فهرست مطالب

Advanced Biomedical Sciences - Volume:6 Issue: 3, 2016

Journal of Advanced Biomedical Sciences
Volume:6 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/10/07
  • تعداد عناوین: 18
|
  • مقالات مروری
  • فرزانه موثقی*، حیدر صادقی، نصرت الله هدایت پور صفحات 271-282
    زمینه و هدف
    انقباض اکسنتریک یا برونگرا از لحاظ مکانیکی کارایی آن بیشتر بوده، اما استراتژی فعال سازی منحصربه فردی را به کار می گیرد که عضله را مستعد آسیب می کند. تارهای نوع II نسبت به تارهای نوع I جهت آسیب عضلانی مستعدترند؛ لذا به نظر می رسد سرعت انقباض در استرس مکانیکی و میزان آسیب اثرگذار باشد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تاثیر سرعت انقباض بر شاخص های منتخب آسیب عضلانی متعاقب تمرین اکسنتریک حاد آسیب زا بود.
    مواد و روش ها
    با جستجوی مقالات مرتبط منتشرشده در بانک های اطلاعاتی معتبر نظیر: PubMed، Springer، Elsevier، SID وScience Direct با کلیدواژه های استاندارد و بر اساس معیارهای تحقیق، تعداد 16 مقاله (1980 تا 2015) به عنوان مقالات نهایی برای مطالعه مروری حاضر انتخاب شدند.
    نتایج
    از مطالعات انجام شده، 10 مطالعه نشان دهنده افزایش آسیب متعاقب تمرین با سرعت انقباض بالا، 5 مطالعه نشان دهنده عدم تفاوت بین تمرین با سرعت بالا و پایین و یک مطالعه حاکی از افزایش آسیب متعاقب تمرین با سرعت انقباض پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده، به نظر می رسد میزان آسیب عضله با افزایش سرعت انقباض اکسنتریک، افزایش می یابد. بااین وجود با توجه به متفاوت بودن زمان تنشن در اکثر مطالعات انجام شده، تمرکز بر عضلات فلکسوری آرنج و متفاوت بودن نیم رخ آسیب عضلانی بین عضلات متفاوت، مطالعات انسانی و حیوانی بیشتری در سایر گروه های عضلانی برای تائید این موضوع که سرعت انجام تمرین اکسنتریک حاد تا چه میزان آسیب عضله را تحت تاثیر قرار می دهد، ضروری است.
    کلیدواژگان: تمرین اکسنتریک حاد آسیب زا، سرعت انقباض، شاخص های آسیب عضلانی
  • نسیبه شریفی، آزیتا فتح نژاد کاظمی، معرفت غفاری نوین صفحات 283-295
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش قابل توجه استفاده از داروهای محرک باروری در دهه های اخیر، نگرانی های مختلف مرتبط با استفاده از آن ها، مانند خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر، مروری جامع بر مطالعات انجام شده در زمینه ناباروری، تحریک تخمک گذاری و تاثیر آن بر خطر سرطان ها در زنان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است. کلیه مقالات مشاهده ای چاپ شده در طول سال های (2014-1995) از بانک های اطلاعاتی SID، magiran، Medlib،pubmed ، Scopus، Google Scholar و Science Direct جمع آوری شد. جستجو جامع با کلیدواژه های نازایی، ناباروری، تحریک تخمک گذاری، خطر سرطان، سرطان زنان، کلومیفن سیترات، گنادوتروپین گنادوتروپین جفتی انسان، درمان ناباروری، سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان پستان برای مقالات فارسی و معادل انگلیسی آن ها برای مقالات انگلیسی صورت گرفت. پس از بررسی مطالعات در مجموع 79 مقاله وارد مطالعه شدند.
    نتایج
    مطالعه های مختلف احتمال افزایش خطر سرطان های رحم، تخمدان و پستان را با تحریک تخمک گذاری و تغییرات هورمونی ناشی از آن ها مرتبط دانسته اند اما به نتایج قطعی نرسیده اند که خلا آن ها ناشی از تعداد کم نمونه ها، دوره های کوتاه پیگیری و اطلاعات مبهم در خصوص نوع و چگونگی مصرف دارو را ذکر کرده اند.
    نتیجه گیری
    به طور عمده سرطان های زنان مرتبط با علل هورمونی می باشند؛ متناقض بودن نتایج مطالعات انجام شده، ارزیابی های بیشتری را به منظور تاثیر داروهای القا تخمک گذاری بر خطر سرطان ضروری می سازد و نیاز به مطالعات با طراحی مناسب دارد.
    کلیدواژگان: ناباروری، تحریک تخمک گذاری، داروهای باروری، سرطان، زنان
  • مقالات پژوهشی
  • مریم ملایی، احمد راشکی* صفحات 296-302
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های فرصت طلب جداشده از عفونت های بیمارستانی و مسئول عفونت های شدید مهمی همچون باکتریمی، اندوکاردیت و عفونت های پوستی است. پروتئین های سطحی مثل پروتئین های متصل شونده به فیبرینوژن و فیبرونکتین از عوامل مهم در اتصال و تهاجم استافیلوکوکوس اورئوس می باشند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی حضور ژن های clfA، clfB fnbA،و fnbB در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از نمونه های کلینیکی بیماران بستری شده در بیمارستان های آموزشی زابل بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تعداد 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران بستری شده در فاصله زمانی فروردین تا شهریور 91 جمع آوری گردید. ایزوله ها با استفاده از روش های میکروب شناسی رایج مورد تائید قرار گرفتند. DNA ژنومی ایزوله ها به روش جوشاندن استخراج شد و برای شناسایی ژن های بیماری زا از Multiplex-PCR استفاده گردید. نتایج با استفاده از آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که 50% ایزوله های مورد بررسی حداقل یکی از ژن های موردمطالعه را نشان دادند. فراوانی ژن های کد کننده فیبرینوژن (clfA،clfB) به ترتیب 19% و 16% و فیبرونکتین (fnbA، fnbB) 25% و 19% تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که ژن های موردمطالعه در درصد کمی از ایزوله ها یافت شدند. تحقیقات بیشتر نقش این ژن ها و رابطه آن ها را با بیماری زایی استافیلوکوکوس اورئوس روشن می کند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، فیبرینوژن، فیبرونکتین، Multiple، PCR
  • علیرضا رعایت جهرمی *، ابوتراب طباطبایی نایینی، نادر تنیده، پگاه بنان صفحات 303-310
    زمینه و هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات بیهوشی با پروپوفول بر روندترمیم زخم های جلدی، با توجه به خواص غیر بیهوشی آن بوده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 36 سر موش صحرایی ماده بالغ به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. در گروه 1 بیهوشی با ترکیب پروپوفول (60 mg/kg) و کتامین (40 mg/kg)؛ در گروه 2 بیهوشی با کتامین (50 mg/kg) و در گروه 3 بیهوشی با پروپوفول (100mg/kg) به صورت داخل پریتونیومی (IP) انجام شد. به منظور ایجاد زخم، پوست ناحیه پشت گردن حیوانات به ابعاد 5/1 × 5/1 سانتیمتر به طور تمام ضخامت برداشته شد. وضعیت ظاهری زخم ها روزانه بررسی و اندازه زخم توسط نرم افزار Digimizer محاسبه گردید. نمونه های پوستی 1×1 سانتیمتر جهت ارزیابی هیستوپاتولوژی و اندازه گیری میزان هیدروکسی پرولین در روز 21 پس از ایجاد زخم و متعاقب معدوم سازی انسانی تهیه شد.
