فهرست مطالب

آموزه های حقوق کیفری - پیاپی 15 (بهار و تابستان 1397)

نشریه آموزه های حقوق کیفری
پیاپی 15 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین میر محمد صادقی*، علی رحمتی صفحه 3

    یکی از مهم ترین موضوعات راجع به دادگاه های مختلط، که در نتیجه مشارکت جامعه بین المللی با نظام قضایی و حقوقی کشور محل ارتکاب جنایات بین المللی و به منظور مقابله هر چه بیشتر با بی کیفرماندن مجرمان بین المللی تاسیس می شوند، ارتباط و همزیستی آن ها با دیوان کیفری بین المللی از یک سو و محاکم ملی کشورهای محل ارتکاب جنایات از سوی دیگر است. بدون شک ارتباط و همزیستی قاعده مند این نهادها و تاثیر متقابل آن ها بر یکدیگر به توسعه نظام قضایی داخلی و بین المللی منجر می شود. در این همزیستی، مکانیسم مختلط و ترکیبی دادرسی کیفری می تواند با رفع خلاهای موجود در عدالت کیفری داخلی و بین المللی، نه به عنوان یک شیوه جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل مناسب و توسعه دهنده برای دیوان کیفری بین المللی و محاکم ملی در جهت مقابله با بی کیفری در قبال جرایم بین المللی و نقض های جدی حقوق بشر محسوب شود. چنین مکانیسمی در راستای ایجاد توازن میان دو رویکرد مبنایی حقوق بین الملل، یعنی تعهد بین المللی در قبال پایان دادن به بی کیفرمانی جرایم بین المللی از یک سو و لزوم رعایت حاکمیت دولت ها از سوی دیگر حرکت می کند.

    کلیدواژگان: دادگاه های مختلط، دیوان کیفری بین المللی، محاکم ملی، بی کیفری، صلاحیت تکمیلی
  • فضل الله فروغی ، محمدهادی صادقی ، بهرام اخوان کاظمی ، محمد میرزایی صفحه 31
    بررسی روابط موجود بین دو موضوع مهم مانند امنیت و آزادی و تبیین نسبت این دو با یکدیگر، مسئله ای است که در گفتمان سیاست جنایی از لحاظ تئوریک و کاربردی بسیار با اهمیت تلقی می شود، زیرا حفظ آن ها در تمام ابعاد و عدم تعرض به حریم خصوصی، همگی از حقوق ضروری افراد در جامعه و از اهداف غایی هر سیاست جنایی محسوب می شوند. از جهت دیگر تاثیر و تاثر فراوانی که این دو مفهوم بر یکدیگر و بر انتخاب راهبردهای هر سیاست جنایی از لحاظ شکل و محتوا می گذارد، تدقیق در مناسبات این مصالح را، اجتناب ناپذیر نموده است. الگوهای متداول سیاست جنایی با توجه به تزاحمات موجود میان عناصر سازنده، غالبا با رجحان یکی و مرجوح دانستن دیگری، و یا با مطرح نمودن نظریه توازن، به رفع تنش پرداخته اند. لذا بر مبنای میزان توجه هر نظام سیاسی به این دو مفهوم در عرصه کنترل و مدیریت جرائم، شاهد گونه هایی از سیاست جنایی هستیم که در میان دو گونه امنیت مدار و آزادی محور در نوسان بوده و هر یک با توجی هاتی، منعکس کننده اهداف متولیان و کارگزاران خود می باشند. این نوشتار در روشی توصیفی و با بررسی این دو مفهوم تاثیرگذار بر نوع و مدل سیاست جنایی، با توجه به ظرفیت های فراوان عنصر «کرامت انسانی» و «عدالت» از جمله مورد وفاق، فطری، جامع و قابل فهم بودن، خوانشی کرامت مند و عادلانه از سیاست جنایی را ارائه می دهد که در واقع غایت کاربردی دو مفهوم قبلی و راهبرد رفع تزاحم و ایجاد تعادل تلقی می گردد. بر این اساس، کرامت انسانی به مثابه مجموعه ای از حقوق غیر قابل سلب و انتقال است، که مبتنی بر عدالت، سنجه، محور و میزان تعادل بخش بین سایر مصالح در سیاست جنایی را سازماندهی می نماید. در این مدل، کرامت مبتنی بر عدالت به عنوان سنجه تعادل بخشی است که می تواند در الگویی با عنوان «سیاست جنایی کرامت مدار یا سیاست جنایی متعالیه» تحت تاثیر مفهوم اساسی «عدالت کریمانه» فرایند تعادل بین امنیت و آزادی را شکل دهد.
