فهرست مطالب

علوم و فنون دریایی - سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1396)

مجله علوم و فنون دریایی
سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جاسم غفله مرمضی، مجتبی ذبایح نجف آبادی، اسمعیل پقه *، محمود حافظیه صفحات 1-15
    در این پژوهش تاثیر سطوح مختلف پروتئین (45% ،50% ،55% و60%) و سطوح مختلف انرژی (20 ، 22 و 24 کیلوژول بر گرم غذا) بر شاخصهای رشد، بازماندگی، شاخصهای تغذیه ای و ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان صبیتی جوان بررسی شد. دوره پرورش 56 روز بوده که در تانکهای 300 لیتری با ذخیره سازی 18 قطعه بچه ماهی با متوسط وزن14/0±99/27 گرم صورت گرفت. نتایج نشان داد که جیره های مورد آزمایش و نیز سطوح مختلف پروتئین جیره بر شاخصهای رشد، تغذیه ای، بازماندگی و ترکیبات لاشه تاثیر معنی دار داشت (05/0 < P)، اما سطوح مختلف درصد پروتئین جیره بر ضریب تبدیل غذایی، بازده پروتئین، چربی و فیبر لاشه تاثیر معنی دار نداشت (05/0 > P). سطوح مختلف انرژی جیره به تنهایی تاثیر معنی دار بر شاخصهای رشد وتغذیه ای نداشت (05/0 > P) ولی بر میزان بازماندگی و ترکیبات لاشه تاثیر معنی دار داشت (05/0< P). همچنین بیشترین افزایش وزن ( 1.53±43/46) در جیره غذایی پروتئین 60 درصد و انرژی 24 کیلوژول بر گرم اما با بازماندگی پایین، بالاترین میانگین بازماندگی ( 49/8±74/90) در جیره غذایی پروتئین 55 درصد و انرژی 22 کیلوژول بر گرم، بهترین ضریب تبدیل غذایی و بازده پروتئین به ترتیب با مقادیر 60/0±01/3 و 15/0±68/0 در جیره غذایی پروتئین 50 درصد و انرژی 24 کیلوژول بر گرم بدست آمد. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده سطح پروتئین 50 درصد و سطح انرژی 22 کیلوژول برگرم غذا برای تامین نیازهای غذایی از نظر پروتئین و انرژی جیره این گونه در مرحله جوانی مناسب تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: صبیتی (Sparidentex hasta)، نیازهای پروتئینی، شاخص های رشد و تغذیه
  • فرشته سلیمیان، مهرداد فتح اللهی*، امین نعمت اللهی، فرزانه نیکوخواه، نواز خرازیان صفحات 16-28
    در این تحقیق اثر ضد قارچی غلظت های مختلف عصاره های به دست آمده از گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L.) بر روی رشد دو عامل بیماریزای قارچی ساپرولگنیا (Saprolegnia sp.) و فوزاریوم (Fusarium sp.) جدا شده از تخمهای لقاح یافته ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. عصاره برگها بعد از جمع آوری از رویشگاه های طبیعی آن در استان چهارمحال و بختیاری در خرداد ماه به روش استخراج فلاونوئید و خیساندن (Maceration) استخراج شد. برای بررسی اثر ضد قارچی عصاره از روش تست انتشار از دیسک (Disk diffusion) و تست انتشار از چاهک (Well diffusion) استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده در این مطالعه مشخص شد که مقدارmg/ml 50 عصاره به دست آمده به روش استخراج فلاونوئید و هم چنین مقدارmg/ml 100 عصاره آبی گیاه مورد به دست آمده به روش خیساندن روی قارچ ساپرولگنیا اثر کشندگی داشته است. همچنین تنها اثر عصاره کلی و آبی به دست آمده روی قارچ فوزاریوم اثر بازدارندگی با MIC برابر 12.5 و mg/ml 25 به ترتیب با روش های تست انتشار دیسک و چاهک بوده است. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که عصاره گیاه مورد اثر بخشی بهتری در جلوگیری از رشد قارچ ساپرولگنیا نسبت به قارچ فوزاریوم داشت. این مطالعه نشان دهنده وجود ترکیب های ضد قارچی در عصاره های مختلف گیاه مورد است که با مطالعه در مقیاس گسترده تر می توان از آن به عنوان داروی مناسب جهت درمان بیماری های قارچی در آبزی پروری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: گیاه مورد، فلاونوئید، عصاره آبی، تخم قزل آلا، ضد قارچی
