فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:6 Issue: 14, Fall-Winter 2014

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:6 Issue: 14, Fall-Winter 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدرضا انانی سراب*، یحیی گردانی صفحات 1-18
    مطالعه حاضر کاربرد گفتگوی با خود توسط فراگیران زبان انگلیسی را در ساماندهی فعالیت های ذهنی آن ها بررسی می کند. برای این هدف موارد گفتگوی با خود 30 زبان آموز سطح متوسط بزرگسال در حین انجام فعالیتی حاوی معماهای چالش برانگیز به زبان انگلیسی ضبط شد. سپس موارد گفتگوی با خود زبان آموزان از نظر شکل، محتوا و کاربرد مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های متعددی از بلند خوانی، تکرار، توضیح برای خود و همچنین مرور مطالب نشان می دهد که گفتگوی با خود در هدف گذاری، مدیریت ذهن، انگیزش و کنترل اضطراب نقش دارد. به علاوه، نتایج کاربردهای مفید گفتگوی با خود از قبیل هدف گذاری، مدیریت ذهن، انگیزش و کنترل اضطراب را در میان بسیاری دیگر نشان می دهد. این مطالعه بر آموزش کاربردهای گفتگوی با خود به زبان آموزان تاکید می کند و همچنین مدرسین را به هنگام سکوت فراگیران در فرایند آموزش زبان خارجی به صبر دعوت می نماید.
    کلیدواژگان: ساماندهی ذهن، گفتگوی با خود، زبان خارجه، نظریه فرهنگی اجتماعی
  • علی اکبر انصاریان، مهسا محمدپوریقینی صفحات 19-36
    بررسی انتقال دانش منظورشناختی افراد از زبان مادری به زبان دوم یا زبان خارجی، همواره یکی از موضوعات مورد توجه محققین بوده است. با این وجود، در بین نتایج به دست آمده از مطالعات اندکی که قابلیت این انتقال را مورد بررسی قرار داده اند، اختلافاتی وجود دارد. مطالعه حاضر تلاشی بوده است در بررسی قابلیت انتقال فارسی به انگلیسی استراتژی های رد درخواست توسط زبان آموزان فارسی زبان. به طور مشخص، تاثیرات درجه سختی شرایطی که در آن درخواستی رد می شود و همچنین نوع درخواست رد شده بر قابلیت این انتقال بررسی شده است. برای این منظور پرسشنامه ای به کمک 60 زبان آموز فارسی زبان طراحی شده و در نهایت توسط 74 شرکت کننده اصلی در مطالعه تکمیل شد. نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر دو جانبه درجه سختی شرایط و نوع درخواست رد شده بر قابلیت انتقال دانش منظورشناختی افراد است. این به این معنی است که آگاهی زبان آموزان از شرایطی که تحت تاثیر آنها درخواستی را رد می کنند، در تصمیم گیری نهایی آنها در اینکه کدام قسمت از دانش خود از زبان اول را به دیگر زبان ها انتقال دهند، تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: منظورشناسی، قابلیت انتقال، رد درخواست، میزان انتقال
  • نسرین شمس، عزیزالله دباغی صفحات 37-56
    این مطالعه تاثیر انواع مختلف ارائه معنای لغات را به صورت چندرسانه ای (متنی، تصویری و ویدئویی) از طریق بردهای هوشمند بر درک مطلب دانش آموزان ایرانی مورد بررسی قرار می دهد. از بین 102 نفر جمعیت کلی زبان آموزان دختر، 60 نفر بر اساس آزمون استاندارد نلسون انتخاب شدند. سپس آنها به صورت تصادفی به 4 گروه 15 نفره تقسیم شدند که عبارتند از: سه گروه آزمایش که از ارائه معنای لغات بهره می بردند و یک گروه کنترل. بر اساس نتایج مطالعه آزمایشی، بعضی از لغات متون کامپیوتری، به وسیله یک برنامه نرم افزار کامپیوتری، دارای چند لینک شدند که از طریق این لینک ها معنای آن ها به روش های مختلف (متنی، تصویری و ویدئویی) از طریق برد هوشمند ارائه می شد. وقتی معلم در حین تدریس لغت لینک دار روی برد هوشمند را لمس می کرد یک صفحه جدید ظاهر می شد. این صفحه یا لغت را با معنی آن به صورت متنی (برای گروهی که معنای لغات را فقط به صورت متنی دریافت می کردند)، یا با تصویر آن (برای گروهی که معنای لغات را فقط به صورت تصویری دریافت می کردند) و یا با ویدئو (برای گروهی که معنای لغات را از طریق فیلم و انیمیشن دریافت می کردند) نمایش