فهرست مطالب

مدیریت توسعه و تحول - پیاپی 30 (پاییز 1396)

فصلنامه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 30 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید حیدری، علی دلاور، سید عبدالله سجادی جاغرق، علی اکبر فرهنگی، کامران محمدخانی صفحات 1-12
    در بانکداری نوین، بانک ها و موسسات اعتباری می توانند در امور مرتبط با بازاریابی، خدمات مشتری و اطلاع رسانی به هنگام، از کاربران حرفه ای رسانه های اجتماعی بشمار آیند؛ زیرا استفاده از رسانه های اجتماعی، عاملی موثر در موفقیت بانک های امروزی خواهد بود. از سوی دیگر با توجه نقش رسانه ها در استراتژی های ارتباطی بازاریابی، این پژوهش هدف اصلی خود را بررسی عوامل موثر بر رسانه های اجتماعی در استراتژی های ارتباطی بازاریابی قرار داده است.
    پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی و به منظور گردآوری اطلاعات، نظرات اساتید، خبرگان، صاحب نظران حوزه بانکداری و مدیران ارشد و میانی شعب بانک تجارت در قالب 210 پرسش نامه جمع آوری شد. پس از اینکه نرمال بودن تمامی متغیرهای پژوهش با استفاده از آزمون کولموگروف - اسمیرنوف تایید شد؛ با استفاده از آزمون های آماری به راستی آزمایی فرضیه های پژوهش پرداخته شد. نتایج نشان داد متغیرهای مورد بررسی در پژوهش سطح معناداری مناسبی قرار داشته و رتبه بندی میانگین متغیرهای پژوهش تفاوت معناداری را نشان می دهد. افزایش موانع قانونی، پذیرش مشتریان و فرهنگ اجتماعی به کارگیری رسانه های اجتماعی را تعیین می کند و میان وضعیت موجود چهار متغیر پژوهش تفاوت معنی داری وجود دارد؛ یعنی دارای رتبه یکسانی نیستند. رتبه های به دست آمده به ترتیب از رتبه 1 تا 4 عبارتند از: پذیرش مشتریان (93/2)، زیرساخت (90/2)، فرهنگ اجتماعی (53/2) و موانع قانونی (63/1). همچنین میانگین نمرات مولفه ها و متغیرهای پژوهش بر حسب جنسیت و سن، برخلاف تحصیلات تفاوت معناداری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، استراتژی های ارتباطی بازاریابی، بانکداری نوین، بانک تجارت
  • امید اردلان، اصغر محمدی فاتح، سید مهدی الوانی صفحات 13-30
    هدف اصلی مقاله، تدوین الگوی مناسب مدیریت دانش در بانک حکمت ایرانیان می باشد. به همین دلیل، از هر دو رویکرد کمی و کیفی به طور جداگانه در تکمیل الگو، پیروی شده است. در فاز کمی، از طریق تحلیل عاملی اکتشافی تعداد 14زیرساخت مدیریت دانش شناسایی شده و میزان ارتباط آنها با چرخه مدیریت دانش از طریق آزمون پیرسون 36 درصد حاصل شد. همچنین در فاز کیفی و از طریق مصاحبه از مدیران بانک، خواسته شد تا مهمترین حوزه های دانشی بانک را بیان کنند که چهار حوزه بازاریابی، مدیریت ریسک، مشتری مداری، و منابع انسانی به عنوان حوزه های دانشی شناسایی شدند. سپس در بخشی از فاز کمی از طریق پرسشنامه از نمونه آماری(148 نفر) خواسته شد تا ضمن تعیین میزان کاربرد ابزارهای مدیریت دانش در بانک، نوع ابزار لازم را برای بهبود حوزه های چهارگانه فوق، ذکر کنند. بر اساس شمارش فراوانی پاسخ ها، 8 ابزار برای بازاریابی، 14 ابزار برای مدیریت ریسک، 15 ابزار برای مشتری مداری و 8 ابزار هم برای حوزه منابع انسانی بانک، قابل کاربرد تشخیص داده شد. بر اساس مدل نقشه گونه انتهای مقاله، 14 زیرساخت مدیریت دانش می توانند چرخه مدیریت دانش را در حوزه های چهارگانه تسهیل کنند و از طرف دیگر، ابزارهای دانشی متناسب با هر حوزه هم می توانند تحقق اهداف حوزه ای را محقق سازند. مساعدت اصلی مقاله، شناسایی حوزه های دانشی بانکداری و دسته بندی ابزارهای مدیریت دانش در این حوزه ها می باشد.
