فهرست مطالب

مدیریت منابع انسانی در ورزش - سال پنجم شماره 1 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال پنجم شماره 1 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پژوهشی کاربردی
  • رحیم رمضانی نژاد *، معصومه خسروی، حمیدرضا گوهر رستمی، محمدرحیم رمضانیان صفحات 1-17
    هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر رضایت شغلی ورزشکاران مرد ورزش های گروهی ایران بود.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی است که جامعه آماری آن را 776 نفر از ورزشکاران تیم های لیگ برتر بودند که 360 نفر به عنوان نمونه آماری به پرسشنامه محقق ساخته پاسخ دادند. این ابزار با 86 شاخص در مقیاس 5 ارزشی لیکرت تدوین گردید و با استفاده از نظرات 17 نفر از کارشناسان خبره، روایی صوری آن تایید و ثبات درونی کلی آن، 98/0=r برآورد شد. از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متمایل، آزمون فریدمن و آزمون تعقیبی علامت در سطح معنی داری 05/0 p≤ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد ساختار رضایت ورزشکاران مرد در چهار عامل پیشآیندها، فرآیندها، پیامدها و همبسته های رضایت شغلی به ترتیب 06/75 ، 15/76 ، 25/72 و 29/74 درصد از واریانس رضایت شغلی ورزشکاران را تببین کرده اند. پیامد و فرآیندهای رضایت شغلی با میانگین رتبه 77/2 و 64/2 بیشترین اهمیت را در رضایت شغلی ورزشکاران داشتند. ملاک کیفیت زندگی72/28%، عملکرد فردی95/25%، فرآیندهای سازمانی69/21% و کیفیت زندگی کاری33/21% به ترتیب بالاترین درصد واریانس را در تبیین رضایت؛ و از بین گویه ها نیز تعهد و وفاداری، انسجام و رفتار منصفانه در تیم، و حمایت اجتماعی مانند رسانه ها و هواداران بالاترین میانگین اهمیت را تامین رضایت ورزشکاران داشتند.
    نتیجه گیری
    پیامدها و فرآیندهای تیمی ، بیشترین اهمیت را در تامین رضایت ورزشکاران دارند؛ و چون پیامدها بیشتر تحت تاثیر عوامل محیطی است بنابراین، توجه به فرآیندها در تیم و باشگاه بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: رضایت ورزشکار، پیشآیندهای رضایت، فرآیندهای تیمی، پیامدهای تیم
  • کیومرث شهبازی راد*، احمدعلی آصفی، مهدی سلیمی صفحات 19-33
    هدف
    هدف این تحقیق تعیین رابطه بین جامعه پذیری سازمانی و تعهدروانشناختی بازیکنان به تیم های فوتبال اصفهان بود.
    روش شناسی: روش تحقیق به لحاظ نوع توصیفی همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی است که جمع آوری داده های آن نیز به صورت پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق را کلیه بازیکنان تیم های لیگ برتر اصفهان و بازیکنان تیم های حاضر در لیگ آسیاویژن استان اصفهان تشکیل داده بودند (300 نفر)، که از این تعداد تعداد 169 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای گزینش شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق دو پرسشنامه استاندارد جامعه پذیری سازمانی جونز (1986) و تعهد روانشناختی به تیم ماهونی (2000) بود که روایی و پایایی آنها مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (مانند جداول و نمودارها) و روش های آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تی تک نمونه ای و رگرسیون) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین جامعه پذیری سازمانی و ابعاد آن یعنی جامعه پذیری رسمی، جمعی، فردی، پیوسته و گسسته با تعهد روانشناختی به تیم همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت، ولی بین جامعه پذیری غیر رسمی با تعهدروانشناختی به تیم رابطه معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج تحقیق می توان گفت چنانچه مدیران و مسئولین تیم های فوتبال اصفهان شرایط طی نمودن فرایند جامعه پذیری را برای بازیکنان و اعضای جدیدالورود به تیم ایجاد نمایند، تعهدروانشناختی آنها به تیم افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: تعهد روانشناختی، تیم فوتبال، جامعه پذیری سازمانی، ورزشکار
  • خدیجه لطفی یامچی*، معصومه کلاته سیفری، الهه حسینی صفحات 35-48
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر ابعاد مدیریت استعداد بر بهره وری نیروی انسانی و نوآوری در اداره ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی می باشد.
    روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداره ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی بود با توجه به محدود بودن حجم جامعه، حجم نمونه برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد (N=n). ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بود؛ برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی پیرسون و همچنین برای تعیین روابط میان متغیرها در قالب مدل علی از مدل سازی معادلات ساختاری(SEM) بهره گرفته شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت استعداد و ابعاد آن بر بهره وری نیروی انسانی و همچنین نوآوری در سازمان ورزشی اثرگذار است. همچنین در قسمت اثر کل مشخص شد که مدیریت استعداد بیشترین تاثیر (92/0=β) را بر بهره-وری نیروی انسانی داشت. ضریب تعیین متغیرهای درون زا نشان داد که به ترتیب 29% و91% از واریانس متغیرهای بهره-وری نیروی انسانی و نوآوری توسط متغیرهای برون زا قابل تبیین می باشد. در نهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نیز نشان دهنده برازش مطلوب مدل بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی میتوان اذعان نمود که با به کارگیری صحیح مدیریت استعداد و ابعاد آن می توان بهره وری نیروی انسانی و به تبع آن نوآوری در سازمان های ورزشی را بهبود بخشید و باعث کارایی هرچه بیشتر افراد مستعد در سازمان شد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، بهره وری، نوآوری، سازمان ورزشی
  • مقاله مستقل
  • رسول نوروزی سیدحسینی*، رضا سپهوند، کیوان موسوی چشمه کبودی، فروغ فتاحی مسرور صفحات 49-65
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین ارتباط مدیریت استعداد با توانمندسازی کارکنان و اثربخشی سازمانی ادارات ورزش و جوانان استان تهران بود.
    روش شناسی: این تحقیق با روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان تهران به تعداد 450 نفر بود که 180 نفر از آن ها بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مدیریت استعداد آرمسترانگ(2006)، پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر و همکاران(1997) و پرسشنامه اثربخشی سازمانی حمیدی(1382) استفاده شد. از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با تاکید بر نرم افزار LISREL/8.2 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدیریت استعداد با ضریب مسیر(85/0PC=) بر توانمندسازی کارکنان و با ضریب مسیر(39/0PC=) بر اثربخشی سازمانی اثر گذار است. همچنین توانمندسازی کارکنان با ضریب مسیر(69/0PC=) بر اثربخشی سازمانی اثر گذار است.
    نتیجه گیری
    جذب و حفظ کارکنان هم راستا باهدف های سازمانی در ادارات ورزشی می تواند به توانمندی کارکنان کمک کرده و درنتیجه توانمندی کارکنان نیز اثربخشی سازمانی را افزایش خواهد داد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، اثربخشی سازمانی، توانمندسازی، ادارات ورزش و جوانان
  • پژوهشی کاربردی
  • الهام پیله ور موخر*، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری، حبیب هنری صفحات 67-83
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی حوز ه های به کارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی و در مرحله بعد، اولویت بندی آنها می باشند .
