فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال ششم شماره 2 (تابستان 1396)

فصلنامه طب توانبخشی
سال ششم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/23
  • تعداد عناوین: 30
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمدحسن کردی اشکذری*، فواد صیدی، محمدحسین علیزاده صفحات 1-10
    مقدمه و اهداف تعادل یکی از فاکتورهای مهم آمادگی حرکتی بوده و از عوامل اساسی در حفظ پوسچر بدنی و انجام مهارت های ورزشی است، همچنین تعادل در زنجیره حرکتی بسته حفظ می شود و کف پا پایین ترین قسمت این زنجیره است و از طرفی دیگر این موضوع در بین ورزشکاران حائز اهمیت است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ارتفاع قوس طولی داخلی کف پا بر تعادل ایستا و پویای ورزشکاران مرد دانشگاهی بود.
    مواد و روش ها با توجه به اهداف و محتوای تحقیق حاضر، این تحقیق از نوع علی-مقایسه ای بوده و روش نمونه گیری از نوع هدفمند می باشد که تعادل ایستا و پویای 90 ورزشکار دانشگاهی 18 الی 25 سال در قالب سه گروه دارای سوپینیشن افزایش یافته (30 نفر)، پرونیشن افزایش یافته (30 نفر) و کف پای طبیعی (30 نفر) به ترتیب به وسیله دستگاه توزیع فشار زبریس در حالت ایستاده با چشمان باز و تست تعادلی Y ارزیابی شد. همچنین، به منظور تعیین ارتفاع قوس طولی داخلی کف پای آزمودنی ها از آزمون افت استخوان ناوی با استفاده از روش توصیفی برادی استفاده گردید. به منظور تحلیل داده های آماری و مقایسه بین گروه ها نیز از روش آماری آنوا یک راهه استفاده گردید.
    یافته ها نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تفاوت معناداری در میانگین نوسان پوسچر در حالت ایستاده (تعادل ایستا) در بین گروه های سه گانه وجود داشت (2 و 87df= ،85/4F= ،01/0p=)، اگرچه این تفاوت در میزان میانگین نمرات کسب شده در آزمون Y (تعادل پویا)، معنادار نبود (2 و 87df= ،25/2=F ،11/0p=).
    نتیجه گیری با توجه به نتایج تحقیق حاضر، اگرچه تغییر ارتفاع قوس طولی داخلی کف پا بر روی تعادل ایستای آزمودنی ها دارای تاثیر منفی بود، اما در تعادل پویای آنها تاثیر معنادار نداشت. لذا پیشنهاد می شود در برنامه تمرینات اصلاحی، ورزشی و توانبخشی در افراد دارای سوپینیشن و پرونیشن افزایش یافته به ویژه در ورزشکاران مبتلا، بر تجویز تمرینات تعادلی ایستا تاکید شود و همچنین با توجه به تعدد عوامل تاثیرگذار بر تعادل پویا، بررسی این عوامل در هنگام ارزیابی تعادل پویا مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: قوس طولی داخلی، انواع کف پا، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • ژاندارک اقلیدی، مینو کلانتری، حسین سلطانپور *، ملاحت اکبر فهیمی، علیرضا اکبر زاده باغبان، ناهید بلادی مقدم، دلارام بغوری صفحات 11-18
    مقدمه و اهداف ارزیابی توانایی های راه رفتن و خطر افتادن در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس غالبا در توانبخشی انجام می گیرد. شاخص راه رفتن پویا از جمله ابزارهایی است که راه رفتن را حین انجام تکالیف مختلف ارزیابی می کند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی روایی نسخه ی فارسی شاخص راه رفتن پویا در بیماران ام اس است.
    مواد و روش ها مطالعه حاضر به شیوه ی متدولوژی انجام و 62 بیمار مبتلا به ام اس به روش غیر تصادفی انتخاب شدند. روایی معیار با استفاده از همبستگی نمرات شاخص راه رفتن پویا با مقیاس تعادلی برگ و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی بررسی شد. روایی محتوایی توسط 10 متخصص توانبخشی دارای تجربه در زمینه ی کار بالینی و پژوهشی به صورت کمی بررسی شد.
