فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:3 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • افسانه ارزانی، لیلا ولیزاده، وحید زمانزاده، عیسی محمدی صفحات 217-229
    مقدمه
    مادران دارای نوزاد نارس در معرض نیازهای مراقبتی فراتر از مسئولیتهای معمول و روزمره مراقبت از شیرخوار قرار دارند. این احتیاجات ویژه و منحصر به فرد بر جنبه های مختلف زندگی مراقبت دهنده تاثیر میگذارد. شناخت تجربیات این مادران می تواند به پرستاران ارایه مراقبت از نوزادان کمک کند. این مطالعه با هدف تبیین تجربه مراقبتی مادران در پی تولد نوزاد نارس انجام شد.
    روش
    این مطالعه با رویکرد تحلیل محتوای کیفی قراردادی انجام گرفت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته با 15 مادر دارای شیرخوار با تولد زودتر از موعد به روش نمونه گیری هدفمند از چهار بخش مراقبت ویژه نوزادان وابسته به مراکز دانشگاهی در ایران و در طی سالهای 92- 1391 جمع آوری شد. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دستنویس گردید و در نهایت با روش تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. استحکام داده ها توسط مشارکت کنندگان و کنتزل خارجی تایید شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجربه استخراج طبقات «بارقه های رشد» و «بار مراقبتی» شد. این طبقات به ترتیب با زیر طبقات«بهبود وضعیت جسمی و روانی مادر، تغییر در درک، آرامش و آسایش خاطر در زندگی» و «آزردگی جسمی، تنیدگی روانی، محدود شدن در زندگی» در مادران نمایان گردیده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نیاز به گسترش مداخلات برای کمک به مادران دارای نوزادان نارس را در طی بستری و پس از ترخیص از بیمارستان تایید می کند. پرستاران نیز می توانند از دانش حاصل از این مطالعه در جهت ارائه مراقبت و حمایت از این مادران و کاهش بار مراقبتی آنها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، تجربه مادران، مراقبت، بار مراقبتی، رشد، مطالعه کیفی
  • طیبه میرزایی، علی راوری، سکینه میرزایی، خانم مرضیه لری پور صفحات 230-238
    مقدمه
    با وجود ارائه دستورالعمل های استاندارد و آموزش های لازم به پرسنل جهت پایبندی به احتیاطات استاندارد، اجرای این احتیاطات همواره با مشکلاتی مواجه بوده است. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجربیات پرستاران از عوامل ممانعت کننده از پایبندی به احتیاطات استاندارد در پرستاران شاغل در بیمارستان انجام گرفت.
    روش
    این پژوهش به صورت کیفی و با روش تحلیل محتوا انجام شد. داده ها با استفاده از 15 مصاحبه چهره به چهره و 5 جلسه گروه متمرکز جمع آوری شد. در هر کدام از این جلسات به طور متوسط 5 نفر پرستار و بهیار شرکت داشتند و تعداد کل شرکت کنندگان 40 نفر بود. تمام مصاحبه ها ضبط، دستنویس و سپس خط به خط با استفاده از روش آنالیز محتوی تحلیل شد. برای مدیریت داده ها از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس تجربیات شرکت کنندگان سه تم اصلی استخراج شد که عبارت از «بی احتیاطی سخت افزاری، بی احتیاطی درکی و بی احتیاطی اجباری»بود. نبود وسایل در بخش، دردسترس نبودن وسایل و کیفیت نامناسب وسایل و تجهیزات از عواملی بوده است که باعث بی احتیاطی سخت افزاری می شد. باور نداشتن انتقال عفونت، عدم احساس خطر، صدمه ناشی از رعایت احتیاطات استاندارد، مسخره شدن توسط سایر پرسنل و اثرات منفی ناشی از رعایت احتیاطات استاندارد روی بیمار و همراه موجب بی احتیاطی درکی می شد. مشغله زیاد، مواجهات پیش بینی نشده و شرایط اضطراری از جمله عوامل تاثیر گذار بی احتیاطی اجباری بودند.
    نتیجه گیری
    بعضی از شرکت کنندگان در این مطالعه پای بندی به رعایت احتیاطات استاندارد را قبول نداشته و رعایت آن را نه تنها مفید نمی دانستند که آسیب رسان تلقی می کردند. بنابراین برای رعایت احتیاطات استاندارد تنها تاکید بر آموزش به کارکنان و ارائه دستورالعمل ها کفایت نمی کند. بلکه باید علاوه بر تامین وسایل و تجهیزات، باور کارکنان را در خصوص لزوم رعایت این احتیاطات تقویت کرد. همچنین باید شرایطی فراهم آورد که پرسنل بتوانند این احتیاطات را رعایت کنند.
    کلیدواژگان: احتیاطات استاندارد، پای بند بودن، مطالعه کیفی
  • محمدرضا حیدری، آقای رضا نوروززاده صفحات 239-246
    مقدمه
    بیماران بستری در بیمارستان دارای نیازهای مختلف عبادی و مذهبی می باشند. شناخت این نیازها و برنامه ریزی مراقبت جهت برآورده نمودن آن ها از ضروریات انجام یک مراقبت کل نگر است. این مطالعه به تبیین نیازهای عبادی و مذهبی بیماران از دیدگاه پرستاران بالینی پرداخت.
    روش
    امطالعه ی کیفی حاضر از نوع تحلیل محتوا بود. در مجموع 23 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی تهران با روش نمونه گیری هدفمند و با تنوع سن، جنس و سابقه ی کار شاغل در بخش های مختلف و سمت های گوناگون در مطالعه شرکت نمودند. داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه های عمیق، باز و نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. شیوه ی تجزیه و تحلیل داده ها، به صورت تحلیل محتوا و به روش تحلیل مقایسه ای مداوم صورت گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها مضمون اصلی تکریم باورها و ارزشها را آشکار کرد که خود از چهار مضمون فرعی «گرامیداشت خانواده، تعظیم شعائر مذهبی، شناخت ارزش ها و توسل جستن» تشکیل شد.
    نتیجه گیری
    زمینه های فرهنگی، قومیتی و مذهبی تاثیر مهمی بر مراقبت داشته و شیوه درک مسایل و تصمیم گیری ها تاثیر می گذارد. پرستاران قادر خواهند بود با تعمیق ابعاد انسانی و ارتباط توام با احترام به اعمال مذهبی بیماران و خانواده، به ارتقاء سلامت جسمی، روحی و معنوی آن ها یاری رسانند.
    کلیدواژگان: شعائر مذهبی، تحلیل محتوی، تکریم باورها، ارزش، توسل جستن
  • خانم رقیه نوری زاده، عیسی محمدی *، معصومه سیمبر صفحات 247-256
    مقدمه

