فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:7 Issue: 15, Spring-Summer 2015

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:7 Issue: 15, Spring-Summer 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حامد بابایی شلمانی*، سید آیت الله رزمجو صفحات 1-41
    تحقیق حاضر به بررسی اثرات دو نوع از انواع حاشیه نویسی تعاریف واژگان بر درک مطلب خواندن در میان دانشجویانی که در سطح متوسطی از مهارت زبانی هستند پرداخته است.بدین منظور، دو گروه آزمایشی مورد مطالعه به خواندن 10 متن آکادمیک تحت شرایط مختلف مبادرت ورزیدند. یکی از گروه ها، هنگام خواندن متن چندرسانه ای کامپیوتری، از تعاریف متنی که با اشاره گر ماوس بر صفحه نمایش ظاهر می شد استفاده کرد. گروه دیگر، هنگام خواندن متون، از تعاریف ترکیبی(متن و تصویر) که به آشکارسازی معانی کلید واژگان کمک می کرد بهره جست. گروه کنترل، در مقابل،از هیچ نوع حاشیه نویسی استفاده نکرد و تنها بر متد حدس زدن تکیه کرد. نتایج تحقیق نشان داد که گروه آزمایشی که از حاشیه نویسی ترکیبی استفاده کرده بود میانگین بالاتری را نسبت به دو گروه دیگر در آزمون درک مطلب کسب نمود. در عین حال، گروهی که از تعاریف متنی استفاده کرده بود نسبت به گروه کنترل میانگین بالاتری اخذ کرد. یک توجیه آن است که به احتمال زیاد حاشیه نویسی ترکیبی تعاریف واژگان در آشکارسازی بهتر و موثرتر واژگان کلیدی متن خواندن کمک بیشتری می کند که در نتیجه آن درک مطلب به نحو عمیق تری صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: حاشیه نویسی ترکیبی، ثبت دوگانه واژگان، درک مطلب خواندن، فراگیری زبان بوسیله فن آوری کامپیوتری، حاشیه نویسی تعاریف واژگان
  • محمد خطیب*، خدیجه لطفی صفحات 43-67
    با وجود اینکه تعداد بسیاری از تحقیقات در مورد مسایل منظورشناختی در کل و به صورت اختصاصی تر در مورد موضوعرعایت ادب صورت گرفته است، موضوع عدم رعایت ادب بسیار نادیده گرفته شده است. در این تحقیق از شرکت کنندگان درخواست شده که به نسخه های فارسی و انگلیسی یک پرسشنامه کتبی تکمیل گفتگو (WDCT) پاسخ دهند. پاسخ های جمع آوری شده به منظور تجزیه و تحلیل رابطه میان عدم رعایت ادب و قدرت بررسی شدند. بعلاوه پاسخ های پرسشنامه فارسی با پاسخ های معادل انگلیسی آن مقایسه شدند تا تفاوت آنها از نظر رابطه میان عدم رعایت ادب و قدرت بررسی گردد.نتایج حاصله بر اساس تعداد موارد عدم رعایت ادب نشان داد که علیرغم وجود رابطه ای مستقیم میان عدم رعایت ادب و قدرت در داده های زبان فارسی، هیچ رابطه ای در پاسخ های جمع آوری شده به زبان انگلیسی مشاهده نشد. از نظر رابطه میان عدم رعایت ادب و قدرت تفاوت معناداری میان داده های زبان فارسی و انگلیسی مشاهده شد. می توان نتیجه گرفت که زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان دوم، علیرغم آگاهی از رابطه میان عدم رعایت ادب و قدرت در زبان اول خود، دانش کافی در مورد این ارتباط در زبان دوم خود ندارند.
