فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال هفتم شماره 9 (پیاپی 30، آذر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • جواد تقوی ، معصومه طیارپور، سمیه هاشمی زاده صفحات 1-16
    پژوهش حاضر با هدف تبیین صمیمیت زناشویی براساس سبک های مقابله ای و سرسختی روان شناختی در زنان مبتلا به طلاق عاطفی انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه زنان دچار طلاق عاطفی مراجعه کننده به مراکز و کلنیک های روان شناختی که تعداد آنها 300 نفر بوده اند. نمونه ی این پژوهش تعداد 150 نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های طلاق عاطفی گاتمن (2008) ، صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (1983) ، سبک های مقابله ای لازاروس– فولکمن (1988) و مقیاس سرسختی روانشناختی کیامرثی و همکاران (1377) پاسخ دادند. داده های به دست آمده از طریق رگرسیون و با نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین صمیمیت زناشویی و سرسختی روان شنسبک های مقابله ای مسئله مدار رابطه مثبت وجود دارد (01/0 > P). همچنین سرسختی روان شناختی (434/0 =Beta) و سبک مقابله ای مسئله مدار (265/0 =Beta) می توانند تغییرات مربوط به صمیمیت زناشویی را به طور معناداری پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: صمیمیت زناشویی، سبک های مقابله ای، سرسختی روان شناختی و طلاق عاطفی
  • هانیه لواف* ، پروانه سبزواری، سعید قنبری، ندا نظربلند صفحات 31-50
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عملکرد خانواده و تصویر بدنی در دختران نوجوان با نقش واسطه ای کمال گرایی اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر تهران بود که 300 نفر دانش آموزان به روش خوشه ایچند مرحله ای در سطح مدارس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه عملکرد خانواده (FAD) ، مقیاس نگرانی درباره ی تصویر بدنی (BIWS) ، مقیاس چندبعدی کمال گرایی فراست (FMPS) ، بودند. نوع مطالعه، توصیفی از نوع همبستگی بود و افزون بر شاخص های توصیفی، برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون همزمان و رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین مولفه عملکرد خانواده با تصویر بدنی رابطه مثبت معناداری وجود دارد و خرده مقیاس های ارتباط، نقش ها و کارکرد کلی پیش بینی کننده تصویر بدنی می باشند. هم چنین رابطه مثبت معنادار بین کمال گرایی با تصویر بدنی وجود دارد. طبق نتایج بین عملکرد خانواده با کمال گرایی نیز رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. در آخر، نقش واسطه ای کمال گرایی در پیش بینی تصویر بدنی در دختران نوجوان بر اساس عملکرد خانواده مورد تائید قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که عملکرد خانواده از مسیر افزایش کمال گرایی در نوجوانان می تواند تصویر بدنی را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، تصویر بدنی، کمال گرایی، نوجوان
  • فرزانه دورودیان *، نسیم پاک نیا، راحله مسعودی صفحات 51-62
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا بر رضایت مندی زناشویی زنان مبتلا به سرطان پستان شکل گرفت. طرح پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل 30 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بخش رادیوتراپی انکولوژی بیمارستان امام حسین (ع) در سال 1395 بود که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا وگروه کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل "مقیاس رضایت زناشویی انریچ" بود که برای اجرا، از تمامی گروه ها پیش آزمون گرفته شد. یافته های حاصل از تحلیل واریانس تک متغیری نشان داد که آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا به طور معناداری بر افزایش رضایت زناشویی اثربخش بوده اند (01/0p<). بنابراین توجه به اثربخشی آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا بر رضایت مندی زناشویی در زنان مبتلا به سرطان پستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: رضایت مندی زناشویی، الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا، سرطان پستان
  • محسن گل محمدیان *، نسیم سجادی صفحات 63-78
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی نقش سبک های تربیتی والدین و کارکرد تحولی خانواده در پیش بینی افسردگی دانشجویان دختر انجام گرفت. پژوهش از نوع توصیفی – همبستگی بود. جامعه ی پژوهشی شامل کلیه ی دانشجویان دختر دانشگاه رازی کرمانشاه که در سال تحصیلی 95-94 مشغول به تحصیل بودند. حجم جامعه ی پژوهشی 6200 نفر بود. نمونه ای به حجم 361 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی شیوه های فرزندپروری بامریند (1972) ، کارکرد تحولی خانواده عالی و همکاران (1392) و پرسشنامه ی افسردگی بک (1988) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از طریق شاخص های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به روش ورود استفاده شد. یافته ها نشان داد بین سبک تربیتی مقتدرانه و کارکرد تحولی خانواده با افسردگی رابطه ی منفی و معناداری وجود دارد و رابطه ی معنی داری بین سبک تربیتی سهل گیرانه و مستبدانه با افسردگی مشاهده نشد. تجزیه و تحلیل رگرسیونی نشان داد سبک تربیتی مقتدرانه و کارکرد تحولی خانواده 20 درصد از واریانس افسردگی را پیش بینی می کنند. نتایج پژوهش، نقش و اهمیت سبک های تربیتی والدین و کارکرد تحولی خانواده را در پیش بینی افسردگی دانشجویان دختر متذکر می سازد
    کلیدواژگان: سبک های تربیتی والدین، کارکرد تحولی خانواده، افسردگی، دانشجویان دختر
  • زهره یارمحمدی* ، مهدی عرب زاده، زهرا چراغی خواه صفحات 79-90
    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین تفاوت های موجود از لحاظ هوش موفق، خرد وخلاقیت در دانش آموزان تیز هوش وعادی بود. روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه ی آماری شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهرستان کرجبود، که از این تعداد، نمونه ای به حجم 260 نفر (180عادی و 80 تیزهوش) به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه هوش موفق استرنبرگ، مقیاس سه بعدی خرد آردلت وخلاقیت عابدی جمع آوری گردید و با استفاده از آمار توصیفی، وتحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل گردید. یافته های پژوهش نشان داد که از لحاظ متغیرهای خرد و هوش موفق بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد ولی از لحاظ خلاقیت تفاوت معناداری وجود ندارد وبه طور کلی میانگین نمرات دانش آموزان تیزهوش در خرد و هوش موفق بالاتر از دانش آموزان عادی است. با توجه به نتایج این پژوهش، آموزش وپرورش می تواند به عنوان یک اولویت پژوهشی، این متغیرها را مورد بررسی قرار دهد و در نهایت بایک برنامه جامع، برای استفاده همه دانش آموزان پیشنهاد نمایند.
