فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:4 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا میرزایی، فریبا برهانی*، طیبه فصیحی هرندی صفحات 1-11
    مقدمه

    درک دانشجویان پرستاری از محیط یادگیری بالینی در زمینه تصمیم گیری و انتخاب رویکرد یادگیری موثر می باشد. با توجه به اهمیت درک محیط یادگیری بالینی، این مطالعه به صورت کیفی درک دانشجویان پرستاری از محیط مذکور را مورد بررسی قرار داد.

    روش

    این مطالعه بصورت کیفی و با استفاده از تئوری زمینه ای انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد گلیزراستفاده گردید. با استفاده از نمونه گیری هدفمند تعداد 35 مصاحبه عمیق با دانشجویان پرستاری و یک مصاحبه به روش گروه متمرکز با 5 نفراز آنها انجام شد. تحلیل مقایسه ای مداوم، همزمان با جمع آوری داده ها و با استفاده از نرم افزارone note 2010 انجام گردید.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش، مشخص گردید که دامنه ای از محرکات بر درک دانشجویان پرستاری از محیط یادگیری بالینی در قالب یک فرایند چهارمرحله ای تاثیر گذار می باشد که این چهار مرحله موارد زیر را شامل می شود: 1-تجربه و پردازش تصورات و انتظارات اولیه 2- تجربه و پردازش محیط برنامه ریزی شده 3- تجربه و پردازش محیط یادگیری بالینی 4- احساس پرورش استعدادها و صلاحیتهای شخصی و حرفه ای.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش می تواند به مدرسین و برنامه ریزان درسی درجهت شناخت فرایند درک دانشجویان پرستاری از محیط یادگیری بالینی کمک نماید. همچنین با شناخت بهتر این ادراکات، زمینه برای بهبود درک دانشجو از این محیط فراهم شده و بدین طریق می توان وی را درجهت پرورش استعدادها و صلاحیتهای شخصی وحرفه ای هدایت نمود.

    کلیدواژگان: درک، محیط یادگیری بالینی، دانشجویان پرستاری
  • زهرا حاجی حیدری، معصومه اسمعیلی، ابوتراب طالبی صفحات 12-21
    مقدمه
    در حال حاضر، بالا رفتن آمار طلاق، یکی از مهم ترین مسائل نگران کننده جامعه محسوب می شود. این پژوهش با هدف اصلی بررسی علل تعارضات زناشویی در مرحله ازدواج از دیدگاه زنان و مردان مراجعه کننده به دادگاه خانواده انجام پذیرفت.
    روش
    بدین منظور در قالب یک طرح کیفی، 32 نفر از مراجعه کنندگان به دادگاه خانواده به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته، مشاهده و بررسی اسناد موجود صورت گرفت.
    یافته ها
    در نهایت با تجزیه و تحلیل داده ها سه علت عمده مسائل فردی، روابط همسران و جامعه، به عنوان دربرگیرنده علل تعارضات زناشویی در نظر گرفته شد..
    نتیجه گیری
    با توجه به سهم آسیب های اجتماعی در طلاق، نیاز به اقدام برای حل این مسائل توسط مسئولین کشور می باشد. هم چنین می توان با الزامی کردن مشاوره پیش از ازدواج و آموزش مهارت های زندگی و توجه به جنبه های فرهنگی و اجتماعی زوجین از بسیاری از طلاق ها پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: تعارضات زناشویی، عدم داشتن فرزند، چرخه زندگی، طلاق، مطالعه کیفی
  • حمیده علیرمضانی، فریبا برهانی *، مریم اخوتی صفحات 22-34
    زمینه و هدف

    سواد اطلاعاتی یکی از مشخصه های بارز جامعه اطلاعاتی است. در حال حاضر، دانشجویان در دریایی از اطلاعات اینترنتی غوطه ورند اما نمی دانند در چه نقطه ای باید به هدف خود دسترسی پیدا کنند. سواد اطلاعاتی به آنها کمک می کند که اطلاعات مناسب و نامناسب را در اینترنت از یکدیگر تشخیص دهند. سواد اطلاعاتی مقوله ایست که مستقیما با انسان سروکار دارد و هنگامی که انسان، پیچیدگی های او و خلاقیتش مطرح است، روش های ارزیابی از کمی به کیفی متمایل می شوند. هدف از این پژوهش کیفی بررسی تجربه دانشجویان پرستاری از کسب سواد اطلاعاتی اینترنتی می باشد.

