فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال هفتم شماره 11 (پیاپی 32، بهمن 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/21
  • تعداد عناوین: 23
|
  • سمیرا عبدی، حمزه احمدیان* ، لطفاللهساعد صفحات 1-16
    زمینه و هدف
    چاقی عوارض متعددی را در بر دارد که علاوه بر بیماری ها جسمی می تواند منجر به عوارض روانی نیز گردد. این پژوهش به منظور بررسی اثر بخشی آموزش برنامه مبتنی بر تغییر سبک زندگی برافزایش عزت نفس و کاهش توده بدنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش نیمه آزمایشی و بر اساس طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان چاق مراجعه کننده به مراکز تغذیه شهر سنندج در سه ماهه نخست سال 1395 بود. برای انتخاب نمونه به شیوه نمونه گیری دردسترس 20 نفر اتخاب گردید و به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه 10 نفره آزمایش و کنترل گماشته شدند. برای گروه آزمایش 10 جلسه برنامه آموزشی تغییر سبک زندگی اجرا گردید، اما برای گروه کنترل هیچ برنامه ی مداخله ای اجرا نگردید. قبل و بعد از اجرای برنامه آموزشی پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت برای هر دو گروه اجرا شد. همچنین توده بدنی آزمودنی ها قبل و بعد از برنامه محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیش آزمون، در گروه آزمایش کاهش وزن و توده بدنی و افزایش عزت نفس نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر است (P≤0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش دارای تلویحات کاربردی جهت کاهش مشکلات روانشناختی و افزایش سلامت روانی افراد چاق می باشد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، عزت نفس، شاخص توده بدنی
  • پریسا پورمرادکهن، فرزانه حاتمی، معصومه بقاییان، محسن امیری* صفحات 17-30
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تصویرسازی ذهنی جنبشی بر اعتماد به نفس ورزشی انجام شد. این پژوهش از نوع مطالعات نیمه تجربی بود و جامعه آن شامل تمامی افرادی بود که به صورت آماتور در رشته بسکتبال فعالیت می کردند. روش نمونه گیری این پژوهش از نوع نمونه گیری در دسترس بود، بدین منظور 30 نفر از دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کرده و بر اساس پرسشنامه تصویرسازی تجدیدنظر شده هال و مارتین(1997)، به روش جور کردن نمرات، در دو گروه 15 نفره تصویرسازی جنبشی و کنترل قرار گرفتند. به منظور سنجش اعتماد به نفس ورزشی شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون از مقیاس اعتماد به نفس ورزشی ویلی و نایت(2002) استفاده شد. گروه آزمایشی در مرحله اکتساب 6 جلسه تمرین کردند و در هر جلسه به 30 تمرین تصویرسازی جنبشی و سی شوت سه گام بسکتبال پرداختند و این در حالی بود که گروه کنترل در هر جلسه فقط به تمرین سی شوت سه گام بسکتبال پرداختند. نتایج نشان داد که با کنترل نمره پیش آزمون، بین نمرات پس آزمون اعتماد به نفس ورزشی دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنادار وجود داشت. یافته های این پژوهش موید تاثیر تصویرسازی ذهنی جنبشی بر بهبود اعتماد به نفس ورزشی در ورزشکاران است.
    کلیدواژگان: تصویر سازی جنبشی، اعتماد به نفس ورزشی، شوت سه گام بسکتبال
  • محمد علی بشارت، هانیه شهرابی فراهانی* ، رضا سامانی عمانی، محمدرضا رضازاده صفحات 31-44
    ناباروری به عنوان تهدیدکننده تولیدمثل و بقا، تجربه استرس زایی را برای زوجین نابارور ایجاد می کند. ازآنجایی که استرس توانایی فعال سازی دلبستگی را دارد، ممکن است بر واکنش ناشی از استرس ناباروری و نحوه سازگاری زوجین نابارور تاثیرگذار باشد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه سبک های دلبستگی و سازگاری با ناباروری بود. در پژوهش حاضر، از طرح اکتشافی از نوع همبستگی استفاده شد. تعداد 192 زن (192n=) نابارور مراجعه کننده به بخش درمانگاه پژوهشکده رویان شهر تهران در این پژوهش شرکت کردند. اطلاعات اولیه شامل سن، مدت ناباروری، مدت ازدواج، تعداد فرزندان، سابقه سقط جنین، شغل و میزان تحصیلات ثبت شد. گردآوری داده ها با استفاده از مقیاس دلبستگی بزرگسال (AAI) و مقیاس سازگاری با بیماری (AIS) انجام شد. داده ها به روش همبستگی تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که سبک دلبستگی ایمن (P<0.01،r=0.23 ) و سبک دلبستگی ناایمن (P<0.01،r=-0.32 ) با سازگاری با ناباروری رابطه مثبت و منفی معنادار دارند. زنان نابارور ایمن، با ناباروری سازگاری بالاتری دارند. همچنین زنان نابارور ناایمن، سازگاری باناباروری پایین تری دارند. بر اساس نتایج این پژوهش، می توان نتیجه گرفت سبک دلبستگی ایمن و ناایمن، بر سازگاری با ناباروری موثر است و درمان های دلبستگی محور، بر سازگاری افراد با تجربه استرس زای ناباروری اثربخش خواهد بود.
    کلیدواژگان: ناباروری، دلبستگی، سازگاری
  • جهانگیر کرمی، زهرا موسوی، فاطمه طریقتی مرام، راهله سیاه کمری، معصومه یاوری، پریسا حیدری شرف* صفحات 45-56
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر تاب آوری در کاهش احساس غربت دانشجویان جدیدالورود خوابگاهی انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه دختران جدیدالورود خوابگاهی رشته های مختلف تحصیلی دوره کارشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 96- 95 بود . برای انجام این پژوهش با روش نمونه گیری در دسترس وسپس جهت جایگزینی آزمودنی ها دردوگروه از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. دراین پژوهش ازپرسشنامه تاب آوری کانرودیویدسون واحساس غربت فن فلیت استفاده شد. که ازاین میان 30 نفر از دانشجویان که نمره بالاتر از میانگین در آزمون احساس غربت کسب کرده بودند انتخاب شدند و به صورت تصادفی دردوگروه آزمایش وکنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمایش 12 جلسه گروهی آموزش مهارت های تاب آوری اجرا و بعد از مداخله برای هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. طرح پژوهش آزمایشی و برای تحلیل داده ها از روش آماری کوواریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش تاب آوری به طورمعناداری ودرسطح 001/0 P<موجب کاهش احساس غربت دانشجویان درگروه آزمایش شده است درحالی که چنین تغییری در آزمودنی های گروه کنترل مشاهده نشد. بنابراین می توان گفت آموزش تاب آوری در کاهش احساس غربت دانشجویان موثر است.
