فهرست مطالب

Future of Medical Education Journal - Volume:8 Issue: 4, Dec 2018

Future of Medical Education Journal
Volume:8 Issue: 4, Dec 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/10/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا خویی، علی اکبر حیدری، ملیحه دادگر مقدم * صفحات 3-7
    زمینه و هدف
    نقش استاد خصوصا در علوم پزشکی نقشی بسیار با اهمیت و محوری است و به عنوان مولفه اصلی تاثیرگذار در فرایند آموزش محسوب می شود. این مطالعه با هدف تبیین نظرات دستیاران درخصوص تدریس اساتید دانشکده پزشکی مشهد انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی است که در آن نظرات کتبی 639 دستیار دانشکده پزشکی مشهد مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد تلخیصی تحلیل گردید.
    یافته ها
    تم های پدیدار شده در این مطالعه شامل صلاحیت حرفه ای و ویژگی های فردی بود. مقوله های تم صلاحیت حرفه ای شامل تسلط علمی، علاقه مندی و مهارت عملی و مقوله های تم ویژگی های فردی شامل خصوصیات فردی و رفتار اخلاقی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از این مطالعه می توان دریافت که در آموزش و تدریس، تمامی سکنات و وجنات اساتید توسط دستیاران مورد رصد قرار میگیرد که در یادگیری نقش بسزایی دارند. از این رو، نه تنها مهارتهای علمی و عملی استاد در آموزش و تدریس از اهمیت بسیاری برخوردار است، بلکه نگرش و ویژگی های اخلاقی و شخصیتی او نیز به عنوان الگوهای موثر بر سبک زندگی و تفکر دستیاران تاثیر بسزایی را در آینده شغلی و حرفه ای آنها خواهد گذاشت.
    کلیدواژگان: آموزش، ارزشیابی، تحلیل محتوا
  • عباس خاک پور* ، حمدالله حبیبی، شبنم فتحی صفحات 8-13
    زمینه و هدف
    استرس شغلی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های قرن، جلوه پررنگتری را در سازمان های امروزه به خود گرفته و کنترل و کاهش آن مورد توجه محققان مختلف است. یکی از روش های کنترل، در شغل و ویژگی های شغلی نهفته است. هدف این تحقیق بررسی نقش ویژگی های شغلی در میزان استرس شغلی دانشجویان پرستاری مشغول به فعالیت در مراکز بیمارستانی است.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان پرستاری است که به شکل کارورزی در بخشهای مختلف بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان مشغول به فعالیت هستند. نمونه آماری 140 دانشجو میباشد که به شیوه طبقاتی از میان جامعه آماری انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد ویژگی های شغلی واگنر و استرس شغلی الیوت گردآوری شدند. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و با اعمال روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که بین همه ابعاد ویژگی های شغلی با استرس شغلی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد (p=0. 01). همچنین، غیر از ویژگی بازخورد، چهار ویژگی دیگر «هویت» ، «تنوع» ، «آزادی» و «اهمیت» به ترتیب با دارا بودن ضرایب (0, 42-) ، (0. 373-) ، (0. 147-) ، (0. 111-) در تبیین واریانس استرس شغلی، نقش معنی داری دارند.
