فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 17، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رضا پورحسین * صفحات 1-2
    کتاب «پارادوکس + برنامه زمانی = درمان[1]» (PTC) اثرمحققانه وبدیع آقای دکتر محمدعلی بشارت، استاد گروه روان شناسی دانشگاه تهران، یک مدل روان درمانی جدید را برای درمان قاطع و سریع اختلال های روان شناختی معرفی می کند. مدل کامل روان درمانی PTC، مدلی از پارادکس درمانی را معرفی می کند که مبانی، مفروضه ها و مدل های نظری مختلف را در نظمی نوین یکپارچه کرده است. برنامه زمانی پارادوکسی، نحوه تجویز تکالیف درمانی، پی گیری جلسات درمان، مکانیسم های تاثیرگذاری برنامه زمانی پارادوکسی، چگونگی پایان بخشیدن به درمان، بازگشت بیماری، و نقش درمانگر و مراجع در درمان PTC بر اساس گزارش کامل جلسات درمان بیست مراجع در این کتاب شرح داده شده است
  • هدی پوررضاییان *، رضا رستمی صفحات 3-26
    اعتیاد به اینترنت که به عنوان نوعی وابستگی رفتاری و با ناتوانی در کنترل تکانه های مرتبط با استفاده از اینترنت، شناخته می شود، اگرچه در سال 1996 و چه بسا پیش از آن، توصیف شده بود، تا زمان انتشار نسخه ی پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در سال 2013، یک اختلال دارای ملاک های تشخیصی رسمی، نبود. جایدهی اعتیاد به اینترنت در بخش سوم DSM 5 -البته با عنوان اختلال بازی اینترنتی که فقط به یکی از رفتارهای اعتیادی مربوط به اینترنت اشاره دارد- نشان دهنده ی عدم اطمینان از اختلال اعتیادی نامیدن استفاده ی افراطی و مشکل ساز از اینترنت است. با توجه به این نکته، مهم ترین هدف پژوهش حاضر که با روش توصیفی-مروری، انجام شده است، تجمیع نتایج پژوهش های معتبر اخیر با موضوع اعتیاد به اینترنت و بررسی احتمال و ضرورت جایدهی این اختلال در بخش اختلالات اعتیاد و مصرف مواد نسخه ی آتی راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، بود. با توجه به یافته های پژوهش در خصوص شباهت های اختلال اعتیاد به اینترنت با وابستگی های جسمی و روانی به مواد مخدر و سایر رفتارهای اعتیادی و هم چنین رابطه ی آن با اختلالات روان شناختی دیگر، ویژگی های ناسازگار شخصیتی و رخدادهای محیطی استرسی، به نظر می رسد که این اختلال در بخش اختلالات اعتیادی ویراست یا نسخه ی جدید DSM، به رسمیت شناخته خواهد شد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، اعتیاد به اینترنت، اختلال بازی اینترنتی
  • هادی سلیمی *، سمانه نجارپوریان، کوروش محمدی، علی اصغر مهرعلیتبار فیروز جایی صفحات 27-46
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی سازگاری زناشویی براساس تصمیم گیری و حل مساله، انسجام خانواده، راهبردهای مقابله، مهارت های ارتباطی و باورهای مذهبی (عوامل فرایندی خانواده) بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان متاهل مقطع ابتدایی شهرکرج در سال تحصیلی 94-93 بودند که براساس جدول مورگان 358 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سازگاری زناشویی (اسپنیر، 1976) و فرایندخانواده سامانی (1387) استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه وتحلیل شدند. نتایج همبستگی نشان داد که مجموعه عوامل فرایندی خانواده با سازگاری زناشویی رابطه معناداری دارند (0/01 >P) و همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که به غیر از باورها مذهبی که اثر معناداری در معادله رگرسون نداشت، مولفه های انسجام خانواده، مهارت های ارتباطی، مهارت های مقابله و تصمیم گیری و حل مساله باهم 49/6 % از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین می کنند. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که عوامل فرایندی خانواده توان پیش بینی سازگاری زناشویی را دارند.