  • احمد رضایی مزیک*، مهدی صنایعی، مهدی شفیعی فر، روزبه پناهی صفحات 29-45
    موج شکن های شناور برای ایجاد یک محیط آرام در مقابل امواج، به صورت موقت یا دائم به کار می روند. در این پژوهش، برای بررسی عملکرد هیدرودینامیکی موج شکن شناور پانتونی از ماژول AQWA نرم افزار ANSYS استفاده شده است. از مهم ترین پارامترهای مورد بررسی در این تحقیق می توان به الگوی تغییرات ارتفاع موج مشخصه، عمق آبخور، پریو موج برخوردی و عرض پانتون اشاره نمود. با توجه به بررسی الگوی تغییرات ارتفاع موج مشخصه، می توان ضریب عبور موج را در هر نقطه دلخواه پشت موج شکن شناور محاسبه نمود. نتایج حاصل از مدلسازی عددی بیانگر آن است که با انتخاب عرض نسبی بزرگ تر از 4/0 عملکرد موج شکن شناور مناسب است. همچنین با انتخاب پارامتر پریود نسبی (To) در محدوده 5/1-4 برای موج شکن شناور پانتونی می توان ضریب عبور موجی در حدود 35/0-60/0 انتظار داشت.
    کلیدواژگان: موج شکن شناور پانتونی، ANSYS AQWA، الگوی تغییرات ارتفاع موج مشخصه، ضریب عبور موج
  • متین خالقی*، علیرضا صفاهیه، احمد سواری، بابک دوست شناس، فریدون عوفی صفحات 46-55
    در این مطالعه پراکنش و فراوانی ستاره شکنندهMacrophiothrix cheneyi در مناطق بین جزر و مدی خلیج چابهار واقع در دریای عمان با توجه به تغییرات زمانی و مکانی در طول یک سال از آبان ماه 1387 لغایت شهریورماه 1388 در 5 ایستگاه انتخابی مورد بررسی قرار گرفت. طی این تحقیق نمونه برداری هر دو ماه یکبار به صورت تصادفی و به وسیله پرتاب کوادرات m1*m1 انجام شد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که تراکم و پراکنش گونه موردنظر در ایستگاه ها و ماه های مختلف، تفاوت معنی دار داشت (05/0> P) که این بدلیل تاثیر فاکتورهای اکولوژیکی (بستر، غذا و پناه) و بیولوژیکی (تولیدمثل، شکار و رقابت) می باشد. گونه Macrophiothrix cheneyi بیشترین فراوانی را در شهریورماه در ایستگاه 2 با میزان ind.m-2 54/1± 58/3 داشته است. همچنین پراکنش آن اغلب تصادفی و گاهی تجمعی بوده است. از نظر شاخص پایداری در شهریور ماه گونه رایج و در سایر ماه ها گونه نادر بشمار رفته است.
    کلیدواژگان: Macrophiothrix cheneyi، منطقه بین جزر و مدی، فراوانی، پراکنش، خلیج چابهار
  • مهران پارسا*، سید یوسف پیغمبری، احسان کامرانی، علی نکورو صفحات 56-65
    صید به ازای واحد تلاش و واحد سطح و همچنین میزان توده زنده ماهی سنگسر معمولی در آب های استان بوشهر در بهمن ماه سال 1390 برآورد شد. منطقه نمونه برداری به سه ناحیه شمالی، مرکزی و جنوبی و هر ناحیه نیز به سه زیرلایه عمقی 20-10، 30-20 و 50-30 مترتقسیم بندی گردید. در این مطالعه از روش نمونه برداری تصادفی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. نمونه ها از مجموع 45 ایستگاه بدست آمد. طول کل ماهیان نمونه برداری شده بین 56-27 سانتی متر و میانگین طول کل ماهی سنگسر 95/4±7/42 سانتی متر بدست آمد. توده زنده کل 55/5943 تن محاسبه شد. CPUE کل و CPUA کل به ترتیب 25/803 کیلوگرم بر ساعت و 05/9269 کیلوگرم برمایل مربع محاسبه شد. کمترین میانگین CPUE در لایه عمقی 30-20 متر با 82/8 کیلوگرم بر ساعت و بیشترین میانگین CPUE در لایه عمقی 20-10 متر با 45/21 کیلوگرم بر ساعت بدست آمد. بیشترین میانگین CPUA در لایه عمقی 20-10 متر با 35/259 کیلوگرم بر مایل مربع و کمترین میانگین CPUA در لایه عمقی 30-20 متر با 91/95 کیلوگرم بر مایل مربع برآورد شد. از نظر ناحیه ای، ناحیه مرکزی با 9/8913 کیلوگرم بر مایل مربع بیشترین، و ناحیه جنوبی با 9/23 کیلوگرم بر مایل مربع کمترین میزان CPUA را به خود اختصاص داد. نتایج این تحقیق نشان دهنده بالاتر بودن تراکم ماهی سنگسر معمولی در نواحی مرکزی آب های استان بوشهر و در اعماق بالاتر از 30 متر بود.