می داد. هر گروه از زبان آموزان، متن های کامپیوتری را از طریق اینترنت برد هوشمند در کلاس درس بر اساس یکی از روش های فوق می خواندند. نتایج آماری داده های به دست آمده نشان داد که 1) هر سه گروه آزمایش که از ارائه معنای لغات با استفاده از برد هوشمند بهره می بردند (متنی، تصویری و ویدئویی) نسبت به گروه کنترل که از ارائه معنای لغات توسط برد هوشمند هیچ بهره ای نمی بردند، متون زبان انگلیسی را به صورت قابل توجهی بهتر درک می کردند.2) گروهی که معنای لغات را به صورت فیلم ویدئویی و انیمیشن توسط برد هوشمند دریافت می کردند در درک مطلب نسبت به گروه هایی که معنای لغات را فقط به صورت متنی یا فقط به صورت تصویری توسط برد هوشمند دریافت می کردند عملکرد بهتری داشتند؛ اما به صورت معنادار نبود. و در آخر هیچ تفاوت معناداری بین سه گروه آزمایش در درک و دریافت زبان آموزان از متون زبان انگلیسی از طریق برد هوشمند وجود نداشت.
    کلیدواژگان: درک متون زبان دوم، ارائه معنای لغات به صورت چندرسانه ای، برد هوشمند، کلاس زبان انگلیسی
  • رزانا شمس آبادی*، سعید کتابی صفحات 57-74
    تاکنون روند تهیه و تدوین مطالب اموزشی زبان از زوایای مختلفی بررسی گردیده است. برای مثال اهمیت تاثیر نگاه اجتماعی به طراحی و تدوین کتب آموزش زبان تاکید و بررسی شده است. هدف از نگارش این مقاله پرداختن به این مطلب است که ایا ایده تهیه و تدوین مطالب تا چه اندازه تحت تاثیر مک دونالدیزاسیون قرار گرفته است. مک دونالدیزاسیون در تهیه مواد آموزشی زبان را به عبارتی می توان این گونه تعریف کرد: تاثیرپذیری مطالب در واکنش به تغییرات اجتماعی و رابطه بین این تغییرات فراتر از سطح کلاس ارائه جزییات کامل در مورد شرایط کنونی ایران و عواقب به استعمار گرفتن مواد آموزشی زبان از دیگر اهداف این مقاله می باشد. برای پاسخگویی سوال مهم مطرح شده چگونگی رابطه مک دونالدیزاسیون و آموزش زبان سعی بر این بوده تا هر چه بیشتر تصویری واضح از شرایط مواد آموزشی و نحوه تدوین مواد آموزش زبان در ایران ارائه شود و اهمیت استانداردسازی ان که دغدغه بسیاری از اهالی این علم می باشد نشان داده شود. نتایج بررسی ها در این تحقیق حاکی از اهمیت حضور نوعی یکسان سازی مطالب در کلاس های آموزش زبان است. بررسی ها نشانگر این مطلب است که نقش معلم زبان به عنوان مصرف کننده مطالب در ایران نسبت به طراح مطالب در آموزش زبان ایران تاکید شده است. راه هایی همچون ارتقاء سطح کیفی معلمین و برگزاری کلاس ها و دوره ها و برنامه هایی برای پیشرفت هر چه بیشتر علمی انها نیز پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: مک دونالدیزاسیون، آموزش زبان انگلیسی، تهیه و تدوین مطالب درسی، استانداردسازی
  • الهه ستوده نما، فتانه ملکی جبلی صفحات 75-96
    این تحقیق تلاشی در فعال کردن دانش لغوی غیرفعال از طریق توجه دهی و بررسی تاثیر جمله نویسی به عنوان فعالیت پس توجه دهنده بر تقویت تاثیر توجه دهی است. چهل و دو دانشجوی زبان انگلیسی سطح متوسط به بالای بزرگسال خانم، در دو گروه هم سطح از یک دانشگاه سراسری انتخاب شدند. آنها در تحقیقی شرکت کردند که در آن توجه به کلماتی که تولید آنها به آسانی فهمیدن آنها نبود، از طریق علامت زدن آن کلمات در یک متن خواندن انجام شد. سپس، شرکت کنندگان در یک فرآیند 4 هفتگی جمله نویسی متراکم/ پراکنده شرکت کردند؛ شرکت کنندگان یک گروه هر هفته در طول 4 روز پی در پی در هر روز، یک جمله با یکی از 16 لغت توجه شده نوشتند و گروه دیگر این فرآیند را یک بار در هفته تجربه کردند، به گونه ای که آنها بدون هیچ وقفه زمانی، 4 جمله با 4 کلمه توجه شده نوشتند. نتایج نشان داد که ارائه فعالیت پس توجه دهنده بر ارتقاء دانش لغوی تولیدی هر دو گروه به طور معناداری تاثیرگذار است. تعامل بین عامل زمان و روش های یادگیری معنادار بود. همچنین، نتایج عملکرد گروه پراکنده بهتر از گروه متراکم بود، ولی این تفوق معنادار نبود.