    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، تصمیم گیری، انسجام خانواده، راهبردهای مقابله، مهارت های ارتباطی، باورهای مذهبی
  • غلامعلی افروز، مجتبی دلیر * صفحات 47-70
    خانواده، آموزشگاه ماندگارترین یادگیری هاست، چراکه همیشه یادگیری ضمنی و مشاهده ای بیشترین پایداری را دارد. از طرفی، کودکان تیزهوش موضوع مطالعات بسیاری قرار گرفته اند. این مقاله مروری است بر پژوهش های انجام شده در زمینه پدیده کمال زدگی در خانواده کودکان تیزهوش. یکی از ویژگی های شخصیتی دانش آموزان تیزهوش، کمال گرایی است که در صورت انحراف تبدیل به کمال زدگی می شود. شواهد پژوهشی موید آن است که والدین و معلمان از کودکانی که به وسیله متخصصان سنجش، تیزهوش معرفی می شوند انتظار دارند که در همه زمینه ها عالی عمل کنند. چنین انتظاراتی از تیزهوشان آن ها را مستعد کمال زدگی می کند که خود این ویژگی باعث ایجاد آسیب های روان شناختی جبران ناپذیری در آن ها می شود. بر اساس یافته های پژوهشی این طور به نظر می رسد که انتظارات بالای خانواده از فرزند تیزهوش منجر به استقرار کمال زدگی و به تبع آن عدم موفقیت کودک تیزهوش می شود. نکاتی جهت آموزش نحوه برخورد صحیح خانواده ها با کودکان تیزهوش در متن مقاله مطرح شده است.
    کلیدواژگان: خانواده، کمال زدگی، کودک تیزهوش
  • نسترن مرتضایی *، عباس رحیمی نژاد صفحات 71-84
    تحول سریع و دسترسی آسان به اینترنت مسیر زندگی جوانان را تحت نفوذ خود قرار داده است. علاوه بر فواید متعدد آن، این ابزار در معرض مشکلاتی همچون استفاده مفرط از آن قرار گرفته است که بصورت اعتیاد به اینترنت در افراد تظاهر می کند. بنابراین لزوم پژوهش جهت بررسی عوامل دخیل در این پدیده با اهمیت شمرده می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سبک های هویت و احساس انسجام در پیش بینی اعتیاد به اینترنت صورت گرفته است. در این راستا از طریق مطالعه همبستگی 146 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد انزلی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ، سبک های هویت برزونسکی و احساس انسجام آنتونووسکی بر روی آنها اجرا شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام نشان داد، احساس انسجام بطور معکوس، سبک سردرگم اجتنابی بطور مستقیم و سبک اطلاعاتی بطور معکوس تغییرات اعتیاد به اینترنت را پیش بینی می کنند. بطور کلی یافته ها نشان داد، احساس انسجام ضعیف، افزایش هویت سردرگم اجتنابی و کاهش هویت اطلاعاتی نقش مهمی در اعتیاد به اینترنت دارند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، سبک های هویت، احساس انسجام
  • محمد خدایاری فرد *، ثریا علوی نژاد، سعید سجادی اناری، سعید زندی صفحات 85-116
    در زمینه میزان وقوع خیانت در زمان تاهل آمار دقیقی در دست نیست. این در حالی است که بی شک در همه جوامع ازدواج بر پایه قرار دادی انجام می گیرد که در آن هر دو همسر متعهد می شوند نسبت به یکدیگر وفادار باشند. مسئله خیانت زمانی رخ می دهد که در ازدواجی که طرفین متعهد به تک همسری باشند، یکی از آن ها مخفیانه تعهد را نقض کند. تحقیقات نشان داده اند به دلیل نقش مهم اعضای خانواده، آموزش خانواده همراه با به کارگیری روش های شناختی- رفتاری در درمان اختلالات جنسی به طور اعم و تنوع طلبی جنسی و خیانت به طور خاص، تاثیر بسزایی دارد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی کارکرد خانواده درمانی توام با روش های شناختی- رفتاری در درمان تنوع طلبی جنسی بود. روش پژوهش حاضر از نوع مطالعه موردی بود. در این روش، متغیر های متعدد در مورد تعداد اندکی آزمودنی مورد بررسی قرار می گیرد. در این مطالعه، سه آزمودنی 28، 28 و 48 ساله که از طریق مصاحبه بالینی و آزمون های روان شناختی مبتلا به تنوع طلبی جنسی تشخیص داده شدند، مورد مطالعه و درمان قرار گرفتند. نتایج موید قطع روابط فرا زناشویی و بازیابی تعامل زوجین در درمان تنوع طلبی جنسی و کارایی خانواده درمانی با تاکید بر رویکرد شناختی-رفتاری بود. همچنین در پیگیری های پس از درمان، مراجعین به زندگی زناشویی خود متعهد بودند و هیچ گونه خیانت و رابطه فرازناشویی در آن ها مشاهده نشد. همسویی این نتایج با نتایج پژوهش های قبلی نیز به تفصیل مورد بحث واقع شده است.