    اطلاعات در دسترس در مورد تجارب سقط با توجه به فراوانی آن، بطور نامتناسبی کم است و این بعنوان مانعی در سنجش اثربخشی سیاست های موجود و برنامه ریزی های لازم برای آینده عمل می کند. بنابراین با توجه به غیرمذهبی و غیرقانونی بودن سقط القایی در ایران و محدودیت اطلاعاتی موجود در این حیطه، مطالعه کیفی حاضر طراحی گردید.

    روش

    مطالعه از نوع کیفی با رویکرد تحلیل محتوا می باشد. جمع آوری داده ها از طریق 23 مصاحبه نیمه ساختار یافته و عمیق با 15 زن سقط کرده در تبریز انجام گرفت. نمونه گیری بصورت هدفمند از خرداد سال 1392 آغاز و تا مرحله اشباع (شهریور ماه) انجام شد. تحلیل همزمان با جمع آوری داده ها، توسط نرم افزار MAXQDA نسخه 2007 انجام گرفت.

    یافته ها

    تحلیل داده ها منجر به استخراج سه درونمایه «انعکاس درون شخصی، جلب حمایت اجتماعی و تعارضات بعد از سقط» شد. بدین معنی که زنان بدنبال مواجهه با بارداری ناخواسته، به علت ماهیت برنامه ریزی نشده آن، واکنش های منفی و اجتنابی از خود بروز داده و یکسری نگرانی هایی را تجربه می کنند. سپس به طرق مختلف، به جلب حمایت اجتماعی جهت عملی سازی سقط می پردازند اما در بیشتر موارد، بعلت مغایرت سقط با نظام ارزشی و اعتقادی، دچار تعارضات بعد از سقط می شدند.

