فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:5 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/07/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه کاظمیان، زهرا سادات عباسیان صفحات 230-239
    مقدمه
    یائسگی نقطه عطفی در زندگی زنان محسوب می شود و اگرچه فرایندی فیزیولوژیک و رویدادی همگانی است، اما برای همه به یک شکل تعریف و احساس نمی شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، شناخت بهتر ماهیت تجارب زنان یائسه در مواجهه با یائسگی بود.
    روش
    این تحقیق با رویکرد کیفی و بر اساس تحلیل محتوای مرسوم و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. در مجموع، 15 زن یائسه مراجعه کننده به یکی از سراهای محله شهر تهران، بعد از آگاهی از هدف پژوهش درباره تجارب خود در مواجهه با یائسگی، مورد مصاحبه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها هم زمان با نمونه گیری صورت گرفت.
    یافته ها
    سه درون مایه اصلی «خودکارامدی، انفعال با تمرکز بر افکار و نظرات دیگران و ظاهر فیزیکی» استخراج گردید. همچنین، 6 درون مایه فرعی «احساس کفایت و کارایی، احساس بی کفایتی و عدم کارایی، پیش پنداشت منفی، ناتوان از پاسخگویی، رضایت بدنی و احساس پیری» نیز توصیف کننده و بسط دهنده درون مایه های اصلی بود.
    نتیجه گیری
    تبیین تجربه زنان یائسه در مواجهه با یائسگی، می تواند موجب شناسایی دیدگاه ها و نیازهای این زنان و طراحی برنامه های مداخله ای مناسب جهت ارتقای کیفیت زندگی آنان شود.
    کلیدواژگان: تجربه زنان یائسه، یائسگی، تحقیق کیفی
  • زهرا وحدانی نیا، احمد نصیری، زهرا زینلی صفحات 240-249
    مقدمه
    مرگ بیماران ماهیتی گریزناپذیر در حرفه پرستاری محسوب می شود و در این میان، پرستاران در سال های اول ورود به این حرفه از آسیب پذیری بیشتری در مقابل مرگ بیماران برخوردار هستند. بنابراین، شناخت واکنش های پرستاران پس از مرگ بیمار، می تواند منجر به درک بیشتر این پدیده و دستیابی به راه های کاهش آسیب های ناشی از آن در پرستاران جوان گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر، تبیین، توصیف و توضیح واکنش های اولیه پرستاران تازه کار هنگام مواجهه با مرگ بیماران بود.
    روش
    این مطالعه بر روی 12 پرستار که به صورت هدفمند از بیمارستان های شهر بیرجند انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت تحلیل داده ها از شیوه تحلیل محتوای کیفی به روش Graneheim و Lundman استفاده گردید.
    یافته ها
    چهار مضمون استخراج شده از پژوهش عبارت از «آشفتگی احساس، احساس غمگینی ناشی از حس نوع دوستی، احساس استیصال و احساس تقصیر و کوتاهی» بود. در مضمون آشفتگی احساس زیرمضامین «گیجی و سردرگمی، ترس، استرس، احساس سرخوردگی، شرم و نگرانی»، در مضمون احساس غمگینی ناشی از حس نوع دوستی زیرمضامین «گریه، ناراحتی و غم و اندوه»، در مضمون احساس استیصال زیرمضامین «احساس خستگی، احساس تهی شدن قوای بدن و عدم کفایت» و در مضمون احساس تقصیر و کوتاهی نیز زیر مضامین «سرزنش کردن خود، عذاب وجدان، شرمندگی، ناامیدی و بیزاری از حرفه» شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    پرستاران تازه کار در بدو ورود به بالین بیماران مشکلات بسیاری را تجربه می کنند که می تواند منجر به بروز آسیب های جدی در جسم و روان آنان گردد. بنابراین، توجه به این واکنش ها در ارایه راهکارهای کاهش آسیب به پرستاران و مدیران کمک بسزایی می نماید.
    کلیدواژگان: واکنش پرستاران، پرستاران تازه کار، تحقیق کیفی، مرگ بیمار
  • سیمین قاسمی، عذرا اعتمادی، سید احمد احمدی صفحات 250-262
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی آسیب های ارتباطی زوجین و خانواده همسر و پیامدهای آن بر زندگی فردی و خانوادگی زوجین بود.