    کلیدواژگان: امنیت، آزادی، کرامت، عدالت کریمانه، سیاست جنایی متعالیه
  • سید ابراهیم قدسی ، ابراهیم رهنمازاده صفحه 63
    یکی از دغدغه های امروز نظام های سیاسی، برقراری امنیت اجتماعی و ایجاد آرامش در زندگی مردم می باشد. لذا برای تحقق این هدف، با استفاده از ابزاری چون عدالت کیفری و مجازات به مقابله با افرادی که به هر نحوی سعی در سلب امنیت اجتماعی دارند، پرداخته شده است. بر این اساس مقنن ایران به حکم اصل چهارم قانون اساسی و با استناد به آیه 33 سوره مائده، اقدام به تقنین جرم محاربه و افساد فی الارض در مقررات کیفری نموده است، به دلیل تفسیر نادرست آیه مذکور، کشیدن سلاح و ایجاد ناامنی به عنوان شروط تشکیل دهنده جرم مذکور قید گردید، در حالی که شایسته بود ابتدا ماهیت سلاح و نحوه به کارگیری آن، با توجه به محدودیت حمل و نگهداری و به کارگیری آن در مقررات کیفری روشن می شد و پس از آن قید مذکور شرط می گردید. این مقاله در صدد است با لحاظ آموزه های فقهی و حقوقی ضمن تحلیل رکن مادی محاربه، رویکرد سیاست کیفری تقنینی و قضایی را به چالش بکشاند و رهیافتی مناسب نسبت به آن ارائه نماید.
    کلیدواژگان: ماهیت سلاح، به کارگیری سلاح، محاربه، حقوق کیفری
  • باقر شاملو ، سیداحمد سجادی صفحه 93
    دزدی دریایی به مثابه تهدیدی علیه امنیت بشر و حمل و نقل دریایی از جمله قدیمی ترین جرایم فراملی است که برای سال های متمادی موضوع مطرح و مبتلابه حقوق بین الملل و بسیاری از معاهدات بین المللی بوده است. در سال های اخیر به موازات گسترش و رونق تجارت و توسعه حمل و نقل دریایی موقعیت های جدیدی ظهور کرده است که ضمن توجه مجدد دزدان دریایی به این پدیده جنایی، چالش هایی را نیز برای جامعه بین المللی و نظام های حقوقی ایجاد کرده است؛ زیرا این وقایع نابهنجار و مجرمانه از یک سو با تعریف ارائه شده در اسناد بین المللی که تعریفی سنتی و اولیه هستند مطابقت ندارد و از سوی دیگر، علی رغم به خطر افتادن امنیت عمومی و آزادی حمل و نقل، به دلیل خلاهای قانونی نظام های حقوقی ملی ناتوان از مبارزه ای موٴثر با این پدیده کهن اما بازسازی شده هستند. به عنوان مثال غالب دزدی های دریایی و حملات رخ داده در آب های سرزمین سومالی مشمول تعریف ارائه شده در ماده 101 کنوانسیون سازمان ملل متحد در رابطه با حقوق دریاها (UNCLOS) نیست. بر اساس مفاد این کنوانسیون تنها دولتی حق تعقیب مجرمان را دارد که تهاجم در آب های سرزمینی اش به وقوع پیوسته است. امروزه بسیاری از کشورها از جمله سومالی به دلیل آن که دولتی درمانده محسوب می شوند ناتوان از اجرای چنین تعقیبی هستند. به همین جهت تجارت و حمل و نقل دریایی به شدت تحت تاثیر این پدیده و ضعف حاکمیت های ملی قرار گرفته است. به منظور رفع این چالش ها و تدبیر مبارزه ای موٴثر با این پدیده مجرمانه، دولت ها کنوانسیون های متعددی را به تصویب رسانده اند اما هنوز با نظام حقوقی ایده آل فاصله بسیار است.