    نتیجه گیری

    بارداری ناخواسته و سقط برای زنان با واکنش های منفی شروع می شود و به تعارضات بعد از سقط می انجامد که این امر لزوم حمایت روحی-روانی از زنان مواجه شده با بارداری ناخواسته را نشان می دهد. از طرف دیگر تعارضات بعد از سقط، ضرورت مداخلات برای پیشگیری اولیه (جهت جلوگیری از وقوع بارداری ناخواسته) و ثانویه (بسته کمک تصمیم) در راستای تصمیم گیری مناسب و کاهش پیامدهای منفی بعد از سقط را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، سقط، تجارب زنان، تحقیق کیفی
  • لاله لقمانی، فریبا برهانی، عباس عباس زاده صفحات 257-268
    مقدمه
    برقراری ارتباط موثر با بیماران ویژگی اساسی مراقبت های پرستاری است. با این حال اغلب مطالعات، ارتباط پرستاران با بیماران را ضعیف توصیف کرده اند. شناخت محتوای ارتباط موثر پرستار و خانواده این امکان را فراهم می کند که ارتباط موثرتری بین تیم درمانی و خانواده های بیماران بستری در بخشهای ویژه انجام شود..هدف از این پژوهش تعیین محتو ای برقراری ارتباط موثر بین تیم درمانی و خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه از دیدگاه تیم مراقبت وخانواده بیماران می باشد.
    روش
    این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای کیفی انجام گرفت. مشارکت کنندگان شامل ده نفر از افراد درجه یک خانواده، 8 پرستار،و 4 پزشک در بخش های ویژه بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند. روش جمع آوری داده ها مصاحبه بدون ساختار و مشاهده بود. مصاحبه ها به صورت بدون ساختار بود. به منظور کسب درک عمیق تر و تایید داده-های حاصل از مصاحبه ها، از روش مشاهده نیز استفاده گردید. مشاهدات بر تعاملات بین تیم مراقبت و خانواده بیماران در حین برقراری ارتباط متمرکز بودند.
    یافته ها
    تجزیه وتحلیل دست نوشته ها در مورد مشارکت کنندگان درباره برقراری ارتباط منجر به شکل گیری پنج طبقه توجهات معنوی (امید دادن - توجه دادن به خدا و توسل به اعمال دینی و مذهبی)، واکنش عاطفی (همدلی، درک متقابل، القا آرامش، اعتماد)، جلب مشارکت شامل (مشارکت در تصمیم گیری و مشارکت در مراقبت جسمی)، آموزش تعاملی (شناسایی نیاز اطلاعاتی خانواده، پاسخ به نیاز خانواده بیمار و آموزش بیماران) و مشاوره و راهنمایی (مشاوره در انتخاب درمان، مشاوره در انتخاب بهترین مراقبت) شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق باعث شناخت محتوای مهمی در فرایند برقراری ارتباط بین تیم مراقبت و خانواده بیماران شد. با شناحت کامل محتوای برقراری ارتباط، ایجاد قوانین و مقررات جدید و بکارگیری روش های خلاق در امر اموزش برقراری ارتباط به تیم مراقبت و اجرای قوانین در عمل و پیاده سازی رویکرد بیمار محور در بالین، می توان برقراری ارتباط موثرتری داشت.
    کلیدواژگان: محتوای ارتباط تیم مراقبت، خانواده بیمار، بخش ویژه، آنالیز محتوی
  • وحید زمان زاده، لیلا ولی زاده، مژگان لطفی، فریدون صالحی صفحات 269-280
    مقدمه