    نتایج
    ازنظر اندازه زخم و میزان هیدروکسی پرولین تفاوت معنی داری بین گروه پروپوفول با گروه های کتامین و کتامین+پروپوفول وجود نداشت. در مطالعه هیستوپاتولوژی ازنظر محتوای فیبروبلاست و میزان خون رسانی تفاوت معنی داری بین گروه های مذکور مشاهده نشد، اما ازلحاظ میزان نفوذ سلول های التهابی گروه کتامین، محتوای کلاژن گروه پروپوفول و کتامین+پروپوفول و میزان بازسازی بافت اپیتلیوم گروه پروپوفول افزایش معنی داری نسبت به سایر گروه ها داشتند.
    نتیجه گیری
    استفاده از پروپوفول جهت بیهوشی تاثیر منفی بر روندترمیم زخم های جلدی در رت در مقایسه با کتامین ندارد، اما بررسی تاثیر مثبت آن نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: بیهوشی، پروپوفول، زخم جلدی، رت
  • رقیه مصری، مجید اسمعیلی زاد*، مژگان احمدزاده، سمیه محمدی، سید عبدالحمید انگجی، زهرا یزدان پور، سیده فهیمه میر حقگوی جلالی صفحات 311-318
    زمینه و هدف
    انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس عامل بیماری مشترک بین انسان و دام به نام کیست هیداتیک یا هیداتیدوزیس است؛ موفق ترین واکسن نوترکیب علیه این بیماری از کلون کردن ژن کد کننده آنتی ژن 25 کیلو دالتونی آن یعنی EG95 در وکتور pGEX می باشد که ایمنی سلولی و همورال قابل توجهی را در گوسفندان ایجاد کرده است اما با توجه به نقش ایمنی سلولی TH1 در غلبه بر این بیماری و نقش اپی توپ های خطی در تحریک این نوع سیستم ایمنی جهت بهینه سازی شرایط واکسن موجود در مطالعه حاضر تنها توالی کد کننده اپی توپ های خطی تحریک کننده لنفوسیت T این آنتی ژن کلون و بیان شد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از نرم افزار IEDB توالی کد کننده ی اپی توپ های خطی آنتی ژن EG95 پیش بینی و سنتز شد. تکثیر قطعه موردنظر با PCR انجام و بعد از هضم آنزیمی آن و وکتور pGEX4T1 با آنزیم xhoI، در وکتور با روش شوک حرارتی کلون گردید. کلونی های مثبت با روش colony PCR با استفاده از پرایمرهای مختلف انتخاب شده و بیان پروتئین نوترکیب در سلول BL21 با 10%SDS-PAGE موردبررسی قرار گرفت.
    نتایج
    تکثیر توالی کد کننده اپی توپ های EG95 با PCR انجام و قطعه موردنظر در وکتور pGEX4T1 کلون گردید. تایید پلاسمید نوترکیب با colony PCR و اختلاف اندازه وکتور طبیعی و نوترکیب صورت گرفت. بیان پروتئین نوترکیب آنتی ژن نیز به وضوح با SDS-PAGE مشخص شد.
    نتیجه گیری
    قطعه EG95 به طور موفقیت آمیزی در وکتور pGEX4T1 کلون و در سلول BL21 بیان شد.
    کلیدواژگان: واکسن های اپی توپی، لنفوسیت T، آنتی ژن EG95، کیست هیداتیک
  • الهه احمدی، عباس عبداللهی*، مهدی فصیحی رامندی، نجمه نامدار، سید محمد موسوی، بابک سمیع زاده صفحات 319-325
    زمینه و هدف
    گل انار فارسی در طب سنتی موارد کاربرد فراوانی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت آنتی باکتریال و تعیین میزان فنل تام عصاره گل انار جهت دستیابی به داروی کمکی در درمان عفونت هاست.
    مواد و روش ها
    فعالیت ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی به روش تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد، انتشار از دیسک و چاهک گذاری، در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد، علیه سویه های استاندارد موردبررسی قرار گرفت. استخراج و اندازه گیری ترکیبات فنلی، به روش رنگ سنجی و با استفاده از معرف فولین سیوکالتو، انجام پذیرفت.
    نتایج
    در مقایسه با استاندارد آنتی بیوتیکی، در مورد S. aureus و E. coli، بیشترین قطر هاله در هر دو روش چاهک گذاری و انتشار از دیسک به ترتیب 35 و 29 میلی متر و 22 و 17 میلی متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی 8/7 میکروگرم در میلی لیتر بوده است؛ محتوای فنلی 1/5±15/233 میلی گرم در گرم ماده خشک عصاره بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به فعالیت موثر عصاره گل انار علیه باکتری ها، مطالعه های وسیع تر ویژگی های ضد باکتریایی این گیاه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: گل انار فارسی، آنتی باکتریال، ترکیبات فنلی، عصاره گیاهی
  • سعیده جعفرزاده، فرزانه مباشری*، احسان بهرامعلی صفحات 326-333
    زمینه و هدف
    آگاهی بالای گیرندگان خدمت از برنامه پزشک خانواده، لازمه موفقیت اجرای برنامه و دستیابی به طیف وسیعی از اهداف آن می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی گیرندگان خدمت از قوانین برنامه پزشک خانواده شهری فسا انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان 1393 روی 411 بیمار مراجعه کننده به پایگاه های مجری برنامه پزشک خانواده شهری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی فسا انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای دو بخشی بود که علاوه بر مشخصات دموگرافیک، میزان آگاهی مردم از برنامه پزشک خانواده را در قالب 10 سوال مورد سنجش قرار می داد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با آزمون های t-test دو نمونه مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و مجذور کای با در نظر گرفتن حداکثر خطای نوع اول معادل 05/0 تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد 3/17% از افراد آگاهی مطلوب، 5/61% آگاهی متوسط و 2/21% آگاهی ضعیف از قوانین برنامه پزشک خانواده را گزارش کردند و میانگین نمره آگاهی 5/14±7/58 (بر مبنای نمره 100) بود؛ اما در کل میانگین نمره آگاهی از قوانین خدمات سطح یک و نظام ارجاع نسبت به نمره آگاهی از نحوه دریافت خدمات در ساعات غیرکاری پزشک و خدمات اورژانس، بستری و آزمایشگاه بالاتر بود (9/15±3/67 در برابر 9/16±2/50).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که آگاهی اکثریت افراد شرکت کننده در برنامه پزشک خانواده شهری فسا در حد متوسط بود، ضروری است تا تدابیری در خصوص ارتقای سطح آگاهی افراد از چگونگی استفاده از خدمات این برنامه تبیین گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، گیرندگان خدمت، پزشک خانواده، فسا
  • محمد ابراهیم بهرام، محمد جواد پوروقار * صفحات 334-342
    زمینه و هدف
    سطح بالای مارکرهای پیش التهابی هموسیستئن و پروتئین واکنش گر C (CRP) موجب عوارض متعددی ازجمله آترواسکلروز، ترومبوز وریدی و مشکلات متعدد قلبی – عروقی می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 12 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر عوامل خطرزای قلبی و عروقی هموسیستئین، پروتئین واکنش گر C و ترکیب بدنی مردان دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 20 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شاخص توده بدنی بین 25 تا kg/m230، به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی، در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه تناوبی با شدت بالا (HIIT)، به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت بالای 90 درصد ضربان قلب بیشینه به تمرین پرداختند. قبل و بعد از تمرین مقادیر هموسیستئین، CRP پلاسما، وزن، درصد چربی، شاخص توده بدن (BMI) و نسبت دور کمر به دور لگن (WHR) محاسبه شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری t مستقل و وابسته در سطح معناداری 05/0 P<تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد، 12 هفته تمرین HIIT، بر کاهش سطوح سرمی هموسیستئین و HS-CRP، وزن بدن، درصد چربی، BMI و WHR در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل تاثیر معناداری داشته است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که 12 هفته تمرین تناوبی پرشدت به عنوان یک روش غیرتهاجمی، می تواند اثر مثبتی بر کاهش میزان هموسیستئین و HS-CRP و برخی از شاخص های آنتروپومتریک مرتبط با چاقی و اضافه وزن داشته باشد.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، HS، CRP، HIIT، ترکیب بدنی، اضافه وزن
  • محمد مهدی موحدی، علیرضا مهدیزاده*، بهنام خلیفه، صمد امانی، شهرام تائب، حسام الدین مستقیمی صفحات 343-348
    زمینه و هدف
    مواجهه ی درازمدت انسان با پرتوهای یونیزان و عوارض ناشی از پرتوگیری همیشه موردتوجه دانشمندان بوده است. در مواردی مشاهده شده که دوز دریافتی یورولوژیست ها و کارکنان شاغل در اتاق عمل در هنگام استفاده از Mini C-arm fluoroscopy بیش از آستانه تعیین شده است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان دوز اشعه ی دریافتی جراحان یورولوژی و کارکنان اتاق عمل بیمارستان شهید فقیهی شیراز و مقایسه نتایج حاصله با دوز استاندارد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه دوز اشعه ی واردشده بر 4 جراح یورولوژی، 4 دستیار یورولوژی و 8 نفر کارکنان اتاق عمل توسط دزیمتر TLD بر روی 5 اندام مختلف طی مدت سه ماه مورداندازه گیری قرار گرفت. جراحان موردبررسی در این مطالعه، از دستگاه Mini C-arm fluoroscopy استفاده می کردند.
