فهرست مطالب

Advanced Biomedical Sciences - Volume:6 Issue: 4, 2017

Journal of Advanced Biomedical Sciences
Volume:6 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مقالات مروری
  • صمد ندری *، احسان صبوری، پریسا ندری، قاسم براتی صفحات 417-425
    سالیان متمادی مغز استخوان را به عنوان منبع اولیه سلول های بنیادی خون ساز می دانستند. تحقیقات اخیر نشان داده است که در مغز استخوان علاوه بر سلول های خونی مجموعه هتروژنی از سلول های بنیادی غیر خون ساز وجود دارد. تابه حال محققین با روش های مختلف و بعضا مشابهی سلول های بنیادی غیرخونساز، با اسامی مختلفی از قبیل سلول های بنیادی مزانشیمی و یا سلول های پروژنیتور با پتانسیل چند دودمانی را از منابع بافتی و از گونه های حیوانی مختلف جداسازی کرده اند. توانایی تمایز این سلول ها به دودمان های مزانشیمی زمینه تحقیقاتی مناسبی را در مهندسی بافت و طب ترمیمی ایجاد نموده است. از سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان موش به عنوان مدل مناسبی در تحقیقات پیش کلینیکی روی سلول درمانی انسانی یاد می شود. بااین وجود جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان موش به عنوان یک مسئله حل نشده در پژوهش های سلول های بنیادی مزانشیمی مطرح است. در این مقاله مروری روش های بکار گرفته شده در جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی موش موردبحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی موش، مغز استخوان، جداسازی
  • منظربانو شجاعی فرد، سمیرا ملک زاده *، مهرداد شریعتی صفحات 426-439
    مقدمه
    ناهنجاری شناسی یا تراتولوژی شاخه ای از علم جنین شناسی است که به مطالعه علل، مکانیسم ها و الگوی تکوین غیرطبیعی می پردازد. تراتوژن ها به عوامل آسیب زای رشد جنین در دوره بارداری گفته می شود که برخی از آن ها از سد جفتی عبور کرده و بر دوره های تکوینی تاثیر سوء می گذارند و سبب ایجاد ناهنجاری می شود، هرچند داروهای تراتوژن ممکن است باعث بهبود حال عمومی مادر شوند اما برای جنین سمی بوده و باعث تاثیرات و نقایص متعددی می شوند. ازآنجاکه سلامت جنین و بررسی فاکتورهای خطر در این دوران اهمیت به سزایی دارد، هدف از این مقاله مروری بررسی برخی از انواع تراتوژن ها (از قبیل اشعه، عوامل عفونی، اختلالات دمایی و شرایط مادری) و سپس به طور خاص اثر داروهای تراتوژن بر جنین که شامل برخی از داروهای مجاز (از قبیل استامینوفن، تالیدومید، آسیکلوویر، آرام بخش ها و ضد تشنج ها) و داروهای غیرمجاز (از قبیل نیکوتین، الکل، کوکائین و ماری جوانا) است.
    نتیجه گیری
    به طورکلی تراتوژن ها بسته به نوع و زمان مصرف آن ها در دوران بارداری اثرات منفی بر جنین می گذارند و منجر به نقایص و اختلالات جبران ناپذیری می شوند که شناخت هرچه بهتر آن ها می تواند از این نقایص جلوگیری کند، چراکه بسیاری از داروهای بهبوددهنده حال مادر دارای مشابهاتی از همان دارو ولی با تراتوژنیسیته پایین تر هستند.
    کلیدواژگان: تراتوژلوژی، تراتوژن، داروهای تراتوژنیک، تکوین جنین
  • مقالات پژوهشی
  • مهری آزاد بخت، مینا رمضانی*، سهیلا ابراهیمی، هانیه مرادی صفحات 440-446
    زمینه و هدف
    رتینوئیدها، مولکول های مهمی هستند که فرآیندهای اساسی نمو را در تمام مهره داران تنظیم می کنند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر رتینوئیک اسید بر فرآیند نمو بیضه است.
    مواد و روش ها
    یک گروه از موش های تازه به دنیا آمده نژاد NMRI تحت تزریق داخل صفاقی رتینوئیک اسید به میزان mg/Kg.b.w 25 قرار گرفتند و گروه دیگر بدون تزریق بودند. پس از 21 روز حیوانات نر جدا و در 60 روزگی کشته شدند و بیضه ها از بدن آن ها خارج گردید. از هر گروه، هفت سر موش از لحاظ ویژگی ظاهری بیضه مورد مشاهده قرار گرفتند. در بررسی میکروسکوپ نوری، شمارش سلولی اپی تلیوم لوله های منی ساز انجام شد و قطر لوله های منی ساز اندازه گیری شد و با آزمون آماری T-test بین گروه های کنترل و آزمایش مقایسه صورت گرفت.
    نتایج
    وزن بیضه در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنی داری نداشت. در اپی تلیوم زایای بیضه، ضخامت اپی تلیوم و تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتیدهای گرد و طویل شده در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    به کارگیری رتینوئیک اسید پس از تولد، بر نمو بیضه و اپی تلیوم لوله های منی ساز آن، موثر است. حتی دوز ناچیز آن بر تقسیمات سلولی اپی تلیوم منی ساز اثر مخربی دارد به طوری که تعداد سلول های زایا تحت تاثیر آن کاهش می یابد؛ لذا در استفاده از ویتامین A و مشتقات سنتتیک آن مانند رتینوئیک اسید برای مادران باردار و شیرده باید احتیاط لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: رتینوئیک اسید، رشد و نمو، بیضه، موش
  • عبدالعزیز حق نگهدار، صدف لهراسب*، لیلا خجسته پور صفحات 446-457
    زمینه و هدف
    کنترل عفونت در مراکز دندانپزشکی، تحت تاثیر دیدگاه و میزان آگاهی افراد از مکانیسم های انتقال عفونت است. این مطالعه به منظور بررسی آگاهی و نگرش دندان پزشکان عمومی شهر شیراز در ارتباط با میزان رعایت کنترل عفونت در زمان تهیه کلیشه های رادیوگرافی داخل دهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مقاله مقطعی-تحلیلی، نگرش و آگاهی 45 دندان پزشک مرد و 25 دندان پزشک زن شاغل در شهر شیراز که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند را از طریق تکمیل پرسشنامه ای که بدین منظور طراحی و روایی و پایایی آن تائید شده بود موردبررسی قرار داد. جهت تحلیل نتایج از تست های آلفا کرونباخ و one-way ANOVA، student’s t-test و pearson’s correlation coefficient در SPSS (V.21) استفاده گردید.
