فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال پنجم شماره 3 (پاییز 1395)

فصلنامه طب توانبخشی
سال پنجم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/28
  • تعداد عناوین: 21
|
  • مقاله پژوهشی
  • نینا سلامت بخش، مژگان خادمی، سیما نوربخش، سپیده راجزی اصفهانی، رزیتا داوری آشتیانی، کتایون رازجویان صفحات 1-11
    مقدمه و اهداف
    اختلالات یادگیری و بیش فعالی/نقص توجه از شایع ترین اختلالات دوره کودکی به شمار می رود که در بسیاری از موارد با یکدیگر هم آیند بوده و تاثیر فراوانی ازنظر تحصیلی بر زندگی و آینده کودکان مبتلا دارد. ازاین روی، دانش و نگرش در خصوص این اختلالات از سوی معلمان به خصوص در سال های اولیه تحصیلی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام پژوهش پیش رو بررسی دانش و نگرش معلمان ابتدایی شهر تهران در مورد اختلال نقص توجه/بیش فعالی و ارتباط آن با ویژگی های معلمان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 200 نفر از معلمان ابتدایی تهران انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ایاز مناطق آموزش و پرورش در چهار قسمت شمال، جنوب، شرق و غرب تهران انجام شده است و سپس، از بین آن ها مدارس نهایی به صورت تصادفی انتخاب شدند. بررسی با استفاده از سه پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیت شناختی، سنجش دانش و نگرش اختلال نقص توجه/بیش فعالی و سنجش دانش و نگرش اختلال یادگیری انجام شد. اعتبار پرسشنامه به تائید پنج نفر از روان پزشکان کودک رسید و برای بررسی پایایی آن، آزمون باز آزمون انجام شد که ضریب آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمد.
    یافته ها
    بین دانش و نگرش معلمان درباره اختلالات یادگیری و دانش و نگرش آن ها درباره بیش فعالی/نقص توجه رابطه مستقیم و معناداری مشاهده شد. میانگین نمره دانش هر دو اختلال در زنان به صورت معناداری بالاتر از میانگین مردان بود، اما بین دانش و نگرش معلمان درباره اختلالات یادگیری و نقص توجه/بیش فعالی با سن، مدرک تحصیلی و سابقه تدریس آن ها رابطه معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    معلمانی که درباره یکی از این دو اختلال دانش بیشتر و نگرش مثبت تری داشتند، در اختلال دیگر نیز نمرات بالاتری به دست آوردند. معلمان زن دانش بیشتری درباره این دو اختلال نسبت به معلمان مرد داشتند. به نظر می رسد معلمان مرد نیازمند آموزش بیشتری در این زمینه می باشند.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، اختلال یادگیری، معلمان، دانش، نگرش
  • عاطفه سیاح، عباس رحیمی، سیدمجید حسینی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 12-21
    مقدمه و اهداف
    پا تنها ساختار آناتومیکی بدن است که حین راه رفتن، با زمین در تماس بوده و به عنوان انتهایی ترین بخش زنجیره ی اندام تحتانی در برابر نیروهای وارده مقاومت می کند. توزیع نامناسب نیروها سبب ایجاد حرکت غیرطبیعی و اعمال استرس زیاد شده و آسیب بافت و عضلات پا را به دنبال دارد و لذا می تواند طیف گسترده ای از ناهنجاری های پا را به وجود آورد. یکی از علل مهم درد و ناراحتی پا می تواند فشار زیاد و یا توزیع نامناسب آن باشد. از آن جایی که امروزه درصد قابل توجهی از خانم ها به طور مرتب از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند، استفاده ی طولانی مدت از کفش پاشنه بلند می تواند اثرات قابل ملاحظه ای بر ساختار اسکلتی افراد استفاده کننده به وجود آورد. هدف از مطالعه ی پیش رو بررسی اثر کفش پاشنه بلند بر توزیع فشار کف پایی خانم ها است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی حاضر، مشاهده ای-تحلیلی از نوع موردی-شاهدی، از 2 گروه 35 نفری شامل گروه آزمون، خانم هایی که حداقل سابقه ی 2 سال پوشیدن کفش پاشنه بلند را داشتند، و گروه کنترل، خانم هایی که عادت به پوشیدن کفش با پاشنه ی نرمال داشتند، استفاده شد. برای بررسی فشار کف پایی از دستگاه پدوباروگراف Zebris استفاده شد. نمونه ها در دو حالت ایستاتیک و دینامیک، بدون کفش بر روی دستگاه قرار می گرفتند.
    یافته ها
    آنالیز آماری حاکی از افزایش معنادار درصد نیروی وارده بر قدام پا در گروه کفش پاشنه بلند نسبت به گروه کفش با پاشنه ی نرمال، در حالتی که نمونه ها بدون کفش بر روی دستگاه پدوباروگراف ایستادند، بود. (001/0>P)
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که در اثر استفاده ی طولانی مدت از کفش پاشنه بلند تغییراتی در توزیع نیروی وزن بدن بر کف پا صورت می گیرد؛ بدین ترتیب که این افراد، حتی زمانی که کفش پاشنه بلند نپوشیده اند، درصد بیشتری از نیروی وزن بدن خود را بر روی قدام کف پا وارد می کنند. این تغییرات ابنورمال در توزیع نیروی وزن بدن می تواند پینه، میخچه و زخم را در کف پا به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: فشارکف پا، کفش پاشنه بلند، پدوباروگراف، پلات فورم
  • حمید دالوند، لیلا دهقان، مهدی رصافیانی، سیدعلی حسینی، سیدعلی صمدی، حمیدرضا خانکه صفحات 22-34
    مقدمه و اهداف
    هندلینگ مادری، نقش مهمی در زندگی روزمره کودکان فلج مغزی و مادرانشان ایفا می کند، به نحوی که بیشترین میزان هندلینگ کودک فلج مغزی توسط مادر و در منزل انجام می شود. لذا هدف از مطالعه ی پیش رو، تبیین موانع ساختاری هندلینگ مادری کودکان دارای فلج مغزی در منزل بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر کیفی به شیوه ی نظریه بسترزاد در شهر تهران انجام گرفت. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند بود و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده شد. انتخاب مشارکت کنندگان تا اشباع نظری ادامه یافت. مشارکت کنندگان 26 نفر و شامل: 14 مراقب، 3 کودک مبتلا به فلج مغزی، 5 نفر کاردرمانگر، 1 نفر فیزیوتراپیست و 3 نفر مدیر توانبخشی بودند. منبع اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند بود. داده ها بر اساس رویکرد کوربین و اشتروس (2008) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    موانع ساختاری هندلینگ مادری در پنج طبقه اصلی شامل: عوامل مربوط به مراقب، عوامل مربوط به کودک، عوامل مربوط به درمانگر، عوامل مرتبط با جامعه و عوامل دولتی، از داده ها استخراج شد.
    نتیجه گیری
    شناخت موانع و چالش های مراقبتی کودکان فلج مغزی در منزل به درک تجربیات مراقبان، زمانی که مشغول هندلینگ کودک فلج مغزی هستند، کمک می کند و می تواند به توانمندی آن ها در جهت رسیدن به مدیریت صحیح و اثر بخش هندلینگ کمک کند. نتایج پژوهش پیش رو می تواند دید وسیعی به درمانگران، مدیران و سیاست گذاران توانبخشی برای درک نیازها، رفع چالش ها و دغدغه های مراقبان و کودکان فلج مغزی جهت برنامه ریزی جامع در خصوص هندلینگ مادری کودک فلج مغزی در منزل، بدهد.
    کلیدواژگان: مراقب، کودک، فلج مغزی، هندلینگ مادری، نظریه بسترزاد
  • نوید میرزاخانی، نسیم پورجبار، مهدی رضایی، پروین دیباج نیا، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 35-47
    مقدمه و اهداف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازی ساختار یافته بر عملکرد اجرایی کودکان اتیسم با عملکرد بالا 5 تا 12 سال بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش پیش رو به شیوه ی نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه اجرا شد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر نیز شامل کلیه یکودکان مبتلا به اتیسم با عملکرد بالا 5 تا 12 سال مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1394 بودند. نمونه پژوهش 24 کودک اتیسم با عملکرد بالا بود که از میان کلیه ی کودکان مبتلا به اتیسم مراجعه کننده به مراکز درمانی کودکان شهر تهران انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه درجه بندی رفتاری کارکردهای اجرایی استفاده گردید. گروه آزمایش، بازی ساختار یافته را طی 16 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمود.