    کلیدواژگان: CPUE، توده زنده، سنگسر معمولی، Pomadasyskaakan، استان بوشهر
  • قدرت الله محمدی*، مهرزاد مصباح، غلامحسین خواجه، آرمان ممبینی صفحات 66-75
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات پروتئین تام و کلسترول بر شاخص های فیزیکی و بیوشیمیایی منی ماهی کپور معمولی پرورشی استان خوزستان بود. در این مطالعه 40 قطعه ماهی کپور پرورشی (20 قطعه در اسفند و 20 قطعه در فروردین ) تهیه شد و آزمایش های فیزیکی و بیوشیمیایی بر روی منی آنها انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که میزان پروتئین تام و کلسترول در فروردین نسبت به اسفند افزایش غیرمعناداری نشان داد. میزان یون های کلسیم، کلر، سدیم و پتاسیم در فروردین نسبت به اسفند افزایش نشان داد. بر اساس نتایج به دست آمده پروتئین تام پلاسمای منی در اسفند با آلبومین، کلسترول و پتاسیم ارتباط مثبت و معناداری و با کلر همبستگی منفی و معناداری داشت اما پروتئین تام در فروردین با کلر، فسفر، اسپرماتوکریت، کلسترول و آلبومین همبستگی مثبت و معناداری و با وزن ماهی ارتباط منفی و معناداری داشت. کلسترول پلاسمای منی در اسفند با آلبومین ارتباط مثبت و معناداری ولی با کلر و فسفر همبستگی منفی و معناداری نشان داد اما کلسترول در فروردین با اسپرماتوکریت، آلبومین، فسفر و کلر همبستگی مثبت و معناداری داشت. بر اساس داده های این مطالعه میزان پروتئین تام، کلسترول و یون های کلسیم، کلر، سدیم و پتاسیم پلاسمای منی کپور ماهی پرورشی در فروردین نسبت به اسفند افزایش یافتند. بنابراین چون این فاکتورها روی کیفیت، کمیت و همچنین باروری اسپرم های کپور ماهیان موثر هستند بنابراین ممکن است با تنظیم فاکتورهای پروتئین، کلسترول و مواد معدنی جیره غذایی در فصل تخم ریزی، کیفیت اسپرم های کپور ماهیان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: کپور پرورشی، پروتئین تام، کلسترول، Cyprinus carpio
  • سید محمد موسوی *، اسد اسدی عیدی وند، سید رضا فاطمه طباطبایی، محمد ذاکری، نسیم زنگویی صفحات 76-86
    این پژوهش، با هدف بررسی پارامترهای زیستی ماهی صبور (Tenualosa ilisha) در زمان تخم ریزی و پس از تخم-ریزی انجام پذیرفت. به این منظور تعداد 60 ماهی در طی 3 ماه، به ترتیب در شهریور ماه در آب شیرین (رودخانه کارون در خرمشهر) (ایستگاه 1)، شهریور ماه در آب شور (سواحل هندیجان) (ایستگاه 2 )، مهر ماه در آب شور (ایستگاه 3) و آبان ماه و در آب شور(ایستگاه 4) صید و نمونه برداری صورت گرفت. سنجش پارامترهای زیستی و تعیین شاخص گنادی و بافت شناسی گناد ماهیان انجام پذیرفت. در بررسی فاکتورهای بیولوژی، بیشترین میزان طول کل، وزن کل و وزن گناد در ماهیان ایستگاه یک مشاهده شد که با دیگر ایستگاه ها اختلاف معنی داری داشت (05/0> p). در بررسی های میکروسکوپی، تعداد 7 عدد از نمونه های مورد مطالعه نر و 53 عدد ماده تشخیص داده شدند. نمونه های ایستگاه شماره یک که ایستگاه تخم ریزی ماهی صبور می باشد اکثرا در مرحله 5 رسیدگی جنسی قرار داشته که اکثر اواوسیت ها تخمک گذاری نموده اند. نمونه های 3 ایستگاه دیگر اکثرا در مراحل اولیه رسیدگی جنسی قرار داشتند. در تخمدان این ماهی ها، مراحل اولیه تشکیل زرده و حاشیه نشینی هستک ها و گسترش وزیکول های زرده مشهود است. با بررسی های صورت گرفته، می توان چنین نتیجه گیری نمود که ماهی صبور در شهریور ماه آماده تخم ریزی بوده و زمان مناسبی برای جمع آوری مولدین و تکثیر مصنوعی می باشد.
