فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:9 Issue: 19, Spring-Summer 2017

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:9 Issue: 19, Spring-Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد امیریوسفی* صفحات 1-24
    در طول سالهای گذشته در سراسر دنیا خصوصا در کشورهای رو به گسترش مانند ایران، علافه زیادی به استفاده از آموزش زبان از طریق کامپیوتر جهت ایجاد علاقه و کارآمدی بیشتر بوده است. اما متاسفانه با پیدایش سریع تکنولوژی های نوین، بیشتر توجه صرف اتخاب تکنولوژی گردیده تا یادگیری که از آنها حاصل می گردد. مدارس و مراکز آموزش زبان بیشتر مشغول فراهم نمودن تکنولوژی های نوین بوده و از ارزیابی تکنولوژی های به کارگرفته شده جهت پی بردن به نقاط ضعف و قوت آنها غافل بوده اند. تحقیق حاضر به بررسی نقاط و ضعف تکنولوژی مورد استفاده در امر آموزش زبان انگلیسی از منظر مدرسین و زبان آموزان پرداخته است. بدین منظور 240 مدرس و زبان آموز انگلیسی از دو مرکز آموزش زبان در ایران که در آنها از تکنولوژی های نوین جهت آموزش زبان انگلیسی استفاده می شد، انتخاب گردیدند. داده های مد نظر از طریق مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج تحقیق نشان داد که آموزش زبان انگلیسی از طریق کامپیوتر می تواند مهارتهای شنیداری، خوانداری و نوشتاری زبان انگلیسی را تقویت نموده، باعث افزایش علاقه و انگیزه زبان آموزان گردیده و میزان ارتباط آنها را با زبان انگلیسی افزایش دهد. اما نمی تواند مهارت گفتاری را به خوبی افزایش داده و ممکن است باعث ایجاد اعتیاد به تکنولوژی گردد. همچنین آموزش از طریق کامپیوتر فاقد استانداردهای لازم بوده و نمی تواند باعث ایجاد ارتباط معنادار که لازمه زبان آموزی است گردد. این تحقیق دارای یافته های مهمی می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش از طریق کامپیوتر، ارزیابی، نگرش مدرسین و زبان آموزان
  • رزانا شمس آبادی *، سعید کتابی، عباس اسلامی راسخ صفحات 25-52
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تدریس مستقیم دسته های واژه ای (LB ها) بر افزایش کیفیت مهارت نوشتن دانشجویان ایرانی این رشته، و دانش ادراکی و تولیدی رشته های واژه ای در این دانشجویان می باشد. هشتاد نفر از این دانشجویان که جهت پژوهش انتخاب شدند، به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم بندی شدند و در پیش آزمون و پس آزمون های تکلیف های نوشتن و آزمون سنجش دانش ادراکی مشارکت نمودند. پس از آن، نمره های به دست آمده مشمول سری های تحلیل کوواریانس (ANCOVA ها) و نمونه های جفتی آزمون T شدند. نتایج تحلیل های درون گروهی و بین گروهی نشان داد که تدریس مستقیم دسته های واژه ای، دانش ادراکی و تولیدی دسته های واژه ای را در این دانشجویان افزایش داد. و نیز کیفیت کلی مهارت های نوشتاری این دانشجویان را بهبود بخشید. توضیحات لازم فراهم شده است و مضامین این دستاوردها برای قابلیت کاربرد تدریس مستقیم دسته های واژه ای مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: دسته های واژه ای (LB)، تدریس مستقیم، انگلیسی برای اهداف آکادمیک، دانش اداراکی و تولیدی، مهارت نوشتن به زبان دوم
  • رضا خانی*، مصطفی سعیدی صفحات 53-72
    نگی (1988) بیان می کند که یادگیری لغات پیش نیازی مهم در درک مطلب است. با استفاده از روشی تقلیل گرایانه و در نظر گرفتن چشم اندازهای مورد نظر برای تهیه و تدوین مطالب درسی این مطالعه با هدف ایجاد فهرست واژگانی متون انگلیسی برای اهداف آکادمیک انجام گرفت. این مطالعه 6479 صفحه، 2،081،678 واژه، 63،825 واژه بدون تکرار را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد. بر این اساس تعداد 636 واژه براساس فراوانی و تکرار در متون مختلف بعنوان فهرست واژگانی در انگلیسی برای اهداف ویژه آکادمیک انتخاب گردید. قدرت پوششی این واژه ها در متون مختلف آکادمیک بیان کننده این مطلب است که این واژه نامه نقش مهمی در متون مختلف آکادمیک دارد. یافته های این تحقیق می تواند کمکی برای طراحان مواد و محتوای مطالب درسی، در طراحی کتاب های آکادمیک دانشگاهی باشد. علاوه بر این یادگیری این واژه ها توسط فراگیران می تواند آنها را در مهارت های نوشتاری و خواندن متون انگلیسی یاری رساند.