    روش شناسی: از آنجایی که هدف پژوهش تعیین روابط علی میان متغیرها می باشد ، پس تحقیق از نظر نحوه گردآوری اطلاعات میدانی و از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. و جامعه آماری آن را کلیه مدیران ،کارشناسان ارشد ،کارشناس مسئولان واعضای شورای راهبردی تربیت بدنی آموزش و پرورش و اساتید و نخبگان مدیریت ورزشی تشکیل دادند. تعداد نمونه های تحقیق 389 نفر بر اساس روش تحلیل عاملی ( حداقل 2 برابر و حداکثر10 برابر متغیرها )تعیین گردید. جهت اطمینان از روایی و اعتبارپرسشنامه، از طریق آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه حوزه های به کارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی 83/0 برآورد شد. این داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی، آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش 6 حوزه (عامل) به عنوان حوزه های به کارگیری داوطلبان در ورزش دانش آموزی شناسایی و اولویت بندی شدند. داوطلبان ورزش دانش آموزی را می توان به ترتیب اولویت در 6 حوزه، استعدادیابی، همکاری در مدیریت فضاهای ورزشی، حرکات اصلاحی و تناسب اندام، ورزش قهرمانی، درس تربیت بدنی و ورزش همگانی و اوقات فراغت به کار گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ماهیت اجرای برنامه های ورزشی در آموزش و پرورش که هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر هزینه ها در سطح بالایی انجام می شود و همچنین بودجه اندک این سازمان، استفاده از ابعاد شناسایی شده در
    کلیدواژگان: ورزش دانش آموزی، داوطلب، حوزه های بکارگیری داوطلبان
  • محمود رئوف، سعید صادقی بروجردی *، بهرام یوسفی صفحات 85-100
    هدف
    هدف این تحقیق بررسی اثر مداخله ای کارگاه انگیزش شغلی بر تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی استان لرستان بود.
    روش شناسی: روش تحقیق نیمه تجربی است که از طریق آزمون و آزمون مجدد، آزمودنی ها به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم و افرادی که دارای کاهش انگیزش شغلی و افزایش تحلیل رفتگی شغلی بودند به عنوان گروه آزمایش در کارگاه انگیزش شغلی شرکت نمودند. روش نمونه گیری هدفمند بود و در نهایت 54 نفر از افرادی که دارای انگیزش شغلی پایین و تحلیل رفتگی شغلی بالاتر از حد استاندارد بودند، انتخاب گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss24 و از آزمونt همبسته جهت ارزیابی تغییرات متغیر وابسته درون گروه، t مستقل برای ارزیابی متغیر وابسته بین گروه ها و از تحلیل کوواریانس به منظور اثربخشی دوره ی انگیزش شغلی بر تحلیل رفتگی شغلی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شرکت در کارگاه در افزایش انگیزش شغلی گروه تجربی موثر بود، همچنین سطح تحلیل رفتگی شغلی گروه تجربی بعد از شرکت در کارگاه انگیزش شغلی کاهش معنی داری داشت و بعد از گذشت 6 ماه از کارگاه، اثر انگیزش شغلی بر تحلیل رفتگی شغلی معلمان در طول زمان از پایداری مناسبی برخوردار نبود.
    نتیجه گیری
    تشکیل کارگروه های تخصصی در بررسی و ارائه راه حل جهت افزایش انگیزش شغلی و کاهش تحلیل رفتگی شغلی معلمان تربیت بدنی از نتایج عمده این تحقیق بود.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، تحلیل رفتگی شغلی، معلمان تربیت بدنی
  • حمیدرضا میرصفیان * صفحات 101-115
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تصویر سازمانی ادراک شده کارکنان سازمان های ورزشی شهر اصفهان بر مدیریت تغییر آنها در سازمان با توجه به نقش هوش هیجانی به عنوان متغیر میانجی انجام شده است.