    نتایج
    نتایج تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد که بین میانگین نمرات توانایی نظارت، توانایی برنامه ریزی، توانایی سازماندهی، توانایی حافظه کاری، توانایی شروع کردن، توانایی کنترل هیجان، توانایی تغییر و توانایی مهار بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P<). به عبارت دیگر بازی ساختاریافته بر کارکردهای اجرایی موثر بوده است (05/0>P).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج، بازی های ساختار یافته لگو درمانی کارکردهای اجرایی را در کودکان اتیسم با عملکرد بالا به طور معناداری در پس آزمون گروه آزمایش افزایش داده است. لگو درمانی با استفاده از علایق طبیعی کودک و انگیزه یادگیری، تغییر رفتار را ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: بازی ساختاریافته، عملکرد اجرایی، اتیسم، عملکرد بالا
  • محمدرضا قمی معتضه، آزاده شادمهر، نسرین ناصری، زهرا خزاعی پور صفحات 48-57
    مقدمه و اهداف
    وظایف حرکتی عصبی شناختی، ارتباط تاثیر گذاری بر هماهنگی عصبی عضلانی ، عملکرد ورزشی و آسیب های عضلانی اسکلتی دارد. بهبود مهارت های عصب شناختی در کنار قدرت عضلانی ازعوامل موثر بازگشت به فعالیت های ورزشی می باشد. هدف مطالعه ی پش رو بررسی تاثیر توانبخشی عصبی عضلانی بر مهارت های عصبی شناختی مردان ورزشکار با بازسازی آسیب غیر برخوردی رباط صلیبی قدامی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی حاضر،ده مرد ورزشکار پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی، (ACL Reconstruction) شرکت کردند. زمان عکس العمل انتخابی بینایی و شنوایی، زمان عکس العمل انتخابی پیچیده ی بینایی و شنوایی، مهارت پیش بینی با سرعت بالا و پایین با استفاده از آزمون های نرم افزار کامپیوتری Speed Anticipation Reaction Test قبل و بعد از دوره ی توانبخشی 12 هفته ای بررسی شد. توانبخشی بر اساس مدل Accelerateپروتکل Brotzman اجراشد. برای مقایسه ی میانگین متغیرها از آزمون t زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    ازنظر آماری ، تفاوت معناداری در سه متغیر زمان عکس العمل انتخابی بینایی( 001/0= p) ، پیچیده بینایی( 001/0=p) و مهارت پیش بینی با سرعت پایین ) 013/0= (p قبل و بعد از توانبخشی مشاهده شد، اما متغیر های زمان عکس العمل انتخابی شنوایی ( 156/0=p) و پیچیده ی شنوایی)658/0= (p و نیز مهارت پیش بینی با سرعت بالا )071/0= p) با وجود بهبود نسبت به قبل از دوره ی توانبخشی از نظر آماری معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاهش مهارت های عصبی شناختی اعم از مهارت پیش بینی و عکس العمل بینایی با کاهش کنترل های عصبی عضلانی در ارتباط است. ازسویی دیگر، دوره ی توانبخشی مبتنی بر مهارت های عصبی عضلانی در بهبود فاکتور های عصبی شناختی موثر است و باعث ارتقای مهارت پیش بینی و عکس العمل بینایی می شود.
    کلیدواژگان: زمان عکس العمل، مهارت پیش بینی، آسیب غیر برخوردی، رباط صلیبی قدامی
  • طالب فدایی ده چشمه، علی شمسی ماجلان صفحات 58-67
    مقدمه و اهداف
    یکی از شایع ترین آسیب های ناشی از پرکاری، درد ساق می باشد که در قسمت قدام ساق، حین دویدن بروز می کند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه قدرت عضلانی و دامنه حرکتی اندام تحتانی در افراد با و بدون سندروم فشار داخلی تیبیا و ارتباط آن با پاسچرپا می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری این تحقیق را30 نفر از دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه گیلان، شامل 15 آزمودنی مبتلا به سندروم فشار داخلی تیبیا و 15 آزمودنی سالم را تشکیل داد. به منظور ارزیابی وضعیت پوسچر پای ورزشکاران مبتلا به سندروم فشار داخلی تیبیا از شاخص پاسچر پا استفاده شد. همچنین، قدرت ایزومتریک و دامنه حرکتی اندام تحتانی به وسیله دینامومتر و گونیامتر یونیورسال اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در ابتدا نتایج ارتباط بین پوسچر پا با میزان سندروم فشار داخلی تیبیا نشان داد، پوسچر پای متداول افراد دارای سندروم فشار داخلی تیبیا، پرونیشن (7/46) درصد بوده است (02/0= P). نتایج دیگر این تحقیق نشان داد، تفاوت معنی داری در قدرت عضلات ابداکتور، اداکتور ران و دورسی و پلانتار فلکسور مچ پا، بین دوگروه دارای سندروم فشار داخلی تیبیا و کنترل وجود دارد (05/0≤ p). بطوریکه قدرت عضلات اداکتور ران (022/0= P ) و پلانتار فلکسور مچ (020/0=P ) درگروه دارای سندروم فشار داخلی تیبیا، قوی تر از عضلات اداکتور ران و پلانتار فلکسور مچ پای گروه کنترل ولی قدرت عضلات ابداکتور ران (018/0= P) و دورسی فلکسور مچ (046/0= P)درگروه دارای این سندروم، ضعیف تر از عضلات ابداکتور ران و دورسی فلکسور مچ گروه کنترل بودند. دیگر بررسی ها نشان داد که تفاوت معنی داری در دامنه حرکتی چرخش خارجی ران و پلانتار فکسور مفصل مچ پا بین دو گروه دارای سندروم فشار داخلی ساق با گروه کنترل وجود دارد (05/0≤ p) و گروه دارای سندروم، دامنه چرخش به خارج ران (011/0= P) و پلانتار فلکسور (003/0P=) بیشتری نسبت به گروه کنترل دارند. تفاوت معنی داری در دامنه چرخش داخلی ران، اینورشن، اورشن و دورسی فکشن مچ پا بین دوگروه یافت نشد (05/0≥ P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، استفاده از برنامه های تمرینی مناسب برای بهبود قدرت و انعطاف پذیری عضلات و مفاصل اندام تحتانی، می تواند منجر به پیشگیری از ابتلا به سندروم فشار داخلی تیبیا شود.از طرفی مشاهده شد پرونیشن پا می تواند از عوامل مهم بروز سندروم فشار داخلی تیبیا باشد. بنابراین، به مربیان پیشنهاد می شود، در خصوص این ناهنجاری اصلاحاتی مانند استفاده از نوارهای ضد پرونیشن وکفی های مخصوص بیاندیشند.
    کلیدواژگان: سندروم فشار داخلی تیبیا، پوسچر پا، قدرت عضلات اندام تحتانی، دامنه حرکتی اندام تحتانی
  • مژگان محمدزاده، فرناز فتح الله زاده، خسرو خادمی کلانتری، سیدمهدی طباطبایی، مریم رحمتی صفحات 68-74
    مقدمه و هدف
    رضایتمندی مفهومی است که امروزه در مراقبت های بهداشتی درمانی اهمیت شایانی یافته است. بررسی رضایت بیماران یکی از مهم ترین عوامل در ارتقا سطح کیفیت ارائه خدمات در کلینیک ها به شمار می رود.
    هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی رضایتمندی مراجعه کنندگان به کلینیک های دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی پیش رو به صورت مقطعی طی شش ماه اول سال 1391 در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر روی 200 نفر مراجعه کننده به کلینیک های دانشکده صورت گرفت. اطلاعات از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه بررسی گردید. یافته ها به صورت کدگذاری شده توسط نرم افزار Spss 18 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    در بررسی حاضر در مجموع %5/83 بیماران مراجعه کننده به دانشکده از خدماتی که برای آن ها انجام شده بود رضایت کامل داشتند، که در کل %3/96 بیماران بیان کردند که در صورت نیاز در آینده، مجددا به این دانشکده مراجعه می کنند. بیشترین رضایتمندی مربوط به برخورد پرسنل بخش حراست (نگهبانی) و رضایتمندی از سرعت عمل و دقت درمانگران در انجام آزمایشات و کمترین رضایتمندی مربوط به نظافت سرویس بهداشتی کلینیک فیزیوتراپی و مدت زمان انتظار بالا در کلینیک شنوایی شناسی بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها میزان رضایتمندی در کلینیک های دانشکده، بر اساس عوامل در نظر گرفته شده متفاوت است. اگرچه رضایت کلی بیماران قابل قبول است، اما با توجه به کمبودها و مشکلاتی که بیماران در پرسشنامه ها ذکر کرده اند و با ارائه آن ها به مدیران گروه و ریاست و معاونین دانشکده، راه حل مناسبی برای کاهش این مشکلات و افزایش رضایتمندی بیماران ارائه داده می شود.
    کلیدواژگان: رضایتمندی بیمار، خدمات توانبخشی، کلینیک
  • مونا دلاوریان، غلامعلی افروز، فرزاد توحیدخواه، سید کاظم رسول زاده طباطبایی، علی اکبر ارجمندنیا صفحات 75-83
    مقدمه و اهداف
    اختلال خواندن یا دیسلکسیا شناخته شده ترین اختلال یادگیری خاص با منشا عصب زیست شناختی است. این اختلال، به مشکل در یادگیری خواندن علیرغم هوش بهنجار و فراهم بودن محیط آموزشی مناسب در خانه و مدرسه باز می گردد. شناسایی دیرهنگام اختلال یادگیری و مداخله بهنگام آن، آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر نیز طراحی برنامه عصبی-شناختی جهت اندازه گیری و بررسی حافظه فعال کودکان پیش دبستانی جهت غربالگری و تشخیص زودهنگام کودکان با عملکرد متفاوت متفاوت می باشد.
    مواد و روش ها
    برنامه عصبی شناختی طراحی شده با تکیه بر نظریه های عصبی-شناختی، بویژه نظریه پردازش اطلاعات، و توسط نرم افزار سی شاپ طراحی گردید. برای تعیین خروجی برنامه و به زبانی دیگر هوشمندسازی برنامه، به داده ها و کارکرد نمونه هایی با تشخیص قطعی دیسلکسیا و یا بدون اختلال، نیاز بود. بدین منظور، 256 کودک بصبوت تصادفی خوشه ایانتخاب و عملکرد آنها در انجام برنامه ثبت و ذخیره گردید. این کودکان به مدت دو سال پیگیری شدند. در انتهای دوم دبستان از داده های 237 نفر از همان نمونه اولیه که تشخیص آنها قطعی شده بود، برای خروجی و هوشمندسازی برنامه استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که برنامه عصبی-شناختی رایانه-محور طراحی شده، دارای روایی قابل قبول از نظر متخصصان بوده و پایایی برنامه نیز در سطح معناداری 0.05 برای حافظه دیداری 87/0و حافظه شنیداری 91/0 به دست آمد. اعتبار برنامه نیزبه ترتیب، 67/0و 78/0 برای حافظه فعال دیداری و شنیداری حاصل گردید که در سطح 0.001 معنادار بود.