    نتیجه گیری
    ویژگی های شغلی میتوانند در کاهش استرس شغلی دانشجویان پرستاری شاغل در بیمارستانها نقش مهمی ایفا کنند طوری که با اعمال راهکارهایی مانند توسعه شغلی، غنی سازی شغلی و آموزش، توان برانگیختگی شغل پرستاران افزایش می یابد که همین امر موجب انگیزش و کاهش استرس شغلی در میان آنها خواهد شد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، الگوی هکمن و اولدهم، پرستاری، ویژگیهای شغلی
  • عباس عباس پور *، حمید رحیمان صفحات 14-19
    زمینه و هدف
    در دنیای رقابتی امروز دستیابی به مقاصد استراتژیک بدون داشتن سازمان با ساختار مناسب امکان پذیر نیست لذا دانشگاه ها برای تحقق اهداف و استمرار فعالیت شان باید توجه خویش را به اصلاح و توسعه ساختار سازمانی خود معطوف سازند. هدف پژوهش حاضر ارزیابی وضعیت موجود ابعاد ساختار سازمانی دانشگاه های علوم پزشکی در گذار به دانشگاه نسل سوم بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می باشد جامعه آماری شامل کلیه مدیران و متخصصان مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 آمایشی کشور به تعداد 614 بودند. که با استفاده از فرمول کوکران،265 نفر به روش طبقه ای- تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته 52 گویه ای بر حسب طیف پنج درجه ای لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه به صورت صوری و محتوایی به تایید اساتید متخصص رسید و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 95 / 0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS14 و آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون نشان داد که میانگین همه ابعاد ساختاری دانشگاه های علوم پزشکی شامل روابط غیر رسمی (63 / 0 ± 43 / 2) ، روابط مبتنی بر اعتماد (61 / 0 ± 57 / 2) ، روابط مبتنی بر تعامل (49 / 0 ± 52 / 2) ، روابط مبتنی بر عاطفی (54 / 0 ± 72 / 2) ، رسمیت (64 / 0 ± 82 / 2) ، پیچیدگی (52 / 0 ± 99 / 2) ، تمرکز (49 / 0 ± 83 / 2) و حرفه ای گرایی (50 / 0 ± 90 / 2) در وضعیت موجود کمتر از حد متوسط (3) بود که این رابطه ها از نظر آماری، معنی دار بود (p. 0/0001).
    نتیجه گیری
    با عنایت به نتایج بدست آمده دانشگاه های علوم پزشکی برای گذار به دانشگاه نسل سوم نیاز به تغییر اساسی در ساختار سازمانی موجود دارند.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، دانشگاه علوم پزشکی، گذار به دانشگاه نسل سوم
  • رضا اسماعیلی *، سیدفرزین میرچراغی، عبدالجواد خواجوی، سیدفرامرز میرچراغی، رضا احمدی، سعید عرفانور، موسی سجادی، فاطمه ولی راد صفحات 20-24
    زمینه و هدف
    آموزش مجازی و تله مدیسین به رویکردی مورد توافق در توسعه آموزش پزشکی و فرایندهای بالینی تبدیل شده است. هدف پژوهش حاضر، گزارش نتایج ادغام آموزش الکترونیک در فرایندهای ارایه خدمات آموزشی و درمانی بیمارستان می باشد.
    روش
    فرایند اجرای اقدام پژوهی شامل چهار مرحله ی برنامه ریزی، اجرا، مشاهده و انعکاس، مورد پیروی قرار گرفت. اجرا 18 ماه طول کشید که شامل خرید و نصب نرم افزارها و انجام فرایندهای جدید آموزشی و درمانی بود. نتایج در شوراهای تحول و نوآوری دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت ایران منعکس شد.