    کلیدواژگان: واژگان انگلیسی برای اهداف آکادمیک، حوزه مطالعه، واژه، پوشش متنی، کتابهای دوره درسی، تهیه و تدوین مطالب درسی
  • مصطفی یونسی، ابراهیم خدادادی* صفحات 73-90
    این مطالعه سعی در یافتن عواملی دارد که زیربنای خصوصیت های فراگیری زبان انگلیسی در کلاس را می سازند. بدین منظور مقیاس یادگیری زبان انگلیسی که شامل 41 ویژگی می باشد در پروژه حاضر ساخته شده و به 388 دانش اموز پیش دانشگاهی در مدارس انتفاعی و غیرانتقاعی در شهر نیشابور و منطقه زبرخان داده شد. بکارگیری تحلیل عاملی از طریق پرینسپل اکسیس قاکترین و رتیت کردن عوامل با بکارگیری روش وریمکس با نرمال سازی کایزر نشان داد که ویژگی های مطرح شده در روی 12 عامل لود می کنند: تقویت کننده یادگیری, تسهیل، تعیین، داوطلب شدن، شیوه تدریس، احساس، نوع نگرش به خارجی ها و فرهنگ آنها، دخیل کردن، تطبیق، ارتقا، بیان معلم و تفاوت های فردی نام گذاری شدند. نتایج به دست امده ارایه و مورد بحث قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: تقویت کننده یادگیری، تسهیل، تعیین، داوطلب شدن، شیوه تدریس فاکتورهای احساسی
  • فهیمه معرفت*، مریم پاکزادیان صفحات 91-122
    مطالعه حاضر به بررسی روابط سببی بین ابعاد انگیزش و نگرش 409 زبان آموز ایرانی نسبت به زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی از طریق یک مدل معادلات ساختاری می پردازد. دراین راستا، نسخه فارسی پرسشنامه «نگرش نسبت به انگلیسی به عنوان زبان بین المللی» طراحی و اعتباریابی شد. پرسشنامه به بررسی پنج عامل: رئالیسم فرهنگی، موضع گیری فرهنگی زبان شناختی(منفی)، (رفع)تملک زبان انگلیسی، رویکرد انگلیسی به عنوان زبان بین المللی و بومی سازی می پردازد. سپس، محققان پرسشنامه اعتباریابی شده را به همراه نسخه فارسی پرسشنامه انگیزش که توسط تاگوچی و همکاران (2009) طراحی شده است برای بررسی روابط سببی بین عامل های دو پرسشنامه به کار گرفتند. پرسشنامه دوم هفت عامل: انگیزه ابزاری اجتنابی، انگیزه ابزاری ارتقائی، خود ایده آل، خود بایسته، تجربه یادگیری، شدت انگیزش و انگیزه یکپارچگی را بررسی می کند. نتایج تحقیق نشان می دهند که شدت انگیزه فراگیر با سایر عوامل انگیزشی و نگرشی ارتباطی مستقیم دارد که در میان آن ها خود ایده آل و انگیزه ابزاری ارتقائی بیشترین تاثیر را دارا هستند. همچنین رئالیسم فرهنگی عامل بومی سازی و متعاقبا بومی سازی عامل (رفع) تملک زبان انگلیسی را در جهت مثبت پیش بینی می کند. همچنین رویکرد انگلیسی به عنوان زبان بین المللی و رئالیسم فرهنگی در رابطه دو سویه مثبت و مستقیم هستند درحالی که موضع گیری فرهنگی زبان شناختی(منفی) بر روی سایرعوامل انگیزشی و نگرشی از جمله شدت انگیزش تاثیری منفی دارد. این مطالعه برای کارشناسان آموزش زبان انگلیسی کاربردهایی پیرامون بازنگری انگیزش زبان آموزان در پرتو نگرش آنها به انگلیسی فرامرز در دایره گسترش دارد.
