک و دو ASA که تحت اعمال جراحی لاپاراسکوپی تشخیصی با بیهوشی عمومی قرار گرفتند،انجام شد در تمام بیماران 15 دقیقه قبل از شروع بیهوشی عمومی مایع مورد نظر تزریق شد.در گروه کریستالوئید رینگر لاکتات ml/kg 10و در گروه کولوئید،ولوون ml/kg 10تزریق شد. فراوانی بروز تهوع و استفراغ در طول ریکاوری ثبت و در فرم های مخصوص این مطالعه جمع آوری شد.
    یافته ها
    با توجه به 0.121 P.value = در آزمون Chi-Square که بیشتر از 0.05 می باشد متغیرتهوع در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. دو گروه مورد مطالعه از نظر میزان استفراغ هم مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند که با توجه به 0.136= P valueاز نظر آماری دو گروه با هم تفاوت نداشتند.
    نتیجه گیری
    ما در این مطالعه از ولوون برای افزایش حجم داخل عروقی استفاده کردیم که در مقایسه با گروه دیگر یعنی رینگر لاکتات تفاوت آماری معنی داری از نظر بروز تهوع واستفراغ نداشت.
    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، کولوئید، کریستالوئید، لاپاراسکوپی
  • سودابه حدادی*، آرمان پرویزی، افسانه دهقان صفحه 83
    لوله گذاری مشکل اغلب به علت اختلالات آناتومیک مانند کوچکی چانه، دفرمیتی های سر و گردن و مهره های گردنی بروز می کند. درصد زیادی از حوادث زیانبار در بیهوشی بعلت اداره نادرست راه هوایی و هیپوکسمی رخ می دهد. یکی از نکات مهم در اداره بیماران با راه هوایی دشوار انتخاب روش مناسب کنترل راه هوایی می باشد.دراین گزارش موردی آقای 79 ساله کاندید جراحی داکریوسیستورینوستومی با تورتیکولی مادرزادی اسپاستیک را معرفی می کنیم . به دلیل حضورتورتیکولی شدید با تجویز سدیشن وتنفس خودبخود توسط برونکوسکوپ فیبراپتیک اینتوبه گردید.
    در دفرمیتی های گردن و تورتیکولی که آناتومی طبیعی راه هوایی بهم می خورد لوله گذاری بیدار با فیبراپتیک با حفظ تنفس خودبخودی و تجویز سدیشن کمک کننده است.
    کلیدواژگان: اداره راه هوایی، تورتیکولی، لوله گذاری تراشه
|
  • Dr Mohammad Reza Shakeri, Dr Pooya Derakhshan*, Faezeh Sheykholvaezin, Zahra Koleini Pages 1-8
    Aim: This study was performed to compare the analgesic effects between Morphine-Apotel and Ketorolac alone with Intravenous patient control analgesia in patients with lower extremities fracture candidate for plating surgery.
    Method
    This double-blind clinical trial, was carried out on 110 Patients ,aged 18 to 50, with lower extremities fracture who were candidate for plating surgery in emamreza hospital in 1394. Patients were randomly divided to Morphine-Apotel ( A) or “Ketorolac” (B) Group Percutaneous control intravenous anesthesia was administered for patients after 15 minutes entry in the recovery .A Questionnaire containing demographic informations , drug groups and degree of pain measured with “Visual Analogue Scale” 0 ,6 and 12 hours after surgery, were recorded for all patients.
    Results
    73.6% 0f patients were men whereas 26.4%were female. The most common site for fracture was the femoral bone. (16.4%) Mean age in candidates were 38.8±15.48. According to our findings the degree of pain significantly decreased from the first hour to 12 hours after surgery, in both groups.( Pvalue
    Keywords: analgesic drugs, Morphine, Apotel, Ketorolac, Fracture, The Plating Surgery, intra venous patients analgesia
  • Afshin Aghazadeh, Amir Ahmadi *, Nader Maroufi, Kieran Osullivan Pages 9-19
    Aim and
    Background
    Low Back Pain (LBP) is one of the most common and main musculoskeletal pain syndromes. Previous studies have been reported different movement patterns in low back patients. This is may be due to the inclusion of the subjects with widely varying movement patterns in a single LBP group. Nowadays, several studies have proposed that there are subgroups of people with LBP. So the aim of this study was comparison of range of motion and patterns of lumbar and hip movement between LBP patient (active extension pattern) and people with no history of LBP.
    Methods and Materials: Two angles (Lumbar and Hip) and also lumbar to hip ratio were measured during standing forward bending test in 9 non-specific LBP patients and 10 asymptomatic subjects using a motion analysis system.
    Findings: Mean total forward bending for LBP group was more than asymptomatic subjects. There were no group differences for lumbar to hip ratio for each 25 percent of movement.
