فهرست مطالب

فرهنگ در دانشگاه اسلامی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 9، زمستان1392)

فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 9، زمستان1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید رضاسیدجوادین صفحه 562
  • محمدحسن میرزامحمدی*، محسن فرمهینی فرا هانی، علیرضا یوزباشی، لیلا زرین صفحه 563
    هدف
    هدف مقاله حاضر، شناسایی و اعتبارسنجی شاخصهای استاد مطلوب دانشگاه اسلامی- ایرانی بوده است.
    روش
    روش تحقیق برای تدوین شاخصها، مطالعه اسناد و مدارک بوده و اعتباریابی شاخص ها با استفاده از روش دلفی یک مرحله ای انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که عمده ترین شاخصهای فرهنگی- تربیتی استاد مطلوب دانشگاه دانشگاه اسلامی- ایرانی: ایمان و اعتقاد به خداوند یگانه و برخورداری از خشوع و انعطاف درونی، حفظ کرامت انسانی دانشجویان، متعهد و دارای روحیه وطن دوستی و...؛ عمده ترین شاخص های آموزشی استاد مطلوب دانشگاه دانشگاه اسلامی- ایرانی: شاخص تزکیه در تدریس، پرورش نخبگان و متخصصان عالی رتبه، آموزش کارآفرینی به دانشجویان، تسلط علمی در موضوع مورد تدریس و...؛ عمده ترین شاخصهای پژوهشی استاد مطلوب دانشگاه دانشگاه اسلامی- ایرانی: اهتمام به جنبش نرم افزاری، کمک به تحقق و استمرار توسعه پایدار کشور، مدافع خلاقیت، ابتکار و نوآوری و...؛ و عمده ترین شاخصهای شاخصهای اجرایی- خدماتی استاد مطلوب دانشگاه اسلامی- ایرانی: بصیرت سیاسی و مشارکت در مسائل سیاسی جامعه، تلاش برای ارتقای اعتبار دانشگاه اسلامی- ایرانی در سطح ملی و بین المللی و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی در جهت رشد و تعالی جامعه است.
    نتیجه گیری
    استاد مطلوب دانشگاه اسلامی- ایرانی، فردی است که علاوه بر توانایی های لازم در حیطه آموزشی و پژوهشی، باید در حیطه فرهنگی- تربیتی و همچنین در عرصه اجرایی- خدماتی، فردی سرآمد و گذشته از این، به یک سری از اخلاقیات که منشا آن فرهنگ اسلامی- ایرانی است، پایبند باشد.
    کلیدواژگان: شاخص، دانشگاه اسلامی، ایرانی، استاد اسلامی، ایرانی
  • حمیده محمدی*، راضیه شیخ الاسلامی صفحه 585
    هدف
    پژوهش حاضر در قالب یک الگو، چگونگی تاثیر پذیری نوعدوستی، از متغیرهای ارزش های فرهنگی (فردگرایی- جمع گرایی) و مسئولیت پذیری و همچنین میزان و سهم تاثیر این متغیرها را بر نوعدوستی مورد بررسی قرار داد.
    روش
    در این الگو، متغیر ارزشهای فرهنگی به عنوان متغیر برون زاد، مسئولیت پذیری به عنوان متغیر واسطه ای و نوعدوستی به عنوان متغیر درون زاد، در نظر گرفته شد. شرکت کنندگان پژوهش شامل 183 نفر از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه شیراز بودند که در سال تحصیلی 1391 مشغول به تحصیل بودند. این دانشجویان با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش، از پرسشنامه رفتار نوعدوستانه کارلو و راندل(2002)، پرسشنامه مسئولیت پذیری مرگلر، اسپنسر و پتون(2007) و مقیاس فردگرایی و جمع گرایی سیواداس، بروولد و نلسون(2008)، استفاده شد. به منظور بررسی ساختار ارتباطی متغیرهای موجود در الگوی مورد نظر و میزان قدرت پیش بینی کنندگی متغیر برون زاد ارزشهای فرهنگی و متغیر واسطه ای مسئولیت پذیری، روی متغیر درون زاد نوعدوستی، از روش آماری تحلیل مسیر با استفاده از رگرسیون چندگانه به روش متوالی همزمان بر اساس مراحل بارون و کنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مسیر الگوی پژوهش نشان داد که مسئولیت پذیری، نقش واسطه ای در رابطه بین فردگرایی و نوعدوستی دارد، ولی نقش واسطه ای در رابطه بین جمع گرایی و نوعدوستی ندارد و جمع گرایی فقط به طور مستقیم نوعدوستی را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به روند سریع و رو به گسترش تکنولوژی و تاثیر بر فرهنگ جامعه، قبل از اینکه فرهنگ بیگانه (فردگرایی لیبرالیسمی) در جامعه اسلامی ما نهادینه گردد، برنامه ریزی و آموزش افراد مطابق با دیدگاه اسلام (فردگرایی همراه با مسئولیت پذیری) ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: ارزشهای فرهنگی، مسئولیت پذیری، نوع دوستی
  • مرجان فیاضی*، شمس الدین ناظمی، محمدعلی فتحی صفحه 603
    هدف
    هدف از این پژوهش، سنجش هوش فرهنگی و بررسی عوامل جمعیت شناختی موثر بر آن بوده است.