    در عصر حاضر بسیاری از امور از جمله مفهوم انسان، وقایع اجتماعی، تجارت و حمل و نقل از ماهیتی جهانی و فراملی برخوردار شده اند اما در مقابل بسیاری از ابزارهای کنترل و مدیریت اجتماعی که مهم ترین آن ها قواعد حقوقی هستند به ویژه در مبارزه با دزدی دریایی همچنان سنتی و ملی باقی مانده اند که منجر به ناکارآمدی مبارزه شده است.
    این مقاله ضمن بررسی مفهوم حقوقی دزدی دریایی به چالش ها و محدودیت های نظام های حقوقی داخلی (گفتار اول) و نظام حقوق بین المللی (گفتار دوم) در مبارزه با دزدی دریایی می پردازد و ضمن ارائه پیشنهاد در اعطای وصف بین المللی به این جرم و لزوم توسعه صلاحیت مراجع قضایی بین المللی درصدد یافتن راه حلی نو به منظور مبارزه موٴثرتر با یکی از کهن ترین پدیده های جنایی جوامع بشری به منزله تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی و حمل و نقل دریایی است.
    کلیدواژگان: دزدی دریایی، حاکمیت ملی، صلاحیت بین المللی، دولت ناتوان، دیوان کیفری بین المللی، حقوق بین الملل، صلاحیت قضایی
  • مهرداد رایجیان اصلی ، سیدمنصور میرسعیدی ، نعیم سهامی صفحه 127
    رسمیت یافتن مداخله نهادهای جامعوی در سامان دهی پاسخ های متنوع غیر کیفری (مدنی، اداری، انضباطی،…) به پدیده مجرمانه، حاصل بینش توافقی، از منظر سیاست جنایی مشارکتی است. چنان که می توان گفت، راهبرد قراردادی شدن حقوق جنایی بستری مناسب را برای اتخاذ یک رویکرد سازش مدارانه (عدالت توافقی) در چگونگی این پاسخ دهی ایجاد نموده است. در فضای حاصل از توافق به نظر می آید که به کار بستن راهبرد موٴثری ناظر بر توافق میان مرتکب و مقام قضایی، در جهت تقویت پاسخ های غیر کیفری (به ویژه پاسخ های مدنی) در قبال بزه، جبران و ترمیم خسارات بزه دیدگان احتمالی از اهمیت بالایی برخوردار است، به طوری که توفیق در امر اخیر، زمینه ساز استقرار یک نظام متوازن سیاست جنایی، هم در عرصه اصلاح بزهکاران و هم جبران و ترمیم برای بزه دیدگان، خواهد بود. این مقاله پس از شناسایی ضرورت پرداختن به چنین راهبردی، رژیم حقوقی حاکم بر قراردادهای بیمه ای در قالب راهبرد عدالت توافقی بیمه مدار را به دلیل وجود ظرفیت های توامان در امر جبران و ترمیم خسارت، و نیز کنترل و مدیریت ریسک بزهکاری، به عنوان الگویی کارآمد در این عرصه پیشنهاد نموده است. این در حالی است که بایسته های استقرار چنین راهبردی، در بستر یک «حقوق بیمه جنایی» در تعامل با یک «سیاست جنایی بیمه نگر» ، قابل تبیین به نظر می رسند.    