    کلیدواژگان: متراکم، پراکنده، تکلیف پس توجه دهنده، جمله نویسی
  • محمدعلی ترابی* صفحات 97-110
    از دیدگاه زبانشناسی کاربردی یکی از مسایل بنیادی در برابر معلمین زبان، روش شناسان آموزشی زبان و برنامه نویسان درسی زبان آموزی این است که اصولا چه روند و مسیری در آموزش زبان خارجی یا زبان دوم کارآتر است: آموزش زبان برای کاربرد آن یا کاربرد زبان برای آموزش آن؟ بی تردید، برای این که گویشور زبان توانایی باشیم، معلومات و دانش در زمینه ساخت زبان و نظام و شیوه کارکرد آن امری است ضروری؛ ولی این دانش فی النفسه کافی نیست. به همین علت، در سال های اخیر گرایش و چرخشی ویژه از معلم و روش زبان آموزی به سوی خود زبان آموز صورت گرفته است. بدین ترتیب، در تعریف مولفه های توانش زبانی و مکانیزم ها و استراتژی های درگیر در فرآیند آموزش زبان تغییرات عمده ای صورت گرفته است. در مقاله حاضر، ماهیت و ویژگی های استراتژی های زبان آموزی یعنی ویژگی های شناختی، فراشناختی، زبانشناختی و جامعه شناختی زبان مورد توجه قرار گرفته اند؛ و نقش مهم و تعیین کننده استراتژی های فراشناختی در آموزش استراتژی های زبان آموزی مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: استراتژی آموزش زبان، استراتژی شناختی، استراتژی فراشناختی، استراتژی زبانشناختی، استراتژی جامعه شناختی زبان، آموزش بر پایه استراتژی ها
|
  • Mohammad Reza Anani Sarab*, Yahya Gordani Pages 1-18
    The present study investigated the use of L2 private speech by English foreign language (EFL) learners in regulating their mental activities. Thirty intermediate adult EFL learners took a test of solving challenging English riddles while their voices were being recorded. Following، instances of the produced private speech were analyzed in terms of form، content، and function. Numerous instances of reading aloud and repetition as well as self explanations and reviewing show how important they are in cognitive regulation of EFL learners. In addition، the results indicate the beneficial functions of private speech such as planning، managing the thought، self-orientation، motivating، and controlling anxiety among many others. The paper emphasizes the training of private speech and calls for patience in the face of silent periods produced by language learners.
    Keywords: cognitive regulation, private speech, foreign language, sociocultural theory
  • Ali Akbar Ansarin, Mahsa Mohammadpour Yaghiny Pages 19-36
    Investigating transfer of one’s pragmatic knowledge of first language to his second or foreign language has been one of the areas of interest for researchers. However، there are contradictory results even within the scarce studies which have addressed transferability. This study was an attempt to investigate perceived pragmatic transferability of L1 refusal strategies by Persian EFL learners. Specifically، the effect of degree of imposition of the context and eliciting act type on transferability rate was investigated. To this end، a DCT was developed with the help of 60 (male & female) Persian EFL learners. This DCT was then administered to 74 Persian EFL learners as the main participants of the study. The results showed the existence of the interactional effect of both degree of imposition and type of eliciting act on the learners’ transferability rate. This suggests that learners’ perception of the differences in conditions under which they refuse has an effect on their choices of the pragmatic aspects to be transferred to English.