    نتیجه گیری
    برنامه عصبی-شناختی طراحی شده، ابزاری معتبر برای اندازه گیری و بررسی حافظه فعال است. این برنامه قادر است به عنوان یک ابزار غربالگری برای تشخیص زودهنگام کودکان مستعد دیسلکسیا بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: برنامه عصبی، شناختی رایانه محور، حافظه فعال، کودک در معرض آسیب، اختلال خواندن (دیسلکسیا)، پیش بینی
  • فرزانه صابری، لاله لاجوردی، لیلا میرزایی، حسینعلی عبدالرزاقی، سعیده سلطانی صفحات 84-94
    مقدمه و هدف
    دریافت بازخورد بینایی از طریق آئینه (آئینه درمانی) یکی از مداخلات جدیدی است که بر مشاهده حرکات دست سالم در آئینه جهت بهبود حرکات دست آسیب دیده تمرکز می کند، پایه ی این روش بر مبنای مفهوم بازنمایی مرکزی عضو قطع شده یا آسیب دیده می باشد. هدف از مطالعه ی حاضر، تعیین تاثیر آئینه درمانی به عنوان یک روش مکمل در نتایج حاصل از بازآموزی حسی پس از ترمیم عصب مدین/ اولنار در اندام فوقانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، تعداد 10 بیمار با آسیب عصب مدین/ اولنار (میانگین سن: 32 سال) از جامعه در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی با روش Random card در 2 گروه درمان و کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران هر دو گروه کنترل و آئینه درمانی، برنامه های معمول توانبخشی را 3 جلسه در هفته به مدت 40 دقیقه دریافت کردند. علاوه بر این بیماران گروه مداخله تکنیک آئینه درمانی را روزانه 15 دقیقه و 5 روز در هفته به مدت 8 هفته دریافت نمودند. وضعیت حسی توسط (SWMS) Semmes_ Weinstein Monofilaments و (TPD) Two Points Discrimination و کارکرد حسی توسط تست Stereognosis، قبل (6-4 هفته بعد از جراحی) و بعد از اتمام مداخلات (12هفته بعد از جراحی) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز نهایی بر روی 10 بیمار صورت گرفت. نمرات ابزارهای ارزیابی SWMS و TPD در هر دو گروه بهبودی معناداری در جلسه پس از درمان نشان داد. تغییرات در نمرات SWMS و TPD و استرگنوزیس در گروه آئینه درمانی به مراتب بیشتر از گروه کنترل بود(05/0≥p).
    نتیجه گیری
    رویکرد دریافت بازخورد بینایی از طریق آئینه در ترکیب با برنامه های معمول باز آموزی حسی، سبب بهبودی بیشتری درحس سطحی و تمایز لمسی دست نسبت به گروه کنترل در فاز اول برنامه های بازآموزی حسی گردید که می توانست به علت استفاده از پتانسیل نوروپلاستی سیتی مغزی و تحریک نواحی حسی-پیکری و شبکه های حرکتی وتعدیل بازسازماندهی مغزی زودهنگام و جلوگیری از تغییرات بیشتر آن باشد.
    کلیدواژگان: دریافت بازخورد بینایی از طریق آئینه، حس، اعصاب محیطی، توانبخشی دست، کارآزمایی بالینی تصادفی
  • ویدا نیاپرست، صدیقه سادات نعیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 95-103
    مقدمه و هدف
    تاثیرات مثبت بلندمدت ورزش های هوازی مداوم بر سیستم های مختلف بدن مکررا گزارش شده، ولی به ندرت به مقایسه ی تاثیر انواع مداوم و منقطع ورزش هوازی بر فشارخون پرداخته شده است. به ویژه تاثیر آنی و میزان پایایی آن در روش های مداوم و منقطع ورزش هوازی بر واکنش های فیزیولوژیکی قلب مورد مقایسه قرار نگرفته است. با توجه به انگیزه بیشتر افراد برای انجام ورزش های کوتاه مدت و منقطع و از طرف دیگر شیوع پرفشارخونی در جامعه به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات سلامتی، هدف مطالعه ی پیش رو، مقایسه ی اثرآنی یک جلسه فعالیت هوازی مداوم و منقطع بر فشار خون بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع شبه تجربی بود. 20 نفر داوطلب سالم و کم تحرک (با میانگین سنی5/3±26 سال وشاخص توده بدن8/2±4/24Kg/m2) در دو جلسه فعالیت فیزیکی شامل راه رفتن روی تردمیل شرکت کردند. برای بررسی سلامت قلبی و محاسبه حداکثر ضربان قلب هدف، یک هفته پیش از مداخلات، تست ورزشی با نظارت پزشک متخصص قلب انجام شد. سپس در طی دو جلسه متوالی و با فاصله زمانی 48 ساعت و با ترتیب تصادفی مداخلات هوازی مداوم تحت بیشینه (با شدت معادل 60 درصد حداکثر ضربان قلب هدف) و هوازی منقطع (با شدت معادل 50 و 80 درصدضربان قلب هدف) انجام شد. ضربان قلب و فشار خون قبل، بعد و تا 15 دقیقه پس از اتمام مداخلات اندازه گیری و با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر بررسی آماری شد.
    یافته ها
    به دنبال یک جلسه ورزش هوازی مداوم(02/0P=) و منقطع (04/0=P)، کاهش معنادار فشار خون دیاستولی مشاهده شد. میزان تغییرات فشار خون در اثر دو نوع مداخله اختلاف معناداری با هم نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر دال بر تاثیر گذاری یک جلسه ورزش هوازی مداوم و منقطع بر فشار خون دیاستولی و قابل مقایسه بودن تاثیر ورزش هوازی منقطع با مداوم بود.
    کلیدواژگان: فشار خون، ورزش هوازی، مداوم، منقطع
  • مینو کلانتری، الناز علیمی، اشکان ایرانی، احمدرضا ناظری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 104-110
    مقدمه و اهداف
    کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک از لحاظ حرکتی و تعادل مشکلات فراوانی دارند. تعادل یکی از مولفه های ضروری حرکت است که مهارت های عملکردی را تسهیل می کند. هدف از مطالعه ی پیش رو ترجمه، بررسی روایی صوری و محتوایی مقیاس تعادلی کودکان (PBS) در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر تحلیلی- توصیفی از روش روان سنجی استفاده شد. ترجمه ی این مقیاس به صورت پیش رو- پس رو صورت گرفت. پس از آن روایی صوری توسط 10 متخصص کاردرمانی دارای تجربه در زمینه ی کار بالینی و روایی محتوایی توسط 10 متخصص کاردرمانی دیگر دارای تجربه در زمینه ی کار بالینی و پژوهشی به صورت کمی بررسی شد. نسبت روایی محتوایی (CVR) و شاخص روایی محتوایی (CVI) محاسبه گردید.
    یافته ها
    در قسمت ترجمه یک سوال از لحاظ مفهومی تغییر کرد. روایی صوری بسیار بالا (70/4-87/2) برای این مقیاس به دست آمد. بر اساس نسبت، روایی محتوایی (8/0 - 1) و شاخص روایی محتوایی در محدوه قابل قبول(97/0) قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    مقیاس تعادلی کودکان دارای روایی صوری و محتوایی مناسب برای سنجش تعادل عملکردی در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک می باشد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، روایی صوری، روایی محتوایی، تعادل، مقیاس تعادلی کودکان
  • آیدا توکل، عبدالحمید دانشجو، منصور صاحب الزمانی صفحات 111-118
    مقدمه و اهداف
    سندروم درد پاتلوفمورال یکی از آسیب های شایع به خصوص در زنان است که با درد در ناحیه کشکک همراه است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات آب درمانی در دو عمق مختلف بر روی تعادل ایستا و درد دانشجویان دختر دارای سندروم کشککی رانی بود.
    موادو
    روش
    پس از ارزیابی های اولیه و تعیین افراد مبتلا به سندرم کشککی رانی،32 نفر از بین 60 نفر (سن 8/1±6/22 سال، وزن 5/6±7/53 کیلوگرم و قد 1/0±56/1 متر) به عنوان نمونه آماری انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه تمرین در آب کم عمق، عمیق و کنترل تقسیم شدند. قبل و بعد از یک دوره تمرینات 6 هفته ای (3جلسه در هفته) در شرایط مشابه زمانی و مکانی، تعادل ایستا با استفاده از دستگاه تعادل سنج بایودکس و درد به وسیله پرسشنامه VASاندازه گیری شد. در مدت زمان تحقیق گروه کنترل هیچ گونه تمرینات آب درمانی را تجربه نکردند.
    یافته ها
    نتایج آزمون سنجش مکرر ترکیبی نشان داد که تفاوت معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون در تمامی گروه ها وجود دارد (001/0=P). کاهش معناداری در هر دو گروه تمرینی در میزان تعادل (کم عمق: 016/0=P ، عمیق: 047/0=P) و درد (کم عمق: 046/0=P ، عمیق: 001/0=P) در پس آزمون مشاهده شد، اما درگروه کنترل (تعادل: 063/0=P ، درد: 468/0=P) تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر انجام تمرینات آب درمانی موجب بهبود تعادل ایستا و درد در افراد مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال می شود. اما با وجود بهبودی بیشتر در تعادل ایستا و درد در آب عمیق تفاوتی در میزان بهبود تعادل ایستا و درد در این دو گروه آب درمانی وجود ندارد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان آب درمانی را به عنوان یکی از روش های بهبود تعادل ایستا و کاهش درد در افراد دارای سندروم درد پاتلوفمورال توصیه کرد.