    کلیدواژگان: تاب آوری، احساس غربت، دانشجویان
  • پروانه رادمهر، لیلا یوسف وند* صفحات 57-70
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه استرس تحصیلی و اضطراب اجتماعی در دانشجویان و نقش آن در پیش بینی نشانگان وانمودگرایی انجام شده است. طرح پژوهش همبستگی است و نمونه این پژوهش شامل160دانشجوی دختر و پسر بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به پرسشنامه های استرس تحصیلی(LASRS)، اضطراب اجتماعی(SPIN) و نشانگان وانمودگرایی کلانس(CIPS)پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد که استرس تحصیلی و اضطراب اجتماعی با نشانگان وانمودگرایی رابطه مثبت معناداری داشتند(001/0P<). و استرس تحصیلی و اضطراب اجتماعی 71% واریانس نشانگان وانمودگرایی را پیش بینی کردند. راهبردهای پیشگیرانه ای در زمینه کاهش این نشانگان در دانشگاه ها با استفاده از کارگاه ها و کلاس های آموزشی صورت گیرد
    کلیدواژگان: نشانگان وانمودگرایی استرس تحصیلی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • رقیه معزز، رضا پورحسین* ، رویا معزز صفحات 71-82
    اختلالات شناختی جزء شایعترین نشانه های بیماری مالتیپل اسکلروزیس است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سرعت پردازش اطلاعات در بیماران مبتلا به ام.اس و افراد غیر مبتلا صورت گرفت. به این منظور 38 بیمار مبتلا به ام.اس (25 بیمار مبتلا به ام.اس نوع عود کننده بهبود یابنده و 13 بیمار مبتلا به ام.اس نوع پیشرونده عود کننده) و 38 نفر از افراد غیر مبتلا همتا شده با گروه بیمار آزمون استروپ را اجرا کردند. برای تحلیل داده ها از روش آماری t مستقل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بیماران مبتلا به ام.اس عملکرد ضعیف تری در آزمون استروپ نسبت به گروه سالم دارند. به عبارت دیگر بیماران زمان بیشتری برای اجری آزمون صرف کرده و میزان خطای بیشتری را نشان دادند. همچنین گروه بیماران مبتلا به ام.اس نوع عود کننده بهبود یابنده نسبت به بیماران مبتلا به ام.اس نوع پیشرونده عود کننده عملکرد ضعیف تری در آزمون استروپ داشتند. با توجه به آسیب حوزه های شناختی بیماران مبتلا به ام.اس و تاثیر آن در کیفیت زندگی، بررسی و شناسایی دقیق آن به منظور بهره گیری از برنامه های توانبخشی شناختی بایستی جزء اولویت های متخصصان باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکروزیس، عملکرد شناختی، سرعت پردازش اطلاعات
  • زهرا صادق زاده پوده* ، سالار فرامرزی صفحات 83-100
    پژوهش حاضر بررسی روش آموزش مبتنی بر مهارت های عصب روان شناختی بر بهبود مهارت های شناختی دانش آموزان ناتوان یادگیری خواندن. روش پژوهش آزمایشی و از طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. به این منظور از بین دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری خواندن در شهر اصفهان در سال تحصیلی 96-1395 با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای و با توجه به ملاک های ورود به پژوهش 45 دانش آموز انتخاب و در دو گروه آزمایش مهارت های عصب روان شناختی (15نفر) و آموزش چندرسانه ای(15 نفر) و نیز گروه کنترل(15نفر) گمارده شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس هوشی وکسلر کودکان ویرایش چهارم(WISC_IV) و آزمون نارساخوانی کرمی نوری استفاده شد. داده های بدست آمده با روش آماری تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین 3 گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0(P< . همچنین نتایج نشان داد که مداخله آموزش مبتنی بر مهارت های عصب روان شناختی و آموزش چندرسانه ای بر رشد مهارت های شناختی(کارکرد اجرایی، حافظه فعال و توجه) موثر بوده است و منجر به افزایش معنادار عملکرد در گروه ها ی آزمایش نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون گردیده است،ضمن این که /اموزش عصب روان شناختی نسبت به آموزش چند رسانه ای سطح افزایش بیشتری را در متغیرهای وابسته گروه آزمایش نسبت به گروه گواه اختصاص داده است. (05/0P<). موجب بهبود نارساخوانی دانش آموزان می شود و از آن ها می توان به عنوان روش های درمانی در کلینیک ها و مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: عصب روان شناختی، مهارت شناختی، ناتوانی یادگیری
  • مهرنوش هدایتی* صفحات 101-152
    فلسفه برای کودکان، یکی از برنامه های آموزشی مهم است که کودکان را در یک کاوشگری فلسفی، بعنوان ابزاری برای درک بهتر دنیا شراکت می دهد. یکی از کلیدهای موفقیت این برنامه آن است که همزمان با پیشرفت ادراک و فهم مشارکت کنندگان از دنیا یا گفتگوی موثرتر، آنها قادر به ارائه ایده های بهتر نیز می شوند. اگرچه یکی از ارزش های بنیادین فبک پیشرفت معرفتی است، اما در ادبیات مربوط به این حوزه، به این مفهوم مهم کمتر پرداخته شده است، و آنچه نیز موجود است صرفا اشاراتی مبهم می باشد. درنتیجه دانش آموزان و معلمین، در یک فضای کندوکاو محاوره ای و باز، در فضایی که هیچ پاسخ از پیش تعیین شده و یا یک نقطه نظر نهایی و یا پاسخ «صحیح» بی چون و چرا که می‎بایست به سمت آن حرکت کرد وجود ندارد، گم می شوند.
    این مقاله می خواهد پرده از بنیاد مفهوم پیشرفت معرفتی، در ادبیات مرتبط با فلسفه برای کودکان برداشته، و سپس آن را به سمت مفهوم شایسته‎تری رشد دهد. من معتقدم که پیشرفت معرفتی در فبک بواسطه حرکت از مسائل فلسفی به سوی راه حل های فلسفی، یا بعبارت دیگر از ادراک های نا متجانس و نامناسب به سمت ادراک های تغییر یافته صورت می گیرد، به گونه‎ای که در این مسیر مسائل اولیه‎ای که کندوکاو را با آنها شروع کرده‎ایم، کمتر خودنمایی کنند. چارچوب کندوکاو فلسفی به دانش‎آموزان کمک می کند تا سمت و سوی حرکت شان را از مسائل فلسفی به سوی راه حل‎های فلسفی حفظ کنند، و به آنها کمک می کند تا فرسنگ‎شمارهایی که به آنها نشان می دهد در کجای این مسیر قرار دارند را شناسایی کنند. آنها متوجه می شوند که پیشرفت کرده اند، نه به این خاطر که پاسخ «صحیح» را ارائه نموده اند، بلکه بخاطر اینکه در مقایسه با ادراکات نا متجانس و نا متناسب ناشی از سایر راه حل ها، به ادراک بهتری از مسائل دست یافته اند. نظر من این است که چنین ادراکی از پیشرفت معرفتی، می تواند مشخصه اصلی فبک باشد و بدین صورت می تواند چارچوب مورد نیاز برای هدف اساسی این برنامه، که همانا ایجاد پیشرفت معرفتی است، را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: پیشرفت معرفتی، کندوکاو فلسفی، موازنه تاملی|راه حل ها، ادراکات