    ماهیت ویرانگر سوختگی و رنج حاصل از تجربه ی دشوار زندگی پس از آن به هسته اصلی وجودی فرد مبتلا به سوختگی ضربه می زند. این در حالی است که محققین پرستاری که بیماری ها را بر اساس تمرکز بر دیدگاه و تجارب بیمار مورد بررسی قرارمی دهند، قادر خواهند بود به تاثیری که بیماری یا آسیب بر تمامیت خود می گذارد بهتر واقف گردند. بنا براین مطالعه حاضر با هدف بررسی تجارب بیماران سوختگی از تغییر خود در زندگی پس از سوختگی انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود که با استفاده از تحلیل محتوای کیفی و مصاحبه های عمیق و بدون ساختار انجام شده با 15 فرد نجات یافته از سوختگی انجام گرفت.
    یافته ها
    در طی فرایند تحلیل کیفی محتوی مقوله «گسیختگی خود» به عنوان عصاره اصلی تجربه ی مشارکت کنندگان و بر اساس سه زیر طبقه {حمله به یکپارچگی خود (قدرت آسیب زایی و ماهیت تهاجمی سوختگی)، تهدید و آشفتگی (تهدید حیات، تهدید روند زندگی، تهدید اجتماعی و تهدید ارزشی) و ماتریکس خود (بافت ذهنی، عاطفی، دموگرافیک و مجیطی)} استخراج گردید
    نتیجه گیری
    ماهیت چند بعدی مقوله ی«گسیختگی خود» درک تازه ای از تجارب بیماران مبتلا به سوختگی فراهم ساخت. همچنین با اشاره به تاثیر منابع انرژی موجود در «ماتریکس خود» فرضیاتی را درخصوص تفاوت روند بازگشت نجات یافتگان به زندگی معمول مطرح می کند.
    کلیدواژگان: آسیب سوختگی، نجات یافتگان، خود، درک از خود، تحقیق کیفی
  • حیدر علی عابدی، عباس عباس زاده، بتول پورابولی شرف آبادی صفحات 281-291
    مقدمه
    بیماری تالاسمی با اختلالات خونی شدید و همولیز همراه است در این بیماری همانند سایر بیماری های مزمن والدین در مراقبت از فرزندان خود متحمل رنجهای فراوانی می شوند. با توجه به اهمیت مفهوم رنج در پرستاری، درک این مفهوم جهت ارائه مراقبت مناسب ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه درک تجربه رنج مراقبتی والدین کودکان تالاسمی بر اساس توصیف آنان بود.
    روش
    در این مطالعه کیفی که با رویکرد تحلیل محتوا انجام شد 21 مشارکت کننده ازبین والدین کودکان تالاسمی مراجعه کننده به بخش تالاسمی به روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند. تحقیق در یک بیمارستان دانشگاهی در شهر کرمان انجام شد روش جع آوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختار یافته بود تمام مصاحبه ها ضبط و سپس کلمه به کلمه دست نویس شد و داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی GranheimوLundman موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به ظهور چهار طبقه «گذران زندگی سخت، انگ و برچسب خوردن، دغدغه های والدین، و نقش شبکه حمایتی» گردید که در درون مایه رنج والدین جای گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد رنج والدین کودکان تالاسمی عمیق اما بی صدا است شاید انعکاس نتایج این تحقیق بتواند دریچه ای به سوی جلب نگاه علاقه مندان برای یاری رساندن به خانواده این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: رنج مراقبتی، والدین، تالاسمی، تحقیق کیفی
  • نسرین جعفری ورجوشانی، محمدعلی حسینی*، حمیدرضا خانکه، فضل الله احمدی صفحات 292-303
    مقدمه