    کلیدواژگان: عدالت توافقی بیمه مدار، حقوق بیمه جنایی، سیاست جنایی بیمه نگر، مدیریت ریسک، اصلاح و بازپروری، جبران و ترمیم
  • منصور رحمدل صفحه 157

    طبق تبصره ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392 «عدم رعایت تشریفات دادرسی، موجب نقض رای نیست، مگر آنکه تشریفات مذکور به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی اعتباری رای شود». نظیر این حکم در مواد 359، 426 و بند 2 ماده 430 قانون آیین دادرسی کیفری سال 1291 و نیز بند ب ماده 257 و بند ب ماده 265 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب سال 78 نیز بیان شده بود. قانون گذار ضمن عدم تعیین تشریفات و فارق تشریفات مهم از غیرمهم در قوانین مزبور فارق تشریفات قانونی و دادرسی و آثار مترتب بر عدم رعایت آن ها را نیز معین نکرده بود. در حالی که به نظر می رسد بین تشریفات مزبور و آثار مترتب بر عدم رعایت هر کدام از آن ها و نیز درجه اهمیت هر کدام از اصول و تشریفات دادرسی و قانونی تفاوت وجود دارد و به همین اعتبار، قانون گذار عدم رعایت آن ها را موجب بی اعتباری رای تلقی کرده است.
    مقاله حاضر جهت تبیین نکات مزبور و در مقام پاسخ به سوٴالات مطروحه به روش تحلیلی اقدام به بررسی تشریفات و آثار آن ها در مراحل مختلف یک رسیدگی جزایی از بدو تا ختم رسیدگی می نماید.

    کلیدواژگان: طبق تبصره ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392 عدم رعایت تشریفات دادرسی، موجب نقض رای نیست، مگر آنکه تشریفات مذکور به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی اعتباری رای شود، نظیر این حکم در مواد 359، 426 و بند 2 ماده 430 قانون آیین دادرسی کیفری سال 1291
  • کاظم خسروی ، رضا دانشورثانی ، عبدالرضا اصغری صفحه 189
    اتانازی که در زبان فارسی با عباراتی همچون بیمارکشی با ترحم، بیمارکشی طبی، تسریع در مرگ محتضر، قتل از روی ترحم، به مرگی و مرگ شیرین و… ترجمه شده است، در یکی از مصادیق خود به سلب عمدی حیات از یک بیمار صعب العلاج بنا به درخواست وی تعریف می شود. در رابطه با اتانازی بحث های اخلاقی فراوانی صورت گرفته است که بالطبع برخی آن را خلاف اخلاقیات و شان و جایگاه والای انسانی می دانند و در مقابل، برخی دیگر آن را در تنافی اخلاقیات نمی بینند.
    در هر حال، فارغ از مباحث اخلاقی به نظر می رسد قانون گذار ایرانی با وضع ماده 365 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 عامل اتانازی را همچنان همسنگ دیگر قاتلان مستوجب قصاص می داند. از آنجایی که در اتانازی یا قتل ترحم آمیز داوطلبانه، رضایت شخص به قتل خود از جانب دیگری، شالوده بحث را تشکیل می دهد، این پدیده در میان فقها بحث برانگیزتر وانمود می کند. لذا فقهایی که حق قصاص را اولا و بالذات از آن مجنی علیه می دانند، رضایت وی را در سقوط قصاص معتبر می دانند. در مقابل فقهایی که حق قصاص را اولا و بالذات از آن ورثه مقتول می پندارند، طبیعتا رضایت مجنی علیه را قبل از مرگ او کان لم یکن تلقی نموده و قتل این شخص را حتی با وجود رضایت وی، مستوجب قصاص می دانند.