    کلیدواژگان: خصوصیات زیستی، بافت شناسی گناد، ماهی صبور (Tenualosa ilisha)، تخم ریزی
  • نعمت محمودی، محمدرضا احمدی، منوچهر بابانژاد، جعفر سیف آبادی* صفحات 87-101
    پراکنش فصلی فیتوپلانکتون ها و عوامل موثر بر حضور آنها در سواحل مازندران، بین سالهای 90-1391 بررسی شد. در این مطالعه توزیع شاخه ها و گونه های غالب فیتوپلانکتونی و پارامترهای فیزیکوشیمیایی در امتداد 4 خط عمود بر ساحل (امیرآباد، بابلسر، نوشهر و رامسر) در عمق های مختلف ستون آب در اعماق 5، 10، 20 و50 متر مورد ارزیابی قرار گرفتند. تغییرات گونه های غالب و پارامترهای محیطی با استفاده از تحلیل مولفه های اصلی بررسی شد. میانگین تراکم سالیانه فیتوپلانکتون 185162558 عدد در متر مکعب بود و بیشترین تراکم در فصل زمستان و کمترین تراکم در فصل بهار تعیین شد. در مجموع 7 شاخه و 131 گونه از فیتوپلانکتون ها شامل باسیلاریوفیتا (58 گونه)، سیانوفیتا (24)، پیروفیتا (22)، کلروفیتا (17)، اوگلنوفیتا (8) و 1 گونه در هر یک از شاخه های هاپتوفیتا و زانتوفیتا شناسایی شدند. در بهار گونه Exuviaella cordata از پیروفیت ها (25/61 درصد از گونه ها) در تابستان و پاییز گونه Oscillatoria sp. از سیانوفیت ها (به ترتیب 69/48 و 91/71) و در زمستان گونه Pseudo-nitzschia seriata (12/66) از باسیلاروفیت ها به عنوان گونه های غالب فصلی شناسایی شدند. این تحقیق نشان داد که ترموکلاین، انتقال رودخانه ای، شانه دار Mnemiopsis leidyi و گونه های فیتوپلانکتونی فرصت طلب با توانایی بالای رقابتی (سیانوفیت و پیروفیت) از موثرترین عوامل بر تغییرات زمانی و مکانی فیتوپلانکتون ها می باشند. درجه حرارت، سیلیس و نیتروژن معدنی نقش مهمی در تغییرات تراکم دیاتومه ها دارند، درحالیکه درجه حرارت، فسفر معدنی، فسفر آلی و نیتروژن معدنی برای پیروفیت ها و سیانوفیت ها حائز اهمیت هستند.