    یافته ها نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نسخه فارسی شاخص راه رفتن پویا در بیماران ام اس از روایی معیار قابل قبولی با مقیاس تعادلی برگ (859/0r=) برخوردار است. نسبت روایی محتوایی برای هر گزینه بین 80/0 تا 00/1 و شاخص روایی محتوایی در محدوه قابل قبول 91/0 قرار گرفت. بر اساس تحلیل عاملی، تست از یک عامل تشکیل شده است و ارزش ویژه ی این عامل برابر با 4/4 بود که 55% واریانس را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری نسخه فارسی شاخص راه رفتن پویا ابزاری روا برای ارزیابی تعادل پویا حین راه رفتن در بیماران ام اس است.
    کلیدواژگان: روایی، مالتیپل اسکلروزیس، شاخص راه رفتن پویا
  • یونس لطفی، عنایت الله بخشی، علی جهانگرد * صفحات 19-26
    مقدمه و هدف بیماران با نقص عملکرد سیستم دهلیزی از مشکلات تعادلی قابل توجهی رنج می برند و این امر محدودیت زیادی در فعالیت های روزانه آنها ایجاد می کند. توانبخشی دهلیزی یکی از روش های اصلی درمان این بیماران است. در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر توانبخشی دهلیزی بر میانگین بهره VOR در تحریک مجاری نیم دایره ای مختلف این افراد با استفاده از آزمون vHIT پرداخته شد.
    مواد و روش ها مطالعه حاضر از نوع مداخله ای بود و بر روی 42 نفر از افراد مبتلا به نقص دهلیزی یک طرفه انجام گرفت. 21 نفر از این افراد بر اساس انتخاب تصادفی در گروه خانه محور قرار گرفتند و برنامه توانبخشی دهلیزی را در خانه انجام دادند، بقیه افراد در گروه نظارت شده، برنامه توانبخشی دهلیزی را تحت نظر کارشناس مجرب دریافت کردند. نتایج بهره VOR در این افراد قبل و بعد از برنامه توانبخشی دهلیزی با هم مقایسه گردید، به علاوه بهره VOR در دو گروه نیز با هم مقایسه شد.
    یافته ها برنامه توانبخشی دهلیزی سبب افزایش میانگین بهره VOR در هر دو گروه و در غالب مجاری نیم دایره ای گردید (0.05>P) به علاوه گروه نظارت شده در قیاس با گروه خانه محور دارای میانگین بهره VOR بالاتری در مجاری افقی و خلفی سمت ضایعه بودند (0.05>P).
    نتیجه گیری برنامه توانبخشی دهلیزی حتی اگر در خانه توسط بیمار انجام شود، قابلیت زیادی در کاهش علائم ناشی از مشکلات وستیبولار محیطی خواهد داشت. با این وجود انجام این برنامه تحت نظر شنوایی شناس کارآمدتر است. نکته برجسته مطالعه حاضر استفاده از آزمون ویدئویی تکانه سر جهت ارزیابی میزان کارایی درمان است که امکان کمی سازی تاثیر برنامه توانبخشی دهلیزی را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: توانبخشی وستیبولار، آزمون ویدیویی تکانه سر، نقص وستیبولار یکطرفه
  • مهدی صفری بک*، احمد ابراهیمی عطری، امین گندمکار، مصطفی پاینده صفحات 27-35
    مقدمه و اهداف پیچ خوردگی خارجی یا اینورژنی مچ رایج ترین آسیب در میان ورزشکاران است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بانداژ حمایتی (بانداژ سفید یا غیرارتجاعی) بر نیروهای مکانیکی فشاری و برشی مفصل مچ پا حین فرود پس از پرش در والیبالیست های مرد نخبه جوان با پیچ خوردگی مزمن مچ پا بود.
