فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:5 Issue: 11, Spring-Summer 2013

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:5 Issue: 11, Spring-Summer 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا امیریان، سمیه کتابی *، حامد اسحاقی صفحه 1

    به منظور دستیابی به مهارت کامل نوشتاری در هر سبکی، نویسندگان می بایست الزامات متنی مخصوص آن سبک را به طور مناسب به کار برند. به کار بردن برخی صورت های زبانی یکی از این الزامات است و بافه های واژگانی نقش مهمی را در ساخت این صورت ها بازی می کنند. محققان بسیاری نوشتار دانشگاهی را با استفاده از بافه های واژگانی به کار رفته شده در آنها بررسی کرده اند. نوشتار زبان آموزان پیشرفته غیربومی و نوشتار دانشجویان تحصیلات تکمیلی با توجه به بافه های واژگانی موجود در آنها بررسی شده است. ولی عاملی که همواره در نوشتار دانشجویان تحصیلات تکمیلی مورد مطالعه قرار گرفته تفاوت بین رشته ای بوده است. به عبارت دیگر، در بررسی بافه های واژگانی«بومی بودن نویسنده» مورد توجه قرار نگرفته است و همواره اینگونه تصور شده که نوشتار دانشجویان بومی و غیربومی خصوصیات مشابهی دارند. با توجه به این شکاف در تحقیقات بافه های واژگانی، مطالعه حاضر سعی دارد تا بافه های واژگانی را در نوشتار دانشجویان تحصیلات تکمیلی بومی و غیربومی زبان انگلیسی بررسی کند. بدین منظور، در این تحقیق، پیکره زبانی شامل یک میلیون کلمه از پایان نامه های ارشد آموزش زبان انگلیسی دانشجویان ایرانی با پیکره ای با همین اندازه از پایان نامه های ارشد آموزش زبان انگلیسی دانشجویان انگلیسی زبان مقایسه شد. نتایج به دست آمده تفاوت چشمگیری در تعداد بافه های واژگانی مورد استفاده و همچنین الگوهای ساختاری و کاربردی آنها در دو پیکره را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: بافه های واژگانی، نوشتار دانشگاهی، نوشتار دانشجویان بومی و غیربومی زبان انگلیسی، بررسی پیکره زبانی
  • اسماعیل فقیه، محمد جواد انصاری صفحه 31
    هدف از این تحقیق یافتن راه کاری عملی برای ارتقای مهارت نوشتاری در میان دانش آموزان ایرانی به عنوان زبان آموز خارجی می باشد. سوال اصلی این است که آیا کاربردشناسی تفوقی بر روش های سنتی در ارتقای مهارت نوشتاری دارد یا خیر. برای این منظور چهل دانش آموز دبیرستانی بر اساس عملکرد شان در Preliminary English Test (2009) انتخاب شدند. علاوه بر این، ابزارهای زیر نیز در این پژوهش شبه تجربی به کار رفته است:Task، and Discourse Self-Assessment Task and Writing Discourse Completion، California Standard Test (2008) این روش خاص به مدت ده هفته بر گروه آزمایشی انجام گرفت در حالی که که گروه کنترل فقط از روش های سنتی بهره برد. نتایج نشان می دهد که ارتباط معناداری میان مهارت کاربردشناسی و ارتقای مهارت نوشتاری در میان زبان آموزان وجود دارد. روش paired h-test f برای تجزیه و تحلیل داده ها به کار رفته است. نتایج این تحقیق حاکی است که دبیران می توانند از کاربردشناسی در مهارت نوشتاری به شکل شایسته ای بهره ببرند و مهارت نوشتاری را از طریق آن ارتقا دهند. بدین ترتیب زبان آموزان می توانند به شکل درستی به برقراری ارتباط بپردازند.
    کلیدواژگان: کاربردشناسی، نگارش، روش های سنتی، تولید، فرایند
  • هادی فرجامی *، امیرحسین قبالی صفحه 53

