فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 13 (بهار و تابستان 1396)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسفندیار خسروی زاده، علیرضا الهی، علیرضا بهرامی، عابد حقدادی، تیام نستوهی صفحات 1-12
    با وجود توسعه ورزش زنان، به نظر می رسد مربیان شاغل در این حوزه با مشکلاتی شغلی مواجه باشند. هدف کلی این تحقیق بررسی مشکلات مربیان زن بود. به این منظور، جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مربیان زن فعال شاغل (95 نفر) در هیات های ورزشی شهر اراک بودند که براساس جدول برآورد حجم نمونه مورگان 76 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوایی و صوری با استفاده از نظر اساتید دانشگاه و متخصصین مدیریت ورزشی، و روایی سازه آن با استفاده از تحلیل عاملی و همچنین پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ (85/0= a) بررسی شده بود، استفاده شد. داده ها از طریق آزمون تحلیل واریانس فریدمن تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که مربیان شرکت کننده به ترتیب با مشکلاتی در زمینه سازمانی، اماکن و تجهیزات ورزشی، ورزشکاران، شخصی، رسانه ها و سایر مربیان رشته ورزشی مواجه بوده اند. بنابر این، پیشنهاد می شود راهکارهای مناسب برای حل این مشکلات شناسایی و به کار گرفته شود تا مربیان بتوانند با مشکلات کمتری به انجام وظایف اصلی خود بپردازند و به توسعه ورزش زنان کمک نمایند
    کلیدواژگان: ورزش زنان، مربی، مشکلات شغلی
  • سارا کشکر، فرزاد غفوری، سمانه آرامون صفحات 13-26
    امروزه انسانهای مشهور به عنوان برند برای بازاریابی محصولات مورد استفاده قرار می گیرند که در ادبیات امروز بازاریابی به آن برند انسانی گفته می شود. بر این اساس، بررسی میزان مقبولیت چهره های ورزشی به عنوان برند در بازاریابی محصولات ایرانی و تعیین ویژگی های مورد قبول جامعه ایرانی در انتخاب ورزشکاران به عنوان برند انسانی ملی در بازاریابی محصولات داخلی هدف اصلی انجام تحقیق حاضر بود. روش انجام این تحقیق توصیفی - پیمایشی و به روش دلفی بود. جامعه تحقیق شامل 45 نفر ار متخصصان، ورزشکاران و مربیانی بودند که در روش دلفی حضور یافتند و بخش دوم جامعه شامل سه گروه ورزشکاران ( 322 = n )، مربیان(196= n) و اساتید تربیت بدنی(100=n) دانشگاه های دولتی شهر تهران بودند. روش نمونه گیری در گروه ها ترکیبی بود.. ابزار اندازه گیری تحقیق دو پرسشنامه حاصل روش دلفی و محقق ساخته بود. یافته های تحقیق نشان داد که استفاده از انسان به عنوان برند از نظر افراد جامعه تحقیق، مورد تایید نیست و ویژگی های مورد قبول برای انتخاب برند انسانی ورزشی علاوه بر ویژگی های مدلها، عبارت بودند از: روحیه ورزشکاری، جوانمردی و منش پهلوانی، اعتقادات مذهبی و سمبل بودن. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از انسان به عنوان برند اقدامی مقبول در جامعه ایرانی نیست ولی از ورزشکاران می توان در حمایت از محصولات داخلی به شرط حفظ ارزش و شان انسانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: برند انسانی، بازاریابی، ورزش، چهره های معروف
  • امیر عباسقلی پور، داریوش خواجوی صفحات 27-37
    ورزشکار هنگامی که یک موفقیت یا شکست را تجربه می کند، به طور طبیعی به آن موفقیت یا شکست می اندیشد و در واقع مسئول آن وضعیت را جستجو می کند. هدف این پژوهش بررسی سبک های اسنادی و انگیزش ورزشکاران زن نخبه و زیر نخبه ورزش های انفرادی بود. جامعه آماری تحقیق، ورزشکاران زن رشته های شنا، بدمینتون، کاراته، تکواندو، تنیس روی میز و تیراندازی بودند که از بین آنها 120 نمونه ها به طور در دسترس و به روش مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه ی سبک های اسنادی و همچنین انگیزه ورزشی، جمع آوری و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0.05 تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که اسنادهای ورزشکاران نخبه و زیر نخبه بطور معنی داری متفاوت بود (P≤0.05). همچنین بین سطح بی انگیزشی ورزشکاران نخبه و زیر نخبه تفاوت معنی داری وجود نداشت (P≥0.05). نتایج نشان داد که بین سبک اسناد و انگیزش ورزشکاران نخبه و زیرنخبه رابطه ای وجود نداشت (P≥0.05). می توان نتیجه گرفت که سبک اسناد و سطوح انگیزش(به جز بی انگیزشی) در ورزشکاران نخبه و زیر نخبه، تفاوت معنی داری وجود دارد و بین سبک اسناد و سطوح انگیزش این دو گروه در ورزش های انفرادی، رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: موفقت، شکست، انگیزش، ورزشکاران، بانوان