    کلیدواژگان: سندروم درد کشککی رانی، آب درمانی، تعادل
  • مریم فهام، حسین پیری زاده، مریم وهاب، مجتبی مهرآوران، اکرم احمدی صفحات 119-126
    مقدمه واهداف
    سیستم تنفسی منبع تامین کننده انرژی جهت ارتعاش نرمال تارآواها بدون هیچ گونه فشار مضاعف بر عضلات داخلی و خارجی حنجره بوده و برای کاربران حرفه ای صوت از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. با توجه به شیوع بالای اختلالات صوتی در آموزگاران به عنوان یکی از گروه های مهم کاربران حرفه ای صوت، پژوهش حاضر برای مقایسه کفایت تنفسی به وسیله ی دو معیار MPT وs/z Ratio در دوگروه آموزگاران با و بدون خطر ابتلا به مشکلات صوت بر اساس چک لیست SIVD طراحی شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر درچهارچوب یک پژوهش مقطعی بر روی 100 آموزگار مقطع ابتدایی انجام شده است. آموزگاران ابتدا چک لیست SIVD را تکمیل کرده و پس از آن معیار های MPT و s/z Ratio آن ها محاسبه شد. داده ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در آموزگاران مرد تفاوت معناداری بین دو گروه به لحاظ میانگین MPT وs/z Ratio دیده نشد(05/0p>). در گروه آموزگاران زن میانگین MPT در گروه در معرض ریسک ابتلا به مشکل صوت و گروه بدون ریسک ابتلا تفاوت معنادار بود (01/0Pv= ).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که کفایت تنفسی در آموزگاران به شکل کلی کمتر از نرمال است اما با وجود عدم تفاوت معنادار بین میانگین ها در دو گروه با ریسک ابتلا به مشکل صوت و بدون آن، می توان گفت که با وجود اهمیت کفایت تنفسی در آواسازی، احتمالا به تنهایی تاثیر مستقیمی بر خطر ابتلا به مشکلات صوت ندارد.
    کلیدواژگان: حداکثر دیرش آواسازی، آموزگاران، اختلال صوت، چک لیستSIVD، معیارs، z
  • مرضیه شریفیان البرزی، الهام خسروی فرد، زهرا جعفری، علیرضا اکبرزاده باغبان، هما زرین کوب، زهرا شهیدی پور، سرور فتحی صفحات 127-138
    مقدمه و اهداف
    در پژوهش حاضر، هدف مقایسه نتایح آزمون یادگیری نوایی کلامی ری در دو گروه جمعیت دانش آموزان مدارس عادی و تیز هوش است.
    مواد و روش ها
    نمونه ای از 148 دانش آموز پسر در محدوده سنی 12 تا 14 سال که به روش نمونه گیری غیراحتمالی برگزیده شده بودند، به دو گروه شامل 75 دانش آموز مدرسه عادی (IQ بین 90-110) و 72 دانش آموز مدرسه تیزهوشان (IQ بین 10-130) تقسیم شدند. سپس بر پایه معاینات سیستم شنوایی، توسط آزمون یادگیری شنوایی-کلامی ری به روش استاندارد ارزیابی شدند.
    یافته ها
    اختلاف میانگین مراحل مختلف آزمون ری در دو گروه دانش آموز تیزهوش و عادی معنادار به دست آمد(P<0.005). در بررسی امتیازات این مراحل در گروه های سنی مختلف تفاوت معناداری به دست نیامد، اما به طور کلی دانش آموزان 14 ساله در دو گروه امتیاز بالاتری نسبت به بقیه کسب کرده اند. در بررسی ارتباط بین هوشبهر با مراحل آزمون، همبستگی مثبت و هم جهتی بین هوشبهر و تمامی مراحل آزمون Rey مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، هوش تاثیر مثبتی در کسب نمرات بهتر در RAVLT داشت به عبارت دیگر دانش آموزان تیزهوش دارای ظرفیت حافظه بالاتری بودند، اما از آنجا که وجوه مختلف شناختی ارتباط پیچیده ای با هم دارند، پیدا کردن رابطه علی این دو عامل کار بسیار دشواری است از این رو بررسی های دقیق در این زمینه کمک به شناخت بهتر توانایی ها ذهنی افراد و یافتن راه های بهتر جهت بهبود وضعیت یادگیری می کند.
    کلیدواژگان: یادگیری، حافظه، حافظه شنوایی کلامی، هوش
  • زهرا مهدوی غروی، مهدی رضایی، زهرا پاشازاده آذری، رقیه حسن زاده، سید مهدی طباطبایی صفحات 139-147
    مقدمه و اهداف
    نقص در حوزه های مختلف شناختی و اجرایی همچون مسیرهای دخیل در یادگیری حرکتی در بیماران اسکیزوفرنی تا حدودی مشهود است. هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه دو نوع یادگیری حرکتی ضمنی و یادگیری حرکتی صریح در بیماران اسکیزوفرنی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع پس رویدادی (مقایسه ای) است. جامعه پژوهش حاضر شامل بیمارانی با تشخیص اسکیزوفرنیا (بین سنین 25 تا 40 سال) در مرکز توانبخشی بهروان و بیمارستان شهید زارع شهر ساری بودند. نمونه پژوهش حاضر شامل 35 فرد مبتلا به اسکیزوفرنی در دو گروه یادگیری صریح (18 نفر) و یادگیری ضمنی (17 نفر) بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس (آسان) انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از نرم افزار سنجش SRT (Serial Reaction Time Task) صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 16 و آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف و یومان ویتنی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد کهبین دو گروه از بیماران اسکیزوفرنیا یادگیری حرکتی ضمنی و حرکتی صریح از نظر زمان پاسخ در روز اول در دو بلاک اول و هشتم تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی حاضر مشخص گردید که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی یادگیری حرکتی ضمنی از نظر یادگیری کمی ضعیف تر از همتایان خود در گروه یادگیری حرکتی صریح عمل کردند. بنابراین مناسب است حین آموزش مهارت ها به بیماران اسکیزوفرنیا اطلاعات آگاهانه نیز ارائه شود.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، یادگیری حرکتی صریح، یادگیری حرکتی ضمنی
  • مسیح هاشمی خوراسگانی، محمد آقازاده امیری، سید مهدی طباطبایی، علی آیت اللهی صفحات 148-154
    مقدمه و اهداف
    هدف از این مطالعه تعیین نتایج فوتورفراکتیو کراتکتومی (PRK) در بیماران نزدیک بین بعد از 5 سال می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی پیش رو مقطعی به صورت تمام شماری کلیه بیمارانی که در بازه زمانی اول آبان ماه 1386 تا 29 اسفند ماه 1387 بین سنین 18 تا 51 سال بوده اند و به روش Wavefront-optimizedتوسط یک جراح و به وسیله دستگاه اگزایمر لیزر Allegreto Wave Eye-Q در یک کلینیکمورد عمل PRK قرار گرفته بودند، بررسی شده اند. در مطالعه ی حاضر، قبل از عمل میزان حداکثر حدت بینایی با استفاده از تصحیح اپتیکی (BCVA)، حداکثر حدت بینایی بدون تصحیح اپتیکی (UCVA) ،میزان عیب انکساری و قدرت قرنیه اندازه گیری شده و بعد از فراخوانی بیماران 5 سال پس از عمل معاینات چشمی شامل حداکثر حدت بینایی با استفاده از حداکثر تصحیح اپتیکی (BCVA)، حداکثر حدت بینایی بدون تصحیح اپتیکی (UCVA) ، میزان عیب انکساری و نیز بررسی دقیق عدم وجود عیب پاتولوژیک انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نزدیک بینی قبل از عمل که تعداد 74 نفر مورد بررسی قرار گرفته بودند، (25 مرد و 49 زن) 73/1±40/3- دیوپتر بود. میانگین اکی والان اسفر 5 سال پس از عمل PRK 400/0±08/0- دیوپتر به دست آمد. میانگینحداکثر حدت بینایی بدون تصحیح اپتیکی(logUCVA) 5 سال پس از عمل 076/0±02/0 و میانگینحداکثر حدت بینایی با استفاده از حداکثر تصحیح اپتیکی(logBCVA) 5 سال پس از عمل 044/0±00/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    فوتورفراکتیو کراتکتومی با استفاده از Mitomicyne Cو دستگاه Allegretto Wave Eye-Q روشی مناسب جهت اصلاح نزدیک بینی می باشد، و وجود متغیرهایی مانند جنسیت، سن و وجود آستیگماتیسم قبل از عمل تاثیر به سزایی در نتیجه این عمل ندارد.
    کلیدواژگان: فوتورفراکتیو کراتکتومی، نزدیک بینی، حدت بینایی
  • نادر متین صدر، حجت الله حقگو، سیدعلی صمدی، مهدی رصافیانی، عنایت الله بخشی، زینب برات نیا، اعظم عباسی، نجمه نجاران نجاران، غلام نبی جهان مهین، الهام موسی پور صفحات 155-164
    مقدمه و اهداف
    کودکان دارای اتیسم در نشستن و اشتغال به فعالیت در کلاس مشکل دارند. نشستن بر توپ و بالشتک ممکن است به افزایش این رفتارهای کلاسی کمک کنند. در تحقیق حاضر تاثیر سه نوع صندلی شامل صندلی معمولی کلاسی، توپ و بالشتکهای بادی بر روی رفتار کلاسی این دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق پیش رو با طراحی مطالعه موردی A-B-A-C، چند مداخله ای در شهر مشهد در سال 1392-1393 انجام شد. در پژوهش حاضر، 15 دانش آموز بین سنین 5 تا 12 سال دارای طیف اتیسم شرکت داشتند. رفتار دانش آموزان در سه مرحله توسط دوربین ثبت شد: نشستن روی صندلی معمولی (دوره مبنایی) در طی مرحله A، نشستن روی بالشتک بادی در مرحلهB ، و نشستن روی توپ در مرحله .C تعداد دفعاتی که کودک نشسته و مشغول فعالیت کلاسی بوده در طی دو مرحله مداخله و دوره های مبنایی در طی 8 هفته شمارش شده و مقایسه شد.
    یافته ها
    در مرحله استفاده از توپ به جای صندلی افزایش معنادار رفتار نشستن در 87% با (001/0p<) و افزایش اشتغال به فعالیت در 53% (8 نفر از 15مورد ) را نشان می دهد. همچنین نتایج نشان دهنده کاهش رفتارهای اتیستیک شامل حرکات کلیشه ای و افزایش روابط اجتماعی و ارتباطی (017/0 p= ) با نشستن روی توپ و بالشتکهای بادی بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از توپ درمانی و بالشتکهای بادی رفتار کلاسی را بهبود بخشیده ولی کاربرد توپها و بالشتکهای بادی بایستی به صورتی انفرادی با توجه به واکنش هر کودک به نوع صندلی انتخاب شود.