    روش کار

    این پژوهش کیفی از نوع آنالیز محتوا است که در آن با روش نمونه گیری هدفمند 14 نفر از دانشجویان پرستاری انتخاب شدند. با دانشجویان مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. گردآوری داده ها تا رسیدن به اشباع داده ها انجام شد و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای موضوعی انجام گرفت.

    یافته ها

    در این پژوهش 5 درونمایه اصلی شامل «آموزش و پژوهش»، «موانع جستجوی اطلاعات اینترنتی»، «روش های یادگیری،»علاقمندی«و» خود ارزیابی انعکاسی«از تجزیه و تحلیل داده ها به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان دهنده پیشرفت سواد اطلاعاتی اینترنتی دانشجویان در طول مدت تحصیل آنها در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. با توجه به نقش مهمی که اینترنت در امر دستیابی به اطلاعات روزآمد و ارتباط موثر میان دانشمندان و محققان حوزه های مختلف علوم ایفا می کند، شناخت میزان سواد اطلاعاتی دانشجویان و نیز شناخت تجربه چگونگی استفاده آنها از اینترنت می تواند زمینه ای را برای مطالعات کمی و کیفی دیگر دراین باره فراهم کند.

    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، سواد اطلاعاتی اینترنتی، تحقیق کیفی، دانشجویان پرستاری
  • سیما زهری انبوهی، مهرنوش پازارگادی*، عباس عبادی، منصوره زاغری صفحات 35-49
    مقدمه

    پرستاری یک رویداد انسانی است که بر پایه تعاملات بشری جهت شناسایی و رفع نیازهای جامعه بشری بنا نهاده شده است. در عصر حاضر به دلیل پیشرفت های فزاینده ی تکنولوژیک، تغییرات جمعیتی، روند جهانی شدن یا به عبارتی مطرح شدن مفهوم شهروند جهانی، گسترش برنامه های جدید بهداشتی در سطح جهانی، با افزایش پیچیدگی سیستم مراقبت های بهداشتی و نقش پرستار، ایفای نقش های حرفه ای و اجتماعی پرستاران با چالش هایی همراه می باشد و این در حالی است که پرستاران باید قادر به پیش بینی و مدیریت مراقبت از بیماران با شرایط پیچیده ای باشد که به سرعت در حال تغییر است. با این حال بسیاری از برنامه های درسی پرستاری امروزی، شرایط امکان تامین برنامه ریزی درسی جهت پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر شرایط را دارا نیستند. لذا برنامه درسی منطبق بر ویژگی های خاص حرفه باید قادر باشد، در دانشجوی پرستاری مهارت های بر طرف کردن نیازهای بهداشتی جامعه را ایجاد نماید، نه فقط مجموعه ای از اطلاعات و مفاهیم علمی و مهارت های عملی بوده که فاقد مفهوم اصلی یا عمده مطابق با نیازهای انسانی است.

    روش

    این پژوهش یک مطالعه کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی است، جهت گرد آوری داده ها ازمصاحبه ی نیمه ساختارمند فردی و مصاحبه گروه متمرکز استفاده گردید. نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام شد. در مصاحبه فردی 8 نفر از مدرسین پرستاری و در مصاحبه متمرکز دانشجویان ترم یک الی ترم هشت کارشناسی پرستاری در قالب 6 گروه متمرکز به تعداد 8 الی 12 نفر به تفکیک اشتغال به تحصیل در ترم یک الی هشت و یک گروه 7 نفره از پرستاران فارغ التحصیل، انتخاب گردیدند. زمان مصاحبه های گروهی بین 80 الی 110 دقیقه و زمان مصاحبه های فردی بین 45 الی 90 دقیقه بود.پس از انجام هر مصاحبه، اطلاعات ضبط شده، تایپ و به نرم افزار MAXQD نسخه 2007 منتقل شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای قراردادی استفاده گردید.

