فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:5 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروانه صحرایی، نسترن کشاورز محمدی *، هادی قاسمی صفحات 136-147
    مقدمه
    نخ دندان، بهترین و رایج ترین وسیله جهت پاک کردن فضاهای بین دندانی است و تجمع پلاک و التهاب لثه از این محل آغاز می شود. با وجود اهمیت آن، به دلایلی انجام این رفتار توسط مادران برای کودکان خود بسیار کم است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی موانع درک شده مادران جهت انجام رفتار استفاده از نخ دندان برای کودکان 6-3 ساله خود انجام شد.
    روش
    این مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوا در سال 1393، بر روی 40 مادر دارای کودک 6-3 ساله شهر کامیاران که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، انجام گرفت. جهت جمع آوری داده ها، از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته استفاده گردید. تمام داده ها ضبط و دست نویس شد و با استفاده از تحلیل درون مایه ای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته های به دست آمده، موانع درک شده مادران در دو درون مایه اصلی «موانع درک شده مربوط به مادر و اعضای خانواده (نگرش نامناسب، رفتار و مهارت، شرایط روحی- روانی و آگاهی) و موانع درک شده مربوط به کودک (مهارت)» طبقه بندی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر، موانع درک شده استفاده از نخ دندان برای کودکان را از دیدگاه مادران بیان نمود و بر تاثیر مسوولیت مادر و نقش اعضای خانواده در این زمینه تاکید داشت. همچنین، پیشنهاد می شود که در سیستم خدمات بهداشتی کشور، آموزش های جامع و اثربخش برای مادران با هدف رفع نگرش های نادرست، اما موثر بر بهداشت دهان و دندان کودکان، پیش بینی شود.
    کلیدواژگان: موانع درک شده مادران، نخ دندان، کودکان 6، 3 سال، مطالعه کیفی
  • حکیمه حسین رضایی، فریبا برهانی * صفحات 148-157
    مقدمه
    اهدای عضو تصمیم بسیار سختی برای خانواده ها می باشد. خانواده بیماران مرگ مغزی با مراحل مشکل و آسیب زننده تجربه و درک مرگ مغزی روبه رو هستند و هم زمان با مشکل تصمیم برای اجازه اهدای عضو نیز مواجه می شوند. از آن جا که رسیدن به محتوای درک و ذهن و تجربه افراد با روش کمی معمول کمتر تحقق می یابد و با توجه به اهمیت مفهوم مشکل در پرستاری، درک این مفهوم جهت ارایه مراقبت مناسب، ضروری به نظر می رسد. بنابراین، در مطالعه حاضر به منظور دستیابی به هدف که درک تجربه مشکلات روان شناختی خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو بود، از روش کیفی استفاده گردید.
    روش
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا انجام گرفت. 13 مشارکت کننده که از اعضای 8 خانواده بیمار مرگ مغزی بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و اطلاعات تا اشباع داده ها و زمانی که دیگر کدها و طبقات جدیدی به دست نیامد، ادامه یافت. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته بود. تمام مصاحبه ها ضبط و سپس کلمه به کلمه دست نویس شد و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی Granheim و Lundman مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    16 زیرطبقه از تجزیه و تحلیل داده ها به دست آمد که در 4 درون مایه «مجهولات، ترس و تردید، وابستگی، رشد و تعالی» طبقه بندی گردید. هر کدام از این مفاهیم به نمایه های کوچک تری تقسیم شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی کیفی مشکلات روان شناختی خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو نشان داد که تجربیات متفاوت خانواده و سطوح آسیب زننده اضطراب و افسردگی، حمایت مناسب از خانواده ها در شرایط بحرانی را ضروری می سازد. معانی استخراج شده از تجارب خانواده ها نشان داد که تمامی آن ها نیازمند همراهی تیم درمان هستند و در این راه باید به آن ها کمک شود تا بر مجهولات و ناشناخته های ذهن خود آگاهی پیدا کنند و درک بهتری از این شرایط برایشان فراهم گردد و با تقویت روحیه انسان دوستانه در افراد، بروز افکار و عوامل مداخله گر نامناسب در روند پذیرش این بحران کاهش یابد.
