فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 11 (بهار و تابستان 1395)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میثم شاه حسینی، آیدین ظریفی، فرهاد قدیری صفحات 1-8
    هدف از اجرای پژوهش حاضر پیش بینی نتیجه مسابقه جودوکاران بر حسب هوش هیجانی و مولفه های آن بود. این پژوهش در یک نمونه 70 نفری از جامعه جودوکاران شرکت کننده در لیگ های کشوری درسال 91-90 انجام شد (سن: 36/3 ± 0/22سال و سابقه ورزش جودو: 33/2 ± 4/8 سال). ابزار به کار برده شده در این پژوهش پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن بود که توسط ورزشکاران، پیش از اجرای مسابقه، تکمیل شد. سپس نتیجه مسابقه هر یک از ورزشکاران در پرسشنامه توسط محقق ثبت گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون t مستقل و رگرسیون لوجستیک استفاده شد. نتایج نشان داد رابطه معناداری بین هوش هیجانی و مولفه های آن با نتایج مسابقه وجود دارد و هم چنین هوش هیجانی به همراه سه عامل: خودآگاهی هیجانی، واقع گرایی و کنترل تکانه می تواند پیش بینی کننده مناسب نتیجه مسابقه ورزشکاران باشد. بنابراین بهبود و تقویت این مولفه ها، می تواند درافزایش احتمال موفقیت ورزشکاران موثر باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، پیش بینی، رقابت
  • محمد مرادی نورآبادی، حسن خلجی، علیرضا بهرامی صفحات 9-19
    هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین موفقیت ورزشی با حس حرکت در دانشجویان پسر ورزشکار بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. یکصد فرد ورزشکار در رشته های مختلف، از بین دانشجویان دانشگاه اراک در سال91- 92 با میانگین سنی 94/1 ± 80/21، با استفاده از نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای و به طور هدفمند انتخاب شدند (والیبال34 نفر، بدمینتون و کشتی هر کدام 33 نفر). برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه مشخصات فردی و خودتنظیمی در ورزش (دودا و نیکولز، 1989) و همچنین آزمون های تنظیم زاویه دست برتر ژکوفسکی (1988) و کنترل نیروی دست برتر آبلاکووا (1990) استفاده شد. داده ها با استفاده آزمو های همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه همزمان و تحلیل واریانس ها آنالیز شدند. یافته ها نشان داد والیبالیست ها در هر دو مولفه موفقیت ورزشی و حس حرکت نمرات بهتری را نسبت به سایر گروه ها کسب کردند. همچنین تحلیل واریانس بین موفقیت ورزشی با حس حرکت رابطه معناداری را نشان داد. نتایج نشان داد ورزشهایی که عامل اصلی موفقیت در آن ها حس حرکت دست برتر می باشد، از حس حرکت بهتر و موفقیت ورزشی بیشتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: موفقیت ورزشی، حس حرکت، تنظیم زاویه دست برتر، کنترل نیرو، ورزشکاران
  • مهدی نبوی نیک، عباس بهرام، حمیدرضا طاهری، مهناز ذوالقدر صفحات 20-28
    زمینه بینایی به زمینه محیطی پیش روی بازیکن اطلاق می شود که با هرحرکت بازیکن تغییر کرده و زمینه بینایی جدیدی شکل می گیرد. نقاط دلخواه بازیکنان نخبه مناطقی هستند که بازیکنان بارها در طول تمرین و مسابقه، از این مناطق شوت های خود را اجرا می کنند و بهترین عملکرد را از این فاصله و زاویه دلخواه دارند. هدف از انجام این پژوهش بررسی زمینه بینایی به عنوان یکی از دلایل وجود مهارت ویژه در نقاط دلخواه بازیکنان نخبه بود. آزمودنی ها 8 بازیکن مرد نخبه بسکتبال با 8 سال تجربه بازی بسکتبال بودند. از آنها خواسته شد 210 شوت جفت را از 7 نقطه در قالب 3 دسته و 21 بلوک اجرا کنند. نقطه میانی این نقاط، نقطه دلخواه بود. شوت ها با آهنگ دلخواه اجرا می شد و بین هر ست دو دقیقه استراحت وجود داشت. تمامی شوتها به یک شیوه مشابه به آزمودنی ها برگردانده می شد. رگرسیون خطی برای عملکرد هر کدام از بازیکنان در 7 زاویه مختلف محاسبه شده و سپس عملکرد واقعی بازیکنان با مقادیر پیش بینی شده عملکرد در زاویه های مختلف توسط آزمون t همبسته مقایسه شد. نتایج نشان داد بین عملکرد پیش بینی شده و عملکرد واقعی بازیکنان نخبه در نقطه دلخواه بازیکنان نخبه اختلاف معناداری وجود دارد (05/0p<). یافته های این تحقیق نشان می دهد که عملکرد بازیکنان نخبه در نقاط دلخواه آنان، وابسته به زاویه بینایی خاص این نقطه می باشد. به نظر می رسد بازیکنان نخبه در طول سال ها تمرین از یک نقطه خاص، فواید بینایی زیادی را پرورش می دهند که منجر به عملکرد اختصاصی آنان در نقاط مورد علاقه می شود.