    با وجود اهمیت ارتباطات بین حرفه ای در بخش اورژانس، این ارتباطات در شرایط مطلوبی نیست. تعیین عوامل زمینه ساز ارتباطات بین حرفه ای موثر، مراقبت دهندگان را در طراحی مداخلات مناسب تر و بهتر، یاری می نماید. این مطالعه، با هدف توصیف تجربه کارکنان اورژانس از عوامل زمینه ساز ارتباطات بین حرفه ای در بخش اورژانس، انجام گردید.

    روش

    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و به روش تحلیل محتوی انجام شد. مشارکت کنندگان 22 نفر بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و با تنوع شغل، سمت، سن، جنسیت، سابقه و محل کار انتخاب شدند و جمع آوری اطلاعات با مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند، صورت گرفت. شیوه تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی بود.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها، چهار طبقه را به عنوان عوامل زمینه ساز ارتباط بین حرفه ای نشان داد که عبارت از «دانش و مهارت زمینه ساز ارتباط موثر، مهارتهای ارتباطی و تاثیر مثبت مذهب بر ارتباط و همسانی ویژگی های دموگرافیک» بود. این چهار طبقه دو درونمایه کلی یا اصلی تحت عناوین «توانمندی و اشتراکات فرهنگی» را به عنوان اصلی ترین عوامل زمینه ساز ارتباط بین حرفه ای در بخش اورژانس، مشخص نمود.

