فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:10 Issue: 21, Spring-summer 2018

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:10 Issue: 21, Spring-summer 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/04/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد علوی، فاطمه رنجبران * صفحات 1-31
    یکی از موضوعات حائز اهمیت در تجزیه و تحلیل تشخیصی شناختی فقدان مطالعاتی در زمینه ایجاد آزمون های تشخیصی به منظور پیشبرد اهداف تشخیصی شناختی است. طی سالهای اخیر مطالعات در زمینه آزمون سازی و اعتباربخشی به آزمون سمت و سویی دیگر پیدا کرده و محققین در تلاش هستند تا نتایج آزمون را به صورت کاربردی تر برای دانشجو و معلمان فراهم کنند. منظور از کاربردی کردن نتایج آزمون ارائه نتایج فراتر از نمره میانگین یا رتبه بندی کلی همانند آزمون های کلاسی یا کنکور سازمان سنجش در ایران و تافل و آیلتس در سطح بین المللی است تا دانشجو بتواند به وضعیت درسی خود بهبود بخشد. در این مطالعه یک آزمون خواندن و درک مفاهیم شامل بیست سوال بر اساس چهارچوب شناختی طراحی شده است. به همین منظور ابتدا یک لیست از مهارت های لازم برای پاسخ دهی به هر سوال فراهم و سپس یک کیو ماتریس برای شناسایی رابطه بین هر سوال و مهارت های مورد نیاز ساخته شده است. سپس هفت متخصص در زمینه آزمون سازی مهارت های لازم برای پاسخ به این سوالات را مشخص کردند تا بر اساس نتایج به دست آمده کیو ماتریس تصحیح گردد. در نهایت این آزمون برای تشخیص نقاط قوت و ضعف 1986 دانشجو در کلاس های زبان عمومی دانشگاه تهران برگزار شد. برای تجزیه و تحلیل تشخیصی شناختی آزمون از مدل فیوژن استفاده شد. این روش در واقع یک مرحله فراتر از ارائه پاسخ های درست و غلط است و مشخص کردن تعداد مهارت هایی است که در هر سوال آزمون به کار رفته است. نتایج این مطالعه می تواند برای معلمان در طراحی برنامه درسی و انتخاب منابع متناسب با نقاط قوت و ضعف دانشجوها مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: مهارت ها، تجزیه تحلیل تشخیصی شناختی، مدل فیوژن، کیو ماتریس
  • محمد امیریوسفی *، ریحانه ساسانی نژاد، زهرا امیریان صفحات 33-57
    هدف از انجام این پژوهش، مقایسه فارسی زبانان، انگلیسی زبانان و فراگیران ایرانی زبان انگلیسی در استفاده از راهکارهای مودبانه مدیریت رابطه (مدیریت وجهه، مدیریت حقوق اجتماعی و التزام ها و مدیریت هدف تعاملات) مورد استفاده در کنش گفتار شکایت می باشد. در این تحقیق ، 90 شرکت کننده که شامل30 نفر فارسی زبان، 30 نفر دانشجوی ایرانی رشته زبان انگلیسی و 30 نفر انگلیسی زبان می باشند شرکت نمودند و از آنها درخواست گردید تا در نقش مشتری فرم DCT را در چهار موقعیت مختلف کامل نمایند. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از راهکارهای مدیریت رابطه جهان شمول بوده و توسط هر سه گروه شرکت کننده مورد استفاده قرار گرفت هر چند میزان استفاده در فرهنگ های مختلف متفاوت است؛ استفاده از این راهکارها می تواند تحت تاثیر عوامل فرهنگی-اجتماعی قرار گیرد. همچنین نتایج نشان داد که توانش زبانی-اجتماعی زبان آموزان ایرانی در بعضی جهات متفاوت با توانش زبانی-اجتماعی انگلیسی زبانان می باشد. توانش زبانی-اجتماعی دارای مراحل رشد می باشد که در هر یک از این مراحل و تا قبل از رسیدن به توانشی مشابه به توانش انگلیسی زبانان، زبان آموزان گاهی از اصول و الگوهای زبان مادری خود استفاده می نمایند و یا ساختارها را بر اساس اطلاعات در دسترس به کار می برند و سپس از طریق بازخورد دریافتی، توانش خود را جهت دهی می نمایند. لذا مدرسان جهت کمک به زبان آموزان برای طی کردن هر چه بهتر این مراحل، باید فعالیت هایی را طراحی نمایند که با انجام آنها زبان آموزان با اصول ارتباطی در زبان انگلیسی آشنا شوند.