    یافته ها
    ادغام آموزش مجازی در فرایند ارائه خدمات آموزشی-درمانی بیمارستان منجر به ایجاد نوآوری های کاربردی گردید. نخست استقرار کلنیک مجازی (E-Clinic) بود که بر پایه ارتباط مجازی و آنلاین درمانگاه تخصصی بیمارستان و مراکز سلامت جامعه روستایی و شهری دور شکل گرفت. این نوآوری از ارجاعات غیر ضروری جلوگیری کرد و با ایجاد مشاوره سه گانه بین متخصص پزشکی مستقر در بیمارستان، پزشک خانواده مرکز سلامت و بیمار و همچنین حضور دانشجویان استاژر و انترن در محل کلنیک، باعث تقویت رویکرد آموزش پاسخگو گردید. سایر نوآوری ها شامل اجرای کلنیک مشترک (Joint Clinic) برگزاری کلاس های پزشکی عمومی آنلاین، گزارش صبحگاهی آنلاین با حضور اساتید ایرانی مقیم خارج کشور و برگزاری آزمون OSCE با فناوری واقعیت مجازی بود. علاوه بر این ها، با استقرار فناوری واقعیت مجازی محصولات جدید و ویژه ای در حوزه آموزش پزشکی تولید شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که آموزش مجازی و تله مدیسین فرصت های بدیعی در نظام سلامت و در راستای آموزش پاسخگو و تقویت عدالت و کارایی در ارایه مراقبت های سلامت ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، سلامت الکترونیک، مدیریت بیمارستان، واقعیت مجازی
  • نرجس بحری، محبوبه طباطبایی چهر، رباب لطیف نژاد رودسری * صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    مراقبت های با کیفیت مامایی یکی از مهترین راهکارهای پیشگیری از مرگ و میر مادری در دنیا می باشد و در این راستا تربیت ماماهای زبده و ماهر نقشی بسیار اساسی دارد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی نقاط ضعف و قوت کوریکولوم مامایی ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی کنفدراسیون بین المللی ماماها (ICM) برای آموزش مامایی بود.
    روش
    در این مطالعه تطبیقی، کوریکولوم آموزش مامایی ایران با بخشی از استاندارهای جهانی آموزش مامایی که در سال 2010 توسط ICM پیشنهاد شده است، مقایسه شد. بخش مورد بررسی " مراقبت های دوران بارداری" بود که بر اساس فهرست استاندارد ICM شامل 35 آیتم در حیطه ی دانش و 26 آیتم در حیطه ی مهارت است. بررسی و جستجو توسط سه محقق بصورت جداگانه در چک لیستی که بر اساس آیتم های ICM تهیه شده بود، انجام شد و سپس در یک جلسه مشترک نتایج جمع بندی شد. در این بررسی وجود یا عدم وجود محتوی مرتبط با هر آیتم و همچنین تعداد دروسی که مرتبط با محتوای هر آیتم بودند، مد نظر بودند. در مرحله بعدی نتایج این بررسی بصورت کیفی در مقیاس چهارتایی لیکرت (کافی، نسبتا کافی، نسبتا ناکافی و ناکافی) دسته بندی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از بین آیتم های پیشنهاد شده ی ICM در حیطه دانش پایه در مورد مراقبت های دوران بارداری، 47/57 درصد آیتم ها پوشش محتوایی کافی، 15 درصد آیتم ها پوشش نسبتا کافی، 2/85 درصد از آیتم ها پوشش نسبتا ناکافی و 2 درصد از آیتم ها پوشش ناکافی داشتند. در بین آیتم های پیشنهاد شده ی ICM در حیطه مهارت های مورد نیاز در مورد مراقبت های دوران بارداری، 53/85 درصد از آیتم ها پوشش کافی و 46/15 درصد پوشش نسبتا ناکافی داشتند. دو آیتمی که هیچ محتوای مرتبطی در کوریکولوم نداشتند شامل "علائم ختنه ی زنان و اثرات آن بر بهداشت باروری" و "محدودیت های طبیعی نتایج آزمایشات روتین دوران بارداری در جامعه " بودند.
    نتیجه گیری
    به جز دو آیتم ذکر شده، کوریکولوم مامایی ایران تمامی آیتم های پیشنهادی ICM در ارتباط با استانداردهای آموزش مامایی در حیطه ی مراقبت های مامایی را دارا می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که در بازنگری بعدی کوریکولوم آموزش مامایی ایران این دو آیتم نیز مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آموزش، کنفدراسیون بین المللی ماماها، کوریکولوم، مامایی
  • مریم قاسمی، هاشم فردانش*، جواد حاتمی، سلیمان احمدی صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    یادگیری الکترونیکی یکی از شیوه های نوین یادگیری در عصر حاضر است که برای کارآمدی یادگیری الکترونیکی باید در تدوین محتوای الکترونیکی آنها که معمولا از طریق نرم - افزارهای آموزشی ارایه می شود دقت نمود، عدم استفاده از طراحی آموزشی در طراحی محتوای نرم افزارها یکی از چالش های اصلی در یادگیری الکترونیکی و عدم موفقیت این سیستم آموزشی محسوب میشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی حلقه مفقوده طراحی آموزشی در نرم افزارهای آموزشی در محیطهای یادگیری الکترونیکی آموزش پزشکی صورت گرفته است.