    نتایج
    میانگین سنی افراد موردمطالعه 72/10±59/40 و متوسط سابقه کار آن ها 75/9± 49/13 سال بود. نمره میانگین آگاهی در مورد کنترل عفونت حین انجام رادیوگرافی های داخل دهانی، کمتر از پنجاه درصد نمره ی قابل کسب بود و در حد ضعیف ارزیابی شد. اختلاف معناداری در سطح آگاهی مردان و زنان وجود نداشت (P>0.05) و همچنین رابطه ی معناداری بین میزان آگاهی با سن و سابقه کار و دانشگاه محل تحصیل مشاهده نگردید (P>0.05). نگرش دندان پزشکان موردمطالعه در ارتباط با کنترل عفونت در زمان تهیه رادیوگرافی های داخل دهانی متوسط تا خوب ارزیابی گردید.
    نتیجه گیری
    دلیل اساسی مشکلات موجود ناکافی بودن آگاهی دندان پزشکان در زمینه ی موردنظر است و راهکار افزایش آگاهی و نگرش دندان پزشکان و فرهنگ سازی در بین آنان جهت بهبود عملکرد آن ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، آموزش، کنترل عفونت، رادیوگرافی داخل دهانی
  • سعید غلامزاده، مریم اخگری، محمد زارع نژاد*، جابر قره داغی، محمود منتظری، علیرضا درورچی، بهاره کاظمی صفحات 458-465
    مقدمه
    مسمومیت حاد با سیانید به صورت عمدی به قصد خودکشی و یا با مصرف سهوی اتفاق می افتد. تفسیر نتایج حاصل از آنالیز سیانید در نمونه های زیستی پس از مرگ از جنبه قضایی- قانونی بسیار اهمیت دارد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مورد - شاهدی بافت کبد از 100 مورد جسد غیر فاسد در طول 24 ماه جمع آوری شد. نمونه ها به سه قسمت تقسیم شدند. یک قسمت از بافت کبد و ریه در روز اول ارجاع نمونه، از نظر وجود سیانید به روش آبی پروس موردبررسی کیفی و کمی اندازه گیری سیانید به روش سلول کانوی قرار گرفت. قسمت دوم و سوم نمونه به ترتیب به مدت یک ماه و دو ماه در دمای Co4 قرار گرفتند. نمونه های مثبت کبد و ریه از نظر میزان سیانید به روش سلول کانوی آنالیز گردیدند.
    نتایج
    نتایج آنالیز سیانید نشان دادند که تنها در 6 نمونه در کلیه مقاطع زمانی (بدو ورود، یک ماه و دو ماه پس از ارجاع) مثبت بود و باقی 94 نمونه در کلیه مقاطع زمانی از نظر وجود سیانید منفی بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تولید سیانید در نمونه های کبد دیده نشد؛ بنابراین در تحقیق حاضر مدت زمان نگهداری تاثیری بر تولید سیانید در نمونه بافت کبد و ریه نداشت. تغییرات میزان سیانید در بافت های مذکور از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج حاصل از تحقیق حاضر به صورت کمی بر روی تعداد بیشتری نمونه ارزش خود را بیشتر از پیش نشان خواهد داد.
    کلیدواژگان: سیانید، آبی پروس، سم شناسی، کبد، ریه
  • فریبا نوری، مهری آزادبخت، پریا پرتو*، زهره بزاز صفحات 466-473
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین علت ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری در زنان بوده که یکی از راه های درمان این سندرم استفاده از داروهای حساس کننده به انسولین است. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی تاثیر داروی ریپاگلینید بر هیستومورفولوژی تخمدان پلی کیستیک است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه القای تخمدان پلی کیستیک با تزریق تستوسترون انانتات به موش های نابالغ 5 تا 7 هفته ای در مدت 4 هفته انجام شد. سپس موش ها در دو گروه تقسیم شدند. گروه یک: کنترل بدون دریافت هیچ دارویی، گروه دو: داروی ریپاگلینید با دوز 30 میکروگرم به ازای هر سر موش دریافت نمودند. وزن بدن، نسبت وزن تخمدان به وزن حیوان، قطر تخمدان، تغییرات هیستولوژی تخمدان ها و ویژگی های بافت تخمدان با شمارش فولیکول ها موردبررسی قرار گرفت. برای این مطالعه از تست آماری تی تست استفاده شد (P£0.05.(T-test.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که ریپاگلینید کاهش معنی داری بر وزن حیوان و قطر تخمدان داشت (P£0.05). ریپاگلینید همچنین باعث کاهش تغییرات تونیکا آلبوژینه، هیپرتکوز، تعداد اووسیت دژنره،، از هم گسیختگی و پیکنوزه شدن سلول های گرانولوزا و افزایش عروق خونی گردید. میانگین فولیکول های پریموردیال، پرایمری، پره آنترال، کیستیک و آترتیک در گروه ریپاگلینید نسبت به کنترل کاهش معنادار نشان داد (P£0.05).
    نتیجه گیری
    ریپاگلینید می تواند آسیب های ناشی از تخمدان پلی کیستیک را جبران کند. توصیه می شود مطالعات بیشتری در این خصوص انجام شود
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ریپاگلینید، دیابت، باروری
  • حمیرا ایزدی، نوشین سهرابی *، مجید تبیانیان، نادر مصوری، مهدی مهدوی صفحات 474-480
    زمینه و هدف
    بیماری سل، نوعی عفونت مشترک بین انسان و دام است که توسط باسیلی به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. به دلیل وجود آنتی ژن های مشترک با انواع غیر بیماری زای این باکتری، تشخیص دقیق و سریع این بیماری دارای پیچیدگی است؛ لذا یافتن روش تشخیصی سریع با حساسیت و ویژگی بالا در این بیماری حائز اهمیت ویژه است. هدف از این مطالعه ارزیابی عیار سرمی آنتی بادی علیه آنتی ژن نوترکیب ESAT-6، که مختص سویه های بیماری زای مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است، در بیماران مبتلا به سل است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه سطح سرمی آنتی بادی اختصاصی برعلیه آنتی ژن نوترکیب ESAT-6، در نمونه سرم 55 بیمار مبتلا به بیماری سل و 28 نمونه سالم، با روش الایزای غیرمستقیم اندازه گیری شد. درنهایت میزان حساسیت و ویژگی این روش در مقایسه با کشت باکتری محاسبه گردید.