    کلیدواژگان: نگرش، انگلیسی به عنوان زبان بین المللی، جهانی شدن، بومی سازی، انگیزش، مدل معادلات ساختاری
  • کریم صادقی*، غزال اخوان معصومی صفحات 123-143
    آزمون های چند گزینه ای به طور گسترده ای درارزیابی آموزشی به دلیل عینیت، سهولت در تصحیح، و قابلیت اطمینان بودن ترجیح داده می شود. مطالعه حاضر به بررسی ضریبهای آسانی و تمییز در سوالات چند گزینه ای واژگان پرداخته و تلاش به یافتن تاثیر احتمالی تعداد گزینه ها در تستها ی چندگزینه ای پرداخته است. به این منظور، 4 تست 20 آیتمی واژگان (3، 4، 5 و 6 گزینه) بین 194 زبان آموز (106 مرد و 88 زن ) با سطح مبتدی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین پرسشنامه نگرش جهت بررسی انگیزه و علایق زبان آموزان نسبت به سوالات چند گزینه ای مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل ازآنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که تغییر تعداد گزینه ها در تست چند گزینه بر ضریب تمییز تاثیر نمی گذارد. با این حال، نتایج یک آنالیز واریانس یک طرفه دیگر نشان داد که تفاوت معنی داری بین ضریب آسانی تست چند گزینه ای با 3، 5، و 6 گزینه و 4، 5، و 6 گزینه ای وجود دارد اما بین تست چند گزینه با 3 و 4 گزینه فرق معنی داری نشان نمی دهد. نتایج مطالعه همچنین نشان داد که تست 6 گزینه دشوارترین آزمون چند گزینه ای است. همینطور نتایج پرسشنامه نگرش نشان داد که دانش آموزان تست 3 گزینه ای را ترجیح می دهند. یافته ها نشان می دهد که افزایش تعداد گزینه ها یک آزمون چند گزینه ای را مشکل تر می سازد و انتخاب تعداد گزینه مناسب برای تست چند گزینه ای امری بحث برانگیز است و به آزمون کنندگان توصیه می شود عوامل مختلف را در انتخاب تعداد گزینه مناسب در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: آزمون چند گزینه، تعداد گزینه، سلایق زبان آموزان، ضریب آسانی، ضریب تمییز
  • علیرضا راستی *، رحمان صحراگرد صفحات 145-169
    تحقیق حاضر به بررسی مفهوم عاملیت معلم در محیط انگلیسی به عنوان زبان خارجی ایران می پردازد. این مطالعه که بخشی از یک کار پژوهشی بزرگ تر است به طور اخص شگردها و شیوه های عاملیت گرایانه دو معلم آموزش و پرورش را که در نظام متمرکز آموزشی ایران شاغل هستند مورد کنکاش قرار می دهد. چارچوب نظری پریستلی، بیستا و رابینسون (2013) مبنای مطالعه حاضر در امر جمع آوری و تحلیل داده ها قرار گرفت. داده های کیفی مطالعه فعلی مشتمل بر مصاحبه های نیمه ساختارمند و سایر روش های پیگیرانه بودند که در طول یک سال تحصیلی از دو مورد اخذ و مورد تحلیل واقع شدند. پژوهشگران به یافته هایی دست یافتند که در کل جامعیت مدل عاملیت معلم پریستلی، بیبستا و رابینسون را مورد تایید قرار می داد. یافته ها نیز دال بر ماهیت کاملا بافت گرای فعل معلم بود و نظرات غالب ذات باورانه و آرمان گرایانه عاملیت معلم را زیر سوال می برد. نتایج حاصل از این تحقیق به ویژه می تواند مورد عنایت برنامه ریزان دوره های ضمن خدمت مورد-پژوهانه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: عاملیت معلم، انگلیسی به عنوان زبان خارجی، ایران، تربیت معلم
  • هانیه ورمزیار *، اعظم سازور صفحات 169-197