    روش
    در این پژوهش از روش تحلیل محتوای کیفی از نوع قیاسی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دوره یادگیری الکترونیکی دانشکده آموزش پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران تشکیل میداد که از روش نمونه گیری هدفمند برای انتخاب آنها استفاده شد و تعداد 60 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که از طریق آن مصاحبه ها با دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده آموزش پزشکی در مورد نرم افزارهای آموزشی مورد استفاده در تدریس به شیوه هدفمند انجام شد، طول مدت هر مصاحبه از 20 دقیقه تا یک ساعت متغیر بود، انجام مصاحبه با کل دانشجویان یک هفته یه طول انجامید. مصاحبه ها تا رسیدن به پاسخ در سطح اشباع نظری انجام شد. سوالات مصاحبه برای دانشجویان بر اساس استانداردهای دست افزارهای یادگیری الکترونیکی که دارای معیارهای 5 گانه محتوا، رهیابی، طراحی آموزشی، رسانه های آموزشی، و فنی طراحی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد نرم افزارهای مورد استفاده در تدریس برای دانشجویان در دانشکده آموزش پزشکی از بعد استانداردهای دست افزارهای یادگیری الکترونیکی دارای کمترین تناسب را با معیارهای مورد بررسی هستند و مشکلات زیادی به ویژه از ابعاد محتوا، ره یابی و طراحی آموزشی در آنها وجود دارد. وجود چنین مشکلات تنوعی در نرم افزارهای آموزش پزشکی، ناشی از مشکلات در رویکرد فن مدارانه و رویکرد آموزشی از جمله طراحی آموزشی است، این امر نشان دهنده ضرورت توجه به اصول طراحی آموزشی در تهیه و تولید این نرم افزارها است.
    نتیجه گیری
    این بررسی حاکی از آن است که توجه به اصول طراحی آموزشی در تهیه و تدوین نرم افزارهای آموزشی می تواند به عنوان یک رویکرد جدید آموزشی پاسخگوی بخشی از نیازهای آموزشی بوده و کیفیت و اثربخشی آموزشی آموزش ها را افزایش دهد. تدوین نرم افزارهای آموزشی بر اساس الگوهای طراحی آموزشی یکی از چالش های اصلی یادگیری الکترونیکی و رمز موفقیت این سیستم آموزشی محسوب میشود. ضروری است سازمانها و دانشگاه های مجری امر یادگیری الکترونیکی نیز به امر طراحی آموزشی و به کارگیری رویکردهای علمی جهت تحقق آن در اجرا عنایت ویژه ای داشته باشند
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، تحلیل محتوای کیفی، طراحی آموزشی، معیارها و استانداردها، نرم افزارهای آموزشی، یادگیری الکترونیکی
  • خدیجه ناصری *، مرتضی بهمن، عزیز کامران، محمدتقی سوادپور، مهران خاکی، نیما قاسمی، فاطمه محمدی، فاطمه قلی نژاد، مهرناز خوشانفر، سمیرا امامی، رزیتا چراغی صفحات 39-45
    زمینه و هدف
    آموزش پرستاری بخشی از نظام آموزش عالی است که با حیات انسان ها سر و کار دارد و توجه به جنبه های کمی و کیفی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شناخت نیازهای آموزشی پیش نیاز یک آموزش موفق است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تطابق سرفصل دروس کارشناسی پرستاری با نیازهای شغلی از دیدگاه اعضای هیات علمی برخی از دانشگاه های علوم پزشکی شمال غرب کشور انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که با مشارکت 61 نفر از اعضای هیات علمی رشته پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی اردبیل، ارومیه، زنجان و تبریز و رشت در پاییز سال 1396 و با روش سرشماری انجام شد. ابزار مورد استفاده چک لیست حاوی دروس دوره ی کارشناسی پرستاری بر اساس سرفصل مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین تطابق با نیازهای شغلی از دیدگاه اعضای هیات علمی بر اساس نمره دهی چک لیست از 1 تا 4 مربوط به درس بیوشیمی با میانگین و انحراف معیار 1/03±2/1 در بین دروس اختصاصی، اپیدمیولوژی با میانگین و انحراف معیار 0/99±1/90 و در بین کارآموزی و کارآموزی در عرصه ها نیز کارآموزی بزرگسالان و سالمندان 0/03±1/15 می باشد.