    نتایج
    میزان آنتی بادی برعلیه آنتی ژن ESAT-6 در افراد مبتلا به سل به صورت کاملا معناداری از افراد سالم بالاتر بود. درنتیجه آزمون الایزای انجام شده در این تحقیق، حساسیت و ویژگی این روش به ترتیب 45/85 و 9/80 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد که استفاده از روش الایزا برای تعیین تیتر آنتی بادی علیه آنتی ژن ESAT-6 می تواند به عنوان روش تشخیصی دقیق و سریع جایگزین آزمون های قدیمی تشخیصی این بیماری شود.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، ESAT-6، آنتی بادی، الایزا
  • علی راموز، مهدیه حسینی*، یدالله احمدی عصر بدر صفحات 481-487
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، بررسی میزان تغییرات پارامترهای آنالیز مایع منی در بیماران پیوند کلیه تحت درمان با داروهای ایمنوساپرسیو است.
    مواد و روش ها
    تمامی بیماران مرد که عمل پیوند کلیه انجام داده و تحت درمان با رژیم تاکرولیموس یا سیکلوسپورین قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. آزمایش های منی بیماران، تحت آنالیز از نظر تعداد و حرکت اسپرم ها قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین شمارش تعداد اسپرم ها در هردو گروه سیکلوسپورین و تاکرولیموس قبل از عمل و شروع درمان به ترتیب 106×73/1 و 106×08/2 و بعد از عمل 106×2/1 و 106×22/1 بود که مقایسه این مقادیر نشان دهنده ی کاهش معنی دار تعداد اسپرم ها در این بیماران بود (P=0.008) (P=0.002).
    میانگین درصد اسپرم های متحرک بیماران تحت درمان با سیکلوسپورین و تاکرولیموس قبل از عمل و شروع درمان به ترتیب 10/45% و 46% بود که بعد از عمل این مقادیر به 50/40% و 38% کاهش یافته بود که نشان دهنده ی کاهش معنی دار تحرک اسپرم ها بود (P= 0.001) (P=0.002). میزان تحرک اسپرم های بیماران تحت درمان با سیکلوسپورین به طور معنی داری بیشتر بود (P=0.022).
    نتیجه گیری
    تاکرولیموس به طور معنی داری بیش از داروی سیکلوسپورین سبب کاهش تحرک اسپرم ها در افراد تحت درمان می شوند.
    کلیدواژگان: ناباروری، سیکلوسپورین، اسپرموگرام، تاکرولیموس
  • شاهین حاجی قهرمانی* صفحات 488-495
    زمینه و هدف
    تجویز مواد بیهوشی به جوجه های گوشتی نیازمند دقت قابل ملاحظه ای است تا تزریق دارو به پرنده را ایمن کند. هدف از این مطالعه ارزیابی چندین ترکیب داروئی برای ایجاد بیهوشی عضلانی در جوجه های گوشتی برای مطالعات فیزیولوژیک، تغذیه ای، فارماکولوژیک و تحقیقات دیگر است.
    مواد و روش ها
    60 قطعه جوجه در 6 گروه مختلف به طور تصادفی تقسیم بندی شده و داروی بیهوشی کتامین را در ترکیب با زایلازین، میدازولام یا آسپرومازین دریافت نمودند. تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس، زمان القاء بیهوشی، طول مدت بیهوشی جراحی و دوره بیهوشی سبک اندازه گیری شدند.
    نتایج
    القاء بیهوشی به صورت معنی دار در تجویز ترکیب های میدازولام- کتامین و آسپرومازین- کتامین نسبت به گروه های دیگر طولانی تر بود (05/0P<). طول دوره بیهوشی جراحی در ترکیب زایلازین - میدازولام - کتامین طولانی تر از همه و در ترکیب میدازولام - کتامین و آسپرومازین- کتامین از همه کوتاه تر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    باید بیان داشت که موثرترین ترکیبات بیهوشی که دوره طولانی تری از بیهوشی جراحی را تامین می کنند عبارتند از: زایلازین - آسپرومازین- کتامین و زایلازین- میدازولام - کتامین. ترکیبات دیگر در این مطالعه بیهوشی جراحی مناسب تولید نمی کنند، اما تغییرات اندک در داده های فیزیولوژیک ایجاد می کنند.
    کلیدواژگان: بیهوشی، جوجه، کتامین، آسپرومازین، زایلازین
  • زهرا توسلی، حمیده روحانی نژاد، جلیل فلاح مهرآبادی* صفحات 496-503
    زمینه و هدف
    باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با ترشح انتروتوکسین های متعدد باعث بیماری های مختلف می شود، به همین دلیل روش های موثر و آسان شناسایی انتروتوکسین ها موردنیاز است. امروزه غالبا از روش های ایمونوشیمیایی برمبنای آنتی بادی های مونوکلونال استفاده می شود. در سرم خون خانواده شترسانان آنتی بادی های زنجیره سنگین یافت شده که VHH یا نانوبادی نامیده می شوند. خصوصیات منحصربه فرد این آنتی بادی ها از قبیل اتصال به مولکول های کوچک نظیر توکسین ها، آن ها را کاندیدهای جذابی برای توسعه ترکیبات دارویی نموده است. برای دستیابی به مولکول VHH علیه انتروتوکسین B استافیلوکوکوس تحقیق حاضر انجام شده است.
    مواد و روش ها
    غنی سازی کتابخانه ی فاژی به منظور جداسازی نانوبادی های اختصاصی علیه توکسین در کارهای قبل انجام شده بود. در ادامه وکتور pCANTAB 5E حاوی VHH از باکتری E.coli سویه xl1blue، استخراج و پس از انجام واکنش PCR با پرایمرهای مربوطه، ساب کلونینگ در وکتور بیانی (+)pET21a با مکان های برش NdeI و XhoI صورت گرفت. ترانسفورماسیون وکتور درون باکتری E.coli سویه بیانی (DE3) BL2I انجام شد. سپس سلول ها تحت القای IPTG قرار گرفتند و زمان و شرایط تولید بهینه گردید، درنهایت بیان پروتئین توسط تکنیک SDS-PAGE و وسترن بلات مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    برای تایید کلونینگ ژن نانوبادی درون وکتور pET21a(+)، توالی نوکلئوتیدی ژن آنالیز و ترانسفورم به باکتری E.coli سویه DE3))BL21 با موفقیت انجام شد. پس از القاء، پروتئین فعال درون سلول توسط روش SDS-PAGE مشاهده و توسط لکه گذاری وسترن تایید شد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق کلونینگ، ساب کلونینگ و بیان ژن نانوبادی انجام شد. تولید این پروتئین نوترکیب می تواند گامی مهم در جهت توسعه روش های درمانی جدید و یا تولید واکسن علیه انتروتوکسین B باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بردارد.