    روش
    تحقیق در بین 20000 دانشجوی مقاطع و رشته های مختلف تحصیلی یک دانشگاه دولتی بزرگ انجام شده است. از این جامعه، نمونه ای تصادفی به حجم 320 نفر گرفته شد و پرسشنامه بومی شده هوش فرهنگی (که صحت آن توسط تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، تصدیق شد) در میان آنها توزیع و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی یک نمونه ای، تی نمونه های مستقل، تحلیل واریانس(ANOVA)، یو من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که میانگین امتیاز هوش فرهنگی در این دانشجویان کمی بالاتر از متوسط است؛ در حالی که تفاوت معناداری در امتیاز هوش فرهنگی از نظر جنسیت، مقطع و رشته تحصیلی بین افراد وجود ندارد؛ متغیر محل سکونت (خوابگاهی یا غیر خوابگاهی) تفاوت در هوش فرهنگی دانشجویان را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش درخصوص عوامل تشکیل دهنده هوش فرهنگی، گویای تفاوت معنادار میان انگیزش هوش فرهنگی در میان دختران و پسران؛ دانش فرهنگی در میان دانشجویان خوابگاهی و غیر خوابگاهی؛ و دانش و انگیزش فرهنگی میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سایرین است. رشته تحصیلی در هیچ کدام از عوامل، تفاوت معنادار ایجاد نکرده است.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، راهبرد فرهنگی، انگیزش فرهنگی، دانش فرهنگی، رفتار فرهنگی
  • محمدرضا حسن زاده توکلی*، محمدعلی مظاهری، سید محمد غروی، محمدعلی فیاض بخش صفحه 627
    هدف
    این مقاله با بررسی سازمان یافتگی نماز در بین سایر اعمال از منظر قرآن، در پی شناختن چیستی نماز به عنوان سازه ای روان شناختی است.
    روش
    با استفاده از تحلیل محتوا، آیات مرتبط با نماز در قرآن در سه مرحله بررسی شد. ابتدا این آیات به روش اکتشافی و استقرایی در 15 مقوله طبقه بندی شد. سپس مقوله ای که بیشترین ارتباط را با مسئله پژوهش داشت، به طور مفصل بررسی و تا آنجا که ممکن بود از سایر مقوله ها برای فهم بیشتر یافته ها به صورت تکمیلی استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل نشان داد نگاه قرآن به ساخت زندگی نمازگزار را می توان در قالب شبکه ای از مفاهیم با مرکزیت ایمان و تبلور آن در شش مفهوم بندگی خالصانه، صداقت، خشیت، خردورزی، عمل صالح و اجتنابها خلاصه کرد.
    نتیجه گیری
    ساخت زندگی نمازگزار از منظر قرآن، توصیف کننده سازمان یافتگی بیرونی نماز است و ارتباط آن را با زندگی نمازگزار توضیح می دهد. در این ساخت، ایمان در سه محور رابطه با خدا (بندگی)، حقیقت (حق طلبی) و واقعیت (مسئولیت پذیری) جلوه گر می شود. پیش بینی می شود این الگو قادر خواهد بود نقش نماز را در ایجاد پتانسیلی در فرد برای رویارویی با مسائل زندگی بر محور ایمان توضیح دهد.