    روش
    این تحقیق به روش کیفی انجام شد. 14 زن و 13 مرد که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، در تحقیق مشارکت داشتند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و داده ها به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آسیب های روابط زوجین با خانواده همسر در قالب طبقات «مرزبندی نادرست، تفاوت ها، وابستگی، انتظارات و توقعات، توزیع نامتوازن قدرت، عدم پذیرش عروس/ داماد و روحیات ناپسند اخلاقی» استخراج گردید. همچنین، پیامدهای شناختی، عاطفی و رفتاری آسیب های ارتباطی زوجین و خانواده همسر، رابطه زوجین با خانواده همسر، رابطه زوجین با یکدیگر و زندگی شخصی هر یک از زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث کاهش سلامت جسمی و روحی هر یک از زوجین می شود.
    نتیجه گیری
    بهبود روابط زوجین و خانواده ها می تواند کمک بزرگی در جهت پایداری روابط زوجین و خانواده همسر، افزایش رضایتمندی زناشویی و ارتقای سلامت جامعه نماید.
    کلیدواژگان: آسیب های تعاملی، زوجین، خانواده همسر
  • زویا خواجه دهی، طاهره رحیمی، پریچهر اعظمی صفحات 263-272
    مقدمه
    سوء مصرف مواد مخدر، تهدیدی جدی برای سلامت جوامع می باشد که در گروه های سنی پایین تر در حال افزایش است. نتایج مطالعات نشان می دهد که بیشتر نوجوانان مصرف مواد را در سنین 13-12 سالگی شروع می کنند. هدف از انجام پژوهش حاضر، تبیین ادراک نوجوانان از عوامل مخاطره آمیز و محافظت کننده سوء مصرف مواد با استفاده از رویکرد اکولوژیک (The Social Ecological Model یا SEM) بود.
    روش
    این تحقیق از نوع کیفی بود که به روش تحلیل محتوا انجام گرفت. شرکت کنندگان مطالعه را 38 نفر از دانش آموزان دختر (22 نفر) و پسر (16 نفر) مدارس شهر اصفهان که در پایه سوم دوره متوسطه اول مشغول به تحصیل بودند، تشکیل داد. نمونه ها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه جمع آوری گردید و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    چهار طبقه اصلی در سطوح فردی، بین فردی، سازمانی و اجتماعی و سیاست های عمومی (سیاست گذار ی ها) با استفاده از رویکرد SEM به تفکیک عوامل مخاطره آمیز و محافظت کننده استخراج گردید. شرکت کنندگان اعتقاد داشتند که عوامل مخاطره آمیز برای اعتیاد نوجوانان در سطح فردی شامل عدم آگاهی نسبت به مضرات مواد مخدر و نداشتن مهارت های زندگی و در سطح بین فردی نیز شامل نقش خانواده و اهمیت ندادن خانواده به شعایر مذهبی بود. در سطح سازمانی و اجتماعی به دسترسی به اینترنت و ماهواره بدون نظارت والدین و در سطح سیاست های عمومی به ورود مواد مخدر به کشور اشاره شد. عوامل محافظت کننده در سطح فردی عبارت از آگاهی نوجوان در رابطه با مضرات مواد مخدر و داشتن مهارت های زندگی و در سطح بین فردی شامل نقش تاثیرگذار خانواده و تقویت شعایر مذهبی بود. در سطح سازمانی و اجتماعی، اختصاص یک درس از دروس به این مقوله و در سطح سیاست های عمومی نیز بررسی علل و عوامل اعتیاد و ایجاد فعالیت های تفریحی جایگزین عنوان گردید.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر عوامل مخاطره آمیز و محافظت کننده سوء مصرف مواد در نوجوانان در چهار سطح متمایز شد که لازم است در طراحی و اجرای برنامه های مداخله ای پیشگیرانه مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نوجوانان، سوء مصرف مواد، مدل اکولوژیک، مطالعه کیفی
  • تابنده صادقی، مجید کاظمی صفحات 273-282
    مقدمه
    یکی از روش های روبه رو شدن با چالش ارزشیابی بالینی دانشجویان، استفاده از روش 360 درجه می باشد. شناخت دیدگاه و تجربیات دانشجویان به عنوان افراد تحت ارزشیابی نسبت به این روش از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، مطالعه حاضر با هدف توصیف دیدگاه و تجربه دانشجویان نسبت به ارزشیابی بالینی به روش 360 درجه انجام شد.