    النهایه این که با بررسی کتب فقها و کنکاش در ادله موافقان و مخالفان آن ها به این نتیجه می رسیم که ضمن تمییز بین حکم تکلیفی و وضعی مسئله، اذن شخص به قتل خویش در واقع مانع به وجود آمدن حق قصاص می شود، به طوری که با وجود این اذن، مجنی علیه و یا اولیای دم وی هیچ گونه حقی برای استیفای قصاص نخواهند داشت. لذا هیچ یک از ادله مخالفان اتانازی را از آن چنان قدرت و مبنایی برخوردار نمی بینیم که بتوان به پشتوانه آن حکم به قصاص عامل اتانازی صادر نمود.
    بنابراین شایسته است که قانون گذار ما با توجه به پشتوانه غنی فقهی در این زمینه و لزوم برخورد افتراقی این افراد با دیگر قاتلان در قوانین مربوطه، بازنگری جامع، تخصصی تر و کارآمدتری نماید.    
    کلیدواژگان: اتانازی، قتل ترحم آمیز، رضایت، حد، قصاص، تعزیر
  • غلامحسن کوشکی ، پیمان دولتخواه پاشاکی صفحه 217
    یکی از اختیارات مهم پلیس در نظام های حقوقی ایران، آمریکا و انگلیس، توقف و بازرسی است. منظور از توقف و بازرسی اقدامی است که متضمن جستجو و بازرسی اشخاص، اموال و مکان ها با هدف کشف جرم، ادله آن و یا پیشگیری از آن صورت می گیرد. در نظام های حقوقی انگلستان و آمریکا از ضابطه ظن معقول به عنوان یکی از ضوابط یاد شده است. البته در حقوق آمریکا در کنار این ضابطه، از دلیل موجه نیز یاد شده است. در حقوق ایران حکم مقام قضایی و احراز ظن قوی برای بازرسی و تفتیش اعلام گردیده است. در نظام های حقوقی انگلستان و آمریکا تلاش شده است ضوابط یادشده به صورت عینی و ملموس تعریف گردند و حال آنکه در نظام حقوقی ایران تعریفی روشن در این زمینه وجود ندارد. تبیین ضوابط بازرسی و تفتیش به شفافیت قوانین منجر می گردد و حقوق و آزادی های فردی تضمین می شود. در این نوشتار با رویکردی توصیفی و تحلیلی با توجه به اسناد، قوانین و رویه های مرتبط، وجوه افتراق و اشتراک نظام های حقوقی سه گانه تبیین می شود.    
    کلیدواژگان: ظن قوی، ظن معقول، دلیل موجه، توقف، بازرسی
|
  • Hussain Mir Muhammad Sadeghi, Ali Rahmati Page 3

    one of the most important issues surrounding courts, which are established as a result of the international community's participation with the legal and judicial system of country where the international crimes are committed and in order to be more effective against impunity of international offenders, is their relationship and co-existence with the International Criminal Court, on the one hand, and the national courts of the countries where crimes are committed. Undoubtedly, the systematic co-existence of these institutions and their mutual influence on each other leads to the development of the local and international judicial system. In this co-existence, the hybrid mechanism of criminal procedure can be achieved by removing the gaps in international and domestic criminal justice, not as an alternative, but as an appropriate complement to the International Criminal Court and national courts to countering impunity for international crimes and serious human rights violations. uch a mechanism moves towards balancing the two fundamental principles of international law: the international commitment to ending the impunity of international crime and the need to respect the sovereignty of states.

    Keywords: Hybrid courts, International Criminal Court, National courts, Impunity, Complementary jurisdiction.