  • بهزاد بهزادنیا*، مالک احمدی، جواد امانی صفحات 39-48
    هدف از این پژوهش، بررسی ساختار عاملی پرسشنامه خودتنظیمی انگیزش در تربیت بدنی دانشگاهی بود. تعداد 277 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز بین دانشجویان دانشگاه های شهر ارومیه انتخاب شدند. نتایج تحلیل عامل اکتشافی پنج عامل را برای ساختار پرسش نامه با 03/71 درصد کل واریانس تبیین شده مشخص کرد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که مدل پنج عاملی برازش مناسبی با داده ها در نمونه دانشجویان دارد. همچنین، ارتباط مثبت و معنادار ابعاد انگیزش درونی و تنظیمات خودپذیر با لذت از تربیت بدنی و میل به ادامه فعالیت بدنی، از اعتبار همزمان پرسشنامه حمایت می کند. نتایج آلفای کرونباخ بالای 75/0 برای تمامی عامل ها، بیانگر پایایی مناسب پرسشنامه در تربیت بدنی دانشگاهی می باشد. یافته ها بیانگر آن است که این ابزار اندازه گیری با روایی و پایایی مطلوبی برای سنجش خودتنظیمی انگیزشی در تربیت بدنی دانشگاهی می باشد. بعنوان یک نتیجه، نتایج اهمیت رشد انگیزش خود-مختاری در تربیت بدنی، همانطور که با پیامدهای مطلوب رفتاری در ارتباط است، را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: درونی سازی، خودتنظیمی، نظریه خود، مختاری، تربیت بدنی عمومی
  • سید عباس افسانه پورک، سید محمد کاظم واعظ موسوی صفحات 49-57
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر خودگفتاری انگیزشی آشکار و پنهان بر یادگیری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال در بزرگسالان بود. 60 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان بر اساس نمره های پرتاب آزاد بسکتبال در پیش آزمون به سه گروه مساوی 20 نفره شامل گروه های خودگفتاری انگیزشی آشکار، انگیزشی پنهان و کنترل تقسیم شدند. مرحله اکتساب 12جلسه و هر جلسه 30 تکرار پرتاب آزاد بسکتبال بود. گروه خودگفتاری انگیزشی آشکار قبل از هر پرتاب عبارت «من می توانم» را با صدای بلند و گروه خودگفتاری انگیزشی پنهان آن را با صدای آهسته تکرار کردند. آزمون یادداری و انتقال به ترتیب 48 و 72 ساعت بعد از آخرین جلسه اکتساب صورت گرفت. از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و یک راهه و آزمون تعقیبی LSD جهت تحلیل داده ها (05/0≥P) استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر جلسات تمرین(01/0˂P)، اثرگروه (01/0˂P) و اثر متقابل گروه و جلسات تمرینی (05/0˂P) معنی دار بود. گروه های خودگفتاری انگیزشی آشکار و پنهان در مرحله اکتساب، یادداری و انتقال بهتر از گروه کنترل عمل کردند، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه خودگفتاری انگیزشی آشکار و پنهان یافت نشد( 05/0 کلیدواژگان: خودگفتاری آشکار، خودگفتاری پنهان، خودگفتاری انگیزشی، یادگیری حرکتی
  • مهدی شهبازی، فریبا حسن بارانی صفحات 59-67
    ابزارها و روش هایی که بتوانند منجر به شناخت و بررسی متغیرهای تحلیل حرکت شوند کمک شایانی به شناخت حرکت و علوم حرکتی خواهند کرد و بخش حیاتی آزمایشگاه های علوم حرکتی و ورزشی خواهند بود. «ابزار تحلیل حرکت انسان بر پایه سنجش زوایای مفصلی در صفحه ساجیتال» بدین منظور طراحی شد تا اطلاعات مربوط به تحلیل حرکت را در اختیار محققان، مربیان و درمانگران قرار دهد. پس از اینکه ابزار مذکور طبق طرح های تخصصی مهندسین الکترونیک و مکانیک ساخته شد، مورد آزمایش قرار گرفت تا اینکه چهارمین طرح ساخته شده نهایی شده و در تاریخ 21/05/1393 با شماره 83557 ثبت گردید. برای بررسی اعتبارسنجی از 20 شرکت کننده (10 زن و 10 مرد) با بهره گیری از سیستم تحلیل حرکت با دوربین های مادون قرمز و ابزار پژوهش حاضر خواسته شد تا یک تکلیف پرتابی را انجام دهند. برای بررسی میزان روایی و پایایی از خطای ریشه میانگین مربعات (RMSE) و همبستگی پیرسون در سطح آماری 01/0 استفاده شد. در پایان نتایج حاکی از این بود که ابزار ساخته شده قابلیتی کاربردی دارد و از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است به طوری که میزان روایی 98/0 و پایایی 95/0 گزارش گردید.