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تفاوت بین دوزبانه ها و تک زبانه های ایرانی در زمینه بکارگیری راهبردهای یادگیری لغت در یادگیری زبان انگلیسی است. به عبارت دقیق تر، این پژوهش تلاشی برای بررسی این نکته بود که آیا تفاوت معناداری بین فراگیران تک زبانه و دوزبانه در بکارگیری راهبردهای یادگیری لغت وجود دارد. بدین منظور، هفتاد دانش آموز، شامل چهل و پنج دانش آموز تک زبانه (فارسی زبان) و بیست و پنج دانش آموز دوزبانه (عربی- فارسی زبان) در مقطع پیش دانشگاهی برای پاسخ به پرسشنامه راهبردهای یادگیری لغت که توسط بنت (2006) اقتباس شده، انتخاب شدند که از نظر رده سنی، جنسیت، ملیت و سطح آموزشی همگن بودند. پس از برگزاری آزمون تعیین سطح مهارت زبانی و ارائه پرسشنامه راهبردهای یادگیری لغت، از دانش آموزان دو گروه مصاحبه به عمل آمد. سپس، از طریق آزمون t-test مستقل تحلیل آماری انجام گردید. یافته های پژوهش حاکی از وجود تفاوت های قابل توجه میان تک زبانه ها و دوزبانه ها از نظر کاربرد راهبردهای معرف، به یادسپاری، شناختی و فراشناختی است. اما تفاوتی میان بکارگیری راهبردهای گروهی در بین دوزبانه ها وتک زبانه ها وجود ندارد. همچنین، نتایج مصاحبه با فراگیران مواردی را به نمایش گذاشت که در راهبردهای یادگیری واژگان اشمیت ذکر نشده است.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری واژگان، تک زبانه ها، دوزبانه ها، فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان بیگانه، راهبردهای یادگیری واژگان اشمیت
|
  • Mohammad Amiryousefi * Pages 1-24
    With the developments of new technologies appearing very quickly, the attention has been focused more on technology than learning. English centers and institutes have mostly been busy accommodating new programs and technologies and hence have not spent enough time to evaluate the CALL programs and technologies employed to find their affordances and limitations. The present study was an attempt to study the perceptions and evaluation of the Iranian EFL learners and teachers about CALL. To this end, 240 students and teachers of two big institutes in Iran where CALL is used in their English learning program participated in the study. The required data were collected through a mixed-method design. The results of data analysis showed that CALL can enhance language learning and English listening, reading, and writing skills. It can also increase student's motivation and interest in learning and their exposure to language. However, it cannot improve speaking skill well. It also causes technology addiction, lacks good standards and an interactive nature necessary for the development of communicative proficiency, and may give the confidence to the teachers that everything is prepared by CALL courseware designers and hence they may come unprepared. The present study argues that the mere focus on technological support is not adequate, and a pedagogical understanding of language teachers’ and learners’ new roles and identities in CALL environment should be developed.