    کلیدواژگان: گفتار شکایت، مدل اسپنسر اوتی، مدیریت وجهه، مدیریت حقوق اجتماعی و التزام، مدیریت هدف تعاملات
  • پرویز بیرجندی، سروناز خطیب * صفحات 59-82
    هدف این تحقیق آزمودن کارایی استفاده از متون ادبی در ارتقاء توانش ارتباط بینافرهنگی و آگاهی و فهم بینافرهنگی در محیط های آموزش زبان بود. شرکت کنندگان در این تحقیق 50 دانشجوی ایرانی ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی بودند - 20 مرد و 30 زن- که سن آنها در بازه 19 تا 24 قرار می گرفت. این گروه به خواندن و بحث در مورد متون ادبی پرداختند و در مورد موضوعات و محتوای آنها به بحث نشستند. 9 داستان کوتاه انگلیسی و 2 داستان کوتاه فارسی به همراه 6 فیلم آمریکایی و 2 فیلم ایرانی مواد درسی این تحقیق را تشکیل دادند. موضوعاتی که در داستان ها و فیلم ها به آن پرداخته شده بود عبارت بود از تبعیض نژادی. طبقه اجتماعی. نقش جنسیت و اقلیت های قومی. بر اساس چارچوب پیشنهادی بایرام (1997) از دانش بینافرهنگی این مولفه در دانش آموزان طی 14 هفته بررسی شد. تحلیل محتوای متنی تکالیف نوشتاری آنها بیانگر سودمندی متون و تمرین ها در مشارکت در بحث ها و اندیشیدن به مسایل بینافرهنگی بود.
    کلیدواژگان: توانش ارتباطی، محیط های EFL، پاسخ فرهنگی، تفکر انتقادی
  • راضیه فاطمی*، سوسن قهرمانی قاجار، شهلا بختیاری صفحات 83-104
    از آنجا که در آموزش زبان انگلیسی منحصرا از ایده ها، تئوری ها و شیوه های غربی استفاده می شود و ارزشهای اسلامی در محتوای آموزشی انگلیسی به حاشیه رفته است، بحث ها و چالش هایی از سوی محققان مسلمان رشته آموزش زبان مطرح شده است. تحقیق حاضر با رویکردی تاریخی به توصیف و تحلیل مباحث تئوری آموزش زبان و تربیت اسلامی می پردازد به این امید که راهی برای مطالعه بیشتر تربیت اسلامی در تئوری و عمل آموزش زبان باز کند. همچنین، تحقیق حاضر، محققان مسلمان آموزش زبان انگلیسی را به بازبینی و بازطراحی رشته تحصیلی بر مبنای دیدگاه ها و روش ها و تئوری های تربیت اسلامی فرا می خواند. بنابراین، در مرحله اول به بررسی ریشه های ما که تربیت اسلامی منجر به شکوفایی تمدن اسلامی شده پرداخته می شود. در مرحله دوم دوران استعمار که مسلمانان از ریشه هایشان فاصله گرفتند و آموزش های غربی برتری خود را به مسلمانان تحمیل کرد مورد بررسی قرار می گیرد. و در نهایت جنبش های روشنگرانه ای که بازگشت به خویشتن در آموزش به صورت اعم و در زبان انگلیسی به صورت اخص را درخواست دارند، بررسی و مطالعه می شود. امید است که مطالعه حاضر، راه را برای استفاده از تربیت اسلامی در آموزش زبان هموار سازد.
