فهرست مطالب

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرعلی همتی نژاد، حاتم معصومی صفحات 1-14
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ابعاد شخصیت برند و وفاداری مشتریان به برندهای ورزشی در شهر رشت بود. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع پژوهش های کاربردی بود و جامعه آماری این تحقیق را کلیه مشتریان برندهای ورزشی شهر رشت تشکیل می دادند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه جونز و ولف (2009) که ابعاد شخصیت برند را مورد سنجش قرار می داد و لائو و همکاران(2006) که مولفه های وفاداری مشتریان در زمینه لباس های ورزشی را مورد بررسی قرار می داد، استفاده شد. تحلیل نتایج حاصل از آزمون رگرسیون خطی برگرفته از 407 مشتری وفادار نشانگر روابط مثبت و منفی معنی دار بین ابعاد پنجگانه شخصیت برند (پویایی، جسارت، مسئولیت پذیری، حساسیت و سادگی) و هفت مولفه وفاداری مشتریان به برندهای ورزشی (نام برند، کیفیت خدمات، محیط فروشگاه، کیفیت محصول، ترفیع، قیمت و سبک) بود. برخی از این نتایج بدین ترتیب بودند که: بعد پویایی شخصیت برند با عامل وفاداری نام برند، ابعاد پویایی و جسارت با عامل کیفیت خدمات، ابعاد پویایی، سادگی و مسئولیت پذیری و عامل محیط فروشگاه، ابعاد پویایی، جسارت و مسئولیت پذیری رابطه مثبت با عامل کیفیت محصول و همچنین بعد سادگی رابطه منفی با عامل کیفیت محصول دارد. همچنین بر اساس نتایج آزمون فریدمن عوامل کیفیت محصول، سبک، نام برند، ترفیع، قیمت، محیط فروشگاه و کیفیت خدمات به ترتیب مهم ترین عوامل در تاثیرگذاری بر وفاداری مشتریان بودند. با توجه به روابط بدست آمده از نتایج این تحقیق و سایر تحقیقات در این زمینه و توجه به نیازهای مشتریان می تواند تاثیر بسزایی بر بهبود عملکرد و موفقیت برندهای ورزشی داخلی در رقابت با برندهای خارجی در جذب مشتریان و وفادار ساختن آنان و همچنین بدست آوردن سهم بیشتری از بازار داخلی و بین المللی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هویت برند، ارزش ویژه برند، بازاریابی ورزشی
  • حمید صالحی، مریم محسنی صفحات 16-25
    هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی سطح اضطراب تجربه شده داوران فوتبال ایرانی و پیش بینی سطح اضطراب رقابتی داوران بر اساس ابعاد خودآگاهی و سبک های مقابله بود. تعداد 113 داور مرد فوتبال به صورت داوطلبانه یک پرسشنامه ویژگی های فردی، مقیاس خودآگاهی [SCS؛ فنستین، شیر، و باس (1)] و نسخه های اصلاح شده برای داوران آزمون اضطراب رقابتی-ورزشی [SCAT؛ مارتنز، والی و بارتون (2)] و سیاهه سبک مقابله برای ورزشکاران [CSIA؛ انشل و کاسیدیس (3)] را تکمیل کردند. نتایج نشان داد داوران در یک رقابت سطوح پایین از اضطراب ورزشی (14.19 ± 3.54) را تحمل کرده اند. مشخص شد داوران در رویارویی با وقایع اضطراب زا اغلب از استراتژی های اجتنابی استفاده می کنند تا رویکردی. نتایج نشان داد سبک مقابله اجتنابی و ابعاد سه گانه خودآگاهی (خصوصی، عمومی، اجتماعی) همبستگی معناداری با اضطراب رقابتی داوران دارند. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد خودآگاهی خصوصی و سبک مقابله اجتنابی بهترین پیش بینی کننده های اضطراب رقابتی داوران هستند و درمجموع 25درصد از واریانس را تبیین می کنند. یافته ها نشانگر این است که اضطراب رقابتی داوران می تواند تحت تاثیر خودآگاهی و سبک مقابله اتخاذشده آنان در شرایط رقابتی باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، خودآگاهی، سبک مقابله، داوری
  • رضا اندام، امیر منتظری، زهرا کریمی صفحات 27-36