    یافته

    در طی روند تحلیل محتوا نهایتا 87 کد، 13زیر طبقه، 5 طبقه(لزوم مددجومحوربودن برنامه ی درسی، ضرورت توجه به ابعاد انسانی دانشجو در برنامه درسی، عدم توجه به نقش دانش آموخته در برنامه درسی، عدم توجه به نقش مدرس در برنامه درسی، عدم توجه به انسان و نیازهای انسانی) و یک درون مایه «ضعف در توجه به ابعاد انسان در برنامه درسی» به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر دلالت بر نقش ابعاد انسان و نیازهای انسانی در چهار محور مددجو، دانشجوی پرستاری، مدرس پرستاری و دانش آموخته (پرستار) در برنامه درسی مقطع کارشناسی پرستاری دارد و این نکته را مطرح می سازد که شاید لازم باشد بر ابعاد انسانی با توجه به ملاحظات فرهنگی و مذهبی جامعه در طراحی، اجرا و ارزیابی برنامه درسی کارشناسی پرستاری تاکید بیشتری انجام گیرد.

    کلیدواژگان: ابعاد انسانی، برنامه درسی کارشناسی پرستاری، مطالعه کیفی
  • مژگان تائبی، حیدر علی عایدی، عباس عباس زاده، مجید کاظمی صفحات 50-61
    مقدمه
    خود مدیریتی فرایندی پویا است که در آن افراد بطور فعال شرایط بیماری مزمن خود را مدیریت می کنند. منابع ویژه ای که فرد برای خود مدیریتی انتخاب می کند یک فرایند فردی است که بر حسب زمینه محل زندگی متفاوت است. اگر چه فاکتورهای تاثیرگذار بر خود مدیریتی در مطالعات گوناگون تعیین شده اند، اما منابعی که بیمار برای خود مدیریتی پس از جراحی پیوند عروق کرونر بکار می گیرد کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه کشف منابعی است که بیماران برای خود مدیریتی پس از جراحی پیوند عروق کرونر بکار می گیرند.
    روش
    این مطالعه با یک رویکردکیفی بر اساس آنالیز محتوا صورت گرفت. داده ها از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با 25 بیمار،3پرستار،4پزشک متخصص قلب و7 نفر از اعضای خانواده بیماران در یک مرکز بازتوانی قلب، بدست آمد.
    یافته ها
    8 طبقه در قالب 3 درون مایه از آنالیز داده ها بدست آمدکه این سه تم اساس منابع خود مدیریتی را در بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر تشکیل می دادند. «معنا یابی»، «مثبت اندیشی»، «تمرکز بر توانمندی» در قالب تم «باز یافت قدرت روانی» بیان شد. «قدردانی از خداوند» و «استعانت مذهبی» منجر به تم «حفظ خود معنوی» و 3طبقه «جستجوی حمایت خانواده»، «ارتباط با همتایان» و«جستجوی حمایت مراقبین سلامت» منجر به تشکیل تم «حمایت اجتماعی» شد.
    نتایج
    بر طبق یافته ها مشارکت کنندگان خودشان، منابع روانی، معنوی و اجتماعی گوناگونی را برای مدیریت بیماری خود فعال می سازند. فعال سازی منابع باید با حمایت وارتباط دوجانبه با مراقبت دهندگان سلامت صورت گیرد.
    کلیدواژگان: خود مدیریتی، بیماری مزمن، جراحی پیوند عروق کرونر، مطالعه کیفی
  • حمیدرضا کوهستانی، نیره باغچقی، داود حکمت پو * صفحات 62-71
    مقدمه