    کلیدواژگان: دا، ابزار مدیریت دانش، زیر ساخت های مدیریت دانش، حوزه های دانشی، بانک حکمت ایرانیان
  • زهرا احمدی الوار، یاسان الله پوراشرف صفحات 31-40
    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ارزش ادراک شده مشتری با عملکرد مشتری در بین مشتریان بانک های شهرستان پلدختر صورت گرفته است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی و پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه مشتریان کلیه بانک ها و موسسات مالی پلدختر است که تعدادشان نامحدود می باشد. با استفاده ازفرمول کوکران 384 نفر از مشتریان بانک ها به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که روایی محتوایی و ظاهری آنها از دید صاحبنظران و روایی سازه و همگرایی آن ها به کمک روش های آماری به تایید رسید. پایایی پرسشنامه ها نیز از طریق پایایی سازه به کمک تحلیل عاملی تاییدی و همچنین آلفای کرونباخ تایید شد، که مقدار این ضریب برای متغیر برای ارزش ادراک شده 911/0 و برای متغیر عملکرد مشتری 918/0 است. داده ها با بهره مندی از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای لیزرل و اس.پی.اس.اس تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین ارزش ادراک شده و عملکرد مشتری رابطه مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین ارزش ادراک شده و 3 بعد عملکرد مشتری رابطه مستقیم، مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: ارزش، ارزش ادراک شده، عملکرد مشتری
  • غلامرضا معمارزاده طهران، مهناز نجفی صفحات 41-48
    هدف از این پژوهش شناسایی عوامل اثرگذار بر تحول سلامت اداری است که در آن محقق به دنبال چگونگی ایجاد سلامت اداری در یک سازمان مهم در اداره امور شهری، یعنی شهرداری تهران است. بدین منظور ابتدا ادبیات موضوع مورد بررسی قرار گرفته و ضمن بررسی مفاهیم پژوهش و مطالعات انجام شده در این خصوص محقق، جامعه آماری تحقیق را کارکنان منطقه 2 شهرداری تهران در نظر گرفته است. با توجه به اینکه نوع تحقیق اکتشافی و روش جمع آوری اطلاعات میدانی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است؛ بنابراین روش تحقیق پیمایشی است. روایی پرسشنامه از طریق تائید خبرگان و پایایی ابزار سنجش از طریق آزمون آلفای کرونباخ به تائید رسید و در نهایت سوالات فرعی تحقیق از طریق روش تی آزمون شدند.نتایج حاصل از تحلیل های آماری حاکی از آن است که تمامی سوالات فرعی تحقیق یعنی تاثیر عوامل فرهنگی، مدیریتی، سیاسی، قضایی، ارزشی و ساختاری بر سلامت اداری شهرداری تائید شده اند و با توجه به نتایج رتبه بندی آزمون فریدمن از بین کلیه عوامل این تحقیق، عامل ساختاری بیشترین و عامل ارزشی کمترین اثرگذاری را بر سلامت اداری شهرداری دارد.