    اخلاق کار و رضایت شغلی، به دنبال شکست شرکت های بزرگ و بحران های غرب اهمیت بسیاری پیدا کرده است. هدف پژوهش، تعیین رابطه اخلاق کار با رضایتمندی داوطلبان رویدادی در ورزش بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق، داوطلبان شرکت کننده در دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های سراسر کشور بودند. 133 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند و برای جمع آوری داده ها دو پرسش نامه اخلاق کار پتی (1990) و پرسش نامه رضایتمندی از تجارب داوطلبی ملائی و همکاران (1388) توسط آن ها تکمیل شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها، توسط صاحب نظران تایید شد. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ برای اخلاق کار و رضایتمندی از تجارب داوطلبی به ترتیب 82/0 و 92/0 محاسبه شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین اخلاق کار و رضایتمندی داوطلبان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین تحلیل رگرسیونی گام به گام نشان داد، دو بعد از اخلاق کار (روابط سالم و انسانی در کار و جدیت و پشتکار در کار)، نقش مثبت و معناداری در پیش بینی رضایتمندی داوطلبان داشتند (01/0 p ≤). بنابراین، به مدیران ورزشی توصیه می شود، با ارائه کدهای اخلاقی و توسعه اصول اخلاق کار، رضایتمندی را در میان داوطلبان ورزشی افزایش دهند.
    کلیدواژگان: اخلاق کار، المپیاد ورزشی، رضایتمندی، داوطلبی، روابط سالم
  • سلمان جعفری، مجید کاسف، جواد آزمون صفحات 37-48
    هدف از اجرای این تحقیق مقایسه اثر شیوه های اجرای فعالیت بدنی خارج از کلاس بر برخی عوامل آمادگی جسمانی دانش آموزان پسر بود. روش پژوهش نیمه تجربی و جامعه ی آماری آن را کلیه دانش آموزان پسر پایه اول دوره متوسطه شهرستان مراغه تشکیل داده بود(2865n=). نمونه تحقیق هم 80 نفر بود که بصورت نمونه در دسترس انتخاب و پس از آن بصورت تصادفی در 4 گروه 20 نفری تحت عنوان گروه تجربی 1 شیوه مبتنی بر خود نظارتی دانش آموزان، گروه تجربی 2 شیوه مبتنی بر نظارت والدین، گروه تجربی 3 شیوه مبتنی بر نظارت معلم تربیت بدنی و گروه شاهد همگن و همسان شدند. ابتدا یک پیش آزمون به بوسیله آزمون های بارفیکس اصلاح شده، خم شدن نشسته، درازو نشست و دو540 متر از هر چهار گروه گرفته شد. شیوه های اجرای فعالیت بدنی خارج از کلاس به مدت 8 هفته روی گروه ها اجرا، سپس یک پس آزمون از هر چهار گروه به عمل آمد. از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره برای مقایسه میانگین بین گروه ها استفاده شد.یافته های تحقیق نشان داد بین شیوه های اجرای فعالیت بدنی خارج از کلاس بر برخی عوامل آمادگی جسمانی دانش آموزان پسر تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0p≤).ضمنا نتایج تحقیق نشان داد شیوه مبتنی بر نظارت معلم تربیت بدنی تاثیر بیشتری بر روی فاکتورهای آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی داشت
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تکالیف خانگی، خود نظارتی، معلم تربیت بدنی، آمادگی جسمانی
  • مرضیه جعفری، رخساره بادامی صفحات 49-58
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر تمرینات پایه ژیمناستیک در محیط با رنگ های متفاوت بر تعادل ایستا و پویا بوده است. شرکت کنندگان این پژوهش 40 دانش آموز دختر با دامنه سنی 8-10 سال بودند که در سه گروه «تمرین در محیط با رنگ گرم»، «تمرین در محیط با رنگ سرد» و «تمرین در محیط با رنگ ترکیبی» قرار گرفتند. از هر گروه در محیط رنگی خود پیش آزمون تعادل گرفته شد. تعادل ایستا و پویا با استفاده از خرده مقیاس تعادل آزمون تبحر حرکتی بروئینینکس اوزرتسکی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس گروه ها، به مدت 24 جلسه به تمرین ژیمناستیک پرداختند و پس از 8 هفته در همان محیط پس آزمون دادند. 48 ساعت بعد از پس آزمون، آزمون انتقال در محیط با رنگ خنثی گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس و واریانس یک طرفه تحلیل شد. یافته ها نشان داد که رنگ محیط تاثیری بر میزان یادگیری حفظ تعادل ایستا و پویا نداشته است. به نظر می رسد رنگ مطلوب محیط یادگیری به نوع مهارت حرکتی وابسته است.