    این مقاله گزارش پژوهشی است درباره رابطه میان هوش هیجانی گروهی از فراگیرندگان زبان انگلیسی ایران و انسجام نوشته های آنها. در راستاس این پژوهش یک آزمون توانش زبانی که شامل 40 پرسش چهار گزینه ای مربط به دستور زبان، لغت و درک متون انگلیسی بود و از پایایی با کرونباخ آلفای 742. برخوردار بود به تعدادی از فراگیرندگان زبان انگلیسی داده شد تا آن هایی که توانایی تولید متون نوشتاری معنادار را داشتند مشخص شوند. پس از آن مقیاس هوش هیجانی شات (شامل 33 پرسش) به شرکت کنندگان در پژوهش داده شد و نیز از آن ها خواسته شد تا مقاله ای کوتاه در مورد موضوعی مشخص بنویسند. از 110 نفری که آزمون توانش زبانی، پرسشنامه هوش هیجانی و تکلیف مقاله نویسی را گرفتند، 79 نفر به هر سه پاسخ دادند. 45 نفر از 79 نفر توانستند به بیش از 23 پرسش از 40 پرسش آزمون توانایی زبانی پاسخ دهند و از این رو پاسخ های آن ها به پرسشنامه هوش هیجانی و نوشته های آنها مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی عینی نوشته ها، از مقیاس انسجام متن کل نگر بامبرگ (1984) استفاده شد که دارای 5 درجه، از کاملا منسجم (4 امتیاز) تا غیرقابل نمره دادن (صفر امتیاز)، است. برای مشخص کردن ارتباط میان انسجام نوشته ها و هوش هیجانی نویسندگان از آزمون اسپیرمن استفاده شد. اما برخلاف انتظار پژوهشگران، رابطه میان دو متغیر مورد بررسی قوی و معنادار نبود.

    کلیدواژگان: انسجام، مقیاس انسجام کل نگر بامبرگ، مقیاس هوش هیجانی شات، نگارش، هوش هیجانی
  • محمدهادی محمودی، تاج بی بی تلنگ صفحه 73
    لغت عنصر مهمی در مهارتهای چهارگانه زبانی است. مسئله به خاطرسپاری بلندمدت لغات برای معلمان زبان انگلیسی همواره دارای اهمیت زیادی بوده است. چرا که اغلب معلمان شاهد هستند که دانش آموزان لغات آموزش داده شده را پس از مدت کوتاهی فراموش می-کنند. این مطالعه بر آن است تا تاثیر استفاده از نرم افزار «ورد سیفت» (word sift)را که ابزاری وابسته به اینترنت برای تولید ابر کلمات است در به خاطرسپاری بلندمدت لغات زبان آموزان زبان انگلیسی بررسی نماید. برای این منظور 60 زبان آموز که داری سنی بین 17 تا 24 سال بودند انتخاب شدند و به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم شدند. 100 لغت که در 6 متن بکار رفته بودند به آنها آموزش داده شد. آموزش اصلی شامل 12 جلسه تدریس بعلاوه یک جلسه اضافی برای بررسی تاثیر آموزش در به خاطرسپاری بلندمدت کلمات بود. نتایج آزمون t و تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که استفاده از نرم افزار «ورد سیفت» و بکار بردن ابرکلمات به طور کلی تاثیر معنادار مثبتی بر به خاطرسپاری بلند مدت لغات در زبان آموزان زبان انگلیسی دارد.
    کلیدواژگان: نقشه مفهومی، به خاطر سپاری بلندمدت، لغت، ابر کلمات، وردسیفت
  • حبیب الله مشهدی صفحه 107
    این مطالعه به بررسی رابطه بین هوش هیجانی و خودکارآمدی بین 71 معلم زبان انگلیسی در موسسات خصوصی زبان می پردازد. برای این منظور پرسش نامه های خودکارآمدی معلم، هوش هیجانی و خصوصیات مردم شناسی بین معلمین توزیع گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که هوش هیجانی معلمین رابطه معنی دار و مستقیمی با خودکارآمدی آنها دارد و می تواند بصورت قابل ملاحظه ای میزان خودکارآمدی را در بین معلمین پیش بینی کند. همچنین نتایج این تحقیق تغییرات چشمگیری را در سطح هوش هیجانی و خودکارآمدی معلمین با توجه به خصوصیات مردم شناسی، وضعیت تاهل و سابقه تدریس نشان داد. بنابراین مضامین تحقیق مورد بحث قرار گرفت و پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی داده شد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خودکارآمدی، معلمین زبان انگلیسی
  • حسن سلیمانی، سید محمد علوی صفحه 127
    از دیدگاه معرفت شناسی، با توجه به ظهور نظریه سیستم های پیچیده و دینامیک و این حقیقت که فراگیری زبان در یک اکوسیستم دارای اجزای مرتبط و درهم تنیده صورت می گیرد، مفهوم و فرایند تحقیق در فراگیری زبان دوم نیازمند بازنگری اساسی است. تحقیق حاضر به بررسی ویژگی ها و مشخصات بنیادین نظریه سیستم های پیچیده و کاربرد آن در تحقیقات فراگیری زبان دوم می پردازد. با توجه به مشخصات نظریه مزبور، استدلال می کنیم که روش های متداول و مسلط تحقیق در فراگیری زبان بسیار ساده انگارانه هستند و قادر به بررسی ماهیت واقعی فراگیری زبان نیستند. ما بر این عقیده ایم که دیدگاه نیوتنی نسبت به تحقیق در فراگیری زبان برای مطالعه بیچیدگی های تحقیق در فراگیری زبان کافی نیست. با در نظر گرفتن فرضیه سیستم های پیچیده، تحقیق به عنوان سیستمی پیچیده، دینامیک، غیرخطی، باز و تطبیقی جهت یافتن راه حل های احتمالی سوالات باز تعریف می شود.
    کلیدواژگان: تحقیق در فراگیری زبان دوم، نظریه سیستم های پیچیده، دینامیکی، مبرم، تقلیل دهنده
  • الهه ستوده نما، فاطمه معینی صفحه 145
    هدف تحقیق پیش رو، یافتن تاثیر احتمالی عنوان جانبدارانه بر سطح نگارش زبان آموزان درونگرا و برونگرای ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی در سطوح مبتدی/پیشرفته نگارش است. یکصد نفر از میان 150 زبان آموز بر اساس نوع شخصیت (درونگرا/برونگرا) و سطح نگارش(مبتدی/پیشرفته) در قالب چهار گروه در این تحقیق شرکت داشتند که از آن ها خواسته شد درباره سه موضوع (غیر جانبدارانه، جانبدارانه به سمت درونگرایی و جانبدارانه به سمت برونگرایی) مقاله بنویسند و همچنین به سوالات پرسشنامه ی شخصیتی آیزنک- ویژهبزرگسال (آیزنک و آیزنک، 1975) پاسخ دهند. مقالات آن ها توسط دو نفر و بر اساس معیار نمره دهی بایلی و براون (1984) تصحیح گردید. داده های گردآمده با استفاده از واریانس دو طرفه مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از وجود تفاوت معنادار، با الگوهای متنوع، میان عملکرد گروه های شرکت کننده بود که غیر از یک مورد، موید توانایی برتر افراد درونگرا در موضوعات غیرجانبدارانه، جانبدارانه به سمت درونگرایی و جانبدارانه به سمت برونگرایی بود.
    کلیدواژگان: درونگرا، برونگرا، عنوان جانبدارانه، درونگرا، برونگرا و سطح مهارت نوشتاری، عنوان جانبدارانه و مهارت نوشتاری
|
  • Zahra Amirian, Somaye Ketabi, Hamed Eshaghi Page 1