  • نوید خاکبازان* صفحات 153-168
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک زندگی اسلامی با مسئولیت پذیری در طلاب حوزه علمیه قم انجام شد. جامعه آماری از میان طلاب ساکن قم، 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسش نامه سبک زندگی اسلامی کاویانی و مقیاس مسئولیت پذیری پرسشنامه روان شناختی کالیفرنیا(CPI) بر روی آنان اجرا شد. این پژوهش با روش همبستگی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مسئولیت پذیری و سبک زندگی اسلامی طلاب در سطح 05/0p< رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، مسئولیت پذیری، خدامحوری، هدف محوری و اعتدال در امور
  • صمد رحمتی* صفحات 169-192
    پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی برای موفقیت تحصیلی دانشجویان براساس اعتیاد به اینترنت، ویژگی های شخصیت، خودکارآمدی اجتماعی و هوش معنوی انجام گرفت. تعداد 225 نفر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ی چند مرحله ی انتخاب و پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت، خودکارآمدی اجتماعی، هوش معنوی و شخصیتی نئو را تکمیل کردند؛ موفقیت تحصیلی با معدل کل دانشجویان سنجیده شد. ارزیابی مدل پیشنهادی پژوهش با روش تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزارهای SPSS19 و AMOS20 صورت گرفت و برای تعیین معنی داری روابط میانجی از روش بوت استراپ ماکرو پریچر و هایز استفاده شده است. نتایج نشان داد که اعتیاد به اینترنت بر برون گرایی، وظیفه شناسی، خودکارآمدی اجتماعی، هوش معنوی و موفقیت تحصیلی اثر مستقیم منفی و معنی دار ولی بر روان رنجورخویی اثر مستقیم مثبت و معنی دار دارد. وظیفه شناسی و خودکارآمدی اجتماعی بر موفقیت تحصیلی اثر مستقیم مثبت و معنی دار و روان رنجورخویی بر موفقیت تحصیلی اثر مستقیم منفی و معنی دار دارد. همچنین اثر غیرمسقیم اعتیاد به اینترنت از طریق وظیفه شناسی، روان رنجورخویی و خودکارآمدی اجتماعی بر موفقیت تحصیلی معنی دار ولی از طریق برون گرایی و هوش معنوی معنی دار نبود. یافته ها نشان دادند که مدل پیشنهادی از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. وظیفه شناسی و خودکارآمدی اجتماعی با ایفای یک نقش محافظتی، می توانند اثر مخرب اعتیاد به اینترنت را بر موفقیت تحصیلی دانشجویان خنثی نمایند، درحالی که روان رنجورخویی می تواند این اثر را تشدید کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، موفقیت تحصیلی، ویژگی های شخصیت، خودکارآمدی اجتماعی، هوش معنوی
  • ملاحت امانی* صفحات 193-210
    تحقیق حاضر با هدف پیش بینی سبک های فرزندپروری مادران از طریق سبک های دلبستگی و ویژگی های شخصیتی آنها انجام شده است. طرح پژوهش حاضر همبستگی بود. تعداد 310 مادران کودکان پیش دبستانی از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و پرسشنامه اقتدار والدینی(بوری، 1991)، پرسشنامه دلبستگی بزرگسالان(کالینس و رید، 1990) و پرسشنامه 5 عاملی نئو(مک کری و کوستا(1989) را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده با روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون به روش گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که ویژگی های شخصیتی دلپذیری، وظیفه شناسی و برون گرایی بطور معنی داری 14 درصد از واریانس سبک فرزندپروری مقتدرانه، ویژگی شخصیتی گشودگی بطور معنی داری 5 درصد از واریانس سبک فرزندپروری سهل گیر و ویژگی های شخصیتی روان رنجورخویی بطور مثبت و دلپذیری بطور منفی 5 درصد از واریانس فرزندپروری استبدادی را تبیین کرد. همچنین نتایج نشان داد که فقط سبک دلبستگی دو سوگرا بطور معنی داری سبک های فرزندپروری استبدادی و مقتدرانه را بطور منفی پیش بینی کرد. در پیش بینی سبک های فرزندپروری ویژگی های شخصیتی قوی تر از سبک های دلبستگی بود. مادران با سطوح بالا در برونگرایی، دلپذیری و وظیفه شناسی به احتمال بیشتر سبک فرزندپروری مقتدرانه خواهند داشت.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی، سبک های فرزندپروری
  • رضا عقیلی* صفحات 211-230
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری کارکنان با مدیریت ارتباط با مشتری کارکنان آموزش پرورش ناحیه 1چهارمحال و بختیاری می باشد. این تحقیق از نظر هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر روش یک تحقیق توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان اداره به تعداد 100 نفر می باشند. حجم نمونه با توجه به محدود بودن جامعه آماری از فرمول جامعه محدود کوکران تعداد 80 نفر برآورد شد. با استفاده از روش تحلیل مسیر، فرضیه های تحقیق مورد بررسی و آزمون قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین کیفیت زندگی کاری و مدیریت ارتباط با مشتری در بین کارکنان آموزش و پرورش ناحیه (1) چهارمحال و بختیاری رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت، کیفیت زندگی کاری، مدیریت، مدیریت ارتباط با مشتری
  • اسماعیل صدری دمیرچی* ، حمیدرضا صمدی فرد صفحات 231-246
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پایبندی دینی، حمایت اجتماعی ادراک شده و بهزیستی معنوی در پیش بینی هراس و اضطراب مرگ سالمندان انجام پذیرفت.
    روش
    روش اجرای این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه سالمندان شهر اردبیل در سال 1395 بودند که به روش نمونه گیری در دسترس 110 نفر از سالمندان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس های پایبندی دینی، حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی معنوی و هراس- اضطراب مرگ استفاده شد. داده های پژوهش نیز با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین پایبندی دینی و حمایت اجتماعی ادراک شده با اضطراب مرگ سالمندان رابطه منفی معناداری وجود دارد (05/0 p<). همچنین بین بهزیستی معنوی با اضطراب مرگ رابطه منفی معناداری وجود دارد (05/0 p<). با توجه به ضرایب بتا پایبندی دینی (دین داری 32- درصد)، حمایت اجتماعی ادراک شده 29- درصد و بهزیستی معنوی 27- درصد به شکل معناداری اضطراب مرگ را تبیین می کنند (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    در نتیجه می توان بیان نمود که پایبندی دینی، حمایت اجتماعی ادراک شده و بهزیستی معنوی در زمره متغیر های مرتبط با اضطراب مرگ سالمندان بودند و توانایی پیش بینی آن را دارند.