    مواد و روش ها12 والیبالیست نخبه مرد جوان با میانگین سن3±22 سال، میانگین وزن 56/4±74/79 و میانگین قد 85/5±75/188 سانتی متر، با پیچ خوردگی مزمن مچ پا در تحقیق نیمه تجربی حاضر شرکت کردند. از آزمودنی ها خواسته شد تا فرود پس از جهش را در شرایط بانداژ ورزشی و پای برهنه با پای دارای سابقه ی پیچ خوردگی آسیب دیده انجام دهند. داده ها طی همزمان سازی دستگاه های دوربین ویدئویی و صفحه نیروسنج ثبت و اوج و میانگین نیروهای فشاری و برشی مفصل مچ پا از طریق تئوری دینامیک معکوس در نرم افزار متلب محاسبه شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهشی از آزمون تی زوجی در نرم افزار SPSS با سطح معناداری 95% استفاده شد (نسخه 20).
    یافته ها تفاوت معناداری در نیروی فشاری مچ پا بین دو شرایط فرود با بانداژ ورزشی و پای برهنه مشاهده نشد. (05/0نتیجه گیری استفاده از بانداژ حمایتی در مقایسه با پای برهنه منجر به میزان مشابهی از نیروی فشاری طی فرود در مفصل مچ پا می شود. با این وجود، با کاهش نیروی برشی آن می تواند به عنوان درمانی ایمن برای محافظت مچ پا از نیروی برشی افزایش یافته برای والیبالیست ها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بانداژ حمایتی، فرود پس از جهش، والیبالیست ها، اسپرین مزمن مچ پا
  • کمال عزیز بیگی*، سیروان آتشک صفحات 36-45
    مقدمه و اهداف فعالیت مقاومتی از طریق افزایش تولید رادیکال های آزاد باعث آسیب فشار اکسایشی می شود و بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی تاثیر می گذارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر فاصله استراحتی بین دوره ها طی فعالیت مقاومتی بر آنزیم سوپر اکسید دسموتاز، ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسما و مالون دی آلدئید بود.
    مواد و روش ها20 آزمودنی مرد داوطلب به طور تصادفی در دو گروه فاصله استراحتی 90 ثانیه (10 n=) و فاصله استراحتی استراحتی 180 ثانیه (10 n=) بین دوره های فعالیت مقاومتی قرار داده شدند. فعالیت مقاومتی در هر دو گروه با شش تکرار بیشینه در چهار دوره انجام شد. نمونه گیری خون از ورید پیش آرنجی قبل از فعالیت، بلافاصله بعد از فعالیت، شش، 24 و 48 ساعت متعاقب آن انجام شد و مقادیر مالون دی آلدئید، ظرفیت آنتی اکسیدان تام پلاسما و آنزیم سوپر اکسید دسموتاز اندازه گیری شد.
    یافته ها نتایج نشان داد هر دو فعالیت مقاومتی با فاصله استراحتی 90 ثانیه (0030/0p=) و نیز 180 ثانیه (036/0p=) به طور معناداری باعث تغییر پاسخ مالون دی آلدئید شد. مالون دی آلدئید به طور معناداری بعد از شش ساعت از فعالیت در هر دو گروه افزایش یافت. همچنین ظرفیت آنتی اکسیدان تام پلاسما (0001/0p=) و آنزیم سوپر اکسید دسموتاز (0001/0p=) شش ساعت بعد از فعالیت به طور معناداری افزایش پیدا کرد. با این وجود، بین دو گروه در متغیرهای ظرفیت آنتی اکسیدان تام پلاسما، مالون دی آلدئید و آنزیم سوپر اکسید دسموتاز تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری می توان گفت که فاصله استراحتی بین دوره ها فعالیت مقاومتی تاثیری بر فشار اکسیداتیو و ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسمایی ندارد. بنابراین مربیان نباید در مورد تاثیر فاصله استراحتی بین دوره ها بر آسیب سلولی هنگام طراحی برنامه های تمرینات مقاومتی نگران باشند.
    کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی، فشار اکسیداتیو، مالون دی آلدئید، آنتی اکسیدان
  • زهرا پاشازاده آذری، نوید میرزا خانی، سیمین اسدی *، مینو کلانتری، سید مهدی طباطبایی، مهدی رصافیانی صفحات 46-58
    مقدمه و اهداف اختلال اتیستیک در سال های اولیه کودکی به شکل تخریب کیفی در تعامل اجتماعی و الگوهای تکراری و کلیشه ای در رفتار و علایق و فعالیت ها ظهور می کند. برخی محققین دلیل الگوهای کلیشه ای در رفتار این کودکان را نوعی نارسایی حسی در برابر محرکات حسی در نظر می گیرند.