    Connor et al. (2008) mention “specifying textual requirements of genres” (p.12) as one of the reasons which have motivated researchers in the analysis of writing. Members of each genre should be able to produce and retrieve these textual requirements appropriately to be considered communicatively proficient. One of the textual requirements of genres is regularities of specific forms and content. Lexical bundles are one of the features which play significant role in building genres’ regularities. Many researchers have tried to define academic writing with resort to the lexical bundles employed in it. Advanced and high intermediate L2 students’ pieces of writing and also post-graduate writing have been analyzed in different aspects. However, the important element in the analysis of post-graduate writing has always been the differences between genres across disciplines. In other words, in investigating lexical bundles in different genres, researchers have not focused on the issue of “nativity of the writer. To be exact, they consider native and non-native writing to share the same features. By considering this gap in lexical bundles studies, the present paper is an attempt to explore the nature of lexical bundles in native and non-native post-graduate students’ writing. In order to do so, a corpus of about one-million words from Iranian students’ applied linguistics theses is compared with a corpus of the same size from native English students’ applied linguistics theses. The results show significant differences in the frequency of lexical bundles used by native and Iranian students and also in structural and functional patterns used.

    Keywords: Lexical bundles, Academic writing, L2 writing, Corpus analysis
  • Esmail Faghih, Mohammad Javad Ansari Page 31
    The purpose of this study is to find a practical solution for improving writing skill among Iranian high school learners of EFL. The main question was whether pragmatics had any priority over traditional methods in improving writing or not. Forty high school students were selected on the basis of their performance in PET (2009). In addition the following instruments were also used in this quasi-experimental research: California Standard Test (2008), Writing Discourse Completion Task, and Discourse Self-Assessment Task. The special treatment of the experimental group on the role of pragmatics lasted for about ten weeks, while the control group received only the traditional instruction on writing. The results show that there is a meaningful relationship between the pragmatic competency and the improvement of the EFL learner's writing skill. Paired t-test was utilized for analyzing the data. The study concludes that the teachers can use insights from pragmatics to teach writing skill appropriately and by improving writing skill through pragmatics, EFL learners will be able to communicate in a more appropriate way.
    Keywords: pragmatics, writing, traditional methods, product, process
  • Hadi Farjami, Amir Hossein Ghebali Page 53

