فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1396)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله علمی - ترویجی
  • ابوذر پیریان دوگاهه، صفا خزایی * صفحه 1
    دوربین های مرئی ازجمله سامانه های اصلی کشف و شناسایی اهداف هستند و لذا استتار در مقابل آن ها از اهمیت بسیار بالایی در حوزه پدافند غیرعامل برخوردار است. برای استتار موثر درصحنه عمل لازم است به کمک شیوه های مناسب، کارایی استتار را ارزیابی و تحلیل نمود. با توجه به اهمیت لباس برای نیروهای نظامی، در این تحقیق به روش ارزیابی بصری استتار به کمک ناظران، استتار مرئی سه دست از لباس های مورداستفاده کنونی پرسنل عملیاتی سپاه در منطقه شمال‏غرب کشور مورد ارزیابی و تحلیل قرارگرفته و الگوی موردنیاز و موثر پیشنهادشده است. این ارزیابی شامل لباس دیجیتال جنگلی، دیجیتال کویری نیروهای پایور و لباس خاکی نیروهای وظیفه بوده و به وسیله دوربین کانن 16مگاپیکسل در فواصل مختلف 50 تا 500 متری، در دو حالت ایستاده و نشسته صورت گرفته است. نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد که لباس دیجیتالی کویری نسبت به لباس خاکی سربازی پنجاه درصد کارایی بهتر و لباس دیجیتالی جنگلی نسبت به لباس دیجیتالی کویری صد درصد کارایی بهتری ازلحاظ استتار دارد.
    همچنین طبق الگوی پیشنهادی برای استتار موثر و مفید، در سه ماهه نخست سال، لباس های دیجیتال جنگلی و در سه ماهه دوم سال، لباس های دیجیتال کویری مناسب تر می باشند.
    کلیدواژگان: استتار، لباس های استتاری، دوربین مرئی، ارزیابی بصری، منطقه شمال غرب
  • نوشین پیش کار، حجت الله رشید کلویر *، سعید عبدالهی صفحه 13
    باتوجه به اهمیت ویژه ی پنجره ها در زمان انفجار در ساختمان، طراحی صحیح آن ها با رعایت تمام استاندارهای فنی و امنیتی به ویژه معیارهای پدافند غیرعامل در هنگام طراحی ساختمان امری حیاتی است.از آنجا که شیشه ی پنجره ها از مقاومت نسبتا کمی در برابر انفجار برخوردار بوده اند و در زمان انفجار متلاشی و خرده های آن به اطراف پرتاب می شوند خود مسئول بخش عمده ای از تلفات سوانح بمب گذاری می باشند. از این رو در طرح ارائه شده، تاثیر تناسبات در رفتار مقاومت پنجره ها در برابر انفجار مورد ارزیابی قرار گرفته است و با بررسی های مختلف به یک مدل جامع در این خصوص رسیده است. در روش ارائه شده، چهار نوع پنجره با مساحت های یکسان و با تناسبات متفاوت طراحی شده است که با روش شبیه سازی با نرم افزار المان محدود نمونه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهد که پنجره های با تناسبات کشیده از عملکرد بهتری در برابر انفجار برخوردارند، این موضوع میتواند به مهندسان برای انتخاب موثرترین روش ساخت، بهسازی برای مقاوم سازی و عملکرد بهتر تناسب پنجره در انفجار در آینده کمک کند.
    کلیدواژگان: پدافند غیر عامل، انفجار، پنجره، تناسبات
  • سامان کشوری، محمدرضا حسنی آهنگر *، ساناز کشوری صفحه 23
    با توجه به اهمیت امنیت نرم افزارهای رایانه ای در سازمان های نظامی، برنامه نویسان و طراحان این سیستم ها ملزم به رعایت مسائل امنیتی در برنامه نویسی هستند. این مقاله بر روی مرحله کدنویسی در چرخه تولید نرم افزار تمرکز دارد. هدف کدنویسی پدافندی، جلوگیری از بروز حوادث ناشی از کدنویسی نامناسب است. این حوادث شامل ازکارافتادن برنامه، دسترسی به کد منبع، استفاده بیش ازحد از منابع سخت افزاری و افزایش زمان نیاز جهت به روزرسانی برنامه هستند. در ادامه استفاده از آرگومان های نامی در فراخوانی تابع معرفی گردید که این عوامل منجر به افزایش خوانایی و درنتیجه کاهش زمان به روزرسانی برنامه می شود. جهت مدیریت خطاهای حین اجرا، روش شکست سریع استثناءها و نحوه مدیریت مناسب آن ها ارائه شده است. این اقدامات موجب افزایش امنیت برنامه و عدم ازکارافتادن برنامه به دلیل کدنویسی نامناسب گردیده و از طرفی موجب افزایش تعداد توابع، کلاس ها و درنتیجه افزایش تعداد خط کد می شود. این مسئله ممکن است موجب نگرانی درباره افزایش زمان اجرای برنامه و هزینه پردازشی شود. این مقاله به پیاده سازی یک برنامه در دو حالت کدنویسی پدافندی و غیرپدافندی پرداخته است. نتایج نشان می دهد که میانگین عمر نخ ها در حالت پدافندی 23/8 ثانیه است، درحالی که این مقدار برای حالت غیرپدافندی، 80/8 ثانیه بود. از طرفی، میزان درصد استفاده از پردازنده در حالت های پدافندی و غیرپدافندی به ترتیب 32/54% و 70/54%، از طرف دیگر برای هزینه پردازشی کاربر نیز به ترتیب 23/24% و 41/24% بود. این اعداد حاکی از هزینه پردازشی و زمان اجرای یکسان برنامه در دو حالت پدافندی و غیرپدافندی است.