    کلیدواژگان: آموزش خانواده، خانواده درمانی، خیانت، رویکرد شناختی - رفتاری
  • محسن امیری *، ژیلا امیری، مهناز شاهقلیان صفحات 117-138
    با توجه به اهمیت متغیرهای تعدیل کننده و واسطه گر در علت یابی و پیش بینی اختلالات روانی، هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه گر یا تعدیل کننده ی رجحان نیمکره در رابطه ی بین سرکوبی بیانی و اضطراب اجتماعی بود. در این پژوهش، 120 دانش آموز دختر دوره ی دبیرستان که با استفاده از نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند، نمونه ی پژوهش را تشکیل دادند. در این پژوهش، شرکت کنندگان پرسشنامه ی اضطراب اجتماعی کانور، پرسشنامه ی تنظیم هیجان و مقیاس رجحان نیمکره را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون ناپارامتری خی دو و همبستگی پیرسون و همچنین از آزمون Z برای بررسی معناداری تفاوت دو ضریب همبستگی در نمونه های مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که سرکوبی بیانی با اضطراب اجتماعی همبستگی معنادار مثبت دارد. همچنین رجحان نیمکره ی راست با اضطراب اجتماعی بالاتر رابطه ی معنادار مثبت داشت. در نهایت نتایج نشان داد که رجحان نیمکره در بین رابطه ی سرکوبی بیانی و اضطراب اجتماعی نقش تعدیل کننده دارد. با توجه به یافته ها، به نظر می رسد که سرکوبی بیانی همراه با نقش تعدیل کننده ی رجحان نیمکره، بهتر می تواند اضطراب اجتماعی را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، سرکوبی بیانی، رحجان نیمکره
  • امید مرادی *، صبا رحیمی صفحات 139-154
    اتیسم، یکی از اختلالات فراگیر رشد است که به عنوان وخیم ترین و در عین حال ناشناخته ترین اختلال دوران کودکی، مطرح می شود. شرایط و نیازهای خاص کودکان اتیستیک، نه تنها کودک بلکه خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد که مادران سهم اصلی در مواجه با آن را بر عهده دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی آموزش مهارتهای زندگی (همدلی، حل مساله، کنترل هیجان) بر شادکامی مادران دارای کودکان اتیستیک شهرستان سنندج انجام شد. روش تحقیق نیمه آزمایشی و طرح تحقیق از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 نفر از مادران دارای کودک اتیستیک شهرستان سنندج در نیمه دوم سال94 به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. به گروه آزمایش 8 جلسه مهارت های زندگی (همدلی، حل مساله، کنترل هیجان) آموزش داده شد. ابزار سنجش، پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود. داده ها از طریق آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که آموزش مهارت های زندگی به مادران دارای کودک اتستیک در افزایش شادکامی آنها موثر بوده است. و از نتایج پژوهش می توان چنین نتیجه گیری نمود که آموزش مهارت های همدلی، حل مساله، کنترل هیجان می تواند مادران کودکان اتیستیک را در حل مشکلات کودکانشان یاری دهد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، شادکامی، کودکان اتیستیک
  • عبدالله جمالی *، یاسر مدنی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 155-176
    هدف
    این پژوهش با هدف پیش بینی گرایش به مصرف مواد در دانشجویان براساس تجارب معنوی و میزان هیجان خواهی در دانشجویان، صورت پذیرفت.