    This research is an investigation of the relationship between the emotional intelligence of a group of Iranian English language learners and the coherence of the essays they produced. A 40-item TOEFLtype test of English proficiency including items on grammar, vocabulary, reading comprehension with the Cronbach’s alpha reliability of. 742, was planned to identify the proficient candidates who could produce substantive and meaningful texts. Moreover, a 33- item inventory of Schutte Emotional Intelligence Scale and a task of essay writing on a specific topic were administered. From 110 candidates who took the test, questionnaire and the task, 79 subjects completely submitted them. Forty-five students managed to score above 23 out of 40 on the proficiency test; therefore, their emotional profiles and essays were further analyzed. For objective assessment of the coherence of the essays, Bamberg’s (1984) Holistic Coherence Scale was used with five points ranging from ‘fully coherent’ (4) to ‘unscorable’ (0). The Spearman’s rho test was used in investigating the association between the coherence of the essays and the emotional intelligence of their writers. Flying in the face of the researchers’ expectation, an insignificant relationship was observed.

    Keywords: Coherence, Emotional Intelligence, Schutte Emotional Intelligence Scale, Writing, Bamberg's Holistic Coherence Scale
  • Mohammad Hadimahmoodi, Tajbibitalang Page 73
    Vocabulary is an important component in all four skills of language. Issue of vocabulary retention has great importance to EFL teachers in instructional contexts because they always observe students forget the words which are taught to them after a short period of time. The current study investigates whether the use of an interactive web-based tool referred to as „Wordsift‟ can result in a significant improvement in long-term vocabulary retention of EFL students. 60 participants were selected to take part in the study.The participants‟ age ranged from 17 to 24. They were taught 100 words in six contextualized texts. The main experiment consisted of twelve sessions, which were followed by an additional meeting designed to check the treatment effect on the long-term vocabulary retention. The results of T-test and ANOVA analyses indicated that word cloud (Wordsift) does have positive significant effect on EFL learners‟ long-term vocabulary retention.
    Keywords: Concept Map, Long, term Retention, Vocabulary, Word Clouds, Wordsift
  • Habibollah Mashhady Page 107
    This study explored the relationship between emotional intelligence (EI) and self-efficacy in 71 Iranian EFL teachers in private language institutes. The participants’ EI and self-efficacy were rated through questionnaires. They were also administered a demographic sheet. The findings revealed that EFL teachers’ EI was significantly and positively correlated with their self-efficacy, and it could also account for a considerable amount of variance in teachers’ self-efficacy. Another line of the results showed significant differences in the teachers’ EI and self-efficacy with respect to the demographics- marital status and years of teaching experience. Implications are discussed.
    Keywords: Emotional Intelligence, Self, efficacy, EFL Teachers
  • Hassan Soleimani, Seyyed Mohammad Alavi Page 127
    Epistemologically speaking, second language acquisition research (SLAR) might be reconsidered from a complex dynamical system view with interconnected aspects in the ecosystem of language acquisition. The present paper attempts to introduce the tenets of complex system theory and its application in SLAR. It has been suggested that the present dominant traditions in language acquisition research are too simplistic to delve into the nature of language acquisition. The belief is that the Newtonian conceptualization of SLA research cannot be comprehensive to deal with the complexities of language acquisition research. So the suggested definition for SLA research in the present paper is a complex dynamical nonlinear open adaptive system of inquiry to find probable solutions to problems.
    Keywords: second language acquisition research, complex system theory, dynamical, emergent, reductive
  • Fatemeh Moini, Elaheh Sotoudeh Nama Page 145
    This study was intended to find out any possible effect of topic bias on the writing proficiency of Iranian extrovert/introvert EFL learners at high/low writing proficiency levels. One hundred participants chosen from among 150 adult language learners on the basis of their personality type (extrovert/introvert) and writing proficiency (high/low) took part in this study. They were arranged into four groups according to their writing proficiency and personality type. They were asked to write on three different topics (one unbiased, one extroversion-biased, and one introversion-biased) and fill out Eysenck Personality Questionnaire for adults (EPQ, Eysenck & Eysenck, 1975). The writings were scored by two raters according to Bailey and Brown's (1984) composition grading scale. The data gathered was analyzed using two-way ANOVA. The final results of the analysis revealed the significant difference between the scores of different groups of participants on all topics – unbiased or biased toward either of the two personality types in favor of introverts but one.
    Keywords: extrovert, introvert, topic bias, extrovert, introvert, writing proficiency, topic bias, writing proficiency