    کلیدواژگان: جنبش های روشنگرانه، آموزش زبان انگلیسی، تربیت اسلامی، محققان مسلمان آموزش زبان انگلیسی
  • یاسر حدیدی * صفحات 105-116
    نقش و تاثیرات تغییرها در چیدمان جمله روی دریافت متن و پردازش آن، و رابطه های بین این موارد، یک حوزه مستقل و بزرگ را تشکیل می دهد. اکنون این باور وجود دارد که تغییراتی این چنین در جمله نتایجی متفاوت از لحاظ روان شناسی زبان و کلام برای دریافت متن زبان آموز دارند که در انواع متون خود را به اشکال متفاوت نشان می دهند. مطالعه حاضر به طور اجمالی سعی دارد تا تفاوت های بین دو رمان متفاوت را از لحاظ پیچیدگی گروه اسمی بررسی کند. در هر رمان ده گروه اسمی که پیچیده ترین گروه های اسمی آن رمان ها بودند بررسی شدند. یافته ها نشان داد که بین این دو رمان قرن نوزدهی و قرن بیست و یکمی تفاوت چندانی از لحاظ سایز گروه اسمی و طول و تعداد کلمه در آنها وجود ندارد. بنابراین، پیچیدگی بیشتر و مشکل بودن بیشتر در دریافت و پردازش جملات در رمان های قرن نوزدهم می تواند اینگونه توضیح داده شود که رمان های این قرن تمایل دارند که از جملات و عبارات قیدی بعد از اسم استفاده کنند که از لحاظ مقام گرامری از نوع تغییر یافته هستند و به طور متناوب و کشویی و سلسله مراتبی داخل نقش های دیگر گرامری هستند، و همچنین از تکه های فعلی/ قیدی همزمان به عنوان قید پسااسمی به طور زیاد استفاده می کنند. این نیاز وجود دارد که نگاهی تحقیقی بیشتری شود به مشکل بودن پردازش متنی که متون متفاوت ادبی برای یادگیرندگان به همراه دارند. اکنون هم در مطالعات فراگیری زبان دوم، دریافت، تحلیل و تعبیر کامل نقش های جمله ای نقش برجسته ای در فراگیری و تدریس قدرت نوشتاری پیشرفته و طبیعی برای یادگیرندگان دارند.
    کلیدواژگان: چیدمان جمله، تلاش پردازشی، پیچیدگی، گروه های اسمی، لایه های کشویی جمله ای، قیدهای پسااسمی
  • سعید کتابی*، احسان علیجانیان، احمد معین زاده صفحات 117-136
    استفاده از صحبت خصوصی نقش کلیدی در زنجیره یادگیری زبان دارد. بعنوان یک شیوه ارزشمند در مطالعه صحبت دانشجویان در حین تعاملات، بخش های زبان محور بخش هایی از گفتگو می باشند که زبان آموز درباره مشکلی زبانی که در حال انجام تکلیف مواجه شده است به گفتگو می پردازد. مطالعه حاضر به بررسی نقش صحبت خصوصی که توسط فراگیران زبان انگلیسی سطح متوسطه در ایران در طی تکمیل دیکتوگلاس بیان می شود پرداخته است. برای این منظور 12 زبان آموز خانم انتخاب شدند و از آنها در طی کامل کردن دیکتوگلاس خواسته شد تا در مورد یک لغت با یکدیگر صحبت کنند. این تعاملات ضبط و سپس از بخش های واژه زبان محور آنها رونوشت تهیه شد. به منظور بررسی صحبت خصوصی استفاده شده در تعاملات، داده ها برای فرم ها و محتواهای مختلف صحبت خصوصی کدگذاری و عملکرد آنها مشخص شد. نتایج حاکی از آن است که صحبت خصوصی بیشتر برای خودتنظیمی و به دست آوردن تسلط بر تکلیف استفاده می شود. این مطالعه با روشن کردن چگونگی استفاده از زبان دوم در تعاملات، کاربردهایی برای اساتید و محققین دارد.