    نتایج
    دوز جذبی توسط جراحان یورولوژیست، دستیاران و کارکنان اتاق عمل به صورت سالانه به ترتیب 174 و 198 و 184 میلی رم گزارش شد. اندام های موردبررسی در این مطالعه بر اساس میزان دوز جذبی به ترتیب؛ دست غالب، تیروئید، دست غیر غالب، گناد و قفسه ی سینه تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، می توان گفت استفاده از دستگاه Mini C-arm Fluoroscopy در عمل های یورولوژی، با اطمینان از اینکه دوز جذبی توسط جراحان و کارکنان از میزان دوز آستانه ی ایمن کمتر است، مناسب خواهد بود.
    کلیدواژگان: پرتوهای یونیزان، جراحان یورولوژی، دوزیمتری، FluoroscopyMini C، arm
  • اسماعیل خوشنام، مرضیه جعفری، امین الله بهاالدینی*، مریم اوج فرد صفحات 349-355
    زمینه و هدف
    امواج الکترومغناطیس با فرکانس 300-0 هرتز و شدت 100 - 1/0 میلی تسلا، می توانند روی بسیاری از فعالیت های سلولی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر قرارگیری طولانی مدت در معرض امواج الکترومغناطیس با فرکانس فوق العاده پایین (ELF) بر سیستم بتا آدرنرژیک روده باریک است.
    مواد و روش ها
    تعداد 21 سر موش صحرایی نر بالغ به سه گروه تقسیم شدند: گروه اول، گروه آزمایش به مدت 75 روز در معرض امواج الکترومغناطیس (50 هرتز، 1 میلی تسلا) در دستگاه سلونوئید روشن قرار گرفتند. گروه دوم، گروه شاهد که در شرایط مشابه با گروه اول و در سلنوئید خاموش قرار گرفتند و گروه سوم، گروه کنترل که در شرایط معمول حیوان خانه نگهداری شدند. حلقه های جداشده ایلئوم در حمام بافتی متصل به ترانس دیوسر نیروی دستگاه پاورلب[1] A - D قرارگرفته و پاسخ تغییرات مکانیکی بافت به تجویز دوزهای 4-10 و 5-10 مولار داروی ایزوپروترنول ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده افزایش معنی دار (p≤0.05) انقباضات پایه گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل و شاهد بود. درحالی که میزان شل شدگی ایلئوم در پاسخ به دوزهای مختلف ایزوپروترنول (آگونیست گیرنده های بتا آدرنرژیک) در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد و کنترل معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گرفت، تاثیر درازمدت امواج الکترومغناطیس با فرکانس فوق العاده پایین ممکن است اثری بر فعالیت گیرنده های 2β آدرنرژیک در روده باریک نداشته باشد.
    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، سیستم 2β آدرنرژیک، ایلئوم
  • مینو قهرمان*، محمدحسن عسکری، اعظم دهقانی صفحات 356-364
    زمینه و هدف
    متخصصین بیهوشی معمولا با بیمارانی روبر می شوند که از کاهش دمای بدن حین بیهوشی و لرز بعد از عمل رنج می برند. هدف مقایسه اثرات بیهوشی با ایزوفلوران و پروپوفول بر کاهش دمای بدن و لرز بعد از عمل جراحی آرتروسکوپی زانو است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد. از 40 بیماری که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی زانو قرار گرفتند، 20 مورد در گروه ایزوفلوران و 20 نفر هم در گروه پروپوفول قرار داده شدند. تغییرات دمای مرکزی و سطحی بدن، همودینامیک و لرز بعد از عمل مورد ارزیابی قرار گرفت. دمای مرکزی بدن برای هر بیمار از طریق پرده تیمپان و دمای سطحی زیر بغل اندازه گیری شد. از spss برای آنالیز آماری استفاده گردید و دو گروه با آزمون T-test با هم مقایسه شدند. مقایسه تغییرات دو گروه با هم در فواصل زمانی توسط repeated measurement ANOVA صورت گرفت و مقایسه متغیرهای اسمی دو گروه با آزمون خی دو انجام شد.
    نتایج
    حرارت مرکزی در گروه پروپوفول در زمان های متفاوت حین بیهوشی و بعد از بیهوشی به صورت معناداری بالاتر از گروه ایزوفلوران بود (P<0.05)؛ اما تغییرات حرارت سطحی دقیقا قبل و بعد از القا بیهوشی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (p>0.05)، درحالی که در تمام فواصل زمانی دیگر حین و بعد از بیهوشی حرارت سطحی در گروه پروپوفول بالاتر از گروه ایزوفلوران بود p<0.05)). علاوه بر این تغییرات فشارخون سیستولیک و دیاستولیک قبل و بعد از بیهوشی تفاوت معناداری بین دو گروه دیده نشد ((p>0.05. همچنین لرز بعد از عمل در دو زمان به گونه ای معنادار در گروه پروپوفول بالاتر از گروه ایزوفلوران بود ((P<0.05 و در زمان های 10 و 20 دقیقه بعد از ورود به ریکاوری تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت ((p>0.05.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پروپوفول در مقایسه با ایزوفلوران در تنظیم دمای بدن حین و بعد از عمل و در کاهش لرز بعد از بیهوشی از ایزوفلوران بهتر عمل می کند.