    کلیدواژگان: زمینه بینایی، مهارت های ویژه، نظریه طرحواره، پرتاب آزاد بسکتبال
  • عبدالمجید دوراندیش، علیرضا الهی، حسین پورسلطانی صفحات 29-39
    یکی از موضوعات مهم درمطالعات بازاریابی کیفیت خدمات است.ادبیات موضوع کیفیت خدمات بیان کننده وجود رابطه بین این متغیر با متغیرهای مختلف بازاریابی است. اما این سوال همیشه مطرح بوده است که چه مولفه ای از کیفیت خدمات بهتر می تواند رضایت مندی و تمایل حضور مشتریان را پیش بینی کند؟ به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای تعداد 350 پرسشنامه توسط مشتریان باشگاه های پرورش اندام استان فارس تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت جمع آوری داده های پژوهش ازسه پرسشنامه ی استانداردکیفیت خدمات یی چین لیو رضایت مندی اولیور وتمایل حضور مجدد لیم استفاده شد. نتایج نشان داد تمامی مولفه های کیفیت خدمات با هر دو متغیر رضایت مندی و تمایل حضور مشتریان ارتباط مثبت و معنا داری دارند.همچنین تمامی مولفه های کیفیت خدمات پیش بین های معناداری برای رضایت مندی بودند. مقایسه تاثیرات هر یک از مولفه های کیفیت خدمات بر رضایت مندی نیز نشان داد مولفه اطمینان بیش ترین و مولفه همدلی کمترین میزان تاثیر را بر رضایت مندی مشتریان داشته اند. همچنین طبق یافته های تحقیق تمامی مولفه های کیفیت خدمات پیش بین های معناداری برای تمایل حضور مشتریان بودند. مولفه اطمینان بیش ترین و مولفه ملموس بودن کمترین میزان تاثیر را بر تمایل جهت حضور داشته اند.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، کیفیت خدمات، رضایت مندی کلی، تمایل به حضور آتی
  • محمد مازیاری، سید محمد کاشف، میر حسن سید عامری صفحات 41-50
    با وجود اینکه اهمیت فعالیت های جسمانی به روشنی توسط همه پذیرفته شده، انگیزش و مشارکت در فعالیت های تربیت بدنی با افزایش سن کاهش می یابد. لذا هدف از این تحقیق بررسی رابطه رفتار حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی و بی انگیزگی دانش آموزان در فعالیت های تربیت بدنی می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود. به این منظور، 381 دانش آموز مقطع متوسطه شهرستان بوکان به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند و مقیاس رفتار بین فردی (IBS) پلیتر و همکاران (2008) با پایایی (78/0=α) و پرسشنامه بی انگیزگی در تربیت بدنی (AI-PE) شن و همکاران (2010) با پایایی (81/0=α) را پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و مدل معادله ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین مولفه های رفتار حمایت اجتماعی؛ حمایت از استقلال، حمایت از شایستگی و حمایت از تعلق با بی انگیزگی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (به ترتیب؛207/0- =r ، 255/0- =r ، 216/0- =r ؛ 01/0>p). همچنین، بر اساس نتایج مدل سازی معادله ساختاری (SEM)، رفتار حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی به میزان (21/0) بر بی انگیزگی دانش آموزان اثرگذار می باشد. با توجه به اینکه، کاهش رفتار حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی می تواند منجر به بی انگیزگی دانش آموزان شود، پیشنهاد می گردد دبیران تربیت بدنی با افزایش حمایت اجتماعی از دانش آموزان، مشارکت آنان را در فعالیت های تربیت بدنی توسعه دهند.