    کلیدواژگان: صحبت خصوصی، دیکتوگلاس، بخش های زبان محور، خودتنظیمی
  • رضا خانی *، فیان قاسمی صفحات 137-160
    مطالعه پیشینه تحقیق نشان داد که هیچ مدل معتبری که تا چه اندازه معلمان دانش آموزان خود را از نظر عاطفی در کلاس های آموزش زبان انگلیسی حمایت می کنند بسنجد یافت نشد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف توسعه و اعتبارسنجی یک مقیاس حمایت عاطفی معلم در یک کلاس زبان انگلیسی در ایران، بر این موضوع استوار است. اجزای اصلی مقیاس بر اساس چارچوب نظری(Hamre & Pianta, 2007) مشخص شده است تعداد زیادی از آیتم ها عمدتا براساس تعاریف عملیاتی هر مولفه ساخته شده اند. پس از بررسی آیتم ها توسط گروهی از کارشناسان، پرسشنامه توسط 324 معلم زبان انگلیسی مورد آزمایش قرار گرفت. در نهایت، محققان اعتبار پرسشنامه را از طریق تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی ارزیابی کردند. نتایج پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ 0.833 برآورد شد. 17 ایتم از تجزیه و تحلیل حذف شده اند که منجر به شناسایی 4 عامل در تحلیل عاملی اکتشافی شد. این مدل با استفاده از AMOS 22 مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین نشان داد که مدل متناسب با داده ها است. مطالعه حاضر در زمینه آموزش زبان انگلیسی از طریق طراحی و اعتبارسنجی ابزار جدید برای ارزیابی حمایت عاطفی معلمان در کلاس های آموزش زبان انگلیسی کمک می کند. محققان و سایر متخصصانی که در تدریس زبان انگلیسی مشغول به فعالیت هستند، می توانند میزان حمایت عاطفی معلمان از دانش آموزان را با استفاده از این ابزار آموزشی در زمینه آموزش زبان انگلیسی مشابه مورد سنجش قرار دهند. آنها همچنین نیاز دارند که معلمان را تشویق کنند تا مهارت های عاطفی خود را با شرکت در دوره های آموزش معلم بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: مقیاس حمایت عاطفی، معلمان زبان انگلیسی، رویکرد مدل سازی و معادلات ساختاری، روایی، پایابی
  • مهدی رجایی نیا، غلامرضا کیانی*، رامین اکبری صفحات 161-183
    آموزش معلمان نقش مهمی را در تحول هر سیستم آموزشی ایفا می کند. در نتیجه، آموزش پیش از خدمت معلمان در نظام های آموزشی سراسر جهان مورد توجه خاصی قرار گرفته است. در ایران، در سال های گذشته فرآیند آموزش معلمان به درستی انجام نگرفته است و پس از فارغ التحصیلی، معلمان بدون اینکه صلاحیت های موردنیاز را کسب کرده باشند راهی کلاس می شوند. از این رو، تحقیق حاضر بنا دارد به بررسی مقایسه ای آموزش معلمان در ایران و چهار کشور دیگر بپردازد تا بتواند موضوعات کاربردی و درسهای سازنده ای را از تجربیات این کشورها به دست آورد. برای اینکار، شرایط استخدامی، آموزش حرفه ای و ارزشیابی معلمان زبان انگلیسی و دوره کاروزی در کشور ایران، آلمان، آمریکا، ژاپن و سنگاپور مورد مطالعه قرار گرفتند. در این راستا، اسناد و گزارش های چاپ شده توسط سازمان های دولتی و بین المللی و ادبیات مربوط به این کشورها مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که تشابهات زیادی بین پنج کشور در شرایط استخدامی وجود دارد. علاوه براین، به نظر می رسد آلمان و ایالات متحده نظام آموزش معلمان غنی تر و فرهیخته تری نسبت به سایر کشورها طراحی کرده اند. همچنین، نتایج حاکی از این هستند که سیستم آموزش معلمان در ایران سعی کرده است که همگام با پیشرفت های روز و کشورهای پیشرو در آموزش معلمان پیش برود و به میزان قابل قبولی در این زمینه موفق بوده است. بااین وجود، اگر ایران می خواهد که کلاسهای انگلیسی موثرتری داشته باشد، می بایست دوره های کارورزی منسجم تر و هدفمندتری را برنامه ریزی کند.