    روش شناسی: این پژوهش از دسته مطالعات توصیفی (همبستگی) بوده و جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان سازمان های ورزشی شهر اصفهان در سال 1396 به تعداد 750 نفر بوده که بر همین اساس نمونه ای به تعداد 256 نفر بصورت تصادفی طبقه ای برای شرکت در این پژوهش انتخاب گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد تصویر سازمانی ادراک شده کارکنان سازمان های ورزشی اصفهان به صورت مستقیم و با وزن رگرسیونی 40/0 بر هوش هیجانی آنان اثرگذار بوده است (001/0=P). هوش هیجانی به صورت مستقیم و با وزن رگرسیونی 35/0 بر مدیریت تغییر کارکنان تاثیر داشته است (001/0=P). همچنین، تصویر سازمانی ادراک شده کارکنان بصورت غیر مستقیم و با وزن رگرسیونی 63/0 بر مدیریت تغییر آنان اثرگذار بوده است (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر هوش هیجانی بر مدیریت تغییر کارکنان سازمان های ورزشی شهر اصفهان، ارتقاء این سازه می تواند در گسترش توانایی های کارکنان در جهت اعمال تغییرات سازمانی به صورت مطلوب موثر باشد. همچنین، با توجه با تاثیر مضاعف هوش هیجانی بر توسعه مدیریت تغییر کارکنان در صورت برخورداری آنان از تصویر سازمانی ادراک شده مطلوب، به مسئولان ورزش کشور پیشنهاد می گردد تا در ارتباط با ایجاد و توسعه تصاویر سازمانی مناسب برای کارکنان سازمان های مربوطه تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: ادراک، تصویر سازمانی، مدیریت تغییر، هوش عاطفی
  • آتوسا قاسمی نژاددهکردی، علی محمد امیرتاش *، محمد علی اصلانخانی صفحات 117-131
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثرعدالت سازمانی بر رفتار ضد تولید با میانجی گری عواطف شغلی بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خوزستان بود که تعداد 240 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از مقیاس های استانداردی که روایی و پایایی آن ها توسط سایر محققین گزارش گردیده بود از قبیل، مقیاس کج روی در محیط کار، پرسشنامه عدالت سازمانی و مقیاس عواطف شغلی استفاده شد. طرح پژوهش، طرح همبستگی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) است. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست 21 و AMOS ویراست 21 انجام گرفت. از روش های آماری توصیفی میانگین، انحراف معیار، بزرگترین و کوچکترین نمره ها و همچنین در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی دو متغیری پیرسون و الگویابی معادلات ساختاری استفاده به عمل آمده است. روابط واسطه ای در الگوی پیشنهادی با استفاده از روش بوت استراپ آزموده شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. آنگونه که نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهند، عدالت سازمانی مستقیم و همچنین با میانجی گری عواطف مثبت و منفی بر رفتار ضد تولید اثر می گذارد.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود تمهیداتی برای اجرای عدالت در سازمان اندیشیده شود، مدیران سازمان ها کارگاه های آموزشی جهت آموزش ایجاد حفظ عاطفه مثبت به کارکنان برگزار کنند و جهت کاهش رفتارهای ضد تولید آمران رفتارهای ضد تولید را تنبیه و مجازات نمایند.
    کلیدواژگان: رفتار ضد تولید، عدالت سازمانی، عواطف شغلی
  • حامد خراسانی طرقی، فریبرز رحیم نیا *، غلامرضا ملک زاده، سعید مرتضوی صفحات 133-146
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین رهبری سوءاستفاده گر با رفتار انحرافی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان شمالی انجام گرفته است.
    روش شناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسان شمالی (466 نفر) بودند که برای نمونه گیری، روش تصادفی طبقه ای با تخصیص متناسب استفاده شد. هر یک از شهرستان ها به عنوان یک طبقه در نظر گرفته شدند و با بهره گیری از فرمول کوکران، 211 نفر از آنان مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سرپرست سوءاستفاده گر تپر (2000) و ابزار رفتار انحرافی بنت و رابینسون (2000)، شامل دو پرسشنامه انحرافات میان فردی و انحرافات سازمانی می باشد. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین رهبری سوءاستفاده گر با رفتار انحرافی کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0≥p). ضریب همبستگی میان این دو متغیر 68/0 است. همچنین رهبری سوءاستفاده گر با رفتار انحرافی بین فردی و رفتار انحرافی سازمانی کارکنان رابطه مثبت و معناداری دارد (01/0≥p). ضریب همبستگی بین رهبری سوءاستفاده گر با رفتار انحرافی میان فردی و رفتار انحرافی سازمانی کارکنان به ترتیب 61/0 و 62/0 می باشد. بعلاوه آزمون رگرسیون نشان داد که متغیر رهبری سوءاستفاده گر پیش بینی کننده خوبی برای متغیر رفتار انحرافی است و 45 درصد از تغییرات این متغیر را پیش بینی می کند (01/0≥p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان انتظار داشت از طریق کاهش رفتار مخرب رهبران، مانع از رفتارهای انحرافی کارکنان شد.