    نتیجه گیری
    مجموع یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که سرفصل تدوین شده برای رشته کارشناسی پرستاری از نظر تناسب با نیازهای شغلی حرفه پرستاری مناسب نمی باشد و نیازمند تغییراتی در محتوای برخی واحدهای درسی میباشد. لذا ارائه نتایج مطالعه حاضر می توان در تدوین و اصلاح سرفصل رشته پرستاری بر اساس نیازهای شغلی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرفصل دروس، کارشناسی پرستاری، نیازهای شغلی، هیات علمی
  • طاهره غفاری، فهیمه حمیدی راد *، احسان قدم یاری صفحات 46-51
    زمینه و هدف
    هدف اصلی از این تحقیق بررسی سیستم آموزشی دندانپزشکی ایران و مقایسه آن با دانشکده های دندانپزشکی منتخب در کشورهای ترکیه، فیلیپین، مجارستان، اوکراین، روسیه و جمهوری آذربایجان می باشد.
    روش
    با استفاده از مرور مستندات موجود در پایگاه وب، لینکهای مرتبط با کوریکولوم آموزشی، همچنین برنامه های درسی در تربیت دندانپزشکان عمومی و نیز ریز نمرات فارغ التحصیلان ایرانی رشته دندانپزشکی دانشکده های خارجی که به عنوان دانشجویان تکمیلی در دانشکده دندانپزشکی تبریز مشغول به تحصیل شده اند، پژوهش تکمیل و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که در همه دانشکده های منتخب، کوریکولوم کلی از نوع درس- محور است. از سیستم ادنتولوژی در دانشکده های دندانپزشکی کشورهای ایران، ترکیه و فیلیپین استفاده می شود.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که واحدهای عمومی اخلاق پزشکی و اساس حقوق و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به همه دانشجویان تکمیلی ارائه شود. همچنین تنها واحدهای اختصاصی مورد ارائه به فارغ التحصیلان ایرانی از کشورهای روسیه و اکراین کافی به نظر می رسد و بقیه باید واحدهایی مثل ارتودنسی، اطفال و تشخیص را علاوه بر واحدهای ارائه شده بگذرانند.
    کلیدواژگان: دانشجویان تکمیلی، دندانپزشکی، کوریکولوم آموزشی
|
  • Ali Akbar Heidari, Alireza Khooei, Maliheh Dadgarmoghadam* Pages 3-7
    Background
    Instructors play an instrumental role in education, particularly in medical sciences where they are regarded as the most influential factor in the process of education. The present study was carried out with the aim of demonstrating assistants’ views about professors’ teaching in Mashhad School of Medicine.
    Methods
    The current study is a qualitative analysis in which the written views of 639 assistants in Mashhad School of Medicine was studied. Data was analyzed using the summative content analysis method.
    Results
    The themes that appeared in this study include professional qualification and personal features. Professional qualifications included command of knowledge, interest and practical skill. The theme of personal features included personality traits and ethical behavior.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it can be seen that while teaching, every behavior and aspect of an instructor is observed by assistants; which plays an important role in the training of the assistants. Thus, in addition to an instructor’s knowledge and practical skills, which are important in their own right, their views and behavioral and personality traits are also influential as models for their assistants and will influence their lifestyle in their professional life in the future.