    کلیدواژگان: کنترل حرکتی، سینماتیک، سینتیک، ابزار تحلیل حرکت، مهارت حرکتی
  • سید مهدی سید باقری، اسماعیل شریفیان صفحات 69-80
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی موانع حمایت مالی شرکت های خصوصی از ورزش قهرمانی استان کرمان بود. روش تحقیق از نوع پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران شرکت های خصوصی برتر استان کرمان بود (150N=). که 108 شرکت با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. روایی صوری پرسشنامه بر اساس نظر 10 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تایید و روایی محتوایی بر اساس مدل لاوشی 92/0=CVI محاسبه گردید. به منظور شناسایی عوامل و بررسی روایی سازه از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. پایایی درونی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 82/0=α بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونt تک نمونه ای و آنالیز واریانس مکرر استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد 57% از کل واریانس ها مربوط به چهار عامل بود. نتایج تی تک نمونه ای نشان داد که بین تمام موانع با نمره ملاک اختلاف معناداری وجود داشت. همچنین نتایج رتبه بندی موانع نشان داد عامل قانونی دولتی مهم ترین عامل مانع شونده با میانگین 3.76و عامل مدیریت ورزشی با میانگین 3.68 کمترین عامل مانع شونده در عدم حمایت مالی شرکت های خصوصی از ورزش قهرمانی بودند. بنابراین تدوین قوانین و آئین نامه ها برای حامیان مالی و ورزش قهرمانی جهت رفع موانع حضور حامیان در ورزش قهرمانی دارای اهمیت زیادی می باشد
    کلیدواژگان: قانونی- دولتی، بسترسازی حرفه ای، مدیریت ورزشی، تبلیغاتی
  • شهرام نظرپوری، عباس بهرام، فرهاد قدیری صفحات 81-95
    هدف پژوهش حاضر، تعیین جنبه های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه انگیزش حرکتی اطفال 3 تا 11 ماهه بود. بدین منظور، 528 نفر از والدین و اطفال شان (239 دختر و 289 پسر) از شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابتدا با استفاده از روش ترجمه – بازترجمه، پرسش نامه انگیزش حرکتی توسط سه متخصص رفتارحرکتی و دو متخصص آموزش زبان انگلیسی به فارسی ترجمه شد. روایی سازه پرسش نامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، همسانی(ثبات) درونی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی سوالات (ثبات پاسخ) با استفاده از ضریب هبستگی درون طبقه ای به روش آزمون – آزمون مجدد، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی نشان دادند، پرسش نامه انگیزش حرکتی اطفال چند عاملی است، به طوری که چهار عامل فعالیت، اکتشاف، انگیزش و سازگاری در مجموع 32/53%، از کل واریانس را تبیین و شاخص های برازندگی مدل استخراج شده (71/0PGFI=، 92/0NFI=، 078/0RMSEM=)، و نیز ضرایب آلفای کرونباخ (93/0= α) و همبستگی درون طبقه ای (88/0r =)، نسخه فارسی IMMQ، مشابه نسخه اصلی با 27 سوال از همسانی درونی و پایایی زمانی قابل قبولی برخوردار بودند. بنابراین براساس نتایج، نسخه فارسی پرسش نامه انگیزش حرکتی اطفال، می تواند برای اهداف بالینی یا تحقیقاتی و همچنین به عنوان یک ابزار آموزشی برای والدین مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرسش نامه، انگیزش حرکتی، روایی، پایایی، فعالیت، اکتشاف
  • |
    • Esfandiar Khosravi Zadeh Dr, Alireza Elahi Dr, Alireza Bahrami Dr, Abed Haghdadi, Tiam Nastoohi Pages 1-12
      Women sport have been developed, but it seems that sport coaches confronted with some problems. The purpose of this study was to survey the women sport coaches problems. The statistical population was women sport coaches that working with Arak sport bodies. The statistical sample consisted of 76 coaches. Data were collected by researcher-made questionnaire which its content and face validity was confirmed by 10 faculty members and experts of sport management. Factor analysis was used to construct validity of questionnaire. Coronbachs alpha coefficient was used to test the reliability of questionnaire (α = 0.85). Friedman test was used to analyze the data. The results showed that the participants have been confronted with some problems on areas such as sport organizations, sport spaces, athletes, personal, media, and other coaches that influence on their coaching. Solving these problems can help coaches so they perform their key duties and help to women sport development
