فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی در ورزش - سال چهارم شماره 1 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال چهارم شماره 1 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نوشین بنار، مینا امامی* صفحات 1-16
    هدف
    تحقیق حاضر، با هدف بررسی و ارائه مدل کیفیت ارتباط سرمایه های انسانی والیبال بانوان ایران انجام شد.
    روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع پیمایشی بود. جامعه ی آماری تحقیق را کلیه ی ورزشکاران، مربیان و داوران لیگ برتر والیبال بانوان ایران در سال 1393 تشکیل دادند. نمونه ی آماری برابر با جامعه شامل 112 نفر بودند. ابزار تحقیق، پرسشنامه های استاندارد بودند که پس از تایید روایی صوری و محتوایی و پایایی، بین نمونه ها توزیع شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش و ارائه ی مدل معادله ساختاری از نرم افزارهای SPSS 23 و AMOS 24 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که کیفیت رویداد به طور مستقیم (26/0=β) و نیز غیرمستقیم (از طریق منافع اجتماعی) (55/0=β) بر اعتماد تاثیر داشته است که مجموع تاثیر آن بر اعتماد 81/0=β است. همچنین کیفیت رویداد، 87/0 در افزایش رضایت مندی موثر است.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های تحقیق کیفیت رویداد تاثیر نسبتا بالایی بر رضایت مندی و از طریق منافع اجتماعی بر اعتماد دارد. لذا پیشنهاد می شود، در راستای اهداف کلان توسعه ورزش کشور، با تمرکز بر عناصر کیفیت رویداد ها و منافع اجتماعی جهت رضایت مندی و اعتماد در سرمایه های انسانی والیبال بانوان حداکثر تلاش از سوی مسئولین مربوطه صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت رویداد، کیفیت ارتباط، اعتماد، رضایت مندی، والیبال بانوان
  • قاسم زارعی*، مصطفی آجورلو، رضا محمد کاظمی صفحات 17-32
    هدف
    اهداف اصلی این تحقیق ارائه استراتژی های منابع انسانی تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در زمینه جذب و حفظ بازیکن و مربی و اولویت بندی این استراتژی ها بر اساس دیدگاه هواداران این تیم است.
    روش شناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی و به لحاظ اجرا، میدانی است. جامعه آماری ارائه استراتژی ها افراد مطلع از وضعیت منابع انسانی باشگاه و در اولویت بندی استراتژی ها هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز می باشد. در طول تحقیق از ترکیب روش های کمی و کیفی استفاده شده است. اطلاعات با روش هایی همچون بررسی اسناد، روش کتابخانه ای و پرسشنامه گرداوری شده اند. شیوه های تحلیل این تحقیق SWOT و تحلیل سلسله مراتبی AHP می باشد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق 16 استراتژی شامل 4 استراتژی SO، 5 استراتژی WO، 1 استراتژی ST، و 6 استراتژی WT شناسایی شدند. در اولویت نهایی نیز استراتژی « استعداد یابی و تلاش در جهت جذب نیروهای بومی مستعد در تیم های پایه» در اولویت اول قرار گرفت و بقیه استراتژی ها نیز به ترتیب اولویت بندی شدند. یافته های این تحقیق بیانگر این موضوع هستند که از دیدگاه هواداران، توجه به جوانان و نیروهای بومی و نیز استفاده از ظرفیت های منطقه در زمینه سرمایه می تواند نقش بالایی در موفقیت تیم داشته باشد.
    نتیجه گیری
    به مدیران باشگاه پیشنهاد می گردد ضمن به کارگیری استراتژی های مختلف شناسایی شده، به اولویت هواداران در استراتژی های مربوط به جذب و حفظ بازیکن و مربی توجه نمایند.