    Keywords: Content Analysis, Education, Evaluation
  • Abbas Khakpour *, Hamdullah Habibi, Shabnam Fathi Pages 8-13
    Background
    Job stress is one of the most important diseases of the century, plays a major role in today's organizations which researchers are trying to control and reduce it. One method for control and reduce of stress is hidden in job and its characteristics. Nursing students are faced continually with one of the stressful job. Hackman & Oldham Job Characteristics Model is famous theory in this field that focus on job and its characters. The purpose of this study is to study the role of job characteristics on job stress in nursing at hospitals Based on the view of nursing student that affiliated with the University of Medical Sciences.
    Methods
    This study is a descriptive-correlation. The population includes all nursing students who are work in hospitals affiliated with Kurdistan University of Medical Sciences at 2014. The sample consisted of 140 nursing students who were selected by stratified sampling method. Required data was collected by two standard questionnaires, Wagner job characteristics and Elliott job stress. Data by SPSS software using Pearson correlation coefficient and linear regression method was analyzed.
    Results
    Data analysis showed significant inverse relationship between all characteristics of job with job stress (p=0.01). As well as, Except Feedback, four other features include a variety, identity, significance, freedom have significant role in explaining the variance of job stress. The coefficients are orderly (-0.42), (-0.373), (-0.147) and (-0.111).
    Conclusion
    Job characteristics can reduce stress among nursing students working in hospitals. So that by applying techniques such as career development, job enrichment and training, nursing jobs excitation power increases. This leads to increased motivation and decreased job stress among nursing students.
    Keywords: Heckman, Oldham Model, Job Characteristics, Job Stress, Nursing
  • Mohammadreza Raeisoon , Abbas Abbaspour *, Hamid Rahimian , Ali Khorsandi Taskoh, Samad Borzoian Shirvan Pages 14-19
    Background
    In today's competitive world, it is hardly possible to achieve strategic goals without having a well-structured organization. Therefore, universities need to focus on improving their organizational structure in order to achieve their goals and sustain their activities. The purpose of this study was to assess the current status of organizational structure dimensions in universities of medical sciences for transition to the third-generation university.
    Methods
    This was a descriptive-analytic study. The statistical population included all managers and healthcare management specialists in universities of medical sciences of the 9th Planning Macro-Region of the country totaling 614 individuals. Using Cochran’s formula, 265 people were selected randomly via stratified random sampling method. To collect data, a researcher-made questionnaire was used, which held 52 items on the 5-point Likert scale. The questionnaire was confirmed by faculty members in terms of formal and content validity, and its reliability was obtained through Cronbach's alpha coefficient as 0.95. SPSS14 software and descriptive and inferential statistics were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that the mean scores for all structural dimensions in the universities of medical sciences were lower than average (score=3) in the present situation, including informal relationships (2.43 ± 0.63), trust-based relationships (2.57 ± 0.61), interaction-based relationships (2.52 ± 0.49), emotion-based relationships (2.72 ± 0.54), formalization (2.82 ± 0.64), complexity (2.99 ± 0.52), concentration (2.83 ± 0.49), and professionalism (2.90 ± 0.50). These relationships were statistically significant (p = 0.0001).
    Conclusion
    According to the results, universities of medical sciences require a fundamental change in their current organizational structure in order for transition to the third-generation university.
    Keywords: Organizational structure, Transition to third generation university, University of medical sciences
  • Seyed Farzin Mircheraghi, Reza Esmaeili *, Abdoljavad Khajavi, Seyed Farzam Mircheraghi , Reza Ahmadi, Saeed Erfanoor, Moosa Sajjadi , Fateme Valirad, Ali Alami Pages 20-24
    Background
    E-learning and telemedicine have become common methods in changing and developing medical education and clinical processes. The purpose of this study was to describe the innovations of blending e-Learning into the educational and medical processes of hospital services
    Methods
    The process of action research included plan, act, observation and reflection was followed. Implementation, which took 18 months, included purchasing and installing the required software and administration of new educational and medical processes. The result reflected in regional and national innovation councils among universities of medical sciences and minister of health and in Iran.