    کلیدواژگان: آموزش پیش از خدمت معلمان انگلیسی، آموزش معلمان، دوره کارورزی، ارزشیابی پیش از خدمت معلمان
  • آیت الله رزمجو *، زهرا منتصری صفحات 185-204
    زبان و گفته های کلیشه ای و زنجیره های فرمول وار به عنوان مشخصه اصلی زبان واقعی، موضوعی است که در دهه های اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو نوع متن خواندن گسترده، یعنی متون انطباقی و متون اصلی، بر پیشرفت دانش دسته های واژگانی زبان آموزان زبان انگلیسی است. برای این منظور، 20 دانش آموز سطح متوسط برای شرکت در یک آزمایش سری های زمانی انتخاب شدند، که یک کلاس متون انطباقی درجه بندی شده را به عنوان پروژه خواندن گسترده دریافت کرد، در حالی که فراگیران کلاس دیگر متون اصلی نویسندگان بومی را دریافت کردند. فراگیران ملزم به خواندن متون انتخاب شده و نوشتن خلاصه آنها بودند، که از این داده ها فراوانی و درصد دسته های واژگانی استخراج شد. نتایج فراوانی و آزمون تی نشان داد که فراگیرانی که از متون انطباقی استفاده می کردند در پیشرفت دسته های واژگانی موفق تر بودند. در حالی که بررسی داده های گروه دیگر نشان داد که این گروه هر چند از لحاظ یادگیری عبارت های چند کلمه ای بهبود یافته است، اما این تغییر از لحاظ آماری معنی دار نبود. در پایان، توصیه می شود که معلمان وقت بیشتری را به آموزش صریح و ضمنی از دسته های واژگان اختصاص دهند.
    کلیدواژگان: دسته بندی واژگان، خواندن گسترده، متون انطباقی، متون اصلی
  • الهه ستوده نما *، زهره بابازاده، زهره نفیسی صفحات 205-222
    مطالعه پیش رو به بررسی رابطه بین هوش معنوی و هوش های چندگانه، و هم چنین هوش معنوی و استراتژی های یادگیری زبان انگلیسی می پردازد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل 30 دانشجوی رشته آموزش زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از دانشگاه های دولتی در تهران می باشد. به این منظور از 3 پرسشنامه هوش معنوی کینگ، استراتژی های یادگیری زبان انگلیسی آکسفورد، و هوش های چندگانه مکنزی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نتایج حاصل همبستگی مثبت بین برخی از مولفه های هوش معنوی و هوش های چندگانه نشان داد. این همبستگی بین مولفه های تولید معنای شخصی و هوش موسیقیایی و همچنین بین هوش وجودی، هوش بین فردی و تفکر وجودی نقادانه یافت شد. در بین مولفه های هوش معنوی و استراتژی های یادگیری زبان انگلیسی نیز همبستگی مثبت بین بسط حالت آگاهی و استراتژی های فراذهنی مشاهده شد. یافته های حاصل از این تحقیق بینش جدیدی را در حوزه زبان انگلیسی مطرح می کند که بر این اساس پیشنهادهایی برای مطالعات آینده ارائه شد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش های چندگانه، استراتژی های یادگیری زبان
|
  • Mohammad Alavi, Fatemeh Ranjbaran* Pages 1-31
    Of paramount importance in the study of cognitive diagnostic assessment (CDA) is the absence of tests developed for small-scale diagnostic purposes. Currently, much of the research carried out has been mainly on large-scale tests, e.g., TOEFL, MELAB, IELTS, etc. Even so, formative language assessment with a focus on informing instruction and engaging in identification of student’s strengths and weaknesses to guide instruction has not been conducted in the Iranian English language learning context. In an attempt to respond to the call for developing diagnostic tests, this study explored developing a cognitive diagnostic reading comprehension test for CDA purposes. To achieve this, initially, a list of reading attributes was prepared based on the literature and then the attributes were used to construct 20 reading comprehension items. Then seven content raters were asked to identify the attributes of each item of the test. To obtain quantitative data for Q-matrix construction, the test battery was administered to 1986 students of a General English Language Course at the University of Tehran, Iran. In addition, 13 students were recruited to participate in think-aloud verbal protocols. On the basis of the overall agreement of the content raters’ judgements concerning the choices of attributes and results of think-aloud verbal protocol analysis, a Q-matrix that specified the relationships between test items and target attributes was developed. Finally, to examine the CDA of the test, the Fusion Model, a type of cognitive diagnostic model (CDM), was used for diagnosing the participant's strengths and weaknesses. Results suggest that nine major reading attributes are involved in these reading comprehension test items. The results obtained from such cognitive diagnostic analyses could be beneficial for both teachers and curriculum developers to prepare instructional materials that target specific weaknesses and inform them of the more problematic areas to focus on in class in order to plan for better instruction.