    کلیدواژگان: پایبندی دینی، حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی معنوی، اضطراب مرگ، سالمندان
  • شیوا افشک، جهانگیر کرمی* صفحات 247-258
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی هیجان خواهی وتاب آوری با آمادگی به اعتیاد در دانشجویان کلیه مقاطع رازی کرمانشاه بود.دویست نفر از دانشجویان(100نفردختر،100نفر پسر) به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه هیجان خواهی زاکرمن،تاب آوری کانر ودیویدسون و پرسشنامه آمادگی به اعتیاد زرگر استفاده شد.برای تجزیه وتحلیل داده ها ازشاخص های آماری همبستگی،تجزیه وتحلیل رگرسیون چند متغیری وآزمون تی استفاده شد.نتایج نشان داد که بین تاب آوری وآمادگی به اعتیاد رابطه منفی معنا داری وجود دارد.هم چنین بین هیجان خواهی وزیر مولفه های آن(تجربه طلبی،ماجراجویی،ملال پذیری و گریز از بازداری)رابطه مثبت معنا داری وجود دارد.تجریه وتحلیل رگرسیون نشان داد که تاب آوری وتجربه طلبی با ضریب بتای به ترتیب4/898- و0/194 در پیش بینی موثر بودند یعنی توان پیش بینی آمادگی به اعتیاد را دارند. درمتغیر آمادگی به اعتیاد،هیجان خواهی وزیر مولفه های تجربه طلبی،ملال پذیری و گریز از بازداری بین دختر وپسردر تفاوت معنا داری وجود دارد.با توجه به نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که بین هیجان خواهی وتاب آوری با آمادگی به اعتیاد رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: آمادگی به اعتیاد، هیجان خواهی، تاب آوری
  • محمود جعفریان* ، مهین عسکری صفحات 259-272
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تحریفات شناختی و تنظیم شناختی هیجان در افراد معتاد و غیر معتاد انجام شد. این پژوهش از نوع مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش مردان معتاد شهر بندرعباس و کارمندان سازمان های دولتی شهر بندرعباس می باشد. نمونه آماری پژوهش متشکل از 120 مرد (60 نفر مرد معتاد و 60 نفر مرد غیر معتاد) با دامنه سنی 20-50 سال بود که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه تحریف های شناختی عبدالله زاده و سالار (1389) و پرسشنامه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) (گرانفسکی و همکاران، 2001) بودند. داده ها با روش تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA ) به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تحریفات شناختی و تنظیم شناختی هیجان در افراد معتاد و افراد غیر معتاد تفاوت معناداری در سطح (05/0 ≥ P) داشتند. بنابراین نتیجه می گیریم که تحریفات شناختی در افراد معتاد بیشتر از افراد غیر معتاد می باشد و تنظیم شناختی هیجان افراد غیر معتاد نیز بیشتر از افراد معتاد می باشد.
    کلیدواژگان: نظم بخشی شناختی هیجان، تحریفات شناختی، افراد معتاد، افراد غیر معتاد
  • مژگان حیاتی* ، شهلا سلیمانی صفحات 273-288
    در سال های اخیر با توجه به افزایش آمارهای طلاق در کشور توجه به پیامدهای این پدیده برای افرادی که آن را تجربه کرده اند گسترش یافته است از این رو هدف پژوهش حاضر مطالعه کیفی پیامدهای طلاق برای افراد مطلقه است. پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی است که در آن 20 شرکت کننده (8 مرد و 12 زن) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه عمیق و اکتشافی استفاده شد و این روند تا مرحله اشباع داده ها ادامه داشت. پیامدهای طلاق شامل 12 زیر مضمون بوده است که در سه مضمون اصلی 1- پیامدهای اجتماعی، فرهنگی 2- پیامدهای اقتصادی و مالی 3-پیامدهای شخصی و هیجانی طبقه بندی شده است. نتایج این مطالعه دستاوردهای فراوانی برای مراکز مشاوره و متخصصان حوزه طلاق در بردارد. فهم تجربه پیامدهای طلاق برای افراد مطلقه، آن گونه که در این مطالعه آمده است، می تواند به زوجین و متخصصین درگیر در این حوزه برای تصمیم گیری و مداخلات مبتنی بر فرهنگ و جنسیت کمک کند.
    کلیدواژگان: طلاق، پیامدهای طلاق، پدیدارشناسی
  • مجید صدوقی* صفحات 289-310
    مذهب، معنویت، سلامت و پزشکی ریشه های مشترکی در چهارچوب مفهومی رابطه میان انسانها، طبیعت و خدا دارند. از دیرباز، علاقه فوق العاده ای به درک تعامل مذهب، معنویت، سلامت و پزشکی وجود داشته است. علیرغم برخی از محدودیت های روش شناختی، بسیاری از مطالعات تجربی منتشر شده نشان می دهد که مشارکت مذهبی با پیامدهای بهتر در سلامت جسمی و روانی همراه است. به هنگام رویارویی با بیماری، ناتوانی و مرگ بسیاری از بیماران خواهان آن هستند که پزشکان و درمانگران، نیازهای عاطفی و معنوی آنان را نیز مورد ملاحظه قرار داده و آنها را برآورده سازند. علاقه و توجه جدید به تعامل میان مذهب و معنویت با سلامت و پزشکی تلویحات قابل ملاحظه ای برای جامعه ایرانی دارد. مذهب و معنویت در جامعه ایرانی و بستر فرهنگی جامعه ما از ویژگی های متمایزی برخوردار است و نقش مهمی در زندگی اکثریت ایرانیان ایفا می کند و بنابراین، پزشکان و درمانگران ایرانی باید موضوعات مذهبی را مورد مداقه قرار داده و نیازهای معنوی بیمارانشان را برآورده نمایند. تلفیق مذهب و معنویت در سلامت و پزشکی بسیار فراتر از موضوع به کار بستن پزشکی به صورت اخلاقی تر و ترحم آمیزتر است. تلفیق مذهب در پزشکی فرصت های جدیدی برای آموختن بیشتر درباره سایر نظام های سنتی پزشکی و درک عمیق تر و تعامل مشارکتی میان نظام های مختلف پزشکی فراهم می آورد. افزون بر این، پزشکان می توانند مذهب و معنویت را در زندگی حرفه ای خودشان نیز مهم و ارضاکننده بیابند.
    کلیدواژگان: مذهب معنویت، سلامت، پزشکی
  • پریسا پورمحمد* صفحات 311-328
    اختلال پراشتهایی روانی یکی از شایع ترین اختلالات خوردوخوراک است که در زنان شیوع بیشتری دارد و تاثیرات مخرب قابل توجهی بر سلامتی و کیفت زندگی این قشر می گذارد. از ابتدای توصیف این اختلال در سال 1979، درمان های دارویی و روان شناختی متعددی جهت بهبود علائم آن شکل گرفته است. رفتاردرمانی شناختی به عنوان درمان انتخابی این اختلال در نظر گرفته می شد؛ بااین حال نتایج مطالعات از نرخ بازگشت زیاد تا 50% و همچنین درصد بالای کناره گیری از درمان تا 28% را در این درمان نشان داده اند. اخیرا به نقش بد تنظیمی هیجانی در این اختلال توجه ویژه ای شده و بر این اساس رفتاردرمانی دیالکتیکی را برای این اختلال تطبیق داده اند. این پژوهش به بررسی رویکردهای اصلی مطرح در تبیین و درمان این اختلال پرداخته و با تبیین نقش بد تنظیمی هیجانی در شکل گیری این اختلال به توضیح منطق اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی و سازوکارهای اثربخشی آن پرداخته است.
    کلیدواژگان: پراشتهایی روانی، تنظیم هیجان، رفتاردرمانی دیالکتیکی
  • فاطمه سمیعی* ، ایران باغبان، محمدرضا عابدی، سیمین حسینیان صفحات 329-340
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی تفکر زیربنایی شکل گیری آرزوهای شغلی در کودکان و نوجوانان انجام شد. روش پژوهش توصیفی بود. نمونه مورد مطالعه شامل 120 نفر از دانش آموزان شهر اصفهان بودند که به صورت تصادفی مرحله ای از بین 6 ناحیه آموزش و پرورش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه بود و نتایج آن با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (فراوانی و درصد) و آمار استنباطی (آزمون مجذور خی) در نرم افزار SPSS-22 مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که در تعیین تفکر آرزوهای شغلی چهار عامل زیربنایی و تاثیرگذار اندازه و قدرت، کلیشه های جنسیتی، منزلت شغل و خود درونی برای کودکان و نوجوانان نقش داشت (05/0P<). همچنین، خاص شدن تفکر زیربنایی آرزوهای شغلی در آنها وجود داشت، به طوریکه مشاغل تخصصی را بیش از مشاغل غیرتخصصی آرزو کردند. پزشکی به عنوان یک شغل تخصصی اولین آرزوی شغلی کودکان و نوجوانان بود و پس از آن مهندسی و پلیسی قرار داشت (05/0P<). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که معیارهای تفکر زیربنایی آرزوهای شغلی در کودکان وجود دارد و لازم است جهت سهولت در پیشرفت و انتخاب شغل آینده، تقویت شوند.