    Results
    Incorporation of eLearning into medical and educational processes resulted in practical innovations. The first was setting up an e-clinic, which was formed based on virtual and online communication between the hospital's clinic and distant rural health centers. It prevented from unnecessary referrals and created an accountable paradigm of medical education based on a triple consultation between family physicians (GPs), specialists and patients in rural and urban communities. Another innovations were the development of a joint clinic of diabetes and ophthalmology specialists, running online medical classes, online morning reports meetings and holding OSCE using virtual reality technology. Moreover, with the establishment of virtual reality technology, novel productions in medical education also emerged.
    Conclusion
    the result reveled eLearning and telemedicine create novel opportunities in health systems toward accountable education and improving both equity and efficiency in health service provision.
    Keywords: Distance learning, E-health, Hospital Management, Virtual Reality
  • Narjes Bahri , Mahbubeh Tabatabaeichehr , Robab Latifnejad Roudsari* Pages 25-30
    Background
    The aim of this study was to evaluate the strengths and weaknesses of the midwifery curriculum in Iran according to ICM Global Standards for Midwifery Education.
    Methods
    In this comparative study the Iranian midwifery education curriculum in the part of ‘Competency in provision of care during pregnancy was compared against ICM Global Standards for Midwifery Education (2010) by three researchers using a checklist. In each item (35 items in knowledge domain and 26 item in the skill domain), the entire Iranian midwifery curriculum was searched for similar content, as well as the related courses by numbers. Also evaluation was done for ‘adequacy’ of each item by a 4 point Likert scale (Adequate, Relatively adequate, Relatively inadequate, Inadequate).
    Results
    Quality assessment distribution of the Iranian midwifery curriculum in terms of Basic knowledge and Skill domain in context of ‘Competency in Provision of Care during Pregnancy’ shows that from 35 items in basic knowledge domain, 47.57 % were adequate, 15 % relatively adequate, 2.85 % relatively inadequate and 2% were inadequate. In Skill domain from 26 items, 53.85% were adequate and 46.15% were relatively inadequate. In two items there is no related content in this curriculum including” Signs of female genital cutting and its effects on reproductive health” and “Normal limits of results from community-relevant laboratory tests commonly performed in pregnancy”.
    Conclusion
    The curriculum of midwifery education in Iran covers ICM Global Standards for Midwifery Education (2010) in ‘Competency in Provision of Care during Pregnancy’ domain except for two items. Therefore, not covering these important issues is one of the most noteworthy weaknesses of this curriculum and should be considered in future reforms.
    Keywords: Curriculum, Education, International Confederation of Midwifes, Midwifery
  • Maryam Ghasemi, Hashem Fardanesh *, Javad Hatami , Soleiman Ahmady Pages 31-38
    Background
    E-learning is one of the new ways to learn nowadays which for efficient e-learning in their formulation of electronic content that is usually presented through instructional software we should care. Not using educational design in designing software content is considered one of the main challenges in e-learning and also failures of this educational system. This study aims to investigate the Missing loop of educational design in educational software in e-learning in educational environments for medical education.
    Methods
    Qualitative content analysis method of deductive type is used in this study. The Society of the study is chosen from MA students of e-learning courses in medical education faculty of Shahid Beheshti University of Medical Sciences for which the purposeful sampling is used and 60 students are selected. The instrument for the study was Semi-structured interview through which the interviews were held with the individuals about the instructional software used in teaching in a purposeful way. The time for each interview ranged from 20 minutes up to 1 hour and all the interviews were lasted for a week. The interviews were held at the level of theoretical saturation until reaching a response. The questions of the interviews for the students were designed based on the standards of electronic learning equipment which included five levels of content, tracking, educational design, and educational and technical media.