    کلیدواژگان: انگیزش، نظریه خود عزمی، فعالیت های ورزشی، دانش آموزان متوسطه
  • حسین بخشنده، مجید جلالی فراهانی، سید نصرالله سجادی صفحات 51-60
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی باشگاه بر قصد خرید هواداران تیم های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. جامعه پژوهش را هواداران 3 تیم استقلال، پرسپولیس و تراکتور سازی تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود 384 نفر بدست آمد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مسئولیت اجتماعی باشگاه بر اساس پرسشنامه گالبریث و پرسشنامه قصد خرید محصولات حامیان مالی اسمیت باشگاه بود. روایی صوری پرسشنامه ها با نظر خواهی از 6 تن از اساتید و پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد (قانونی 78/0 ، اقتصادی 73/0 ، اخلاقی 89/0 انسان دوستی 83/0 ، برای مقیاس قصد خرید هواداران 82/0). همچنین به منظور بررسی روایی سازه مقیاس مسئولیت اجتماعی، تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی انجام شد. در قسمت توصیفی میانگین، انحراف استاندارد و در قسمت استنباطی تحلیل عاملی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد استفاده قرار گرفت. در مجموع 63 درصد تغییرات قصد خرید هواداران باشگاه توسط مسئولیت اجتماعی پیش بینی می شود. بر اساس نتایج تحقیق توجه به فعالیت های مسئولیت اجتماعی از قبیل انجام بازی های دوستانه با هدف کمک به نیازمندان، رعایت قوانین و مقررات فدراسیون، حمایت از ورزش همگانی و فعالیت هایی ازاین قبیل باعث افزایش قصد خرید هواداران باشگاه ها می شوند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، قصد خرید، هواداران فوتبال، لیگ برتر
  • محمد علی قره، مرجان صفاری، شهرزاد نیری صفحات 63-76
    هدف این پژوهش بازپردازی کارکردهای رسانه ملی جهت توسعه ورزش های تفریحی و ارائه راهبردها و راهکارهاست و از رویکرد کیفی، روش تئوری سازی داده بنیاد بهره گرفته شد. در این روش کارکردها و راهبردهای رسانه ملی به منظور توسعه ورزش های تفریحی به طور مستقیم از بطن داده های به دست آمده از مصاحبه عمیق با خبرگان استخراج شده است. جامعه آماری در این مطالعه متشکل از کلیه خبرگانی بود که در زمینه مدیریت ورزش های تفریحی و رسانه تخصص علمی و تجربه اجرایی داشتند و روش نمونه گیری به صورت گلوله برفی بود و 28 مصاحبه با خبرگان انجام شد. بر اساس تجزیه و تحلیل مصاحبه ها کارکردهای نه گانه رسانه ملی در توسعه ورزش های تفریحی، عبارت بود از: کارکرد آموزش، کارکرد اطلاع رسانی، کارکرد آگاهی بخشی، کارکرد انسجام اجتماعی، کارکرد نهادینه سازی، کارکرد برجسته سازی، کارکرد بازاریابی اجتماعی، کارکرد نوگرایی و کارکرد نظارت محیطی. به طورکلی بر اساس یافته های این پژوهش می توان عنوان کرد که رسانه ها با توجه به قدرتی که در جذب توده مخاطبان و مشارکت در فرآیند شکل دهی افکار عمومی دارند، می توانند نقش قابل ملاحظه ای را در افزایش مشارکت مردم در ورزش های تفریحی داشته باشند.