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر استفاده از بالشتک های بادی لاستیکی«O» شکل جهت نشستن (که نوعی استراتژی پردازش حسی می باشد) در حرکات کلیشه ای کودکان اتیسم 4 تا 14سال است.
    مواد و روش ها مطالعه حاضر با طرح تک موردی به روش ABA، در مرکز توانبخشی زیر 14سال خورشید، روی 4 کودک، در طی پنج هفته متوالی انجام شد و با استفاده از روش فیلمبرداری، نوع و تعداد دفعات تکرار حرکات کلیشه ای، قبل، حین و بعد از استفاده از بالشتک با مشاهده فیلم های ضبط شده بررسی شد.
    یافته ها یافته های پژوهش حاضر نشان داده است استفاده از این بالشتک ها در زمانی که کودک روی بالشتک بادی نشسته (فاز B)، باعث کاهش حرکات کلیشه ای و افزایش همکاری کودک با مربی شده است و بعد از برداشتن این بالشتک (فاز A) تعداد حرکات کلیشه ای مشابه قبل از استفاده از بالشتک (فاز A) شده است، اما در یک شرکت کننده نتیجه دقیقا عکس سایر شرکت کنندگان بود.
    نتیجه گیری بر اساس نتایج مطالعه حاضر، استفاده از این بالشتک ها می تواند حرکات کلیشه ای را در کودک اتیسم، در زمانی که کودک روی بالشتک بادی نشسته است، کاهش دهد و بعد از برداشتن آن و نشستن روی صندلی معمولی، میزان حرکات کلیشه ای تقریبا به حالت قبل از استفاده از بالشتک ها شود که البته با کنترل عوامل خارجی تاثیرگذار بر میزان حرکات کلیشه ای، نیاز به بررسی بیشتر در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال اتیستیک، بالشتک بادی لاستیکی o شکل، حرکات کلیشه ای
  • علی طهماسبی، پروین راجی*، محمد تقی کریمی صفحات 59-72
    مقدمه و اهداف چگونگی تاثیر درون داد بینایی در تعادل ایستا و اثربخشی استفاده از بازخورد بینایی از آینه در حفظ تعادل ایستای کودکان فلج مغزی بحث برانگیز است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر بازخورد بینایی در حفظ تعادل ایستای کودکان فلج مغزی دای پلژی اسپاستیک و مقایسه آن در کودکان با رشد طبیعی است.
    مواد و روش ها شرکت کننده ها شامل 15 کودک فلج مغزی دای پلژیک اسپاستیک و 15 کودک با رشد طبیعی بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. از افراد خواسته شد تا با پای برهنه به مدت 60 ثانیه در حالت های چشم بسته، چشم باز و بازخورد بینایی از آینه بر روی فورس پلیت بایستند. از آزمون های t مستقل و t زوجی به منظور تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها در حالت های چشم باز، چشم بسته و بازخورد بینایی از آینه، در گروه کودکان سالم در مقایسه با کودکان فلج مغزی تنها در پارامترهای نوسان مرکز فشار در صفحات داخلی-خارجی و قدامی-خلفی تفاوت معنادار بود (0.05P≤). در مقایسه دو حالت چشم بسته و چشم باز، در گروه کودکان فلج مغزی تنها در پارامترهای نوسان مرکز فشار در صفحه ی داخلی-خارجی (03. =P) و طول مسیر مرکز فشار در صفحه ی داخلی-خارجی (01. =P) تفاوت معنادار بود (0.05P≤). در مقایسه دو حالت چشم بسته و چشم باز، در گروه کودکان سالم تنها در پارامتر سرعت مرکز فشار در صفحه ی داخلی-خارجی تفاوت معنادار بود (0.05P≤).
    نتیجه گیری کودکان فلج مغزی دای پلژی اسپاستیک و کودکان با رشد طبیعی جهت حفظ تعادل ایستا به میزان مشابه وابسته به اطلاعات درون داد بینایی هستند. همچنین استفاده از آینه منجر به کاهش توانایی تعادل ایستای فرد شده و استفاده از آن به عنوان یک گزینه درمانی در بهبود تعادل ایستای کودکان فلج مغزی دای پلژی اسپاستیک گزینه مناسبی به نظر نمی رسد.