    کلیدواژگان: نماز، عبادت، نیایش، ایمان، قرآن
  • غلامحسین مهدوی نژاد*، نعمت ستوده اصل صفحه 649
    هدف
    مراکز آموزش عالی، به عنوان کلیدی ترین مراکز تعلیم و تربیت، نقش بی همتایی در تربیت اخلاقی و رشد فرهنگی دانشجویان دارند. لذا پ‍‍‍ژوهش حاضر با هدف تعیین و تبیین نقش اعضای هیئت علمی بر فرهنگ مطلوب دانشجویی انجام شد.
    روش
    روش تحقیق، توصیفی از نوع زمینه یابی بوده است. در این مطالعه، از روش دلفی برای تعیین جایگاه هر یک از عوامل تاثیرگذار بر فرهنگ دانشجویان و متون اسلامی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد از بین مولفه های تاثیرگذار بر فرهنگ مطلوب دانشجویی، سهم اعضای هیئت علمی با 1/90 درصد، از همه برجسته تر است و سهم دیگر عوامل عبارت است از: محتوای آموزشی 6/81 درصد، محیط آموزشی3/78 درصد، عوامل دانشجویی 8/69 درصد و کیفیت تدریس8/61 درصد. نتایج تحقیق همچنین نشان داد از بین عوامل مرتبط با عضو هیئت علمی، ویژگی های شخصیتی و اخلاقی مدرس نقش مهم تری در این مسئله ایفا می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق و بررسی متون دینی، اعضای هیئت علمی دانشگاه برای ایجاد وتقویت فرهنگ مطلوب در دانشجویان، لازم است دانشجویان را با جایگاه واقعی علم و دانش آشنا کرده، علم مفید را به آنان منتقل کنند تا دانشجویان هدف اصلی علم آموزی را درک و آن را وسیله ای برای خدمت بهتر به بندگاه خدا تلقی کنند.
    کلیدواژگان: دانشگاه، هیئت علمی، دانشجو، فرهنگ مطلوب دانشجویی، تزکیه
  • علی سرلک*، فاطمه سعیدی صفحه 665
    کاهش معنادار روابط همسری و افزایش شتابان طلاقهای حقوقی و عاطفی در خانواده ها، دلیل روشنی برای بررسی راهکارهای مناسب جهت برون رفت از ساختار معیوب و بی ثمر خانواده گسیخته و ناموفق با کارکردهای نامناسب موجود است. آگاهی همسران از مفهوم، کارکردها و مهارتهای ابراز علاقه به همدیگر بر اساس بندگی خدا در زندگی معنوی، از مسائل حساس و مهمی است که باعث آرامش، افزایش اعتماد متقابل، تامین نیازهای مادی و معنوی اعضای خانواده می شود که در نهایت به تقویت بنیان خانواده و سلامت روانی جامعه منجر خواهد شد.
    هدف
    هدف این مقاله، تاکید بر اهمیت ابراز علاقه همسران و تببین روش های آن از منظر آیات و روایات به منظور کاهش طلاقهای عاطفی و حقوقی بوده است.
    روش
    روش مورد استفاده در این تحقیق، کتابخانه ای(توصیفی- تحلیلی) بود.
    یافته ها
    تبادل عواطف و علاقه مندی بین همسران، از مصادیق بندگی خداوند متعال است.
    نتیجه گیری
    ابراز علاقه سبب آرامش جسم و روح همسران شده، عاملی موثر برای جلوگیری از طلاق عاطفی در خانواده است. سلامت جامعه و کاهش فساد در ارتباطات اجتماعی یکی از پیامد های مهم مهارت ابراز علاقه در خانواده است. مهارت ابراز علاقه در ابعاد کلامی و رفتاری و تامین نیاز های زن و شوهر نمود پیدا می کند. ابراز علاقه بین همسران ضمن جلب رحمت الهی، عاملی موثر برای حرکت در مسیر بندگی است. توجه به تفاوتها و خصوصیات جنسیتی زن و شوهر، امری مهم در تقویت مهارت ابراز علاقه در بین همسران است.
