فهرست مطالب

فرهنگ در دانشگاه اسلامی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 6، بهار 1392)

فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 6، بهار 1392)

  • 184 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/02/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید رضاسیدجوادین صفحه 2
  • اردشیر شیری*، مسعود عزیزیان پور، کرم رضا رستمی صفحه 3
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شایستگی های اخلاقی- اسلامی و ابعاد بی تفاوتی سازمانی در دانشگاه ایلام انجام شده است.
    روش
    روش این تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از نوع تحقیات میدانی بوده که به شیوه کمی انجام شده است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد مشتمل بر 45 سوال در دو بخش سوالات شایستگی اخلاقی- اسلامی و بی تفاوتی سازمانی بودهاست. برای آزمون پایایی ابزار تحقیق، تعداد30 پرسشنامه تکمیل و آلفای کرونباخ آنها 825/. محاسبه شد. جامعه آماری، کلیه کارکنان دانشگاه ایلام به تعداد500 نفر بودند. تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی تعیین شده و تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آمار توصیفی و استنباطی و استفاده از روش اسپیرمن وآزمون کا-اس در محیط نرم افزاری اس.پی.اس.اس صورت گرفته است.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد رابطه معکوس معناداری بین شایستگی های اخلاقی- اسلامی و ابعاد بی تفاوتی سازمانی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بی تفاوتی سازمانی در کارکنان واجد شایستگی های اخلاقی- اسلامی، کمتر مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی اخلاقی و اسلامی، بی تفاوتی سازمانی، دانشگاه ایلام
  • ابراهیم صالحی عمران، عرفانه قاسم پور خوشرودی*، احترام قاسم پور خوشرودی صفحه 19
    هدف
    اسلام به عنوان مکتبی توحیدی، تعریف و تصوری خاص از انسان کامل و ویژگی های رفتاری آن ارائه کرده که در صورت عمل به آن، بسیاری از معضلات رفتار فردی و اجتماعی حل می شود. هدف این پژوهش پرداختن به این مسئله است که آیا این خصوصیات رفتاری به عنوان ویژگی های یک شهروند اسلامی، در رفتار و کردار دانشجویان مسلمان دیده می شود؟ و آیا دانشگاه در این زمینه مسئولیت خود را به انجام رسانده است؟
    روش
    روش این تحقیق، توصیفی و پیمایشی بوده و با مراجعه به منابع و متون، فهرستی از ویژگی های انسان کامل در اسلام را جمع آوری و از طریق نظرخواهی از دانشجویان دانشگاه مازندران، به بررسی میزان تحقق آن در رفتار فردی پرداخته است. جامعه آماری، شامل 9000 نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران بودند و برای نمونه آماری آن، با استفاده از جدول مورگان، 340 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد با توجه به سطح معناداری(0.00)، از میان چهار بعد مورد بررسی در پژوهش، دو بعد اخلاقی و عاطفی بیشتر مشاهده شده و به بعد معنوی کمتر توجه شده است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد دانشگاه های کشور توفیق چندانی در جهت تحقق اهداف تربیت اسلامی در دانشگاه نداشته، نیازمند برنامه های تربیتی جدی تری اند.
    کلیدواژگان: انسان کامل، اسلام، دانشگاه، دانشجو، تربیت
  • مهران فرج اللهی*، خدیجه حاتمی فر، هادی افرایی صفحه 39
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان پایبندی دینی(بعد اعتقادی، عاطفی، مناسکی، پیامدی) دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان بوده است.
    روش
    روش تحقیق، توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری آن، کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان در سال تحصیلی 90-89 بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده، حجم نمونه بر اساس جدول مورگان، 357 نفر تعیین شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد گلاک و استارک(1965) و سراج زاده(1378) استفاده شد.
    یافته ها
    میزان تقید دانشجویان دانشگاه آزاد تاکستان به دین در ابعاد اعتقادی و عاطفی، بالاتر از سطح متوسط و در بعد پیامدی و مناسکی، پایین تر از سطح متوسط است. بین پایبندی دینی و جنسیت، تفاوت معناداری مشاهده نشد. بین پایگاه اجتماعی- اقتصادی و میزان تقید دانشجویان در بعد مناسکی، تفاوت معناداری مشاهده شد؛ بدین معنا که دانشجویان با پایگاه اجتماعی- اقتصادی متوسط و ضعیف، پایبندی دینی قوی تری نسبت به دانشجویان دارای پایگاه اجتماعی- اقتصادی قوی داشتند.