    کلیدواژگان: تحول، نظام اداری، سلامت اداری
  • محمد طالقانی، زینب حقگوفرد صفحات 49-56
    بانکداری موبایلی یکی از جدیدترین فناوری ها در حوزه بانکداری می باشد که با وجود منافع فراوان، کاربران بسیار کمی در ایران دارد. پژوهش حاضر، با هدف شناخت عوامل موثر بر پذیرش بانکداری موبایلی با استفاده از ادغام تئوری یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری و مدل تناسب وظیفه با فناوری صورت گرفته است. روش تحقیق مورد استفاده، توصیفی و از نوع همبستگی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش را آن دسته از مشتریان بانک رفاه که از خدمات بانکداری موبایلی استفاده کرده اند، تشکیل داده اند. اطلاعات به کمک پرسشنامه جمع آوری گردید و متغیرها با طیف پنج گانه لیکرت اندازه گیری شده اند. اعتبار پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ مورد آزمون قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها براساس آمار توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده ازنرم افزارهایspss20وAmos18.0انجام شد. نتایج حاصل از پژوهش تاثیر کلیه فرضیه ها به غیر از شرایط تسهیل کننده را مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: بانکداری موبایلی، مدل تناسب وظیفه، فناوری، مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری
  • کیوان شاه قلیان، شاهد نادری صفحات 57-63
    در این مقاله توانمندسازی شغلی کارکنان شرکت خودروسازی سایپا مورد بررسی و شبیه سازی قرار گرفته است و با مطالعات کتابخانه ای و تجمیع نظریات خبرگان هفت عامل به عنوان عوامل اصلی توانمندسازی مد نظر قرار گرفته است. سپس به منظور اولویت بندی و تعیین وابستگی بین عوامل از روش تحلیل شبکه ای و پرسشنامه محقق ساخت استفاده شده است. سپس به کمک نرم افزار آماری SPSS میانگین وزنی پاسخ ها تعیین و جهت تحلیل تاثیرات متقابل متغیرها بر یکدیگر داده ها با استفاده از نرم افزار Super Decision عوامل رتبه بندی شدند؛ در این میان مولفه حق انتخاب در رتبه اول و سایر عوامل در رتبه های بعدی قرار گرفتند؛ نتایج حاصل جهت برخورداری از مدلی که امکان تغییر در هر یک از شاخص ها و تجزیه تحلیل نتایج آنها را در برداشته باشد، با رویکرد پویایی سیستم مورد شبیه سازی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، کارکنان، شبیه سازی، پویایی سیستم، خودروسازی سایپا
  • منا فروزانفر، صمد محمد ابراهیم زاده سپاسگزار صفحات 65-73
    شناخت و مدیریت عوامل مشوقانه و بهبود ارتباطات در توسعه کارایی کارمندان نقش مهمی دارد. با این وجود میزان اهمیت عوامل یاد شده، در سازمان های پروژه محور مورد بررسی قرار نگرفته اند. هدف از این مقاله، شناخت عوامل موثر بر بهبود کارایی کارمندان در سازمان های پروژه محور به عنوان یک پارامتر مهم بویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد. به منظور دستیابی به این هدف، مدلی مفهومی طرح شده است و از طریق دو روش تحلیل وضع موجود و نیز استفاده از پرسشنامه ساختار یافته مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده، با کاربرد روش مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS، تجزیه و تحلیل شده و نهایتا نتایج مورد بحث قرار گرفته اند. در این پژوهش میزان تاثیر عوامل سازمانی بر ارتقای عملکرد کارمندان براساس یک مدل مفهومی متشکل از سه سازه مدیریت توسعه، مدیریت عملکرد و پاداش و مدیریت ارتباطات بررسی شده است. نتایج نشان داد که هر سه سازه بطور معنادار و مثبتی بر ارتقای کارایی کارمندان موثر بوده و 86 درصد ارتقای کارایی منابع انسانی توسط آن ها قابل توضیح است. در این میان مدیریت توسعه با میزان تاثیر472/0 واحد، موثرترین فاکتور بر ارتقای کارایی کارمندان می باشد.
    کلیدواژگان: سازمان پروژه محور، کارایی، کارمندان، عوامل سازمانی، مدیریت ساخت، ایران
  • علیرضا ناصر صدرآبادی، زهرا دلشاد صفحات 75-82
    امروزه نظام پیشنهادات در سازمان های دولتی و خصوصی به عنوان راهکاری برای خروج از عدم پیشرفت سازمان در محیط خود مطرح شده است. در این پژوهش با مرور ادبیات نظری و نظرسنجی از خبرگان و کارشناسان، عوامل و زیرشاخص های عوامل موثر بر توسعه نوآوری در نظام پیشنهادات، در بانک ها شناسایی شدند که این عوامل عبارتند از: ساختار، فرهنگ، اهداف و راهبردها، مدیریت، کارکنان و سیستم های پشتیبان. سپس عوامل شناسایی شده، رتبه بندی و اهمیت سنجی گردید. بدین منظور از روش تحلیل سلسله مراتبی به عنوان یک تکنیک تصمیم گیری، در یک محیط فازی استفاده شده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه مورد مطالعه آن دربرگیرنده 22 نفر از مدیران و کارشناسان بانک شهر بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها بیانگر این است که عامل ساختار از بین عوامل سازمانی پشتیبان و موثر بر توسعه نوآوری در نظام پیشنهادات سازمانی، بالاترین رتبه را کسب کرده است. نتایج این پژوهش برای بانک هایی که قصد برنامه ریزی برای توسعه نوآوری در نظام پیشنهادات سازمانی دارند، قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: نوآوری در نظام پیشنهادات سازمانی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، عوامل سازمانی، بانک شهر
|
  • Majid Heidari, Ali Delavar, Seyyed Abdollah Sadjadi, Ali Akbar Farhangi, Kamran Mohamadkhani Pages 1-12