    کلیدواژگان: هوش موفق، خرد، خلاقیت
  • رحیم شبانی *، سیامک مهرآئین آذر صفحات 91-108
    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه ای انگیزه های استفاده از اینترنت در رابطه بین سبک های دلبستگی با اعتیاد به اینترنت انجام شد. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال تحصیلی 1395-1394 بودند که 204 نفر از آن ها با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و از آن ها خواسته شد که پرسشنامه سبک های دلبستگی، پرسشنامه انگیزه های استفاده از اینترنت و آزمون اعتیاد به اینترنت را تکمیل کنند. داده های گردآوری شده با آزمون آماری تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزارهای 20 SPSS و LISREL-8. 53 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که سبک های دلبستگی ایمن و دوسوگرا به طور مستقیم با اعتیاد به اینترنت رابطه دارند. سبک دلبستگی ایمن با واسطه انگیزه فرار/ وقت گذرانی بر اعتیاد به اینترنت اثر غیرمستقیم و مثبت دارد، اما اثرغیرمستقیم سبک دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی بر اعتیاد به اینترنت معنادار نبود. مدل فرضی تحقیق با داده های مشاهده شده برازش مطلوب دارد. متغیرهای پیش بین 23 درصد از تغییرات اعتیاد به اینترنت دانشجویان را تبیین می کنند. در مجموع نتایج پژوهش حاضر موید این است که توجه به نقش عوامل درون فردی سبک های دلبستگی و انگیزه های استفاده از اینترنت در مطالعه اعتیاد به اینترنت دانشجویان ضروری است.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، سبک های دلبستگی، انگیزه های استفاده از اینترنت
  • شهریار شهیدی، سعید صادقی * صفحات 109-122
    شهر تهران یکی ازآلوده ترین شهرهای جهان محسوب می شود که این آلودگی عواقب جسمانی و روانی زیان باری به دنبال دارد. این پژوهش با روش تحلیلی- کاربردی مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی با هدف بهره گیری از اصول روان شناسی محیط زیست در واکاوی رفتار و نگرش شهروندان در قالب چهار مقوله؛ دلایل اهمیت توجه به آلوگی هوا، نگرش و ادراک شهروندان در مورد آلودگی، راهکارهای کلی کاهش آلودگی هوا، راهبردهای ترویج رفتار پایدار و عوامل موثر بر رفتار می پردازد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که تاکنون در زمینه آلودگی هوای ناشی از حمل و نقل شهری و ترافیک در کلان شهر تهران بسیار سخن رفته و طرح های متعددی انجام یافته است اما در این طرح ها و برنامه های انجام شده، تمرکز بیشتر بر سیاست گذاری های کلی بوده است و در سطح تغییر الگوی رفتار فردی کار خاصی انجام نشده است. روان شناسی محیط زیست به عنوان یکی از گرایش های جدید روانشناسی راهکارهایی را برای کاهش این معضلات زیست محیطی ارائه کرده است که مسئولان می توانند از این راهبردهای علمی و اثربخش جهت تغییر الگوهای رفتاری افراد برای کاهش آلودگی هوا و ترافیک استفاده کنند.
    پیشنهاد می شود آموزش هایی همگانی در مورد معضل آلودگی هوا و تغییر و تصحیح نگرش و ادراک شهروندان برگزار شود و در کنار بسط بضاعت رفتاری شهروندان، به جای سیاست تنبیهی بیشتر بر سیاست های پاداشی تاکید و از رسانه ملی جهت تاثیرگذاری بیشتر استفاده شود.
    کلیدواژگان: روان شناسی محیط زیست، تهران، آلودگی هوا، الگوهای رفتاری، نگرش
  • عزتاللهقدم پور، مهدی یوسف وند *، زینب علوی، سمیه خسروی صفحات 123-138
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثربخشی معنادرمانی بر اشتیاق و سرسختی تحصیلی در دانش آموزان پسر دوره متوسطه دوم شهر خرم آباد بود. این پژوهش به صورت شبه تجربی بود که در آن از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. نمونه پژوهش 40 آزمودنی بود که از میان دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر خرم آباد انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش (معنادرمانی) و گواه گمارده شدند. در مرحله مداخله گروه آزمایش در 8 جلسه یک ساعت و نیمه در طی یک ماه تحت معنادرمانی قرار گرفتند. در طی این مدت گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه اشتیاق تحصیلی و سرسختی تحصیلی در مراحل پیش آزمون و پس آزمون برای دو گروه آزمایشی و گواه استفاده شد. داده های پژوهش با روش تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل کوواریانس تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد. یافته ها حاکی از آن بود که معنادرمانی آموزش در افزایش سطح اشتیاق و سرسختی تحصیلی دانش آموزان، اثربخش است.
    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، سرسختی تحصیلی، معنادرمانی
  • سعید پور نقاش تهرانی، حامد کاشانکی * صفحات 139-152
    استرس به عنوان عضو جدایی ناپذیر زندگی آدمی، همواره موضوع مورد علاقه پژوهشگران حوزه سلامت روان بوده است. این مقاله از دریچه مدل زیستی روانی اجتماعی که مدل ساختاری روانشناسی سلامت شناخته می شود و زمینه بسیاری از پژوهش های روانشناسی سلامت را بنیان نهاده است به کشف و ماهیت استرس و اثرات آن بر مشکلات فیزیکی روانی و اجتماعی پرداخته است. همچنین اثرات متقابل باورها و مسائل اجتماعی افراد بر افزایش یا کاهش استرس در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته و نظریه های برگرفته از مدل زیستی روانی اجتماعی تحلیل و رفتارشناسی اضطراب با استفاده از پژوهش های آزمایشی وارسی شده است. پژوهش حاضر علاوه بر نشان دادن ابعاد روانی استرس و تاثیرات متقابل رفتار بر بدن و بدن بر رفتار، نگاهی منسجم و همه جانبه به تاثیرات متقابل فیزیکی، روانی و اجتماعی استرس در زندگی روزمره را ارائه داد و به طور دقیق مشخص ساخت که نواحی بدن به چه صورت در مقابل استرس واکنش نشان می دهند.