    کلیدواژگان: ابراز علاقه، اخلاق همسران، بندگی و معنویت، قرآن، سنت و روایات
  • هدایت الله نیکخواه*، مصطفی ظهیری نیا صفحه 685
    هدف
    مقاله حاضر به بررسی میزان پایبندی دینی در بین دانشجویان دانشگاه هرمزگان و عوامل موثر بر آن می پردازد. الگوی دینداری استفاده شده در این تحقیق بر اساس الگوی گلاک و استارک است که دینداری را دارای ابعاد اعتقادی، تجربی، پیامدی و مناسکی در نظر می گیرند. متغیرهای مستقل در این تحقیق عبارتند از: جنس، سن، سال ورود به دانشگاه، دانشکده محل تحصیل و پایگاه اقتصادی- اجتماعی.
    روش
    به منظور بررسی میزان پایبندی دینی در بین دانشجویان، تعداد 398 نفر از دانشجویان دختر و پسر به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب و تصادفی ساده انتخاب شدند. این تحقیق به روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه انجام شد و داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از روش های آماری در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی مورد توصیف و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از وجود تفاوت معنادار دینداری در بین دانشجویان دختر و پسر است. یافته ها همچنین نشان داد که میانگین دینداری دانشجویان بر اساس سال ورود به دانشگاه و دانشکده محل تحصیل از لحاظ آماری معنادار و متفاوت است. علاوه بر این، رابطه بین پایگاه اقتصادی- اجتماعی و پایبندی دینی نشان داد که به جز متغیر شغل، متغیرهای تحصیلات و درآمد پدر، رابطه معکوس با دینداری دانشجویان دارند.
    نتیجه گیری
    وضعیت دینداری دانشجویان، نشانگر پراکندگی قابل توجه میزان پایبندی آنان به ابعاد مختلف دینداری است. تفاوت نمرات مربوط به ابعاد مختلف دینداری، بیانگر گرایش به دینداری باطنی(التزام به ابعاد و نشانه های فردی دین) در مقابل دینداری اجتماعی(التزام نسبت به ابعاد و نشانه های جمعی دین) است. همچنین، از آنجا که محیط دانشگاه و محتوای علوم وآموزش دانشگاه از عوامل تاثیرگذار بر کاهش دینداری دانشجویان به شمار می آیند، به نظر می رسد که دانشگاه در پرورش دینی دانشجویان چندان موفق نبوده است.
    کلیدواژگان: پایبندی دینی، الگوی گلاک و استارک، پایگاه اقتصادی، اجتماعی، دانشجویان
  • هادی مصدق*، راضیه بیرونی کاشانی، جواد پورکریمی، بیژن عبداللهی صفحه 705
    هدف
    هدف این تحقیق، شناسایی میزان رعایت اخلاق حرفه ای تدریس در بین اساتید دانشگاه تهران و موسسه امام خمینی قم از دیدگاه فراگیران این دو مرکز بود.
    روش
    پس از انجام مطالعات کتابخانه ای با محوریت مباحث و رویکردهای اسلامی و با تاکید بر نظرات شهید ثانی، پرسشنامه محقق ساخته ای طراحی شد که به روش نمونه گیری در دسترس توسط 400 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران و 108 نفر از فراگیران موسسه امام خمینی قم تکمیل شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان از برتری میزان رعایت اخلاق تدریس در بین اساتید موسسه امام خمینی نسبت به دانشگاه تهران و همچنین عدم تفاوت در میزان رعایت اخلاق تدریس در بین اساتید دانشکده های فنی مهندسی و علوم انسانی تهران و عدم اختلاف نظر دانشجویان دانشگاه تهران در خصوص میزان رعایت اخلاق تدریس توسط اساتید دانشگاه تهران داشت.
    تیجه گیری: به نظر می رسد طلبه و روحانی بودن تمامی فراگیران و اساتید موسسه امام خمینی(ره) و داشتن صبغه مذهبی قوی تر و همچنین برگزاری کلاسهای اخلاق و اخلاق تدریس در موسسه امام خمینی(ره) منجر به برتری این موسسه در اهتمام به مسئله اخلاق تدریس توسط اساتید آن شده است. از این رو، اضافه شدن دروس اخلاق تدریس و مشابه آن برای دانشجویان دکتری می تواند در این امر مفید باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق تدریس، دانشگاه تهران، موسسه امام خمینی(ره)
  • صفحه 725
|
  • Mirza Mohammadi, M.H.*, Farmahini Farahanim., Yuzbashi, A.R., Zarrin, L Page 563
    Objectives
    The main theme of the article is to validate the universities and institutions of higher education and the paper aims to identify and validate indicators of ideal teachers in islamic-iranian Universities.