    کلیدواژگان: مرگ مغزی، اهدای عضو، تجربه خانواده، مطالعه کیفی
  • الهام محمدی *، طلعت الله یاری، علی درویش پور کاخکی، حبیب الله آقابخشی، حسن سرایی صفحات 158-174
    مقدمه
    سالمندی فعال به عنوان مفهومی اصلی در رویکرد مثبت سالمندی، در دو دهه اخیر توجه سیاست گذاران بسیاری را به خود معطوف نموده؛ در حالی که پتانسیل های پژوهشی این مفهوم به عنوان فراهم کننده دیدگاهی راستین و واقعی از تجربه سالمندان، کمتر مورد تاکید قرار گرفته است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی پدیده سالمندی فعال، زمینه و عوامل شکل دهنده آن بر اساس تجربه سالمندان صورت گرفت.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی و به روش نظریه مبنایی در سال 94-1393 انجام شد. از روش نمونه گیری هدفمند و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده گردید. در میدان مطالعه که عبارت از فرهنگسراها، کانون های فرهنگی ادبی و پارک های شهر تهران بود، با 35 سالمند مصاحبه های نیمه ساختار یافته تا مرحله رسیدن به اشباع داده ها انجام گرفت. داده ها با روش توصیه شده توسط Strauss و Corbin و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    «کاهش نقش ها» به عنوان زمینه ظهور پدیده یا مقوله اصلی پژوهش حاضر در نظر گرفته شد که به صورت «عاملیت گرایی وجودی» ظهور یافت. عاملیت گرایی وجودی به عنوان پدیده ای که خود شامل دو زیرمقوله «تداوم بخشی خود» و «هویت گرایی اثرگذار» بود، در واقع جوهره تجربه فعال بودن سالمندان را تشکیل می داد، اما آنچه که به عنوان شرایط علی تجربه سالمندی فعال نمایان شد، از زیرمقوله های «سلامت گرایی درونی شده»، «کیفیت ادراک بعد زمانی زندگی» و «بازاندیشی کیفیت حضور در روابط» تشکیل گردید.
    نتیجه گیری
    اگرچه سالمندی فعال در نگاه نخست گونه های رفتاری را به ذهن متبادر می سازد، اما در واقع نوعی تلاش برای عاملیت گرایی وجودی است که مستلزم ادراک متفاوت فرد از سلامت گرایی، کیفیت حضور خود و زمان می باشد.
    کلیدواژگان: سالمندی فعال، نظریه مبنایی، عاملیت گرایی، کیفیت ادراک
  • یوسف ادیب، اسکندر فتحی آذر، سینا شفیعی سورک * صفحات 175-187
    مقدمه
    آگاهی از مشکلات فراگیران با نیازهای ویژه، خانواده ها و مسوولان آموزش استثنایی را در نحوه درست رفتار و آموزش یاری می رساند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل مشکلات نوجوانان پسر کم توان ذهنی خفیف مشغول به تحصیل در مدارس استثنایی انجام شد.
    روش
    این مطالعه به صورت کیفی و با روش پدیدارشناسی انجام گرفت. نمونه های مطالعه را 16 دانش آموز پسر 15 تا 18 ساله مبتلا به کم توانی ذهنی خفیف مدارس استثنایی شهر تبریز در سال تحصیلی 92-1391 تشکیل داد که در جریان یک مصاحبه ساختار نیافته و طی زمان 20 تا 70 دقیقه، مشکلاتشان را بیان نمودند. داده ها با روش Smith و همکاران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    درون مایه های به دست آمده از مطالعه شامل «آسیب های خانوادگی (خانواده گسیخته و بیماری در خانواده)، ناراحتی های جسمانی (بیماری و بدشکلی بدنی و نارسایی عضوی)، بدرفتاری با نوجوان، آسیب های روان شناختی (اضطراب، احساس گناه و خودکنترلی ضعیف)، نگرانی از آینده (نگرانی از امنیت خود در آینده و نگرانی از آینده تحصیلی و حرفه ای)، تحصیل در مدرسه استثنایی، ضعف در فراگیری و معلولیت دیگران» بود.