    روش
    در این مطالعه کیفی، دانشجویان مقطع کارشناسی پرستاری که واحد کارآموزی در عرصه کودکان را اخذ نموده بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، جلسات گروه متمرکز بود و 27 دانشجوی پرستاری در 4 گروه متمرکز در پژوهش شرکت نمودند. از نرم افزارهای Word و Onenote برای ثبت مصاحبه ها و کدهای استخراج شده و از روش تحلیل محتوای کیفی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به ظهور درون مایه اصلی «جو پویای کارآموزی» گردید که مشتمل بر چهار طبقه «یادگیری فعال، عدالت، ارتباط و نظم و انضباط» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر می تواند به مربیان بالینی کمک نماید تا شناخت بهتری نسبت به تجربیات و دیدگاه دانشجویان در مورد این رویکرد ارزشیابی پیدا کنند و در جهت استفاده از این روش برنامه ریزی و اقدامات لازم را به عمل آورند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی 360 درجه، تجربیات دانشجویان پرستاری، تحقیق کیفی
  • اعظم علوی، مسعود بهرامی، علی ضرغام بروجنی صفحات 283-295
    مقدمه
    خودکارامدی به عنوان پیش بینی کننده مهم رفتارهای پرستاران، نقش مهمی بر روی عملکرد حرفه ای و مراقبتی پرستاران دارد. با این وجود، شناخت ابعاد این مفهوم مورد توجه قرار نگرفته است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تبیین درک خودکارامدی پرستاران کودکان از مدیریت فرایند مراقبت بود.
    روش
    این مطالعه بخشی از یک مطالعه بزرگ تر بر روی مفهوم خودکارامدی مراقبتی بود که با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوا در سال 94-1393 در ایران انجام گرفت. نمونه های پژوهش شامل 27 پرستار و مربی بالینی بخش های کودکان بودند که بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف در پژوهش شرکت نمودند. داده های پژوهش به روش مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم (قراردادی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یکی از تم های اصلی استخراج شده حاصل تجزیه و تحلیل مصاحبه ها در مطالعه اخیر، «مدیریت فرایند مراقبت» بود. این تم شامل دو طبقه اصلی «عملکرد فرایندمحور» شامل زیرطبقات مراقبت بر اساس فرایند پرستاری و توانایی تصمیم گیری مراقبتی و «هدایت و کنترل ارایه فرایند مراقبت» با زیرطبقات نظارت و رهبری ارایه مراقبت و خودکنترلی بود.
    نتیجه گیری
    پرستاران با درک خودکارامدی، می توانند فرایند مراقبت به کودکان را مدیریت کنند. درک خودکارامدی از مدیریت فرایند مراقبت از طریق زیرساخت هایی همچون مراقبت بر اساس فرایند پرستاری، تصمیم گیری مراقبتی، نظارت و رهبری بر ارایه مراقبت و هماهنگی فعالیت های مراقبتی و خودکنترلی بروز داده می شود. این نتایج می تواند به رشد خودکارامدی پرستاران، به خصوص در حیطه مراقبت از کودکان کمک نماید.
    کلیدواژگان: مدیریت فرایند مراقبت، خودکارامدی، پرستاران کودکان، مطالعه کیفی
  • ابولفضل رحیمی، علی حسن پور دهکردی، حسین متعارفی صفحات 296-304
    مقدمه
    استادان دانشگاه یکی از مهم ترین اجزا در سیستم آموزش می باشند که دارای نقش تعیین کننده ای در دستیابی به اهداف آموزشی می باشند. در این راستا، ارزشیابی استادان و بررسی کیفیت کار آنان از مهم ترین جنبه های موثر در ارتقای کیفیت آموزش آنان خواهد بود. از این رو، مطالعه حاضر با هدف تعیین دیدگاه و نظرات دانشجویان پرستاری در زمینه ارزشیابی استادان صورت گرفت.