    Method
    The method used to compile the index of documents and the validity of usage is the Delphi method.
    Results
    The results of the study show that the most appropriate training and cultural indicators of an ideal professor in Islamic University of Iran include; belief in God and having an inner humility and flexibility, maintaining the dignity of students, committed and patriotic spirit of friendship. the most important training indicators of ideal teaching in Iranian Islamic University include refinement of the teaching, training leaders and senior professionals, entrepreneurship education to students, academic mastery of subject matter and teaching. .. the main indicators of qualitative research process of ideal teaching at the Islamic University of Iran include; dedication to software movement, and continue to help achieving sustainable development, advocacy, creativity, innovation and. .. The major indices and indicators of teaching quality in service and executive index at Iranian Islamic University include political insight and participation in political affairs, Iran's efforts to promote national and international reputation of the University and to participate in social activities in the development and excellence society.
    Conclusion
    The author of the survey conclude Iran's Islamic University ideal teacher is someone with capacity of education and research in the field of excellent education and culture, and also excelled and dedicated to the performance of personal services and a series of ethic in Iranian Islamic culture.
    Keywords: index, the islamic, iranian university, iranian islamic teacher
  • Mohammadih. *, Sheykholeslami, R Page 585
    Objectives
    The present article attempts to predict the type of friendship among university students based on cultural variables and responsibility factor.
    Method
    The cultural values variable (individualism –collectivism) is considered as objective variable, responsibility as a medium variable and the kind of friendship as an inner or subjective variable. The statistical community of the present research included 183 of Shiraz university students selected by cluster sampling method. In order to measure the variables of the research the author has used questionnaires such as Carlo and rundle behavioral questionnaire (2002), mergler, Spenser and peton responsibility questionnaire (2007) and individualism and collectivism scale (2008)….
    Results
    The results of the article indicate a medium role fore responsibility in relation between individualism and the kind of friendship but there is no medium role between collectivism and the sort of friendship and collectivism just predicts the kind of friendship directly.
    Conclusion
    The author of the research concludes the necessity of planning and education based on Islamic views (individualism including responsibility) due to the rapid growth of technology and its effects on the culture of society.
    Keywords: cultural values, responsibility, the type of friendship
  • Fayyazim.*, Nazemi, Sh., Fathi, M.A Page 603
    Objectives
    Cultural Intelligence (CI) is well recognized as individuals’ ability to adapt to new cultures and includes four capabilities; CI strategy, CI knowledge, CI motivation, and CI behavior. The objective of this study is to measure cultural intelligence and investigate likely impacts of demographic characteristics of the context on university students.
    Method
    For this purpose, a sample of 320 students of different faculties from a large Iranian university with student population of approximately 20000, was randomly selected. Cultural intelligence was measured using a questionnaire that was manipulated through factor analysis and focus group discussion to assure its conformity. Appropriate statistical analysis including One-sample T-test, Independent-samples T-test, ANOVA, Mann-Whitney, and Kruskal-Wallis were utilized to analyze research data.
    Result
    The result of our research shows that cultural intelligence of population under study is slightly above average based on a five- point Likert scale. However, no significant differences exist among students of different genders, fields of specialization or levels of study. It was also noticed that there is a significant difference of CI between students living on and off campus. In other words, students using university accommodation have higher CI than those living off campus.
    Conclusion
    It was further noticed that CI motivation of male and female students, CI knowledge of on and off- campus students, as well as CI motivation and knowledge of undergraduate and graduate students, are significantly different. Finally, this study did not recognize students’ field of specialization as a source of significant differences of cultural capabilities among students.
    Keywords: cultural intelligence, CI strategy, CI knowledge, CI motivation, CI behavior
  • Hasanzadeh Tavakkoli, M.R.*, Mazaheri Gharavim., Fayyaz Bakhsh, M.A Page 627
    Objectives
    The present article aims to analyses the content of prayer as a psychological foundation.
    Method
    The method of the survey is content analysis of verses related to prayers in the holly Quran in three phases. the method in classifying the verses into 15 categories is heuristic and inductive.