    کلیدواژگان: تدوین استراتژی منابع انسانی، استراتژی منابع انسانی در فوتبال، تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، هواداران فوتبال
  • مهدی یزدان شناس*، محمد احمدخانی صفحات 33-45
    هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی نقش میانجی ادراک از حمایت سازمانی و حمایت سرپرست در تاثیرگذاری اعتماد بر نگرشها و رفتارهای کاری کارکنان ادارات ورزش و جوانان شهرستانهای استان زنجان است.
    روش شناسی: تحقیق حاضر از تحقیقی توصیفی و از نوع تحقیقات همبستگی است که جامعه آماری آن کارکنان ادارات ورزش و جوانان شهرستانهای استان زنجان می باشد و داده های تحقیق از طریق پرسشنامه های تعهد عاطفی آلن و می یر (1990)، اعتماد سازمانی باتلر (1991)، حمایت سازمانی ادراک شده ایزنبرگر و همکاران (1986)، ادراک از حمایت سرپرست رودس و همکاران (2001)، رفتار شهروندی سازمانی ویلیامز و اندرسون (1991) و رفتارهای مخرب کاری بنت و رابینسون (2000) به دست آمده-اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از فنون آمار استنباطی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق ضمن تایید نقش میانجی حمایت سازمانی ادراک شده، تاثیرگذاری اعتماد سازمانی بر حمایت سازمانی ادراک شده با ضریب 42/0، تاثیرگذاری حمایت سازمانی ادراک شده بر تعهد عاطفی، رضایت شغلی، رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای مخرب کاری را به ترتیب با ضرایب 91/0، 61/0، 60/0 و 36/0- تایید نمود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق می توان گفت اعتماد سازمانی و ابعاد مختلف آن از طریق ادراک از حمایت سازمانی و حمایت سرپرست می تواند نقش قابل توجهی در نگرشها و رفتارهای کاری کارکنان داشته باشد.
    کلیدواژگان: اعتماد، حمایت سازمانی ادراک شده، ادراک از حمایت سرپرست، نگرشها و رفتارهای کاری
  • ناهید داروغه عارفی*، نسرین بیگلری، حسن بحرالعلوم صفحات 47-59
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین مدیریت استعداد با هوش هیجانی و تعهد سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بود.
    روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس (320N=) تشکیل دادند، نمونه برابر جامعه انتخاب شد و با حضور در ادارات ورزش و جوانان 280 پرسشنامه توزیع و 252 پرسشنامه برگشت داده شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مدیریت استعداد صیادی و همکاران (1391)، هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005) و پرسشنامه تعهد سازمانی اسپیروون کاتش(2002) استفاده گردید. داده ها به کمک روش های آماری همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدیریت استعداد بر هوش هیجانی تاثیر مستقیم و معناداری داشته است. هم چنین مدیریت استعداد نیز اثری مثبت و مستقیم بر تعهد سازمانی داشته است. در نهایت، ضریب تعیین متغیرهای درون زا نشان داد که 28 درصد از واریانس هوش هیجانی و 46 درصد از واریانس تعهد سازمانی توسط متغیرهای پیش بین تبیین شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر اهمیت نقش مدیریت استعداد در هوش هیجانی و تعهد سازمانی است. بنابراین مدیریت استعداد را می بایست در سیاست های مرتبط با وزارت ورزش و جوانان مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: جذب استعداد، توسعه استعداد، خود مدیریتی، خودآگاهی
  • رسول نظری*، سهیلا خسروی صفحات 61-70
    هدف از پژوهش حاضر تعیین میزان اثرگذاری مهارتهای ارتباطی بر الگوی مدیریت کوانتومی مدیران و نقش آن بر چابکی سازمانی، سازمان های ورزشی می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری این پژوهش حدود 405 نفر از مدیران و کارشناسان ورزشی سازمان های ورزشی شهر اصفهان بودند که به صورت تصادفی طبقه ای، انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه ویژگی های مشخصات فردی، پرسشنامه های مهارتهای ارتباطی بارتون جی(1990)، مدیریت کوانتومی نظری و بصراوی(2014) و چابکی سازمان شریفی و ژانگ (2010) بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری علوم اجتماعی در دو سطح توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که مهارتهای ارتباطی بر مدیریت کوانتومی تاثیر خطی و مثبت داشته، همچنین از اثر مهارتهای ارتباطی بر چابکی سازمان نتیجه معنادار و خطی مثبت گزارش شد. بنابراین مدیران سازمان های ورزشی کشور می توانند با بهره گیری از یافته های این مطالعه و آگاهی از مهارتهای ارتباطی در الگوی مدیریت کوانتومی در سازمان های ورزشی فرآیند و ساختارهای خود را به سمت پویایی و چابکی بیشتر پیش ببرند تا در جهت توسعه ورزش در کشور گام بردارند
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، مدیریت کوانتومی، چابکی سازمانی، مدیران، سازمان ورزشی
  • مریم سیری پلشت، مریم مالکی، مهدی حسین زاده، علیرضا بخشی زاده* صفحات 71-85
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر متغیرهای معنویت در محیط کار و رهبری تحول آفرین بر توانمندسازی کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران با توجه به متغیر میانجی رفتار شهروندی سازمانی است.