    کلیدواژگان: ایزوفلوران، پروپوفول، جراحی آرتروسکوپی زانو، دمای بدن، لرز
  • شهین اعلایی دیمان *، مهدی محمدزاده، یعقوب پاژنگ صفحات 365-372
    زمینه و هدف
    این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد توموری داروی والپروئیک اسید بر روی سلول های سرطانی K562 در شرایط in vitroانجام شد.
    مواد و روش ها
    ابتدا سلول های لوسمی رده K562 در محیط کشت RPMI 1640 همراه با 10 درصد سرم جنین گاوی غیرفعال شده کشت داده شد؛ سپس غلظت های مختلف داروی والپروئیک اسید تهیه و خاصیت سیتوتوکسیته آن در 24، 48 و 72 ساعت بعد از تیمار، به روش MTT سنجیده شد سپس IC50 دارو برآورد گردید و در مرحله بعد برای بررسی آپوپتوز از الکتروفورز و رنگ آمیزی Hoechstاستفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که اثرات ضد توموری والپروئیک اسید به صورت وابسته به دوز و زمان افزایش می یابد IC50 والپروئیک اسید درμm/ ml 80 مشاهده شد. همچنین نتایج حاصل از الکتروفورز و رنگ آمیزی سلول ها نیز نشان داد که این دارو دارای اثر آپوپتوزی بود.
    نتیجه گیری
    از نتایج به دست آمده می توان چنین استنباط کرد که اثر مهاری والپروئیک اسید بر روی سلول های K562 وابسته به زمان و دوز است که بیشترین اثر مهاری در 72 ساعت بعد از تیمار و بالاترین غلظت مشاهده گردید؛ بنابراین این دارو می تواند در پیشگیری و درمان لوسمی میلوئیدی مزمن موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: والپروئیک اسید، In vitro، خواص سرطانی، رده سلولیK562، آپوپتوزیس
  • عبدالرضا کاظمی*، جمیله کرمانی، مسعود رحمتی صفحات 373-379
    زمینه و هدف
    سازگاری های ایجادشده در دستگاه عصبی-عضلانی ناشی از تغییرات بیان و فعالیت پروتئین ها و انتقال دهنده های موجود در آن است. پروتئین JIP3 در تنظیم ساختار و عملکرد سلول های عصبی و همچنین در استقرار سلول های چندهسته ای عضلانی نقش ایفا می کند. با توجه به اثرات تمرینات ورزشی بر دستگاه عصبی-عضلانی، هدف از پژوهش حاضر اثر 6 هفته تمرین استقامتی بر میزان بیان ژن JIP3 در عضله نعلی رت های نر ویستار است.
    مواد و روش ها
    10 سر رت صحرایی بالغ نر نژاد ویستار به طور تصادفی در دو گروه 5 تایی: تمرین و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرین استقامتی با شدت متوسط به مدت 6 هفته اجرا گردید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت ها تشریح و عضله نعلی آن ها استخراج گردید. بیان ژن JIP3 نیز به روش Real time-PCR اندازه گیری شد.
    نتایج
    تمرین استقامتی بیان ژن JIP3 را به طور معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش داد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد یک دوره تمرین استقامتی منجر به افزایش درون عضلانی بیان ژن JIP3 می شود. این امر می تواند سازگاری و عملکرد بهتر عضلات را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، تمرین استقامتی، JIP3
  • کورش بامداد*، فاطمه رحیمی قره میرشاملو، سیروس نعیمی صفحات 380-388
    زمینه و هدف
    پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی عامل ایجاد تنوع ژنتیکی در جانداران می باشند و در این میان، پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی غیر مترادف (nsSNPs) باعث تغییر در باقیمانده های اسیدآمینه می شوند. تحقیق اخیر با هدف بررسی احتمال ارتباط بین تمامی چندشکلی های گزارش شده از ژن پریون انسانی و بروز بیماری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توالی اسیدآمینه ایزوفرم اصلی ژن پروتئین پریون انسانی از پایگاه داده UniProt استخراج و توسط سرورهای FoldAmyloid و AmylPred موردبررسی قرار گرفت. همچنین تمامی پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی غیر مترادف این پروتئین از پایگاه داده dbSNP استخراج و توسط سرورهای بیوانفورماتیکی SIFT،PolyPhen-2، I-Mutant-3.0،PANTHER،SNPs&GO ،PHD-SNP،Meta-SNP و MutPred برای تعیین زیان بارترین SNP مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی توالی پروتئین توسط سرورهای FoldAmyloid و AmylPerd، نواحی 15-5، 178-174، 184-180، 217-211 و 252-240 را به عنوان حساس ترین بخش های پروتئین در روند آمیلوئیدی شدن معرفی کردند. همچنین از غربالگری تمام nsSNPهای ایزوفرم اصلی پروتئین توسط سرورهای استفاده شده، 105 مورد جایگزینی والین به جای آسپارتیک اسید در جایگاه 178 با شناسه ی rs11538766 را به عنوان زیان بارترین nsSNP در ساختار پروتئین پیش بینی کردند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، جایگزینی والین به جای آسپارتیک اسید در موقعیت 178 (D178V) به عنوان زیان بارترین جهش در ساختمان پروتئین پریون انسانی پیش بینی شد. همچنین مکانیسم مولکولی ارائه شده توسط سرور MutPred نیز دلالت بر افزایش ساختار بتا (Gain of sheet) در فرم فضایی پروتئین دارد که مسبب افزایش احتمال تولید و تجمع تشکیلات فیبریلی خواهد بود.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی غیر مترادف، پروتئین پریون انسانی، جهش D178V
  • علی حسینی*، عبدالصالح زر، سیدعلی حسینی، قباد حسن پور، مریم خیرده، مهدی نورا صفحات 389-398
    زمینه و هدف
    سوءمصرف مواد مخدر منجر به بروز اختلالات کبدی می گردد، بااین وجود فعالیت های ورزشی سبب بهبود اختلالات کبدی می شوند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین شنای اجباری همراه با مصرف متادون بر آنزیم های کبدی موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش صحرایی نژاد اسپراگودوالی انتخاب و یک هفته پس از طی دوره سازش پذیری به طور تصادفی در چهار گروه مساوی 12 سری: (1) شنای اجباری، (2) مصرف متادون، (3) شنای اجباری همراه با مصرف متادون و (4) کنترل تقسیم شدند. گروه های 2 و 3 به مدت 8 هفته روزانه mg/kg 2 متادون مصرف کردند. همچنین گروه های 1 و 3 به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه تمرینات شنای اجباری را انجام دادند. جهت تجزیه وتحلیل یافته ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0 ≥α).