    کلیدواژگان: بازخورد بینایی، تعادل ایستا، فلج مغزی دای پلژی اسپاستیک
  • الهه معین*، حیدر صادقی، فرزانه موثقی صفحات 73-81
    مقدمه و اهداف تعادل در فعالیت های روزانه و ورزشی بسیار مهم است و می تواند با ویژگی های آنتروپومتریکی ارتباط داشته باشد، اما این موضوع در دختران جوان غیرفعال کمتر بررسی شده است. هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین برخی ویژگی های آنتروپومتریکی با تعادل ایستا و پویا در دانشجویان دختر غیرفعال شهرستان چابهار بود.
    مواد و روش ها در تحقیق حاضر 158 دختر دانشجو با رده سنی 18 تا 25 سال در سال تحصیلی 94-1393 شرکت داشتند. آزمودنی ها از میان دانشجویان داوطلب دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار به طور تصادفی انتخاب شدند. ویژگی های آنتروپومتریکی شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی، نسبت دورکمر به دور باسن، طول و محیط اندام تحتانی در عریض ترین قسمت بود. به منظور ارزیابی تعادل ایستا و پویا به ترتیب از آزمون فرشته در سطح پایدار در دو حالت چشم باز و بسته (پای برتر و غیربرتر) و آزمون برخاستن و رفتن استفاده گردید. ضریب همبستگی پیرسون جهت بررسی معناداری متغیرها استفاده شد.
    یافته ها یافته های تحقیق همبستگی معکوس ضعیفی را بین طول ساق پا و تعادل پویا (164/0-=r) و ارتباط مستقیم ضعیفی بین شاخص توده بدنی و تعادل پویا نشان داد (164/0+=r). در اندازه گیری تعادل ایستا با چشم باز روی پای برتر ارتباطی بین طول ساق پا و تعادل مشاهده شد (172/0+=r). برخلاف آن در اندازه گیری تعادل ایستا با چشم بسته روی پای برتر و غیر برتر هیچ ارتباط معناداری بین ویژگی های آنتروپومتریکی و تعادل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری در مجموع در تحقیق حاضر ارتباط معنادار اما ضعیفی بین برخی از ویژگی های آنتروپومتریکی و تعادل مشاهده شد و به نظر می رسد ویژگی های آنتروپومتریکی به تنهایی نمی تواند تعادل ایستا و پویا را در دانشجویان دختر جوان سالم و غیرفعال تحت تاثیر قرار دهد و احتمالا عوامل دیگری مانند حس بینایی، سیستم دهلیزی و حس عمقی نیز در این رابطه تاثیر گذار هستند.
    کلیدواژگان: ویژگی های آنتروپومتریکی، تعادل پویا، تعادل ایستا، دانشجویان دختر جوان غیرفعال
  • سمیه پیلان نژاد، صدیقه سادات نعیمی *، فرشاد اخوتیان، بهروز عطارباشی مقدم، سیدعلی جمالیان، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 82-90
    مقدمه و اهداف شیوع نارسایی قلب در حال افزایش است. اثرات مراحل دوم و سومبازتوانی قلبی در کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیماران قلبی سرپایی (از بیمارستان ترخیص شده)، مکررا مورد بررسی قرار گرفته است، لیکن به علت خطرات موجود برای بقای بیماران قلبی در زمان بستری (احتمال کاهش شدید ظرفیت عملکردی بیمار در این مرحله) اثرات مرحله اول بازتوانی قلبی به ویژه برای مبتلایان به نارسایی قلبی مورد تحقیق قرار نگرفته است و حتی گزارشی از اثر تمرینات معمول در مرحله اول بازتوانی این بیماران نیز در دسترس نیست. از طرفی دیگر، سنجش کیفیت زندگی در سیستم مراقبت بهداشتی اهمیت روزافزونی دارد، به طوری که برخی بهبود کیفیت زندگی را مهم ترین هدف مداخلات درمانی به ویژه در بیماری های مزمن می دانند. بنابر این هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر مرحله اول بازتوانی قلبی بر کیفیت زندگی و ظرفیت عملکردیبیماران بستری مبتلا به نارسایی قلبی است.