      Keywords: Women's sport, Coaches, Job problems
    • Sara Keshkar Dr, Farzad Ghafouri Dr, Samaneh Aramoon Pages 13-26
      Today sport celebrities are used as brand in marketing which is called as human branding. Thus the purpose of this study was to investigate if Iranians accept using people as brand for internal products marketing and also to identify the characteristics of a national human brand in sport. This research was a descriptive and Delphi research. The research population concluded of 45 panelists for Delphi method and three groups of university student athletes (N=322), sport coaches (N=196) and sport experts (N=100). The tools were two questionnaires. The validity and reliability of the questionnaire were approved. Also a factor analyzes method was used for the questionnaire. Results showed that using human as brand in sport marketing was not approval among population members. Also the characteristics identified for Iranian sport brands were similar to the western models in addition to religious, belief, magnanimity, and sport sprit, and moral behavior characteristics. So using human as brand in sport marketing is not an acceptable action among Iranians. But athletes can collaborate with Iranian producers if they can own the accepted characteristics.
      Keywords: sport, human branding, marketing, sport celebrities
    • Amir Abbasgholi Poor, Daryoush Khajavi Dr Pages 27-37
      When an athlete experiences a failure or a success naturally think about its reason(s) and actually search the responsible for the situation. Therefore, the purpose of this descriptive - correlational study was surveying attribution and motivation styles of elite and sub-elite female athletes in individual sports. The statistical population was female athletes in swimming, badminton, karate, taekwondo, table tennis and archery sport teams from which 120 samples selected availably. Data collected with the Attribution Style Questionnaire (ASQ) and Sport Motivation Scale (SMS).Data was collected and analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA) and Pearson correlation coefficient test at a significance level of 0.05. The results showed that elite and sub-elite athlete's attribution style was different significantly (P ≤ 0.05). Also, there were not significant differences between amotivation levels of elite and sub-elite athletes (P ≥ 0.05). Results indicated that there were no relationship between elite and sub-elite athlete's attribution and motivation styles (P ≥ 0.05). Overall, it can be concluded that there were significant differences between elite and sub-elite athlete's attribution styles and motivation levels, (except amotivation) and not significant relationship between attribution styles and motivation levels in this two women group participating in individual sport.
      Keywords: Success, Failure, Motivation, Athlete, Female
    • Behzad Behzadnia, Malek Ahmadi Dr, Javad Amani Pages 39-48
      The aim of this study was to examine of the factorial structure of the Self- Regulation Questionnaire in college physical education class (SRQ-PE). 277 students were selected by cluster random sampling in Urmia universities. The results of confirmatory factor analysis determined 5-factor model for the structure of the SRQ-PE with 71.03% of total variance. The confirmatory factor analysis showed acceptable goodness of fit indices for the data among students. Also, the significant positive relationship of intrinsic and identified regulation with PE-enjoyment and intention to continue of physical activity, confirmed the concurrent validity. The items for all sub-scales have a high internal consistency above of 0.75 of Cronbach's alpha. The findings suggest that SRQ-PE is a valid and reliable measurement for assessing the motivational self-regulation in college PE class. As a conclusion, the results demonstrate the importance of developing self-determination in PE, as it is associated with desirable behavioural outcomes.