    نتایج
    نتایج نشان داد تمرین شنای اجباری، مصرف متادون و تمرین شنای اجباری همراه با مصرف متادون اثر معنی داری بر آنزیم های AST (90/0=P) و ALT (99/0=P) ندارد؛ تمرین شنای اجباری اثر معنی داری بر افزایش ALP دارد (001/0=P)، همچنین تمرین شنای اجباری نسبت به مصرف متادون و ترکیب تمرین شنای اجباری با مصرف متادون اثر بیشتری بر افزایش ALP دارد (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد 8 هفته تمرین شنای اجباری همراه با مصرف متادون اثر معنی داری بر آنزیم های کبدی ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین شنای اجباری، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، متادون
  • علی مجتهدین* صفحات 399-408
    زمینه و هدف
    از گیاهانی که در طب سنتی به اثرات ضد دردی آن اشاره شده لیموترش (Citrus limon) است؛ اما پژوهش های اندکی در مورد مکانیسم عمل آن با تاکید بر سیستم های نوروترنسمیتری انجام گرفته است؛ بنابراین در تحقیق حاضر اثرات محیطی اسانس لیموترش بر درد پیکری با استفاده از آزمون فرمالین با تاکید بر سیستم نوروترنسمیتری هیستامینرژیک در رت های نر نژاد ویستار بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 60 سر رت نر با وزن 250- 200 گرم در محدوده سنی 16-14 هفته در 10 گروه شامل: شاهد (سالین نرمال+ فرمالین 1% کف پایی)، 3 گروه تیمار با اسانس لیموترش (5/12، 25 و 50 میلی گرم به کیلوگرم)، 3 گروه تیمار با کلرفنیرآمین (5، 10 و 20 میلی گرم به کیلوگرم)، یک گروه تیمار با هیستامین (10 میلی گرم به کیلوگرم)، یک گروه پیش تیمار با کلرفنیرآمین (20 میلی گرم) + اسانس لیموترش (50 میلی گرم)، یک گروه پیش تیمار با هیستامین (10 میلی گرم) + اسانس لیموترش (50 میلی گرم) تقسیم شدند. جهت ارزیابی درد پیکری از آزمون فرمالین استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام گردید.
    نتایج
    تزریق داخل صفاقی اسانس لیموترش موجب کاهش پاسخ درد در هر دو مرحله اول و دوم گردید (05/0P<). پیش تیمار با کلرفنیرآمین و سپس اسانس لیموترش موجب تقویت پاسخ ضد دردی اسانس در هر دو مرحله اول و دوم درد فرمالینی گردید (05/0P<).
    نتیجه گیری
    اسانس لیموترش اثرات ضد دردی داشته که احتمالا این اثرات با به کارگیری سیستم هیستامینی ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: لیموترش، درد پیکری، سیستم هیستامینرژیک، آزمون فرمالین
  • میترا سلطانیان، فرهود نیکویی* صفحات 409-415
    زمینه و هدف
    شیر مادر تنها غذایی است که انحصارا جهت تغذیه نوزاد آفریده شده و ترکیبات آن بر اساس نیازهای فیزیولوژیک نوزاد تنظیم گردیده و بهترین رشد و نمو را برای کودک ایجاد می نماید. یکی از عوامل مهم در طول مدت شیردهی، وزن مادر با توجه به شاخص توده بدنی BMI قبل از بارداری است. مطالعات کمی در این زمینه به ویژه در ایران صورت گرفته که نتایج متفاوت و متضادی را به دست آورده اند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط طول دوره شیردهی با شاخص توده بدنی مادر، قبل از حاملگی است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کوهورت گذشته نگر است. نمونه های موردمطالعه شامل 243 نفر مادر دارای کودک 4-2 سال بوده که در مراکز بهداشتی درمانی شهری شیراز دارای پرونده بوده و جهت پایش رشد کودک خود، به این مراکز مراجعه کرده اند.
    روش نمونه گیری به صورت طبقه ای و داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری گردیده است.
    تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون های مجذورکای، Anova و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفته است.
    نتایج
    رابطه معنی داری از نظر آماری بین شاخص توده بدنی BMI و طول دوران شیردهی به دست آمد. ولی بین متغیرهای میزان تحصیلات مادر و پدر، شغل مادر، سن مادر، نوع زایمان و جنس کودک با طول دوره شیردهی رابطه معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار آماری بین BMI و طول دوران شیردهی، آموزش به مادران جهت حفظ وزن طبیعی، به سلامت آنان و کودک آن ها کمک خواهد کرد. مطالعات بیشتر از نظر افزایش حجم نمونه و انجام پژوهش در مناطق مختلف کشوری در این زمینه موردنیاز است.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، دوران شیردهی، زنان شیرده، شیراز
  • نامه به سردبیر
  • محمدرضا ساسانی* صفحه 416
    مقاله ای با عنوان همانژیوپری سیتومای چشم و سینونازال، گزارش 2 مورد؛ در مجله ی دانشگاه علوم پزشکی فسا سال 1394 سال 5 شماره 4 به چاپ رسیده است (1). لازم می دانم به دلیل ارائه ی این مقاله ی جالب، از نویسندگان آن تشکر کنم. با این وجود دو نکته در مورد مقاله مذکور قابل ذکر می باشد.
    1. در قسمت بحث و نتیجه گیری، تعداد همانژیوپری سیتومای چشم گزارش شده را 33 مورد ذکر نموده اند، اما با توجه به مقالات چاپ شده ی قبلی، فقط در سه مطالعه مجموعا تعداد 43 مورد از افراد با همانژیوپری سیتومای چشم تحت بررسی قرار گرفتند (4-2) که با احتساب مقالات گزارش موردی متعددی که تاکنون چاپ شده است (11-5)، تعداد موارد گزارش شده این بیماری به حداقل 50 مورد می رسد.
    2. در قسمت بحث و نتیجه گیری اشاره شده است که ریسک فاکتور مشخصی که منجر به ایجاد این بیماری شود، شناسایی نشده است. آقای W. Sekundo و همکاران در مقاله ای که به چاپ رساندند (12)، به نقل از مقاله ای دیگر، ترومای قبلی را به عنوان فاکتوری که شاید در منشاء همانژیوپری سیتوماها دخالت داشته باشد، عنوان کردند.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم های چشم، همانژیوپری سیتوما، ریسک فاکتور
|
  • Farzaneh Movaseghi *, Heydar Sadeghi, Nosratollah Hedayatpour Pages 271-282
    Background and Objective
    Eccentric muscle action is mechanically more efficient but employs a unique activation strategy which predisposes the muscle to damage. Type II muscle fibers are more susceptible than type I fibers to muscle damage; hence, velocity probably interferes with mechanical stress and thus may modulate muscle damage. The purpose of this review study was to investigate the effect of contraction velocity on selected muscle damage indices following acute eccentric exercise-induced muscle damage.
    Material &
    Method
    Looking up related articles published in valid scientific databases such as PubMed, Springer, Elsevier, Science Direct, and SID with standard keywords and according to the research criteria, 16 studies (1980 to 2015) were selected.
    Results
    Ten studies showed that high velocity eccentric exercise induced greater muscle damage. Five studies showed no differences between velocities, and a single study indicated a greater magnitude of muscle damage following slow eccentric exercise.
    Conclusion
    Thus, greater magnitude of damage is induced by contractions performed at a higher velocity. However, considering differences during tension in the majority of studies, focusing on elbow flexor muscles and muscle damage profile variety in various muscle groups, and more animal and human studies in other muscular groups are necessary to confirm how the velocity of acute eccentric exercise would affect the muscle damage.
    Keywords: Acute eccentric exercise induced muscle damage, Contraction velocity, Muscle damage indices
  • Nasibeh Sharifi, Azita Fath Nejad Kazemi *, Marefat Ghafari, Novin Pages 283-295
    Background and Objective
    Using fertility treatment has increased markedly in recent decades. However, various concerns associated with the use of fertility drugs, such as increased risk of cancer, has developed. The objective of the present study is to overview studies in the field of infertility, ovulation induction, and its impact on cancer risks in women.
    Material &
    Methods
    This study is a review of all articles published during the years 1995 and 2014 through databases SID, magiran, Medlib, pubmed, Scopus, Google Scholar, and Science Direct. Comprehensive search was done with the keywords of infertility, ovulation induction, the risk of cancer, gynecological cancer, clomiphene citrate, human chorionic gonadotropin, uterine cancer, ovarian cancer, and breast cancer for Persian articles and their English equivalents for English articles. After reviewing, a total of 79 articles were included in the study.