    In modern banking, banks and financial institutes can be professional users of social media to conduct marketing, provide customer services and information since using social media is a crucial factor to success for banks. On the other hand, this research has been dedicated to the role of media in communicative marketing strategies with the focus on factors effective on social media in those strategies. This research is a survey-descriptive research and methodology is a correlative one. To gather information from professionals, professors and experts of banking, questionnaires were filled by 210 top and middle managers of Bank Tejarat. Significance level of all variables was approved by Kolmogorov- Smirnov test and by using Spearman correlation test, hypotheses of research were verified. The findings of the research revealed that all variables of the research have accepted significant level and the mean rankings of variables show significant difference. Increasing legislative barriers, customer acceptance and social culture determine applying the social media. The four variables of the research have significant difference and they don’t have the same rankings. Rankings are: Customer acceptance (2.93), Infrastructure (2.90), Social culture (2.53) and legislative barriers (1.64). Also the mean of variables according to age and gender, unlike education, shows significant difference.
    Keywords: Social Media, Communicative Marketing Strategies, Modern Banking, Tejarat Bank
  • Omid Ardalan, Asghar Mohammadi Fateh, Sayyad Mehdi Alvani Pages 13-30
    The main purpose of this article, the development of a comprehensive model of knowledge management in Iranian banks is wisdom. For this reason, a both qualitative and quantitative approach separately in the completed pattern has been followed. In a small phase, through exploratory factor analysis identified 14 infrastructure knowledge management And their correlation with knowledge management cycle through Pearson test was 36%.Also, in qualitative phase and by interviewing bankers, were asked to express the knowledge domains Bank The four areas of marketing, risk management, customer service, and human resources have been identified as areas of knowledge. Then take part in a questionnaire phase of the sample (n = 148) were asked to determine the extent of the use of knowledge management tools in the bank, Type the necessary tools to improve their above mentioned four areas. By counting the frequency of responses, 8 marketing tool, 14 Tools for risk management tool for the customer 15, and 8 for the field of human resources bank, was diagnosed applicable. Based on the model map of the Article 14 knowledge management infrastructure can facilitate knowledge management cycle in four areas.
    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Management Tools, Customer Service, Risk Management, Bank Hekmat Iranian
  • Zahra Ahmadi Alvar, Yasan Allah Pourashraf Pages 31-40
    The present research is conducted to investigate the relationship between Customer Perceived Value and Customer performance in banks of Poledokhtar. The present research is operational and its data were collected by descriptive- surveying method and also it is a correlative study. Research population of the present research is including all customers of banks in Poledokhtar city that are unlimited. 384 cases of customers were selected Category Randomly as research sample by Cochrane formula. The device of collecting data is questionnaire that Face and content validity was confirmed by relate experts, and construct and convergence validity was confirmed by the statistical methods. The reliability of the questionnaire through construct validity was assessed using confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha coefficient. The value of this coefficient is 0.911 and for the customer performance questionnaire is 0.918. Data were analyzed by Lisrel and SPSS softwares. The findings of the present research indicated that there is a direct, Positive and significant relationship between Customer Perceived Value with customer performance. Also there is a direct, Positive and significant relationship between Customer Perceived Value with all 6 dimensions of customer performance.
    Keywords: Value, Customer Perceived Value, Customer Performance
  • Ghlamreza Memarzadeh Tehran, Mahnaz Najafi Pages 41-48
    The purpose of this research is to identify the factors affecting the development of administrative health in which the researcher seeks how to create administrative health in an important organization in the city administration, the tehran municipality.For this purpose, the subject literature has first been studied and the research community and researches done in this regard have been considered by the researchers. The statistical population of the research is considered by the staff of tehran municipality District 2.Considering the type of exploratory research and the method of collecting field information and data collection tool, the questionnaire was used so the research method is survey.Validity of the questionnaire was confirmed by experts and the reliability of the instrument was confirmed by cronbach's alpha test subsequently, sub-questions were tested by T-test.The results of statistical analysis indicate that all of the research submissions, namely, the impact of cultural, managerial, political, judicial, value, and structural factors on the administrative health of the municipality have been confirmed.According to the results of Friedman's ranking, among all the factors of this research, the most structural factor and the least value factor has the effect on municipal health.