    کلیدواژگان: نانوبادی، VHH، انتروتوکسین B، استافیلوکوکوس اورئوس
  • معصومه اسماعیلی*، نرگس اعتماددار، یوسف غلامپور صفحات 504-511
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و سبک های مقابله ای با توجه به نقش تاب آوری در بین بیماران مبتلا به MS شهر شیراز انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی بیماران عضو انجمن MS شهر شیراز است که تعداد 115 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از 3 آزمون تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسشنامه شخصیت پنج عاملی نئو و راهکارهای مقابله ای فولکمن و لازاروس استفاده شد. تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS (V.21) ورژن 21 و با روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام گرفت.
    نتایج
    روان رنجوری بالا در افراد مبتلا به ام اس باعث کاهش تاب آوری در برابر مشکلات می شود (279/0- r=). همچنین افراد مبتلا به ام اس در مقابله با مشکلات به صورت هیجانی رفتار می کنند. سبک مقابله هیجانی با مقدار 023/0 p=و 429/0B= و ویژگی شخصیتی روان رنجوری با 046/0 p= و 388/0 B= قادر به پیش بینی تاب آوری هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، متخصصان در این زمینه می توانند علاوه بر اطلاع رسانی به افراد مبتلا، با انجام مداوم آموزش های روان شناختی، نقش موثری در کاهش روان رنجوری، اضطراب و نگرانی و به تبع آن بالا بردن سطح تاب آوری در این افراد داشته باشند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سبک های مقابله ای، تاب آوری، بیماری ام اس
  • علی محمدزاده*، علی خیری هیق، مجید واحدی صفحات 512-521
    زمینه و هدف
    اختلالات وسواسی – جبری و افسردگی اساسی همپوشی هایی با یکدیگر دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه دو اختلال از نظر کمال گرایی و ابعاد آن می باشد.
    مواد و روش ها
    طرح این پژوهش از نوع علی - مقایسه ای بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را تمامی افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تبریز تشکیل می دادند و از بین آنها 30 نفر بیمار مبتلا به اختلال وسواسی- جبری، 30 نفر بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به همراه 30 نفر گروه کنترل همتا مورد بررسی قرار گرفتند. شرکت کننده ها به پرسشنامه کمال گرایی هیل پاسخ دادند. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات کمال گرایی و ابعاد مثبت و منفی آن در مبتلایان به دو اختلال وسواسی - جبری و افسردگی اساسی بیشتر از افراد عادی است (001/0 < P). همچنین هیچ گونه تفاوت معناداری در میانگین نمرات کمال گرایی مثبت و منفی در بین مبتلایان به این اختلالات مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    کمال گرایی مولفه مشترک در اختلالات افسردگی اساسی و وسواسی – جبری است.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، اختلال وسواسی، جبری، اختلال افسردگی اساسی
  • حسین برنجیان تبریزی *، شادمهر میردار، محمد مهدی مغنی باشی، زربخت انصاری پیرسرایی صفحات 522-529
    زمینه و هدف
    تمرین تناوبی شدید به عنوان یک استراتژی موثر در ایجاد سازگاری های تمرین استقامتی شناخته شده است. بااین حال تاثیر تمرین های ورزشی بر تغییرات میتوکندریایی بافت ریه به درستی شناخته نشده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن های NRF-1 و PGC-1α در سطح mRNA بافت ریه بود.
    مواد و روش ها
    20 سر رت نر نژاد ویستار (سن 4 هفته، 9±68 گرم) به صورت تصادفی و مساوی به گروه های تمرین 6 هفته، تمرین 9 هفته، کنترل 6 هفته و کنترل 9 هفته تقسیم شدند. تمرین تناوبی شدید با سرعت 25 متر بر دقیقه شروع و با سرعت 70 متر بر دقیقه در انتهای هفته نهم به پایان رسید. پس از نمونه برداری بافتی، استخراج RNA و سنتز cDNA، بیان ژن ها با کمک تکنیک Real time RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    این پژوهش نشان داد که تمرین باعث افزایش بیان NRF-1 و PGC-1α می شود. تفاوت معنی داری در بیان NRF-1 و PGC-1α بین گروه تمرین 9 هفته و کنترل 9 هفته ای مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، به نظر می رسد تمرینات تناوبی شدید می تواند سبب تغییراتی در محتوی میتوکندریایی و احتمالا بایوژنز میتوکندریایی در بافت ریه شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، بایوژنز میتوکندریایی، بافت ریه
  • نادر تنیده، سیده لیلا نعمت الهی*، سید وحید حسینی، مسعود حسین زاده، داوود مهربانی، علیرضا صفرپور، مسعود سپهری منش، امید کوهی حسین آبادی، اسما نجیبی صفحات 530-537
    زمینه و هدف
    اثر ضدالتهابی علف چای از دیرباز موردتوجه بوده است. کولیت اولسروز یک فرم از بیماری های مزمن التهابی روده است. در این مطالعه اثرات علف چای بر تغییرات هیستوپاتولوژیکی و سطح مالون دی آلدهید (MDA) به دست آمده از بافت کولون رت ها با کولیت ایجادشده ارزیابی گردید.
    مواد و روش ها
    70 سر رت نر از نژاد Sprague Dawley در 7 گروه به تعداد مساوی تقسیم شدند. کولیت به وسیله اسیداستیک در آن ها ایجاد شد. گروه 1 و 2، 1 سی سی محلول خوراکی با غلظت های به ترتیب mg/kg600 و mg/kg300 دریافت کردند. در گروه 3 و 4، 1 سی سی ژل به ترتیب 20 و 10 درصد انما شد. در گروه 5 به عنوان گروه کنترل مثبت 1 سی سی آساکول انما گردید و در گروه 6 به عنوان گروه کنترل منفی 1 سی سی نرمال سالین انما شد. گروه 7 تنها ژل پایه از طریق انما دریافت کرد. نمونه کولون رت ها جهت ارزیابی تغییرات هیستوپاتولوژیک و سطح MDA بافتی بعد از گذشت 7 روز از شروع درمان بررسی شدند.
    نتایج
    عصاره علف چای در دو فرم خوراکی و انما از طریق کاهش فعالیت MDA اثرات درمانی بهتری روی بافت رت هایی که کولیت در آن ها ایجادشده بود داشتند. در فرم انما، ژل 20 درصد اثر بهتری نسبت به ژل 10 درصد نشان داد. در فرم خوراکی با دوز mg/kg600 نسبت به mg/kg300 اثر درمانی بهتری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    علف چای می تواند به عنوان درمان انتخابی مخصوصا در فرم انما در بیماری کولیت استفاده شود.