    کلیدواژگان: رفتار انحرافی، رفتار انحرافی سازمانی، رفتار انحرافی میان فردی، رهبری سوءاستفاده گر، رهبری مخرب
  • شریعت زارع، هادی باقری * صفحات 147-162
    هدف
    در مواجهه با تحولات سریع و غیرقابل پیشبینی جوامع و تغییر نیازها و انتظارات مشتریان، نهادهای ورزشی ناگزیرند به سازمانی چابک تبدیل شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین بازاریابی داخلی و چابکی سازمانی با توجه به نقش واسطه هدفگرایی است.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری، کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان فارس بودند (320 N=) که 212 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از سه پرسشنامه بازاریابی داخلی فورمن و مونی (1995)، چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (2004) و هدف گرایی وراپوتینان (2001) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها، توسط 10 متخصص تایید شد. پایایی پرسشنامه ها، با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 95/0، 96/0 و 93/0 تایید شد. برای تحلیل داده ها، از ضریب همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بازارایابی داخلی بر چابکی سازمانی و هدفگرایی، تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین، این متغیر به واسطه هدفگرایی تاثیر معناداری بر چابکی سازمانی میگذارد. ضریب تعیین متغیرهای درونزا نیز نشان داد که 49 درصد از واریانس چابکی سازمانی و 37 درصد از واریانس هدفگرایی، از طریق متغیرهای پیش بین قابل تبیین است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش بیانگر اهمیت نقش هدفگرایی به عنوان یک واسطه در ارتقای چابکی سازمانی است؛ بنابراین، ضمن توجه به رشد و توسعه کارکنان، مشارکت دادن آنها در تعیین اهداف سازمانی و انگیزش آنها برای تعقیب این اهداف، میتواند توان ادارات ورزش و جوانان در پاسخگویی به نیازهای ورزشی جامعه را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: ادارات ورزش و جوانان، بازارایابی داخلی، چابکی سازمانی، هدف گرایی
|
  • Rahim Ramzaninejad*, Masoumeh Khosravi, Hamid Reza Goharrostami, Mohammad Rahim Ramzanian Pages 1-17
    Objective
    The purpose of this research work was to identify and analyze the factors affecting the men professional athlete's satisfaction in sport teams based on a systemic approach.
    Methodology
    The research method used was descriptive, and the population was 776 Iranian athletes in four sport teams including soccer, volleyball, basketball, and handball, who participated in a superleague. The sample was selected randomly and 360 of them responded to a researcher-made questionnaire. After a literature review, the questionnaire consisted of 86 items on five-value Likert whose face validity was confirmed by 17 sport management specialists and other experts, and their reliability was estimated with Cronbach's alpha ( = α 0.98). The data was analyzed through factor analysis with orthogonal rotation, Freedman, and Sign tests.
    Results
    Findings showed the structure of men athlete's satisfaction including antecedents, processes, outcomes, and correlate factors that were detected from the athlete's satisfaction variance, respectively. Also the outcomes and process factors had high priorities in fulfilling the athlete's satisfaction. On the other hand, the life quality, personal performance, organizational processes, and work life quality criteria had high variance in the athlete's satisfaction, respectively. Among the items, commitment and loyalty, cohesion and citizenship behavior, social support by fans and media, and club services had high priorities in fulfilling the athlete's satisfaction.
    Conclusion
    The personal and group processes and outcomes have high importance in fulfilling the athlete's satisfaction but the outcomes are more influenced by environmental factors. Thus club and team processes are very important in athlete's satisfaction.
    Keywords: Satisfaction, Antecedents, Processes, Outcomes, Athletes
  • Qmars Shahbazi Rad*, Ahmad Ali Asefi, Mahdi Salimi Pages 19-33
    Objective
    The purpose of this research was to determine the relationship between organizational socialization and player’s psychological commitment to football teams of Isfahan.