    کلیدواژگان: محیط یادگیری، تعادل ایستا، تعادل پویا، ژیمناستیک
  • بهزاد محمدی اورنگی، ندا شهرزاد، رسول یاعلی صفحات 59-69
    قیود فردی از عواملی است که می تواند بر رشد حرکتی تاثیر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر شاخص های توده بدن و وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی پسران 14-10 سال شهر تهران بود. نمونه آماری 120 کودک برای شاخص توده بدن و 90 کودک برای وضعیت تغذیه بود. شاخص توده بدن به گروهای لاغر، نرمال، دارای اضافه وزن و چاق، وضعیت تغذیه به گروهای سوءتغذیه، تغذیه معمولی و تغذیه مناسب تقسیم شد؛ که به روش خوشه ایهدفمند انتخاب و تبحر حرکتی آن ها با آزمون برونینکس- اوزرتسکی-2بررسی شد. نتایج نشان داد بین شرایط، لاغر و نرمال، نرمال و چاق و اضافه وزن و چاق، در تبحر حرکتی تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین بین شرایط سوءتغذیه و تغذیه معمولی، تغذیه معمولی و تغذیه مناسب و تغذیه مناسب و سوءتغذیه، در تبحر حرکتی تفاوت معناداری وجود داشت. با توجه به این نتایج می تواند گفت شاخص توده بدن و وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی پسران در این سن تاثیر دارد؛ که احتمالا ناشی از هندسه و جرم بخش های مختلف بدن و عوامل مکانیکی می باشد و تفاوت در گروه های وضعیت تغذیه به تاثیر وضعیت غذایی بر رشد مغز و نمو جسمانی مرتبط است.
    کلیدواژگان: تبحر حرکتی، شاخص توده بدن، وضعیت تغذیه، کودکان
  • نجف آقایی، مرجان صفاری، فرناز سادات حسینی صفحات 71-83
    معلمان تربیت بدنی به عنوان پایه گذاران ورزش روی تمام بخش های ورزشی کشور بسیار تاثیر گذارند، شناخت صلاحیت های حرفه ای ضروری برای آنها هدف اصلی این پژوهش است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی بوده و به روش کیفی (شیوه نظریه زمینه ای[1]) انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل نخبگان تربیت بدنی در مدارس بود و نمونه گیری آزمودنی ها به صورت نظری و گلوله برفی صورت گرفت، ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و داده های حاصل از مصاحبه ها به روش زمینه ای، کد گذاری شده و تجزیه و تحلیل گردید. نتیجه گروه بندی کدها، 53 مولفه را در چهار حیطه عاطفی، مهارتی، شناختی و رفتاری نشان داد و نتایج نهایی به دست آمده در این مطالعه مشخص نمود که با اینکه وزارت آموزش و پرورش برای استخدام نیروی مورد نیاز خود از آزمون های استخدامی سختگیرانه ای استفاده می کند و دوره های آموزشی پیش از خدمت و ضمن خدمت نیز به گسترده از سوی ادارات تربیت بدنی برای آموزش و باز آموزی معلمان تربیت بدنی اجرا می گردد، ولی هنوز از نظر صلاحیت های ضروری برای معلمان تربیت بدنی کاستی هایی وجود دارد، که بسیاری از این کمبود ها به دلیل عدم توجه به بحث تخصص گرایی است.