    کلیدواژگان: استرس، روانشناسی سلامت، مدل زیستی روانی اجتماعی، رفتار
  • ابراهیم احمدی * صفحات 153-166
    انگیزه های گوناگونی هستند که برخی به حل تعارض بین فردی کمک می کنند و برخی جلوی حل آن را می گیرند. بر طبق نظریه سبک تنظیم، انگیزه تغییر، یعنی میل به بیرون آمدن از حالت و وضعیت موجود، به حل تعارض کمک می کند، اما یک انگیزه متضاد با انگیزه تغییر هم وجود دارد و آن عبارت است از انگیزه تحقیق، یعنی میل به واکاوی و بررسی حالت و وضعیت موجود، که جلوی حل تعارض را می گیرد. هدف پژوهش حاضر آزمون این فرضیه بود که برای آن که تعارض حل شود، باید انگیزه تغییر قوی تر از انگیزه تحقیق باشد. در یک طرح همبستگی، ابتدا با پرسشنامه سبک تنظیم، دو انگیزه تغییر و تحقیق در نمونه ای 97 نفره از دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی-واحد بویین زهرا (4000 نفر) اندازه گیری و سپس داستان هایی از تعارض های فرضی به آزمودنی ها ارائه شد. تحلیل های رگرسیون نشان داد که برتری انگیزه تغییر بر انگیزه تحقیق: 1-با انگیزه آشتی رابطه مستقیم و با احساس منفی رابطه معکوس دارد، و 2-از اثرهای زیان بار احساس منفی بر انگیزه آشتی می کاهد.
    کلیدواژگان: انگیزه تحقیق، انگیزه تغییر، حل تعارض، سبک تنظیم
  • فاطمه دریانی، نسترن منصوریه *، جلیل باباپور صفحات 167-178
    زمینه وهدف
    ارتباط، یکی از قدیمی ترین دستاوردهای بشر بوده است وپرخاشگری وعدم جرات مندی مانع ارتباط موثر می باشد از این روهدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارتهای ارتباطی بر میزان پرخاشگری و جرات مندی دانش آموزان ششم ابتدایی میباشد.
    روش
    از بین کلیه دانش آموزان پایه ششم شهرستان شوط در سال تحصیلی 95-96 که بر اساس اطلاعات اخذ شده تعداد آنها برابر با 851 نفر بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس حجم نمونه 60 نفر از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی گروه آزمایش (33 نفر پسرو 27 نفر دختر) و 60 نفر گروه کنترل در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه پرخاشگری و جراتمندی بود. این تحقیق از نوع آزمایشی واز نظر هدف یک پژوهش کاربردی بود.
    یافته ها
    تفاوت نمره های پیش آزمون – پس آزمون دوگروه بر متغیر جرات مندی (982/0= مجذوراتا ، 9/ 6513F= و 05/ P<) معنی دار و میانگین نمره های گروه آزمایش در متغیر جرات مندی (646/0 = مجذوراتا ، 9/ 213= F و 05/ P<) به طور معنی داری از گروه کنترل بیشتر است. تفاوت نمره های پیش آزمون – پس آزمون دوگروه بر متغیر پرخاشگری (987/ = مجذوراتا ، 3/ 8897F= و 05/ P<) معنی دار و میانگین نمره های گروه آزمایش در متغیر پرخاشگری (603/ = مجذوراتا ، 5/ 177 F= و 05/ P<) به طور معنی داری از گروه کنترل کمتر است. آموزش مهارت های زندگی میزان پرخاشگری دانش آموزان را 4 درصد کاهش و میزان جرات ورزی آنان را 4درصد افزایش می دهد. همچنین بر اساس نتایج 05/ P<و فرضیه پژوهش معنی دارمی باشد
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از کواریانس وسایر روش های آماری نشان دادآموزش مهارتهای ارتباطی بر میزان جرات مندی وکاهش پرخاشگری دانش آموزان ششم ابتدایی موثر است.
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، پرخاشگری، جرات مندی
  • احمدرضا متین فر *، یوسف خدابنده لو صفحات 179-194
    استفاده روزافزون از فن آوری آورتیممیمنکیمی با وجود تمامی فواید آن، منجر به ایجاد مشکلاتی شده است که یکی از آنها اعتیاد به اینترنت است. در ویراست پنجم راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی (DSM-5) اختلال بازی اینترنتی به فصل اختلالاتی برای مطالعه بیشتر افزوده شده است که نشانگر اهمیت این موضوع می باشد. پژوهش هایی که در ایران انجام شده است نشان داده است که تقریبا 30% درصد دانش آموزان به طور خفیف تا شدید معتاد به اینترنت هستند و در همین رابطه مشکلاتی از قبیل مشکلات تحصیلی، روابط بین فردی آسیب دیده و اختلالات همبود روانشناختی از قبیل اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند. امروز با استفاده از فن آوری های پیشرفته تصویربرداری عصبی مشخص شده است که در نتیجه استفاده بیش از حد از اینترنت و بازی اینترنتی تغییراتی در عملکرد و ساختار مغز ایجاد می شود که مشابه با تغییراتی است که در مغز افراد وابسته به مواد رخ می دهد. مدارهای پاداش، ولع مصرف، تصمیم گیری و حافظه در مغز به منظور تبیین مکانیزم های اعتیاد به اینترنت و اختلال بازی اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته است. در این گزارش چندین مطالعه تصویربرداری عصبی مورد بررسی قرار گرفته است که ممکن است درک آسیب شناسی زیستی اعتیاد به اینترنت و اختلال بازی اینترنی را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، اختلال بازی اینترنتی، تصویربرداری عصبی
  • علی زارع مقدم *، اعظم گمنام صفحات 195-212
    طلاق یکی از پدیده های مهم اجتماعی است که افزایش آن در هر جامعه ای موجب بروز برخی از آسیب های اجتماعی دیگر می شود. این پژوهش باهدف بررسی رابطه بین گرایش به طلاق و نقش نماز در کاهش آن انجام شد. طرح پژوهش توصیفی-همبستگی و کاربردی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان متاهل دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه بیرجند مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 96-1395 در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا است. نمونه 100 نفری با روش تصادفی ساده انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه میل به طلاق روزلت، جانسون و مورو (1986) با آلفای کرونباخ (91/0) و پرسشنامه تمایل نگرش و التزام عملی به نماز انیسی، نویدی و حسینی نژاد نصرآباد (1388) با آلفای کرونباخ (92/0) جمع آوری شد. داده ها با آزمون های t تک نمونه ای، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل شد. نتایج نشان داد که میانگین نمره آزمودنی ها در گرایش به طلاق کمتر از میانگین آزمون بود. میانگین نمره آزمودنی ها در تمایل به نماز بیشتر از میانگین آزمون بود. بین تمایل به نماز و گرایش به طلاق رابطه معنادار منفی وجود دارد. مولفه ی اهتمام و التزام جدی فرد برای انجام نماز می تواند به شکل معناداری گرایش به طلاق را پیش بینی کند. زمانی که افراد به دنبال انجام اعمال مذهبی مانند نماز، به احساس لذت ناشی از برقراری ارتباط با منبع کمال و تعالی دست می یابند، خود برای رسیدن به کمال نیز دارای انگیزه می باشند؛ انگیزه ای که آنان را ترغیب به شایسته زیستن و دوری از منکرات می کند.