    Methodology
    The research method of present study was correlative - descriptive according to type and functional according to aim that data gathering was conducted in survey method. The statistical population of this study was all of players of Isfahan’s premier league and Asia Vision league (N=300). By using of Krejcie and Morgan table was assigned 169 people as research sample that they were selected by using of random sampling method. Research measurement tool was two standard questionnaires include Jones’s organizational socialization questionnaire (1986) and Mahoney's psychological commitment to team questionnaire (2000) that their validity and reliability after evaluation were confirmed. Also for analyzing the data used of descriptive statistics methods (i.e. Tables and graphs) and inferential statistics methods (i.e. Pearson correlation coefficient, one-sample T test and multiple linear regression).
    Results
    Results showed that there was a significant correlation between organizational socialization and its components (formal, collective, individual, serial, and disjunctive socialization) with psychological commitment to team, but there wasn’t any significant correlation between informal socialization and psychological commitment to team.
    Conclusion
    according to research results can say that in order to increase psychological commitment to team in players and newly-added members of team, managers and authorities of Isfahan football teams should provide socialization process for them.
    Keywords: organizational socialization, psychological commitment to team, football team, player
  • Khadijeh Lotfi Yamchi *, Masoomeh Kalateh Seifari, Elaheh Hoseini Pages 35-48
    Objective
    The aim of this work was to study the effect of talent management on the human resource productivity and innovation in the Youth and Sports Department in the East Azarbaijan province.
    Methodology
    This research work was a descriptive survey. The statistical population included the employees of the Youth and Sports Department in the East Azarbaijan province. According to the limited population size, the population was considered as the sample size (N = n). After determining the validity and reliability of data collection, the Armstrong Talent management questionnaire (2006), human resource productivity, and Patchen ingenuity and enterprise job (1965) were used. For data analysis, descriptive and inferential statistics and structural equation modeling (SEM) were used.
    Results
    The results obtained showed that talent management and its dimensions in human resource productivity and innovation in sport organizations were effective. Also the effect of total talent management had the most effect (β = 0.92) on the human resource productivity. The coefficient of determination of endogenous variables showed that, respectively, 29% and 91% of human resource productivity and innovation variance could be explained by exogenous variables. Finally, all the indices also showed good fitting models.
    Conclusion
    According to the results obtained from this research work, a correct use of talent management and its dimensions can lead to human resource productivity, and consequently, can improve innovation in sport organizations.
    Keywords: Talent management, Productivity, Innovation, Sports organization
  • Rasoul Norouzi *, Reza Sepahvand, Keyvan Mosavi, Forough Fatahi Pages 49-65
    Objective
    The purpose of this work was to investigate the relationship between talent management, staff empowerment, and organizational effectiveness on sport and youth administrations in the Tehran province.
    Methodology
    This research work was carried out by a descriptive field method. Based on the Cochran’s formula, the sample comprised 180 staffs out of 450 employees in the sport and youth administrations in the Tehran province. In order to collect data, the Armstrong's talent management questionnaire (1997), Spreitzer et al.’s staff empowerment questionnaire (1997), and Hmidi`s organizational effectiveness questionnaire (2002) were used. Descriptive methods were used to analyze the data and structural equation modeling (SEM) was uesd in order to determine the effects.
    Findings: Data analysis showed that talent management was effective on staff empowerment (pc = 0.85) and also on organizational effectiveness (pc = 0.39). Staff empowerment was effective on organizational effectiveness (pc = 0.69).
    Conclusion
    Recruitment and maintenance of staff that are aligned with organizational goals in sport administrations can help to have an empowered staff, and result in improvement in the organizational effectiveness.
    Keywords: Talent management, Organizational effectiveness, Empowerment, Sport, youth administrations
  • Elham Pilevar Moakher *, Mehrzad Hamidi, Mohammad Khabiri, Habib Honari Pages 67-83
    Objective
    The purpose of this research work was the identification and prioritization scopes of volunteers’ employment in sport students in Iran.
    Methodology
    The research method used was practical in terms of goal and correlation of gathering field data, and was based upon the structural equation modeling. This statistical research work included all the physical educational managers, MSc students and experts in the physical education department, professors and elites in sport management, strategic council of physical education and sport activities, and the ministry of physical education. The number of research samples in the random sampling method was determined based on 389 people. In order to ensure the reliability of the questionnaires through Cronbach's alpha, the reliability of the student sport volunteering management questionnaire was estimated to be 0.83. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics, exploratory factor analysis test, and confirmatory factor analysis.