    نتیجه گیری
    کودکان و نوجوانان کم توان ذهنی خفیف مشغول به تحصیل در مدارس استثنایی با مشکلات پیچیده ای مواجه هستند. توجه به این مشکلات می تواند خانواده ها و مسوولان نظام آموزشی کشور را در کاستن از آلام این گروه از فراگیران یاری رساند.
    کلیدواژگان: نوجوانان، کم توانایی ذهنی خفیف، آموزش استثنایی، پدیدارشناسی
  • محمدسجاد صیدی *، علی محمد نظری، جعفر حسنی صفحات 188-201
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و استخراج باورهای اسطوره ای والدین در بافت فرهنگی- اجتماعی شهرستان کرمانشاه انجام شد.
    روش
    این پژوهش به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناختی صورت گرفت. به همین منظور، 15 نفر از والدین کرمانشاهی به شیوه نمونه گیری هدفمند از نوع موارد بارز، انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه عمیق جمع آوری گردید.
    یافته ها
    5 مضمون اصلی از اسطوره های والدگری با ابعاد «خصیصه، اثر، مسوولیت، ارتباط و اولویت» و 17 مضمون فرعی در نظام شناختی والدین استخراج شد.
    نتیجه گیری
    اسطوره های والدگری معیاری برای عملکرد والدین محسوب می شوند و از آن جا که والدین هیچ گاه نمی توانند به این ملاک ها برسند، یک والدگری پراسترس و ناامید کننده را تجربه خواهند کرد.
    کلیدواژگان: اسطوره، اسطوره های والدگری، ایران
  • صفورا دری، سارا دری، فروغ رفیعی * صفحات 202-210
    مقدمه
    بازتاب پذیری نظری، مفهومی است که در تحقیقات حوزه سلامت به صورت گسترده مورد قبول واقع شده است و بیشتر محققان به اهمیت آن در شفاف سازی و افزایش دقت مطالعات کیفی اذعان دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر، معرفی، بیان اهمیت، تشریح و بررسی بازتاب پذیری به عنوان یک مشخصه مهم تحقیقات کیفی بود.
    روش
    این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی بدون ایجاد محدودیت زمانی تا سال 2015 صورت گرفت. اطلاعات با جستجو در منابع کتابخانه ای و سایت های علمی جمع آوری شد و سپس مقالات و مطالبی که با موضوع ارتباط بیشتری داشت، انتخاب و مطالب آن ها استخراج گردید.
    یافته ها
    شاخصه های زیادی برای نقد و افزایش کیفیت یک مطالعه کیفی وجود دارد که یکی از آن ها بازتاب پذیری می باشد. بازتاب پذیری مشخصه ای از تحقیقات محسوب می شود که می تواند در کل فرایند تحقیق کیفی لحاظ شود و به مرحله خاصی محدود نمی گردد. بازتاب پذیری فعالیت گسترده ای است که در آن پژوهشگر می کوشد از ایده ها، نگرش ها و عقایدش آگاهی داشته باشد و نفوذش را در تحقیق برای خودش و گاهی برای مخاطبان مشخص و واضح سازد. هرچند در خصوص قابلیت انجام و اعمال آن شک هایی وجود دارد، اما تمام صاحب نظران تحقیق کیفی بر ضرورت وجود آن در تحقیق کیفی به ویژه در تحقیقات حوزه سلامت تاکید دارند. ایجاد بازتاب پذیری در تحقیق کیفی و حفظ آن در سیر تکامل تحقیق، سبب افزایش دقت و صحت مطالعه کیفی خواهد شد.
    نتیجه گیری
    بازتاب پذیری سبب غنای مطالعه کیفی و افزایش کیفیت مطالعه می گردد و از بروز سوگیری جلوگیری می کند. بنابراین، توصیه می شود در هر مرحله از فرایند انجام تحقیق کیفی به این امر مهم توجه گردد.