    Conclusion
    Results of this study showed that people with LBP (active extension pattern) display different patterns of posture and movement.
    Keywords: Low Back Pain, Classification, Forward Bending, Lumbo, Pelvic kinematics
  • Dr. Hashem Jarineshin, Dr. Mehrdad Melekshoar*, Dr. Majid Vatankhah Pages 20-28
    Aim and
    Background
    The correct management of delivery and anesthesia is important for the maternal and fetal health outcome during cesarean section. The aim of this study was to compare the effect of spinal anesthesia with plain bupivacaine, bupivacaine µg fentanyl and bupivacaine.5 µg fentanyl on the newborn Apgar score during elective cesarean section.
    Methods and Materials: This study was randomized double blind clinical trial on 120 women aged 20-40 years, ASA 1&2 who were admitted for elective cesarean section. Patients were allocated in the three equal groups (n=40). Spinal anesthesia was applied by a plain bupivacaine (group 1), bupivacaine.5 µg fentanyl group (group 2), bupivacaine µg fentanyl group (group 3). The 1st and 5th minute Apgar scores, demographic variables and other variables were recorded during the operation. The statistical analysis was applied by ANOVA using SPSS 16.00 software.
    Findings: The three groups were the similar regarding age, weight and height. Apgar scores at 1 and 5 minutes were not significantly different between the three groups. The incidences of side effects were not significantly different among the three groups.
    Conclusion
    The doses of 12.5 and 25 microgram fentanyl added to intrathecal bupivacaine did not have any significant effect on the neonates Apgar scores. Additionally it did not significantly increase spinal anesthesia side effects in the parturients.
    Keywords: fentanyl, bupivacaine, Apgar score, cesarean
  • Mohammad Hosein Ghodrati*, Maryam Amini Fasakhodi, Majid Mahmod Alilou Pages 29-40
    Aim: This study aimed at investigating the effectiveness of dialectical behavior therapy techniques in reducing catastrophizing, fear of movement, pain disability, and pain intensity in musculoskeletal chronic pain sufferers.
    Method
    This study is a single subject investigation based on multiple baseline design which is one of quasi-experimental research design. The participants were two women patients suffering chronic back pain who were selected through purposive non-random sampling method from among clients of Pain Clinic of Tabriz, based on pain specialist diagnosis, clinical interview and screening tools. The protocol was conducted in 12, 60-minute session on. Also 2 baseline sessions and 1, 1-month follow up session was done. Catastrophizing, fear of movement, pain disability and pain intensity questionnaires were filled by subjects in 5th, 7th, 9th, 11th, 14th baseline sessions and the follow up session. Treatment results were investigated through visual inspection method.
    Results
    According to results Dialectical Behavior Therapy was effective in reducing catastrophizing, fear of movement, pain disability and pain intensity. Also these effects were maintained in patients to a large extent in the follow up session.
    Conclusion
    Psychological as well as medical treatment can be helpful in the patients with chronic musculoskeletal pain.
    Keywords: Dialectical Behavior Therapy, Chronic musculoskeletal pain, Catastrophizing, Fear of movement, pain disability, pain intensity
  • Mehri Golchin, Elaheh Sheikhan Soudani *, Pariya Bahrami, Zohre Shams Soulari Pages 41-54
    Aim and
    Background
    The majority of neonates admitted to intensive care units are preterm and undergoing painful procedures including blood draw and phlebotomy. Ignoring the pain of these procedures on preterm infants can cause some problems in cardio-respiratory indices such as changes in respiratory rate, heart rate, blood pressure and oxygen saturation.So using of non-pharmacological pain management methods as nonnutritive sucking,can impede transferring the pain impulse to the brain and relief of pain based on gate control theory.The purpose of this study was to determine the effect of combined use of nonnutritive sucking and sucrose on cardio-respiratory indices and pain behaviors during blood drawing-phlebotomy in preterm infants in Neonatal Intensive Care Unit (NICU).
    Methods and Materials:This study was performed in a quasi-experimental method with two groups of nonnutritive sucking with sucrose 24% and control in three stages.The study performed on 52 preterm infants(26 per group) who randomly divided in two groups.The neonatal specific pain assessment tool and intensive care monitor system used to determine the pain and cardio-respiratory indices of preterm infants.
    Findings:The mean pain score in preterm infants were the same in two groups within 5minutes before intervention(p>0.05). However,the mean pain score showed a significant difference during and 5minutes after blood drawing-phlebotomy procedures among two groups(p0.05) by using the independent t-test.
    Conclusion
    The results of this study indicate that combination of nonnutritive sucking with sucrose result in pain relief in preterm infants during and after blood drawing-phlebotomy procedures.