    Results
    Various studies revealed the possibility of an increased risk of uterine, ovarian, and breast cancer and hormonal changes associated with ovulation stimulation. But these results are not conclusive because of small sample size, short follow-up periods, and vague information about the type and the way drug is consumed.
    Conclusion
    Mainly women's cancer are associated with hormonal issues. Controversy over research results requisite further evaluation in order to investigate the impact of ovulation-inducing drugs on cancer risk which needs a well designed study.
    Keywords: Infertility, Ovulation induction, Fertility drugs, Cancer, Women
  • Maryam Mollaei, Ahmad Rashki * Pages 296-302
    Background and Objective
    Staphylococcus aureus is one of the most frequently opportunistic pathogens isolated from nosocomial infections, responsible for severe infections such as bacteremia, endocarditis, and skin infections. Surface proteins such as fibrinogen and fibronectin-binding proteins are important factors in adhesion and invasion of S. aureus. Therefore, the objective of this study is to evaluate the presence of genes clfA, clfB, fnbA, and fnbB in isolates of S. aureus collected from clinical specimens of hospitalized patients in Hospitals of Zabol -Iran.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 100 S. aureus isolates were collected from January to August 2013 from hospitalized patients at zabol-Iran. The isolates were confirmed by conventional biochemical tests. DNA of all isolates was extracted by boiling method. Multiplex PCR was used to identify the presence of virulence genes. The data were analyzed using Fisher's exact test.
    Results
    The results of this study showed that 50% of isolates possess at least one of the studied genes. The frequency of genes encoding fibrinogen (clfA, clfB) and fibronectin (fnbA, fnbB) were 19%, 16% and 25%, 19% respectively.
    Conclusion
    This study showed that the studied genes are found in small percentage of isolates. Further investigations on these genes are needed to clarify their role in the pathogenesis of S. aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Fibrinogen, Fibronectins, Multiplex PCR
  • Alireza Raayat Jahromi *, Abutorab Tabatabaei Naeini, Nader Tanideh, Pegah Banan Pages 303-310
    Background and Objective
    The present study surveys the effects of propofol on cutaneous wound healing in rats.
    Materials and Methods
    36 adult female Strague-Dawely rats were divided into three groups randomly; in group one propofol (60 mg/kg) and ketamine (40 mg/kg) combination; in group two ketamine (50 mg/kg), and in group three propofol (100 mg/kg) was injected intraperitoneally. Following routine surgical preparation, 1.5×1.5 cm wounds were created on the back of the rats. Wound size was evaluated daily and then the wound area was calculated by Digimizer software. Following euthanasia on day 21 after wounding, 1×1 cm skin samples were collected for histopathological evaluations and hydroxyproline content.
    Results
    Wound size and hydroxyproline content showed no significant difference in propofol group compared to ketamine and propofol-ketamine groups. Fibroblast content and vascularity revealed no significant difference between groups. Inflammatory cell infiltration in ketamine group, collagen deposition in ketamine-propofol groups, and epithelial regeneration in propofol group were significantly higher in comparison with others.
    Conclusion
    In conclusion, single use of propofol has no adverse effect on cutaneous wound healing in rats compared to ketamine, but evaluation of its positive effects on wound healing necessitates more detailed studies.
    Keywords: Propofol anesthesia, Cutaneous wound, Rat
  • Roghayeh Mesri, Majid Esmaelizad *, Mmozhghan Ahmadzadeh, Somayeh Mohammadi, Seyed Abdolhamid Angaji, Zahra Yazdanpour, Seyedeh Fahimeh Mmir Haghghouy Jali Pages 311-318
    Background and Objectives
    Echinococcus granulosus causes a common disease between humans and animals that called hydatid cyst or hydatidosis. The recombinant EG95 vaccine based on cloning of the 25 KD oncospheral antigen-Eg95- in pGEX stimulated significant humoral and cellular immunity in sheep, but regarding the effect of TH1cell immunity against this parasite and the influence of the linear T-cell epitopes in stimulating this immunity, only the coding sequence of linear T Cell epitopes of EG95 was cloned in pGEX and analyzed it's expression to optimize the qualification of this available vaccine in this study.
    Materials and Methods
    The coding sequence of EG95 linear epitopes by IEDB software were predicted and synthesized. After PCR, the amplicon and pGEX4T1 were digested by xhoI restriction enzyme, the fragment was cloned into pGEX4T1 by heat shock method, and Positive colonies were selected by direct PCR with specific primers. The recombinant protein expression was evaluated in BL21 cells by 10% SDS-PAGE.
    Results
    The coding sequence of EG95 linear T-cell epitopes was amplified by PCR and cloned into pGEX4T1 vector. The recombinant plasmid was selected with Colony PCR and size difference between intact and recombinant purificated vectors. Recombinant protein expression with high significant concentration was recognized by SDS-PAGE.
    Conclusion
    The EG95 linear T-cell epitopes coding sequence has been successfully cloned into pGEX4T1 vector and expressed into BL21 cells.
    Keywords: EG95 antigen, Epitope vaccine, Hydatid cyst, T lymphocyte
  • Elahe Ahmadi, Abbas Abdollahi *, Mahdi Fasihi Ramandi, Najmeh Namdar, Seyed Mohammad Musavi, Babak Samizadeh Pages 319-325
    Background and Objectives
    Punica granatum is a non-productive form of a plant and is used for the treatment of diseases in traditional medicine. In this study, we evaluate the antibacterial activity and the total phenol compounds of Punica granatum.
    Materials and Methods
    Disk and well diffusion methods and MIC were used to evaluate the antibacterial activity of hydro-alcoholic extract on S. aureus and E. coli compared to standard commercial antibiotic disks. Measurement of phenol compounds were performed by Seevers and Daly colorimetric methods (Folin-ciocalteu indicator).
    Results
    35 and 29 mm inhibition zones in S. aureus and 22 and 17 mm inhibition zones in E. coli were shown by disk and well diffusion method, respectively. Also, 7.8 mg/ml concentration of extract showed the MIC points for two bacteria. Phenol compound of extract was 233.15±5.1 mg/g of extraction.
    Conclusion
    Antibacterial effect of Punica granatum compared to antibiotics indicates the strong activity against examined bacteria. Extensive antibacterial study of Punica granatum is suggested.
    Keywords: Punica granatum, Antibacterial, Phenol compounds, Herbal extract
  • Saeedeh Jafarzadeh, Farzaneh Mobasheri *, Ehsan Bahramali Pages 326-333
    Background and Objective
    Caregivers awareness about family physician program is necessary to achieve its success and goals. This study was conducted to determine the caregivers’ awareness about family physician in urban areas of Fasa.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 411 patients referring to family physician clinics affiliated to Fasa University of Medical Sciences in winter 2014. The data were collected by a valid and reliable two-part questionnaire including demographic characteristics and 10 questions on people’s awareness about family physician program. The data were analyzed by using SPSS software version 19 by independent t-test, one-way ANOVA test, and chi square test. P-value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    17.3%, 61.5%, and 21.2% of people reported appropriate intermediate, and poor awareness about the program, respectively. The mean awareness score was 58/7 ± 14.5 (based on the score 100). But the mean score of the awareness about the rules and the referral system were higher compared to the awareness of how to get services in non-working hours from doctor, emergency services, hospitalization, and laboratory (9/15 ± 3/67 against 9/16 ± 2/50).