  • Fazlollah Foroughi, M. Hadi Sadeghi, Bahram Akhavan Kazemi, Muhammad Mirzaee Page 31
    Relations between the two categories and concepts such as security and freedom and to explain relationship with each other, is the problem that in the criminal policy discourse is considered very important in terms of theoretical and practical, for the security and freedom of all sizes and lack of privacy violations, all the rights necessary in a democratic society people and are the ultimate goals of the policy criminal. On the other hand a great impact on the strategies that these two concepts in terms of form and content affect any criminal policy, review their relations, is inevitable. Common patterns and existing criminal policy with regard to interference between these concepts, often preferring one another, or to explain the theory of balance, have to relieve tension. So on the basis of political attention to these two concepts in the field of monitoring and crime, we're kind of criminal policy which is located between two types of security-oriented and freedom-centered and each with justification, reflecting their objectives, custodians and brokers. This article examines these two concepts in descriptive way and the Influence of the criminal policy, with an attitude based on human dignity, the dignity of systematic reading of the criminal policy offers that located at the end of two previous concept. Accordingly inalienable dignity as a set of rights and transfers, which measures axis and the other materials in the criminal policy; and originality will be considered and that an object is a balance between public interests and private interests, including security and freedom are formed and this pattern can be called “criminal policy dignity Circuit” interpreted.
    Keywords: Security, Freedom, Dignity, Criminal policy
  • Sayyed Ebrahim Qodsi, Ebrahim Rahnamazadeh Page 63
    One of today's concerns is political systems, social security and peace in the lives of people, so to achieve this goal, using tools such as criminal justice and punishment to deal with people who are in any way trying to eliminate social security On the basis of this, the Iranian legislator, in accordance with the fourth principle of the constitution and based on verse 33 of Sura Ma'ideh, has committed criminal offenses against the crime of moharebeh and corruption on earth, due to the incorrect interpretation of the aforementioned verse, Weapon and insecurity were stipulated as the constituent elements of the crime, while it was desirable, first, the nature of weapons and tactics Its application was clarified due to the restrictions on the carriage and maintenance of it in the penal code, and after that the condition was conditioned, this article seeks to address the jurisprudential and legal doctrines while analyzing the material elements of the moharebeh approach Challenging legislative and judicial policy and proposing a suitable approach to it.
    Keywords: The nature of weapons, The use of weapons, Moharebeh, Criminal law.
  • Bagher Shamloo, Seyyed Ahmad Sajjadi Page 93
    Piracy as threat to security of human and international maritime carriage of goods, is among the oldest transnational crimes which for long was considered one of the topics for international law and treaties. In recent years by increasing international tread and development of international carriage by sea new situations have emerged that attracts the attentions of Pirates and therefore caused problems for international community and legal regimes. For instance, most of the incidents happen in Somalia's waters does not come within the definition presented by Art. 101 of UNCLOS 1982. According international rules only the state whose territorial waters has been used for piracy can pursue the pirates while many states including Somalia, as a failed state are unable to effectively conduct the pursue. Therefore, international trade is adversely affected by incapability of sovereignty. To counter the problem and finding a feasible solution, several international treaties have been concluded by states but there is a log run to a proper international legal regime. Present paper in addition to study the legal definition of piracy, examines the challenges and shortcomings of domestic regimes (First Chapter) and international legal order (Second Chapter) in suppressing piracy. And its purpose is to suggest a new solution for a more effective suppression of one of the oldest criminal phenomena in human society as a threat to international peace and security.
    Keywords: Piracy, National sovereignty, International jurisdiction, Failedstate, International Criminal Court, International law, Juridical jurisdiction.
  • Mehrdad Rayejian Asli , Seyyed Mansour Mirsaeedi, Naeem Sahaami Page 127
    Intervening societal institutions to regulate various non-criminal responses (civil, administrative, disciplinary…) is based upon a contractual-oriented approach from the participatory criminal policy. It could be said that contractualization of criminal law provides an appropriate conciliation measure (contractualized justice) to respond crime in such a manner. Adopting an effective strategy to bring into agreement between a judicial authority and the offender that reinforces non-criminal responses (esp. the civil ones) seems to be important. If such a strategy is achieved it could be expected a criminal policy towards both rehabilitation of the offenders and remedy and reparation for the victims. The present article is an introduction to the strategy in question designed by insurance contracts as “insurance-centered agreementualized justice”. It is defined as an efficient measure capable to control crime within the risk management model and to implement remedy and reparation within the victim assistance model of justice.