    کلیدواژگان: علف چای، کولیت، بیماری التهابی مزمن روده، مالون دی آلدهید
  • توحید بابازاده، امین کیانی، فاطمه مرادی، فریبا شریعت، مرتضی بنای جدی* صفحات 538-547
    زمینه و هدف
    دیابت شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات سوخت وساز است که در صورت عدم کنترل آن، می تواند باعث کاهش کیفیت زندگی در مبتلایان شود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش رفتارهای خود مراقبتی بر کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1394 بر روی 90 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در شهرستان چالدران اجرا شد. بیماران به صورت تصادفی سازی طبقه ای در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد، در دو مرحله قبل و 3 ماه پس از مداخله آموزشی گردآوری گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تی زوجی و مستقل در سطح معنی دار 05/0 استفاده شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سن بیماران 5/9± 3/46 بود. نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمرات متغیرهای آگاهی، نگرش و رفتارهای خود مراقبتی گروه مداخله به طوری معنی داری افزایش یافته است (05/0>p)، اما تغییرات انجام شده در گروه کنترل معنی دار نبود. همچنین مداخله آموزشی تاثیر معنی دار در بهبود کیفیت زندگی بیماران در تمام ابعاد آن در مقایسه با گروه کنترل گذاشته بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که مداخله آموزشی باعث بهبود رفتارهای خود مراقبتی در بیمان مبتلا به دیابت نوع 2 شده است. همچنین نتایج نشان داد که با آموزش رفتارهای خودمراقبتی می توان کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: مداخله آموزشی، رفتارهای خود مراقبتی، دیابت نوع دو، کیفیت زندگی
  • فاطمه شعله ور، عزیزه اسدزاده *، حوریا سیدحسینی قهه صفحات 548-555
    زمینه و هدف
    تیروزیناز یک آنزیم کلیدی در تولید رنگ دانه است. اختلالات مربوط به افزایش رنگ دانه در نتیجه تولید بیش ازحد ملانین در پوست ایجاد می شود؛ بنابراین گسترش مهارکننده های این آنزیم در زمینه های پزشکی، آرایشی و کشاورزی حائز اهمیت است. هدف این پژوهش بررسی بیوانفورماتیکی مهار آنزیم تیروزیناز به وسیله ی تعدادی از مشتقات هیدروکسی نیترو دی فنیل اتر است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی –تحلیلی انجام گرفت. برای بررسی نحوه اتصال ترکیبات به جایگاه فعال آنزیم، در ابتدا ساختار شیمیایی ترکیبات با استفاده از نرم افزار ChemDraw ترسیم شد سپس به منظور بهینه سازی انرژی، به نرم افزار Hyperchem انتقال یافت. مطالعات داکینگ به وسیله نرم افزار AutoDock 4.2 انجام گرفت و در مرحله نهایی، نتایج با استفاده از سه برنامه AutoDockTools، DS Visualizer و Ligplot مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    در میان تمام ترکیبات موردمطالعه، بهترین نتایج داکینگ مربوط به ترکیب4-Hydroxy- 2''-nitrodiphenyl ether است. در حقیقت این ترکیب با منفی ترین سطح انرژی اتصال (Kcal/mol 79/12-) تمایل بیشتری برای اتصال به آمینواسیدهای کلیدی جایگاه فعال تیروزیناز دارد. محل برهم کنش این ترکیب مشابه مولکول کوکریستال (تروپولن) است. در این ترکیب، اتم اکسیژن در گروه نیترو، با دو یون مس جایگاه فعال، پیوند فلزی موثری برقرار می کند.
    نتیجه گیری
    در پایان با توجه به اثربخشی بالا و نتایج داکینگ می توان نتیجه گرفت که ترکیب 4-Hydroxy- 2''-nitrodiphenyl ether می تواند به عنوان مهارکننده موثر آنزیم تیروزیناز مطرح شود.
    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، داکینگ، هیدروکسی نیترو دی فنیل، تیروزیناز
|
  • Samad Nadri *, Ehsan Saburi, Parisa Nadri, Ghasem Brati Pages 417-425
    Bone marrow (BM) has been regarded as the primarily source of hematopoietic stem cells for many years. Recent researches have shown BM contains not only hematopoietic but also heterogeneous non-hematopoietic stem cells. Till now, similar or overlapping isolation strategies of primitive non-hematopoietic stem cells in BM were named by different investigators and hence were assigned different names (e.g. mesenchymal stem cells, or multipotent adult progenitor cells) from alternative sources and different animal species. The differentiation potential of these cells to mesenchymal lineages has generated a great deal of interest in regenerative medicine and tissue engineering. Murine Mesenchymal stem cells (mMSCs) are appropriate models for preclinical investigations on human cell therapies. The isolation of BM-derived mMSCs is discussed as an unresolved issue in mesenchymal stem cells researches. The objective of the present review is the description of multiple methodological approaches to isolate mMSCs.
    Keywords: Murine mesenchymal stem cells, Bone Marrow, Isolation
  • Manzarbanoo Shojaei Fard, Samira Malekzadeh*, Mehrdad Shariati Pages 426-439
    Background and Objectives
    Teratology is a branch of embryology science that studies causes, mechanisms and abnormal pattern development. Embryo growth traumatic factors during pregnancy are called teratogens that some teratogens pass the placental barrier and cause adverse effect during development stages and malformation, however a drug may improve general health of the mother, but it might be poisonous for embryo and cause diverse malformation. Since study of embryo health and risk factor in this stage is important, the aim of this review article was the investigation of some types of teratosgens (such as radiation, infectious agents, heat disorders, maternal conditions) and particularly the effect of teratogenic drugs on embryo including some legal drugs (such as acetaminophen, thalidomide, acyclovir, sedatives and anticonvulsants) and illegal drugs (such as nicotine, alcohol, cocaine and marijuana).
    Conclusion
    In general, teratogens depending on the type and duration of exposure in pregnancyperiod, adversely affect embryo and cause various disorders. A better understanding of these teratogens can contribute to prevent these defects, since many other drugs with similar effects and lower teratogenicity can be used to improve mothers’ health.
    Keywords: Teratology, Teratogen, Teratogenic Drugs, Embryo Development
  • Mehri Azadbakht, Mina Ramezani *, Soheila Ebrahimi, Hanieh Moradi Pages 440-446
    Background and Objectives
    Retinoids are important molecules that regulate crucial processes of development in all vertebrates. In this article, we study the effect of retinoic acid on testis development.