    روش
    مطالعه حاضر به صورت کیفی با مشارکت 14 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گردید. افراد طبق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پس از کسب رضایت آگاهانه از آنان، داده ها با استفاده از مصاحبه فردی به صورت نیمه ساختار یافته، حضور در عرصه و دست نوشته ها جمع آوری شد. کلیه مصاحبه ها ضبط و روی کاغذ بازنویسی و مرور گردید. سپس، به روش تحلیل محتوای متعارف با رویکرد استقرایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در تحقیق حاضر، 3 مضمون اصلی و 13 زیرمضمون استخراج شد که شامل نحوه انجام ارزشیابی (سوالات ناکارامد، زمان، نحوه توزیع پرسش نامه ها و توضیحات کارشناسان)، ویژگی های عملکردی دانشجویان (صداقت، آگاهی، امانت داری، دخالت دادن احساسات شخصی) و دیدگاه دانشجو (تجربه برخورد قبلی، موافق، مخالف ارزشیابی) در مورد عوامل تاثیرگذار بر ارزشیابی استادان پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    ارزشیابی، تقویت فعالیت ها، روش های اثربخش، تضعیف یا حذف فعالیت ها و روش های بی تاثیر یا نامطلوب است. با توجه به نتایج مطالعه، باید فرایند ارزشیابی را تغییر، با اصلاح روند ارزشیابی جاری و با تقویت کیفیت کار استادان بتوان تاثیر مثبتی بر یادگیری دانشجو گذاشت.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، استاد، دانشجوی پرستاری، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا
  • علی ایمان زاده صفحات 305-313
    مقدمه
    یکی از روش های نوظهور کیفی در روش شناسی پژوهش، روش تحلیل گفتمان است. این روش یکی از روش های غیر واکنشی و غیر مداخله‏ای می باشد که به دنبال تحلیل و مشاهده و بررسی اسناد و متون از قبل ثبت و ضبط شده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تبیین روش تحلیل گفتمان و کاربرد آن در پرستاری بود.
    روش
    از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی متنوع و متعدد مانند Ovid، Medline، Google Scholar، ProQuest، ScienceDirect، Social Sciences Index و SID و منابع داخلی و خارجی و بین المللی دیگر با استفاده از کلید واژه های »تحلیل گفتمان و تحلیل گفتمان در پرستاری»، مقالات و کتاب های مرتبط شناسایی و استخراج گردید. ضمن بررسی و تبیین این روش، کاربردهای آن در پرستاری استنتاج شد.
    یافته ها
    تحلیل گفتمان یکی از روش های کیفی غیر مداخله‏ای جهت تحلیل و مشاهده اسناد و متون از قبل ثبت و ضبط شده و تحلیل معانی آشکار و پنهان یک متن به منظور به اشتراک گذاشتن تجربیات و افکار انسانی است. تحلیل گفتمان نوعی روش شناسی مفید و کیفی و مولد می باشد، اما در تحقیقات پرستاری به اندازه کافی استفاده نشده است.
    نتیجه گیری
    تحلیل گفتمان می تواند نقش بسزایی در تولید دانش جدید، تحلیل و روشن سازی مفاهیم و نظریه های مناقشه برانگیز پرستاری، تحلیل ارتباطات صحیح بین پرستار و بیمار و تحلیل هویت حرفه ای پرستاری ایفا نماید.
    کلیدواژگان: تحقیق کیفی، پرستاری، تحلیل گفتمان
|
  • Somaye Kazemian, Zahra Sadat Abbasian Pages 230-239
    Introduction
    Menopause is a turning point in women’s life. Although it is a physiological process and an event experienced by almost all women, it is not felt equally for them. The aim of this study was to better understand the nature of postmenopausal women experience with menopause.
    Method
    A qualitative approach based on content analysis as well as semi-structured interviews was used in this study. A total of 15 postmenopausal women were interviewed about their experience of confrontation with menopause. Data analysis was carried out simultaneously with data collection.
    Results
    Three main themes namely, self-efficacy, passivity by focusing on the ideas of others and physical appearance were extracted. Also six sub-themes expanded the description of the main themes. Sub-themes were feeling of adequacy and effectiveness, feeling of inadequacy and inefficiency, negative preconceptions, playing the role of victim, satisfaction with the body, and feeling old.
    Conclusion
    Exploring the postmenopausal women experience in dealing with menopause can identify the views and needs of this group and leads to designing appropriate interventional programs for improving their quality of life.
    Keywords: Experience of menopausal women, Menopause, Qualitative research
  • Zahra Vahdaninya, Ahmad Nasirs Pages 240-249
    Introduction
    Facing the death of a patient is an inevitable part of the nursing profession and nurses in early years of their professional career are more vulnerable to this fact. Understanding their reaction after a patient's death could lead to a better understanding of this phenomenon and pursuit of ways to reduce the damages caused in young nurses. Therefore, this study aimed to explore, describe and explain the initial reactions of the novice nurses in facing the death of a patient.