    کلیدواژگان: تمایل به نماز، گرایش به طلاق، دانشجویان
  • امیر خجسته کاشانی *، محمد بخشی محبی صفحات 213-228
    مقدمه و هدف
    عفو یکی از فضایل اخلاقی است که در دین مقدس اسلام بر اهمیت آن تاکید شده است و در سالیان اخیر پژوهشگران وجود رابطه بین عفو و سلامت روان را در پژوهش های متعددی مورد بررسی قرار داده اند. در این مطالعه سعی در بررسی مفهوم عفو و سلامت روان و ارتباط آن دو می گردد.
    روش
    برای انجام این مقاله از روش تحلیل محتوا و مطالعه ی کتابخانه ای (اسنادی) استفاده شد. بدین منظور مقالات موجود در این حوزه براساس آموزه های اسلامی، مفاهیم و مضامین مرتبط با سلامت روان مورد شناسایی، توصیف و تحلیل قرار گرفت. ابتدا به توضیح اجمالی مفهوم عفو و سلامت روان پرداخته شده، سپس رابطه این دو به لحاظ نظری تبیین گردیده و جمع بندی نظرات در نتیجه گیری بیان شده است.
    یافته ها
    بررسی پژوهش ها و مقاله های انجام شده بیانگر آن بود که عفو می تواند رابطه ای مستقیم و مثبت با سلامت روان داشته باشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج بیانگر آن است که، استفاده از مولفه های دینی همچون عفو می تواند بر افزایش سلامت روان افراد موثر باشد. همچنین افرادی که دارای اعتقادات قوی تری هستند و بیشتر از مولفه های دینی در زندگی بهره می برند، از آرامش بیشتری برخوردارند. این بحث می‏تواند به عنوان مقدمه‏ای برای پژوهش‏های میدانی و تجربی مورد استفاده واقع شود.
    کلیدواژگان: عفو، بخشش، باور به معاد، سلامت روان، بهداشت روان
  • سیمین قبادزاده* ، شهرام محمدخانی، جعفر حسنی صفحات 229-248
    در حال حاضر، اختلالات خوردن یکی از نگرانی های سازمان بهداشت جهانی است، زیرا این اختلالات در بین بیماری های روانی، بالاترین نرخ مرگ ومیر را به خود اختصاص داده است. اختلالات خوردن سومین بیماری مزمن شایع در میان نوجوانان است و میزان شیوع آن درسراسر جهان در حال افزایش است. با وجود اینکه اختلال پرخوری شایع ترین اختلال خوردن به شمار می رود، همچنان مورد بررسی زیادی قرار نگرفته است. نگرانی درباره میزان شیوع پرخوری از شواهدی برمی خیزد که نشان میدهد پرخوری عوارض زیادی به دنبال داشته و بین اختلال های روانپزشکی بالاترین میزان هم آیندی را دارد. حداقل 69 درصد از افراد مبتلا به این اختلال یک اختلال روانپزشکی دیگر و 32 درصد حداقل یک اختلال شخصیت همراه دارند. هم چنین این اختلال با پذیرش و پاسخدهی کمتر به درمان همراه است. در مقاله حاضر پس از مروری بر طبقه بندی و تعریف انواع اختلالات خوردن، به بررسی بیشتر اختلال پرخوری پرداخته و در نهایت مداخلات روانشناختی مختلفی که در جهت درمان این اختلال معرفی شده اند، توضیح داده خواهند شد.
    کلیدواژگان: اختلال خوردن، اختلال پرخوری، اختلال روانپزشکی، مداخلات روانشناختی
  • بهار عنایتی* ، نسرین همایونی صفحات 249-264
    عزت نفس یک عامل روانشناختی مهم و اثرگذار بر موفقیت و عملکرد افراد به شمار می آید. گسترش پژوهش های انجام گرفته در حوزه عزت نفس و پیشرفت تحصیلی زمینه را برای ترکیب این پژوهش ها فراهم آورده است. روش مورد استفاده در این پژوهش فراتحلیل می باشد. جهت نیل به این هدف در پژوهش حاضر از یافته های کمی 11 پژوهش استفاده شد که از این مطالعات 22 اندازه اثر محاسبه گردید. مطالعاتی که در این پژوهش استفاده شد از بانک های اطلاعاتی سایت خصوصی بانک مجلات ایران، پایگاه مجلات تخصصی نور، پایگاه جهاد دانشگاهی کشور جمع آوری شدند و بعد از بررسی ملاک های ورود و خروج مطالعات، اندازه اثرهای همبستگی پژوهش های منتخب با نرم افزار CMA2 مورد تحلیل قرار گرفت. همچنین در این پژوهش دو مدل تصادفی و ثابت محاسبه شدند که با توجه به نتایج تحلیل ناهمگنی از طریق شاخص های Q و مجذور I ، مدل تصادفی انتخاب شد. نتایج نشان دادند که اندازه اثر ترکیبی پژوهش های مورد بررسی 225/0به دست آمد. این اندازه اثر براساس شاخص کوهن متوسط محاسبه شد. شواهد این فراتحلیل در ارتباط با مبانی نظری و تجربی قبلی نشانگر روابط بین دو متغیر عزت نفس و پیشرفت تحصیلی است.