    کلیدواژگان: اختلال طیف اتیسم، دانش آموزان، درمان یکپارچگی حسی
  • مقاله مروری
  • نفیسه صابری نجف آبادی، مینو خلخالی زاویه، خسرو خادمی کلانتری صفحات 165-174
    مقدمه و اهداف
    مطالعات زیادی در موردتاثیر تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم در بیماری های مختلف در افراد بزرگسال انجام شده است اما در گروه کودکان و نوجوانان به دلیل نگرانی های استفاده از این تحریک، مطالعات کمتری انجام شده است و مطالعات محدودی در سال های اخیر به بررسی اثرات این تحریک در این گروه پرداخته اند.
    هدف از این مقاله بررسی تاثیر تحریک الکتریکی مغز در اختلالات حرکتی کودکان و نوجوانان و همینطور بررسی عوارض ناشی از تحریک در این گروه می باشد.
    مواد و روش ها
    این مقاله مطالعه ای مروری است که درآن باجمع آوریاطلاعاتازطریقجستجودرمنابع جستجویChocrane،google scolar، Springer، PubMed، Ovid، Science Directاز سال 2000تا سال 2015 انجام شد و مطالعاتی که اثر و عوارض تحریک الکتریکی مغز از طریق جریان مستقیمرا دراختلالاتحرکتی کودکان و نوجوانان بررسی کرده بودند ، مورد مطالعه و بررسیقرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین 162 مطالعه یافته شده در نهایت با توجه به معیار های ورود و خروج تنها 9 مطالعه باقی ماندند. تحریک الکتریکی مغز با جریان مستقیم همراه با درمانهای دیگر نظیر فیزیوتراپی معمول ،تردمیل و واقعیت مجازی در کودکان و نوجوانان در اندام تحتانی موجب بهبود تعادل و عملکرد راه رفتن و در اندام فوقانی کاهش اسپاستی سیته میگردد.در این مطالعات تنها اثرات سوء جزئی نظیر قرمزی ، سوزش و خارش پوست و گاه اختلال گذرای خلق گزارش شده است.همینطور این جریان نه تنها موجب تشنج نمیشود، بلکه بعنوان یک روش درمانی تشنج میتوانداستفاده شود .
    نتیجه گیری
    این جریان در کودکان غیراز سوزش و خارش و تغییرخلق به صورت گذرا،لااقل در کوتاه مدت اثرات نامطلوب دیگری ایجادنمی کند . همینطور وقتی این جریان با روش های درمانی دیگر مورد استفاده قرار گیرد می تواند موجب ایجاد اثرات مفید درمانی در کودکان و نوجوانان دارای اختلال حرکتی گردد.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مغز از طریق جریان مستقیم، کودکان، نوجوان، اختلال حرکتی، عوارض
  • زهرا نوبخت، مهدی رصافیانی صفحات 175-183
    مقدمه و هدف
    کودکان دارای فلج مغزی از ابتدای تولد با آسیب های متفاوتی روبرو هستند. بنابراین دریافت خدمات از سوی متخصصین مختلف ضروری به نظر می رسد که نیازمند صرف هزینه ی مالی و زمانی بسیار است. با توجه به اینکه مراقبت نامناسب والدین گاهی وضعیت فعلی کودکان را تشدید می کند و میزان آموزش و مداخله در هر جلسه درمانی در کلینیک، برای ایجاد تغییرات نوروپلاستیک درمغز و تعامل با محیط ناکافی می باشد، لازم است مداخلات و آموزش ها به صورتی ارائه شود تا علاوه بر تاثیر بیشتر بر عملکرد کودکان، در وقت و هزینه ی والدین و متخصصین صرفه جویی شود. در مطالعه ی پیش رو، مروری روایتی بر آموزش مراقبت به والدین کودکان دارای فلج مغزی انجام می گردد .
    مواد و روش ها
    با توجه به هدف پژوهش حاضر، منابع مورد بررسی قرار گرفتند. پایگاه های داده هایPub med، OVID، ProQuest، Web of science، Elsevier، OT seeker، SID، Magiran ،IRAN MEDEX، MEDLIB و موتور جستجوگر Google scholar با کلید واژه هایی شامل ارائه مداخلات (caring، self-care، home nursing)، شرکت کننده ها (parents، caregivers، mother)، نوع مداخله (teaching، training، education)، و ناتوانی (cerebral palsy or physical disabilities) به گونه ای سازمان یافته جستجو شد. مقالات از 1990تا ژوئن 2015 بررسی شدند. عنوان و چکیده 427 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    14 مقاله در مرور وارد شد. اثرگذاری آموزش مراقبت در مطالعات از دو وجه والد و کودک، عوامل تاثیر گذار بر پیروی والد از آموزش ها و ارائه آموزش ها از طرق مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    آموزش مراقبت به مراقب کودک دارای فلج مغزی بر سلامت روانی مراقب و هم چنین بر مشارکت کودک در فعالیت های روزمره زندگی و عملکرد حرکتی ظریف و درشت وی نیز تاثیر مثبتی دارد. ولی بررسی های بیشتری برای ارائه روش و محتوایی متناسب با نیازهای مراقب برای آموزش و افزایش ارتباط بین مراقب، متخصص و مراقبان با شرایط مشابه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، آموزش، مراقبت و مراقب
  • شیرین محمدی، محمد محسن روستایی، صدیقه سادات نعیمی صفحات 184-191
    مقدمه و هدف
    یکی از روش های درمانی نوین در مبتلایان به سندروم تونل کارپال به کارگیری تکنیک های گلایدینگ عصب (نوروموبیلیزاسیون) است که با تناقض های زیادی در مورد میزان اثربخشی آن روبروست. هدف از مطالعه حاضر، مروری نظام مند بر مطالعات گذشته در ارتباط با تکنیک های گلایدینگ عصب در افراد مبتلا به سندروم تونل کارپال می باشد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از کلید واژه های سندروم تونل کارپال، عصب مدین، نوروموبیلیزاسیون و فیزیوتراپی جستجو در بانک های اطلاعاتیScience Direct، Pubmed، PEDro، Google Scholar برای یافتن مقالات انگلیسی در فاصله زمانی1998 تا 2015 انجام شد.
    یافته ها
    از بین مقالات به دست آمده فقط آن هایی که گروه کنترل داشته و حتما از روش موبیلیزاسیون عصب استفاده کرده بودند، وارد مطالعه شدند و بدین ترتیب از 20 مقاله به دست آمده تنها 9 مقاله با معیارهای ورود تطابق داشته و بقیه حذف شدند.
    نتیجه گیری
    با وجود کاهش درد، بهبودی حسی و حرکتی وافزایش قدرت در مبتلایان به سندروم تونل کارپال پس از اعمال تکنیک های گلایدینگ عصب در برخی از مطالعات و کسب نتایج ضعیف در برخی دیگر از مطالعات ، به نظر می رسد میزان اثر بخشی نوروموبیلیزاسیون در درمان این افراد واضح نمی باشد و همچنین عدم توجه به شدت درگیری عصب مدین در انتخاب نمونه های یک تحقیق می تواند منجر به بروز خطا در نتیجه گیری و قضاوت نادرست در مورد مداخله مورد نظر گردد. بدیهی است به تحقیقات بیشتر و جامع تری با تعداد نمونه آماری بالاتر و مدت پیگیری طولانی تر جهت رفع این تناقضات نیازاست.
    کلیدواژگان: سندروم تونل کارپال، عصب مدین، نوروموبیلیزاسیون عصب و فیزیوتراپی
  • سحر شمیل شوشتری، اکرم پوربخت، مجتبی توکلی صفحات 192-198
    مقدمه و اهداف
    مواجهه با نویز بلند می تواند منجر به تشکیل رادیکال های آزاد گردد. افزایش تولید رادیکال های آزاد نقش مهمی در ایجاد کم شنوایی ناشی از نویز دارد.
    مواد و روش ها
    پس از جستجو در مقالاتی که از سال 2000 تاکنون در زمینه ی آنتی اکسیدان ها و کم شنوایی ناشی از نویز منتشر گردیده است، 73 مقاله ی مرتبط از google scholar-proquest-pubmed-sciencedirect یافت شد و 24 مقاله بر گزیده شد.
    یافته ها
    آنتی اکسیدان ها می توانند رادیکال های آزاد را خنثی کرده و کاهش دهند. این نقش آنتی اکسیدان ها در کاهش کم شنوایی موضوع مورد علاقه اخیر بوده است.
    نتیجه گیری
    مطالعات قابل توجهی به بررسی آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از شروع یا پیشروی کم شنوایی ناشی از نویز پرداخته است. این استراتژی جدید می تواند مدنظر متخصصین گوش و حلق و بینی و شنوایی شناسان قرار گیرد و امکان پتانسیل جهت اهداف درمانی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: کم شنوایی ناشی از نویز، رادیکال آزاد، آنتی اکسیدان
|
  • Nina Salamatbakhsh, Mojgan Khademi, Simasadat Noorbakhsh, Sepideh Rajezi Esfahani, Rozita Davari Ashtiani, Katayoon Razjouyan Pages 1-11
    Background And Aim
    Learning Disorder and Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder are considered among the most common childhood disorders which occur concomitantly in many cases and affect the life and future of children as long as their education is concerned. Thus, knowledge and attitude towards these disorders have been given much importance by teachers, especially during the early years of education. The purpose of the present study was to assess the knowledge and attitude of primary school teachers in Tehran towards Learning Disability and Attention-Deficit/ Hyperactivity Disorder and to investigate their relationship with teachers’ characteristics.