    Keywords: Computer Assisted Language Learning, evaluation, perception, language learning, language skills
  • Rozana Shamsabadi *, Saeed Ketabi, Abbass Eslami Rasekh Pages 25-52
    The present study sought to investigate the effect of explicit instruction of lexical bundles (LBs) on the development of Iranian English for Academic Purposes (EAP) students’ writing quality and also their receptive and productive knowledge of Lexical Bundles (LB). Assigned to two experimental and control groups, the eighty participants took pre- and post-tests of writing tasks and the receptive knowledge test. Afterwards, the obtained scores were subjected to a series of Analyses of Covariance (ANCOVAs) and paired samples t-tests. Results of the within-group and between-group analyses indicated that explicit instruction of LBs enhanced the participants’ productive and receptive knowledge of LBs and also improved the overall quality of their written productions. Possible explanations are provided and the implications of the findings for the applicability of LBs instruction are discussed.
    Keywords: Lexical bundle (LB), Explicit instruction, English for Academic Purposes (EAP), Receptive, production knowledge, L2 writing
  • Reza Khani *, Mostafa Saeedi Pages 53-72
    Nagy (1988) states that vocabulary is a prerequisite factor in comprehension. Drawing upon a reductionist approach and having in mind the prospects for material development, this study aimed at creating an English for Academic Purposes Word List (EAPWL). The corpus of this study was compiled from a corpus containing 6479 pages of texts, 2,081,678 million tokens (running words) and 63825 types (individual words), and 2615 word families from online resources. The created EAPWL included 636 word families, which accounted for 12%of the tokens in the EAPWL under study. The high word frequency and the wide text coverage of this word list confirm that this word list plays an important role in English for Academic Purpose texts and hence can be a justified resource for material development in the field. From these findings, it can be concluded that the EAPWL created in this study can serve as a guide for material developers and syllabus designers especially in designing course-books, in addition learning these words by learners can help them in better understanding of their texts, and development in their writing and reading comprehension.
    Keywords: English Word List for Academic Purpose, Corpus, Token, Text Coverage, Material development
  • Mostafa Younesi, Ebrahim Khodadady * Pages 73-90
    This study tried to find out what factors underline the characteristics of acquisition of English language in EFL classrooms. To this end, the Characteristics of English Language Acquisition Scale (ELAS) consisting of 41 items was designed by the researchers of this study and administered to 388 pre University Iranian EFL students at various private and public schools in Neyshabour and Zebarkhan. Factor analysis was run to determine the number of factors underlying the scale. The application of Principle Axis Factoring and rotating the extracted factors showed that the characteristics loaded acceptably on twelve factors underlying the learners’ EFL acquisition, i.e., learning boosters, facilitation, determination, voluntary, teaching methodology, affective factors, attitudes toward foreign speakers and their culture, learner engagement, adjustment, enhancement, teacher's output and individual differences. The results are discussed and suggestions are made for future research.
    Keywords: Learning boosters, Facilitation, determination, voluntary, Teaching Methodology, affective factors
  • Fahimeh Marefat *, Maryam Pakzadian Pages 91-122
    The present study probed 409 Iranian English as foreign language (EFL) learner's motivation and attitude toward English as an International Language (EIL) by investigating the causal relationships of their facets via Structural Equation Modeling (SEM). To do so, the Persian version of the ‘attitudes toward EIL’ scale was designed and validated. It measures five constructs of: cultural realism, linguistic cultural disposition (negative), (dis)ownership of English, EIL posture, and localization. Then, the researchers utilized the validated scale along with the adapted Persian version of motivation scale designed by Taguchi et al. (2009) to explore the causal relationship among their facets. The latter scale measures seven dimensions of instrumentality prevention, instrumentality promotion, ideal L2 self, ought-to l2 self, learning experience, motivational intensity, and integrativeness. The findings of the study revealed that student's motivational intensity positively predicted by other motivational and attitudinal factors with 'ideal self' and 'instrumentality promotion' having the highest influence. It was also found that ‘cultural realism’ was a significant predicator of ‘localisation’, and ‘localisation’ was a significant positive predictor of ‘disownership of English’. ‘EIL posture’ was also in a positive direct relationship with ‘cultural realism’, whereas ‘linguistic cultural disposition’ (negative) was found to negatively influence other aspects including ‘motivational intensity’. This study has some implications for ELT professionals to revisit EFL motivation in light of attitudes toward EIL in expanding circle.