    روش
    بدین منظور از بین کلیه دانشجویان دانشجویان دانشگاه تهران 398 نفر (238 دختر و 160 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از ابزارهای پژوهش شامل گرایش به مواد (دهکردیان، 1380)، تجارب معنوی روزانه (اندروود و ترسی، 2002)، و مقیاس هیجان خواهی (زاکرمن، 1968)، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام نشان داد که تجارب معنوی به طور معنی داری (p<0/05) با اعتیاد رابطه منفی دارد؛ مولفه های هیجان خواهی نیز (بازداری زدایی و تجربه جویی) رابطه منفی با اعتیاد داشتند. همچنین رگرسیون گام به گام، نشان می دهد، احساس مسئولیت با مقدار 11/0 ؛ و حضور خداوند و ماجراجویی در کل 16/0 درصد از واریانس اعتیاد را تبیین کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش داد که بالا بودن تجارب معنوی می تواند در کاهش گرایش به مواد دانشجویان موثر باشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، معنویت، هیجان خواهی
  • کریم بابایی *، نسیم پیرنبی خواه صفحات 177-190
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تمییزی جنسیت و تئوری ذهن در پیش بینی همدلی در بین دانش آموزان دختر و پسر بود. برای اجرای این تحقیق از روش توصیفی- همبستگی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کودکان پایه دوم و سوم دوره ابتدایی شهر اردبیل در سالتحصیلی 95-94 تشکیل دادند. از این جامعه آماری تعداد 200 دانش آموز 100 دختر ( 50 درصد )و 100 پسر (50 درصد ) بر اساس نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردید. علاوه بر آن برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه (همدلی – بهر و تحلیل ) کودکان، پرسشنامه ذهن خوانی از روی چشم های بار آن و کوهن استفاده شد. و نتایج بدست آمده با استفاده از روش رگرسیون چندگانه از طریق ورود همزمان و همبستگی پیرسون، و T مسقل تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین تئوری ذهن و همدلی و همدلی و جنسیت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد .همچنین جنسیت و نظریه ذهن به خوبی توانستند همدلی را پیش بینی کنند و هم چنین معلوم شد تفاوت معناداری از لحاظ متغیر های تئوری ذهن و همدلی بین دانش آموزان دختر و پسر وجود دارد . بعبارت دیگر میانگین نظریه ذهن و همدلی در بین دانش آموزان دختر بیش از دانش آموزان پسر بود .
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجا که آموزش شناختی یکی از روش های متداول آموزش است لذا برای افزایش همدلی می توان تئوری ذهن را خصوصا در بین پسران آموزش داد.
    کلیدواژگان: تئوری ذهن، همدلی، جنسیت، دانش آموزان
  • نرجس خاتون ذبیحی حصاری * صفحات 191-208
    هدف از پژوهش حاضر،بررسی رابطه پنج عامل شخصیت بااضطراب آشکار و پنهان است .روش تحقیق از نوع همبستگی می باشد وجامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان شبانه روزی دخترانه منطقه سرولایت (324نفر) بوده که از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده به تعداد 200نفر ،88نفر از مقطع اول متوسطه و 112نفراز مقطع دوم متوسطه به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق عبارت بودند از :پرسشنامه شخصیت (NEO) و پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر(STAI) .نتایج نشان داد که در تعامل مولفه های شخصیت، برون گرایی و وظیفه شناسی به طورمثبت ومعنا داری پیش بینی کننده اضطراب آشکار و پنهان بودند وروان رنجوری بطور منفی و معناداری پیش بینی کننده اضطراب آشکار و پنهان بود . تطابق پذیری قابلیت پیش بینی اضطراب آشکار و پنهان را نداشت .گشودگی نسبت به تجربه هم قابلیت پیش بینی اضطراب آشکار را نداشت ولی پیش بینی کننده مثبت و معناداری برای اضطراب پنهان بود. بین اضطراب در مقطع اول و دوم متوسطه تفاوت معناداری مشاهده نشد .
    کلیدواژگان: شخصیت، اضطراب آشکار، اضطراب پنهان
  • ناصر صبحی قراملکی، فرحناز مسچی، عاطفه حجتی * صفحات 209-224
    بیماران سرطانی از ابتدای آگاهی از بیماری خود دچار پریشانی و اضطراب می شوند و بهداشت روانی آنان دچار تهدید می شود. در طول درمان نیز این تنش ها ادامه دارد و بسیاری از آنان به داروهای آرامبخش روی می آورند. موسیقی درمانی یکی از تکنیک هایی است که در جهت کاهش تنش ها در این بیماران مورد استفاده واقع می شود و در اغلب مواقع موثر واقع می شود. در این پژوهش آوای قرآن به عنوان نوعی موسیقی، بر روی بیماران سرطانی مورد استفاده واقع شده تا اثربخشی آن بر روی شادکامی بررسی گردد.