    Findings: Based on the findings of this study, six areas were identified in the field of volunteering management, which included infrastructure identification of sport for all and sport recreation, cooperation in sport complex management, field corrective exercise and fitness, sport talents, championship, and physical education field.
    Conclusion
    According to the nature of sport program performance in physical education that is done in a high level in terms of human force and costs, the low budget of this organization in protracted years and the problem of student's inactivity and idleness using the identified dimensions in studying student sport volunteer force management seems to be very important.
    Keywords: Student sports, Volunteer, Volunteer management
  • Mahmoud Raouf, Saeid Sadeghi Boroujerdi *, Bahram Yousefi Pages 85-100
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the interventional effect of job motivation workshop on job burnout of physical education teachers in the Lorestan province.
    Methodology
    The research method used was semi-experimental. Pre-test and post-test designs were used. Subjects were divided into experimental and control groups, and those who decreased job motivation and increased burnout participated as a test group at the work motivation workshop. Purposeful sampling method was used, and finally, 54 people with low job motivation and burnout higher than standard were selected. The t-test was used to analyze the data and evaluate the changes in the dependent variable within the groups. Independent t-test and covariance analysis were used to evaluate the dependent variable between the groups in order to evaluate the effectiveness of the job motivation period on job burnout.
    Results
    The results obtained showed that participation in workshops designed to increase job motivation was effective, while in a control group it was not significant. Also the level of burnout in the experimental group after participation in the work motivation job was significantly reduced, and after 6 months of the workshop, the effect of job motivation on the teacher's job burnout over time was unsustainable.
    Conclusion
    The establishment of expert working groups in reviewing and providing solutions to increase job motivation and reduce the job burnout of physical education teachers were the main results of this research work.
    Keywords: Interventional Effect, Job motivation, Job burnout, Physical education teachers
  • Hamid Reza Mirsafian * Pages 101-115
    Objective
    The aim of this research work was to measure the role of perceived organizational image on staff’s change management with mediating the emotional intelligence in sport organizations of Isfahan.
    Methodology
    This research work was survey (correlation), and the total population included all the staff members in the sport organizations of Isfahan in 2017 (N = 750). The sample of this work was calculated to be 256 using the Kerjci and Morgan (1970) method, which was selected using the stratified random sampling from all of the organizations involved in this work. Instruments used in this work included three standard questionnaires for measuring the perceived organizational image (Kazoleas et al. 2001), emotional intelligence (Siberia Shrink, 1998), and change management (Mohammadyari, 1380). The data gained by instruments was analyzed by structural equation modeling.
    Results
    The results obtained indicated the perceived organizational image in sport organizations of Isfahan directly with regression weight of 0.40 affecting the staff’s emotional intelligence (P = 0.001). Emotional intelligence with regression weight of 0.35 directly affected the staff’s change management (P = 0.001). In addition, perceived organizational image with regression weight of 0.63 indirectly affected the staff’s change management (P = 0.001).
    Conclusion
    Regarding the effect of emotional intelligence on staff’s change management in sport organizations of Isfahan; its improvement could develop the staff’s abilities for performing the organizational changes in an appropriate level. In addition, regarding the extra effects of emotional intelligence on developing the staff’s change management, if they benefit from an appropriate organizational image, the responsibility of sport at the country is suggested for attempting to create and develop the appropriate organizational image for staff members in those organizations.
    Keywords: Perception, Organizational image, Change management, Emotional intelligence
  • Atousa Ghaseminezhad Dehkordi, Ali Mohammad Amirtash*, Mohammad Ali Aslankhani Pages 117-131
    Objective
    The aim of this research work was to investigate the impact of organizational justice on counter-productive behaviors considering the mediating role of job effects.
    Method
    This was a descriptive-correlational study on employees of sports and youths departments of Khuzestan, Iran. The sample consisted of 240 employees, randomly selected from this population. In order to measure the variables, the counter-productive behavior scale, organizational justice scale, and job-related effective well-being scale were used. Descriptive statistics such as the mean standard deviation and Pearson's bivariate correlation as well as the inferential statistics of structural equation modeling were used to analyze the data. The indirect effects were tested using the bootstrap procedure.