    کلیدواژگان: عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، فراتحلیل و اندازه اثر
  • فرهاد تنهای رشوانلو *، سیاوش طالع پسند صفحات 265-290
    پژوهش حاضر در یک طرح همبستگی به بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس ادراکات والدینی (POPS؛ رابینز، 1994) می پرداخت. نمونه پژوهش شامل 660 دانش آموز دبیرستانی (340 دختر، 320 پسر) شهر بجنورد بود که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و مقیاس ادراکات والدینی و پرسشنامه عزت نفس اسمیت (1967) را تکمیل کردند. از آلفای کرونباخ، ضریب باز آزمایی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و تحلیل واریانس چندمتغیره جهت تحلیل داده ها استفاده شد. تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که مقیاس ادراکات والدینی، از خرده مقیاس های درگیری مادر، حمایت مادر از خودمختاری، گرمی مادر، درگیری پدر، حمایت پدر از خودمختاری و گرمی پدر تشکیل شده است. تحلیل عاملی تاییدی، ساختار عاملی به دست آمده را تایید کرد. ضرایب پایایی مقیاس از طریق محاسبه آلفای کرونباخ در خرده مقیاس های ادراکات والدینی به ترتیب برای شیوه مادر 59/0 تا 77/0 و برای شیوه پدر 59/0 تا 76/0 و ضرایب باز آزمایی پس از 3 هفته نیز به ترتیب برای شیوه مادر 40/0 تا 80/0 و برای شیوه پدر 38/0 تا 68/0 به دست آمد. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان دهنده وجود تفاوت در خرده مقیاس های ادراکات والدینی بر حسب سطح عزت نفس و جنسیت بود. در مجموع یافته ها گویای آن بود که مقیاس ادراکات والدینی در نمونه دانش آموزان ایرانی از ساختار عاملی و ویژگی های روان سنجی مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مقیاس ادراکات والدینی، حمایت از خودمختاری، درگیری، گرمی، عزت نفس، ویژگی های روان سنجی
  • اسماعیل صدری دمیرچی* ، مریم نصرتی بیگ آباد، محمد عبادی راد صفحات 291-308
    سبک های دلبستگی پیش بینی کننده مهمی برای بهداشت روانی هستند. افراد با سبک دلبستگی نا ایمن نسبت به افراد ایمن بیشتر در معرض مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی می باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های دلبستگی با افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان است. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه این پژوهش دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران بودند که نمونه آن به صورت چند مرحله ای خوشه ای- دردسترس انتخاب شد، بدین صورت که ابتدا از بین دانشکده های دانشگاه شهید بهشتی تعداد سه دانشگاه به صورت تصادفی انتخاب و از بین دانشجویان هر یک از دانشکده ها 27 دانشجو برای شرکت در پژوهش گزینش شدند. جهت سنجش سبک دلبستگی از پرسشنامه دلبستگی کولینز و رید و برای سنجش میزان افسردگی، استرس و اضطراب دانشجویان از پرسشنامه DASS استفاده شد. نتایج نشان داد بین سبک دلبستگی ایمن و اجتنابی و متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس دانشجویان رابطه معناداری وجود ندارد اما بین سبک دلبستگی دوسوگرا با متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد (P<0/01). همچنین نتایج حاصل از تحلیل گام به گام رگرسیون نشان داد که سبک دلبستکی دوسوگرا، 14 درصد پیش بینی کننده میزان افسردگی ، 58 درصد پیش بینی کننده میزان اضطراب و 26 درصد پیش بینی کننده میزان استرس دانشجویان است.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، افسردگی، اضطراب، استرس، دانشجویان
  • حیدر علی زارعی *، حمیده فرضی صفحات 309-324
    تحقیق حاضر در پی بررسی رابطه بین مسئولیت پذیری با خودکارآمدی تحصیلی در دانش آموزان دختر و پسر پایه ششم ابتدایی می باشد. روش تحقیق حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل همه دانش آموزان مدارس شهرستان شاهین دژ در سال تحصیلی 94-93 بود. نمونه آماری تحقیق نیز شامل 234نفر از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بودند، که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. از این تعداد، 122نفر (18/52درصد) دختر و 112نفر (81/47درصد) پسر بودند. برای سنجش باورهای خودکارآمدی تحصیلی و مسئولیت پذیری دانش آموزان به ترتیب از مقیاس مسئولیت پذیری دانش آموزان و خودکارآمدی تحصیلی کودکان و نوجوانان (SEQ-C) استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و آزمون تی دو نمونه مستقل تحلیل شدند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین مسئولیت پذیری و خودکارآمدی تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (001/0, p<647/0=r). . نتایج آزمون تی مستقل نیز نشان داد بین دانش آموزان دختر و پسر از نظر مسئولیت پذیری (047/0p=) و خودکارآمدی تحصیلی (001/0p=) تفاوت معناداری وجود دارد. میانگین دختران در هر دو متغیر بیشتر از پسران بود. بنابراین مسئولیت پذیری دانش آموزان با خودکارآمدی تحصیلی آنان ارتباط مستقیم دارد. دانش آموزانی که حس مسئولیت پذیری بالایی دارند باورهای خوبی درباره خودکارآمدی تحصیلی خود دارند.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، خودکارآمدی تحصیلی
|
  • Javad Taghavi soorebargh, Masoumeh tayarpour, Somayeh Hashemi Zadeh Pages 1-16
    This study seeks to explain the intimacy of marriage based on psychological coping styles and resilience in women with emotional divorce. The research is descriptive and correlational. The study population included all women with emotional divorce who referred to centers and psychological clinics and among those 300 were selected. 150 of them were based on research and predictor variables that were selected using multi-stage cluster sampling and responded the questionnaire of emotional divorce Guttmann (2008), marital intimacy Walker and Thompson (1983), coping styles Lazarus - Folkman (1988) and hardiness scale Kiamrsy et al (1377). Data obtained by multiple regression and correlation analysis was performed with SPSS software. The results showed a positive relationship between marital intimacy and problem-focused coping styles. (P<0.01). There is a negative relationship between marital intimacy and emotion-focused coping styles (P<0.05). There is a positive relationship between marital intimacy and psychological hardiness (P<0.01). Also psychological hardiness (Beta =0.434) and problem-oriented coping style (Beta = 0.265) can be changed to significantly predict marital intimacy.
    Keywords: Marital intimacy, coping style, hardiness, emotional divorce
  • Haniyeh Lavaf *, Parvaneh Sabzevari , Saeed Ghanbari , Neda Nazarboland Pages 31-50
    The purpose of this study was to investigate the relationship between family’s function and body image in adolescent girls by considering the intermediate role of perfectionism. The population consisted of all high school students in Tehran that 300 students were selected by using multistage cluster sampling. For gathering data, we used Family Assessment Device Questionnaire (FAD), Body Image Worry Scale (BIWS) and Frost Multidimensional Perfectionism Scale (FMPS). This Study was descriptive and correlational, and in addition to descriptive statistics, for analysing data, regression analysis and hierarchical regression were used. The results showed that there was a positive and significant relationship between family’s function and body image and communication subscales have roles and predicting functions for body image. Also, there was a positive and significant relationship between perfectionism and body image and between family’s function and perfectionism, as well. Finally, the mediating role of perfectionism in anticipation of body image in adolescent girls was confirmed based on the family’s function. Thus, the family’s function can affect the body image by increasing perfectionism in adolescents.