    Results
    The results show that the software used in teaching for the students in medical education faculty of Shahid Beheshti University of Medical Sciences has the smallest correspondence with the criteria used from the aspect of electronic learning equipment standards and there are lots of problems especially in some aspects of content, tracking and educational design. The existence of such varied problems in medical educational software is arising from problems in technological approach and educational approach such as educational design. This proves the necessity of attention to the principles of instructional design in both preparation and production of such software.
    Conclusion
    This survey suggests that paying attention to the principles of design in the preparation and development of educational software can, as an approach, respond to some of the educational needs and improve the quality and effectiveness of educational training. Developing the educational software based on educational design patterns is one of the basic challenges of e-learning and also it’s the key to success for this educational system. It’s necessary that executing agencies and organizations and universities of e-learning have special attention to educational design and implementation of scientific approaches to put it into practice.
    Keywords: Criteria, standards, Educational softwares, E-learning, Instructional design, Medical education, Qualitative content analysis
  • Morteza Behnam, Aziz Kamran , Mohammad Taghi Savadpoor, Khadijeh Nasiri *, Mehran Khaki, Nima Ghassemi, Fatemeh Mohammadi, Fatemeh Gholinezhad, Mehrnaz Kooshanfar, Samira Emami, Rozita Cheraghi Pages 39-45
    Background
    Nursing education is part of the higher education system that deals with human life and considering its quantitative and qualitative aspects is very important. Understanding educational needs is a prerequisite for successful education. This study is aims is to investigate the compatibility of nursing undergraduate curriculum with occupational needs from the viewpoints of faculty members of some north and north-west universities of medical sciences of Iran.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive study conducted with the participation of 61 nursing faculty members of Ardebil, Urmia, Zanjan, Tabriz, and Rasht Universities of Medical Sciences in the fall of 2017 using the census method. A checklist containing the curriculum of undergraduate nursing based on the approved headings of the Ministry of Health and Medical Education was used. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The findings of this study showed that the highest compatibly with job requirements from the viewpoint of faculty members based on the checklist scores from 1 to 4 was related to biochemistry with a mean and standard deviation of 2.1 ± 1.03, among specific courses, epidemiology with mean and standard deviation of 1.90 ± 0.99, and among internship and field apprenticeship, adult and elderly internships with mean and standard deviation of 1.51 ± 0.03.
    Conclusion
    The findings of this study indicate that the curriculum developed for the undergraduate nursing degree is not suitable for nursing job requirements and needs modifications in some aspects. Therefore, presenting the results of this study can be used developing and modification of the undergraduate nursing curriculum based on occupational needs.
    Keywords: Curriculum, Faculty Member, Occupational Needs, Undergraduate Nursing
  • Tahereh Ghaffari , Fahimeh Hamedirad *, Ehsan Ghadamyari Pages 46-51
    Background
    The current study aimed to evaluating the dentistry education system in Iran and comparing it with selected dental schools in Turkey, the Philippines, Hungary, Ukraine, Russia, Armenia, and Azerbaijan.
    Methods
    The study was accomplished by the analyses of the documents available on web sites, links correspond to curriculum, the education program of general dentistry, and the transcripts of Iranian dentistry students graduated from foreign schools attending an advance standing program at Tabriz Dental School.
    Results
    The results of the current study indicated that in all the selected faculties, the course-oriented curriculum is used. The odontology system is used in the dental schools of Iran, Turkey, and the Philippines.
    Conclusion
    It is suggested offering courses in medical ethics, the principles of law, and the constitution of the Islamic Republic of Iran to all the students graduated from other countries. Specialized lessons offered to the graduated students from Russian and Ukrainian dental schools seem to be sufficient, but students graduated from other countries should pass orthodontics, pediatrics, and diagnosis courses.
    Keywords: Dentistry, Educational Curriculum, Graduated Students