    روش شناسی: طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دهند که از این تعداد 270 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای هر قسمت بالاتر از 7/0 برآورد گردید. از طریق تحلیل روایی سازه، روایی پرسشنامه نیز مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که معنویت در محیط کار، رهبری تحول آفرین و رفتار شهروندی سازمانی اثر معنی داری بر توانمندسازی (72/0R2=) کارکنان دارند. همچنین نتایج پژوهش نقش معنادار متغیرهای معنویت در محیط کار و رهبری تحول آفرین بر متغیر رفتار شهروندی سازمانی (53/0R2=) و نقش میانجی متغیر رفتار شهروندی سازمانی را در جامعه پژوهش تایید نمود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق به منظور ارتقاء میزان توانمندی کارکنان بایستی متغیرهای معنویت در محیط کار، رفتار شهروندی سازمانی و بکارگیری سبک رهبری تحول آفرین مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، رفتار سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، رهبری تحول آفرین، معنویت در سازمان
  • لقمان کشاورز *، ابوالفضل فراهانی، اعظم اعظمیان بیدگلی صفحات 87-99
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل ارتباطی رهبری دانش با مدیریت سرمایه فکری وسرمایه اجتماعی منابع انسانی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش، همه کارکنان شاغل در اداره کل ورزش و جوانان و شهرستان های استان اصفهان بود (450N=) که با استفاده از جدول مورگان تعداد 157 نفر به طور تصادفی برای نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف پژوهش از سه پرسشنامه رهبری دانش ویتلا(2004)، سرمایه فکری بونتیس(2001) و سرمایه اجتماعی خیرخواه(2011) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به تایید 15 تن از متخصصین رسید و پایایی آن ها در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ برای پرسشنامه رهبری دانش 97/0، سرمایه فکری 89/0 و سرمایه اجتماعی 89/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله تی تک گروهی و معادلات ساختاری با کمک دو نرم افزار SPSS و لیزرل استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که رهبری دانش، سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی منابع انسانی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان در حد مطلوب قرار دارند. بین سرمایه اجتماعی با رهبری دانش، سرمایه فکری با رهبری دانش، سرمایه فکری با سرمایه اجتماعی و رهبری دانش با سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین مدل ارتباطی رهبری دانش با سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی از برازش مطلوب برخوردار است.