    بهداشت دست به عنوان موثرترین روش برای مقابله با عفونتهای بیمارستانی است علیرغم اینکه در تحقیقات گذشته این موضوع در پرستاران مورد بررسی قرار گرفته است با این حال پژوهشگران به موضوع بهداشت دست در دانشجویان پرستاری توجهی نداشته اند. بنابراین این مطالعه با هدف تببین تجارب دانشجویان پرستاری از دانشجویان پرستاری درباره بهداشت دست در محیطهای کارآموزی انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به روش کیفی و رویکردآنالیز محتوی انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات، از مصاحبه استفاده شد. مطالعه با نمونه گیری هدفمند شروع و در طی تکامل طبقات، با نمونه گیری نظری ادامه یافت. تعداد 26 نفر به مدت 3 ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل مداوم مقایسه ای استفاده گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد در این مطالعه عوامل فردی (اعتقاد به بهداشت دست، آگاهی و دانش، فراموشی و مشکلات پوستی)، عوامل محیطی (فضای فیزیکی، امکانات و تجهیزات،کمبود وقت) و عوامل انگیزشی (علاقه و انگیزه فردی، عکس العمل و رفتار مربی و پرسنل و عکس العمل همکلاسی ها) به عنوان کدهای سطح سوم تببین تجارب دانشجویان پرستاری از دانشجویان پرستاری درباره بهداشت دست پدیدار شد. در این مطالعه «دست شستن در بیمارستان یک اقدام واجب شرطی» به معنای شستن دست به شرط مساعد بودن عوامل سه گانه فردی، محیطی و انگیزشی، به عنوان درون مایه اصلی از داده ها استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش«دست شستن در بیمارستان یک اقدام واجب شرطی» به عنوان درون مایه اصلی نشان دهنده آن است که برای اجرایی شدن این امر مهم و رفع چالش های موجود در مقابل اجرای آن باید به عوامل مختلف عنایت داشت و در جهت فراهم کردن آنها اقدام نمود. بنابراین به منظور مرسوم شدن دست شستن مکرر دربین دانشجویان در بیمارستان، برگزاری مستمر کارگاه ها، همایش ها و ژورنال کلاب در بیمارستان ها، دانشکده ها و... پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بهداشت دست، مطالعات کیفی، دانشجوی پرستاری
  • اعظم رحمانی، عفت سادات مرقاتی خویی i، لیدا مقدم بنائم، علی منتظری، ابراهیم حاچی زاده، خانم فاطمه زارعی صفحات 72-85
    مقدمه
    رفتارهای جنسی مخاطره آمیز، تهدید بزرگی برای سلامت جسمی و اجتماعی جوانان محسوب می شود. به علت اپیدمی جهانی عفونتهای آمیزشی، خودکارآمدی جنسی در زمینه رفتار های جنسی مخاطره آمیز و ارتباطات جنسی ایمن، از اهمیت خاصی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف «تبیین نقش خودکارآمدی دختران جوان بر مشارکت در رفتار جنسی مخاطره آمیز» طراحی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کیفی، 75 دختر جوان 35-18 سال در مطالعه شرکت کردند. داده ها از طریق جلسات گروهی متمرکز (7جلسه) و مصاحبات فردی عمیق (12 مصاحبه) در سال 1391جمع آوری شد. روش تحلیل محتوا- رویکرد گرانهایم- جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای افزایش اعتبار نتایج، روش های چندگانه جمع آوری داده ها، نمونه گیری با حداکثر تنوع و نظارت خارجی، مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه به سه زیرطبقه تقسیم شد: «ناتوانی در ختم رابطه»، «ناتوانی در انتخاب درست» و «ناتوانی در رد رابطه جنسی». برخی از مشارکت کنندگانی که رابطه جنسی را تجربه کرده بودند، اظهار می داشتند قادر به «نه گفتن» در جواب پیشنهاد جنسی نبوده اند. برخی از آنها نیز بیان می داشتند در انتخاب دوست پسر، درست عمل نمی کنند. برخی از مشارکت کنندگان بیان داشتند مواقعی که تمایل به ادامه رابطه ندارند، قادر نیستند رابطه دوستی را خاتمه دهند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه گویای این بود که مشارکت کنندگان از خودکارآمدی کافی جهت مدیریت تعامل با جنس مقابل برخوردار نیستند. یافته های این مطالعه می تواند درجهت ارائه راهکارهائی جهت پیشگیری از رفتارهای جنسی مخاطره آمیز دختران جوان مفید باشد.