    کلیدواژگان: صلاحیت حرفه ای معلمان، معلمان تربیت بدنی، تربیت بدنی در مدارس
|
  • Mehr Ali Hemmati Nezhad Dr, Hatam Masoomi Pages 1-14
    The purpose of the present study was to explain the relationship between brand personality dimensions and customers’ loyalty to sport brands in Rasht. The method of present survey was descriptive and applied, also the statistical population was loyal customers to sport brands in Rasht. In order to data collection two questionnaires; Geuens & Wulf (2009) for measuring brand personality dimensions and Lau et all (2006) that investigated customers loyalty to sportswear in Hong Kong, after determining the validity and reliability was confirmed by using Cronbach’s alpha (0.7); were used. The results of Linear Regression of 407 loyal customers were shown there were positive and negative significant relationships between brand personality dimensions (Activity, Aggressiveness, Responsibility, Emotionality and Simplicity) and customers loyalty components to sport brands (Brand name, Service quality, Store environment, Product quality, Promotion, Price and Style). Some of these results are as below: activity dimension and brand name factor; activity and aggressiveness dimensions and service quality factor; activity, simplicity and responsibility dimensions and store environment factor; activity, aggressiveness and responsibility dimensions and product quality factor. There were also some negative ones between simplicity dimension and product quality and style factors. The result of Friedman test revealed that product quality, style, brand name, promotion, price, store environment and service quality were the most fundamental and crucial factors for the customers’ loyalty respectively. Regarding to the findings attention to customers’ demands and needs significantly has effect on performance improvement and local produced Sport brand’s success to attracting the customers and making them loyal in order to achieving more market share in comparison with competitors in international markets.
    Keywords: Brand Identity, Brand Equity, Sport Marketing
  • Hamid Salehi Dr, Maryam Mohseni Pages 16-25
    The purpose of this investigation was to evaluate the level of anxiety experienced by Iranian football referees, and to predict the level of referees’ competitive anxiety according to their self-consciousness and coping styles. One hundred thirteen male football referees voluntarily completed a demographic questionnaire, Self-Consciousness Scale (SCS; Fenigstein, Scheier, & Buss, 1975), and referring-modified versions of the Sports Competitive Anxiety Test (SCAT; Martens, Vealey, & Burton, 1990) and the Coping Style Inventory for Athletes (CSIA; Anshel & Kaissidis, 1997). Results indicated that the referees tolerated low levels of anxiety in a contest (14.19 ± 3.54). It has revealed that in the face of a stressful event, strategies of avoidance rather than approach are usually used by the referees. The results showed that avoidance coping style and private, public, and social self-consciousness are significantly correlated with the referees’ competitive anxiety. Stepwise regression analysis showed that the best predictors of referees’ anxiety were private self-consciousness and avoidance coping style that together accounted for 25% of the explained variance. Results indicate that the competitive anxiety of referees may affect by their self-conscious and coping styles in competitive settings.
    Keywords: anxiety, self-consciousness, coping style, referring
  • Reza Andam Dr, Amir Montazeri, Zahra Karimi Pages 27-36
    The study of work ethics and job satisfaction have gained great significance following the failures of major corporations and the West’s crisis. The purpose of research was to analyze the relationship between work ethics and satisfaction events volunteers in sport. The method that applied in research was descriptive-correlation. The research statistic population consists of all volunteers participating in twelfth sport-cultural Olympiad of male and female students of universities all around the country.133 persons were evaluated as the sample of the research. For collecting data, They completed two questionnaires work ethic of Petty(1990), and satisfaction of volunteer experiences of Mallaei et al (1388). Face and content validity of the questionnaires were approved by experts. Reliability of the questionnaire work ethic (Cronbach's alpha) and satisfaction of volunteer experiences was α=0.82 and α=0.92, respectively. The results of the Pearson correlation showed that there is a positive and significant relationship between work ethic and Satisfaction Volunteers. The stepwise regression analysis showed two aspects of work ethic (healthy relations and diligence at work) had positive and significant role in anticipation the satisfaction of volunteers (p≤ 0/01). it is recommended to athletic directors to increase satisfaction in sport volunteers by providing ethic codes and developing work ethic principles.