    نتیجه گیری
    برای توفیق بیشتر اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان توجه به عوامل نامحسوس رهبری دانش، سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی و مدل ارتباطی آنها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رهبری دانش، سرمایه فکری، سرمایه اجتماعی، اداره کل ورزش و جوانان، منابع انسانی
  • مهدی صائم، محمدحسین رضوانی *، رضا شیخ صفحات 101-111
    هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی و رتبه بندی هوش فرهنگی مدیران تربیت بدنی دانشگاه فنی وحرفه ای کشور با ‏رویکرد تاپسیس فازی بود.‏
    روش شناسی : جامعه آماری پژوهش شامل مدیران تربیت بدنی دانشگاه فنی و حرفه ای (134 نفر) بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 100‏ نفر، و روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده بود. برای ارزیابی و رتبه بندی هوش فرهنگی مدیران از ‏پرسشنامه ای شامل 20 سئوال استفاده شد که 4 سئوال مرتبط با هوش راهبردی یا فراشناختی، 6 سئوال مرتبط با هوش ‏دانشی یا شناختی، 4 سئوال مرتبط با هوش انگیزشی و 6 سئوال در رابطه با هوش رفتاری بود. در حوزه علم تصمیم گیری، ‏هوش فرهنگی مدیران تربیت بدنی بر اساس تکنیک تاپسیس فازی به عنوان یکی از تکنیک های چند معیاره مورد ارزیابی ‏قرار گرفت.‏
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق مدیران تربیت بدنی دانشگاه های فنی و حرفه ای بر اساس ابعاد چهارگانه هوش فرهنگی در ‏قالب مقیاس کلامی – فازی مورد سنجش و طبق تکنیک تاپسیس فازی مورد رتبه بندی قرار گرفتند به طوری که مدیران ‏دانشگاه های زنجان (دخترانه)، تبریز (پسرانه) و اصفهان (پسرانه) در رتبه اول تا سوم قرار گرفتند.‏
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود تفاوت در میزان هوش فرهنگی افراد، پیشنهاد می شود که ابتدا میزان هوش فرهنگی مورد ‏سنجش قرار گیرد تا پس از شناخت نقاط ضعف و قوت مدیران، نسبت به دوره های آموزشی متناسب اقدام شود.‏
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، مدیران تربیت بدنی، تکنیک تاپسیس فازی، دانشگاه فنی و حرفه ای
  • سمیه ابراهیمی، پروین شوشی نسب*، محمدرضا معین فرد صفحات 113-129
    هدف
    هدف پژوهش بررسی و مقایسه مدیریت زمان و فرسودگی شغلی در کارکنان فعال و غیر فعال دانشگاه حکیم سبزواری بود.
    روش شناسی: جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه حکیم سبزواری بود (431 نفر). 225 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه ای متشکل از سه بخش بود که پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت: پرسشنامه محقق ساخته ویژگی های فردی، پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (1993) و پرسشنامه مهارت های فردی مدیریت زمان عزیزی مقدم (1385). برای تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد. از آزمون t و تحلیل واریانس دو راهه به ترتیب برای مقایسه گروه های دارای دو گروه مستقل از هم ، و بررسی اثر متقابل دو متغیر مستقل (فعالیت ورزشی و پست سازمانی) بر متغیرهای وابسته (فرسودگی شغلی و مدیریت زمان) استفاده شد.
    یافته ها
    براساس یافته ها بین فرسودگی شغلی و مدیریت زمان کارکنان فعال و غیرفعال تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین بین فرسودگی شغلی و مدیریت زمان کارمندان و اعضای هیات علمی فعال و غیر فعال ورزشی نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها احتمالا افراد فعال به فرسودگی شغلی کمتری مبتلا می شوند. همچنین احتمالا این افراد از مهارت مدیریت زمان بهتری برخوردار می باشند. ممکن است کاهش فرسودگی شغلی ناشی از فعالیت بدنی بتواند برای افراد فرصتهای بهتری جهت مدیریت مناسب تر زمان مهیا کند. اختلاف مشاهده شده بین کارمندان و اعضای هیات علمی می تواند ناشی از اختلاف در ماهیت شغل باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، فرسودگی شغلی، فعالیت ورزشی
  • سیدجلیل میریوسفی*، رحیم رمضانی نژاد، محمد مهدی رحمتی صفحات 131-146
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی نقش توسعه فرهنگ اجتماعی درتوسعه فرهنگی ورزش درقهرمانی بود.