    کلیدواژگان: رسانه ملی، ورزش تفریحی، کارکرد، راهبرد، راهکار
  • طاهره ندایی، سید امیر احمد مظفری، فریدون تندنویس صفحات 77-90
    هدف از این تحقیق عبارت از ارتباط آمادگی کارکنان با اثر بخشی فدراسیون های ورزشی ( هر دو از دید کارکنان ) بوده است. جامعه آماری این پژوهش ، تمامی کارکنان فدراسیون های ورزشی شامل700 نفر (کارشناسان، روسای کمیته ها و دبیران کمیته ها) بودند که ازبین آنان 288 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ثبات درونی پرسشنامه ها با ضریب آلفای کرونباخ، برای آمادگی کارکنان(80/0 a=) و پرسشنامه اثربخشی کارکنان(75/0 a=)برآورد شد. تمام فرضیه ها با روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شدند. یافته های تحقیق نشان داد: از دید کارکنان آمادگی در سطح نسبتا بالایی بود و در بین مولفه های آمادگی کارکنان، تمایل کارکنان کمی بیشتر از توانایی کارکنان نمود داشت. ضمنا رابطه ی مثبت معنی داری بین آمادگی کارکنان با اثربخشی کارکنان،(24/0 r =) وجود داشت. مولفه های آمادگی کارکنان یعنی توانایی و تمایل کارکنان با رضایت شغلی و عملکرد شغلی دارای رابطه مثبت معنی دار بود(01/0 p<) و مولفه های آمادگی با استرس شغلی و تمایل به ماندن در خدمت، رابطه معنا داری را نشان ندادند. تجزیه و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نیز نشان داد توانایی کارکنان پیش بینی کننده بهتری برای عملکرد شغلی و تمایل کارکنان پیش بینی کننده بهتری برای رضایت شغلی است. نتیجه کلی حاصل از این تحقیق نشان داد بین آمادگی و اثر بخشی کارکنان رابطه ی مثبتی وجود دارد و از بین مولفه های آمادگی ، توانایی با عملکرد شغلی کار کنان وتمایل با رضایت شغلی کارکنان ارتباط داشت .
    کلیدواژگان: کارکنان فدراسیون، آمادگی، تمایل، توانایی، اثربخشی
  • سارا کشکر، فرزاد غفوری، سمانه آرامون صفحات 91-104
    امروزه انسانهای مشهور به عنوان برند برای بازاریابی محصولات مورد استفاده قرار می گیرند که در ادبیات امروز بازاریابی به آن برند انسانی گفته می شود. بر این اساس، بررسی میزان مقبولیت چهره های ورزشی به عنوان برند در بازاریابی محصولات ایرانی و تعیین ویژگی های مورد قبول جامعه ایرانی در انتخاب ورزشکاران به عنوان برند انسانی ملی در بازاریابی محصولات داخلی هدف اصلی انجام تحقیق حاضر بود. روش انجام این تحقیق توصیفی - پیمایشی و به روش دلفی بود. جامعه تحقیق شامل 45 نفر ار متخصصان، ورزشکاران و مربیانی بودند که در روش دلفی حضور یافتند و بخش دوم جامعه شامل سه گروه ورزشکاران ( 322 = n )، مربیان(196= n) و اساتید تربیت بدنی(100=n) دانشگاه های دولتی شهر تهران بودند. روش نمونه گیری در گروه ها ترکیبی بود.. ابزار اندازه گیری تحقیق دو پرسشنامه حاصل روش دلفی و محقق ساخته بود. یافته های تحقیق نشان داد که استفاده از انسان به عنوان برند از نظر افراد جامعه تحقیق، مورد تایید نیست و ویژگی های مورد قبول برای انتخاب برند انسانی ورزشی علاوه بر ویژگی های مدلها، عبارت بودند از: روحیه ورزشکاری، جوانمردی و منش پهلوانی، اعتقادات مذهبی و سمبل بودن. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از انسان به عنوان برند اقدامی مقبول در جامعه ایرانی نیست ولی از ورزشکاران می توان در حمایت از محصولات داخلی به شرط حفظ ارزش و شان انسانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: برند انسانی، بازاریابی، ورزش، چهره های معروف
|
  • Meysam Shah Hoseini, Dr Aidin Zarifi, Dr Farhad Ghadiri Pages 1-8
    The purpose of this study was to predict competition result of judo players base on emotional intelligence and its subscales. To get this research done, a 70 person sample from Population of judo players of national leagues in 90-91 season were selected (age = 22.0 ± 3.36 year, judo experience 8.4 ± 2.33 year). The instrument which used in this research was emotional intelligence questionnaire of “Bar-on” that was completed by athletes prior to the competition. Then, the competition result of each athlete was recorded in the questionnaire by the researcher. To analysis the data, descriptive Statistics, independent t_test and logistic regression were used. The results indicate that there is a significant relationship between emotional intelligence and its subscales with the result of competition and also emotional intelligence including three of its subscales that is: emotional self-awareness, realization, and impulse-control, might be proper predictors of competition result in athletes. Therefore improving and developing of these subscales can be effective in increasing success chance in the athletes.