    روش اجرای این پژوهش آزمایشی بود و به صورت مداخله ای برروی 45 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه و رحم که در مراحل 1 و 2 شیمی درمانی بودند اجرا شد. این تعداد به صورت تصادفی به سه گروه 15 نفره تقسیم شدند. گروه اول آوای قرآن به سبک ترتیل جواد پناهی را به مدت 30 دقیقه در سه مرحله از شیمی درمانی گوش دادند. گروه دوم آوای قرآن به سبک تحدیر معتز آقایی را به همان ترتیب گوش دادند و گروه سوم در طول سه مرحله هیچ مداخله ای نداشتند و تحت کنترل بودند. قبل و بعد از اجرای آزمایش پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد توسط آزمودنی ها تکمیل شد. بعد از یک ماه از اتمام آزمایش جهت پیگیری مجدد پرسشنامه توسط بیماران تکمیل شد.
    یافته ها حاکی از آن بود که تفاوت معنی داری میان گروه های آزمایش و گواه در متغیر شادکامی وجود داشت(p<0.000). اما در مقایسه دو گروه ترتیل و تحدیر تفاوت معنی داری مشاهده نشد و هر دو گروه به یک میزان منجر به افزایش شادکامی شدند.
    نتایج این پژوهش نشان داد که هریک از سبک های قرآنی با قاریان متفاوت می تواند شادکامی یماران سرطانی را افزایش دهد. بنابراین از آوای قرآن می توان به عنوان یک روش تسکین بخش در طول شیمی درمانی بیماران سرطانی بهره برد.
    کلیدواژگان: آوای قرآن، شادکامی، سرطان سینه، سرطان رحم، زنان
|
  • Hoda Purrezaian *, Dr Reza Rostami Pages 3-26
    Internet addiction known as a behavioral dependence and the inability to control impulses associated with the use of the Internet, although in 1996, and perhaps earlier, was described, until the publication of the fifth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders in 2013, wasn’t a disorder with formal diagnostic criteria. Putting the internet addiction in third section of DSM 5 -however, as internet gaming disorder that refers only to one of the Internet-related addictive behaviors- represents the uncertainty of calling extreme and problematic use of the Internet as addictive disorder. According to this point, the main aim of this research with descriptive-review method, was to collect the results of current valid studies on internet addiction and investigation of possibility and necessity of place this disorder in addiction and substance use disorders division of future version of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. According to the findings of research about internet addiction disorder similarity to physical and psychological dependence on drugs and other addictive behaviors and relationship with other psychological disorders, maladaptive personality characteristics and environmental events stressors, it seems that this disorder in addictive disorders EDI or new version of DSM, will be recognized. It seems that this disorder as “Internet addiction” -not internet gaming disorder- will be relocated in the addictive disorders part of new edition or version of DSM.
    Keywords: addiction, internet addiction, internet gaming disorder
  • Hadi Salimi *, Samaneh Najarpourian, Kourosh Mohammadi, Aliasghar Mehralitabr Firozjaie Pages 27-46
    The aim of this study was prediction of marital adjustment based on decision making and problem solving, family solidarity, coping strategies, communication skills, and religious beliefs. Research method was descriptive and from correlation type. The statistical population were all married teachers of elementary schools in Karaj city in the academic year 2014-2015 that by using random cluster sampling 358 person were selected based on Morgan table. To collect information was used from Dyadic Adjustment Scale (Spanier, 1976) and Samani questionnaire family process (2009). The data analyzed through Pearson correlation and stepwise regression. The correlation results showed that collection of factors family process have significant relationship with marital adjustment (P
    Keywords: marital adjustment, decision making, family solidarity, coping strategies, communication skills, religious beliefs
  • Dr Golamali Afrooz, Dr Mojtaba Dalir * Pages 47-70
    Family is the most enduring school of learning, because of implicit and observational learning has highest stability. On the other hand, gifted children were topic of many studies. This review summarizes research on the phenomenon of perfectionism in gifted children in the family. One of the personality traits of gifted students is to be perfect that may deviate into the perfectionism. Scientific evidence confirms that parents and teachers of children who are introduced as gifted by assessment specialists, expect excellent work in all fields. Such expectations of the gifted can vulnerable them to perfectionism, that this traits can cause irreparable psychological damages in them. Based on the researches findings, it seems that the high expectations of families of gifted children have led to the establishment of perfectionism and consequently the failure of gifted children. Tips for teaching families how to deal properly with gifted children have been proposed in the paper.