    کلیدواژگان: تفکر، آرزوهای شغلی، کودکان و نوجوانان
  • سعید اصلانی* ، حسین اسکندری صفحات 341-354
    شفقت ورزی یکی از مفاهیم نوپا در روانشناسی است که موجب گسترش دانش در زمینه سلامت روان و روابط بی فردی شده است. شفقت به طور کلی یک سازه چندبعدی و دارای چهار جنبه اصلی شناختی، هیجانی، اندیشناکی و انگیزشی است. در این مقاله با مرور برخی از مهم ترین آثار منتشر شده در حوزه شفقت ورزی به ویژه شفقت به خود، سعی شده است دیدگاهی کلی راجع به نقش شفقت ورزی در امنیت جامعه ارائه گردد. در رابطه با نقش وراثت و تربیت، ویژگی انطباقی بودن و تحول شفقت ورزی طی دوران رشد و رابطه آن با سبک های دلبستگی مورد بحث و تایید قرار گرفته است. همچنین همبستگی شفقت با همدلی و انسان دوستی، و تضاد آن با رفتارهای ضداجتماعی بر پایه یافته های پژوهشی تبیین شده و در نهایت به موانع و مقاومت ها در برابر تجربه شفقت نیز به طور مختصر اشاره گردیده است.
    کلیدواژگان: شفقت، اخلاق، امنیت، جامعه، انسان دوستی
  • کژال آشته *، جهانگیر کرمی صفحات 355-374
    هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی نگرش به ازدواج از طریق ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی و جوخانوادگی دانشجویان دختر بود. پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی و جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر مجرد دانشگاه رازی کرمانشاه بود. نمونه ای به حجم 359 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شد. شرکت کنندگان به پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی مک کری و کاستا، سبک های دلبستگی کولینز و رید، جوخانوادگی موس و موس و نگرش به ازدواج اس پارک پاسخ دادند. نتایج به دست آمده با استفاده از رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که مولفه های ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی و جو خانوادگی توانایی پیش بینی نگرش به ازدواج را دارند. همچنین مولفه های ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی و جوخانوادگی با مولفه های نگرش به ازدواج رابطه ی معنادار دارند. با توجه به یافته های پژوهش، می توان گفت که ویژگی های شخصیتی، سبک های دلبستگی و جو خانوادگی از مولفه های موثر و مرتبط با نگرش به ازدواج هستند که این نکته می تواند در مشاوره های قبل از ازدواج مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، ویژگی های شخصیتی، جوخانوادگی، نگرش به ازدواج
  • زینب بهرام بیگی *، فرهاد جمهری، غلامرضا ذاکری پور صفحات 375-388
    ویژگی های شخصیتی مجموعه صفاتی هستند که نقش بنیادی در جنبه های گوناگون زندگی فرد دارند .ضمن اینکه این صفات تفاوت های بین فردی در شناخت، هیجانات و رفتارهای افراد را شامل می شوند.هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ویژگی های شخصیتی زنان و مردان در گستره ی عمر بود. این پژوهش از نوع علی مقایسه ای و جامعه اماری آن شامل ساکنین منطقه 1 شهر رشت بود. بدین منظور تعداد 321 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و جهت گرداوری داده ها از پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو-فرم کوتاه (کاستا ومک کری، 1992) استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون های تحلیل واریانس و t مستقل نشان داد که ویژگی خوشایندی با بالارفتن سن افزایش یافته است و بین زنان و مردان از لحاظ ویژگی شخصیتی برونگرایی و نوروزگرایی در گستره ی عمر تفاوت وجود دارد و همچنین میانگین خوشایندی و وظیفه شناسی در زنان بالاتر از مردان بوده است.نتایج حاکی از ان است که برخی از ویژگی ها در گستره عمر تغییر یافته همچنین در بعضی صفات بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، گستره عمر، زنان و مردان
  • آزاد قربانی *، ناصر یوسفی، آرمان عزیزی صفحات 389-406
    هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل روابط خودمتمایزسازی، راهبردهای مقابله ای و تعهد زناشویی می باشد.پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه پژوهش همه معلمان مدارس شهر کامیاران و همسرانشان بودند که در سال تحصیلی 95-94 مشغول به تدریس بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 250 زوج (500 نفر) انتخاب شدند. هر نفر پرسشنامه هایتمایزیافتگی، سبک های مقابله با شرایط پر استرس و تعهد زناشویی را پاسخ دادند. تحلیل داده ها با دو نرم افزار Spss و Amosانجام شد.نتایج بیانگر رابطه مثبت و معنی دار بین تعهد زناشویی با مقابله مسئله مدار و با جایگاه منمی باشد. همچنین رابطه منفی و معنی داری بین تعهد زناشویی و مقابله هیجان مدار مشاهده شد.از طرفی رابطه مثبت و معنادار بین مقابله مسئله مدار و جایگاه من، بین مقابله هیجان مدار با واکنش عاطفی و با آمیختگی با دیگران وجود دارد.نتایج پژوهش حاضر نشان داد سطح خودمتمایزسازی افراد و راهبردهای مقابله ای آنها می تواند پیش بین خوبی برای تعهد زناشویی باشد.
    کلیدواژگان: تعهد زناشویی، راهبردهای مقابله ای، تمایزیافتگی
|
  • Samira Abdi, Hamzeh Ahmadian Dr*, Lotfollah Saed Dr Pages 1-16
    Background and objectives
    obesity involves multiple complications potentially culminating in physical illness as well as mental health problems. The present study aims at investigating the effect of life style change-based training on the improvement self-esteem and decrees BMI among obese women.
    Materials and methodology
    the study was conducted as a quasi-experimental research and within a pre-test-post-test design with one control group. The statistical population of the study includes all obese women attending nutrition clinics in Sanandaj city during the second quarter of the year 2016. Convenience sampling was used in order to select total 20 patients, who were randomly assigned into experiment and control groups of 10 per each. The experiment group was given the treatment of total 10 sessions of training in life style change, whereas no intervention was given to the control. Diener et al.’s self esteem Scales(1985) were administered to both groups before and after the training program. Multivariate covariance test was used in order to analyze the data.
    Findings
    The findings show that the decrease in BMI and the increase self-esteem are significantly. (P≤0.01) higher than the control group
    Conclusion
    the findings of the present study have practical implications for decreasing mental health problems, and also for increasing the mental health of obese people.
    Keywords: Life style, self-esteem, BMI
  • Parisa Pourmoradkohan, FARZANE HATAMI , MASOUME BAGHAIYAN , Mohsen Amiri* Pages 17-30
    The present study aimed at investigating the effect of mental kinestick imagery on athletic confidence. The population of this quasi-experimental study comprised the whole amateur basketball players. Available sampling was used as the instrument, such that 30 physical education students from Islamic Azad University of Kermanshah volunteered to participate in this study. They were classified into two groups of kinestick imagery and control, using matching scores method in Revised Hall and Martin’s (1997) questionnaire. Further, Willie and Knight’s (2002) scale of athletic confidence was used to measure participants’ athletic confidence in pre- and post-test. The experimental group did six sessions of thirty-minute kinestick imagery exercise and pay lay-up shot, while the control group only pay lay-up shot. With controlling the pre-test scores, The results indicated a statistically significant difference between the two groups in post test of athletic confidence scores. The implication of this study is the impact that mental mental kinestick imagery has on improving athletic confidence in athletes.