    Keywords: Family’s Function, Body Image, Perfectionism, Adolescent
  • Farzaneh Doroudian *, Nasim Pakniya , Rahele Masoudi Pages 51-62
    This study examines the effect of teaching communicative patterns of Pluralistic Family on Marital satisfaction in woman with breast cancer.The present research design is a pre-test - post-test quasi-experimental method with control group. In this study, 30 women suffered from breast cancer who were referred to Imam Hossein Hospital in Tehran were selected in 2016, then randomly allocated to two intervention and control groups (each group=15 people).The standardized questionnaire of Marital Satisfaction Scale by Enrich before and after the intervention in both intervention and control groups.The findings indicated that Teaching Communicative Patterns of Pluralistic Family has a significant effect on on Marital satisfaction (p<0.01). Thus, considering the effectiveness of Teaching Communicative Patterns of Pluralistic Family on Marital satisfaction is so important for woman with breast cancer.
    Keywords: Communicative Patterns of Pluralistic Family, Marital satisfaction, breast cancer
  • Dr Mohsen Golmohammadi *, Nasim Sajjadi Pages 63-78
    The aim of present study was to investigate the role of parenting styles and developmental functioning family in predicting depression in female students. Research type was descriptive - Correlation. Population of study includes all female students at Razi University of Kermanshah2014-2015 Academic year. The study population of include 6200female student. 361 students were selected via cluster sampling method. Instruments were parenting styles (Baumrind, 1970), Developmental functioning family (aali& et al, 1392) and Depression (Beck, 1988). Data were analyzed using descriptive statistics; Pearson correlation and linear regression enter method. Correlation analysis explored that there is a significant negative relationship between of authoritative Parenting style and developmental functioning family with depression. Was not observed significant negative relationship between permissive & authoritarian parenting style with depression. The findings indicated that authoritative parenting style and developmental functioning family can predict ٪20 of variant of depression. Findings indicated the importance of authoritative parenting style and developmental functioning family in predicting depression in female student.
    Keywords: Parenting styles, Developmental functioning family, Depression, female student
  • Zohre Yarmohammadi *, Mehdi Arabzadeh Dr, Zahra Cheraghikhah Pages 79-90
    The main purpose of this study was the differences between Successful intelligence, wisdom and creativity of the gifted and normal student's. The method of this research is descriptive and correlational. The statistical population was includedall the female students of Karaj high school which among them, we randomly selected a sample of 260 subjects(180 normal and 80 gifted).The data were gathered by successful intelligence questionnaire of Sternberg, wisdom three dimensional measure of Ardelt and creativity of Abedi which we analysed these by descriptive statistics and analysis of Monova. The finding are indicating that there is significance difference between wisdom variables and successful intelligence but there is no differences about creativity which normally the scores of gifted students is higher than normal students(in wisdom and successful intelligence). With regard to the results of this researched, education can investigate these variable as a research priority and finally can suggest it for using of all students with a comprehensive program.
    Keywords: Successful intelligence, wisdom, creativity
  • Siyamak mehrainazar, Dr. Rahim shabani * Pages 91-108
    The purpose of the present study was to examine the mediating role of internet usage motives in the relation between attachment styles and internet addiction. Statically society was all of Islamic Azad University Urmia Branch students, during 2015-2016 (1394-95.s.c.) and 204 participants were selected by multi-stage cluster sampling method and were asked to complete the Adult Attachment Inventory, the internet usage motives questionnaire and the Internet Addiction Test. Using path analysis and software SPSS 20 and LISREL-8.53, the data were analyzed. Results of path analysis revealed that secure and ambivalent attachment styles had direct and positive effects on internet addiction. Secure attachment style had indirect and positive effect via Escape / spend time motive on internet addiction but the indirect effect of ambivalent and avoidance attachment styles on internet addiction was not significant. The results also indicated that the hypothesized model had a good fit with the observed data. Predictor variables together explained 23% of the changes in internet addiction. In general, the results of this research emphasize the necessity of considering the role of internet usage motives and attachment styles in internet addiction students.
    Keywords: internet addiction, attachment styles
  • Dr Shahriar Shahidi, Dr Saeid Sadeghi * Pages 109-122
    Tehran is one of the most polluted cities in the world that this pollution has physical and psychological harmful consequences. This study an applied analytical methods based on library studies and documents for the purpose of utilizing the principles of environmental psychology and behavior analysis of citizens' attitudes in four categories; Due to importance of addressing the causes of air pollution, attitude and perception of citizens about pollution, global strategies for reduce pollution, promote sustainable behavior and the factors influencing behavioral strategies. The results of this study show that so far in the field of air pollution caused by urban transport and traffic in Tehran is much talk and many projects carried out in the projects and programs carried out, focusing more on general policy and in changing patterns of individual level specific works not performed. Environmental psychology as one of the new trends of psychology filed presented ways to reduce the environmental problems that authorities can apply these scientific and effective strategies to change people behavior patterns to reduce air pollution and traffic. It is recommended to education the public about the problem of air pollution and corrects the attitudes and perceptions of citizens and in addition to expansion of poor behavior, rather than punitive policy, emphasis on the reward policy and national media to great effectively used more.
    Keywords: Environmental Psychology, Tehran air pollution, behavior patterns, attitude
  • Dr Ezatollah Ghadampour, Mahdi Yousefvand *, Zeinab Alavi Pages 123-138
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of the therapy on the passion and tenacity of study in secondary school students was the second city of Khorramabad. This quasi-experimental study in which pretest - posttest control group design was used. The sample consisted of 40 subjects among male high school students of Khorramabad were selected and randomly assigned to experimental groups (therapy) and control group were assigned. Intervention in the experimental group in 8 sessions of an hour and a half a month of therapy, respectively. During this period, the control group received no intervention. Data were analyzed by analysis of covariance. Covariance analysis showed a significant difference between the two groups. Results showed that passion and tenacity of education in improving students' educational therapy, is effective.