    Keywords: Preterm infants, Nonnutritive sucking, Sucrose, Pain, Heart rate, Respiratory rate, Blood pressure
  • Mohammad Hossein Avazbakhsh, Hamid Mirhosseini, Ahmad Entezari, Mohammad Hossein Jarahzadeh, Sara Mirhosseini Pages 55-61
    Backgrounds
    Several studies have shown that operating room and anesthesia nurse should have adequate knowledge in the field of cardiopulmonary resuscitation (CPR). The purpose of this study was to evaluate the knowledge of operating room and anesthesia students regarding accurate performing of CPR.
    Methods
    This research was a cross sectional study which compromise all 97 senior students of the operating room and anesthesia at the second semester in Yazd medical science University for the 2012 – 2013 school year. A two-part questionnaire was used to measure the knowledge of students. The first section included questions about age, gender and field and the second part was about correctly performed of cardiopulmonary resuscitation. The data analysis was done throw descriptive (frequency table, the percentage index of mean, median and standard deviation) and Mann–Whitney test using SPSS-19 software.
    Results
    The students’ knowledge during to confront with a patient with cardiopulmonary arrest and basic life support was well, while it was intermediate regarding advanced one and post managing of cardio pulmonary resuscitation .
    Conclusion
    Generally speaking, the knowledge of the participants in encounter with CPR case is intermediate and diverse necessary courses have been suggested.
    Keywords: CPR, Cardio pulmonary arrest, Training of Cardio pulmonary resuscitation
  • Mahsa Rastegar Mm *, Amirhossein Haghighi, Roya Askari Pages 62-74
    Background
    Aging come with muscle weakness and musculoskeletal-related pain. This study aimed to examine the effects of core stabilization exercise on ultrasonic changes of multifidus muscle and chronic low back pain of aged-women.
    Methods
    Twenty-nine aged-women (69±3.4 year old) with chronic low back pain were allocated into core stabilization exercise (9 women) and control (20 women) groups according to subject's needed calculation (statistic power test). Exercise training were performed 10 weeks (3days/week) and consisted of eight core stabilization exercises. Ultrasonic characteristics of lumbar multifidus muscle (lumbar forth vertebrate) of both groups were measured before and after 10 weeks. Multifidus cross sectional area, anterio-posterior border, and Lateral border also were measured. Moreover, pain status was examined with visual analogue scale in three times (pre-, middle, and post-intervention).
    Results
    Ten weeks core stabilization exercise leaded to significant increase in lumbar multifidus's two anterio-posterior and lateral borders (p
    Conclusion
    Core stabilization exercise not only increased cross sectional area of multifidus but also, decreased chronic low back pain of aged women. Also, at least five weeks core stabilization exercise lead to low back pain reduction.
    Keywords: Chronic low back pain, Ultrasound, Aged women
  • Shahryar Sane, Alireza Mahoori, Mohammadamin Valizad Hassanloei, Nazli Karami, Tania Moradi Pages 75-82
    Aim and
    Background
    Nausea and vomiting after surgery takes place in20-30% of patients and these two together are the second most common complains of patients after surgery. We perform this study hoping that use of proper intravascular fluids has a role in decreasing nausea and vomiting after surgery.
    Methods and Materials: This clinical trial study was performed on 60 female patients who aged between 20 to 60 years old and with score 1 and 2 of ASA who underwent diagnostic laparoscopy under general anesthesia. Fluids were injected 15 minutes before general anesthesia in all patients. We used 10ml/kg of ringer lactate in crystalloid group, and 10ml/kg voluven in colloid group. Incidence Frequency of nausea and vomiting during recovery was recorded and collected in special formes of this study.
    Findings: According to p-value= 0.121 in Chi-square test which is more than 0.05, nausea variant was not significantly different in two groups. The two study groups were assessed and compared about vomiting incidence which according to p-value=0.136 they did not have any statically significant difference.
    Conclusions
    In this study we used from voluven to increase intravascular volume which had no statically significant difference in incidence of nausea and vomiting comparing to other group which we used ringer lactate in it.
    Keywords: Nausea, vomiting, colloid, crystalloid, laparoscopy
  • Soudabeh Haddadi *, Arman Parvizi, Afsaneh Dehghan Page 83
    Most cause of difficult intubation are anatomically disorders such as micrognathia, head and neck deformities, cervical spine disorders .Most of post-anesthetic harmful complications are due to airway management problems and hypoxemia. Therefore one of the most important points in the airway management is the appropriate selection of safe policy.
    In this study we introduce a 79 – years old man, who was candidate for elective endoscopic dacriocystorhinostomy. He had congenital spastic torticollis. Finally we did successful awake fiberoptic-guided tracheal intubation with sedation.
    In neck deformities and torticollis which airway anatomy is distorted, it seems reasonable to intubate trachea with sedation and preservation of spontaneous breathing by fiberoptic broncoscope.
    Keywords: airway management, torticollis, tracheal intubation