    Materials And Methods
    The study was conducted on 200 primary school teachers in Tehran. Cluster sampling was carried out in five school districts in the north, south, east, west, and center of Tehran and then the final schools were selected randomly from among them. Three questionnaires including demographic information, Knowledge and Attitudes towards Learning Disability, and Knowledge and Attitudes towards Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder were administered. The validity of the questionnaires were confirmed by five child and adolescent psychiatrists and the reliability of the questionnaires were estimated to be 0.89, using Cronbach's Alpha.
    Results
    There was a positive significant correlation between knowledge and attitude’s scores on the two disorders. The mean of female participant's knowledge scores was higher than that of the male participants on both disorders. No relationship was observed between age, educational level, and educational experiences, and teachers’ knowledge and attitude.
    Conclusion
    The teachers who had more knowledge and more positive attitudes towards a disorder received higher scores on the other disorder. Female teachers had more knowledge about AD/HD and LD compared with male teachers. Therefore, it seems that male teachers need more education in this regard.
    Keywords: Attention, Deficit, Hyperactivity Disorder, Learning Disability, Teachers, Knowledge, Attitude
  • Atefeh Sayyah, Abbas Rahimi, Seyyed Majid Hosseini, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 12-21
    Background And Aim
    The foot is the only anatomical structure that contacts the ground during walking and resists against the applied forces at the distal part of the lower extremity chain. An abnormal movement as well as high peak forces cause injuries to the feet and their soft tissues due to improper force distribution, which might lead to extensive foot disorders. Too much pressure and/or unequal force distribution is a major factor in foot disorders. Since, nowadays, many women routinely use high-heel shoes, its routine use may cause significant effects on their skeletal structures. The current study aimed to study foot pressure patterns in women using high-heel shoes.
    Materials And Methods
    The current observational-analytical study implemented case-control technique including two groups of 35 participants. The experimental group had a minimum of two years history of routinely wearing a high-heel shoe while the control group had to have the experience of wearing a normal heel shoe. A Zebris pedobarograph system was used to study the foot pressure in both static and dynamic statuses with bare foot.
    Results
    The results showed a significant percentage of force only at the anterior part of the foot of participants who used to wear high-heel shoes (P
    Conclusion
    The findings showed clear foot pressure changes at the feet of individuals who had a background of routinely wearing high-heel shoes. These people apply more forces on their forefoot even when they do not use high-heels. These abnormal force changes might result in producing callosity, foot corns, and sores at their feet soles.
    Keywords: Foot pressure pattern, High, heel shoes, Pedobarograph, Platform
  • Hamid Dalvand, Leila Dehghan, Mehdi Rassafiani, Seyed Ali Hosseini, Sayyed Ali Samadi, Hamid Reza Khankeh Pages 22-34
    Back ground and Aim: Mothering handling plays an important role in the daily life of children with Cerebral Palsy (CP) and their mothers. Moreover, the greatest amount of handling of children with CP is done by the mothers and at home. Therefore, the present study was conducted to explore the structural barriers of mothering handling in the children with CP at home.
    Materials And Methods
    The current qualitative study was conducted following grounded theory methodology. The purposeful sampling followed by theoretical sampling. Selection of participants continued to achieve theoretical saturation. Data was gathered from 26 individual interviews with 14 caregivers of children with CP, 3 children with CP, 5 occupational therapists, 1 physiotherapist, and 3 rehabilitation managers in Tehran. The main source of data collection was in-depth, semi-structured interviews. Data was analyzed based on Corbin and Straus method (2008).
    Results
    Five categories/themes emerged from the data, including factors related to caregivers, child, therapist, community, and governmental organizations.
    Conclusion
    Understanding the barriers of caring for a child with CP and experiences of mothers when engaged in handling with their child can also help them to be empowered to achieve the proper management and effective handling. The results of the present research could provide broader perspective to therapists, rehabilitation managers, and policy makers for understanding the needs and meeting the challenges and concerns of caregivers and children with CP for a comprehensive plan for handling of children with CP.
    Keywords: Caregivers, Child, Cerebral Palsy, Mothering handling, Grounded theory
  • Navid Mirzakhany, Nasim Pourjabbar, Mehdi Rezaee, Parvin Dibajnia, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 35-47
    Background And Aim
    The present study intended to investigate the efficacy of structured play on the executive functioning in 5- to 12-year-old children with high-functioning autism.
    Materials And Methods
    A pre-test post-test quasi-experimental design with an experimental group and a control group was chosen for the present study. The population of the study included all the 24 5- to 12-year-old children with high-functioning autism who went to the Children's Medical Center in Tehran in 2015. Then, they were assigned to the experimental and control groups. For the data collection, the Behavior Rating Inventory of Executive Function were used. Structured play was taught to the experimental group for 16 sessions, each lasting for 90 minutes.
    Results
    The results of covariance analysis showed significant increase in executive functioning in experimental group compared with that in control group (p
    Conclusion
    The findings have important implications for the education and mental health of children with high-functioning autism. Lego therapy denominated Behavioral change using the child's natural interest and motivation to learn.
    Keywords: Structured play, Executive function, Autism, High, functioning
  • Mohammadreza Ghomi Motazeh, Azadeh Shadmehr, Nasrin Naseri, Zahra Khazeaipour Pages 48-57
    Background And Aims
    Neuro-cognitive and motor tasks closely affect neuromuscular coordination, athletic performance, and muscloskeletal injures. Neuro-cognitive skills with muscular strength is an important factor in returning to sports activities, yet this factor is rarely considered. The aim of the present study was to evaluate the effect of neuromuscular rehabilitation on Neuro-cognitive characteristics of male athletes with reconstructed anterior cruciate ligament (ACL) injury.
    Materials And Methods
    A total of 10 male athletes with ACL reconstruction participated in the current study. Choice auditory and visual reaction times, complex choice auditory and visual reaction times, as well as anticipation skill at high and low speeds were evaluated using Speed Anticipation Reaction Test (SART) software prior to and after 12 weeks of rehabilitation. Accelerate model Brotzman rehabilitation protocol was implemented. To compare the means before and after rehabilitation, paired t-test was run.
    Results
    After a period of rehabilitation, experimental group showed considerable improvement. Significant differences in choice (p=0/001) and complex visual (p=0/001) RT, and anticipation skill in low speed (p=0/013) were observed, but no significant differences were found in choice (p=0/156) and complex auditory (p=0/658) RT, and anticipation skill in high speed (p=0/071) despite the improvement, compared with those in the athletes before the rehabilitation period (P
    Conclusion
    It seems that the reduction of neuro-cognitive skills, including visual reaction time and anticipation skill is associated with loss of neuromuscular control. On the other hand, it seems that traditional rehabilitation based on neuromuscular skills can improve neuro-cognitive factors and improve visual reaction time and anticipation skill.
    Keywords: Reaction Time, Anticipation Skill, Non Contact Injury, Anterior Crusiate Ligament
  • Taleb Fadaei Dehcheshmeh, Ali Shamsi Majelan Pages 58-67
    Background And Aim
    Medial Tibia Stress Syndrome (MTSS) is one of the common injuries in most athletes. The purpose of the present study was to compare the lower leg muscle strength and Range of Motion (ROM) in people with or without MTSS and its relation with leg posture.
    Materials And Methods
    The sample were 30 students of Physical Sciences at Guilan University including 15 students with MTSS and 15 normal students. We used Foot Posture Index, to assess placement of athletes’ legs with MTSS. Also, dynamometer was used to evaluate isometric strengths of abductor and adductor thigh muscles’ dorsi and plantar flexor of the ankle. Then, we measured the active ROM for lateral and internal rotation thigh, dorsi, and plantar flexion, eversion, and inversion of ankle using universal goniometer.
    Results
    The results indicating the relationship between posture of leg with level of MTSS showed pronation of 46.7% (P= 0.02). Also, a significant difference was found in the strength of abductor and adductor of thigh muscle and dorsi and plantar flexor of ankle between the two groups (p≤0.05) in that muscle strength of thigh adductor (P=0.022) and ankle plantar flexor (P=0.020) with MTSS were stronger than those of the controls, but thigh abductor muscle strength (P=0.018) and ankle dorsi flextion (P=0.046) of the MTSS group were weaker than those of the control group. Other results showed significant differences in spinning ROM of thigh external and internal rotation and plantar flexor of ankle joint between the two groups (P≤0.05) as MTSS group had thigh external (P=0.011) and plantar flexor (P=0.003) ROM more than those of the other group. No significant difference was found in the internal rotation of thigh, dorsi flexion, inversion, and eversion of ankle between the two groups (P≥/05).
    Conclusion
    According to the findings, using appropriate exercises to improve the power and flexibility of lower limbs’ joints and muscles can prevent MTSS. Also, it was revealed that pronation of leg can be among the main causes of inside MTSS. So, it is highly recommended that the trainers correct this unnatural correction via anti-pronation tapes and special insoles.
    Keywords: Medial Tibia Stress Syndrome, Foot posture index, Lower leg muscle strength, Range of Motion
  • Mojgan Mohammadzadeh, Farnaz Fathollahzadeh, Khosro Khademi, Kalantari, Seyed Mahdi Tabatabaee, Maryam Rahmati Pages 68-74
    Introduction and Aim: Satisfaction is a very significant concept in health care. Patient satisfaction is one of the most important factors to improve the quality of services in clinics. The aim of the present study was to evaluate the satisfaction of patients who referred to the clinics of the School of Rehabilitation Sciences at Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    In the present cross-sectional study, 200 patients were randomly selected from those referring to the School of Rehabilitation Sciences at Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, in the first six months of 1391. Data was gathered using interviews and questionnaire administration and SPSS (v. 18) was used for data analysis..
    Results
    It was found that %83.5 of the patients were satisfied with the clinic’s services. Totally, %96.3 of the participants stated that if they require rehabilitation in the future, they would go back to these clinics again. The highest satisfaction was related to the Sentry personnel and speed and accuracy of test the therapists performed. The lower satisfaction was related to the hygiene of physical therapy clinic and long waiting time in the Audiology Clinic.
    Conclusion
    The findings showed that satisfaction of patients differed from one variable to another. Although the overall satisfaction of patients is acceptable, the shortages and problems addressed by the participants in the questionnaire were presented to the administrators of each clinic and the Dean of the School of Rehabilitation Sciences to alleviate these problems and to increase patient satisfaction.