    Keywords: academic passion, tenacity education, meaning treatment
  • Saeed Pournaghash Tehrani Doctor, Hamed Kashanaki * Pages 139-152
    Stress as an innate part of human life has always been a topic of interest to mental health researchers. This study, from the biopsychosocial model perspective, which is known as the structural model of health psychology and which underlies many researches in health psychology, has explored the nature of stress and its effects on physical and psychosocial problems. Also, the effects of social beliefs and social issues on the increase or decrease of stress have been studied in this study. Theories derived from the psychosocial model have been analyzed and ethology of behavior that using experimental research was reviewed. In addition to demonstrating the psychological dimensions of stress and the interaction effects of behavior on the body and body on behavior, this study presented a integrative and comprehensive look at the physical, psychological, and social effects of stress in life, and it accurately determined that body regions and their reaction and counter reaction to stress.
    Keywords: Stress, Health Psychology Biopsychosocial Model, Behavior
  • Ebrahim Ahmadi Dr * Pages 153-166
    There are Various motives that some of them can help to resolving interpersonal conflicts and others may prevent its resolve. According to the regulation style theory, the motivation for change, i. e. the desire to come out of the current state of conflict, can help to conflict resolution, but there is an opposite motivation, one that prevents the resolution of the conflict, and it is the motivation for contemplation, i. e. the desire to explore and review existing state. The aim of this study was to test the hypothesis that for the conflict to be resolved, the change motivation must be stronger than the contemplation motivation. In a correlational design, first the change and contemplation motivations were measured in a sample of 97 undergraduates from Islamic Azad University-Buin Zahra Branch (N » 4000) using the Motivation Style Questionnaire, and then the participants were presented with hypothetical stories about interpersonal conflicts. Regression analyses showed that the priority of change motivation to contemplation motivation: 1. Has a positive relationship with reconciliation motive and a negative relationship with bad feelings, and 2. Reduces the damaging effects of bad feelings on reconciliation motive.
    Keywords: contemplation motivation, change motivation, conflict resolution, regulation style
  • Fatemeh Daryani , Nastaran Mansoreye Dr *, Jalil Baba por Dr Pages 167-178
    Background and Purpose: Communication has been one of the oldest achievements of human beings and aggression and lack of assertiveness are an obstacle to effective communication. Therefore, the purpose of this study was the effect of communication skills on the level of aggressiveness and assertiveness among grade six elementary students.
    Method
    The subjects the study are all grade six students(851students)of Shout in 1396-1395.The target sample students are 120 grade six in which 60 students are placed in experimental group and 60 students and 27 female students in control group. Experimental group consists of 33 male students and 27 female students on the other hand control group consist of 60 students, too. Control group includes…male students and…female students, the research instruments of the study consist of: 1) A questionnaire for aggression.2) A questionnaire for assertion .The design of the study is quasi. Experimental and has practical objective.
    Results
    The difference between the pre-test and post-test scores of the two groups was significant on the assertiveness variable (Eta Squared = 0.982, F = 6513.9, P < 0.05), and The mean scores of the experimental group were significantly higher than the control group on the assertiveness variables (Eta Squared = 0.646, F = 213.9, P < 0.05). The difference between the pre-test and post-test scores of the two groups was significant on the aggressiveness variable (Eta Squared = 0.987, F = 8897.3, P < 0.05), and The mean scores of the experimental group were significantly higher than the control group on the aggressiveness variable (Eta Squared = 0.603, F = 177.5, P < 0.05). Life skills training the students decreases aggression 4 percent and increases assertiveness 4 percent. The results showed P<0.05, hypothesis is shown a significant.
    Conclusion
    Results of the research analyzed by covariance and showed that training communicative skills has positive in enhancement of students daring .Training communicative skills has positive effect on decreasing grade six students aggressiveness.
    Keywords: communication skills, aggressiveness, assertiveness
  • Ahmad Reza Matinfar Dr *, Yousef Khodabandelou Pages 179-194
    Growing use of technology, despite all its benefits, has led to problems that one of them is Internet Addiction. Recently, Internet Gaming Addiction added to the section of conditions for further study in 5th edition of Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) which indicates the importance of this issue. Researches conducted in Iran has shown that almost 30% of students are mild to severe addicted to the Internet and in this regard, experience problems such as educational problems, damaged interpersonal relationships, and co-morbid psychological disorders such as anxiety and depression. Today, using advanced neuroimaging technology it has been made clear that overuse of the internet and internet games lead to changes in brain function and structure that is similar to the changes occur in the brain of drug-dependent individuals. Reward circuits, craving, decision making, and memory areas in the brain have been investigated to explain the mechanisms of internet addiction and Internet Gaming Disorder. Several neuroimaging studies have been reviewed in this report that may improve the perception of the biological pathology of internet addiction and Internet Gaming Disorder.
    Keywords: internet addiction, Internet Gaming Disorder, neuroimaging
  • Ali Zare, Moghaddam *, Azam Gomnam Pages 195-212
    Divorce is one of the important social phenomena. An increase that in any society is causing some of the other social pathologies. This study aimed to investigate the relationship between tendency to divorce and the role of prayer in reducing it. -The research design is descriptive and correlation and it is and applied study. The study population includes all the married students of the Faculty of Education and Psychology in Birjand University studying in 96-1395 at undergraduate, postgraduate and Ph.D levels. Sample was selected by using simple random sampling method and it was 100 persons. Data were collected by using questionnaire of desire to divorce of Roosevelt Johnson and Morrow (1986), with a Cronbach's alpha of 0.91 and questionnaire of practical dedication and commitment to prayer of Anisi, Navidi and Hosseininejad Nasrabad (1388) with a Cronbach's alpha of 0.92. Data were analyzed by using Pearson correlation, regression analysis and one-sample t test. The results of one-sample t test showed that the mean score of subjects regarding tendency to divorce was less than the mean of test. Also, the mean score of subjects regarding desire to prayer was more than the mean of test. The results of Pearson correlation test showed that there is a significant negative relationship between the desire to prayer and tendency to divorce. Also, the results of regression analysis showed that the variable of serious commitment to prayer can significantly predict the tendency to divorce among couples. When people seek to perform religious practices such as prayer, they feel the pleasure of communicating with the source of perfection and excellence. Them to reach perfection, are motivated; Incentives that encourage them to live good and avoiding the bad things.
    Keywords: desire to prayer, tendency to divorce, students
  • Amir Khojaste kashani *, Mohammad Bakhshi mohebi Pages 213-228
    Introduction and aim: Amnesty is one of moral virtues .The holy religion of Islam in its emphasis on the importance of .In recent years, the relationship between the existence of the Amnesty researchers and mental health in several studies have examined .In this study we tried to examine the concept of pardon and mental health and its relationship to the two.