    Results
    The fit indices indicated that the proposed model fitted the data properly. Path coefficients showed that organizational justice and positive effect had negative effects on counter-productive work behaviors, and negative effect had a positive effect on it. Bootstrap procedure showed that organizational justice had an indirect effect through job-related positive and negative effects on counter-productive work behaviors
    Conclusion
    It was concluded that administration of justice would motivate the employees’ positive effects, and these effects, in turn, would decrease the employees’ tendencies to counter-productive work behaviors.
    Keywords: Counter-productive behaviors, Organizational justice, Job effects
  • Hamed Khorasani Toroghi, Fariborz Rahimnia *, Gholamreza Malekzadeh, Saeid Mortazavi Pages 133-146
    Objective
    The purpose of this work was to determine the relationship between abusive leadership and deviant behavior in sport and youth organizations in Northern Khorasan.
    Methodology
    This study in terms of purpose was an applied study, and in terms of data collection was a descriptive–correlation one. The research statistical population was all the employees of sport and youth organizations in Northern Khorasan (N = 466). Using cluster sampling based on geographic region and the Cochran formula, 211 individuals’ comments were received. Tepper (2000) abusive supervision questionnaire and Bennett and Robinson (2000) deviant behavior questionnaire were used in collecting the data. Data analysis was performed by the Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    The results obtained showed that there was a significant positive relation between abusive leadership and deviant behavior (p ≤ 0.01). The correlation coefficient between these variables was 0.68. Also there were positive significant relations between abusive leadership with the interpersonal deviance and organizational deviance (p ≤ 0.01) with the correlation coefficients of 0.61 and 0.62, respectively. In addition, according to the regression analysis, the abusive leadership was a good predictor of deviant behavior, and explained 45% of changes in this variable (p ≤ 0.01).
    Conclusion
    Based on the findings of the study, it can be expected that with reduction in the abusive leadership, the deviant behavior of employees will be reduced.
    Keywords: Deviant behavior, Organizational deviance, Interpersonal deviance, Abusive leadership, Destructive leadership
  • Shariat Zare, Hadi Bagheri * Pages 147-162
    Objective
    In order to cope with the quick and unpredictable changes in societies and the changing needs and expectations of customers, it is inevitable for sports organizations to become an agile organization. Attention to the organization’ internal stakeholders along with emphasis on the determinate goals can pave the way for the formation of such an agile organization. The purpose of this work was to investigate the relationship between internal marketing and organizational agility regarding the mediating role of goal-orientation.
    Methodology
    This study was a descriptive-correlative type that was administered as a field study. The statistical population of this research work was all the employees of sport and youth departments of Fars province (N = 320); 212 people were selected by simple random sampling as the statistical sample. Three questionnaires were used to collect data: 1) Forman and Muni’ internal marketing questionnaire (1995), 2) Sharifi and Zhang’ organizational agility questionnaire (2004), and 3) Woraputtinan’s questionnaire of the goal-orientation. The content and face validity of the questionnaires were approved by 10 experts in sport management. Furthermore, their reliabilities, measured and confirmed in pilot study by Cronbach’s Alpha, respectively, were 0.95, 0.96, and 0.93. In order to analyze the data, the Pearson correlation coefficient and structural equation modeling were used.
    Results
    The results obtained revealed that the internal marketing had a direct and significant effect on organizational agility and goal orientation. Also internal marketing had an indirect and significant effect on organizational agility through goal orientation. Finally, the determination coefficient of endogenous variables showed that 49% of organizational agility variance and 37% of goal orientation variance were explained by predictor variables.
    Conclusion
    Findings of this research work indicate the importance of goal orientation as a mediator variable in promoting organizational agility. Therefore, in addition to the growth and development of employees, their contribution in goal-setting and their stimulation to pursue these goals can improve the ability of sport and youth departments to meet the sports community needs.
    Keywords: Sport, youth departments, Internal marketing, Organizational agility, Goal orientation