    Keywords: Pragmatics, Transferability, Refusals, Transferability Rate, Degree of Imposition
  • Nasrin Shams, Azizollah Dabaghi Pages 37-56
    This study explores the effect of online annotations via Interactive White Boards (IWBs) on reading comprehension of Iranian EFL learners. To this aim، 60 students from a language institute were selected as homogeneous based on their performance on Oxford Placement Test (2014). Then، they were randomly assigned to 3 experimental groups of 20، and subsequently exposed to the research treatment after taking a pre-test of reading comprehension. The experimental groups received the L2 texts on IWB screen for comprehension and، at the same time، received the online annotations (auditory، pictorial، and video) attached to the target words. During the session of instruction، the participants read the texts through IWB for comprehension while consulting the annotations attached to the target words. Then، they were tested on their reading comprehension through an immediate post-test in order to measure the effect of instruction on reading comprehension immediately. The results of one-way ANOVA analysis of the data indicated that pictorial annotation group comprehended the L2 texts significantly better than the auditory annotation group. The results also revealed that video annotation group significantly outperformed the other two groups in L2 reading comprehension، confirming the Dual-coding Theory (Paivio، 1971، 1990). The findings of this study may have important implications for foreign language syllabus designers and instructors as well.
    Keywords: online annotations, Interactive White Board, reading comprehension, EFL classroom
  • Rozana Shamsabadi*, Saeed Ketabi Pages 57-74
    The development of materials for language teaching has been retraced from different perspectives. For example، some have identified influences of a social view on designing course books and compiling materials for language classes. The purpose of this article is to focus on the specific case of ELT material، its design and priorities in the context of Iran. This article also offers a detailed analysis of the contemporary condition of Iranian context and the consequences of materials colonization in English language teaching courses. In addressing the question of “How McDonaldization is attributed to language teaching”، it is attempted to broaden the understanding of the condition of English teaching classrooms in different private language institutes and universities of Iran and show how the framework of standardization of materials is regarded as the main concern of the present educators of Iran’s context of English language teaching. Finally، the idea that uniformity of materials is an integral part of our classes is presented. Reviewing some scholars’ ideas about standardization of materials in our EFL context، the way teachers are pictured with their roles as experimenters rather than the mere designers of the detailed instructions is also highlighted. Meanwhile، increasing the amount and quality of teacher development programs and not disregarding the role of teachers would be practically useful recommendations for those involved in the process of EFL teaching in Iran.
    Keywords: McDonaldization, English Language Teaching, Material Design, Standardization
  • Elaheh Sotoudehnama, Fattane Maleki Jebelli Pages 75-96
    The purpose of the study was to activate the passive lexical knowledge through noticing and to investigate the effect of sentence writing as the post task of noticing activity on strengthening the effect of noticing. Forty-two Iranian female adult upper-intermediate English students of a state university in 2 homogenous groups participated in noticing the lexical items whose production were not as easy as their comprehension through highlighting them in a reading passage. Then، the participants were involved in a four-week process of massed/distributed sentence writing; every week the participants of one group wrote one sentencewith one of the 16 noticed wordseach day during 4 consequent days، and the other group experienced this process once a week in which they wrote 4 sentences with the 4 noticed words without time interval. As the results indicated، presenting the post task was significantly effective in promoting the productive lexical knowledge of both groups. The interaction between the time factor and the methods of learning was significant. Also، the distributed group outperformed the massed group، but not significantly.
    Keywords: Massed, Distributed, Post task of noticing, Sentence writing
  • Mohammad Ali Torabi* Pages 97-110
    From applied linguistic point of view، the fundamental question facing the language teachers، methodologists and course designers is which procedure is more effective in FL/SL: learning to use or using to learn? Definitely، in order to be a competent language user، knowledge of language system is necessary، but it is not sufficient to be a successful language user. That is why there was a gradual shift of attention from the teacher and method towards the language learner. Thus، there were changes in the conceptualizations of language competence and the mechanisms and strategies involved in the process of language learning. In this paper، the nature and specifications of language learning strategies، i. e.، cognitive، metacognitive، linguistic and sociolinguistic strategies have been discussed; and the crucial role of metacognitive strategies has been emphasized in strategy-based instruction.
    Keywords: language learning strategy, cognitive strategy, metacognitive strategy, linguistic strategy, sociolinguistic strategy, strategy, based instruction