    Keywords: Emotional intelligence, prediction, competition
  • Mohammad Moradi, Dr Hasan Khalaji, Dr Alireza Bahrami Pages 9-19
    The purpose of the present study was to determine the relationship between sport success and kinesthesia in male athlete college students. The methods used in the study was descriptive correlation. 100 students athletic in different fields from students’ of state university of Arak in 2012-2013 with the mean age of 21/80±1/94 purposefully using random multistage sampling were selected. (34 students in volleyball, 33 students in badminton, 33 students in wrestling). To collect data, with Personal information questionnaire, Ego orientation in sport questionnaire (Duda & Nichols, 1989), Zhecoofski dominant-hand's angle accommodation tests (1988) and Ablacova force control dominant-hand's (1990) were used. Data was analyzed by person's correlation test, multilevel regression analysis and the Analysis of variances. Shown in findings, volleyball players got a better score than other athletes in terms of sport success and kinesthesia. Also analysis of variances showed a significant relationship between sport success and kinesthesia. According to the results, sports of which kinesthesia of the dominant hand was their main reason of success had better kinesthesia and athletic success.
    Keywords: sport success, kinesthesia, adjusting the angle of handedness, force control, athletes
  • Mehdi Nabavi Nik, Dr Abbas Bahram, Dr Hamid Reza Taheri, Mahnaz Zolghadr Pages 20-28
    Visual context is the context that exists in front of eye field which changes as player moves anyway and forms the new visual context. The favorite locations are the zone that players practice many times over the practice time. The players performs the best own performance from that. The aim of this study was to evaluate the visual context as one of the reasons making the especial skills in favorite location of experienced players. 8 elite basketball players were men with at least 8 years of experience of basketball. They were asked to throw 210 jump shots from 7 different locations in the 3 set and 21 blocks. The middle location is the favorite one. The throws are performed with the player's own pace and there is 2 minute rest between sets. All throws return to players with the same way. Separate linear regression for each of the players has been calculated at seven different angles. Then, these data are separately used to calculate the predicted values ​​in the favorite location of each player. The actual performance of the players at different angles was compared with the predicted values​​ by independent t test. The results showed that there was significant difference between the predicted and actual performance of the players in the favorite angles (p
    Keywords: visual context, especial skills, schema theory, free throw
  • Abdolmajid Doorandish, Dr Alireza Elahi, Dr Hosein Poorsoltani Pages 29-39
    Service quality is one of the most important subjects in marketing studies. Literature review shows that this variable is related to many important variables in marketing area. However, there is always this question of which components of service quality are better predictors for satisfaction and future intention of customers. The data gathered by three standard questionnaires: 1- service quality questionnaire of Lio 2- customer satisfaction questionnaire of Oliver; and 3- future intention of customer questionnaire of Lim .350 questionnaires were analyzed that gathered by used of multi-stage sampling among customers of body building clubs from Fars province. Results indicated that between, reliability showed the most of impact on customer satisfaction, while the empathy showed the lowest impact on customer satisfaction. Results, also, indicated that between, reliability and intangibility were respectively showed most of and lowest impact on future intention of customers.
    Keywords: sport marketing, service quality, customer satisfaction, future intention
  • Mohammad Maziari, Dr Seye Mohammad Kashef, Dr Mir Hasan Seyed Ameri Pages 41-50
    Despite the importance of physical activity is clearly accepted by all, motivation and participation in physical education declines with age. Therefore, the aim of this study is to investigate the relationship between the social support behavior of physical education teachers and motivation (absence of motivation) of student in P.E activities. This is a descriptive and correlation study. In doing so, we chose 381 one of high school students of Bookan city through multi-level cluster random method, as statistical samples, and to fill out, the questionnaire of motivation inventory – physical education (AI-PE) of Shen et.al (2010) with reliability (α=.78), and interpersonal behavior scale (IBS) of Pelletier et.al (2008) with reliability (α=.81). For data analyzing we used the Spearman correlation coefficient and Structural Equation Modeling (SEM). The results showed that there are negative and significant relationships between subscales of social support behavior (i.e. autonomy support, competence support, and relatedness support) with motivation, respectively (r=-0.207, r=-0.255, r=-0.216, p≤0.01). Also, according result of Structural equation modeling (SEM) social support behavior of physical education teachers effected on students’ motivation (0.21). According to the fact that, reduction of P.E teachers’ social support behavior may result students’ motivation, we recommend that P.E teachers increase the amount of social support, to finally improve students’ participation at school P.E activities.