    Keywords: Patient satisfaction, Rehabilitation, Clinic
  • Mona Delavarian, Gholamali Afrooz, Farzad Towhidkhah, Kazem Rasoolzadeh Tabatabaei, Ali Akbar Arjmandnia Pages 75-83
    Background And Aim
    Reading disorder or dyslexia is the best known disorder, among specific learning disorders, with neuro-biological origin. This disorder is related to learning difficulties despite normal intelligence and proper instructions at home and school. Delay in identification and intervention of dyslexia will affect the person's future. The aim of the present study was designing a neuro-cognitive program for measurement and evaluation of working memory, in order to screen and detect preschoolers with different function in the early stages.
    Materials And Methods
    The neuro-cognitive program was designed with C-Sharp software based on neuro-cognitive theories, especially information processing theory. To define the output or making the intelligent program, the data and functions of the children with definite diagnosis, dyslexia or without the disorder, were needed. Thus, a total of 256 children were selected with cluster random sampling method and their scores and data from task performance were recorded and saved. The children were followed for two years. At the end of the second grade of elementary school, the data from 237 children was used to define the output and making the intelligent program.
    Results
    The results showed that the designed computer-based neuro-cognitive program has the acceptable validity in accordance with the specialists’ opinion and also, the reliability of the program, with the significance level of 0.05, is 0.87 and 0.91 for visual and auditory working memories, respectively. The validity of the program reached 0.68 and 0.78 for visual and auditory working memory, with the significance level of 0.001
    Conclusion
    The designed neuro-cognitive program is a valid instrument for measurement and evaluation of working memory in preschoolers. It can be used as a screening tool for early detection of children at the risk of dyslexia.
    Keywords: Computer, based, Neuro, cognitive, Working memory, Reading disorders
  • Farzane Saberi, Laleh Lajevardi, Leila Mirzaei, Hossein Ali Abdolrazaghi, Saeideh Soltani Pages 84-94
    Background And Aim
    The Mirror Visual Feedback (MVF) is a relatively new intervention that focuses on the observation of healthy hand gestures in the mirror to improve damaged hand motion. This approach is based on the concept of central representation of phantom or affected limb. The aim of the present study was to determine the effect of Mirror Therapy as a supplementary approach on Sensory re-education outcomes after median/ ulnar nerve repair.
    Materials And Methods
    In a randomized controlled trial, 10 patients (mean age 32 years) with repaired median/ulnar nerves were selected from the available community and were randomly assigned using random cards in to intervention and control groups. Both groups received traditional rehabilitation program, three times a week, each time for 40 minute. In addition, intervention group received Mirror Therapy, 15 minutes a day, 5 days a week, for 8 weeks. outcome measures Semmes-Weinstein Monofilaments (SWMS) and Two Points Discrimination (TPD) were given to check the status of superficial sensation and Stereognosis for sensory function prior to (4-6th week after surgery) and after the (12th week after surgery) treatment.
    Results
    The SWMS and TPD scores significantly improved in the post test in both groups; however, Mirror Therapy exhibited significantly greater changes in the SWMS and TPD scores compared with that in control group ( p≤ .o5(
    Conclusion
    The MVF, in combination with traditional sensory reeducation program, produced more improvement in the superficial sensation and sensory function compared with that in the control group in the first phase of sensory reeducation. This may be due to the potential of cerebral neuroplasticity, stimulation of somatosensory areas, and motor network, modulation of cerebral reorganization and also prevention of further changes.
    Keywords: Mirror Visual Feedback, Sensation, Peripheral Nerve, Hand Therapy, Randomized Control Trial
  • Vida Niaparast, Sedigheh Sadat Naimi, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 95-103
    Background And Aim
    Long-term effects of continuous aerobic exercise on body systems are frequently reported, but few studies have compared the effects of continuous andinterval aerobic exercises on blood pressure. Considering a majority of individual's tendency to do short-term and discontinuous exercises and, on the other hand, the prevalence of hypertension in the community as one of the most important health problems, the present study was conducted to compare the effect of interval continuous aerobic exercise on blood pressure.
    Materials And Methods
    The study followed a quasi-experimental design. A total of 20 healthy, sedentary participants (mean age: 3.5 ± 26 years and Body Mass Index: 2.8 ± 24.4 Kg/m2) participated in two sessions of physical activity, including walking and running on a treadmill. To check the heart health and to calculate the maximum target heart rate, the stress test was carried out under the supervision of cardiologist a week prior to the intervention. Then, in two concequtive sessions, continuous submaximal aerobic (with an intensity equivalent to 60 percent of maximum heart rate target) and interval aerobic interventions (with an intensity equivalent to 50 and 80% of maximum heart rate) were randomly assigned to the two groups. Heart rate and blood pressure were measured before, after, and up to 15 minutes after completion of the intervention. Data was analyzed running student's t-test (to compare the two types of interventions) and paired t-test (to compare the means before and after the intervention).
    Results
    After a continuous aerobic (P= 0.02) and interval exercise (P = 0.04), a significant decrease was observed in the diastolic blood pressure. Also, the blood pressure changes were not found to be significantly different in the two types of intervention.
    Conclusion
    Our findings indicated that a continuous and interval aerobic exercise can influence diastolic blood pressure.
    Keywords: Blood pressure, Aerobic exercise, Continuous, Interval
  • Minoo Kalantari, Elnaz Alimi, Ashkan Irani, Ahmadreaz Nazeri, Alireza Akbarzade Baghban Pages 104-110
    Background and Aimes: Children with spastic cerebral palsy have difficulties with balance and movement. Balance is a crucial factor of movement that facilitates functional skills. The purpose of the present study was to translate and to evaluate face and content validity of Pediatric Balance Scale (PBS).
    Materials And Methods
    In the current descriptive-analytical study, psychometric methods were assessed. Translation of this scale was accomplished in forward-backward process. Next, face validity was checked by 10 occupational therapists and content validity was evaluated by 10 other occupational therapists. Moreover, Content Validity Ratio (CVR) and Content Validity Index (CVI) were determined.
    Results
    In translation process, one item was changed because it was confusing for occupational therapists. Face validity was obtained to be very high for this measure (2/87-4/70). Also, CVR (1- 0.73) and CVI (0.96) were in the acceptable range.
    Conclusion
    PBS has high face and content validity which is appropriate for assessing functional balance in children with spastic cerebral palsy.
    Keywords: Cerebral Palsy, Face Validity, Content Validity, Balance, Pediatric Balance Scale
  • Aida Tavakol, Abdolhamid Daneshjoo, Mansour Sahebozamani Pages 111-118
    Background And Aim
    Patellofemoral syndrome is one of the common injuries especially among women which is accompanied by a pain in patella. The purpose of the current study was to investigate the effects of the water exercise in two different depths on the balance and pain caused by patellofemoral pain in female students.
    Method and procedure: A total of 32 female students (age: 6.22±8.1, weight: 7.53±5.6 kg, height: 1.56±.1 cm( from among 60 students with patellofemoral pain were selected and randomly divided into three groups: shallow water, deep water, and control groups. Static balance was measured before and after water exercise, three times per week, using Biodex Balance System and pain was measured using Visual Analogue Scale. The control group did not perform any exercises during the study.
    Results
    The mixed-repeated measure showed that there was a significant difference between the pre-test and post-test for all the three groups (p=0.001). There were significant differences between the pre-test and post-test in both water exercise groups in balance )shallow: 0.016, deep: p=0.047; respectively (and pain )shallow: p=0.046, deep: p=0.00), while no significant difference was found for the same variables in the control group (balance: p=0.063, pain: p=0.468, respectively).
    Conclusion
    It can be concluded that water exercise can improve balance and decrease knee pain among female students. Despite more improvement and less pain in deep water group, there were no significant differences observed in balance and pain between the two experimental groups. It can be suggested that water exercise can be used as a modality protocol treatment for improving balance and pain among female patients with patellofemoral pain.
    Keywords: Patellofemoral, Water exercise, Balance
  • Maryam Faham, Hossein Pirizadeh, Maryam Vahab, Mojtaba Mehravaran, Akram Ahmadi Pages 119-126
    Background And Aim
    The respiratory system is considered as a source of energy for normal vibration of vocal folds with no extra forces on external and internal laryngeal muscles. This system is specifically important in professional voice users. With regard to the high incidence of voice problems among teachers, as a significant group of professional voice users, the present study was conducted to investigate the respiratory competency using MPT and s/z Ratio criterion in teachers with and without voice problems risks classified based on their scores on Screening Index for Voice Sisorder (SIVD).
    Materials And Methods
    The current cross-sectional study was carried out on 100 elementary school teachers. The participants first completed the SIVD questionnaire, and then the MPT and the s/z Ratio were calculated for each teacher. Data analysis was run using SPSS (v. 18).
    Results
    No significant difference was observed between means of MPT and s/z Ratio in male participants in the two groups. However, the difference between means of MPT in female participants was found to be significant (p= 0.01).
    Conclusion
    The results suggest that although respiratory competency was lower than normal in all the teachers, it cannot solely be the cause of developing the risk of voice problems.
    Keywords: Maximum Phonation Time, Teachers, Voice Problems, SIVD Questionnaire, S, Z Ratio
  • Marzieh Sharifian Alborzi, Elham Khosravi Fard, Zahra Jafari, Alireza Akbarzade Baghban, Homa Zarrinkoub, Zahra Shahidipour, Sorur Fathi Pages 127-138
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to compare the Rey Auditory Verbal Learning Test (RAVLT) between two groups of typical and gifted students.
    Material and
    Method
    A sample of 148 male students, aged 12-14, who were selected based on improbable method, were divided into two groups of 75 students in typical school (IQ ranging between 90 and 110) and 73 gifted students (IQs ranging between 110 and 130). Then, they were evaluated using the standard method of RAVLT based on auditory system assessments.