    Keywords: Work ethic, Sports Olympiad, Satisfaction, Volunteering, Healthy relations
  • Salman Jafari, Majid Kashef Dr, Javad Azmoon Dr Pages 37-48
    the purpose of this study was the comparison effect implementation methods physical activity outside of class on the physical fitness of 15 y. boy students. method of study was quasi experimental and statitical population of that includes all of the 15 y. boy students of maraghe city(n=2865). sample of study was 80 pepole who were selected of sample available and then randomly in four groups of 20 people called as experimental group 1, the method on based students self-supervision, experimental group 2, the method on based parentals supervision, experimental group 3, the method on based physical education teachers supervision and controll group that were homogenous. at first a pretest was done from the four groups by pull up test, sit and rich test, sit up test, 540 meter running test. implementation methods physical activity outside of class were done on groups for 8 weeks and then a post test was done from four groups. for statistical analysis of multivariate analysis of variance was used for comparison mean between groups.The results showed that the method of enforcement activity outside of class fitness factors of boy students, there are significant differences ( p≤0/05).however, The results showed that the method on based physical education teachers supervision had a more impact on physical fitness related to health.
    Keywords: physical activity, homework, self-supervision, physical education teacher, physical fitness
  • Marzieh Jafari, Rokhsareh Badami Dr Pages 49-58
    The current research aims to compare the effect of basic gymnastic exercises in environments with different colors, on static and dynamic balance. Participants were 40 female students ranging in age from 8 to 10 years, who were classified into three groups: "exercise in the environment with warm colors", "exercise in the environment with cool colors" and "exercise in the environment with compound colors". A pre-test of balance was given to each group in its colored environment. Static and dynamic balance were assessed using the balance subscale of bruininks-oseretsky test of motor proficiency. Then the groups have performed gymnastic exercises in colored environments for 24 sessions, and after 8 weeks, they took the post-test in the same environment. The transfer test was performed in the environment with a neutral color, 48 hours after the post-test. Data were analyzed using one-way ANOVA and ANCOVA tests. The findings showed that the color of the environment had had no effects on the learning and retention of static and dynamic balance.it seems that, the color of learning environment related to type of motor skill.
    Keywords: Learning Environment, static balance, dynamic balance, gymnastics
  • Behzad Mohammadi Orangi, Neda Shahrzad Dr, Rasoul Yaali Dr Pages 59-69
    Individual constraints are of the factors that can effect on motor development. The aim of this study was to investigate the relationship between motor proficiency with body mass index and nutritional status in healthy boys 10-14 years old in Tehran. Statistical sample was of 120 children for BMI and 90 children for nutritional status. body mass index groups, lean, normal, overweight and obese groups nutritional status to malnutrition, average feeding and Appropriate division Who were chosen by cluster purposeful and motor proficiency was assessed using the by BOT-2 test. The results showed that the between conditions BMI, lean and normal, normal and obese, overweight and obese, there is a significant difference in motor proficiency but in other cases, the difference was not significant. As well as between conditions of malnutrition and normal nutrition, normal nutrition and proper nutrition, proper nutrition and malnutrition, there is a significant difference in motor proficiency. According to this result, body mass index and nutritional status of children in this age affects motor proficiency, which may be different BMI groups in motor proficiency in geometry and mass of body parts, mechanical factors attributed and differences in nutritional status groups to the role of food items brain growth and physical development, he said.
    Keywords: Motor Proficiency, Body Mass Index, Nutritional Status, Children
  • Najaf Aghaei Dr, Marjan Saffari Dr, Farnaz Sadat Hoseini Pages 71-83
    Physical education teachers are an essential component of Sports teaching in schools and as the founder exercise much influence on all the sports section of country, Recognition of professional competence necessary is their main purpose of this survey. This qualitative study and practices underlying theory (Grounded) was performed. The statistical population was included of elite physical education in schools and subjects was conducted by theoretical and snowball sampling. The tool of data collection was semi-structured interviews, and the data were analyzed from interviews to the underlying encryption method. Thus grouping codes revealed 50 components in four areas: emotional, skill, cognitive and behavioral. Emotional competence of interests and tendencies is essential for physical education teachers. competence of Professional Conduct visual behaviors by teachers for successful implementation of teaching physical education in schools, The cognitive competence, knowledge and mental skills is set in the identification and it will help teachers identify and analysis of issues related to education and Professional skills of teachers is concerned that part of the qualifications is the skills and abilities of teachers in the learning process.
    Keywords: professional competence of teachers, physical education teachers, physical education in schools