    کلیدواژگان: دختران جوان، رفتار جنسی مخاطره آمیز، خودکارآمدی
  • امیر طباطبایی، عباس عباس زاده، اسمعیل محمدنژاد صفحات 86-96
    مقدمه
    حرفه ای شدن از مفاهیم بنیادی و پایه ای پرستاری است. این پدیده حاصل تعامل فرد- محیط کاری و ارتباطات بین فردی و همچنین داشتن مبانی حرفه ای و ارزشی پیرامون آن می باشد. هدف از این مطالعه، تبیین مفهوم حرفه ای شدن از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه قلبی بود.
    روش
    تحقیق حاضر به روش کیفی انجام شد. با توجه به ماهیت چند بعدی حرفه ای بودن، محققین از روش تحلیل محتوا استفاده کردند. روش اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته با 14 شرکت کننده در پژوهش بود که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند. در نهایت داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 7 درون مایه اصلی و 5 درون مایه فرعی ایجاد گردید. به طور کلی از نظر پرستاران شرکت کننده، مفهوم حرفه ای شدن با خدمت به جامعه، دانش و مهارت در پرستاری، برخورداری از سازمان حمایت کننده، استقلال حرفه ای، روابط خوب بین فردی، تعهد و رعایت اخلاق و توجه به آسیب پذیری مترادف می باشد.
    نتیجه گیری
    وضعیت حرفه ای شدن پرستاری چالش اساسی زمان حال و آینده این رشته است. آگاهی و تجربه حرفه ای شدن یکی از مسایلی است که در برخورد و حل معضلات حرفه ای باید به آن توجه بیشتری نمود.
    کلیدواژگان: حرفه ای شدن، پرستاری، بخش مراقبت ویژه قلبی
  • وحید خدایی مجد، ارسطو بخشعلی صفحات 97-117
    مقدمه
    علیرغم همه پیشرفت های نظری، توجه به بعد اعتقادی و معنوی سلامت در اکثر برنامه های ارتقای سلامت انسانی نادیده گرفته شده است. درباره نحوه تاثیر مولفه های اعتقادی بر بهداشت و سلامت افراد سوالات و ابهاماتی وجود دارد که انجام پژوهش های تازه برای پاسخ و رفع آن ابهامات را ضروری می کند. بنابراین هدف این پژوهش تبیین روان شناختی برخی از مولفه های اعتقادی موثر بر سلامت انسان از منظر قرآن کریم می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی بوده و در بررسی داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. در این پروژه مولفه های معنوی و اعتقادی ایمان، ذکر خدا و صبر که در تامین سلامت فرد موثر می باشد پس از بررسی و استخراج از بین آیات شریفه قرآن، از طریق رویکرد تفسیری و از منظر روان شناختی مورد تحلیل قرار گرفت. در این راستا علاوه بر بهره گیری از قرآن و منابع علمی و مذهبی معتبر، از نظرات تعدادی از اساتید دینی دانشگاهی و حوزوی نیز استفاده گردید. ضمنا به صورت جانبی از طریق مصاحبه با 30 نفر از بیماران بستری شده در بیمارستان و 5 نفر از پرستاران، به نقش باورهای اعتقادی در تامین آرامش و سلامت آنان پرداخته شد.
    یافته ها
    نقش آموزه های قرآنی در تامین و ارتقای سلامت انسانی از جامعیت خاصی برخوردار است. قرآن از یک سو با تعیین ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی سلامت، و از سوی دیگر با اتخاذ دو رویکرد روان شناختی «تبشیر و انذار» خواسته است مهم ترین مولفه های اعتقادی و معنوی موثر در سلامت فرد نظیر: ایمان به خدا، ذکر خدا، صبر، توکل، توبه و... را که دارای تاثیرات درمانی و پیشگیرانه مثبتی می باشند، در قالب یک فرهنگ فراگیر و امیدوار کننده به بشریت ارائه کند. با اینحال پژوهش های زیادی لازم است تا وسعت و جامع نگری قرآن را در تامین سلامت و ارتقای سطح زندگی روشن نماید.
    نتیجه گیری
    با اتکاء به یافته های بدست آمده می توان ادعا کرد که ابعاد سلامت و شیوه های تامین آن در قالب های جسمانی، معنوی، اجتماعی و روان شناختی در قرآن موجود و تبیین شده است. با استناد به این زمینه مدل روان شناختی تامین سلامت از دیدگاه قرآن توسط نگارنده طراحی گردید.
    کلیدواژگان: تبیین روان شناختی، اعتقادات، قرآن، سلامت، سلامت معنوی و اجتماعی
|
  • Reza Mirzaei, Fariba Borhani, Tayebeh Fasihi Harandi Pages 1-11
    Introduction