    Results
    A significant mean value difference (P 0.05); however, the 14-year-old students in both groups had the highest score. There was a high correlation in a same direction between IQ and stages of RAVLT.
    Conclusion
    In the current study, intelligence was found to have positive effect on getting better scores in RAVLT; in the other words, the gifted students had better memory capacity, but due to complex interactions of different cognitive aspects, finding the causal relationship between these two factors was too complicated, so the detailed studies in this field will help to better understand individual's mental abilities and to find better means to improve learning.
    Keywords: Learning, Memory, Auditory verbal Memory, Intelligence
  • Zahra Mahdavi Gharavi, Mehdi Rezaee, Zahra Pashazadeh Azari, Roghayeh Hassanzadeh, Seyed Mehdi Tabatabaei Pages 139-147
    Background And Aim
    Deficits in various areas such as pathways involved in motor learning and cognitive performance in schizophrenia patients is somewhat evident. The aim of the present study was to compare two types of implicit motor learning and explicit motor learning in patients with schizophrenia.
    Materials And Methods
    This study was retrospective (comparison). The present research community, including those with a diagnosis of schizophrenia (aged 25 to 40 years) by a psychiatrist at a rehabilitation center and hospital Behravan martyr farmers in Sari City. The study sample consisted of 35 patients with schizophrenia in explicit learning group (n = 18) and implicit learning (n = 17) who were selected by convenience sampling. Software for data collection to measure the SRT (serial reaction time task) was used. To analyze the data using SPSS version 16 and Whitney U test with Kalmvgraf- and Smirnov were used.
    Results
    The results of this study showed that the two groups of patients with schizophrenia implicit and explicit motor learning the response time for the first day and the eighth was not statistically different in the two first blog (P> 0/05).Also, the number of errors on the first day and changes in response-time were not significantly different between the two groups of patients with implicit motor learning and explicit motor learning schizophrenia (P> 0/05). But the number of errors in blogs, the blog eighth of first day and the second blog of second day, there weresignificantly different between explicit and implicit motor learning schizophrenia (P= 0/04).
    Conclusion
    The study found that patients with schizophrenia implicit motor learning in terms of learning were a little weaker than their counterparts did in explicit motor learning.
    Keywords: Schizophrenia, motor learning explicit, implicit motor learning
  • Masih Hashemi Khorasgani, Mohammad Aghazadeh Amiri, Seyed Mehdi Tabatabaee, Ali Ayatollahi Pages 148-154
    Background And Aim
    The aim of this study was the evaluation of the results of photorefractive keratectomy in myopia Correction.
    Materials And Methods
    The present cross-sectional study was carried out on 74 patients,18 to 51 years old, who were undergoing Photorefractive keratectomy using Wave front-optimized surgery plan via Allegreto Wave Eye-Q in Markazi clinic. All of the surgical procedures were performed by one surgeon. After 5 years, follow-up visits were paid performing eye examination including BCVA, UCVA, Refractive error measurement, and external eye examination.
    Result
    The mean diopter of spherical equivalent before the surgery was -3.40±1.73.The following findings were obtained in follow-up visits after 5 years: The mean equivalent sphere value: -0.08±0/40, the mean logUCVA: 0.02±0.076, and the mean logBCVA: 0.00±0.044.
    Conclusion
    Photorefractive keratectomy by Mitomicyne C and Allegreto Wave Eye-Q is a safe procedure to correct myopia and other factors, including gender, age, and the presence of astigmatism before surgery, have little if any effect on the results.
    Keywords: Photorefractive keratectomy, Myopia
  • Nader Matin Sadr, Hojjat Allah Haghgoo, Sayyed Ali Samadi, Mehdi Rassafiani, Enayatollah Bakhshi, Zaynab Baratneya, Azam Abbasi, Nagmeh Najaran, Golamnabi Gahanmahin, Elham Mosapour Pages 155-164
    Background And Aim
    Children with autism have sitting and on-task behavior problems in classroom. Sitting on ball and cushion may increase this classroom behavior. The present investigation was conducted to study the effects of three alternative classroom-seating devices such as regular classroom chairs, therapy balls, and air cushions on students’ classroom behavior.
    Materials And Methods
    A total of 15 autistic students aged 5-12 years old participated in the present single subject design A-B-A-C multiple treatments in Mashhad from 1392 to 1393. Students’ behaviors were video recorded in three phases: sitting on their common chairs (baseline period) during phase A, air-sit cushions in phase B, and ball chairs in phase C. Sitting frequency and on-task behaviors were quantified and compared in different phases during eight weeks.
    Results
    Findings showed significant increases in in-seat behaviors in 86.7% of the students (P
    Conclusion
    While using therapy ball improved class behavior of the students with Autism Spectrum Disorder in the class, the use of ball and air cushion should be chosen individually according to the patient’s response to the sitting device.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Students, Sensory Integration Therapy
  • Nafiseh Saberi Najafabadi, Minoo Khalkhali Zavieh, Khosro Khademi Kalantari Pages 165-174
    Background And Aim
    Many studies about the effect of transcranial direct current stimulation have been carried out on different conditions in adults. But just few studies have been done in children and adolescents because of the concerns about this stimulation, and a few studies in recent years have studied the effects of this stimulation in this group.
    The aim of this study was to investigate the effects and side effects of brain electrical stimulation in children and adolescents with movement disorders.
    Materials and Methods
    This article is a literature review, which was performed on studies in the period of 2000-2015, using Pub Med, Science Direct, OVID, Springer, Cochrane and Google scholar about the effects and side effects of tanscranial direct current stimulation in children and adolescents with motor disorders
    Results
    of 162 articles and based on the inclusion and exclusion criterias finaly 9 articles were chosen to be reviewed. These studies demonstrated that the combined use of tDCS and other treatments such as routine physical therapy, treadmill and virtual reality in children and adolescents improves the balance and gait parameter in lower limbs and decreases the spasticity in upper limbs. The only reported adverse effects In these studies were redness , itching burning and transient mood changes.
    This study showed that the electrical stimulation of the brain through direct current stimulation not only doesn’t cause seizures ,but also can be used as a therapeutic method in patients with seizures.
    Conclusion
    the results indicates that other than itching and mood change, this current in children and adolescents does not cause another adverse effects at least in the short term. When it is used with other treatments, it can cause desirable effects in children and adolescents with motor impairment.
    Keywords: tDCS, Children, adolescense, movement disorder, side effects
  • Zahra Nobakht, Mahdi Rassafiani Pages 175-183
    Background And Aim
    Children with Cerebral Palsy (CP) encounter different pathologies since their births. Therefore, it is seems necessary for them to receive professional services that require spending so much money and time. Considering the fact that parents’ inappropriate care sometimes can unwittingly exacerbate these children’s conditions and the amount of education and intervention in each therapy session is insufficient to bring about brain neuroplastic changes and interaction with the environment, it is necessary to offer education and training in a way that they can have greater impact on the performance of the children and save time and costs for the parents and professionals. The purpose of the present study was to narratively review caring training for caregivers of children with CP.
    Materials And Methods
    Initially, related literature was reviewed. Google scholar, PubMed, ProQuest, Elsevier, OVID, Web of science, Elsevier, OT seeker, SID, Magiran, IRAN MEDEX, and MEDLIB were throroughly searched. The combinations of keywords including the interventions (caring, self-care, home nursing), participants (parents, caregivers, mother), intervention (teaching, training, education), and disability (CP and physical disabilities) were used. Articles were searched from 1990 to June 2015. Titles and abstracts of 427 Article were reviewed.
    Results
    A total of 14 studies were included in the search results. The impact of education on both parent and the child, factors influencing parents following the training, and various methods of training were studied.
    Conclusion
    Caring training for caregivers of children with CP has a positive effect on caregiver’s mental health and the participation of children in activities of daily living and their fine and gross motor function. But further investigations are required to provide content suited to the needs of caregivers and increase communication between caregivers, professionals, and caregivers with similar conditions.
    Keywords: Cerebral Palsy, Caring, Training, Caregiver
  • Shirin Mohammadi, Mohammadmohsen Roostaei, Sedigheh, Sadat Naimi Pages 184-191
    Background And Aim
    NeuroMobilization is one of the recent nonsurgical treatments for patients with carpal tunnel syndrome with a lot of discrepancies regarding its efficacy. The aim of the present study was a systematic review of the previous studies about effectiveness of neural gliding techniques for carpal tunnel syndrome patients.
    Materials And Methods
    Using the keywords Carpal tunnel syndrome, Median nerve, NeuroMobilization, and physiotherapy, a literature search was performed for the period 1998-2015, in Google Scholar, PEDRO, PubMed, and Science Direct databases.
    Results
    Among the articles found, only the ones that had control groups and used neural gliding techniques were chosen. Therefore, out of 20 articles, nine were selected according to the inclusion criteria.
    Conclusion
    Although pain reduction, function and sensing improvement, and ability enhancement were noticed in patients with carpal tunnel syndrome, after applying neural gliding techniques in some studies, the efficacy was not clear and definite due to weak results in some other studies. Also, more comprehensive researches are needed with more study cases and longer follow-up time to resolve these discrepancies.
    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Median nerve, NeuroMobilization, Physiotherapy
  • Sahar Shomeil Shooshtari, Akram Pourbakht, Mojtaba Tavakoli Pages 192-198
    Background And Aim
    Exposure to loud noise can evoke the formation of free radicals. An increase in free radicals production have an important role in noise induced hearing loss.
    Material &
    Methods
    After searching the articles from 2000 up to now, which published in the scope of antioxidants and noise induce hearing loss, 73 relevant articles found and 24 articles were selected.
    Results
    Antioxidant can detoxify and attenuate free radicals. This role of antioxidants in attenuating hearing loss has been the subject of much recent interest.
    Conclusion
    Considerable research has been aimed at investigating antioxidants to prevent the onset or progression of noise induce hearing loss. This novel strategy may be considered by otolaryngologists and audiologists and offers potential to therapeutic targets.
    Keywords: noise induce hearing loss, free radical, antioxidants