    کلیدواژگان: تنوع گونه ای فیتوپلانکتون، خزر جنوبی، اکوسیستم ساحلی، متغیرهای محیطی، روابط اکولوژیکی
  • نگین درخشش، عبدالعلی موحدی نیا*، نگین سلامات سلامات، محمود هاشمی تبار، وحید بیاتی صفحات 102-111
    کبد یکی از مهم ترین اندام های بدن مهره داران بوده که نقش مهمی در سم زدایی دارد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر نوع هضم آنزیمی، میزان درصد سرم جنین گاوی و دمای انکوباتور در کشت اولیه ی سلول های کبدی ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) بود. برای انجام کار، از 5 عدد ماهی هامور معمولی استفاده شد. ابتدا بدن ماهی توسط الکل اتانول 70% ضدعفونی و پس از جدا کردن بافت کبد، توسط قیچی به قطعات ریز تقسیم شد و با استفاده از روش های متفاوت هضم آنزیمی توسط کلاژناز (تیپ 1 و 4)، تریپسین و استفاده از مواد مغذی و افزودنی در محیط کشت، سلول های آن جداسازی شدند. سپس سلول ها به مدت 2 هفته در محیط کشت Lebowitz L-15 به سه روش استفاده از هضم آنزیمی توسط تریپسین، هضم آنزیمی توسط کلاژناز (تیپ 1 و 4) و استفاده از مواد و افزودنی های مغذی، کشت داده شد. اثر شرایط متفاوت به لحاظ میزان دمای انکوباتور (20، 25، 28، 30 و32 درجه سانتیگراد) و میزان سرم جنین گاوی (0%، 10% و 20% و 20%+ITS) بر رشد سلول ها بررسی شد. براساس نتایج به دست آمده، تعداد سلول ها با استفاده از سیستم کشت هضم آنزیمی توسط آنزیم کلاژناز تیپ 4 در مقایسه با سایر روش ها بیشتر بود. در مجموع با بررسی حاضر، مناسب ترین روش برای کشت سلول های کبدی ماهی هامور معمولی، استفاده از مواد مغذی ITS، سرم جنین گاوی به میزان 20% و دمای انکوباتور C^30 تشخیص داده شده است.
    کلیدواژگان: کشت اولیه سلول، ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides)، سلول های کبدی
|
  • Jasem Ghafleh Marammazi, Mojtaba Zabayeh Najafabadi, Esmaeil Pagheh* Pages 1-15
    This study has been carried out to evaluate the effect of varying dietary levels of protein (45%, 50%, 55% and 60%) and energy (20, 22 and 24 kjg-1) on growth, survival rate, food performance and body chemical composition of sobaity Juvenile. 36 polyethylene of 300 Lit volume container equipped with flow-through water system (with 1 Lit/min water exchange) have been provided and each stocked with 18 Juvenile fishes (27.99 ± 0.14 g weight). During the rearing period biometric measurement was carried out once fortnightly. After 56 days of rearing period, results showed significant affect of treatments and varying levels of protein and energy on the growth and food performance, survival rate and body composition )P ≤ 0.05) of the fish, but the effect of dietary protein was not significant on the FCR, PER, fat and body crude fiber (P > 0.05). Also the effect of dietary energy was not significantly effective (P> 0.05 ) on the growth and food performances, but was significantly effective on the survival rate and body composition )P ≤ 0.05) of the fish. Results also showed the highest growth of fish in diet with 60% CP and 24 kJg-1 energy, highest survival rate in diet with 55% CP and 22kJg-1 energy and best FCR and PER in diet with 50% CP and 24 kJg-1 energy. According to the results of the present, 50% CP and 22 kJg-1 energy are recommendable to cover the dietary protein and energy requirement of sobaity fish in the Juvenile stage.
    Keywords: Dietary protein, dietary energy, Sparidentex hasta, growth, body composition
  • Fereshteh Salimian, Mehrdad Fattollahi *, Amin Nematollahi, Farzaneh Nikookhah, Navaz Kharazian Pages 16-28
    In the present study, the efficiency of the total flavonoids and aqueous extracts of M. communis L. tree leaves, as a recognized medicinal plant of Iran flora were assessed in vitro on the growth of the isolated fungi, Saprolegnia and Fusarrium using the agar disc and well diffusion methods in flat-bottom microplates in presence of the various extract concentrations. The isolated fungi were sampled from the fertilized eggs of rainbow trout fish incubation farms. The collected leaves from the natural habitats of Chaharmahal-o-Bakhtiary province at early-summer were extracted by maceration methods with water solvent as well by flavonoids extraction methods with methanol solvent. During the succeeding trials, the antifungal effects of the flavonoids extracts (by the well diffusion method) and the aqueous extract (by the well diffusion method) against isolated Saprolegnia were revealed by MFC (Minimum Fatal Concentration) values 50 and 100 mg/ml, respectively. The only effect of the methanolic and aqueous extracts of M. communis leaves revealed in vitro inhibiting effect on growth of isolated Fusarium by MIC values 25 and 12.5 mg/ml, in disc diffusion and well diffusion method, respectively. The antifungal obtained effects by the extracts had more effective aspects on isolated Saprolegnia in comparison to Fusarium. The results of the study indicate that M. communis could be considered as a potential candidate for designing effective antifungal suitable for treatment of the fish eggs fungal infections.