    کلیدواژگان: بازتاب پذیری، تحقیق کیفی، بازتاب پذیری نظری، دقت
  • شهرام یزدانی، ملاحت نیک روان مفرد *، سلیمان احمدی، منصوره زاغری تفرشی صفحات 211-220
    مقدمه
    مطالعه حاضر بخشی از یافته های یک تحلیل محتوای کیفی تماتیک در تلاش جهت تبیین نقش و جایگاه پرستاری از دیدگاه مدیران نظام مراقبت سلامت ایران بود که در آن یکی از درون مایه های استخراج شده با عنوان «سیاست گذاری نامناسب نظام مراقبت سلامت» بررسی شد. نتایج پژوهش بخشی از تلاش برای توسعه مدل آموزش پرستاری بر اساس تبیین نقش و جایگاه پرستاری در نظام مراقبت سلامت ایران می باشد.
    روش
    در این پژوهش از روش تحلیل محتوای کیفی تماتیک استفاده گردید. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 6 نفر از مدیران و خبرگان نظام مراقبت سلامت به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند و جهت جمع آوری اطلاعات، مصاحبه ساختار یافته مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در رابطه با درون مایه «سیاست گذاری نامناسب نظام مراقبت سلامت در رابطه با حرفه پرستاری»، در مجموع 5 طبقه و 14 زیرطبقه استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    سیستم مراقبت سلامت ایران شاهد تغییرات عمیقی در دهه اخیر بوده است. با وجود این پیشرفت، سیستم در حال حاضر با چالش های زیادی در یکی از زیرسیستم های مهم آن، یعنی پرستاری مواجه می باشد. سیاست گذاری نظام مراقبت سلامت ایران در رابطه با حرفه پرستاری نامناسب است و به نظر می رسد عواملی مانند نبود گفتمان متقابل بین پرستاری با سایر نهادهای نظام مراقبت سلامت، عدم تمایل این نهادها به شناخت پرستاری و عدم دخالت پرستار در سیاست گذاری های مرتبط با رشته به دلیل تعارض منافع نیز در آن دخیل باشد. نامشخص بودن گستره مراقبت های پرستاری در عرصه خدمات، تربیت رشته های موازی با پرستاری، عدم تمایز در ارایه خدمت در درون رشته پرستاری، عدم تطابق ارایه خدمت با پرداخت دستمزد پرستار، کم توجهی نظام مراقبت سلامت به اهمیت خدمات پرستاری و در اولویت دوم قرار گرفتن مسوولیت های حرفه ای پرستاری در مقابل مسوولیت های غیر مرتبط مانند اعتبار بخشی، از نتایج تحلیل حاضر بود.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری مراقبت سلامت، نظام مراقبت سلامت، حرفه پرستاری
  • طاهره فتحی نجفی، رباب لطیف نژاد رودسری * صفحات 221-229
    مقدمه
    مطالعه گراندد تئوری به دلیل توجه بیشتر به تعاملات اجتماعی و بررسی فرایندهای مستتر در رفتارهای اجتماعی، توانسته است به یکی از مهم ترین تحقیقات بین رشته ای تبدیل شود. مطالعه مروری حاضر با هدف تبیین چگونگی کاربرد و هدایت مشاهده به طور اعم در تحقیقات کیفی و نقش و جایگاه آن به طور اخص در تحقیق گراندد تئوری، درصدد قرار دادن این نوع از شیوه جمع آوری داده ها در کنار و هم پای مصاحبه بود.
    روش
    این مطالعه از انواع مقالات مروری روایتی بود. ابتدا کلید واژه های «Grounded theory، Qualitative study و Observation» در منابع قابل دسترس شامل پایگاه های Google Scholar، PubMed، Magiran و SID جستجو گردید و اندیکاتور AND و OR نیز مورد استفاده قرار گرفت. 21 کتاب، 2 سایت تخصصی، 38 مقاله انگلیسی و 18 مقاله فارسی به دست آمد که پس از بازنگری نهایی، 6 کتاب، 10 مقاله انگلیسی و 4 مقاله فارسی جهت نگارش مرور حاضر مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، اگرچه مصاحبه مهم ترین و شاید کاربردی ترین ابزار جمع آوری داده ها در تحقیق گراندد تئوری محسوب می شود، اما این روش همیشه نمی تواند به محقق در رسیدن به زوایای موجود در پدیده کمک کند. شیوه مشاهده، توانمندی مشاهده گر، مزایا و معایب مشاهده، اخلاق در مشاهده و دستورالعمل های کاربردی، مواردی هستند که می توانند به محقق کیفی که با دیدگاه نظری تعامل گرایی نمادین کار خود را آغاز کرده است، کمک شایانی نمایند.