    Materials and Methods
    A group of newborn NMRI mice was chosen to receive intraperitoneally injections of 25 mg/Kg.b.w of retinoic acid and the control group had no injection. After 21 days, the male animals were isolated and sacrificed in 60 days postpartum, and testes were removed from their bodies. Apparent characteristics of the testes of seven mice from each group were observed. In the light microscopic study, these epithelial cells of the tubules were counted and the diameter of seminiferous tubules were measured with statistical T-test analysis and were compared with control group.
    Results
    The findings showed that the weight of the testes in animals that were affected by retinoic acid did not change significantly compared to control group. In germ epithelium of testis, the thickness of the epithelium and the number of the spermatogonia, round and elongated spermatids has decreased significantly compared to the control group (P
    Conclusion
    According to the findings of this article, using the retinoic acid after birth has influence on testis development and its seminiferous tubules epithelium. Retinoic acid has an adverse effect on the cell divisions in seminiferous epithelium, therefore the number of affected germ cells decrease. Therefore, the use of vitamin A and its synthetic derivatives like retinoic acid for pregnant women should be done with caution.
    Keywords: Retinoic acid, Development, Testis, Mouse
  • Dr Abdolaziz Hagh Negahdar, Sadaf Lohrasb *, Leila Khojastepour Pages 446-457
    Background and Objective
    Infection control in dental centers is affected by the persons’ attitude and knowledge about mechanisms of infection transmission. This study was designed to evaluate the knowledge and the attitude of Shiraz dentists about infection control during intraoral radiographies preparation.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional, and analytical research, the attitude and the knowledge of 45 male and 25 female, randomly selected dentists, were obtained through completion of a researcher- planed questioner which its validity and reliability had been confirmed. Data were analyzed using Cronbach`s alpha, one-way ANOVA, student’s t-test, and Pearson’s correlation coefficient in SPSS (V.21).
    Results
    The average of the dentists’ age was 40.59±10.72 and their average occupational experience was 13.49±9.75 years. The mean score obtained for knowledge about infection control during intraoral radiographic procedures was less than fifty percent of total obtainable score, and was assessed as weak knowledge. There was no significant difference in the level of knowledge between studied male and female dentists (P>0.05). In addition, no significant relationship was detected between level, age/experience, and the university of education (P>0.05). The attitude of the dentists about infection control during intraoral radiography preparation assessed as moderate to good level.
    Conclusions
    The results showed that the main reason for the present problems is insufficient knowledge of the dentists in related subjects. Therefore, the solution, which is recommended among dentists, is to raise their awareness and to change their attitudes and culture in order to improve their performance.
    Keywords: knowledge, attitude, education, infection control, intraoral radiography
  • Saeeid Gholamzadeh, Maryam Akhghari, Mohammad Zarenezhad *, Jaber Gharedaghi, Mahmoud Montazeri, Alireza Doroodchi, Bahare Kazemi Pages 458-465
    Background and Objective
    Acute cyanide poisoning happens intentionally as suicide attempt or in accidental use. Interpretation of cyanide analysis results in postmortem samples is important in forensic medicine.
    Material &
    Methods
    In this case-control study, the liver and the lung of 100 autopsy cases were collected during six months in Shiraz Forensic Medicine Department. Samples were divided into three parts and were examined as follow: one part of the liver and the lung was analyzed qualitatively to detect cyanide with Prussian blue test at first day of admission, the second and the third parts of the samples were stored at 0-4°C for one and two months, respectively. Then, liver and lung samples were analyzed to measure the amount of cyanide.
    Results
    Cyanide was detected in only six cases in all three parts of the liver samples. Screening results for cyanide were negative for the remaining 94 liver samples.
    Conclusion
    Endogenous cyanide production was not detected in liver and lung samples in this study. Therefore, cyanide detection was not affected by the time of the storage of the samples. The cyanide level changes in mentioned tissues were not significant. More importantly, our results would be more advantageous if we studied quantitatively on more samples to pave the way for future studies.
    Keywords: Cyanide, Prussian Blue, Forensic Toxicology, Liver, Lung
  • Fariba Noori, Mehri Azadbakht, Dr Paria Parto *, Zohre Bazaz Pages 466-473
    Background and Objective
    Poly Cystic Ovarian Syndrome (PCOS) is the most common cause of infertility due to anovulation in women. One of the treatments of this syndrome is using Insulin sensitive drugs. The main objective of this project is to analyze the effect of Repaglinide on the histomorphology of polycystic ovary.
    Materials and Methods
    In this study, PCOS is induced by the injection of Testosterone Enanthate in immature mice aged five to seven weeks old for four weeks. Then, the mice were divided in to two groups of control and case. The control group had no injection. In the case group, each mouse received 30 µgr Repaglinide. Body weight, the ratio of ovary weight to body weight, and ovarian diameter were measured and the changes in histomorphology of the ovary, characteristics of ovarian tissue, and the number of follicles were investigated. T- Test was used in this study (T-test, P£0.05. (
    Results
    The result revealed that Repaglinide had a reducing effect on body weight, the ratio of ovary weight to body weight, and the diameter of ovary (P£0.05). Repaglinide also caused a decrease in Tunica albuginea changes, hyperthecosis, the number of degenerated oocyte, granolusa cell, picnosis and hyper vascularization. The average of primordial, primary, pre-antral, cystic, and atretic follicles are significantly decreased in the case group compared to the control group (P£0.05).
    Conclusion
    Repaglinide can compensate the PCOS ovarian damages. Further studies are recommended in this field.
    Keywords: polycystic ovary, repaglinide, diabetes, fertility
  • Homeira Izadi, Nooshin Sohrabi *, Majid Tebianian, Nader Mosavari, Mehdi Mahdavi Pages 474-480
    Background and Objective
    Tuberculosis (TB) is a zoonotic disease which is caused by Mycobacterium tuberculosis. Because of common structural and secretory antigens between pathogen and nonpathogenic mycobacterium, the specific diagnosis of TB is difficult. Therefore, it is very important to find a new method with high specificity and sensitivity for accurate and rapid diagnosis of tuberculosis. In this study, the serodiagnostic potential of Mycobacterium tuberculosis recombinant ESAT-6 in TB infected patients was evaluated by Enzyme Linked Immunosorbent Assay (ELISA).
    Materials and Methods
    55 TB patients with active disease and 28 healthy controls have been collected and evaluated in different dilutions in ELISA methods for the presence of specific anti-ESAT-6 antibody. The specificity and the sensitivity of this method was compared with the culture test.