    Method
    The study included 12 nurses selected through purposive sampling from the hospitals in Birjand, Iran. To analyze the data, the "Graneheim and Lundman" qualitative content analysis method was used.
    Results
    The four main themes extracted from the study were emotional turmoil, feeling sad due to altruism, a sense of desperation, and a feeling of guilt and failure. The subthemes identified under the emotional turmoil context were sense of confusion, fear, stress, frustration, shame and concern. For sadness due to altruistism, subthemes of crying, sadness and grief were identified. In the context of desperation, subthemes included feeling tired, feeling depletion of body forces, and inadequacies and shortcomings. As for the theme of feeling guilt and failure, identified subthemes were self-blame, guilt, shame, despair and being disgusted by their profession.
    Conclusion
    Novice nurses experience many problems at the beginning of their cinical career which can cause serious physical and mental damage. Addressing these reactions provide substantial harm reduction strategies to help nurses and managers.
    Keywords: Nurses reaction, Novice nurses, Qualitative research, Patient death
  • Simin Ghasemi, Ozra Etemadi, Ahmadi Pages 250-262
    Introduction
    The aim of this study was to explore the pathologies of interaction between couples and the in-law family.
    Method
    This was a qualitative study and included 14 women and 13 men selected through purposive sampling. Data were collected through semi-structured interview and analyzed using conventional content analysis strategy.
    Results
    Interactional pathologies between couples and the in-law family were wrong boundary, differences, dependence, expectations, uneven distribution of power, rejection of bride/groom, and unpleasant manners. Also emotional, cognitive and behavioral results of interactional pathologies between couples and their in-law family could affect the relationship between couples and their in-laws, the couple’s relationship with each other, and the personal life of each couple, and cause physical and mental disorders in couples.
    Conclusion
    Improving couples and family relations can help to stabilize the relationship between the couple and their in-law family, and increase marital satisfaction and promote the health of the community.
    Keywords: Interactional pathologies, Couples, In-law family
  • Zoya Khajedehi, Tahereh Rahimi, Paricheher Azami Pages 263-272
    Introduction
    Drug abuse is a serious threat to community health increasing in lower age groups. Studies have shown that the majority of adolescents have started the drug abuse in the age of 12 to 13 years. We aimed to explain the perception of risky and protective factors of drug abuse among teenagers.
    Method
    This was a qualitative study conducted through content analysis based on ecological model. Participating (n = 38) were male (n = 16) and female (n = 22) students at the third grade of high school in Isfahan city, Iran, selected via purposive sampling. Data were collected and analyzed through interviews.
    Results
    Using ecological approach, four main levels of personal, interpersonal, organizational and social, and public policies divided into the risk and protective factors. At personal level, lack of knowledge about the harms of drug abuse and lack of life skills, at interpersonal level, role of family and not caring religious rituals by families were mentioned, at organizational and social levels, internet and satellite access without any control by the parents and at public policies levels, drugs entry to the country were risk factors for addiction mentioned by the participants. Protective factors were as knowledge and awareness about the harms of drugs, and enhancement of life skills at personal level, influential role of the family and strengthening religious rituals at interpersonal level, assigning one educational course on this subject for adolescents at organizational and social level, and investigating the causes and related factors of addiction and creation of alternative leisure activities at public policies were mentioned by participants, too.
    Conclusion
    In this study, the risk and protective factors of drug abuse were distinguished by adolescents at different levels including personal, interpersonal, organizational and social, and public policies levels. These issues should be considered in designing and implementing preventive intervention programs.
    Keywords: Adolescents, Drug abuse, Ecologicl model, Qualitative study
  • Dr Tabandeh Sadeghi, Dr Majid Kazemi Pages 273-282
    Introduction
    One way to confront challenges of clinical evaluation of the students is by means of 360 degree method. Understanding experiences and viewpoints of nursing students as evaluatees are very important. Thus, this study aimed to investigate the experiences and viewpoints of nursing students about clinical evaluation by 360 degree approach.
    Method
    In this qualitative study, junior nursing students attending a pediatric internship program were chosen by purposeful sampling. Focus group sessions were held for data gathering. Totally 27 students participated in 4 focus group discussions. For transcription and analysis of interviews Microsoft Word and OneNote software were used and date were analysed using content analysis approach.