    Keywords: mental kinestick imagery, athletic confidence, lay-up shot
  • Mohammad Ali Besharat, Haniyeh Shahrabi Farahani *, Reza Samani Omani, Mohammad Reza RezaZadeh Pages 31-44
    Background & Aims
    Infertility as a threat to reproduction and survival experience provides related stress for infertile couples. Since stress is the ability to activate the attachment, infertility and stress reactions may affect the to adapt of infertile couples. The present study was aimed to investigate prediction between attachment styles and adjustment to infertility.
    Materials & Methods
    This end, A total of 192 infertile women referred to the Infertility treatment clinic at Royan Institute participated in this study. Participants were asked to complete demographic information questionnaire, Adjustment to Illness Scale (AIS) and Adult Attachment Inventory (AAI). Correlation was used to test the hypothesize.
    Results
    The results indicated significant positive correlations between secure attachment styles with adjustment to infertility and the significant negative correlations between insecure attachment styles with adjustment to infertility.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it can be concluded that attachment styles revealed correlation with adjustment to infertility. we can conclude secure attachment and insecure are effective on adjustment infertility And attachment-based therapy will be effective in adjustment of peaple with stressful experience.
    Keywords: infertility, attachment, adjustment
  • Parisa Heidari Sharaf *, Dr Jahangir Karami, Zahra Mousvi, Fatemeh Tarighati Maram, Masoumeh Yavari Pages 45-56
    The present study investigated the efficacy of resiliency training based on the reduction of homesickness in residential new entrant's students. The population studied were included all new entrants dormitory girls inter disciplinary undergraduate in Razi university of Kermanshah in 2017-2018 educational years. To perform this study, available sampling was used, and then to replace the two control and experimental groups of subjects were used of simple randomly sampling. In this study used of Conner & Davidson resiliency and Fan filth homesickness questionnaires. 30 students that earn scores more than average were select and replaces randomly in tow control and experimental groups. 12group sessions Resiliency skills training were conducted for experimental group and after the intervention, both groups were tested. The research was experimental design and statistical methods for data analysis of covariance were used. Findings showed that resiliency training significantly p<0/001 reduces homesickness in experimental group, While such as changes not observed in the control group's conclusion we can say that resiliency trainings effective in reducing student's homesickness.
    Keywords: resiliency, homesickness, students
  • Parvaneh Radmehr , Leila Yousefvand* Pages 57-70
    This study examined the relationship of academic stress and social anxiety in students and its role in predicting the imposter syndrome. Its design is Correlation research and the sample consisted of 160 male and female students who were selected by cluster sampling. They respond to
    academic stress (LASRS), social anxiety (SPIN) and imposter syndrome (CIPS) questionnaire. Data analysis was performed by using Pearson's correlation and multiple regressions. Findings showed that academic stress and social anxiety had significant positive correlation with imposter syndrome (P<0/001). And academic stress and social anxiety predicted 71 % variance of imposter syndrome. Prevention strategies in reducing the symptoms in universities are used by workshops and education class.
    Keywords: imposter syndrome, academic stress, social anxiety, students
  • Roghaye Moazaz, Reza Pourhosein Dr* Pages 71-82
    Cognitive impairment is one of the most common symptoms of multiple sclerosis. The purpose of this study was to compare the information processing speed in patients with MS and non-affected individuals. 38 patients with MS(Twenty-25 patients with Relapsing- Remitting of MS and 13 patients with Progressive- Relapsing MS). And 38 non-affected individuals with the Stroop test performed with the patient group. For data analysis, independ t-test was used. The results of this study showed that patients with MS had a weaker performance in the Stroop test than in the healthy group. In other words, patients spent more time to take the test and showed more error. Also, the group of MS patients with Relapsing- Remitting had a weaker performance in the Stroop test than those with Progressive- Relapsing MS. Regarding the damage to cognitive domains of patients with MS And its significant impact on their quality of life, Examine and accurate identification of cognitive rehabilitation programs should be one of the priorities of experts.
    Keywords: multiple sclerosis, Cognitive function, Information processing speed
  • Zahra Sadeghzadeh poodeh*, Salar Faramarzi Pages 83-100
    Introduction
    This study Investigation based teaching methods on neuropsychological skills on improving cognitive skills of students with disabilities learning reading.The research method was experimental and pretest - posttest control group design was used. For this purpose the students with Learning Disabilities in the Isfahan read in 2016-17using multi-stage sampling method and according to the criteria for inclusion 45 students into two groups neuropsychological skills (15) and multimedia training (n =15) and control group (n =15) were assigned. Collect information from the Wechsler Intelligence Scale for Children Fourth Edition (WISC_IV) and Karaminori dyslexia test was used. Data obtained by multivariate analysis of covariance (Mancova) were analyzed. The results showed that the three groups there was no significant difference in post-test and control(P<0/05). The results showed that educational interventions based on the growth of multimedia teaching skills neuropsychological and cognitive skills (executive function, working memory and attention) has been effective and led to a significant increase in performance in the experimental groups than the control group at posttest been(P<0/05). And led to a significant increase in performance in the experimental groups than the control group at posttest been(P>0/05). It can be concluded from the results of neuropsychological skills and modern multimedia teaching methods to stimulate the potential of school students are learning disabilities, as therapies that can be used in clinics and centers of learning.
    Keywords: Neuropsychology, cognitive skills, learning disability
  • Mehrnoosh Hedayati Dr * Pages 101-152
    The philosophy for children program with a nearly half a century history has opened up well among practical approaches to education and expanded rapidly in several countries, including Iran. The aim of this educational approach, more than anything, is nurturing higher order thinking by philosophical methods. Although all theoretical literature in this field focuses on student epistemic and philosophical development in Community of Inquiry, but in practice, teachers often face a lot of difficulties, either pulling the dialogues from a philosophical path to a scientific or psychological path, Or even the philosophical dialogue blocks and epistemic progress will stop. Clinton Golding, a pioneer in the field of philosophy for children and a professor University of Melbourne Graduate School of Education, wrote a valuable article in an approach called "philosophical problem - philosophical resolution," in 2009 which became selected article.
    In this paper, Golding refers in first to the wrong attitudes and definitions, as well as the ambiguities conceptions about philosophical progress in the philosophy for children, and then he offers his approach which is the identification thinking milestones through philosophical inquiry that helps students to keep their bearings as they move from philosophical problems to philosophical resolutions. Golding According to the theoretical framework of Lipman, Sharp, and other experts in the field of philosophy for children, and using the fundamental theory which support this program, such as the Dewey and Buchler's theories, provides an eight- stages Which present the stages of philosophical inquiry in a seemingly Linear and mechanistic sequence. In this way they can rich to reflective equilibrium through an effective and active dialogue.