    Results
    TB patients have high levels of specific antibody against ESAT-6 antigens. The specificity and the sensitivity of this method was calculated as 80.90% and 85.45%, respectively.
    Conclusion
    These findings provide useful information on the importance of ESAT-6 protein and suggested this serologic test as a good alternative method for rapid and prefect diagnosis of tuberculosis.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, ESAT-6, Antibody, ELISA
  • Ali Ramouz, Mahdie Hosseini *, Yadollah Ahmadi Asr Badr Pages 481-487
    Background and Objective
    The research objective was to investigate the prevalence of infertility in renal transplant patients receiving immunosuppressive agents and compare the impact of tacrolimus (target of Rapamycin inhibitors (TOR-I)) and Cyclosporine on spermogram parameters after the transplantation.
    Material &
    Methods
    In this prospective study, from March 2013 to March 2014, all male patient who underwent renal transplantation and were treated with Tacrolimus or Cyclosporine, were included. Patients’ spermogram was analyzed in terms of sperm count and motility.
    Results
    Average sperm count in patients receiving cyclosporine and tacrolimus before the transplantation was 1.73 × 106 and 2.08 × 106 and after the transplantation was 1.2 × 106 and 1.22 × 106, respectively (P=0.008)(P=0.002). Average percentage of the motile sperms of patients treated with Cyclosporine, before the transplantation and start of immunosuppressive course was 45.10%, which decreased to 40.50% at the end of the course. The analysis indicated a significant reduction in sperm motility (P=0.001). Average percentage of the motile sperms of patients receiving Tacrolimus, before the transplantation and start of treatment was 46% that decreased to 38% after the transplantation. This finding presents the significantly reduced sperm motility (P=0.002). Finally, the effective sperm motility in patients treated with Cyclosporine was significantly higher than patients treated with Tacrolimus.
    Conclusion
    Tacrolimus reduces sperms’ motility in renal transplant patients significantly higher than Cyclosporine.
    Keywords: Infertility, Cyclosporine, Spermogram, Tacrolimus
  • Shahin Hajighahramani * Pages 488-495
    Background and Objective
    Administration of anesthetic substances to chickens requires careful consideration for the safe delivery of the agent to the bird. The research objective was to evaluate several drug combinations for intramuscular anesthesia in chickens for physiologic, nutritional, pharmacological and other investigations.
    Meterial &
    Methods
    Sixty healthy chickens were randomly assigned in six treatment groups and received Ketamine in combination with Xylazine, Midazolam or Acepromazine. Heart and respiratory rate, induction time, duration of surgical anesthesia and light anesthesia were measured.
    Results
    Induction of anesthesia was significantly longer following Acepromazine- Ketamine and Midazolam- Ketamine compared to other groups (P
    Conclusion
    In conclusion, the most effective drug combinations resulting in longer duration of surgical anesthesia, were Xylazine- Acepromazine- Ketamine and Xylazine- Midazolam- Ketamine. Other combinations did not produce appropriate surgical anesthesia, but they make slight changes in physiological data.
    Keywords: Anesthesia, Chicken, Ketamine, Acepromazine, Xylazine
  • Zahra Tavassoli, Hamideh Rouhani Nejad, Jalil Fallah Mehrabadi * Pages 496-503
    Background and Objectives
    Staphylococcus aureus bacteria causes many different diseases by secretion of various enterotoxins. Therefore, it is necessary to develop ways that facilitate the detection of enterotoxins. Nowadays, immunochemical methods which are based on monoclonal antibody technology are used. The heavy chain antibodies that are called VHH or Nano body were found in blood serum of the Camelidae family. The unique properties of this antibody such as their binding to small molecules like toxins make them attractive candidates for the development of immunodiagnostic tests. The present study was done to achieve a VHH molecules against Staphylococcus enterotoxin B.
    Materials and Methods
    Freighting phage library for isolate private Nano bodies against enterotoxin B was done in previous works. Next, pCANTAB 5E vector that consists VHH, extracted from E.coli bacteria strain xl1blue, and after doing PCR process with relative primers, sub cloning in pET21a() as an expression vector with cut sites NdeI and XhoI was done. Transformation in E.coli bacteria strain BL21(DE3) was done. Then, the cells effected with IPTG and producing time, and other terms were optimized. Finally, the expression of the protein with SDS-PAGE and western blot techniques was evaluated.
    Result
    For proving cloning of nano body gene in pET21a () vector, nucleotide sequence of gene was analyzed, and transforming to E.coli bacteria strain BL21(DE3) was successful. After inspiration, active protein in cell was seen by SDS-PAGE technique and proved by western blot.
    Conclusion
    cloning, sub cloning, and nonabody expression were surveyed in this research. Production of this protein can help to develop new therapeutic methods and produce vaccine against enterotoxin B of Staphylococcus aureus
    Keywords: Nanobody, VHH, Entrotoxin B, Staphylococcus aureus
  • Masomeh Esmaeili *, Narges Etemaddar, Usef Gholampoor Pages 504-511
    Background and Objective
    This study tries to explain the role of mediator between personality characteristics and coping styles is resiliency.
    Material &
    Methods
    The study population consisted of all patients is a member of the MS Society of Shiraz who were selected by convenience sampling. 3 tests were used to collect data: Connor-Davidson Resilience Scale, NEO Five-Factor personality inventory questionnaire Folkman and Lazarus coping strategies. Analysis of data obtained using SPSS (version 21) software and using Pearson correlation and regression analysis was performed.
    Results
    High neuroticism in MS patients reduce resiliency (r=-0.279). Also people with MS deal with emotional problems just behave. Emotional coping style (p=0.023 & b=0.429) and the personality trait of neuroticism (p=0.046 & b=0.388) are able to predict Resiliency.
    Conclusion
    Based on these findings, in addition to informing the people affected by psychological training, effective in reducing neuroticism, anxiety and consequently raise the level of resiliency.
    Keywords: Personality characteristics, Coping style, Resilience, Multiple Sclerosis
  • Ali Mohammadzadeh *, Ali Kheiri Hiagh, Majid Vahedi Pages 512-521
    Background and Objectives
    Major depression and obsessive - compulsive disorders have some comorbidities. The objective of this study is to compare perfectionism and its components in patients with depression, obsessive - compulsive disorders and normal individuals.
    Materials and Methods
    The current study was conducted in cross-sectional context. The study population included all patients who referred to the clinics, psychiatric centers and counseling centers in the city of Tabriz. The sample was divided into three groups, one group of 30 with a diagnosis of obsessive - compulsive disorders, another group of 30 with a diagnosis of major depression disorder, and the other 30 were normal. Participants answered to Hill perfectionism questionnaire. To analyze the data, multivariate analysis of variance was used.