    Keywords: Motivation, self, determination theory, sport activities, high school students
  • Hosein Bakhshandeh, Dr Majid Jalali Farahani, Dr Seyed Nasrollah Sajjadi Pages 51-60
    The aim of this study was to evaluate the effect of club's social responsibility on the fan's intention to purchasing the sponsors products. Population of this study was consists of the fans of three teams that selected of the Iranian Football Pro League. By using the formula to determine the sample size, it for infinite population obtained 384. For data collection, the social responsibility questionnaire and purchase intention questionnaire were used. By using the Views of 6 sports management professionals, the formal validity of the questionnaires was checked. To verify the Construct Validity of social responsibility instrument, Exploratory and confirmatory factor analysis were performed. In order to verify the normality of data distribution, the skewnes, and Kurtosis indexes were used. For data analysis, statistical tests such as mean, standard deviation, factor analysis, Pearson correlation, and stepwise multiple regression method were used. Results showed that all dimensions of social responsibility have a significant effect on the fans reaction. Based on the research results, it is recommended to the managers that activities such as participating in the games aimed at helping needy people, implementing the federation’s rules, support of sport for all are suitable for enhancing the fan Purchase intention.
    Keywords: social responsibility, Purchase intention, football fans, pro League
  • Dr Mohammad Ali Ghareh, Dr Marjan Safari, Dr Shahrzad Nayeri Pages 63-76
    This research aims to reconstruct the functions of national media for development of recreational sports and present strategies and guidelines. The qualitative approach and data-based theorization method is used in this research. In this method, the functions and strategies of national media are elicited directly from the data obtained through profound interviews with experts in order to develop recreational sports. The statistical population in this study consists of all experts who have academic specialization and executive experience in the field of management of recreational sports and media, selected from the university and recreational sports authorities. Sampling method is snowball and 28 interviews are made with the experts as explained above. Based on the analyses of the interviews, nine functions are found for the national media in development of recreational sports. These include: the educational function, the informatic function, the awareness function, raising information, social coherence, institutionalization, highlighting, social marketing, modernism, and environmental supervision. In general terms, based on the findings of this research, one can state that media can have a prominent role in increasing the participation of people in recreational sports regarding the influence they have in attracting the audience and participating in the process of formation of public thoughts.
    Keywords: National Media, Recreational Sport, Function, Strategy, Guideline
  • Dr Tahereh Nedaei, Dr Seyed Amir Ahmad Mozafari, Dr Fereidoon Tondnevis Pages 77-90
    The purpose of this study was relationship between employee's readiness and effectiveness of sport federations. Population in this study were employees included of expertise , federation committee chiefs and vise chiefs federations committee , n=288 that were completed ( Employee- Readiness questionnaire and employees Effectiveness questionnaire .Reliability of each scale was tested : Employee readiness Cronbach's alpha =0/80 and employees effectiveness Cronbach's alpha=0/75 . Pearson correlation coefficient and hierarchical multiple regression analyses were performed on data from employees. The results indicated employee readiness was relatively high level. Willingness readiness was slightly higher than ability. There was a positive correlation between employee readiness components (willingness and ability) and employee effectiveness components (job performance, Job satisfaction, job stress, intend to stay) r=0/24. There was a positive correlation between employee's willingness and ability with job performance and Job satisfaction p
    Keywords: Federation's Employees, Readiness, Ability, Willingness, Effectiveness
  • Dr Sara Keshkar, Dr Farzad Ghafoori, Samaneh Aramon Pages 91-104
    Today sport celebrities are used as brand in marketing which is called as human branding. Thus the purpose of this study was to investigate if Iranians accept using people as brand for internal products marketing and also to identify the characteristics of a national human brand in sport. This research was a descriptive and Delphi research. The research population concluded of 45 panelists for Delphi method and three groups of university student athletes (N=322), sport coaches (N=196) and sport experts (N=100). The tools were two questionnaires. The validity and reliability of the questionnaire were approved. Also a factor analyzes method was used for the questionnaire. Results showed that using human as brand in sport marketing was not approval among population members. Also the characteristics identified for Iranian sport brands were similar to the western models in addition to religious, belief, magnanimity, and sport sprit, and moral behavior characteristics. So using human as brand in sport marketing is not an acceptable action among Iranians. But athletes can collaborate with Iranian producers if they can own the accepted characteristics.
    Keywords: sport, human branding, marketing, sport celebrities