    Keywords: epistemic advancement, philosophical dedication, reflectionbalances, solutions, perceptions
  • Navid Khakbazan * Pages 153-168
    This study aimed to investigate the relationship between Islamic lifestyle with responsibility for the seminary students in Qom. The population of scholars in Qom, 30 people were selected for sampling and scale accountability Islamic lifestyle kaviani & California Psychological Inventory (CPI) was performed on them. This study analyzed the correlation method. The results indicate that the students' responsibility and Islamic lifestyle in the 05 / 0p <There is a significant positive relationship.
    Keywords: Islamic lifestyle, responsibility, God centeredness, the central purpose, moderation in affairs
  • Samad Rahmati * Pages 169-192
    This study aims to provide a model for academic achievement based on Internet addiction, personality traits, social self-efficacy and spiritual intelligence wased. 225 students of Jondi Shapour University of Medical Sciences Ahvaz were selected using multi-stage cluster sampling method and completed Internet addiction, social self-efficacy and spiritual intelligence NEO personality questionnaires, academic achievement was measured by GPA students. Assess the model proposed of research with path analysis and using were the software SPSS19 and AMOS20 and to determine mediated relationships significant by Macro Parichehr and Hayes bootstrap method is used. The results showed that Internet addiction on extraversion, conscientiousness, social self-efficacy, spiritual intelligence and academic achievement were negative and significant direct effect but on neuroticism is significant and positive direct effects. Conscientiousness and social self-efficacy positive and direct effect on academic achievement and neuroticism is negative and significant direct effect on academic achievement. Also indirect effect Internet addiction through conscientiousness, neuroticism and social self-efficacy on academic achievement significantly but through extroversion and spiritual intelligence were not significant. Results showed the proposed model is a good fit with the data. Conscientiousness and social self-efficacy by playing a protective role, can neutralize harmful effects of Internet addiction on their academic achievement, while neuroticism may exacerbate these effects.
    Keywords: Internet addiction, academic achievement, personality traits, social self-efficacy, spiritual intelligence
  • Dr. Malahat Amani * Pages 193-210
    The present research has been conducted to predict mothers' parenting styles through their attachment styles and personality traits. The design of present research was correlation. The number 310 of mothers' preschool children were selected by random cluster sampling and they completed Parental Authority Questionnaire (Buri, 1991), Adult Attachment Scale (Collins & Read, 1990), NEO-Five Factor Inventory (Costa & McCrae, 1989). Collected data were analyzed by Pearson correlation and regression with stepwise method. The results showed that personality traits of agreeableness, conscientiousness and extraversion explained 14 percent of variance in authoritative style, openness and explained 5 percent of variance in permissiveness style, and neuroticism positively and agreeableness negatively explained 5 percent of variance in authoritarian style. Also results showed that only ambivalence style predicted negatively authoritarian and permissive styles. The personality traits in prediction of parenting styles were stronger than attachment styles. Mothers with high level in extraversion, agreeableness and conscientiousness with more probability will have authoritative style.
    Keywords: personality traits, attachment styles, parenting
  • Reza Aghili * Pages 211-230
    This study aimed to investigate the relationship between quality of work life of employees with customer relationship management staff Education Area 1 is the Chaharmahal and Bakhtiari. This research has a purpose in terms of applied research and descriptive study was to. Statistical research, an important loss of all staff to 100 people. Due to the limited sample size limited the formula Cochran's population was estimated to be 80. Which demonstrated the reliability of the measurement tool.Structural equation modeling software Lisrel, and using path analysis, Hypotheses investigated and tested. The results show that the quality of working life and customer relationship management among staff Education Area ( 1 ) there is a significant relationship Chaharmahal and Bakhtiari
    Keywords: quality, quality of working life, management, customer relationship management
  • Esmaeil Sadri Damirchi Dr*, Hamid Reza Samadi Fard Pages 231-246
    Background
    This study aimed to investigate the role of religious belief, the perception of social interaction and spiritual well-being in the Prediction of fear and anxiety of death in the elderly.
    Method
    The execution method was a descriptive and correlative study. The statistical population of this study included all the elderly of Ardabil in 2016, which 110 elderly were selected as the analytical sample using the convenience sampling. For data collection, the religious belief scale, perception of social interaction scale, spiritual well-being scale and death anxiety scale. Research data were analyzed Pearson correlation coefficient and multiple regression methods.
    Findings
    The study results showed AnchorAnchorAnchorthere is that AnchorAnchorAnchorAnchora significant negative relationship exists between religious belief and perception of social interaction with death anxiety and (P<0.05). Also, there is that a significant negative relationship exists between spiritual well-being with death anxiety (P<0.05). Beta coefficients for predictor variables indicated the religious belief (religion -0/32), the perception of social interaction -0/29 and spiritual well-being -0/27 have the significant predictive capability of death anxiety (P<0.05).
    Conclusion
    Thus, it can be concluded that religious belief, the perception of social interaction and spiritual well-being are considered as the variables related to death anxiety and have the predictive capability of it.
    Keywords: Religious Belief, Perception of Social Interaction, Spiritual Well-being, Death Anxiety, Elderly
  • Shiva Afshak, Jahangir Karami Dr* Pages 247-258
    The purpose of this study was to investigate the relationship between sensation seeking and addiction potential in student all sections were Razi University of Kermanshah.200 student(100 male,100female) for sampling was selected by cluster sampling. To collect data from the Zuckerman Sensation Seeking Scale, Resilience scale from the Conner and Davidson, Addiction Potential Scale from the Zargar.To analyze the data using Correlation, multiple regression analysis, and T-test. The results showed that resilience and addiction potential there is a significant negative relationship. Also, between sensation seeking and its subcomponent (experience-seeking, adventure, boredom-taking and escape from inhibition) there is a significant positive relationship. Regression analysis showed that resilience and experience-seeking experience with the beta coefficient of the order of 898/4 and 194/0 were useful in predicting the ability to predict the readiness for addiction. There is a significant difference between boys and girls in addiction potential, sensation seeking component Minister experience seeking boredom and avoid inhibition. The results, it can be concluded that between sensation seeking and addiction potential technology Vtab there is a relationship.
    Keywords: sensation seeking, resilience, addication potential
  • Mahmood Jafarian*, Mahin Askari Pages 259-272
    The aim of this study was Comparison cognitive distortions and cognitive emotion regulation in addicts and non-addicts. This research was Causal-comparative type. The target population included All Men addicted in Bandar Abbas and Employees of government agencies in Bandar Abbas. The research sample consisted of 120 men (60 male and 60 female non-drug addict) With an age range 20-50 years selected with convenience sampling. The instrument used in this study is Inventory cognitive distortions (Abdollahzdeh & Salar, 2010) and Cognitive emotion regulation questionnaire (Garnefski, 2001). Dates were analyzed with Multivariate analysis of variance by SPSS. The results showed that the cognitive distortions and cognitive emotion regulation in addicts and non-addicts had significantly different In level of (P ≥ 0/05). Thus, we conclude that the cognitive distortions is more of addicts than non-addicts and cognitive emotion regulation is more of non-addicts than addicts
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Cognitive Distortions, Addicts, Non-addicts
  • Mozhgan Hayati*, Shahla Soleymani Pages 273-288
    In recent years, due to the increase in divorce statistics in the country, the regard to the consequences of this phenomenon have been extended to those who have experienced it. Therefore, the purpose of this study is a qualitative study of divorce consequences for divorced people. This study is a phenomenological qualitative study in which 20 participants (8 males and 12 females) were selected using purposive sampling. Deep and exploratory interviewing method was used to collect data, and this process continued to the saturation stage. The consequences of divorce include 12 sub-themes, which are classified in three main themes: 1. social and cultural consequences; 2. economic and financial consequences; 3. personal and emotional outcomes. The results of this study have many achievements in counseling centers and divorce professionals. Understanding the Divorce Experience As described in this study, it can help couples and experts involved in this phenomenon to make decisions and interventions based on culture and sexuality.