      Keywords: Internalization, Self- Regulation, Self-Determination Theory, Physical Education course
    • Seyed Abbas Afsaneh Poorak, Seyed Mohammad Kazem Vaez Moosavi Dr Pages 49-57
      The purpose of this study was to evaluate the effect of motivational covert and overt self-talk on basketball free throw skill learning in adults. 60 students of Gorgan Islamic Azad University based on pretest scores randomly assigned in three equal groups (n1=n2=n3=20). Participants in motivational covert and overt self-talk conducted basketball shooting skill acquisition in 12 sessions (each session 30 throws) with repeating “I Can” slow and loud respectively before of each throw. The transfer and retention tests were held respectively 24 and 48 hours after the last session of acquisition. Repeated measures and one-way ANOVA were run to analyze the data and LSD post hoc test was used to compare groups. Significance level for all statistical tests was set at p0.05). The results of this study indicate that motivational overt and covert self-talk is useful for learning relatively complex tasks.
      Keywords: Covert self-talk, Overt self-talk, Motivational self-talk, Learning
    • Mahdi Shahbazi Dr, Fariba Hasan Barani Pages 59-67
      Tools and methods that could lead to the recognition and motion analysis variables are helpful in understanding the movements and movement Sciences and It will be a vital part of movement and sport sciences laboratories. "Human motion analysis instrument based on joints angles in sagittal plane" was designed to provide information about the motion analysis that offers to researchers, educators and therapists. Once the instrument has been built according to the design of specialized electronic and mechanical engineers, tested until the fourth final design was made and it was registered on 21.05.1393 with number 83557. To check the validity, with using of motion analysis system with optoelectronic cameras and the instrument, 20 participants (10 males and 10 females) were asked to perform a throwing task. The root mean square error (RMSE) and Pearson correlation in the statistical 0.01 were used to assess the reliability and validity. The results indicate that the instrument is made applicable and appropriate validity and reliability so that the validity: 0.98 and reliability: 0.95 was reported.
      Keywords: motor control, kinematics, kinetics, motion analysis instrument, motor skill
    • Seyed Mahdi Seyed Bagheri, Esmaeil Sharifian Dr Pages 69-80
      The aim of this study was to identify and prioritize barriers to sponsorship of private sponsorship of sport of champions in Kerman province. The research method was survey and Based on applied objective. The statistical population included top managers of private firms in Kerman province (N =150) Which 108 companies were selected with simple random sampling. The required data were collected by using researcher made questionnaire. Face validity of the questionnaire was confirmed by 10 experts in sports management and content validity was calculated based on Lawshe model CVI=0.92. In order to identify the factors and assess the construct validity, exploratory factor analysis method was used. Internal reliability was obtained with Cronbach Alpha α=0.82. To analyze the data one sample t test and ANOVA test were used. Results of factor analysis showed that 57% of the total variance was related to four factors: One-sample t test results showed that there were significant differences between all of the barriers with score criteria. Also results of ranking of barriers showed that the factor of legal-government is the most important factor inhibitor with an average of 3.76 and sports management was minimum repressor factor in the lack of financial support private companies of sport of champions with an average of 3.68. Therefore Codification of legislation and regulations for the sponsors is very important to eliminate the barriers of their participation in the sport of champions.
      Keywords: Legal-governmental, Professional infrastructure, Advertising, Sport Management
    • Shahram Nazar Poori, Abbas Bahram Dr, Farhad Ghadiri Dr Pages 81-95
      The purpose of this study was to determine Psychometric aspects of the Persian version of Infant Movement Motivation Questionnaire (IMMQ) for infants of 3 to 11 months. In this regard, 528 parents and their infants (239 girls and 289 boys) in Tehran were selected as samples through the method of random cluster sampling. For this purpose, first by using a translation - re translation method, IMMQ was translated into Persian by 3 motor behavior experts and 2 English teaching specialists. Confirmatory and Exploratory factor analysis was used for the validation of questionnaire structure; Cronbach alpha coefficient was computed for internal consistency of questionnaire. Also, intra-class correlation coefficient under test-retest method was used to evaluate the temporal reliability of items. The results of Confirmatory and Exploratory factor analysis showed that IMMQ is multifactorial; so that, in total, four factors consisting activity, exploration, motivation and adaptability can explain % 53/32 of the total variance. Moreover, the fit indexes of the extracted model (PGFI = 0.71, NFI = 0.92, RMSEA = 0.078) were favorable and acceptable. Also, Cronbach alpha coefficient (α = 0/93) and intra-class correlation coefficient (r = 0.88) of the Persian version of IMMQ with 27 questions the like of original version, had acceptable internal consistency and temporal reliability. So the results showed that the Persian version of IMMQ can be used for clinical or research purposes as well as an educational tool for parents.
      Keywords: Questionnaire, movement motivation, Validity, Reliability, Activity, Exploration