    مواد و روش ها این کارآزمایی بالینی کنترل شده یک سویه کور بر روی 34 بیمار بستری با نارسایی قلبی متوسط و نسبتا شدید (بر اساس طبقه بندی عملکردی انجمن قلب نیویورک) با کسر تخلیه بطن چپ کمتر از 40 درصد انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه مراقبت های معمول پزشکی در زمان بستری و فیزیوتراپی تنفسی را دریافت کردند. در گروه مداخله بیماران علاوه بر این مراقبت ها، با استفاده از دوچرخه ثابت ورزش هوازی نیز انجام دادند. در هر دو گروه علاوه بر پارامترهای معمول (مانند ضربان قلب، فشار خون و تعداد تنفس)، در روز اول و پنجم بستری کیفیت زندگی )با استفاده از نسخه فارسی شده ی پرسش نامه آنژین سیاتل ( و ظرفیت عملکردی (با آزمون 6 دقیقه راه رفتن) اندازه گیری شد. نرمال بودن داده ها در دو گروه با آزمون شاپیرو ویلکو تغییرات پارامترها با آزمون چند عاملی اندازه گیری های مکرر تحلیل واریانس بررسی شد.
    یافته ها قبل از شروع مداخله متغیرهای مربوط به شدت بیماری، دموگرافیکی و وابسته ی دو گروه با هم اختلاف معنادار نداشتند. از روز اول تا پنجم ظرفیت عملکردی هر دو گروه افزایش داشت. میزان این بهبود در گروه مداخله و کنترل به سطح معناداری نرسید. کیفیت زندگی در گروه مداخله به طور میانگین 84/53 درصد و در گروه کنترل 62/29 درصد بهبود یافت. میزان این بهبود بین دو گروه با 001/0P= تفاوت معنادار داشت.
    نتیجه گیری بازتوانی قلبی مرحله اول هم به صورت تمرینات معمول و هم با اضافه شدن ورزش هوازی به این تمرینات در طی پنج روز بستری بودن در بهبود کیفیت زندگی و توقف روال کاهشی ظرفیت عملکردی و حتی اندکی افزایش آن در بیماران نارسایی قلبی موثر است. کیفیت زندگی عامل پیش بینی کننده پیامدهای نارسایی قلبی به حساب می آید، لذا تحقیقات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بازتوانی قلبی، نارسایی قلبی، کیفیت زندگی، ظرفیت عملکردی
  • فاطمه فخاری نیا، مهدی رصافیانی*، حسین سورتیجی، نسرین جلیلی، عنایت الله بخشی صفحات 91-101
    مقدمه و اهداف ناتوانی کودک در درون خانواده ایجاد می شود و آثار نامطلوبی بر کارکرد خانواده و کیفیت زندگی آنها بر جا می گذارد، بنابراین پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش گروهی و آموزش انفرادی هندلینگ بر کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی انجام گردید.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر کارآزمایی بالینی تصادفی و یک سو کور، 50 نفر از مادران کودکان فلج مغزی شهر اصفهان انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آموزش انفرادی و گروهی قرار گرفتند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه کیفیت زندگی 36-SF، پرسش نامه سنجش افسردگی، اضطراب و استرس، پرسش نامه سنجش آگاهی از مراقبت های ویژه صحیح کودکان فلج مغزی، سیستم طبقه بندی اسپارکل، سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت و پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک بود. داده ها قبل و سه ماه بعد از مداخله جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها آنالیز کوواریانس نشان داد که در نمره کیفیت زندگی و سایر خرده مقیاس ها به جز سلامت هیجانی و سلامت عمومی، بین دو گروه آموزش انفرادی و گروهی اختلاف معنادار آماری وجود ندارد (05/0نتیجه گیری تاثیر آموزش گروهی و انفرادی مراقبت های ویژه بر کیفیت زندگی کلی مادران کودکان فلج مغزی به یک اندازه است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، فلج مغزی، آموزش مراقبت های ویژه
  • علیرضا رمضانی*، مینا اکبری صفحات 102-109
    مقدمه و اهداف شیوع چاقی و در پی آن بیماری های قلبی-عروقی در بین کودکان در حال افزایش است و مشخص شده که تمرینات ورزشی اثرات مفید خود را در کاهش وزن و بهبود سلامت قلبی عروقی دارد، خصوصا تمرین HITکه بر روی کودکان بسیار محدود بوده است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات شدید تناوبی (HIT) بر سطوح سرمی TNFα در کودکان چاق می باشد.