    Conclusion
    The majority of participants in Fasa family physician program reported average knowledge about this program; therefore, it is essential to improve people knowledge in order to succeed in this program.
    Keywords: Awareness, Caregivers, Family Physician, Fasa
  • Mohammad Ebrahim Bahram, Mohammad Javad Pourvaghar * Pages 334-342
    Background and Objective
    High levels of homocysteine inflammatory markers and C-Reactive Protein (CRP) cause many complications, including atherosclerosis, venous thrombosis, and cardiovascular problems. The objective of the present study was to investigate the effect of 12-weekHigh Intensity Interval Training (HIIT) on homocysteine, CRP, and body composition in overweight men.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study, 20 students of Kashan University of Medical Sciences with a body mass index between 25 and 30 kg/m2, were purposefully selected and were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group had practiced in the HIIT program with the intensity of up to 90 percent of maximum heart rate for 12 weeks. Before and after exercise, the amount of homocysteine, CRP, weight, body fat percentage, body mass index, and waist-to-hip ratio were calculated. The data were analyzed by using dependent and independent t-test at a significance level of P
    Results
    The results showed that12 weeks of HIIT had significant effects on reducing serum levels of homocysteine and HSCRP, body weight, body fat percentage, BMI, and WHR in the experimental group compared to the control group (P
    Conclusion
    It seems that 12 weeks of intense interval training as a non-invasive method can have a positive effect on reducing the amount of homocysteine, HS-CRP, and some anthropometric indexes of obesity and overweight.
    Keywords: Homocysteine, HS, CRP, HIIT, Body Composition, Overweight
  • Mohammad Mehdi Movahedi, Alireza Mehdizadeh *, Behnam Khalifeh, Samad Amani, Shahram Taeb, Hesamoddin Mostaghimi Pages 343-348
    Background and Objective
    Long term exposure to ionizing radiation and its complication have always been concerned by medical physicists. Some previous studies have shown that radiation dose to urology surgeons and involved personnel during mini C-arm fluoroscopy guided surgeries exceeds the secure threshold in some cases. In this study, we intend to evaluate the radiation exposure of urology surgeons and radiology personnel and compare these results to the standard thresholds.
    Material &
    Methods
    Four urology surgeons, eight residents and eight radiology personnel underwent radiation dosimetry on five different organs during three months. Mentioned surgeons used mini C-arm fluoroscopy and TLD-100s were used for dosimetry.
    Results
    Calculated mean for accumulative radiation exposure for Urology surgeons, residents and radiology personnel are 174, 198 and 184 milirem, respectively. The absorbed dose for different organs were calculated in descending order at dominant hand, thyroid, subdominant hand, Gonads and Chest wall.
    Conclusion
    According to the results, radiation exposure during fluoroscopy guided surgeries has not exceeded the standard threshold defined by National Council on Radiation Protection and Measurement (NCRP).
    Keywords: Urology surgeons, Radiology personnel, Dosimetry, C, arm Fluoroscopy
  • Esmaeil Khoshnam, Marzyeh Jaafari, Amin Bahaoddini *, Maryam Owjfard Pages 349-355
    Background and Objective
    Electromagnetic waves with the frequencies of 0–300 Hz and the intensity of 0.1–100 millitesla can affect several cellular activities. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of prolonged exposure to extremely low frequency electromagnetic fields (ELF) on the adrenergic system in the small intestine.
    Materials and Methods
    21 adult male rats were divided into three groups. The first group was experimental group which exposed to ELF (50Hz, 1mT) for 75 days in powered on solenoid. The second group was sham group which was kept in similar conditions as the first group but in powered off solenoid. The third group or the control group was kept in animal house condition. The isolated strips of the colon were inserted into organ bath and were linked to power lab A to D system force transducer and their mechanical activity were recorded in response to different doses of Isoproterenol (10-4 M and10-5 M). The data were analyzed using one-way ANOVA test.
    Result
    The results showed a significant increase (p≤0.05) of ileum basal contractions in experimental group compared to control and sham groups. While the relaxation changes of ileum in response to the different doses of isoproterenol (β2 adrenergic receptors agonist) in the experimental group compared to the sham and control groups was not statistically significant.
    Conclusion
    It can be concluded that prolonged exposure to extremely low frequency electromagnetic fields may not affect β2 -adrenergic receptors activity.
    Keywords: Electromagnetic field, ?2, adrenergic, Ileum
  • Minoo Ghahraman *, Mohammad Hasan Askari, Azam Dehghani Pages 356-364
    Background and Objective
    Anesthesiologists are often facing patients who suffer from hypothermia during anesthesia and shivering after surgery. This study compared the effects of anesthesia with isoflurane and propofol on the intensity of body temperature reduction during anesthesia in knee arthroscopy surgery.
    Material &
    Methods
    The study was done as a double blinded randomized clinical trial. From 40 patients who underwent knee arthroscopy surgery, 20 subjects were placed in isoflurane group and 20 in the propofol group. Changes in surface and core body temperature, hemodynamic, and shivering after anesthesia in different times were evaluated. The central body temperature for each patient was measured through the tympanic membrane, and the surface temperature of the body was measured through the axillary. SPSS was used for statistical analysis. Data were compared via Student’s t-test analysis. Changes between time points were examined using repeated measurement ANOVA. Comparison of qualitative variables was done by Chi-square test between groups.
    Results
    Core body temperature in propofol group significantly increased compared with the isoflurane group during anesthesia and after anesthesia (P0.05), and surface body temperature in propofol group significantly increased in the isoflurane group during and after the anesthesia (P0.05); in the propofol group, the chill rate increased more significantly than the isoflurane group. Furthermore, changes in systolic blood pressure and diastolic blood pressure showed no significant difference between the two groups at different times during and after the anesthesia (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that propofol is better than isoflurane in controlling body temperature during and after anesthesia and shivering post-surgery.
    Keywords: Isoflurane, Propofol, Knee Arthroscopy Surgery, Body Temperature, Shivering
  • Shahin Aalaei Diman *, Mehdi Mohamadzade, Yaghub Pazhang Pages 365-372
    Backgrond &
    Objective
    This study was performed to evaluate the antitumor effects of valproic acid (VPA) drug on K562 cells in vitro.
    Material &
    Methods
    For this purpose, K562 cells were cultured and treated with different doses of valproic acid, and its antitumor properties were measured by MTT assay 24, 48, and 72 hours after treatment. Then, DNA electrophoresis and staining with Hoechst were used to analyze apoptotic cells in vitro.
    Results
    The antitumor effects of valproic acid increased in a dose- and time- dependent manner. Also, the apoptotic effects of the drug were approved by electrophoresis. The maximum inhibitory effect was observed in higher concentration and after 72 hours treatment. IC50 was calculated 80Mµ by Compusyn software. The results showed that valproic acid was an efficient drug for inhibiting K562 cells, and its antitumoric effect would warrant further.
    Conclusion
    Accordingly, valproic acid is suitable for inhibiting K562 cells, and these antitumoric properties would warrant further studies on the clinical application of valproic acid. Therefore, this drug might be effective for the prevention and treatment of chronic myeloid leukemia.