    Keywords: Divorce, consequences of divorce, phenomenology
  • Majid Sadoughi Dr * Pages 289-310
    Religion, spirituality, health and medicine have a common root in the framework of the relationship among humans, Nature and God. There has always been considerable interest in understanding the interaction between religion, spirituality, health and medicine. In spite of some methodological limitations, many published experimental studies indicate that religious involvement - taking part in religious rituals - results in better physical and psychological health. Facing the disease and inability, a significant number of patients demand that physicians and healers pay attention to their current and spirituality needs. The recent interest in the interaction between religion and spirituality with health and medicine has considerable implications for Iranian society. Religion and spirituality have distinguishing features in the Iranian people, so Iranian physicians should pay attention to religious issues and satisfy their patients’ spiritual needs. Integration of religion and spirituality in health and medicine goes beyond making medicine more ethical and compassionately, which provides new opportunities for learning more about other traditional medical systems and gaining a more in-depth understanding regarding the collaborative interaction between different medical systems. Furthermore, physicians can find religion and spirituality essential and rewarding in their professional activities.
    Keywords: religion, spirituality, health, medicine
  • Parisa Pourmohammad * Pages 311-328
    Bulimia nervosa is one of the most common eating and feeding disorders which is more prevalent in women and has a significant destructive impact on their health and quality of life. since description of this disorder in 1979, various medical and psychological treatments have been developed to improve its symptoms. CBT has been considerd as treatment of choice for bulimia. However research findings reported high rates of relaps up to 50% as well as a high percentage of dropout up to 28% in CBT. Recently a large attention has been focused on the role of emotion dysregulation in development of bulimia and accordingly dialectical behaviour therapy has been adapted for it. This research investigates the main approaches in explaining and treating this disorder and by exploring the role of emotion dysregulation in development of BN, explains the reason and mechanisms involved in effectiveness of DBT for BN.
    Keywords: bulimia nervosa, emotion regulation, dialectical behavior therapy
  • Fatemeh Samiee Dr*, Iran Baghban Dr, Mohammadreza Abedi Dr, Simin Hosseinian Dr Pages 329-340
    The aim of the present study was investigating the underlying thinking of career aspiration formation in children and Adolecents. The research method was descriptive. The studied sample consisted of 120 students in Isfahan who were selected by stratified random sampling, among 6 educational districts. Data gathering instrument was interview and the results were analyzed using descriptive statistics (frequency and percentage) and inferential statistics (Chi-square) by SPSS-22 software. Findings of this study showed that in determining the career aspiration thinking, there were four underlying and effective factors such as size and power, gender stereotype, career status and self-esteem for children and teens (P<0/05). Also, there were specialization of the underlying thinking of career aspirations, so that they wished more specialized career than non-specialized one. Medicine as a specialized profession was the first career aspiration for children and teens and then engineering and policeman (P<0/05). Therefore, it can be concluded that there are underlying thinking criteria of career aspiration in children and they need to be strengthened in order to facilitate the development and selection of the future career.
    Keywords: Thinking, Career aspiration, Children, Adolescents
  • Saeid Aslani*, Hossein Eskandari Dr Pages 341-354
    Compassion is a new emerging construction which has increased the knowledge of mental health and interpersonal relationships. Generally compassion is a multidimentional construct including four key components: cognition, affection, being concerned, and motivation. This paper offers a comprehensive perspective on the role that compassion plays in social security by reviewing some of the essential tracts in the literature. On the role of inheritance and cultivation, being an adaptive trait, development of compassion through life stages and its relationship with attachment styles were discussed. Correlations between compassion, empathy and altruism, and its opposision with criminality and antisocial behaviors were specified based on research results. Finally blocks and resistances against being compassionate were briefly addressed.
    Keywords: compassion, morality, security, society, altruism
  • Kajal Asteh *, DrJahangir Karami Pages 355-374
    The aim of this research was to predict of marital attitude through the personality characteristics, attachment styles and Family Environment. This study is a descriptive kind of correlation. The study population consists of students of the Razi University of Kermanshah, A sample size of 359 subjects, stratified random sampling method was chosen. Participants answered to the Spark`s marital attitude, Costa & McCrae` personality characteristics, Coolins & Read `attachment styles and Moos & Moos`Family Environment.Rusults obtained using stepwise regression and Pearson`s correlation coefficients showed the components personality characteristics, attachment styles and Family Environment have the ability to predict marital attitude. Also the personality characteristics, attachment styles and Family Environment have a meaningful relationship with marital attitude components. According to the results, we can say that the characteristics, attachment styles and Family Environment are affective factors in the marital attitude and this point can be considered in consultations before marriage.
    Keywords: Personality characteristics, Attachment styles, Family Environment, Marital attitude
  • Zeinab Bahram Beygi *, Dr Farhad Jomehri, Dr. Gholamreza Zakeripour Pages 375-388
    Personality traits are traits that have an important role in various aspects of life .so that the differences between the individual cognition, emotion and behavior of individuals are included.The purpose of this study was to compare women and men’s personality traits in life span. This research was of causal-comparing type and the statistical population of which was selected from the residents of Rasht city, region one. For this purpose a number of 321 individuals were selected through availability sampling and Neo Five Factor Inventory- short form (Costa.& Mccrae ‚1992) was used for collecting data. The results of Analysis of Variance and Independent t tests showed that the trait of agreeableness has increased parallel to age increase and there is a difference between women and men in terms of the personality traits of conscientiousness and neuroticism in life span. Also, the average of agreeableness and conscientiousness have been higher in women than men.The results show that some of the features in the range of life has changed in some traits, there is a difference between men and women.
    Keywords: Personality traits, Life span, women, men
  • Dr Nasser Yousefi, Dr Nasser Yousefi *, Arman Azizi Pages 389-406
    The most important aspect of marital relationship is commitment which has relation with love, satisfaction and stability ofmarriage.Understandingvariables that set the conditions formarital commitmentisveryimportant.The aim of thispresent study is todevelop amodel todifferentiationof self, coping strategies, andthemarital commitment. The research was a descriptive-correlational study.The populationconsisted ofall teachersand their spouseswhowereteachingin theacademic inKamyaran, Iran in 2016.The sampleconsisted of500 parents (250 couples)whowere selectedbysimplesampling methodand completed differentiation of self, coping with stressful situations and marital commitment.The data fromthequestionnaireswereanalyzedusing AMOS software. The Resultsindicate apositiveand significantrelationshipbetween marital commitmentswithcopingstrategies and Iposition . Also negative and significant relationship was observedbetweenmarital commitmentandemotion-focused copingstrategies. Also there are significant positivecorrelationsbetween thetask-oriented coping and Iposition,and between emotion-oriented coping and reactivity emotional and With others fusion. The resultsindicate that levelsofdifferentiation andcoping strategiescan bea goodpredictorof maritalcommitment. Therefore, Modification these two variables we can enhance marital commitment.
    Keywords: Marital Commitment, Coping Strategies, Differentiation of self