    نتیجه گیری
    با انجام مشاهده دقیق و غرق شدن در پدیده مورد نظر با لنز کنجکاوانه تحقیق کیفی، به کار بردن اصول و شیوه های علمی مشاهده و در نهایت، استفاده از مصاحبه های کاوشگرانه، می توان به شکل گیری فرایند نهفته در روابط انسانی دست یافت.
    کلیدواژگان: مشاهده، رویکرد گراندد تئوری، مطالعه مروری
|
  • Parvaneh Sahrai, Nastaran Keshavarz-Mohammadi *, Hadi Ghasemi Pages 136-147
    Introduction
    Flossing is the best and most common way to clean between teeth where plaque accumulation and gingivitis starts. However, many mothers neglect the flossing of their small children. The purpose of this study was to provide better understanding of perceived barriers of mothers in use of dental floss for their 3-6-year-old children.
    Method
    This qualitative study examined the perceived barriers of 40 mothers of 3-6-year-old childrenutilizing qualitative content analysis approach. Participants were selected using purposeful sampling in Kamyaran, Iran, in 2014. Data were collected through conducting in-depth, semi-structured interviews. The transcriptions of all interviews were analyzed by content analysis technique to extract main themes in regards to research questions.
    Results
    Mothers’ perceived barriers were categorized into two main groups as mother and family member-related barriers (inappropriate attitudes, behaviors and skills, mental and emotional conditions, and knowledge) and child-related barriers (skill).
    Conclusion
    The results of this study highlight the importance of understanding mothers’ barriers to help their children in flossing and emphasized the role of mothers and family members in establishing this oral health behavior in children fromearly years. It is suggested that comprehensive and effective oral health education programs should include modifying wrong, but important, assumptions and beliefs of parents regarding primary teeth and importance of healthy oral health behaviors.
    Keywords: Mother's perceived barriers, Dental floss, 3-6-year-old children, Qualitative research
  • Hakimeh Hosseinrezaei, Fariba Borhani * Pages 148-157
    Introduction
    Organ donation is a very difficult decision for families. Families of brain-dead patients simultaneously face the difficult and damaging stages of experiencing and understanding brain death and the crisis of decision-making about organ donation. The understanding of individuals’ mentality and experiences is not possible with common quantitative approach; however, due to the importance this issue in nursing, understanding this concept seems necessary in order to provide appropriate care. Thus, in the present study, the qualitative study method was used for a deeper understanding of the psychological problems of brain dead patients’ family members.
    Method
    This qualitative study was conducted through content analysis approach. The study participants were 13 relatives of 8 brain dead patients and were selected through purposive sampling method. Data were collected through in-depth, semi-structured interviews. Data collection was continued until data saturation, when no new codes and categories were found. All interviews were recorded and transcribed verbatim. Data were analyzed through the qualitative content analysis methods of Granheim and Lundman.
    Results
    Through data analysis, 16 sub-categories were obtained and were categorized into the 4 themes of ambiguities, fear and doubt, dependency, and growth and development. Each of these concepts was divided into smaller indices.
    Conclusion
    Results of the qualitative evaluation of the psychological problems of families of brain-dead organ donors showed that, because of families’ different experiences, lack of awareness, and harmful levels of anxiety and depression, it is necessary to appropriately support families in this crisis. The extracted concepts showed that all of the families required the medical team’s sympathy and that they must be assisted in understanding any ambiguities and better understanding these conditions. Moreover, the incidence of inappropriate thoughts and confounding factors in the acceptance of this crisis must be reduced by strengthening the humanitarian morale of individuals.