    Results
    “dynamic atmosphere of clinical field” was the main theme of study that consisted of four categories; “active learning”, “justice”, “communication”, and “discipline”.
    Conclusion
    Finding of this study can help nursing instructors to gain a better understanding of the nursing students viewpoints toward this evaluation approach and help them take essential steps and plannings towards implementing this approach.
    Keywords: 360 degree evaluation, Nursing students experiences, Qualitative study
  • Dr Azam Alavi, Dr Masod Bahrami, Dr Ali Zargham-Boroujeni Pages 283-295
    Introduction
    Self-efficacy as the main predictor of nurses’ behavior plays an important role in caring and nurses’ professional behavior. However, various aspects of this concept have not been considered. This study tried to explore perceived self-efficacy of care process management in pediatric nurses.
    Method
    This study was part of a larger study on the caring self-efficacy concept that was conducted through content analysis and from a qualitative approach during 2014-2015 in Iran. 27 pediatric nurses and clinical instructors participated in this research according to the purposive sampling employed in the study. Data were collected through semi-structured interviews. The collected data were analyzed using conventional content analysis method.
    Results
    The “Management of care process” theme was one of the main themes extracted from the interview analysis. The theme was of two main categories “Provide process-oriented care” including caring according to nursing process and caring decision making, and “Guidance and control of the caring process” including supervision and leadership of care and self-control.
    Conclusion
    Nurses with self-efficacy perception can manage care to children. Perceived self-efficacy of care process management takes place through infrastructures such as caring according to nursing process, caring decision making, and supervision and leadership of care and self-control appear. These results can be used by nursing managers and instructors to help development of self-efficacy perception in nurses, especially in pediatric care.
    Keywords: Caring process management, Self-efficacy, Pediatric nursing, qualitative research
  • Fazel Rahimi, Ali Hassanpourdehkordi, Hossen Motarefi Pages 296-304
    Introduction
    Teachers are among the most important parts of the education system and have an important role in achieving educational goals. Teachers evaluation and assessing the quality of their work is one of the most important aspects of improving the quality of education. Thus, the aim of this study was to evaluate viewpoints of nursing students on teachers evaluation.
    Method
    This was a qualitative study conducted on 14 nursing students from the Urmia University of Medical Sciences, Iran. Participants were selected through purposive sampling and informed consent was obtained. Data were collected through conducting deep and semi-structured interviews, presence in the field and taking handwritten notes. All interviews were recorded, transcribed, and reviewed on paper. Data were analyzed using inductive approaches and content analysis.
    Results
    Three main themes and 13 subthemes emerged about factors accefting teacher evaluation that included the evaluation process (inefficient questions, time, distribution of questionnaires and explanations), functional characteristics of the students (trueness, awareness, integrity, inclusion of personal feelings) and student view (experience of previous encounters, positive, and negative evaluation).
    Conclusion
    Evaluation is endorsing effective activities and procedures and eliminating or weakening the ineffective or undesirable activities and methods. Based on the results of this study, the assessment process should be changed and the current evaluation process should be corrected to improve the quality of teachers’ work in order to positively impact students’ learning.
    Keywords: Evaluation, Teacher, Nursing student, Qualitative research, Content analysis
  • Dr Ali Imanzade Pages 305-313
    Introduction
    One of the emerging methods of qualitative research methodology is discourse analysis. This method is a non-reactive and non-intervention method that seeks to analyze and view documents and texts that have already been recorded. The aim of this study was to determine this method and its application in nursing.
    Method
    A comprehensive search was performed through multiple databases such as Ovid, Medline, Google Scholar, ProQuest, ScienceDirect, Social Sciences Index, SID and international and internal sources with keywords such as “discourse analysis” and “discourse analysis in nursing”, and related articles and books were identified and studied. In addition to exploring this method, its application in nursing was also revealed.
    Results
    Discourse analysis is a non-intervention qualitative method to analyze recorded documents and texts and their implicit and explicit meanings in order to share experiences and human thoughts. Discourse analysis is a useful and productive qualitative methodology but has been underutilized within nursing research.
    Conclusion
    Discourse analysis can be used in producing new knowledge, and analyzing and clarifying disputed concepts and theories of nursing, and plays an important role in analyzing not only correct communication between the nurse and the patient but also nursing professional identity.
    Keywords: Qualitative research, Nursing, Discourse analysis