    Method
    to do this article the method of content analysis and study of a library (documents) were used. Therefore, the purpose of the articles available in this field, according to Islamic teachings, the concepts and themes related to mental health is about identifying, describing and analyzing. First, the brief explanation of the concept of Amnesty and to mental health. Then the theoretical explanation of the relationship between these two terms. Total of the comments expressed in the conclusion. Findings: research and article done indicates that it was Amnesty can be a direct and positive mental health.
    Conclusions
    overall results indicates that it is a religious component, such as the use of amnesty on increasing mental health of people. People who have strong beliefs are more relaxed more. This can be as for experimental and empirical research to be used
    Keywords: Amnesty, Forgiveness, Belief in Resurrection, Mental Health, hygiene Health
  • Simin Ghobadzadeh *, Shahram Mohammadkhani , Jafar Hasani Pages 229-248
    Eating disorders are posed today as a major concern for the World Health Organization, since these disorders keep the highest mortality rate among other psychiatric disorders. Eating disorder is the third most prevalent disorder among teenagers and its prevalence is increasing worldwide. Despite being the most common type of eating disorders, Binge Eating disorder has not been much investigated as yet. Worries about binge eating arise from evidence showing that binge eating has serious adverse effects and the highest rate of comorbidity among psychiatric disorders.69 percent of patients with this disorder have at least another psychiatric disorder and 32 percent have at least one personality disorder synchronously. This disorder is also associated with less acceptance and responsiveness to treatment. The present study, after reviewing the categorization and definition of various types of eating disorders, further investigates binge eating disorder, and finally the psychological interventions which have been proposed for the treatment of this disorder will be clarified.
    Keywords: Eating Disorder, Being Eating Disorder, psychiatric disorder, psychological interventions
  • Bahar Enayati *, Nasrin Homayouni Pages 249-264
    Self-esteem is a major psychological factor influencing the success and performance to budgets. Important role in the overall academic achievement. The development of research in the field of self-esteem and academic achievement has provided the opportunity to combine these studies.The method used in this study is a Meta-Analysis. To achieve above aim used of quantitative findings from 11 studies, that computed 22 effect sizes from these. The studies that were used in this study collected from databases such as magiran, noormags, Scientific Information Database. After reviewing the inclusion and exclusion criteria, the correlation effect sizes in selected studies were analyzed with the CMA2 software. In this study, were calculated both random and fixed models, that selected random model, according to the results of the heterogeneity analysis of the Q and I factors. The results showed that the combinational effect size of the studies obtained 0/225. The calculated modest based on Cohen's criteria. The evidence of this meta-analysis associated with prior theoretical and empirical foundations, indicates the relationship between social support and mental health.
    Keywords: self-esteem, academic achievement, analysis, effect size
  • Farhad Tanhaye Reshvanloo *, Siavash Talepasand Pages 265-290
    In this study with correlational design, the psychometric characteristics of the Perceptions of Parents scale (POPS; Robbins, 1994) were investigated. Sample of high school students (340 female and 320 male) in Bojnourd were selected with Cluster sampling and completed POPS and Smith`s self-esteem Questionnaire (1967). Cronbach `s Alpha, test-retest coefficient, exploratory and confirmatory factor analysis and Manova used for data analysis. Exploratory factor analysis showed that POPS consist of maternal involvement, maternal autonomy support, maternal warmth, father`s involvement, father`s autonomy support and father`s warmth. The extracted factor confirmed by Confirmatory factor analysis. Cronbach `s alpha was 0.59- 0.77 for mother`s subscales and 0.59- 0.76 for father`s subscales and test-retest coefficients (over a three week period) was 0.40- 0.80 for mother`s subscales and 0.38- 0.68 for father`s subscales. Manova indicated that there are significant differences in POPS subscales based on self-esteem degree and Gender. In sum, findings revealed that POPS have an appropriate factor structure and psychometric properties for Iranian high school students.
    Keywords: Perceptions of Parents scale (POPS), Autonomy support, Involvement, Warmth, Self-esteem, Psychometric properties
  • Esmaeil Sadri Damirchi Dr *, Maryam Nosrati Begzadeh , Mohammad Ebadirad Pages 291-308
    Attachment style can be problems with the manner of his reaction against social problems and predict failures. The attachment types which are described three attachment styles: secure attachment, avoidant attachment, and attachment anxiety insecure - ambivalent. Studies have shown that attachment styles are an important predictor for mental health, and those with insecure attachment style more secure than those exposed to psychological problems such as anxiety, depression, etc. are. Therefore, this study was to investigate the relationship between attachment styles and depression, anxiety and stress among university students. In order to evaluate attachment attachment style questionnaire Collins and Reid and the rate of depression, stress and anxiety of students from DASS questionnaire was used. The results showed that between secure and insecure attachment styles and variables, depression, anxiety and stress, but there is no significant relationship between insecure attachment style with a variable depression, anxiety and stress there is a significant positive relationship (P<0/01). The results of the analysis, stepwise regression showed that Dlbstky style ambivalent, 14 percent predict rates of depression, anxiety and 26 percent, with 58 percent predicting a predictor of stress in students.
    Keywords: Attachment styles, depression, anxiety, stress, students
  • Heidar ali Zarei Dr *, Hamide Farzi Pages 309-324
    This research aimed to consider the relationship between responsibility with academic self-efficacy in the sixth elementary grade boys and girls students.The research method is descriptive-correlation. The study population consisted of all students of Shahindezh city school in the academic year 93-94. Research’s statistical sample includes 234 patients sixth elementary grade students, were chosen by classified sampling. Of these number were 122 patients (18/52%) girl and 112 patients (81/47%) boy. For the measuring the academic self-efficacy belief and the students responsibility in order researcher used students responsibility questionnaire and children academic self- efficacy questionnaire (SEQ-C). Data collected by using of Pearson correlation coefficient, simple regression and two independent samples t-test statistical methods were analyzed. According to “Pearson correlation coefficient“, there is a positive and meaningful relation between the responsibility and academic self- efficacy(r=0/647,p=0/001). This means that whatever The sense of students responsibility is the most the academic self- efficacy also increased. Independent t-test results showed that in terms of responsibility (p=0.047) and academic self- efficacy ((p=0.001)),there is a significant difference between girls and boys students. Mean Girls more than boys in both variables. The Students responsibility is directly related with their academic self-efficacy. Students who have a high sense of responsibility have a good belief about their academic self-efficacy.
    Keywords: Responsibility, academic self-efficacy