    Keywords: Brain death, Organ donation, Family experience, Qualitative research
  • Elham Mohammadi *, Talat Allahyari, Ali Darvishpoor-Kakhki, Habiballah Aghabakhshi, Hasan Saraei Pages 158-174
    Introduction
    Active aging is an important concept in the positive paradigm of aging that has attracted policy makers’ attention in the past two decades. However, active aging has been less underscored as an issue of research which can provide real and reliable insight about the aging population. Thus, the present study explored the nature, context, and influencing factors of active aging based on the experiences of the elderly.
    Method
    This qualitative study was conducted through grounded theory method in 2014-2015. Sampling was initiated with purposeful sampling method and continued with theoretical sampling method. The study environment consisted of cultural centers, artistic-cultural associations, and parks in Tehran, Iran. Data were collected through semi-structured interviews with 35 elderly adults until data saturation was achieved. Data were analyzed and coded through 3 phases of open, axial, and selective coding suggested by Strauss and Corbin.
    Results
    “Reduction of roles” was the context for the phenomenon or main theme of the study which manifested as “agency-oriented existentialism”. This theme consisted of two sub-categories of “continuity of self” and “effective identity seeking” and wasthe main essence of experiences of active elderly. Causal conditions for active aging consisted of the subcategories of “internalized health tendency”, “quality of life time perception”, and “rethinking the quality of presence in relationships”.
    Conclusion
    At first glance, active aging appears as a behavior type, but in fact it is an attempt for agency-oriented existentialism and it requires elderly individuals’ different perception about time, their presence, and health tendency.
    Keywords: Active aging, Grounded theory, Agency orientation, Quality of perception
  • Dr. Yousef Adib, Prof. Eskandar Fathi Azar, Sina Shafiei Soork * Pages 175-187
    Introduction
    Awareness of the problems of students with special needs will help families and special education officials to treat and train these children correctly. The goal of this study was to identify and analyze the problems of male adolescents with mild intellectual disability (MID) in special schools.
    Method
    This qualitative study was conducted through the phenomenological method. The subjects included 16 male students of 15 to 18 years of age with MID in special schools of Tabriz, Iran, during the educational year of 2012-2013. Data were collected through unstructured interviews within 20 to 70 minutes, and analyzed using the Smith et al. method.
    Results
    The themes that emerged from the interviews consisted of family damages (broken family and illness in the Family), physical ailments (illness, dysmorphism, and organ failure), abuse of adolescents, psychological trauma (anxiety, feeling of guilt, and poor self-control), fear of the future (concerns about safety in the future and concerns about education and job in the future), studying in a special school, poor learning, and disability in others.
    Conclusion
    The findings of this study showed that adolescents with MID enrolled in special schools cope with complex problems. Attention to these problems can help families and educational system officials to reduce the suffering of this group of learners.
    Keywords: Adolescents, Mild intellectual disability, Special education, Phenomenology
  • Mohammad Sajjad Seydi *, Dr Sli Mohammad Nazari, Dr Jafar Hasani Pages 188-201
    Introduction
    The aim of the present study was the identification and extraction of parenting myths in the sociocultural context of Kermanshah Province, Iran.
    Method
    This qualitative research was conducted through the phenomenological approach. Therefore, 15 parents were selected through purposive sampling method. Data were collected through in-depth interviews.
    Results
    The data analysis and coding led to 5 original themes of trait, effect, responsibility, relationship, and priority and 17 sub-themes in parent’s cognition system.
    Conclusion
    Parenting myths are the criteria for parents’ performance. Thus, parents experience stressful parenting because they cannot fulfill these criteria.
    Keywords: Myth, Parenting myths, Iran
  • Safoura Dorri, Sara Dorri Pages 202-210
    Introduction
    Theoretical reflexivity is a concept that has been widely accepted in health research and most researchers have acknowledged the importance of reflexivity in the clarity and increased accuracy of qualitative research. The purpose of this study was to introduce, explain the importance of, and describe reflexivity ýas an important characteristic of qualitative research.
    Method
    This research was conducted using library and internet resources without time limitation until 2015. Information was collected by searching library resources and scientific websites. Then, relevant articles were selected and their contents were extracted.