    نتیجه گیری
    دانشجویان در بعد پیامدی و مناسکی ضعیف بودند. بنابر این، مسئولان باید بیش از پیش در این زمینه تلاش کنند. در این باره لازم است که مسئولان فرهنگی با توجه به علایق جوانان، از ابزارها و رسانه های جدید و مورد علاقه جوانان بیشتر استفاده کنند.
    کلیدواژگان: دین، پایبندی مذهبی، دانشجو، پایگاه اقتصادی اجتماعی
  • رضا شهریاری پور*، علی اکبر امین بیدختی، فرشاد مرادی صفحه 63
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر رابطه نگرش و التزام عملی به نماز بر مسئولیت پذیری دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های شهر سمنان بوده است.
    روش
    روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری آن نیز دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های سمنان، علوم پزشکی، آزاد اسلامی و پیام نور شهر سمنان بود، که بر این اساس، 357 نفر از بین جامعه آماری 5726 نفری به عنوان نمونه به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی، آزمون تی، تحلیل واریانس و رگرسیون استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی نشان داد که میانگین نگرش و التزام عملی به نماز، 15/3 و مسئولیت پذیری، 24/3 است که در حد متوسط به بالا ارزیابی می شوند. نگرش و التزام عملی به نماز با مسئولیت پذیری رابطه معناداری دارد. نتایج تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی نیز نشان داد، بین مسئولیت پذیری و التزام عملی به نماز دانشجویان، بر حسب نوع دانشگاه تفاوت وجود دارد و نگرش و التزام عملی به نماز و ابعاد آن، 51 درصد مسئولیت پذیری را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    نگرش و التزام عملی به نماز و ابعاد آن با مسئولیت پذیری ضمن داشتن رابطه، توانایی پیش بینی آن را نیز دارد. در نتیجه، دانشجویان زمانی می توانند در پذیرش و انجام مسئولیتهای بزرگ موفق باشند که علاوه بر کسب دانش و تخصص لازم، با نگرش و التزام عملی به نماز، اثربخشی مسئولیت پذیری خود را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: نماز، مسئولیت پذیری دانشجویان، تحصیلات تکمیلی، دانشگاه سمنان
  • یزدان موحدی*، معصومه موحدی، تورج هاشمی، نعیمه ماشینچی عباسی، زهره بازگیر صفحه 83
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی نقش پیش بینی کنندگی سازه های روان شناختی دینداری، حمایت اجتماعی، جو خانوادگی و افسردگی با میزان افکار خودکشی دانشجویان بوده است.
    روش
    روش مورد استفاده در این پژوهش پیمایشی بود که در آن 1067 دانشجوی مشغول به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان به مقیاس افکار خودکشی(اس.آی.اس)، پرسشنامه های دینداری آرین، حمایت اجتماعی زیمت و فارلی، جو خانواده رادولف موس و پرینس موس و پرسشنامه افسردگی بک پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش همبستگی و تحلیل رگرسیون انجام شد.
    یافته ها
    سازه های دینداری، حمایت اجتماعی، جو خانوادگی و افسردگی، توانستند 54 درصد از تغییرات افکار خودکشی دانشجویان را تبیین کنند. جو خانواده بیشترین مقدار رابطه و قدرت پیش بینی کنندگی را در مورد افکار خودکشی داشت.
    نتیجه گیری
    خودکشی و عوامل مستعدکننده آن در کشورهای مختلف، به دلیل وجود تفاوتهای اقتصادی و فرهنگی- اجتماعی متفاوت است و پیشگیری از رفتار خودکشی و کنترل عوامل مستعدکننده آن نیاز به برنامه ای جامع و چندبخشی در سطح جامعه دارد و تنها محدود به مداخله در بخشهای پزشکی یا روان پزشکی نیست. نتایج این تحقیق می تواند به یافتن زمینه های وقوع خودکشی در میان دانشجویان کمک و راهکارهایی را برای پیشگیری و کاهش نرخ خودکشی در کشور پیشنهاد کند.
    کلیدواژگان: دینداری، حمایت اجتماعی، جو خانوادگی، افسردگی، خودکشی، دانشگاه
  • هایده محمدی گزستانی*، سیدعبدالصاحب امامی، حجت الله فانی صفحه 107
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه هوش فرهنگی با خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس بوده است.