    Nursing students’ perception of clinical learning environments is effective on decision making and selection of learning approach. Due to the importance of perception toward clinical learning environments, nursing students’ perception of this environment was examined in this qualitative study.

    Method

    This qualitative study was performed using grounded theory. For data analysis, the glazer approach was used. Using purposeful sampling, 35 deep interviews were conducted and 1 focused group interview was conducted with 5 subjects. Continuous comparative analysis was performed simultaneously to data gathering using OneNote software.

    Results

    It was found that a range of stimuli affect nursing students’ perception of clinical learning environments in the form of a 4-step process. These 4 steps consist of experiencing and processing primary expectations, experiencing and processing the programmed environment, experiencing and processing the clinical learning environment, and nurturing personal and professional talents and capabilities.

    Conclusion

    The results of this study can help instructors and curriculum programmers in understanding the process of nursing students’ perception of clinical learning environments. An understanding of these perceptions can improve students’ perception of these environments and help to nurture their talents and personal capabilities.

    Keywords: Perception, Clinical learning environment, Nursing students
  • Zahra Hajiheydari, Masumeh Esmaeli, Abotorab Talebi Pages 12-21
    Introduction
    At the present moment, the growing rate of divorce is one of the most important and alarming issues in society. The main purpose of the study was to survey the causes of marital conflict during marriage from the viewpoint of the men and women who were referred to Family Court.
    Method
    The research was carried out through a qualitative content analysis with a conventional method, and purposive sampling. Semi-structured in-depth interviews were conducted on 32 couples referred to the Family Court. Moreover, for the confirmation and completion of data, the judges were interviewed and the available documents studied.
    Results
    Data analysis yielded the 3 main categories of individual issues, relationship of the couples, and society. These categories were considered as the causes of marital conflict.
    Conclusion
    The reduction in the rate of marital conflicts, and consequently, divorce necessitates the solving of issue in every one of the abovementioned categories. Due to the role of social damages in divorce, authorities must take action to resolve these issues. Moreover, by providing mandatory premarital counseling and life skills training for couples, and considering the cultural and social aspects of the couples, many cases of divorce can be prevented.
    Keywords: Marital conflict, Without children, Life cycle, Divorce, Qualitative study
  • Hamideh Aliramezany, Dr. Fariba Borhani, Dr. Maryam Okhovatti Pages 22-34
    Introduction

    Information literacy is one of the prominent features of an information society. Presently, students are immersed in a sea of online information, but do not know at what point they should reach their goal. Information literacy helps them differentiate between appropriate and inappropriate information. Information literacy is directly connected to humanity. With regard to human complexities and creativity, quantitative evalution methods are replaced by qualitative methods. The purpose of this study was to examine the experiences of nursing students in terms of internet information literacy training.

    Method

    This qualitative, content analysis study was performed on 14 graduate nursing students. The study subjects were selected using purposive sampling method. Semi-structured interviews were conducted and data collection was continued until data saturation. Thematic content analysis was performed to analyze data.

    Results

    As a result of data analysis, 5 main themes ("Education and Research", "Barriers to Internet Information Search", "Learning Methods", "Intrest", and "Reflective Self-assessment") and 15 subcategories were identified.

    Conclusion

    The results indicate the progress of online information literacy among the graduate students during their education. Given the important role of the internet in obtaining access to updated information and effective communication among scientists and researchers in various fields of science, exploring students’ information literacy level and their internet use pattern can provide the context for further quantitative and quantitative research.

    Keywords: Information literacy, Internet information literacy, Qualitative research, Nursing students
  • Sima Zohari Anboohi, Mernoosh Pazargadi, Abbas Ebadi, Mansoreh Zaghari Pages 35-49
    Introduction

    Nursing education is a human affair that is founded on human interaction to identify and meet human needs. At the present time, due to the increasing technological advances, demographic changes, globalization, the spread of new health programs, and the increasing complexity of the health care system and the role of the professional nurse, the professional and social roles of nurses have been challenged. Nurses must be able to anticipate and manage the care of patients under complex and rapidly changing conditions. However, many of the nursing curriculums used at present cannot meet the rapidly changing needs. Therefore, the curriculum must be able to instill in nursing students the skills to meet the health needs of the society.