    Results
    There are many factors for the improvement of the quality of a qualitative study; one of these factors is reflexivityý. Reflexivity ýis a characteristic of research that can be considered during the whole process of qualitative research and is not limited to a certain stage. It is an extensive activity in which the researcher tries to be aware of his/her ideas, attitudes, and beliefs and make their influence on his/her own research clear for him/herself and sometimes the audience. Despite the existing doubts about the ability to conduct it, almost all experts in qualitative research have emphasized its necessity in qualitative research, especially in the field of health. Creating reflexivity in qualitative research and preserving it during the development of qualitative research will increase their precision and accuracy.
    Conclusion
    Reflexivity ýcan enrich qualitative research, improve their quality, and prevent the occurrence of bias. Therefore, attention to this factor is recommended in every step of qualitative research.
    Keywords: Reflexivity, Qualitative research, Theoretical reflexivity, Precision
  • Dr. Shahram Yazdani, Dr. Malahat Nikravan Mofrad *, Dr. Soleiman Ahmadi, Dr. Mansoureh Zagheri Tafreshi Pages 211-220
    Introduction
    The present study was a part of the findings of a qualitative thematic content analysis aimed at elucidating the role and position of nursing from the viewpoint of the managers of the Iranian health care system. The theme of inappropriate policies of the health care system, which was extracted in the analysis, was evaluated in this research. The results of this study are part of an effort to develop the nursing education model based on the determination of the role and position of nursing in the health care system.
    Method
    In this study, qualitative thematic content analysis was used. Through purposive sampling, 6 managers and experts in the health care system were selected as participants. The structured interview was used for data collection.
    Results
    In relation to the theme of inappropriate health care policy in relation to the nursing profession, a total of 5 categories and 14 subcategories were extracted.
    Conclusion
    The Iranian health care system has witnessed profound changes in the last decade. However, it is faced with many challenges in the subsystem of nursing. Iran's health care policy in relation to the nursing profession is inadequate. It seems that the lack of dialogue between nursing and other health care institutions, unwillingness of these institutions to recognize nursing, and lack of involvement of nurses in policies because of conflicts of interest are effective factors in this regard. Uncertainty about the scope of services in the field of nursing care, training of disciplines parallel with nursing, non-discrimination in the provision of services within nursing, incompatibility of nursing services and payment, lack of attention of the health care system to the importance of nursing services, and placing professional nursing responsibilities as second priority in comparison with nonprofessional and unrelated responsibilities such as accreditation were the findings of this analysis.
    Keywords: Health care policy, Health care system, Nursing profession
  • Tahereh Fathi Najafi, Dr Robab Latifnejad Roudsari * Pages 221-229
    Introduction
    Grounded theory has become one of the most important interdisciplinary methods of research because of its attention to social interactions and investigation of hidden processes in social behaviors. This study aimed to explain observation as a tool in grounded theory and to place this data collection method parallel to interviews in terms of importance.
    Method
    This was a narrative review of the literature. First, the available databases (Google Scholar, PubMed, SID, and Magiran) were searched using the keywords observation, qualitative study, and grounded theory, and the indicators AND and OR. As a result, 21 books, 2 professional websites, and 38 articles in English and 18 in Farsi were retrieved. After the final revision, 6 books, and 10 articles in English and 4 in Farsi, which discussed the nature and scope of observation in qualitative studies, were included in the review.
    Results
    Studies show that although interview is the most important and perhaps the most practical tool for collecting data in grounded theory studies, this method cannot always help the researcher to investigate a social phenomenon from different perspectives. Awareness of observation method, ability of the observer, the pros and cons of observation, ethics of observation, and applied guidelines for observation are issues which can help qualitative researchers who adopt symbolic interactionism as theoretical perspective in their qualitative inquiry.
    Conclusion
    Conducting precise observation through which the researcher is totally immersed in the phenomenon under study with curiosity, application of scientific observation principles and methods, as well as employment of in-depth interviews can help qualitative researchers to discover social processes hidden in human interactions.
    Keywords: Observation, Grounded theory approach, Narrative review