    کلیدواژگان: امنیت نرم افزار، برنامه نویسی پدافندی، کدنویسی امن، برنامه نویسی #C
  • محمدحسین تقوی پارسا، صفا پیمان * صفحه 35
    با توجه به روند ناامنی و افزایش حملات تروریستی، امروزه سازه های امن و زیرزمینی نقش مهمی در توسعه کشورها داشته و از جمله شریان های حیاتی در شهرهای مهم، به خصوص در مواقع بحرانی به حساب می آیند. آیین نامه ها و استانداردهای حاکم بر ساخت و یا شیوه های طراحی سازه های مقاوم در برابر انفجار بسیار نادر می باشند که اغلب به دلایل طبقه بندی های امنیتی تکنولوژی های نظامی، مهندسان غیر نظامی به نتایج آزمایشات صحرایی انفجار، روش های طراحی و تکنیک های ساخت پیشرفته محافظت از اماکن نظامی و سازه های امن و آیین نامه های حاکم بر آن دسترسی ندارند. از این رو تنها راه برای درک پاسخ سازه روش های حل تحلیلی و در سطح بالاتر استفاده از نرم افزارهای شبیه-سازی عددی است. در این مقاله از روش شبیه سازی عددی برای تحلیل و شبیه سازی اثر انفجار سطحی بر روی سازه زیرزمینی استفاده شده است. کلیه مراحل شبیه سازی با استفاده از هیدروکد توانمند AUTODYN انجام شده است. به منظور ارزیابی پاسخ سازه تحلیل پارامتریک شامل اثر وزن خرج انفجاری بر روی سازه مدفون انجام شده و با توجه به موج فشاری پیش رونده در خاک و معیار حداکثر سرعت ذرات حاصل از انفجار، خرابی سازه بررسی می گردد. نتایج عددی نیز با روابط ارائه شده در منابع معتبر علمی و استاندارد ارتش آمریکا مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: سازه مدفون، پارامترهای شوک زمینی، انفجار سطحی، شبیه سازی عددی، اتوداین
  • محمد اتقایی*، محمد گلستانه صفحه 45
    راه ها به عنوان شریان های حیاتی کشور، نقش بسیار پررنگی را در صنعت حمل و نقل ایفا می کنند. راه ها زمانی می توانند عملکرد بهتری برای کاربران راه ها داشته باشند که تسهیلات موجود در جاده ها بتوانند در مواقع بحران، ضمن کم ترین نرخ آسیب پذیری، بیش ترین نرخ خدمات رسانی را ارائه دهند. یکی از تسهیلات مهم در جاده ها، مراکز خدماتی- رفاهی بین جاده ای می باشند که چنان چه این مراکز به خوبی مکان یابی شوند، می توانند دارای بهترین عملکرد باشند. از طرفی، با توجه به اصول، روش ها و راهبردهای پدافند غیرعامل می توان بسیاری از مسائل و مشکلات در مواقع بحران را با مکان یابی کاهش داد. از این رو، در این پژوهش ، با رویکردی مبتنی بر پدافند غیرعامل، پنج معیار مناسب به منظور مکان یابی مراکز خدماتی- رفاهی بین جاده ای شناسایی گردیده و سپس وزن معیارها و مدل مطلوبیت مکان یابی مراکز خدماتی- رفاهی تعیین شده است. در نهایت، نشان داده شده است که معیار ملاحظات امنیتی و سیاسی با وزن 0.389ای بیش ترین وزن در مدل می باشد و معیار ملاحظات اقتصادی با وزن 0/039ای کم ترین وزن در مدل از بین معیارهای پنجگانه می باشد.