    Keywords: Attributes, Cognitive Diagnostic Assessment, Cognitive Diagnostic Model, Fusion model, Think-aloud verbal protocol, Q-Matrix
  • Mohammad Amiryousefi *, Reyhaneh Sasaninejhad, Zahra Amirian Pages 33-57
    This study aims to examine the cross-cultural similarities and differences in the use of rapport management strategies (rapport enhancement, rapport maintenance, rapport neglect, and rapport challenge) in the complaints during service encounters based on Spencer Oatey’s (2008) model. To this end, 90 participants (30 Persian native speakers, 30 Iranian EFL (English as a foreign language) learners, and 30 English speakers) were asked to complete a role-play Discourse Completion Task in four different situations. The study argues that: (1) the use of rapport management strategies is universal; all the groups used all kinds of rapport management strategies; (2) the use of rapport management strategies is culture-specific; the participants in each group differently used the intended strategies; and (3) the socio-pragmatic competence of EFL learners is sometimes different from that of the native speakers of English; it goes through developmental stages and is influenced by L1 norms. The study concludes that teachers should condition the communicative tasks used inside the class with factors such as the relationship among the interlocutors to help EFL learners develop a pragmatic competence comparable to that of the native speakers. Teachers can also resort to modern technologies to provide EFL learners with the opportunity to communicate with native speakers and receive feedback with regard to the cultural appropriacy of the forms produced.
    Keywords: Spencer Oatey's model, Rapport management, Rapport enhancement, Rapport maintenance, Rapport neglect, Rapport challenge
  • Parviz Birjandy, Sarvenaz Khatib* Pages 59-82
    The present Study aimed to examine the efficacy of using literary texts in promoting intercultural communication competence, and intercultural awareness and understanding within language teaching contexts. The participants were 50 Iranian undergraduate students of English Literature, 20 male and 30 female, with their ages ranging from 19 to 24 engaged in reading and discussing literary texts with an emphasis on their social and cultural themes and contents. 9 English and 2 Persian short stories were the main material implemented, and these were supplemented by 6 American and 2 Iranian movies with their screenplays adopted from literary works. The themes attended to included racial discrimination, social class, gender roles, and ethnic minorities. Based on Byram’s (1997) proposed model of Intercultural Communication Competence (ICC), five factors of the students’ ICC development, Savoir Comprendre, Savoire Etre, Savoire S’engager, Savoirs and Savoire Apprendre/Faire, were observed throughout a 14-session course. A Content analysis of students’ writing assignments and an examination of how fruitful they found the tasks and materials in enhancing their cultural understanding demonstrated a noticeable involvement of all the studied ICC factors in reading, discussing and contemplating on the literary texts and their cultural content.