    Keywords: Agreementualization of justice, Criminal insurance law, Insurance-based criminal policy, Risk management, Rehabilitation, Remedy and reparation.
  • Mansour Rahmdel Page 157

    According to Notice of article 455 of the Iranian criminal procedure code 2013 failure to comply with the procedural formalities does not invalidate the judgement, unless such formalities are of such significance as to invalidate the judgement. Similar to the provisions of this rule was in articles 359, 426 and item 2 of article 430 of the Criminal Procedure Code of 1912, as well as paragraph 2 of article 257 and paragraph 2 of article 265 of the criminal Procedure code for the General and Revolutionary Courts of 1997. The legislator has not defined the formalities, and the difference of them. The present article examines the formalities and their effects at different stages of criminal proceedings from the beginning to the end by using an analytical method.

    Keywords: Trial formalities, Legal formalities, Principles of trial, Importantformalities, Legal validity, Invalidity of trial
  • Kazem Khosravi, Reza Daneshvarsani , Abdolreza Asghari Page 189
    Ethanasi, translated into Farsi with terms such as sickness with pity, medical illness, accelerated death, mourning for mercy, death and sweet death, etc. In one of its examples, intentional deprivation of life from one Patient with severe illness is defined on his request. In the context of euthanasia, there has been a lot of moral debate that some of them regard as contrary to the high morals and dignity of humankind, and in contrast to others, they do not see it in the context of morality. In any case, regardless of ethical issues, it seems that the Iranian legislator, by virtue of Article 365 of the Islamic Penal Code approved in 1392, considers euthanasia as a coincidence with other killers who claim retaliation. Since it is voluntary in euthanasia or pious murder, the consent of the person to his murder on the other is the basis of the discussion, this phenomenon is more controversial among the jurists. Therefore, the jurists who consider the right of qisas first and foremost to be innocent against him consider his consent in the fall of the Qisas. In contrast to the jurists who consider the right of qisas first and foremost to the victim's heir, it is natural to regard the consent of the criminal against him before his death, and regard the killing of this person, even if he is satisfied, with retaliation for qisas. As we study the books of jurists and inquiring into the arguments of their supporters and opponents, we conclude that while distinguishing between the ruling and the state of affairs, the permission of the person to be murdered actually prevents the establishment of the right of retribution, so Who, despite this permission, will not have any right to retaliation against the returnee or his parents. Therefore, we do not find any evidence of the opponents of Euthanasia so powerful and fundamental that it could be relied upon as a retribution to Euthanasia. Therefore, it is desirable that our legislator, in the light of the rich jurisprudential support in this regard, and the necessity of a differential treatment of these people with other killers in the relevant laws, should be comprehensive, more specialized, and more efficient.
    Keywords: Euthanasia, Pious slaughter, Satisfaction, Limit, Retribution, Ta'zir.
  • Gh. Hassan Kooshki, Peyman Dowlatkhah Pashaki Page 217
    stop and search is one of the important police powers in Iran, the United States and Britain's legal systems. The stop and search is an act involves searching persons, property and places with the aim of detecting crime, its evidence or preventing it. In the United Kingdom and the United States legal systems, the standard of reasonable suspicion is one of the criteria. Of course, in American law along with this criterion, it is also probable cause. In Iranian law, a judicial warrant and existing strong suspicion for search has been announced. In the England and United States legal systems it has been attempted to define the criteria tangibly and objectively, while there is no clear definition in the Iranian legal system. Explaining search and inspection criteria leads to transparency of the laws and guarantees individual rights and freedoms. This essay with descriptive and analytic aspect and with respect to documents, laws and relevant precedent, explain the common and difference points between these three legal systems.
    Keywords: Strong suspicion, Reasonable suspicion, Probable cause, Stop, Search.