    کلیدواژگان: عدم رعایت ادب، قدرت - منظورشناسی بین زبانی
  • سیما مدیرخامنه* صفحات 69-91
    باورهای معلمان در طول زندگیشان تحت تاثیرعوامل مختلف شکل می گیرد. بنابراین،آگاهی از افکار و عقاید معلمان در خصوص زندگی وشرایط کاریشان کمک شایانی به درک صحیح ما از تعریف واقعی معلمان در یک محیط فرهنگی و اجتماعی بخصوص می کند. هدف این مطالعه موردی، بررسی زندگی شخصی و کاری شش معلم زبان انگلیسی در مدارس دولتی و موسسات خصوصی زبان به منظورارائه تصویر صحیحی از باورها و تجربیات معلمان بر فرآیند یادگیری زبان دومشان، تجربیات تدریس، انتظارات و شرایط کنونی آنها، و تلاشهایشان برای ایجاد نوآوری در روش هایتدریس شانمی باشد. بدین منظور هدف، مصاحبه ها و مشاهدات مکرر به مدت یک سال برای جمع آوری اطلاعات لازم انجام شده و سپس توسط شیوه مقوله بندی معنایی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن بود که بیشتر معلمان چه در مدارس دولتی ویا موسسات خصوصی زبان از شرایط کاری و زندگی خود راضی نبودند. همچنین آنها با عوامل ناامید و دلسردکننده بسیاری، همچون نداشتن امنیت شغلی، شغل دائمی، تعادل میان کار و زندگی، بیمه و در عین حال، داشتن حجم کاری بالا، حقوق کم، محیط کاری پر استرس، شغل یکنواختو راکد، محیط کاری خسته کننده، محدودیت در نوآوری، مشکلات در ادامه تحصیل،و دوره های آموزشی غیرعلمی، ناشی شده از سیاست های داخلی و خارجی مسئولان، روبرو بودند. امید است با بها دادن به صحبت های معلمان زبان انگلیسی، موقعیت و وضعیت حقیقی آنها در جامعه کنونی آشکار گشته و به دنبال آن شاهد برطرف شدن برخی از نیازها و انتظاراتشان باشیم.
    کلیدواژگان: معلمان زبان غیربومی، زندگینامه معلمان، مقوله بندی معنایی
  • مصطفی پورحاجی، سید محمد علوی صفحات 93-123
    هدف مطالعه ی حاضر افزایش آگاهی در زمینه ی ساختار تعامل در کلاسهای زبان بیگانه ی انگلیسی است. با استفاده از چارچوب متدولوژیکی گفتمانکاوی، تعاملات کلاسی پنجاه و دو معلم به مدت سه ساعت ضبط و جمع آوری گردید تا بافت های تعاملیبر اساس اهداف آموزشی در توالی نوبت ها شناسایی شوند. سپس با تلفیق روش گفتمان کاوی با روش های کمی، توزیع بافت های تعاملی و تاثیر عوامل محیطی، شامل توانش زبانی شاگردان و تربیت (آموزش) معلمین، مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل گفتمان کاوانه ی اطلاعات تحریری، چهار بافت تعاملی، شامل بافت هایی با محوریت ساختار، معنا، مهارت، و مدیریت، مورد شناسایی قرار گرفت. بررسی توزیع بافت ها نشان داد که بخش عمده ای از تعاملات کلاسی با محوریت ساختار و مهارت های زبانی شکل می گیرند. در حالی که بافت معنامحور کمترین سهم را در تعاملات کلاسی دارد. تحلیل واریانس چند متغیره یدوسویه نشان داد که توزیع تمامیبافت های شناسایی شده تحت تاثیر سطح توانش زبانی شاگردان می باشد. اما آموزش معلمین تنها بر توزیع بافت ها با محوریت ساختار و مدیریت موثرند. یافته هایمطالعه ی حاضر توجه معلمین و مربیان تربیت معلم را به لزوم اصلاحات در وضعیت کنونی تعاملات کلاسی سوق می دهد.
    کلیدواژگان: تعاملات کلاسی، گفتمان کاوی، عوامل محیطی، بافت های تعاملی
  • سیدمحمدعلی سوزنده فر، رحمان صحراگرد صفحات 125-156
    تحقیق حاضر نظریه ویگاتسکی در مورد حوزه رشد تقریبی و استعاره وی در مورد کمک تدریجی و مبانی هویت اجتماعی فرهنگی نورتون را به عنوان اساس نظری استفاده می کند. این تحقیق به بررسی دقیق مکانیسم های کمکی اجتماعی فرهنگی اتخاذ شده در مشارکت های بین دانشجویی و دانشجو و معلم می پردازد. این بررسی تغییرات رفتاری فرهنگی اجتماعی زبان آموزان و همچنین چگونگی شکل گیری هویت اجتماعی فرهنگی آنان از طریق مشارکت در نگارش راهنمایی شده را مورد مطالعه قرار می دهد. برای این منظور معیار درجه بندیلیدز برای تعیین دقیق گفتمان های کمک کننده به هویت فرهنگی اجتماعی استفاده شده است. این گفتمان ها بین 32 دانشجوی سال دوم زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه شیراز صورت گرفته است که در نگارش گروهی مشارکت کرده اند. تحلیل گفتمان کمکی صورت گرفته در این مشارکت ها اطلاعات مفیدی را در رابطه با چگونکیشکل گیری هویت اجتماعی فرهنگیزبان آموزان آشکار می سازد. نتایج این تحقیق به طور ویژه حاکی از آن است که گفتمان های صورت گرفته بین زبان آموزان و معلم که ازابزارهای زبانی بهره برده انداساسی ترین نقش را در شکل گیری هویتی جدید و رسیدن به استقلال یعنی تکامل هویت اجتماعی فرهنگی ایفامی کند که برخی از این ابزارها عبارتند از: رفتارهای عمدی و هدفمند، توجه مشترک، مشارکت عاطفی، چرخ ارتباطی، واکنش وابسته، رفتار میان-فردی، و استفاده از زبان اول در تکالیف نگارشی مشترک.