    کلیدواژگان: مجتمع خدماتی، رفاهی، مکانیابی، روش تحلیل سلسله مراتبی، پدافند غیرعامل
  • مسعود خداویردی زاده، احمدرضا امین* صفحه 53
    دسترسی به یک ارتباط مخابراتی امن و مقاوم در برابر اختلال، از جمله اهداف مهم در طراحی سیستم های مخابراتی می باشد. در حال حاضر سیستم مخابراتی پرش فرکانسی به عنوان یک روش ضد اختلال مطرح می باشد که امکان ایجاد یک ارتباط ایمن را فراهم می نماید. تحقق عملیاتی یک سیتم پرش فرکانسی در کانالهای چند مسیره با دستیابی به نرخ خطای پایین اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله با توجه به اختلالاتی که در طول مسیر بر روی سیگنال اعمال می شود، فرستنده و گیرنده یک سیستم مخابراتی پرش فرکانسی با در نظر گرفتن ملاحظات همزمان سازی در کانال چند مسیره طراحی می گردد. با شبیه سازی سیستم طراحی شده در کانالهای با نویز سفید گوسی، محوشدگی رایلی و کانال چندمسیره، روش همزمان سازی بکار گرفته شده و عملکرد آن از نظر میزان خطای بیت، ارزیابی می گردد. نتایج به دست آمده از شبیه سازی نشان می دهد برای دستیابی به میزان خطای بیت یکسان اختلاف مقدار سیگنال به نویز این سیستم با حالت تئوری کمتر از 0.5 دی بی می باشد و با توجه به نمودارهای خطای به دست آمده از شبیه سازی، سیستم پرش فرکانسی طراحی شده برای تحقق عملیاتی مطلوب به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پرش فرکانسی، همزمان سازی، رهیابی، ردیابی، کانال چندمسیره
  • سعید ملکی *، یوسف محلی صفحه 65
    اقدامات مبتنی بر پدافند غیرعامل در سازه و معماری، تاثیر چشم گیری در کاهش آسیب پذیری شهر، عناصر شهری و تسهیل در کنترل بحران شهری داشته و میزان مقاومت شهروندان را در شرایط تهاجم دشمن و عوامل مخرب طبیعی به حداکثر می رساند. از سویی نیاز به خدمات امدادرسانی و بهداشتی درصورت بروز بحران ها، اهمیت موضوع تحلیل آسیب پذیری سازه ای بیمارستان ها از منظر تمهیدات پدافند غیرعامل را روشن می کند. هدف این پژوهش بررسی و تحلیل آسیب پذیری سازه ای بیمارستان ها از منظر تمهیدات پدافند غیرعامل است. روش پژوهش براساس هدف نظری- کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی است. داده های به دست آمده برای مشخص ساختن هدف پژوهش در قالب 10 متغیر در 4 عامل اصلی در سه بیمارستان شهر دزفول دسته بندی گردید. در این پژوهش، از مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP استفاده شده است که در این ارتباط کمیته تصمیم گیری متشکل از پنج متخصص (پنج نفر از گروه عمران دانشگاه جندی شاپور دزفول) جهت ارزش گذاری شاخص ها و گویه های پژوهش از نظر آن ها استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، از نرم افزارهای Expert Choice، Excel و ArcGIS استفاده شده است. در این پژوهش، سه بیمارستان (گنجویان، آیت الله نبوی و افشار) به عنوان نمونه موردی بررسی گردیدند. یافته های تحقیق نشان می دهد که بیمارستان افشار با2/069158یشترین میزان آسیب پذیری سازه ای را در میان بیمارستان های شهر دزفول دارد. بیمارستان آیت الله نبوی با میزان آسیب پذیری 834399 /1در رتبه بعدی قرار دارد. بیمارستان گنجویان با 426003 /1کم ترین میزان آسیب پذیری سازه ای را در میان سایر بیمارستان های شهر دزفول دارد.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری سازه ای، مراکز درمانی، پدافند غیرعامل، دزفول
  • مهرداد نجفی نوکاشتی، ضرغام رستمی*، محمد علی خسروبابایی صفحه 77
    در میدان جنگ، سامانه های هوا پایه ای که برای دفاع الکترونیکی از تکنیک های متنوع استفاده نمی کنند، با تهدیدات نرم و سخت مختلفی درگیر هستند. در این مقاله تکنیک مدولاسیون OFDM که فنون رادار گریزی را در سامانه هواپایه بهبود می بخشد، تجزیه و تحلیل و شبیه سازی شده است. هم چنین پارامترهای اثرگذار در فنون رادارگریزی؛ مانند افزایش پهنای باند و کاهش چگالی طیف توان گلبرگ های جانبی (PSL) محاسبه و ارائه شده است. در ادامه، تکنیک ارسال تصادفی حامل های جانبی که به دلیل عدم اطلاع سامانه های شنود از نحوه ارسال زیرحامل ها و کشف و آشکارسازی این سامانه های هو اپایه جنگ الکترونیکی به سختی صورت گرفته و موجب فریب آن ها می شود، ارائه شده است. این نوع تکنیک ها برای طراحان سامانه های هواپایه رادار گریز با قابلیت برتر برای دفاع الکترونیکی مفید واقع خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدولاسیون OFDM، رادارگریزی، توان گلبرگ جانبی
|
  • A. Piriyan Dogaheh, S. Khazaei* Page 1