    روش
    روش پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس بود که با استفاده از فرمول کوکران، 384 نفر (204 نفر مرد و 180 نفر زن) با روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه هوش فرهنگی آنگ(2004) و خودکارآمدی تحصیلی اون و فرانمن (1998) بود. به منظور آزمودن فرضیه های پژوهش، از آزمونهای آماری کولموگراف- اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    بین هوش فرهنگی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس رابطه معنادار وجود دارد. همچنین بین ابعاد هوش فرهنگی (فراشناختی، شناختی، انگیزشی، رفتاری) و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس رابطه معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هوش فرهنگی می تواند به عنوان یک عامل اثرگذار، نقش موثری در افزایش یا کاهش خودکارآمدی تحصیلی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، خودکارآمدی، خودکارآمدی تحصیلی، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
  • سیف الله فضل الهی قمشی*، منصوره ملکی توانا صفحه 131
    هدف
    هدف تحقیق؛ شناسایی، اولویت بندی و مقایسه معیارهای انتخاب همسر در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی قم بوده است.
    روش
    روش تحقیق؛ توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن، دانشجویان شرکت کننده در مراسم ازدواج دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های مذکور در نیمسال دوم سال تحصیلی 91-90 بودند که کل آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته حاوی 30 سوال بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت با پایایی 89/0 بر اساس آلفای کرانباخ بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، علاوه بر روش های توصیفی، از آزمونهای همبستگی رتبه ایی اسپیرمن براون، T کندال و Z تک گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد سلامت فکری و روانی از اولویت دارترین و دیدگاه سیاسی از کم اهمیت ترین معیارهای انتخاب همسر در بین دانشجویان است و عفت و پاکدامنی، برخورداری از نجابت خانوادگی و شخصی، داشتن صداقت در زندگی زناشویی، توافق اخلاقی بین زوجین، امنیت و آرامش در زندگی، قابل اعتماد بودن، حس مسئولیت پذیری بالا، سلامت جسمانی، تناسب فرهنگی وتحصیلی بین زوجها، به ترتیب از مهم ترین معیارهای انتخاب همسر در بین دانشجویان بوده است. میزان همبستگی بین رتبه بندی دانشجویان دو دانشگاه معنی دار است.
    نتیجه گیری
    دانشجویان در همسرگزینی به معیار های مادی و ظاهری در مقایسه با عوامل معنوی توجه فرعی و غیر اصلی دارند که با فرهنگ و آموزه های اسلامی، هماهنگی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: معیارهای همسرگزینی، دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه دولتی قم، اولویت بندی
  • راضیه نصیرزاده*، مهدی نصیرزاده، محمدهادی نصیرزاده صفحه 155
    هدف
    مقاله حاضر به بررسی انگیزه های نماز خواندن در دانشجویان و تاثیر انگیزه های مذکور بر نگرش و ادراک افراد نسبت به موانع و محدودیتهای اقامه نماز به عنوان یک شاخص مهم گرایش به معنویت در جهت برنامه ریزی های آینده نظام تعلیم و تربیت پرداخته است.
    روش
    روش مورد استفاده در این پژوهش، پیمایشی بوده است. که 1100 دانشجوی دانشگاه شیراز با نمونه گیری طبقه ای انتخاب و پرسشنامه ای محقق ساخته شامل 77 سوال را تکمیل کردند.
    یافته ها
    انگیزه های کسب آرامش روانی، ادای تکلیف شرعی، ترس از عذاب الهی و عادت، به ترتیب بالاترین فراوانی ها را به خود اختصاص دادند. بین دختران و پسران از لحاظ انگیزه های نماز خواندن تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین، نماز خواندن با انگیزه عادت و ادای تکلیف شرعی، با ترغیب شدن به نماز توسط والدین، همیشه نمازخواندن و علاقه مند شدن نسبت به نماز در دوران کودکی همراه است؛ در حالی که نماز خواندن با انگیزه کسب آرامش روانی، با ترغیب شدن به نماز توسط دوستان، گه گاه نماز خواندن و علاقه مند شدن نسبت به نماز در دوران جوانی ارتباط داشت. ترغیب به خواندن نماز توسط معلمان و اساتید، گه گاه نماز خواندن و علاقه مند شدن نسبت به نماز در دوران نوجوانی در افرادی که نماز را با انگیزه ترس از عذاب الهی، اقامه می کردند، بیشتر دیده می شد. تفاوت بین افراد با انگیزه های متفاوت نماز خواندن از لحاظ ادراک محدودیتهای فردی در اقامه نماز نیز معنادار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش قابل توجه نماز خواندن بر سلامت، به ویژه اهمیت نماز در فرهنگ دینی جامعه ما، یافته های پژوهش حاضر می تواند در برنامه ریزی نظام آموزش عالی مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: انگیزه، محدودیتهای فردی، محدودیتهای اجتماعی، محدودیتهای محیطی، نماز خواندن
|
  • Shiria.*, Azizian Pourm., Rostami, K.R Page 3
    Objectives
    The present study was conducted to investigate the relationship between moral-Islamic merit and dimensions of organizational indifference in Ilam University.