    Keywords: Evolution, Administrative System, Administrative Health
  • Mohammad Taleghani, Zeinab Haghgoofard Pages 49-56
    Mobile banking is One of the newest technologies In the Banking with Existence Many benefits Very few users in Iran. This study aims to, Recognition Factors Effective The acceptance Mobile banking With Integration Unified Theory of Acceptance and Use of Technology And Task-Technology Fit . The study was an applied study in terms of objective and a correlation survey in terms of data collection methodology. The statistical population included all M-banking clients of refah banks in Guilan Province, Iran. So, 500 questionnaires were administered by stratified random sampling and 384 questionnaires were collected. Data collected questionnaire were collected And variables with the whole five-point Likert Measured. After data collection, the reliability of the questionnaire was scientifically confirmed as Cronbach’s alpha was estimated to be 7.0> for it. The model was analyzed by structural equations modeling method. The values of model fitting indices were found to be appropriate. Path analysis showed that the impact Kidney theories Apart from facilitating conditions to be confirmed.
    Keywords: Mobile Banking, TTF, UTAUT
  • Keyvan Shahgholian, Shahed Naderi Pages 57-63
    This paper examines and simulates the job empowerment of the employees of the Saipa Automobile Company, and has achieved seven key factors as a major source of empowerment through library studies and field studies and the integration of theories of previous researchers; then, in order to prioritize And determination of dependencies between the indices obtained from the instrument of ANP questionnaire with 5-point Likert scale were used for data collection and distributed among qualified experts. The data were analyzed using SPSS software. Weighted average of responses The results and for analyzing the interactions of variables on each other, the data entered into the soft The Super Decision has been ranked by the ANP method; the choice component is in the first rank and the other factors in the next rank; the results are obtained for a simulation model and the possibility of changing in each indicator And analyze the results of that change, are modeled through the System dynamics and different scenarios are simulated from constants and values of surface variables.
    Keywords: Empowerment, System Dynamics, Saipa
  • Mona Foroozanfar, Samad Mohammad Ebrahimzadeh Sepasgozar Pages 65-73
    Recognizing and managing incentive factors and improving communication plays an important role in the development of employee efficiency. However, the importance of these factors has not been studied in project-based organizations. The purpose of this paper is to identify effective factors in improving the efficiency of staff in project-based organizations as an important parameter, especially in developing countries. In order to achieve this goal, a conceptual model has been designed and analyzed through studying existing status methods and a structured questionnaire. The results are analyzed using the method of structural equation modeling using AMOS software and finally the results are discussed. In this research, the effect of organizational factors on employee performance improvement has been investigated based on a conceptual model consisting of three development management, performance management and reward management and communication management structures. The results showed that all three constructs have a meaningful and positive effect on the efficiency of employees and 86% of the human resource efficiency improvement can be explained by them. In the meantime, development management with an impact of .472 units is the most effective factor in improving employee productivity.
    Keywords: Project-Oriented Organization, Employees, Effective Organizational, Iran, Construction managing, managing, factors Organizational
  • Alireza Naser Sadrabadi, Zahra Delshad Pages 75-82
    Today, the system of proposals in public and private organizations is proposed as a way out of the lack of progress in the organization in its own environment. In this research, by reviewing the theoretical literature and a survey of experts and experts, the factors and sub factors of the factors influencing the development of innovation in the system of suggestions were identified in the banks, which are: structure, culture, goals and strategies, management, staff and system Backup Then identified factors were ranked and evaluated. For this purpose, hierarchical analysis method as a decision technique is used in a fuzzy environment. The research is applied in terms of the purpose and in terms of information gathering, a descriptive correlation type. The survey population included 22 managers and experts of Bank City. Analysis of the data shows that the structural factor has the highest rank among the supporting factors and effective factors on the development of innovation in the organizational suggestion system. The results of this research can be used for banks that intend to plan for the development of innovation in an organizational proposal system.
    Keywords: Innovation in Organizational Proposal System, Fuzzy Analytical Hierarchy Process, Organizational Factors, City Bank