    Keywords: Myrtus communis, Aqueous extract, Flavnoids, antifungal, Rainbow trout
  • Ahmad Rezaie Mazyak *, Mehdi Sanayei Pages 29-45
    The main goal of using floating breakwaters is to provide the sheltered area of calm water in the coastal zone. In present research, for analyzing hydrodynamic modeling of pontoon floating breakwaters the AQWA module of ANSYS software has been selected. The main parameters that have been considered in this research are pattern of significant wave height, wave period, and draft and width of floating pontoon. Wave transmission coefficient can be obtained from water surface changes in any point of leeward. Results of numerical modeling demonstrate that a pontoon floating breakwater with relative width greater than 0.4 have appropriate performance. Also it has been found that the transmission coefficient of pontoon floating breakwaters will be in the range of 0.35 to 0.60 if the relative wave period changes in the range of 1.5 to 4.
    Keywords: Pontoon Floating Breakwater, ANSYS AQWA, Pattern of Significant Wave Height Changes, Wave Transmission Coefficient
  • Matin Khaleghi * Pages 46-55
    This study touches on abundance and distribution of brittle star Macrophiothrix cheneyi in the intertidal zones of Chabahar Bay in the Oman Sea, Iran, due to spatial and temporal variobility during a year from November on 2008 to September on 2009 at 5 selected stations. Sampling was randomly done bimonthly, by using 1m×1m qudrate. The result of study showed density of species in different stations and months has significant difference (P
    Keywords: Macrophiothrix cheneyi, Intertidal zones, Abundance, Distribution, Chabahar Bay
  • Mehran Parsa *, Seyed Yousef Paighambari, Ehsan Kamrani, Ali Nekuru Pages 56-65
    CPUE, CPUA and biomass of Pomadasyskaakanassessed in the waters of Bushehr province in 2011. The study area was divided into three areas (Northern, Central and Southern) and depth zones (10-20, 20-30 and 30-50 m). In this study,a stratified random sampling was used to collect data. Samples were taken from 45 stations. Total length and mean total length were calculated 27-56 cm and 42.7±4.95 cm, respectively. Total biomass was estimated to be approximately 5943.55 tonnes. Total CPUE and total CPUA were calculated 803.25 kg/h and 9269.05 kg/nm2, respectively. The lowest mean CPUE was observed in 20-30 m depth zone with 8.82 kg/h and the highest mean CPUE was observed in 10-20 m depth zone with 21.45 kg/h. The lowest and highest mean CPUA were calculated in 20-30 m depth zone with 95.91 kg/nm2 and 10-20 m depth zone with 259.35 kg/nm2, respectively. Also, the central area of Bushehr province showed the highest CPUA with 8913.9 kg/nm2. The results of this study showed that the highest distribution and biomass of Pomadasyskaakanare concentrated in the central areas and 30-50 m depth zones.
    Keywords: CPUE, Biomass, Pomadasyskaakan, Bushehr province
  • Mohammadi G. *, Mesbah M., Khadjeh Gh, Mombeini A Pages 66-75
    The aim of this study was evaluation of effects of total protein and cholesterol on physical and biochemical factors of cultural common carp milt in Khouzestan province. For this study 40 fish have been bought (20 in March and 20 in April) and examinations of physical and biochemical were tested. Base on the results, The total protein and cholesterol in April compared to March increased nonsignificantly. The ions of calcium, chloride, sodium and potassium in April compared to March increased. Based on the results there was significant and positive correlation between total protein and Albumin, cholesterol and K in march and significant and negative correlation with Cl but total protein in April had significant and positive with Cl, P, spermatocrit, cholesterol and Albumin and negative and significant correlation with weight of fish. Cholesterol in March had significant and positive with albumin and negative significant correlation with Cl and P but cholesterol in April had positive significant correlation with spermatocrit, Albumin, P and Cl. According to the data of this study, total protein, cholesterol, calcium, chloride, sodium, potassium of the Common carp seminal plasma increased in April compared to March. So because of these factors have effects on fertility, quality and quantity of common carp sperm So it is possible to adjust the parameters of protein, cholesterol and minerals of dietary in spawing season increase the quality of common carp sperm.