    Method

    This qualitative study was conducted using content analysis. In order to collect data, individual semi-structured interviews and focus group interviews were used. Sampling was performed using convenience sampling method. After each interview, recorded data were typed and transferred to the MAXQD 2007 software. To analyze the data, conventional content analysis method was used.

    Results

    The main theme of lack of attention to human dimensions in the curriculum was achieved through content analysis. Moreover, 87 codes, 13 sub-categories, and 5 categories (the necessity of a client-oriented curriculum, the necessity of attention to the human dimensions of students in the curriculum, lack of attention to the role of the nurse in the curriculum, lack of attention to the role of the teacher in the curriculum, and lack of attention to human and human needs) were obtained.

    Conclusion

    The results of this study indicate the human dimension and the role of human subjects in four axes (client, nursing student, nursing instructor, and nurse) in the undergraduate nursing curriculum. Furthermore, it raises the point that it may be necessary to emphasize human dimensions with regard to the cultural and religious considerations of the society, in the designing, implementation, and evaluation of undergraduate nursing curriculum.

    Keywords: Undergraduate nursing curriculum, Human dimension, Qualitative study
  • Dr Mozhgan Taeby, Dr Heidar Ali Abedi, Dr Abass Abbasszadeh, Dr Majid Kazemi Pages 50-61
    Introduction
    Self-management is a dynamic process in which individuals actively manage their chronic illness. The purpose of this article was to outline self-management resources used by patients following coronary artery bypass graft (CABG) surgery. The choosing of self-management resources by individuals is a personal process which differs based on the individual’s background. Although factors effective on self-management have been determined in previous studies, the self-management resources used by patients after CABG have been overlooked.
    Method
    A qualitative approach based on content analysis was used in this study. Data were collected through in-depth semi-structured interviews conducted at a cardiac rehabilitation center in Kerman, Iran. Participants comprised 25 patients, 3 nurses, 4 cardiac specialists, and 7 family members.
    Results
    Through data analysis, 8 categories in 3 major themes were extracted. The major themes comprised the basis for patient's self-management resources following CABG intervention. In the first theme, "regaining mental strength", the categories of "Meaning making", "Positive thinking", and "Focus on capability" were identified. The 2 categories of "Thanking God" and "Religious help" caused the formation of the theme "sustaining spiritual-self". In the third theme, "social support", the 3 categories of "Seeking family support", "Contact with peers", and "Seeking health care provider's support" were identified.
    Conclusion
    According to the findings, participants themselves activate psychological, spiritual, and social resources to manage their illness. However, resource activation should be carried out with the support of and through a mutual relationship with health care providers.
    Keywords: Self, management, Chronic illness, Coronary artery bypass graft (CABG) surgery, Qualitative study
  • Hamid Reza Kohestani, Naireh Baghcheghi, Davoud Hekmatpour Pages 62-71
    Introduction

    Hand hygiene is the most effective strategy to combating nosocomial infection. Although previous studies have explored the importance of hand hygiene among nurses, no attention has been paid to hand hygiene among nursing students. Therefore, the present study was conducted with the goal of exploring the experiences of nursing students in regard to hand hygiene in training environment.

    Method

    This qualitative research was performed using the content analysis approach. Data were collected through interviews. The study was started with purposive sampling and continued with theoretical sampling during categorization. The 26 participants were interviewed during 3 months. The data were analyzed using the constant comparative analysis method.

    Results

    Through data analysis, individual factors (hand health belief, knowledge, amnesia, skin problems), environmental factors (physical space, facilities and equipment, and time limitation), and motivational factors (individual interest and motivation, reactions and behavior of instructor and staff, and reaction of classmates) were achieved as third codes of the experiences of hand hygiene. Moreover, “hand-washing in hospitals as an obligatory conditional practice” emerged as the main theme; meaning hand-washing was performed in favorable conditions in terms of individual, environmental, and motivational factors.