    روش شناسی: روش این پژوهش از نوع ترکیبی بود. ابتداپرسش نامه محقق ساخته 14گویه ای براساس منابع موجود با مقیاس لیکرت پنج گزینه ای تنظیم پس از تایید روایی محتوایی، پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (84/0α=) تایید گردید. سپس با روش نمونه گیری هدفمند، تعداد143 کارشناس وپژوهشگر حوزه فرهنگ و ورزش به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد جهت تعیین عامل ها و نیز تحلیل عاملی تاییدی جهت تعیین اثر هر گویه و عامل بر توسعه فرهنگی درورزش قهرمانی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پنج ملاک مرتبط با توسعه فرهنگ اجتماعی به ترتیب اهمیت شامل نشاط اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، سرمایه اجتماعی ،کنترل اجتماعی و میراث اجتماعی هستند. ضمنا گویه های، تامین امنیت رویدادهای ورزشی ، پایبندی دینی، رعایت هنجارهای اجتماعی درورزش ، نظارت و اجرای یکسان قوانین ومقررات درسازمان های ورزشی و پاسداشت پیشکسوتان وبزرگان ورزش به ترتیب درملاک های نشاط اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، سرمایه اجتماعی ،کنترل اجتماعی و میراث اجتماعی در اولویت قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    آگاهی، اعتماد متقابل، تعهد، همبستگی اجتماعی، رفاه، امنیت و احساس امنیت، نشاط وشادابی، سلامت روانی وغیره ازمولفه های توسعه هرجامعه تحت عنوان توسعه فرهنگ اجتماعی هستندکه خود می تواند موجب توسعه فرهنگی درورزش قهرمانی شود.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، توسعه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی
|
  • Noshin Benar, Mina Emami * Pages 1-16
    Objective
    The purpose of the present research work was investigate and designed a relationship quality model for human capital in Iranian women's volleyball.
    Methodology
    This study was descriptive survey. The statistical population of this research work consists of all the athletes, coaches, and referees in the super-league of Iranian women's volleyball in 2014. Also the statistical sample included 112 persons with an equal statistical population. The research tool used was a standard questionnaire, which was distributed among the individuals after their content, face validity, and stability were approved. To analyze the research data obtained, used descriptive statistics (frequency and percentage) and inferential statistics (multicollinearity test) by SPSS v.23 and to study multivariate normality by Mardya index and structural equation modeling by AMOS v.24.
    Results
    Results of the structural equation model demonstrated that the event quality was influential, directly ( = β 0.26) and indirectly (by social bond) ( = β 0.55), on trust, the total influence on it being = β 0.81. Moreover, the event quality increased satisfaction by 87%.
    Conclusion
    Based on the relatively high influence of the event quality on satisfaction through social bond, therefore suggested, in line with the sport's development general objective, focusing on the event quality and social bond dimensions to the trust and satisfaction of sport's human capital the maximum effort from the women's volleyball of the relevant authorities.
    Keywords: Event Quality, Relationship Quality, Trust, Satisfaction, Women's Volleyball
  • Ghasem Zarei *, Mostafa Ajorlou, Reza Mohammad Kazemi Pages 17-32
    Objectives
    The main objective of this study was to develop a set of human resource strategies for Tabriz Traktorsazi Football Club with regard to recruitment and retention of players and coaches, and ranking these strategies on the basis of the fans’ perspectives.
    Methodology
    In the current study, we adopted an applied approach in terms of its objective, a cross-sectional approach regarding its nature, and an empirical one with respect to its implementation. The population involved in the stage of strategy provision was the informed people of the club's human resources status, and in the strategy ranking stage, it was the Tabriz Traktorsazi club fans. A quantitative-qualitative design was followed in different steps of the research work. Various data collection procedures such as document analysis, literature review, and questionnaire were utilized. The data obtained was analyzed based on the SWOT framework and the analytical hierarchy process (AHP).