    مواد و روش ها در پژوهش حاضر، 34 کودک چاق که به طور تصادفی به دو گروه تجربی با میانگین سنی 35/0±58/9 و شاخص توده بدنی (BMI) 95/0±89/30 و گروه کنترل با میانگین سنی 48/0±51/9 و شاخص توده بدنی (BMI) 81/0±89/29 به مدت 8 هفته و 3 جلسه تمرین در هفته، تمرینات HIT را که شامل مرحله های 30 ثانیه ای دویدن با حداکثر سرعت و 5/1دقیقه استراحت فعال بود را اجرا کردند. تعداد مرحله ها از 6 مرحله در هفته اول به 10 مرحله در هفته آخر افزایش یافت. نمونه های خونی 48 ساعت قبل و بعد از اجرای پروتکل جمع آوری شد. سطوح سرمی TNFα به روش الایزا اندازه گیری و کمی شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS 20 و در بخش آمار استنباطی از آزمون تحلیل واریانس در اندازه های مکرر و همچنین برای حذف اثر پیش آزمون از کووریت استفاده شد.
    یافته ها داده ها نشان دادند کاهش معناداری در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل در سطوح TNFα و همین طور BMI قبل و پس از یک دوره تمرین HIT وجود دارد.
    نتیجه گیری تمرینات HIT موجب کاهش BMI و توده بدنی می شود. می توان گفت تمرینات HIT از طریق کاهش توده چربی موجب کاهش سطوح سرمی TNFα در کودکان می گردد و احتمالا این کاهش می تواند در پیشگیری، کنترل و کاهش بروز بیماری های قلبی-عروقی موثر واقع شود. لذا انجام تمرینات HIT با رعایت احتیاط های لازم در کودکان چاق می تواند اثرات مثبتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات شدید تناوبی، TNFα، بافت چربی، شاخص توده بدنی
  • سعید نوری زاده*، حسن دانشمندی صفحات 110-121
    مقدمه و اهداف تعادل یکی از اجزای کلیدی مهارت های حرکتی با حفظ وضعیت و اجرای مهارت های ورزشی پیچیده است. با توجه به تفاوت در نوع فعالیت، تکنیک ها و مهارت های ورزشی، محقق به مقایسه ی نتایج تعادل ایستا و پویا و آزمون عملکردی اندام فوقانی ورزشکارهای رشته فوتبال، بسکتبال، کشتی، کیک بوکس، پارکور و افراد غیرورزشکار می پردازد.
    مواد و روش ها در پژوهش حاضر آزمودنی ها شامل 12 فوتبالیست، 12 کشتی گیر، 12 بسکتبالیست، 12 پارکوریست، 12 کیک بوکسور با بیشتر از 7 سال سابقه ورزشی منظم و تخصصی و 12 غیرورزشکار در یک سال گذشته فعالیت ورزشی نداشتند، انتخاب شدند. در هر گروه ورزشی به جز پارکوریست ها 6 ورزشکار در سطح مسابقات کشوری و 6 ورزشکار در سطح مسابقات استان گیلان رقابت کردند. آزمودنی ها در ساعت 9 تا 12 به آزمایشگاه حرکات اصلاحی دانشگاه گیلان مراجعه کردند. پس از 10 دقیقه گرم کردن و حرکات کششی آزمون های تعادل ایستا با استفاده از سیستم امتیازدهی خطای تعادل و تعادل پویا و آزمون عملکردی اندام فوقانی به وسیله دستگاه تعادلی Y انجام شد.