    Keywords: Valproic Acid, In Vitro, Antitumoric Properties, K562 Cell Line, Apoptosis
  • Abdolreza Kazemi *, Jamileh Kermani, Masoud Rahmati Pages 373-379
    Background and Objective
    Adaptations in neuromuscular system are due to changes in the expression and activity of proteins and its transmitters. JIP 3 protein plays a role in the regulation of structure and function of neurons as well as the establishment of multi-nuclear muscle cells. Considering the effects of exercise on neuromuscular system, the present study aimed to investigate the effects of 6 weeks of endurance training on JIP3 gene expression in soleus muscle of male Wistar rats.
    Material &
    Methods
    Ten Wistar male rats were randomly assigned in two groups: trained and control. Endurance training protocol was performed for 6 weeks. Forty eight hours after final training session, the rats were dissected, and soleus muscle was removed. JIP3 gene expression was performed through Real Time PCR method.
    Results
    Endurance training increased JIP3 gene expression significantly compared to the control group.
    Conclusion
    It appears that a period of endurance training increases intramuscular gene expression of JIP3 through this can lead to a better consistency and functionality in the muscles.
    Keywords: Gene Expression, Endurance Training, JIP3
  • Kourosh Bamdad *, Fatemeh Rahimi Gharemirshamlu, Sirous Naeimi Pages 380-388
    Background and Objective
    Single nucleotide polymorphisms are the cause of genetic variation to living organisms. Single nucleotide polymorphisms alter residues in the protein sequence. In this investigation, the relationship between prion protein gene polymorphisms and its relevance to pathogenicity was studied.
    Material &
    Method
    Amino acid sequence of the main isoform from the human prion protein gene (PRNP) was extracted from UniProt database and evaluated by FoldAmyloid and AmylPred servers. All non-synonymous single nucleotide polymorphisms (nsSNPs) from SNP database (dbSNP) were further analyzed by bioinformatics servers including SIFT, PolyPhen-2, I-Mutant-3.0, PANTHER, SNPs & GO, PHD-SNP, Meta-SNP, and MutPred to determine the most damaging nsSNPs.
    Results
    The results of the first structure analyses by FoldAmyloid and AmylPerd servers implied that regions including 5-15, 174-178, 180-184, 211-217, and 240-252 were the most sensitive parts of the protein sequence to amyloidosis. Screening all nsSNPs of the main protein isoform using bioinformatic servers revealed that substitution of Aspartic acid with Valine at position 178 (ID code: rs11538766) was the most deleterious nsSNP in the protein structure.
    Conclusion
    Substitution of the Aspartic acid with Valine at position 178 (D178V) was the most pathogenic mutation in the human prion protein gene. Analyses from the MutPred server also showed that beta-sheets’ increment in the secondary structure was the main reason behind the molecular mechanism of the prion protein aggregation.
    Keywords: Non, Synonymous Single Nucleotide Polymorphism, Human Prion Protein, D178V
  • Seyed Ali Hoseini *, Abdosaleh Zar, Seyed Ali Hoseini, Ghobad Hassanpour, Maryam Kheirdeh, Mehdi Noura Pages 389-398
    Background and Objective
    Narcotics abuse can induce liver disorders; nevertheless, exercises improve liver disorders. The present research aimed to review the effect of eight weeks forced swimming training with methadone supplementation on liver enzymes of rats.
    Material &
    Method
    In this experimental research, 48 rats were selected, and after one week adaptation to lab environment, they were randomly divided into four groups of 12 rats including (1) forced swimming training, (2) methadone supplementation, (3) forced swimming training with methadone supplementation, and (4) control. Groups 2 and 3 used 2 mg/kg methadone daily for 8 weeks. Also, groups 1 and 3 swam for 8 weeks, three sessions per week and each session for 30 minutes. For statistical analysis of data, one way ANOVA and Tukey post hoc tests were used (α≤0.05).
    Results
    Findings showed that forced swimming training, methadone supplementation, and forced swimming training with methadone supplementation had no significant effect on AST (P=0.90) and ALT (P=0.99) enzymes; forced swimming training had significant effect on increase of ALP (P=0.001); also, forced swimming training, compared with methadone supplementation and combination of forced swimming training with methadone supplementation, had significant effect on increase of ALP (P=0.001).
    Conclusion
    Accordingly, 8 weeks of forced swimming training with methadone has possibly no significant effect on liver enzymes.
    Keywords: Forced Swimming Training, Aspartate Aminotransferase, Alanine aminotransferase, Alkaline Phosphatase, Methadone
  • Ali Mojtahedin* Pages 399-408
    Background and Objective
    One of the plants used in traditional medicine is lemon which has analgesic effect. However, little research has been performed on the analgesic effect of lemon and mechanisms of action with an emphasis on neurotransmitters systems. Therefore, the present study set to investigate the peripheral effects of lemon essential oil on somatic pain using formalin test with an emphasis on histaminergic system in male Wistar rats.
    Materiala &
    Methods
    Sixty male rats weighing approximately 200-250g and aged 14-16 wk were divided into 10 groups: sham (Salin Formalin 1% intraplantar), three treatment groups with lemon essential oil (EO) (12.5, 25 and 50 mg/kg), three treatment groups with Chlorpheniramine (5, 10 and 20 mg/kg), 1 treatment group with Histamine (10 mg/kg), 1 pretreatment group with Chlorpheniramine (20 mg/kg) EO (50mg/kg), and 1 pretreatment group with Histamine (10 mg/kg) EO (50 mg/kg). Formalin test was used to assess somatic pain. Data analysis was performed using one-way ANOVA.
    Results
    Intraperitoneal injection of lemon essential oil reduced the pain response induced by formalin in both phases (P
    Conclusion
    Lemon essential oil had analgesic effects, probably caused by the histaminergic system.
    Keywords: Citrus Limon L., Somatic Pain, Histaminergic System, Formalin Test
  • Mitra Soltanian, Farhood Nikouee * Pages 409-415
    Background and Objective
    Breast feeding is the only food created exclusively for human, and its ingredients are according to the needs of the infant's body and it provides the most appropriate growth conditions. Mother’s BMI is one of the most important factors in duration of lactation. Few studies have yielded conflicting results in this field. The present inquiry set to determine the relation between maternal BMI before pregnancy and duration of breast feeding.
    Material &
    Methods
    A retrospective cohort study was conducted. The samples consisted of 243 mothers who had 2-4 years old children and were visited in Shiraz urban health centers for their growth monitoring. Stratified sampling method was applied, and the data were collected through questionnaires on their medical records.
    Results
    There was a statistical significant relationship between BMI and breast feeding duration. There was not any statistical significant relationship between duration of breast feeding and mother and her husband’s education, mother's occupation, mother's age, type of delivery, and child gender.
    Conclusion
    Considering the relationship between short duration of breast feeding and maternal obesity, health education should be made for balancing mother's weight and contribute to the health of mothers and their children. Further research is recommended to confirm the results.
    Keywords: Body Mass Index, Duration of Breast Feeding, Lactating Women, Shiraz
  • Mohammad Reza Sasani * Page 416
    I read, with interest, the article entitled “The Orbital and Sinonasal Hemangiopericytoma, 2 Case Reports” by Maryam Maghbol et al. published in this journal. I would like to draw attention to the number of reported orbital hemangiopericytomas and a possible risk factor for this tumor.
    Accordingly, in the discussion and conclusion section, the authors claimed that thirty-three cases of orbital hemangiopericytomas already has been published. However, with regard to the literature, at least 50 cases of this tumor already has been published.
    Moreover, the authors affirm that no specific risk factor already has been recognized for this tumor. In a study stated that previous trauma has a possible role in the origin of hemangiopericytomas.
    Keywords: Orbital Neoplasms, Hemangiopericytoma, Risk Factors