    Results
    The results of data analysis revealed 16 strategies out of which, 4 belonged to the SO domain, 5 to the WO one, 1 to the ST one, and 6 to the WT area. Furthermore, “finding talented young players and recruiting talented local football players in youth teams” was ranked first, followed by other strategies. Based on the fans perspectives, the findings suggested that paying attention to young and indigenous forces and the use of regional capacities could have a large role in the success of a team.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it is recommended that the executive managers apply different identified strategies and care attention to the fans’ ranking in the strategies of recruiting and retaining players and coaches.
    Keywords: Strategy, Human Resource, Fans, Football, Tabriz Traktorsazi Club
  • Mahdi Yazdanshenas *, Mohammad Ahmadkhani Pages 33-45
    Objective
    The purpose of this study was to explore the mediating role of perceived organizational support and perceived supervisor support in the relationship between trust and work attitudes and behaviors of the employees of the Sport and Youth Organizations in Zanjan province.
    Methodology
    The present study was a descriptive survey, and its statistical population consists of employees of the Sport and Youth Organizations in the Zanjan province. Data was gathered through questionnaires of commitment (Allen and Meyers, 1990), trust (Butler, 1991), perceived organizational support (Eisenberger et al., 1986), perceived supervisor support (Rhoades et al., 2001), organizational citizenship behavior (Williams & Anderson, 1991), counter-productive work behavior (Bennett & Robinson, 2000), and job satisfaction (Russell et al., 2004). Inferential statistical techniques and structural equation modeling were used for data analysis.
    Result
    Findings supported the effects of perceived organizational support and perceived supervisor support on the employees` attitudes and work behaviors. The results obtained also show that different kinds of organizational supports mediate the relationship between trust and employees` attitudes and behaviors.
    Conclusion
    According to the findings, it can be said that organizational trust and its different dimensions may have a considerable role in employees` attitudes and work behaviors through perceived organizational support and perceived supervisor support.
    Keywords: Trust, Perceived organizational support, Perceived supervisor support, Work attitudes, behaviors
  • Nahid Darooghe Arefi *, Nasrin Biglari, Hasan Bahrololoum Pages 47-59
    Objective
    The purpose of this study was to examine the relationship between talent management and employee’s emotional intelligence and organizational commitment in the Youth and Sport offices of Fars Province.
    Methodology
    The method implemented in this research work was descriptive-correlation. The studied population included all employees of the Youth and Sport offices of Fars Province (N = 320). All the population was selected as a sample. In all offices, 280 questionnaires were distributed and 252 were returned. The questionnaires of talent management (Sayadi et al., 2011), emotional intelligence (Bradberry & Griares, 2005), and organizational commitment (Speier & Venkatesh, 2002) were used to collect the data. The data was analyzed by Pearson correlation and Structural Equation Modeling (SEM).
    Results
    Findings indicated that Talent management had a direct and significant impact on the emotional intelligence. The talent management also has a direct and positive impact on the organizational commitment. Finally, the endogenous Variables’ R-Square indicated that there was 28% variance in emotional intelligence and 46% variance in the organizational commitment that can be predicted by exogenous variables.
    Conclusion
    The results obtained imply the importance of talent management in emotional intelligence and organizational commitment. Thus talent management should be noticed in all policy-makings related to Ministry of Sport and Youth.
    Keywords: Attracting talent, Developing talent, Self, management, Self, awareness
  • Rasool Nazari *, Soheila Khosravi Pages 61-70
    Objective
    The aim of this study was to determine the modeling of the effect of communication skills on quantum management and its role in organizational agility in Isfahan sport organizations.
    Methodology
    This correlation study was conducted through a survey. A population of approximately 405 managers and experts of sport organizations in Isfahan were randomly selected.The data collection tools in this study were demographic characteristics, communication skills (Barton, 1990), quantum management (Nazari and Bsravy, 2015), organizational agility (Sharifi and Zahng, 2010) questionnaires. To analyze the data, a structural equation model in LISREL 8.54 with a confidence level of 95% was used.