    نتیجه گیری

    مهمترین عوامل زمینه ساز ارتباطات بین حرفه ای، توانمندی و اشتراکات فرهنگی بود. بنابراین با تقویت دانش و مهارت کارکنان اورژانس و به کارگیری کارکنان با متغیرهای جمعیت شناختی و فرهنگی مشترک، می توان ارتباطات بین حرفه ای در بخش اورژانس را که در ارتقای پیآمد مراقبتی بیماران و رضایت شغلی پرسنل نقش اساسی دارد، ارتقاء بخشید.

    کلیدواژگان: ارتباطات بین حرفه ای، اورژانس، عوامل زمینه ساز، تحلیل محتوا
|
  • Afsaneh Arzani, Leila Valizadeh, Vahid Zamanzadeh, Eesa Mohammadi Pages 217-229
    Introduction
    Mothers of premature infants are exposed to maternal care needs beyond the ordinary and everyday responsibilities of caring for an infant. These special and unique needs will affect different aspects of life of the caregiver. Understanding these mothers’ experiences could help nurses in providing better care services. Thus, this study aimed to explain the experience of mothers of caring for prematurely born infants.
    Method
    The data collection process included 15 semi-structured and in-depth interviews with the mothers of infants born prematurely during 2012-2013 in four neonatal intensive care units (NICU) affiliated with the medical educational centers in Iran. All the interviews were tape-recorded, transcribed verbatim, and finally, analyzed using qualitative content analysis with a conventional method. Robustness of data analysis was evaluated by the participants and external control.
    Results
    Data analysis led to the extraction of "growth sparks" and "burden of care" categories. These categories have been revealed, respectively, in mothers with the subcategories of "improving maternal mental and physical conditions, changes in understanding, peace, and comfort of life", and " physical tension, psychological tension, and restrictions of life".
    Conclusion
    The findings of this study confirmed the necessity of developing interventions to help mothers of premature infants during admission and after discharge from the hospital. Moreover, the nurses can benefit from the knowledge gained from this study in providing care and support for mothers and reducing their burden.
    Keywords: Premature infant, Mothers\ experiences, Caring, Growth, Caregiver burden, Qualitative research
  • Dr Tayebeh Mirzaei, Dr Ali Ravari, Dr Sakineh Mirzaei, Mrs Marzeyeh Loripoor Pages 230-238
    Introduction
    Despite the presence of standard precautions and the necessary education provided to the staffs about compliance to precautions, their performance has continuously been accompanied with some problems. The present research is conducted to explain nurses’ experiences of the hindering factors of commitment to precaution standards in nurses working in hospitals.
    Method
    This research was conducted with a qualitative approach through the content analysis method. The data were collected using 15 face-to-face interviews and 5 sessions of focus group. On average, 5 nurses and nursing assistants participated in each session. The overall number of participants was 40. All interviews were recorded, transcribed verbatim, and analyzed using the content analysis method. Here, MAXQDA 10 software was used for data management.
    Results
    Based on experiences of the participants, 3 main themes emerged: hardware carelessness, perceptive carelessness, and compulsory carelessness. Lack of needed equipment in the unit, and lack of access to and low quality of the equipment were among the factors leading to hardware carelessness. Not believing in infection transmission, lack of fear of potential dangers, damage induced by performing the standards, being ridiculed by other staff, and negative effects induced by performing the standard precautions on patients and their companions result in perceptive carelessness. Finally, work overload, unpredicted situations, and emergency conditions are among the factors effective on compulsory carelessness.
    Conclusion
    The findings of this study revealed that some participants did not believe in compliance to standard precautions. They not only assumed their compliance as not useful, but also considered it as detrimental. Hence, for compliance to standard precautions, only emphasizing on educating the staff and offering the procedures does not suffice. Rather, it is required to reinforce commitment to these precautions through changing staff’s outlook as well as supplying the needed equipment and instruments. Moreover, creating conditions under which the staff can comply with these precautions is necessary.
    Keywords: Standard precaution, Compliance, Qualitative research
  • Dr Mohammad Reza Heidari, Mr Reza Norouzadeh Pages 239-246
    Introduction
    Hospitalized patients have different religious and worship needs. Understanding these needs and planning care in order to meet these needs are essential to performing holistic care. The aim of the present study was to explain the worship and religious needs of patients from the perception of clinical nurses.
    Method
    This was a qualitative study with content analysis approach. In total, 23 nurses of diverse age and gender, and work experience at different wards and in different posts, were selected with purposeful sampling method and participated in the study. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews. The data analysis method used in this study was content analysis based on constant comparative analysis.
    Results
    Data analysis revealed the main theme to be respect for beliefs and values. Subthemes were honoring the family, commemorating religious rituals, recognizing values, and having faith.
    Conclusion
    Cultural, religious, and ethnic backgrounds have an important impact on health care and on the way of understanding decisions. Nurses will be able to promote physical, spiritual, and moral health of patients and their family by deepening the human dimensions and creating a relationship based on respect toward their religious practices.
    Keywords: Religious rituals, Respect for beliefs, Content analysis, Honoring the family, Faith
  • Miss Roghaiyeh Nourizadeh, Dr Easa Mohammadi, Dr Masoumeh Simbar Candidate Sbmu Pages 247-256
    Introduction