    Visual cameras are among the main systems for recognition and detection of targets. Therefore, in comparison to these systems, camouflage has a very high importance in passive defense. To make effective camouflage in the zone of action, it is necessary to evaluate and analyze camouflage efficiency by suitable methods. Considering the importance of the clothing for military forces, in this study, using visual evaluation of Camouflage method by observers, visual camouflage of three types of operation personnel clothes in north-west area of Iran are evaluated and analyzed, and then an effective and necessary model is provided . This evaluation includes forest clothes, personnel desert clothes and conscripts khaki clothes and uses 16 megapixels canon camera in different distances of 50 to 500m in standing and sitting positions. The results show that from the camouflage aspect, desert clothes have an efficiency of 50% higher than khaki clothes and forest clothes have an efficiency of 100% higher than desert clothes. Also, according to the proposed model for useful and effective camouflage, in the first quarter, the forest clothes and In the second quarter, desert clothes are suitable.
    Keywords: Camouflage, Camouflage Clothes, Visual Camera, Visual Evaluation, North-West Area
  • N. Pishkar, H. Rashid Kolvir*, S. Abdollahi Page 13
    According to the importance of windows in the building at the time of the explosion, their proper designing in compliance with all technical and security standards, particularly the standard of passive defense in designing building is crucial. In this regard, the glass of windows has had almost less resistance against explosions confusion and at the time of explosion they collapse and debris are thrown around, that is almost the major cause of casualties of bombings. In this paper, the impact of resistance of the proportions of the windows are evaluated against explosions and then by examining different models, one perfect model has been designed. To this end, the proposed method has designed four types of window with the same area and different proportions that has been tested with ABAQUS. Results showed that the stretched proportions of the windows have better performance against explosion. This can help engineers to select the most effective method of constructing, retrofitting and upgrading for better performance of proportion of windows in an explosion in the future.
    Keywords: Passive Defense, Explosion, Window, Proportion
  • S. Keshvari, M. R. Hasani Ahangar*, S. Keshvari Page 23
    Due to the importance of computer software security in military organizations, Programmers and designers of these systems are required to comply with security issues in programming. This article focuses on the coding level in the software development cycle. Defensive goals are to prevent accidents caused by improper coding. These events include software crash, access to source code, excessive use of hardware resources and increasing the required time to update program. Then, using named arguments in the function call is introduced to help increase readability and thus reduce time to update the program. To manage runtime errors, the fail fast method for exceptions and their appropriate management are provided. These actions cause the increased program security and non-crash software for improper coding, and also increase the number of functions and classes, and therefore increase the line number of the code. This issue may be the cause for concern about the increase in the runtime and cost of the process. This paper suggests implementing a program in both defense and non-defense modes. The result shows the average life of thread in defensive mode is 8.23 seconds while the amount for non-defense is 8.80 seconds. On the one hand, the percentages of CPU usage on defense and non-defense modes are 54.32 and 54.70, respectively, and on the other hand, for the processing cost of users are 24.23 and 24.41 percent, respectively. These numbers indicate the same processing cost and runtime of the program in both defense and nondefensive modes.