    کلیدواژگان: هویت، هویت اجتماعی فرهنگی، کار گروهی، نوشتار، کمک تدریجی، حوزه رشد تقریبی
  • الهام یزدان مهر، رامین اکبری صفحات 157-180
    هدف از مقاله حاضر بررسی توانش شناختی مدرسین متخصص زبان انگلیسی می باشد که برای نخستین بار به عنوان بخشی از جدیدترین مدل تحت پژوهش راجع به تعریف تخصص در آموزش زبان انگلیسی در حیطه زبان شناسی کاربردی مطرح است. بدین منظور، تحقیقات پیشین در این زمینه مطالعه گردید که ماحصل آن استخراج ده تم شناختی بود که سپس از طریق مصاحبه هایی که با صاحب نظران این رشته انجام گرفت مورد بررسی بیشتر واقع شد. مصاحبه شونده ها شامل اساتید دانشگاه در رشته زبان انگلیسی، تعلیم دهندگان معلمین زبان و نیز مدرسین برجسته زبان انگلیسی در ایران بودند. ده تم استخراج شده مورد تایید ایشان واقع شد که در نهایت شامل موارد ذیل هستند: سرعت در شناخت الگوها، توجه گزینشی، دیدگاه کلی نگر، حافظه برتر، سرعت در کدگزاری اطلاعات، قدرت پیش بینی، نگرش به نقش معلم، آگاهی از موقعیت-محور بودن رویدادهای کلاسی، آگاهی از سطح دانش، و برقراری ارتباط بین دانش پیشین و دانش جدید. در این مقاله هر یک از تم ها به همراه گزیده ای از سابقه تحقیقات پیشین و توصیفاتی از نظرات مصاحبه شوندگان به تفصیل آمده است. هم چنین بر این نکته تاکید شده است که ویژگی های شناختی مدرسین متخصص تنها یک بعد از چند بعد مدل توصیفی تخصص در آموزش زبان انگلیسی می باشد که در یک رساله تکمیلی دوره دکتری تخصصی این رشته در حال تدوین می باشد.
    کلیدواژگان: تخصص معلم، آموزش زبان انگلیسی، شناخت، توانش شناختی
|
  • Hamed Babaieshalmani*, Seyyed Ayatollah Razmjoo Pages 1-41
    This study compared the effects of two annotation modalities on the reading comprehension of Iranian intermediate level EFL learners. The two experimental groups under study received treatment on 10 academic L2 reading passages under one of two conditions: One group received treatment on key words in the reading passages through a multimedia environment providing textual annotations. The second group received treatment under a similar environment but received compound glosses. The control group، however، received no treatment and was encouraged to use contextual guessing. The findings revealed that the experimental group who received treatment through compound glosses outperformed the other two groups on the comprehension test، and the group who used textual annotations obtained a higher mean on the post-test than the control group. One explanation is that compound glosses might help learners better decipher the meanings of key words in L2 passages، thus contributing to their deeper understanding of the texts.