    Keywords: Family, Perfectionism, Gifted children
  • Nastaran Mortezaei *, Dr Abbas Rahiminezhad Pages 71-84
    Fast growth and easy access to the internet have fasilitated its influence of the young's way of life. besides its several benefits, this tool is subject to the problem of overuse which has become apparent resulting in”Internet Addction”. hence the need for investigate the factores involved in this problem is important. As such, the present study investigated the role of identity styles and sense of coherence in anticipation in anticipation of internet addiction. To do this, by using research method of correlation, 146 students at Islamic Azad University of Anzali were randomly selected and administered Young's Internet Addiction Inventory, Berzonsky's Identity Style Inventory and Antonovsky's Sense of Coherence Inventory. Using multivariate regression of stepwise results showed that sense of coherence negatively anticipated and diffuse-avoidant style positively anticipated and informative style negatively anticipated the internet addiction variance. The results indicated that poor sense of coherence, the increase of diffuse-avoidant style and decrease of informative style did play a significant role in the internet addiction.
    Keywords: Internet Addiction, Identity Styles, Sense of Coherence
  • Dr. Mohammad Khodayari Fard *, Soraya Alavinezhad, Saeed Sajjadi Anari, Mister Saeed Zandi Pages 85-116
    There are no accurate statistics on marital infidelity. However, undoubtedly in all societies, marriage is founded on a contract in which the partners commit to stay faithful to each other. Marital infidelity occurs when one of the partners, who had already committed to monogamy, secretly violates the commitment. Focusing on the important role of family members, research shows that family education in combination with CBT techniques has desired effects on treatment of sexual disorders, especially marital infidelity and sexual variety seeking. The current study intended to investigate the efficacy of family therapy combined with CBT techniques on treatment of sexual variety seeking. The present research utilized a case study design, in which several variables are studied among a small number of subjects. In the current study, three subjects aged 28, 28, and 48 years, and diagnosed with having the desire for sexual variety were studied and treated. Findings indicated the effectiveness of cognitive-behavioral family therapy on termination of extramarital affairs, and return to marital interactions. Follow-up visits confirmed that the clients have still stayed committed to their marital life, and no infidelity and extramarital affairs were reported. Consistency of the results of the current research with those of the prior studies was also discussed in detail.
    Keywords: infidelity, family therapy, cognitive-behavioral therapy, family education
  • Mohsen Amiri *, Jila Amiri, Dr Mahnaz Shahgholian Pages 117-138
    Given the importance of moderator and mediator variables in Detection and prediction of mental disorders, the main objective of this study was to investigate the mediator or moderator role of hemisphere preference in relationship between suppression and social anxiety. In this study, 120 high school female students who were selected using cluster sampling, formed the research sample. In this study, Participants completed a questionnaire Connor social anxiety, emotion regulation questionnaire and hemisphere preference Scale. For data analysis, were used from non-parametric chi-square test and Pearson correlation and also Z-test for significance of correlation coefficients in two independent samples. The results showed that suppression have Significant positively correlated with social anxiety. As well as right hemisphere preference with higher social anxiety had a Significant positive relationship. Finally, the results showed that the preference hemisphere has a moderator role in relationship between suppression and social anxiety. According to the findings, seems that suppression with moderator role of hemispheric preference, can better predict social anxiety.
    Keywords: Social anxiety, Suppression, hemisphere preference
  • Dr Omid Moradi *, Saba Rahimi Pages 139-154
    Autism, a pervasive developmental disorder that is also known as one of the most serious childhood disorders, arises. conditions and specific needs of autistic children, not only children but also to impress the family, mothers are the main contribution in the face with it. this study aimed to evaluate the effectiveness of teaching life skills (empathy, problem solving, emotional control) on increase the welfare of mothers with autistic children in Sanandaj city. semi-experimental research design pretest - posttest control group. 24 person of the mothers of autistic children in Sanandaj city in the second half of 94 randomly were assigned to two experimental and control groups. the experimental group received 8 sessions of life skills. Assessment were Oxford welfare. data were analyzed using ANCOVA. the results showed that mothers life skills training to increase Atstyk child contributes to their happiness. and the results, it can be concluded that empathy skills training, problem solving, emotional control can help autistic children mothers to solve and problems of children.