    The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) (2009) reported that since women’s experiences of induced abortion are poorly known, examining the effectiveness of current policies and planning for the future are difficult. Due to illegality of induced abortion in Iran and the significant knowledge gap in this area, the present study was designed.

    Method

    The data were collected through 23 semi-structured in-depth interviews from May to September 2013 in Tabriz, Iran, and analyzed using descriptive-interpretive approach of content analysis. The participants were 15 women who had recently undergone an induced abortion (during the past year). All interviews were audio-recorded and transcribed verbatim. Data analysis was conducted simultaneously to data collection and using MAXQDA 2007.

    Results

    Findings fell into three main themes: individual reflections, gaining social support, and postabortion conflicts. This means that the study participants, when facing an unplanned pregnancy, showed negative reactions and had some concerns. Then, they begin to gain social support for having an abortion. Due to the incompatibleness of abortion with religious beliefs and values, post-abortion conflict was a common experience.

    Conclusion

    Unplanned pregnancy for women begins with initial negative reactions and leads to postabortion conflicts. These findings highlight the importance of psychological support of women with unplanned pregnancies, prevention of unwanted pregnancy occurrence, and designing secondary prevention programs.

    Keywords: Unwanted pregnancy, Abortion, Women's experience, Qualitative research
  • Dr Laleh Loghmani, Dr Fariba Borhani, Dr Abbass Abbasszadeh Pages 257-268
    Introduction
    Establishing an effective communication with patients is an essential aspect of nursing care. However, most studies have described the nurse-patients’ family relationship as weak. Recognition of the content of effective care team-patient’s family communication will facilitate a more affective relationship between the care team and family members of patients in intensive care units. The present study aimed to determine the content of effective communication between the care team and family members of patients in the intensive care unit from the perspective of nurses and patients’ families.
    Method
    This study was performed with a qualitative approach and content analysis method. Participants included 8 Iranian registered nurses and 4 physicians working in intensive care units (ICU) of hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences, Iran, and 10 first-degree relatives of patients. Data were collected using interviews and observations. Unstructured interviews were used in the present study. We used observation in order to gain a deeper understanding and verify data from interviews. The observations focused on the interactions between the care team and patients’ families during mutual communications.
    Results
    The data analysis of the handwritten account of the communication of the participants resulted in five categories of spiritual care (subcategories: giving hope, considering Allah, and performing religious practices) emotional reaction (subcategories: empathy, mutual understanding, promoting comfort, and trust), encouraging participation (subcategories: participation in decision making, and participation in physical care), interactive learning (subcategories: identification of the information requirements of the family, responding to the needs of the patient’s family, and training the patients), and consultation and guidance (subcategories: consultation in selecting treatment, and selecting the best care method).
    Conclusion
    The findings resulted in the recognition of important aspects in communication between the ICU team and the family of the patients. By identification of the content of communication, establishing new rules, and application of creative methods in educating the care team on establishing communication, implementation of rules, and application of the patient-based approach in clinical environments we can communicate more effectively.
    Keywords: Content of care, Team, patients, Family communication, Intensive care unit, Qualitative content analysis
  • Vahid Zamanzadeh, Leila Valizadeh, Mojgan Lotfi, Feridoon Salehi Pages 269-280
    Introduction
    Burn injury is a devastating experience which affects a person's essence. Nursing researchers who study diseases based on patient's view will be able to better understand the effect of injuries or illnesses on self integrity. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating burn patient's experiences regarding life after suffering a burn injury.
    Method
    This qualitative study was carried out using qualitative content analysis and in-depth, unstructured interviews with 15 burn survivors in Sina Hospital of Tabriz, Iran.
    Results
    During the qualitative content analysis process, the theme of "self-disruption" as the essence of the participant's experience was extracted based on the following subcategories: A) Attack on selfintegrity (pathogenic power of burn, aggressive nature of burn); B) Threat and disturbance (life, living, social, and value threatening); C) Matrix of self (mental, emotional, demographic, and environmental properties).
    Conclusion
    The present study has provided a new understanding of burn survivor's experiences by describing the concept of "self-disruption". Moreover, by pointing to the impact of energy in the matrix of self, it has provided theories about the differences between burn survivors’ process of returning to a normal life.
    Keywords: Burn, Survivors, Self, Self, concept, Qualitative study
  • Dr Heidarali Abedi, Dr Abbas Abbaszadeh, Dr Majid Kazemi, Batool Pouraboli Pages 281-291
    Introduction
    Thalassemia is associated with severe blood disorders and hemolysis. As is the case with other chronic diseases, parents who care for these children tolerate insufferable pain. Given the importance of suffering in nursing, understanding this concept seems necessary in order to provide appropriate care based on their experience. This study aims to understand caregiver suffering experience of parents of children with thalassemia.
    Method
    This was a qualitative study conducted with a content analysis approach. A total of 21 participants were selected from parents referred to the thalassemia ward of a university hospital in Kerman, Iran, by the theoretical purposive sampling method. Data were collected through recorded semistructured interviews that were transcribed verbatim and analyzed by the Lundman and Granheim’s content analysis method.
    Results
    Data analysis resulted in the emergence of the four categories of living with hardship, stigma and labeling, parental concerns, and the role of a support network, all of which were incorporated into the parental suffering theme.
    Conclusion
    The results indicate that parents as caregivers for children with thalassemia suffer intensely, but silently. Perhaps the results of this study can attract the attention of authorities and cause them to provide assistance for these parents.
    Keywords: Caregiver suffering, Parents, Thalassemia, Qualitative study
  • Nasrin Jafari, Dr Mohammadali Hosseini, Dr Hamidreza Khankeh, Dr Fazlollah Ahmadi Pages 292-303
    Introduction

    Despite its importance, interprofessional communication in emergency wards seems unfavorable. Identifying the underlying factors of an effective interprofessional communication can help care providers better design appropriate interventions. This study was designed to explore factors that influence interprofessional communication in the emergency wards.

    Method

    A qualitative study was conducted by means of semi-structured interviews with 22 participants with a variety of jobs, positions, ages, genders, and work experiences. Data analysis was performed with content analysis method with inductive approach.

    Results

    Data analysis revealed 4 categories of underlying effective factors of interprofessional communication in the emergency ward; knowledge and skill, communication skills, the positive effect of religion on communication, similar demographic characteristics. These 4 categories revealed the 2 main themes of competency and cultural similarity.

    Conclusion

    This study provided a better understanding of underlying factors in interprofessional communication in the emergency ward. Improving the knowledge and skills of health providers in the emergency ward, and employing personnel with common culture and demographic variables can improve interprofessional communication in the emergency ward. Interprofessional communication has a major role in the outcome of patient care and job satisfaction of staff; thus, it is of great importance.

    Keywords: Interprofessional communication, Emergency ward, Underlying factors, Content analysis