    Keywords: Compound gloss, Dual Coding Theory, Reading comprehension, Technology, Enhanced Language Learning, vocabulary annotation
  • Mohammad Khatib*, Khadijeh Lotfi Pages 43-67
    Although studies on pragmatics in general and politeness in particular abound in the literature، impoliteness has been largely ignored. In the present study، participants filled out either the Persian or English version of a discourse completion test (DCT). The researchers analyzed collected answers to discover the relationship between impoliteness and power. Furthermore، the researchers compared responses to the Persian version with responses to the English version to see if they diverge regarding the relationship between impoliteness and power. According to the number of impoliteness strategies used، the results show that though there is a positive relationship between impoliteness and power in Persian، there is no relationship in English responses. In comparing the mentioned relationship in two languages، there is a significant difference between them. This led to the conclusion that the learners did not realize the relationship between impoliteness and power in English، whereas in answering the Persian DCT their answers showed the recognition of that relationship.
    Keywords: impoliteness, power, interlanguage pragmatics
  • Sima Modirkhameneh* Pages 69-91
    Teachers are the most important players of every educational system in different societies; accordingly، understanding their personal reflections may help us gain valuable insights into what it means to be a teacher in a specific cultural and social context. The purpose of this case study was to investigate the life and career of 6 non-native English speaking teachers in state educational systems and private institutes in Iran so that a clear image of EFL teacher’s perceptions on their own language learning، teaching experiences، current conditions and expectations، and their possible attempts to innovate in their classrooms would be obtained. By conducting a series of repeated interviews and observations within the period of one year، the researcher collected the required data and examined them through the process of meaning categorization. The outcomes suggested that most teachers either in state or private schools were not satisfied with their current living status or working conditions. Moreover، they were struggling with lots of de-motivating factors in their career and life due to some external and internal policies imposed by authorities. It is discussed that by giving voice to EFL teachers in Iran، their real status would be revealed and، consequently، some improvements would be made towards their essential needs and expectations.
    Keywords: English language teaching, Non, native speaking teachers, Teacher's life histories, Life stories
  • Mostafa Pourhaji, Seyed Mohammad Alavi Pages 93-123
    This study aims at empirically furthering awareness of the organization of interaction in EFL classes. Informed by the methodological framework of conversation analysis، it draws upon a corpus of 52 three-hour naturally-occurring classroom interaction to identify classroom interactional contexts based on the structuring of the pedagogic goals in turn-taking sequences. Conversation analytic procedures were then paired with quantitative procedures to explore the distribution of the identified contexts within the macro-context of classroom discourse and to investigate the effect of interaction-external factors، i. e.، teachers’ training and learners’ levels of language proficiency، on the distribution of the identified contexts. Analyses of extracts from the transcribed data led to the emergence of four interactional contexts: form-oriented، meaning-oriented، skill-oriented، and management-oriented. As to their distribution، form-oriented and skill-oriented contexts were found to be constitutive of the bulk of interaction، with meaning-oriented context comprising the smallest proportion. A two-way multivariate analysis of variance revealed that the distribution of all identified contexts was significantly affected by learners’ levels of language proficiency. Teachers’ training had a significant main effect on just form-oriented and management-oriented contexts. The findings of this study draw teachers and teacher educators’ attention to the necessity of a change in the status quo of EFL classroom interaction.
    Keywords: classroom interaction, conversation analysis, contextual factors, interactional contexts
  • Seyyed Mohammad, Ali Soozandehfar, Rahman Sahragard Pages 125-156
    This investigation postulatesVygotsky’s (1978) concept of zone of proximal development (ZPD) and his related “scaffolding” metaphor as well as Norton’s (2006) principles of sociocultural identity as its theoretical foundation. Thisresearchintends to scrutinizethe socioculturally-oriented mediationalmechanisms utilized in student-student and student-teacher collaborationsin an Iranian EFL writing class. Such scrutinyis to reveal the learners’sociocultural change in behavior، and how their sociocultural identity is scaffolded and developed through collaborative negotiation in writing. For this purpose، Lidz''s Rating Scale (1991) was adopted to delve into the sociocultural-identity-conducive interactions produced by 32 sophomoresof English Language and Literature at Shiraz University as they collaborated in writing. The analysis of such scaffolding-mediated discourse provides useful insights into the nature of the learners’ sociocultural identity development. Particularly، the results provide evidence that dialogic exchangesthrough linguistic meanson the part of peers and the teacher include some behaviors such as intentionality، joint regard، affective involvement، communicative ratchet، contingent responsivity، intersubjectivity، and L1 use in collaborative writing taskswhich playthe most significant role in establishing new identities and gaining self-regulation، i. e. developing sociocultural identity.
    Keywords: identity, sociocultural identity, collaboration, writing, scaffolding, ZPD