    Keywords: Software Security, Defense Programing, Secure Coding, C# Programing
  • S. Peyman*, M. H. Taghavi Parsa Page 35
    Due to the insecurity caused by terrorist attacks, nowadays assured and underground structures play an important role in the development of the country, and are considered as vital arteries in major cities, Especially in crises . The Regulations and standards of constructing or procedures designing of blast-resistant structures are very scarce. Because of security reasons of classified military technologies, civil engineers do not have access to the results of field experiments explosion and Design procedures and advanced construction techniques for protecting military sites and assured structures as well as its regulations. So the only way to understand the structural response is analytical methods and at a higher level using numerical simulations with software. In this paper, numerical simulation methods is used for the analysis and simulation of surface explosions on the underground structure. All the simulations and modeling presented are using AUTODYN hydro code. In order to evaluate the structure response, parametric analysis is used that includes the effect of the explosive charge weight on the buried structure. Owing to the progression of pressure wave in the soil and the standard of peak particle velocity of explosion, the Failure of structure are examined. In the end, the numerical results are compared to relations presented at the scientific source and the US Army Corps of Engineers Manual (TM5-855-1).assets.
    Keywords: Underground Structure, Shock Ground Parameters, Surface Explosion, Numerical Simulation, AUTODYN
  • M. Atghaei*, M. Golestaneh Page 45
    Highways play an Important role in transportation System. One of the most important Facilities on the highways is Service Areas and if these centers are in good locations , they can have the best performance. On the other hand , according to the principles , methods and strategies of Passive Defense Can decrease a lot of problems with Location-finding while in crisis. Therefore , in this study , with an approach based on passive defense , five appropriate criteria have been identified for the location of Service Area and then the weight the value of criteria and appropriate model of location-finding for service areas have been introduced. Finally , it has been shown that the criteria of security and political consideration has the highest weight in the model and the criteria of economic consideration has the least weight in the model.
    Keywords: Service Area, Site Selection, Analytical Hierarchy process (AHP), Passive Defense
  • M. Khodavirdizadeh, A. Amin* Page 53
    One of the main concerns in communication systems is transmission and data security which implies immunity against interferences and security against eavesdroppers. Nowadays, frequency hopping is considered as a powerful technique in communication systems for combating intentional and non-intentional interference which provide transmission security. Implementation of these systems in multipath communication channels along with low bit error rate is of most importance. In this paper, regarding to jamming effects on transmitted signals in multi path channels, a pair of receiver and transmitter of a frequency hopping communication system are designed for defeating interference and preserving synchronization. A survey on bit error rate of the transmitter and receiver pair in synchronization and operational modes is carried out via Simulating designed system and testing it in different channels including AWGN, Rayleigh fading and multipath channels. Bit error rate graphs of our design simulation shave less than 0.5 dB variation with the best existing results for same BER. As for good operation of time and frequency synchronization blocks, practical implementation of suggested frequency hopping system is justified for multipath channels.
    Keywords: Frequency Hopping, Synchronization, Acquisition, Tracking, Multipath Channel
  • S. Maleki*, Y. Mahali Page 65
    Due to the particular importance of hospitals and health centers structures and with an eye toward their level of performance in the time of natural disasters and wars, the analysis of vulnerability of hospitals and health centers structures gains significant importance. The aim of the present study is to analyze the vulnerability of hospitals structures from the perspective of passive defense. The main data of this survey which encompasses information regarding studies cases of health centers and hospitals were gained via the field studies in the form of observation, interview, and questionnaire. For the analysis of the information and data, the softwares of Expert Choice, Excel, and ArcGIS were used. The employed model, namely that of Fuzzy Analytic Hierarchy was used through inquiry of five experts (five faculty members of the civil engineering department of Jondishapour University of Dezful). In the present survey, three hospitals (Ganjavian, Ayatollah Nabavi,and Afshar) were analyzed as studied cases. The findings of the research demonstrated that Afshar hospital with the rate of 2/069158 has the highest level of structural vulnerability among the hospitals of Dezful. Ayatollah Nabavi hospital with the vulnerability of 1/834399 that comes next. Ganjavian hospital with the figure of 1/426003 has the lowest rate of structural vulnerability among these hospitals of Dezful.
    Keywords: Structural Vulnerability, Health Centers, Civil Defense, Fuzzy Analytic Hierarchy, Dezful
  • Z. Rostami*, M. Najafi Nokashti, M. A. Khosrobabaei Page 77
    On the battlefield, the basic air-defense systems do not use a variety of techniques for electronic defense, and therefore are involved in hard and soft threats. In this paper, OFDM modulation technique that improves stealth technologies in airborne system are analyzed and simulated. The parameters affecting the stealth techniques such as increased bandwidth and reduced power spectral density and power of side lobe (PSL) are calculated and presented. And also the transmitting random subcarrier technique is presented. In this technique, due to not knowing intercept systems from transmitting subcarrier and also discovery and detection of airborne systems, electronic warfare happens with difficulty that causes deception. This kind of techniques will be useful for stealth of air borne system designers with electronic defense.
    Keywords: Airborne Systems, OFDM, stealth, power side lobe, subcarrier, barker code, EW