    Methods
    This is a description-survey study conducted as a quantitative field research to assess the relationship between moral-Islamic merit and dimensions of organizational indifference in Ilam University. The main tool for gathering information was a standard questionnaire consisted of 45 questions in two sections of moral-Islamic merit questions and organizational indifference questions. To test the reliability of the study tool, 30 questionnaires were filled and their Cronbach's alpha was calculated 0.825. Statistical population comprised all employees of Ilam University, 500 people. Sample was prepared using Cochran formula using random sampling; and data was analyzed using descriptive and inferential statistics and the Spearman method K-S test within the SPSS software environment.
    Results
    Analysis of the data shows that a significant inverse relationship exists between moral-Islamic merit and dimensions of organizational indifference.
    Conclusion
    Findings of research show that organizational indifference is less frequent among employees with higher moral-Islamic merit.
    Keywords: moral, Islamic merit, organizational indifference, ilam university
  • Salehi Omrane., Ghasempour Khoshroodi, Er*, Ghasempoor Khoshroodi, Eh Page 19
    Objectives
    The present article attempts to study University responsibility and institutionalizing the features of the perfect man among university students Of mazandaran University.
    Method
    The method of the research is survey-descriptive and referring to recourses of Islamic texts. The statistical community of the research includes 9000 students in Mazandaran University. Statistical sample is 340 students (simple random sampling) and Morgan table is used.
    Results
    The results of the survey indicate more attention to ethical and emotional aspects and less attention to spiritual.
    Conclusion
    The author of the article concludes universities of the country have not succeeded in actualizing the Islamic training goals and new programming is a necessity in this field.
    Keywords: the perfect man, Islam, university, university student, training
  • Farajollahim.*, Hatamifar, Kh., Afrayi, H Page 39
    Objectives
    The aim of this study was to evaluate the adherence to religion (the belief, emotional, ritual, consequences) among students in Islamic Azad University of takestan (faculty of Literature Science and Humanities).
    Method
    Descriptive study-correlation and population of all undergraduate students in the Faculty of literature and Human Sciences, in Islamic Azad University of takestan, inthe2010-2011school year. The research method used is simple random sampling based on Morgan. The sample size of 357patients was determined. Standardized questionnaire to collect information on Gluck and Stark (1965) and Siraj-Zadeh (1998) was used to confirm its validity by several professors and then for83% of total alpha reliability was calculated.
    Results
    Azad University of takestan adherence to religion beliefs and emotional aspects of above average and below average in the outcome and rituals. Between religious commitment and gender was not significant difference. The socio-economic and adherence rate was no significant difference between students in the ritual, which means that students with socio-economic moderately have strong religious commitment than students with weak social base-the economy was strong. However, no significant difference was observed in other dimensions.
    Conclusions
    Since students were poor in outcomes (the adherence to religion and consequences) therefore authorities must therefore take further efforts in this regard. This is the cultural authority's duty with regard to the interests of young people and new media tools and young people to develop their favorite cultural entertainments.
    Keywords: religion, religious commitment, student, economic, social base
  • Shahryaripour*R., Aminbeidokhti, A.A., Moradi, F. Page 63
    Objectives
    Prayers, in short, is personal and social effects of the Islamic school of thought and the reinforcement of a sense of responsibility. The main objective of this study was to evaluate the effect of the attitude and practical commitment to prayer with acceptance of responsibility among graduate students at the Universities of Semnan.
    Methods
    This was a descriptive - survey and statistical population included graduate students of Semnan universities namely Semnan University of Medical Sciences, Islamic Azad university and Payame-noor university with a total of 5726 students, from which a sample of 357 students were selected through stratified random sampling. Data was collected through a questionnaire and for data analysis correlation coefficient test, t test, analysis of variance and regression analysis were used.
    Results
    The t test results showed that the mean of the attitude and adherence to pray was 3.15 and taking responsibility was 3.24, which are rated as moderate to high. There was a significant relationship between accountability and attitudes and practical adherence to prayer (.659).The analysis of variance and Tukey test results also showed that, there is a difference between acceptance of the responsibility and practical commitment to prayer in different university, and attitude and practical adherence to prayer and its dimensions predicted 51 percent or accepting responsibility.