    Results
    The results obtained showed that communication skills had a positive and linear effect on quantum management, as well as, communication skills had positive and significant effect on organizational
    Conclusion
    Managers of sport organizations can benefit from the findings of the study and knowledge of communication skills in the field of sports and physical education management model quantum organizations, processes and structures to the dynamics and greater agility advance the dynamics and agility to take further steps towards the development of sports in the country
    Keywords: Interpersonal Communication, Quantum management, Organizational Agility, Sport Organization
  • Maryam Siripalasht, Maryam Maleki, Mehdi Hossein Zadeh, Alireza Bakhshizadeh * Pages 71-85
    Objective
    The purpose of the present research work was to explain the role of spirituality and transformational leadership on employee’s empowerment in theMinistry of Sport and Youth in Iran. Furthermore, the role of organizational citizenship behavior in moderating the relationship between these variables was evaluated.
    Methodology
    The present study was considered as descriptive-correlation. The studied population included all employees of this ministry, out of which, 270 were selected by simple random sampling. Data was collected through questionnaires and analyzed using structural equation modeling (SEM). Validity of each part was estimated via the Cronbach’s Alpha method. Through analysis of construct validity, its validity was confirmed.
    Results
    The results of path analysis showed the significant impacts of spirituality and transformational leadership on employee’s empowerment (R2 = 0.72). Likewise, the impacts of spirituality and transformational leadership on the organizational citizenship behavior (R2 = 0.53) as well as moderating the relationship between these variables were confirmed.
    Conclusion
    According to the research findings, should be followed spirituality, organizational citizenship behavior and development of transformational leadership style for the improvement of empowerment.
    Keywords: Empowerment, Organizational Behavior, Organizational Citizenship Behavior, Transformational Leadership, Spirituality
  • Loghman Keshavarz*, Aboulfazl Farahani, Azam Azamian Beidgoli Pages 87-99
    Objective
    The purpose of this study was to develop the relationship model of leadership knowledge, intellectual capital, and social capital in the General Administration of Youth and Sport in Isfahan province.
    Methodology
    The statistical population included all human resources of Isfahan General Administ ration of Youth and Sport and its offices in the Isfahan province cities (N = 450). For the research sample based on the Morgan table, 157 persons were chosen randomly. The Vitala (2004) questionnaire of leadership knowledge, Bontis (2001) questionnaire of intellectual capital, and Kheirkhah (2011) questionnaire of social capital were used to achieve the research objectives. The validity of the three questionnaires used was confirmed by 15 experts, and their reliability was studied in a preliminary study with 30 subjects and calculated as 0.97, 0.89, and 0.89, respectively. Analysis of the collected data was done by the descriptive approach and inferential statistics methods including one sample t-test, confirmation factor analysis, and structural equations through SPSS and Lisrel software.
    Results
    Results of the research work show that the leadership knowledge, intellectual capital, and social capital in General Administration of Youth and Sport in Isfahan province are desirable. There is a significant rela tionship between leadership knowledge and intellectual capital, between leadership knowledge and social capital, and between intellectual capital and social capital. There is a significant relationship among leadership knowledge, intellectual capital, and social capital. Also their relationship model has a desirable goodness.
    Conclusion
    It is recommended to success in Isfahan General Administration of Youth and Sport; they should pay attention to the intangible factors such asleadership knowledge,intelle ctual capital, and social capital, and their relationship model.
    Keywords: Knowledge leadership, Intellectual Capital, Social Capital, General Administration of Youth, Sport, Human Resource
  • Mehdi Saem, Mohammad Hossein Rezvani *, Reza Sheikh Pages 101-111
    Objective
    The cultural intelligence is an important factor for resolving in the management, and the aim of this study was to evaluate and rank the cultural intelligence of managers of physical education in a vocational university using the fuzzy TOPSIS technique.