    Keywords: Attitude, English as an International Language (EIL), globalization, localization, motivation, structural equation modeling
  • Karim Sadeghi *, Ghazal Akhavan Masoumi Pages 123-143
    Multiple Choice tests are utilized widely in educational assessment because of their objectivity, ease of scoring, and reliability. This study aimed to compare IF and ID of MC vocabulary test items and attempted to find whether these indices are affected by the number of options. To this end, four 20 item stem equivalent vocabulary tests (3-, 4-, 5-, and 6-option MC) were administered to 194 (106 male and 88 female) pre-intermediate students. Besides, an attitude questionnaire was utilized to examine the attitudes of test takers towards MC test format. Results of one-way ANOVA showed that altering number of options in MC tests does not affect Item Discrimination (ID); however, there were significant differences between Item Facility (IF) of 3-, 5-, and 6-option and 4-, 5-, and 6-option MC test but not between 3- and 4-option MC test, suggesting that 6-option test is the most difficult test. Also, the results of questionnaire revealed test takers’ preference towards the use of 3-option MC. Findings demonstrated that increasing the number of options makes a test more difficult and that choosing the right number of option for MC tests is controversial. Testers are recommended to consider various factors while choosing the right number of options.
    Keywords: multiple-choice item, number of option, test-taker preferences, item facility, item discrimination
  • Alireza Rasti *, Rahman Sahragard Pages 145-169
    This investigation set out to look into the issue of teachers’ exercise of agency in the Iranian EFL context. More specifically, as part of a larger study, it reports on the ways two Iranian Ministry of Education teachers make sense of and operate in the country’s educational setting under the demands of a centralist system of education. Priestley, Biesta, & Robinson’s (2013) framework of teacher agency formed the conceptual backbone of the present study as well as guiding the data collection/analysis of the study. Qualitative data, from semi-structured interviews as well as follow-up data collection procedures, were gleaned from the participants over the course of an academic year and were subjected to analytical interpretation in the light of the said framework. The researchers came up with findings which, in the main, gave more weight to the well-roundedness of Priestly, Biesta, & Robinson’s model of teacher agency. The results also pointed to the highly situated nature of teacher responsiveness and action, thereby undermining the still prevalent views of the essentialist and idealized character of (teacher) agency. The results of the study are liable to be of use, among others, to case-based teacher education programs.
    Keywords: Teacher Agency_English as a Foreign Language_Iran_Teacher Education
  • Hanieh Varmaziyar *, Azam Sazvar Pages 169-197
    The main objective of the present study was to investigate the differences between Iranian EFL monolinguals and bilinguals in terms of vocabulary language learning strategies. In fact, it was an attempt to investigate whether bilingual/ monolingual learners differ significantly in using vocabulary learning strategies. To this end, 70 EFL, 45 monolingual (Persian) and 25 bilingual (Arabic-Persian) pre-university students were selected to answer Schmitt’s Vocabulary Learning Strategies Questionnaire (VLSQ). The participants were homogeneous in terms of age, sex, nationality and level of instruction. Following the administration of a general English proficiency test and one VLSQ, interviews were conducted. Then, descriptive statistics and independent t-test were used to analyze the data. The findings obtained through comparison revealed significant dissimilarities between bilinguals and monolinguals’ usage of determination, memory, cognitive and metacognitive strategies. There was no significant variation, however, in their use of social strategies. Further, interviews exhibited some aspects that were not mentioned in the VLSQ.
    Keywords: Vocabulary Learning Strategies, monolinguals, bilinguals, EFL learners, Schmitt's VLS