    Keywords: common carp, total protein, cholesterol, Cyprinus carpio
  • Asad Asadi Eidivand, Seyed Mohammad Mousavi *, Seyed Reza Fatemi Tabatabaei, Mohammad Zakeri, Nasim Zanguee Pages 76-86
    This research was conducted for studying of biological parameters of Tenualosa ilisha on spawning and post spawning time. For this reason, 60 fish were captured through three months, on September- fresh water (Karoon river in Khorramshahr) (1st station), September- marine water (Hendijan coasts) (2nd station), October-marine water (3rd station) and November-marine water (4th station). Biological parameters, GSI and gonad histological study was performed. The results showed the highest total length, total weight and gonad weight were seen in fish were captured from 1st station which has a significant different with other fishes (p
    Keywords: Biological parameters, Gonad histology, Tenualosa ilisha, spawning
  • Nemat Mahmoudi, Mohamadreza Ahmadi, Manoocher Babanezhad, Jafar Seyfabadi * Pages 87-101
    Seasonal distribution of phytoplankton and factors affecting their presence in the Mazandaran coastal ecosystems were investigated in 2012. In this study, Distribution of the phylum and dominant species of phytoplankton and water quality parameters were evaluated along 4 transects (Amirabad, Babolsar, Noshahr and Ramsar) in the different layers of the water column at final depths of 5, 10, 20 and 50m. Variation of the dominant species and environmental parameters was analyzed using Principal Components Analysis (PCA). Average annual phytoplankton density was 185162558 cubic meters, the highest density in winter and lowest in spring was determined. Totally, 7 groups and 131 species of phytoplankton were identified, including Bacillariophyta (58 species), Cyanophyta (24), Pyrrophyta (22), Chlorophyta (17), Euglenophyta (8) and 1 species each of Haptophyta and Xanthophyta. The dominant species in the water body were Exuviaella cordata of the Pyrrophyta (61.25% of the species) in spring, Oscillatoria sp. of the Cyanophyta in summer and autumn (48.69 and 71.91%, respectively) and Pseudo-nitzschia seriata of the Bacillariophyta (66.12%) in winter. This study showed that Thermocline, riverine transport, Mnemiopsis leidyi and opportunistic phytoplanktonic species with high competitive ability (Cyanophyta and Pyrrophyta (were the most effective factors on spatio-temporal variations of phytoplankton. Temperature, silica and inorganic nitrogen play an important role in population dynamics are diatoms, while temperature, inorganic and organic phosphorus and inorganic nitrogen for Cyanophyta and Pyrrophyta are important.
    Keywords: Phytoplankton diversity, Southern Caspian Sea, Coastal ecosystem, Environmental variables, Ecological relationships
  • Negin Derakhshesh, Abdolali Movahedinia* Pages 102-111
    Liver is one of the most important organs in vertebrates that have important roles in detoxifying. The main purpose of the present study was developing appropriate methodology for the primary cultivation of hepatic cells from orange-spotted Grouper, Epinephelus coioides. In present study, hepatocytes were isolated from five grouper individuals. Initially, the fish wiped with 70% ethanol. Liver were removed and cut into small pieces with scissors and hepatocytes were disconnected using different enzymatic digestion with collagenase (Type 1 and 4) and trypsin and additional nutrient materials in culturing mediums. Then, cells were cultured for 2 weeks in Lebowitz L-15 under 3
    Methods
    1. Using enzymatic digestion by trypsin, 2. Using enzymatic digestion by collagenase (type 1 and 4) and 3. Using nutrients and additives was cultured. Finally, effects of different incubation temperature (20, 25, 28, 30 and 32 degree of Celsius) and Bovine serum content (0, 10 and 20% and 20%ℴ) on cell growth were estimated. According to the results, digestion by collagenase type 4, resulted in more cell colonization and growth in comparison with other methods.In conclusion, the best culture method for primary hepatocyte from orange-spotted Grouper, Epinephelus coioides., was using ITS%FBS under 30 degree of Celsius incubation temprature.
    Keywords: Primary cell culture, Epinephelus coioides, hepatocyte cells