    Keywords: Intercultural Communication Competence, EFL Contexts, Cultural Response, Critical Thinking
  • Raziye Fatemi *, Sue-San Ghahremani Ghajar, Shahla Bakhtiari Pages 83-104
    The monopoly of Western ideologies, theories and methods through English language education as well as the marginalization of Islamic values in English language learning materials has caused heated debates and controversies among Muslim TEFL scholars. In a descriptive and interpretive analysis, this study attempts to bring light to some theoretical issues pertained to language education and Islamic education in a historical mode hoping to pave the way for further exploration of Islamic heritage in English language education theory and practice. The study also calls for designing English literacy programs in light of the Islamic education theories and methods, and urges Muslim TEFL scholars to restructure English language education in a way that meets the demands of an Islamic education. Thus, it first looks at the roots where Islamic education has guided many intellectual movements including language education. Secondly, it reviews the colonial era in which western education has created a gap between the glorious Islamic past and through its language superiority. Then, it explores the awakening movements that call for reunion and return to our ‘true selves’ in education, in general and in language education, in particular. It is hoped that the present work may pave the way for further exploration of Islamic heritage in English language education theory and practice.
    Keywords: Awakening movements, English language education, Islamic education, Muslim TEFL scholars
  • Yaser Hadidi * Pages 105-116
    The roles and effects of changes in syntax on comprehension and processing effort, and the relationships between these two, comprise a large and separate field of inquiry, with the general belief now in place that such changes and variations bring about varied psycholinguistic and discursive implications for comprehension, manifesting themselves differently in different genres.The current study is a brief attempt at bringing out the differences in the complexity of the noun groups in two novels, one of which is a 19th century novel, Charlotte Bronte’s Jane Eyre, and the other is a 21st century one, Stephanie Meyer’s Twilight. Each novel was analyzed for the ten longest nominal groups used in them, representative also of the complexity inherently evidenced by a long nominal group. It turned out that there is little difference between the size of noun groups in the two novels. Thus, the added complexity and challenge in processing and comprehending 19th century prose fiction can be explained by the generic tendency in such genre towards the deployment of a higher rate of rank-shifted embedded structures in the noun groups and more varied qualifiers that employ more non-finite clauses as post-nominal qualification. There is need to look into processing difficulty and interpretation challenge posed by different literary genres for different groups of learners, because, in line with a now common SLA understanding, full and conscious comprehension, parsing and interpretation of syntactic components play a marked role in rich and native-like writing for learners.
    Keywords: Syntax, processing effort, complexity, Noun Groups, Embedding, Qualification
  • Saeed Ketabi *, Ehsan Alijanian, Ahmad Moinzadeh Pages 117-136
    Private speech utilization is accepted to have a critical role in the continuum of language acquisition. As a valuable device in studying learners’ talk during interaction, a language related episode (LRE) is any part of a dialogue where a student speaks about a language problem s/he comes across while completing a task. The present study investigated the role of private speech produced by Intermediate Iranian EFL learners while they were involved in completing a dictogloss. For this purpose, 12 female EFL learners were chosen and they were required to speak about a lexical item cooperatively while they were completing a dictogloss task. These interactions were recorded and their lexical language related episodes were transcribed. In order to investigate the private speech used in the interactions, data was coded for different forms and contents of private speech and their functions were identified. The results indicate that private speech is mostly used for self-regulation and gaining control over the task. The study has implications for teachers and researchers by giving insights on how L2 is used in interactions.
    Keywords: private speech, dictogloss, lexical language related episodes, self-regulation
  • Reza Khani *, Fian Ghasemi Pages 137-160
    Reviewing the literature indicated that no validated model was found that examine the extent to which teachers support their students emotionally in EFL classrooms. Therefore the present study elaborated on this issue through developing and validating a teacher emotional support scale in an Iranian English foreign language context. Main components of the scale have been specified based on Hamre and Pianta's (2007)theoretical framework. A large number of items were created primarily based on operational definitions of each component. After reviewing the items by a group of experts, the questionnaire was piloted and tested on a sample of 324 EFL teachers. Finally, the researchers evaluated the validity of the questionnaire through exploratory and confirmatory factor analysis.The results of the reliability of the questionnaire estimated through Cronbach’s alpha were 0.833. 17 items have been removed from analysis resulting in identifying 4 factors in exploratory factor analysis. The model was evaluated using AMOS 22 also indicated that the model was fit the data.the current study contributes to the field of English language education through designing and validating new instrument to assess teacher emotional support in EFL classrooms. Researchers and other practitioners who are involved in teaching English language can assess the extent to which teachers support students emotionally in similar pedagogical EFL context using this instrument. They also need to encourage teachers to improve their emotional skills by participating in teacher training courses.