    Results
    The result of the present article summarizes the holly Quran point of view on the life of prayer in six following items. Pure servitude, honesty, [god] fearing, rationality, good deeds, keeping away [from sins].
    Conclusion
    The prayer form is indicator of the relationship of prayer foundation and the life of prayer in Quran view. In this way the faith is indicated in three aspects: the relation with Allah (servitude), truth (truth-centeredness), and reality (responsibility).
    Keywords: prayer, worship, intimate prayer, faith, Quran
  • Mahdavi Najad, Gh.H.*, Sotodeh Asl, N Page 649
    Objectives
    The main theme of the article is to clarify the role of scientific members of universities in developing the student's ideal culture.
    Method
    The method of the present article is descriptive and Delphi method and using Islamic texts to determine the role of effective factors on university students culture.
    Results
    The results of the survey indicate the importance of the role of scientific board as the most outstanding share (90/1%) among effective factors on student ideal culture. Others are as follow: educational quantity(81/6%),educational environment(78/3%), university student factors(69/8%),teaching quality(61/8%).the results of the article also indicate the personality and moral characteristics of teachers as having more important role among related factors to the scientific members of university.
    Conclusion
    The author of the research concludes the necessity of teacher's attempts to introduce the main goals of knowledge acquisition among university students.
    Keywords: university, scientific members, university student, student ideal culture, refinement
  • Sarlaka.*, Saeedi, F Page 665
    Objectives
    The present article aims at the importance of Expressing emotion and love between spouses and explaining the view point of holy Quran and Islamic traditions in order to decrease the rate of emotional and law divorce.
    Method
    The method of the research is library and analytical descriptive.
    Results
    The results of the survey indicate that Expressing emotion and love between wife & husband is considered as examples of servitude in the path of almighty Allah.
    Conclusion
    The author of the present research concludes showing emotion and positive feeling in families develops tranquility among spouses both spiritually and physically and deals as an effective factor in preventing the emotional divorce in families. Other advantages are a healthy community and decreasing immoralities in social communications. The talent of expressing love is demonstrated in different verbal and behavioral aspects of men and women family life. In this way considering the differences between two genders is important in developing the talent of feeling& emotional expression in family.
    Keywords: compassion, ethic, morals among spouses, servitudes, spirituality, holy quran, traditions
  • Nikkhahh.*, Zahirinia, M Page 685
    Objectives
    The core aim of this research is to analyze the effective factors on Religious adherence of hormozgan university students. The religious model of the research is Gluck stark models including religious aspects in the following dimensions; doctorial, experimental and rituals. Independent variables of the research are sex, age, entrance academic year, faculty and economic and social bases.
    Method
    398 of students are selected as simple random and stratified random sampling to study the rate of their Religious adherence. Using Survey and questionnaire tools are other characteristics of this research and data analyze is through statistical methods in two divisions: descriptive statistical and deductive.
    Results
    The results of the survey indicate significant difference in Religious attitude of boys and girls. The results also a significant difference based on the entrance academic year and faculty. In addition, the relation between economic and social bases and Religious adherence indicate a negative relation between student's Religious adherence and their education level or paternal income variables (except job variable).
    Keywords: religious adherence, gluck stark models, economic, social bases, university students
  • Mosadeghh.*, Birouni Kashanir., Pourkarimij., Abdollahi, B Page 705
    Objectives
    The objective of the present research is comparing the observance of professional ethics of teaching among the professors of the University of Tehran and Imam Khomeini Institute in Qom, as evidenced by the perception of students.
    Method
    Literature review besides focusing on Islamic approaches especially the views of Shahid Sani, a questionnaire was developed and administered to a sample of 400 students at the University of Tehran and 108 students at Imam Khomeini Institute.
    Results
    The results show a superior abidance by professional ethics on the part of professors at Imam Khomeini institute in comparison to their counterparts at the University of Tehran. Furthermore, no difference was observed between professors teaching at Engineering Colleges and Humanities Colleges at the University of Tehran in terms of professional ethics, nor was there any difference between the views of male and female students at that university.
    Conclusions
    The author of the survey concludes factors such as professors and students at Imam Khomeini Institute being all seminary and clerics, being religiously more devote, in addition to holding ethics and professional ethics courses has contributed to the superiority of this institute in paying due attention to professional ethics.
    Keywords: ethics, professional ethics, tehran university, imam khomeini institute