    Results
    The results showed that the mean scores of perfectionism and its positive- negative dimensions were higher in patients with obsessive - compulsive and depression disorders, in comparison with normal individuals. Also no significant differences in perfectionism and its positive- negative dimensions scores was observed between people with these two mentioned disorders.
    Conclusion
    The perfectionism components are common component in obsessive - compulsive and major depression disorders.
    Keywords: perfectionism_obsessive - compulsive disorder_major depression disorder
  • Hossein Berenjeian Tabrizi *, Shadmehr Mirdar, Mohhamad Mahdi Moghanibashi, Zarbakht Ansari Pirsaraei Pages 522-529
    Background and Objectives
    It is well established that High-intensity Interval Training (HIT) may represent a time-efficient strategy to induce adaptations normally associated with endurance training. However, the effect of exercise on lung mitochondrial changes is not well understood.The purpose of the present study is to determine the effects of HIT on NRF-1 and PGC-1α genes at mRNA level in rat lung tissue.
    Materials and Methods
    Twenty Wistar male rats (4 weeks old, 68±9 g weight) were randomly assigned to 6-week training, 9-week training, 6-week control and 9-week control groups. High-intensity interval training program was started with 25 m/min and gradually reached to 70 m/min at the end of the ninth week. Following tissue sampling, RNA extraction and cDNA synthesis, and the expressions of genes were determined by real time RT-PCR technique.
    Results
    NRF-1 and PGC-1α genes expression were increased following interval training. The expression of NRF-1 and PGC-1α between 9-week training and 9-week control groups was significantly different (P≤0.05).
    Conclusion
    According to the current study, it seems that intense interval training can cause changes in the mitochondrial content and the possibly of mitochondrial biogenesis in lung tissue.
    Keywords: high-Intensity interval training, Mitochondrial biogenesis, Lung tissue
  • Nader Tanideh, Seyyedeh Leila Nematollahi *, Seyyed Vahid Hosseini, Masoud Hosseinzadeh, Davood Mehrabani, Alireza Safarpour, Sepehrimanesh Masoud, Omid Koohi Hosseinabadi, Asma Najibi Pages 530-537
    Background and Objective
    Anti-inflammatory effect of Hypericum have long been considered. Ulcerative Colitis (UC) is a form of Inflammatory Bowel Disease (IBD). In this study, the effects of Hypericum perforatum on histopathological changes and tissue malondialdehyde (MDA) level of colonic tissue in rats with induced UC were evaluated.
    Materials and Methods
    70 rats were divided into seven equal groups. Colitis was induced by acetic acid.. Groups I and II received 1 mL of 600 and 300 mg/kg H. perforatum extract orally per day respectively; groups III and IV received 1 mL of 20% and 10% intra-colonic gel form of H. perforatum extract daily respectively; group V, as positive control, received 1 mL of intra-colonic Asacol; group VI received 1 mL of normal saline as negative control; group VII received just intra-colonic gel base. All the animals were evaluated for histological changes and tissue MDA level of colon seven days after the treatment.
    Results
    H. perforatum extract in the two forms of trans-rectal and oral administration could result in a more healing effect on acetic acid-induced damaged colonic tissue with a reduction in the MDA activity. In trans-rectal administration, the 20% gel had a better healing response than the 10% gel. In oral administration, the 600 mg/kg dosage had a better healing response than the 300 mg/kg.
    Conclusions
    Therefor, H. perforatum can be considered as a treatment of choice for UC especially in trans-rectal gel form.
    Keywords: hypericum perforatum, inflammatory bowel disease, ulcerative colitis, Malondialdehyde
  • Towhid Babazadeh, Amin Kiani, Fatemeh Moradi, Fariba Shariat, Morteza Banaye Jeddi * Pages 538-547
    Background and Objectives
    Diabetes is the most common metabolic disorder which if not controlled; it can cause a decrease in patient’s quality of life. Therefore, this study was carried out to evaluate the effect of educational intervention of self-care behaviors on quality of life in patients with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was conducted in 2015 on 90 patients with Type II diabetes in the city Chalderan. Patients were stratified randomization to intervention and control groups. Data was collected using standardized questionnaires in two phases before and 3 month after the educational. To analyze the data was used descriptive statistics and paired t and independent t tests in level of p
    Results
    Mean and standard deviation age of the patients was 46.3 ± 9.5. The results showed that the mean (SD) score of knowledge, attitudes and self-care behaviors significantly has increased in intervention group, but changes was not significant in the control group. Also, the educational intervention had a significant effect in improving the quality of life in all its dimensions compared to the control group had (p
    Conclusion
    The findings of current study showed that educational intervention has been improved self-care behaviors in patients with type II diabetes. Also the results showed that by training self-care behaviors can be improved quality of life.
    Keywords: Educational intervention, Self, care, Type II diabetes, Quality of life
  • Fatemeh Sholehvar, Azizeh Asadzadeh *, Hooria Seyedhosseini Pages 548-555
    Background and Objective
    Tyrosinase is a key enzyme in pigment synthesis.Overproduction of melanin in parts of the skin results in hyperpigmentation diseases. Thus, its inhibitors are highly important in the medical, cosmetic and agricultural fields. The aim of this research is the bioinformatical study of tyrosinase inhibition by a number of hydroxy nitrodiphenyl ether derivatives.
    Material &
    Methods
    This is a descriptive-analytic study. In order to investigate the mode of interaction of the compounds with tyrosinase active site, the chemical structures of all compounds were designed using ChemDraw program, then transferred into Hyperchem software for energy minimization. Docking study was performed by AutoDock 4.2 program and the resulting docking poses were analyzed in AutoDockTools, DS Visualizer 3.5 and Ligplot software.
    Results
    Among the all studied compounds, the best docking results were related to 4-Hydroxy- 2'-nitrodiphenyl etherdisplayed. In fact, this compound had the most negative ΔGbind (-12.79 Kcal/mol) that indicated favorable interactions with the key amino acid residues at active site of tyrosinase. Docking results for this compound are in accordance with those of co-crystallized ligand (tropolone). In this compound, the oxygen of nitro group has an efficient metal-ligand interaction with the Cu2 ions in the active site.
    Conclusion
    Finally, in respect to high effectiveness and docking results, we can conclude that the compound 4-Hydroxy- 2'-nitrodiphenyl ether may be regarded as an effective anti-tyrosinase inhibitor.
    Keywords: Bioinformatic, Docking, Hydroxy Nitrodiphenyl Ether, Tyrosinase