    Conclusion
    Although there is a relationship between attitudes and adherence to prayer and its dimensions, it has the ability to predict it as well. As a result, graduate students as pioneer and progress makers in the country, become successful in adopting great responsibilities, when in addition to having knowledge and expertise in their fields, have an attitude and practical commitment to prayer in order to increase the effectiveness of their responsibility.
    Keywords: prayer, student responsibility acceptance, graduate students, semnan universities
  • Movahediy.*, Movahedim., Hashemit., Mashinchi Abbasin., Bazgir, Z. Page 83
    Objectives
    The present research aims at investigating the predicting role of faithfulness psychology, social support, family environment and depression with the rate of suicide ideas among university students.
    Method
    1067 students in lorestan medical sciences university answered the questions on suicide thoughts (SIS), Aryan faithfulness questionnaire (1377), social support questionnaire (1988), Rudolf moose and prince moose family environment questionnaire(1976), beck depression questionnaire. Data analysis is through correlation and regression method.
    Results
    The results of the survey showed that faithfulness, social support, family environment and depression determined 54% of changes in suicide ideas among university students. Family environment has the most influence on predicting the ideas of suicide.
    Conclusion
    The author of the article concludes that suicide in different countries is depended on their differences in economy, culture and society. Therefore controlling and preventing the problem needs a comprehensive and multidimensional program.
    Keywords: faithfulness, social support, family environment, depression, suicide, university
  • Mohammadi Gazestanih.*, Emami, A.S., Fani, H Page 107
    Objectives
    This short piece of writing intends to elucidate the Relationship between cultural intelligence and educational efficacy of students in Bandar abbas Islamic Azad University.
    Method
    The method of the survey is correlation descriptive and statistical community includes all students in Bandar abbas Islamic Azad University. Kookran formula is used and 384 (204 male and 180 female) by stratified random sampling are selected. The tools of the research are two questionnaires: cultural intelligence and educational efficacy. Kolmograph statistical tests and Pearson correlation coefficient are used to analyze the hypotheses.
    Results
    The results of the study show a significant relationship between cultural intelligence and educational efficacy of students in Bandar abbas Islamic Azad University. There is also a significant relationship between cultural intelligence dimensions (metacognitive, cognitive, motivational, behavioral) and educational efficacy of students in Bandar abbas Islamic Azad University.
    Conclusion
    The author of the article concludes cultural intelligence as an effective factor in reduction or addition of educational efficacy.
    Keywords: cultural intelligence, efficacy, educational efficacy, islamic azad university students
  • Fazlollahi Ghomshis., Maleki Tavana, M Page 131
    Objectives
    The present study aims to investigate Mate selection criteria among university students of Islamic Azad University and ghom state university.
    Method
    The method of the research is descriptive- survey study and statistical community includes all 158 participants in marriage ceremony of supreme leader representative institute in universities. Collecting data is through questionnaire consisting 30 questions and its reliability was calculated to be 89% using the cronbach, s Alpha. To analyze the data descriptive methods and Pierson correlation tests... are used.
    Results
    The results of the present study indicate "mental health" as the most important priority in Mate selection criteria among university students and political ideas having the least importance in Mate selection criteria among students. The following priorities are the most important criterions in Mate selection criteria among university students: chastity, nobility and gentilesse, honesty in family life, moral agreement between the spouses, security and safety, reliability, high sense of responsibility, physical health, proportion in culture and education.
    Conclusion
    The author of the survey concludes the university students attention to spiritual factors is more than their attitude toward materialistic views and criteria.
    Keywords: mate selection criteria, university students, islamic azad university, state university of ghom, to prioritize
  • Nasirzadehr.*, Nasirzadehm., Nasirzadeh, M.H Page 155
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the effects of praying motives on personal, social and environmental limitation of performing student prayers.
    Method
    1100 college’s students of Shiraz University by using a stratified random sampling procedure were selected and answered 77 items throghquestionnaire developed by the researcher.
    Result
    The results of the present research indicate mental tranquility, fulfillment of a religious obligation, theophobia and habit as the most frequent reasons in performing prayers in order. The results also show that participant's perception of personal limitation prayer were statistically significant, between groups (various motives) no difference in social and environmental limitation were present. Furthermore females and males were significantly different in their praying motives. Those teenagers who are encouraged by their teachers in performing prayers or to do it sometimes are categorized as influenced by theophobia.
    Conclusion
    The author of the survey concludes considering the significant role of praying on heath, and our religious culture emphasizing on importance of performing prayer therefore the present study could be helpful in programming and planning the supreme educational system and improving mental health of the society.
    Keywords: environmental limitation, motivation, personal limitations, prayer, social limitation s