    Keywords: Emotional support scale, EFL teachers, structural equation modeling approach, reliability, validity
  • Mahdi Rajaeenia, Gholam Reza Kiani *, Ramin Akbari Pages 161-183
    Teacher education is deemed to play a critical role in revolutionizing any education system. As a result, pre-service teacher education has received considerable attention in education systems world over. In the context of Iran, the process of teacher education has not been properly implemented and following their being recruited teachers would go directly to classes, without possessing adequate professional competencies. Hence, the present study intends to provide a comparative account of EFL pre-service teacher education in Iran and five other countries attempting to address applicable issues, criticisms, and constructive lessons to be learned from the relevant experiences of such countries. To this end, the study examines recruitment requiremnets, EFL teacher professional preparation and evaluation, and teaching practice in the Iranian context and those of other countries.In so doing, this study analyzed the existing documents and reports published by international and governmental organizations and previous research done relevant to the countries included in the study. The results indicated that almost all the five countries bear some resemblance to one another in pre-service teacher recruitment requirements. Iran and Japan, however, seem to have a more sensitive stance on teachers and conducting interviews with candidates than other countries. Moreover, Germany and the U.S. appear to have built up a more sophisticated teacher education system compared to other countries. The results further revealed that the TEP program in Iran has made arrangements to keep up with the new trends in teacher education and has partly been successful in following in developed countries’ footsteps.
    Keywords: Pre-service EFL teacher education, Teacher preparation, Teaching practice, Pre-service teacher evaluation
  • Ayatollah Razmjoo *, Zahra Montasseri Pages 185-204
    Formulaic language and sequence as the core characteristic of real-life language and native-like fluency, has been a subject of inquiry in recent decades. The aim of the present study is to investigate the effects of two extensive reading text types, i.e., adaptive and authentic, on Iranian EFL learners’ development of lexical bundles. To this aim, 20 intermediate EFL learners were chosen to participate in a time-series experiment, in which one class received adaptive texts as their extensive reading project, while the other experienced authentic texts of graded readers. The learners were required to read texts and write summaries, out of which the frequency and percentage of lexical bundles were extracted. The results of frequency and t-tests revealed that learners who benefited from adaptive texts were more successful in lexical bundles progress. While the other group also indicated to have improved in terms of multi-word chunks, the shift was not statistically significant. It is recommended that teachers allocate more class time to explicit and implicit instruction of lexical bundles.
    Keywords: lexical bundles, extensive reading, adaptive material, authentic material
  • Elaheh Sotoudehnama *, Zohreh Babazadeh, Zohreh Nafisi Pages 205-222
    This study is an attempt to extend our current knowledge by exploring the relationship between spiritual intelligence (SI) and multiple intelligences (MI) on one hand and the relationship between spiritual intelligence and language learning strategies (LLS) on the other hand among 30 MA TEFL learners of a state university in Tehran. To this end, King's Spiritual Intelligence Self-Report Inventory, Oxford's Language Learning Strategy Inventory, and Multiple Intelligences Inventory developed by McKenzie were utilized to gather data. The obtained results revealed a moderate positive correlation between some subscales of SI and MI including: personal meaning production and musical intelligence, and also between existential intelligence, intrapersonal intelligence and critical existential thinking. Furthermore, a moderate positive correlation was found between conscious state expansion and metacognitive strategies as two subscales of SI and LLS. Based on the results, implications for further research are discussed.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Multiple Intelligences, Language Learning Strategies