    Methodology
    The statistical population included managers of physical education vocational university (N = 134). Sample size f was 100 managers. The cultural intelligence questionnaire was used as the research tool. The questionnaire contained 20 questions that included 4 questions related to the strategic or metacognitive intelligence, 6 questions related to cognitive intelligence, 4 questions related to motivation intelligence, and 6 questions related to behavioral intelligence. The cultural intelligence and rank of the physical education managers were evaluated based on the TOPSIS technique.
    Results
    According to the results obtained, managers of physical education in the vocational university were evaluated to base of four dimensions of cultural intelligence in the form of verbal -fuzzy scale and were ranking based on the fuzzy TOPSIS technique; the managers of Zanjan Univ. (girls), Tabriz Univ. (boys), and Isfahan Univ. (boys) were in the first to third levels. Also positive and significant relationship consisted between cultural intelligence and rank in physical education managers also.
    Conclusions
    Based on the results of this research work, it can be concluded that cultural intelligence is essential to the success of managers, and due to the difference in the amount of cultural intelligence, it is first suggested to evaluate the cultural intelligence of managers, and then after identifying their strengths and weaknesses, to plan appropriate educational courses.
    Keywords: Cultural intelligence, Managers of physical education, Fuzzy TOPSIS technique, Vocational University
  • Somayeh Ebrahimi, Parvin Shooshi Nasab *, Mohammad Reza Moein Fard Pages 113-129
    Objective
    The current study was a descriptive survey research work. Its main purpose was to investigate and compare the time management and job burnout for active and inactive staffs of Hakim Sabzevari University.
    Methodology
    The statistical society of the current research work was all the staffs in Hakim Sabzevari University (431). 225 subjects were selected by simple random sampling. The research tool used was the Maslach burnout (1993) and Azizi Moghaddam time management (2006) questionnaire. The Kolmogrov–Smirnov test was used for the normality of the data distribution. T-test and two-way Anova were used to compare the independent groups and analyze the simultaneous interaction between two independent variables (physical activity and organizational position) and two dependent ones (job burnout and time management), respectively.
    Results
    According to the results obtained, there is a significant difference in job burnout and time management between the active and inactive staffs. Besides there was a significant difference in job burnout and time management active and inactive academics and employees.
    Conclusion
    Based on the results obtained, probably the active staffs catch less job burnout than the inactive ones. Besides probably these people can manage their time better. Likely, a less job burnout due to physical activity may create appropriate opportunities for a better time management. The difference observed between the academics and employees may be due to the difference in the nature of the jobs.
    Keywords: Time management, Burnout, Physical activity
  • Sayyed Jalil Miryousefi *, Rahim Ramzaninezhad, Mohammad Mahdi Rahmati Pages 131-146
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the role of the development of social culture in cultural development of athletic sport.
    Methodology
    The method applied in this research work was descriptive-correlation. A purposively sample of 143 experts in the field of cultural and sport studies were selected. The instrument used in this research work was a researcher-made questionnaire, the validity of which was confirmed by experts in cultural and physical education. Reliability was also confirmed by Cronbach's alpha (0.84). The statistical method included the exploratory factor analysis with Varimax rotation in order to identify the factors involved, followed by a confirmatory factor analysis to test the impact of the identified factor and items on the cultural development in athletic sport.
    Results
    The results obtained showed that social vitality, social responsibility, social capital, social control, and social heritage were the five factors related to the development of social culture in the order of importance. Furthermore, the items of sport event security, religious commitment, observation of social norms in sport, monitoring and equal implementation of laws and regulations in sport organizations, honoring the pioneers and leaders of sport, considering the factors of social vitality, social responsibility, social capital, social control, and social heritage were the priorities, respectively.
    Conclusion
    Knowledge, trust, commitment, solidarity, prosperity, security, and a sense of security, happiness, and mental health are the components of the development of society as development of social culture that could be cultural development athletic sport.
    Keywords: Athletic Sport, Cultural development, Social capital, Social vitality