    Conclusion

    The main theme indicates that to implement this important issue and eliminate the challenges to its implementation it is necessary to pay attention to different factors and provide all the prerequisites. Thus, in order to conventionalize repeated hands-washing among students in the hospital, holding regular workshops, seminars, and journal clubs in hospitals and in schools is recommended. Keywords:

    Keywords: Hand hygiene, Qualitative research, Nursing student
  • Dr Azam Rahmani, Dr Effat Merghati Khoei, Dr Lida Moghaddam, Banaem, Dr Ali Montazeri, Dr Ebrahim Hajizadeh Pages 72-85
    Introduction
    Risky sexual behaviors are great threat for youth' physical and social health. Because of global epidemy of sexual transmitted disease, sexual self efficacy has an important role in the area of risky sexual behaviors and safe sex. This study was designed to "explore the role of young women' self efficacy on risky sexual behavior.
    Method
    In this qualitative inquiry, we recruited 75 young women aged 18-35. Data was collected using focus group discussions (7) and individual interviews (12). We employed content analysis to analyze the data (Graneheim and Lundman's approach). We used multiple data collection methods, maximum variation sampling, and external check to enhance dependability and credibility of data.
    Results
    The result of the present study was categorized into three subcategories:"inability to end relationship", "inability to have a proper decision", and "inability to reject sexual relation". Some participants who had sexual experience expressed that they did not able to say "no" in response to their sexual offer. Some others reported that they did not have appropriate performance regarding to selecting boy friend. Some participants stated that they did not able to end friendship when they did not tend to continue.
    Conclusion
    The result shoed that participants do not have sufficient self efficacy to manage their cross sex interactions. Results of the present study can be useful to plan preventive strategies regarding to young girl's risky sexual behaviors.
    Keywords: young girls, risky sexual behaviors, self efficacy
  • Amir Tabatabaei, Abbas Abbaszadeh, Esmaeil Mohamadnejad Pages 86-96
    Introduction
    Professionalism is a fundamental and elementary concept in nursing. This phenomenon is the result of an interaction among individual-occupational environment and interpersonal communication as well as the basis for professionalism and its values. The aim of this study was to clarify the concept of professionalism in the perception of nurses working in cardiac care units.
    Method
    A qualitative research method was selected for the present study. Due to the multidimensional nature of professionalism, the researchers used content analysis to determine this concept. Data collection was performed through semi-structured interviews with 14 participants. Participants were selected through purposive sampling and the data were analyzed.
    Results
    In this study, a total of 7 main themes and 5 subthemes were extracted. In general, professionalism in nurses’ perception is synonymous with community service, nursing knowledge and skills, support organization, professional autonomy, interpersonal relationships, commitment to and observance of ethics, and attention to vulnerability.
    Conclusion
    Professionalism of nursing is the major challenge for the present and future of this field. Knowledge and experience of professionalism is one of the issues which require more attention in confronting and solving professional problems. Keywords:
    Keywords: Professionalism, Nursing, Cardiac care unit
  • Dr Vahid Khodaie Majd, Dr Arastu Bakhshaliyev Pages 97-117
    Introduction
    In spite of many theoretical developments, spiritual and ideological aspects of health have been neglected in most human health promotional programs. Questions and ambiguities regarding the manner of effect of these ideological indexes on individuals’ health and well-being necessitate the performance of new researches. Thus, this research was conducted with the aim to explain psychologically the religious indexes which are effective on health according to the Holy Quran.
    Method
    The present research was a qualitative study. Data analysis was performed through content analysis method. In this study, the spiritual and religious indexes of faith, mentioning god, and patience which are effective on individual health were extracted from the Quran, and then, analyzed psychologically through interpretative approach. In addition to using the Quran, and religious and scientific sources, the opinions of some university and religious school professors were also used. Moreover, through interviews with 30 hospitalized patients and 5 nurses, the role of religious beliefs in patients’ relaxation and health were studied.
    Results
    Quran's teachings are comprehensive in achieving and promoting human health. The Quran presents ideological and spiritual indexes such as faith in God, praise of God, patience, trust in God, repentance, and etc., which have positive preventive and remedial effects, in the form of a comprehensive and promising culture. However, many researches are needed to clarify the comprehensive and pervasive view of the Quran in promotion of health and quality of life.
    Conclusion
    Based on the findings, we can claim that health aspects and the way to achieve them in their physical, spiritual, social, and psychological form are clarified in the Quran. Based on these findings, the psychological model of health achievement from the view point of the Quran was designed by the researcher.
    Keywords: Psychological Clarification, Beliefs, Quran, Health, Social, spiritual health