    Keywords: life skills (empathy, problem solving, emotional control), welfare, mothers of autistic children
  • Abdollah Jamali *, Dr Yaser Madani, Dr Masood Gholam Ali L Pages 155-176
    This study aimed to Predict tendency toward drug abuse among university students on the base of spiritual experiences and sensation seeking. Thus, among all students University of Tehran, 398 students (238 females and 160 males) were selected using accidental sampling method, and were evaluated through research tools including tendency towards drugs scale (Dehkordyan, 1380), daily spiritual experience scale (Underwood & Teresi, 2002), and sensation seeking scale (Zuckerman, 1968). Data analysis using Pearson correlation and stepwise regression showed that spiritual experiences are significantly and positively (p
    Keywords: Drug addiction, spirituality, sensation seeking
  • Karim Babaei Nadinluei *, Nasim Pirnabikhah Pages 177-190
    The aim of this study is The Role of gender and Theory of Mind in Predicting Empathy
    Methods
    The method is descriptive – correlation and The population The study included all children in second grade and third grade primary school in Ardabil were in the 2015 school year. A sample of 200 students, 100 girls (50%) and 100 boys (50%), selected by multistage random cluster In order to measure empathy was used from Empathy test and To measure theory of mind was used Reading the Mind in the Eyes Task (RMET). Obtained Data were analyzed using multiple regressions through simultaneous entry method and Pearson correlation, and T-independent.
    Results
    The results showed that there was a significant positive correlation between Theory of Mind and empathy and There is significant positive correlation between empathy and gender , and Theory of Mind and gender are well able to predict empathy, and it was found significant differences in the variables of the theory of mind and empathy There are male and female students. In other words, the average theory of mind and empathy among female students than male students.
    Conclusion
    Since cognitive training is one of the common methods of training, to increase people’s empathy, we can emphasize on the training variables such as theory of mind specially in boys.
    Keywords: Theory of Mind, Empathy, gender, student
  • Narjes Khatoon Zabihi Hesari * Pages 191-208
    The aim of the present study was to investigate the relationship between five Factors of personality with state and trait anxiety. For this purpose from all girls boarding school Sarvelayat (n=324) about 200 student, were selected by random sampling ,That 88 students were studing in Junior high school and 112 students were studing in high school level. . In order to measuring personality and anxiety the student completed McCrae & Costa Personality Questionnaire (NEO) and Spielberger Anxiety Questionnaire (STAI). The data were analyzed by Multivariable Regression and and t-test. The results showed that two Factors of personality : extroversion and conscientiousness can predict the state and trait anxiety positively , and neuroticism predict state and trait anxiety negatively , The Agreeableness could not predict state and trait anxiety. Also Openness Experience could not predict state anxiety, but was a Meaningful and positive predictor of trait anxiety. The result of t test showed that There was not a Meaningful difference between anxiety of students in junior and high school level.
    Keywords: personality, state anxiety, trait anxiety
  • Dr Naser Sobhi-Gharamaleki, Dr Farahnaz Meschi, Atefeh Hojjati * Pages 209-224
    Patients with cancer are stressful and anxious just as they know about their disease, so their mental health would be threatened. The stress is continuing also during the treatment, and many of them turn to sedative drugs. Music therapy is a technique used to reduce the stresses of the patient and is helpful in most cases. In this research, Quran’s sound as a kind of music has been used for patients with cancer in order to investigate its effectiveness on the happiness. The methodology of the research is experimental, and was performed as intervention on 45 women with breast cancer and cervical cancer who were in the first or second step of chemotherapy. They were divided into 3 groups of 15 by random. The first group listened to Quran’s sound in Tartil (intonation) style of JavadPanahi for 30 minutes in 3 steps of chemotherapy. The second group listened to Quran’s sound in Tahdir style of MoatazAghaie in the same way. And the third group was under control and has no intervention during 3 steps. After and before the experiment, oxford happiness questionnaire was filled by respondents. One month after experiment, the questionnaire was filled by patients again for reassessment. The findings show that there is a significant difference between experiment and control groups in terms of happiness variable. But there was no significant difference between 2 groups of Tartil and Tahdir, and both of them increased happiness by the same rate. The results of the research showed that each styles of Quran’s sound with different readers can increase the happiness of patients with cancer. Therefore, Quran’s sound can be used as a soothing method during chemotherapy of patients with cancer.
    Keywords: Quran's sound, happiness, breast cancer, cervical cancer, Women