    یافته ها نتایج آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که از نظر تعادل ایستا و پویا و تست عملکردی اندام فوقانی رشته ی پارکور از همه ی رشته ها بهتر بود. تفاوت معناداری در حفظ تعادل ایستا و پویا و آزمون عملکردی اندام فوقانی بین تمامی ورزشکاران مورد مطالعه و افراد غیرورزشکار وجود دارد. همچنین در مقایسه رشته های مختلف ورزشی بسکتبالیست ها کمترین تعادل ایستا و پویا و آزمون عملکردی اندام فوقانی را داشتند (05/0(P≤.
    نتیجه گیری نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد علت شیوع بالای اسپرین مچ پا شاید به دلیل بی تعادلی در بسکتبالیست ها باشد. مربیان و پزشکیاران ورزشی پیشنهاد می شود برنامه های غربالگری منظم را با استفاده از آزمون های بس و و ای انجام دهند. تعادل و عملکرد اندام فوقانی ورزشکاران را مورد ارزیابی قرار دهند و افرادی را که دچار ضعف تعادل و ضعف عملکرد اندام فوقانی هستند، شناسایی کنند.
    کلیدواژگان: آسیب مچ پا، تعادل، کنترل پاسچر، رشته های مختلف ورزشی
  • عطیه قزوینی*، فریبا یادگاری، سید مجید رفیعی، افسانه یوسفی، فهیمه ملکی صفحات 122-130
    مقدمه و اهداف در سال اول زندگی ابزارهای غیرکلامی با کارکردهای ارتباطی هدفمند شکل می گیرد. به تدریج با رشد مهارت های زبانی، کودکان از ابزارهای کلامی به تنهایی یا همراه با جسچرها استفاده می کنند. هدف مطالعه حاضر بررسی رشد مهارت های درخواست غیرکلامی در کودکان 9 تا 30 ماهه فارسی زبان با رشد طبیعی بود.
    مواد و روش ها در مطالعه مقطعی حاضر 61 کودک (40 دختر و 21 پسر) در سنین 9، 12، 15، 18، 24 و 30 ماهه با آزمون ارتباط اجتماعی اولیه ارزیابی شدند. محاسبه میانگین و انحراف معیار نمرات و آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف و کروسکال-والیس برای مقایسه نمرات کودکان در گروه های سنی مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت میانگین رتبه ای نمرات بین گروه های سنی معنادار بوده است (03/0p=). میانگین نمرات کودکان بر اساس گروه های سنی از 9 تا 30 ماهگی 16/12، 76/18، 24، 76/20، 24 و 04/24 بوده است.
    نتیجه گیری در 9 ماهگی با شروع ارتباط هدفمند، کودکان از ابزارهای غیرکلامی برای درخواست کردن استفاده کردند. علاوه بر این به تدریج در سال دوم با رشد زبان، ابزارهای کلامی نیز به صورت همراه یا جایگزین ابزارهای غیرکلامی مورد استفاده قرار گرفتند. تفاوت هایی در استفاده از انواع ابزارهای غیرکلامی وابسته به سن و تفاوت های فردی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: درخواست غیرکلامی، قصد و نیت ارتباطی، درخواست رفتاری، ارتباط غیرکلامی، جسچر
  • ماندانا رضایی *، بهنوش وثاقی قراملکی، اسماعیل ابراهیمی، تکامجانی، علی اشرف جمشیدی، ناصر حوایی صفحات 131-140
    زمینه و اهداف هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات در زاویه بهینه گشتاور و تظاهرات صدمه عضلانی ناشی از تکرار تمرینات اکسنتریک اکستانسوری زانو با شدت حداکثر بود.
    روش بررسی15 زن تمرین نکرده سالم دو مرتبه تمرین اکسنتریک با شدت حدکثر (6 ست * 20 تکرار) را با فاصله دو هفته در اکستانسورهای زانو انجام دادند. گشتاورهای ایزومتریک و کانسنتریک اکستانسوری، زاویه بهینه گشتاورها، آزردگی عضلانی تاخیری، دامنه حرکتی زانو و محیط ران در فواصل زمانی قبل و بلافاصله 48 ساعت و 5 روز بعد از تمرینات اندازه گیری شد.
    یافته ها افت درگشتاورها و دامنه حرکتی، افزایش زاویه بهینه، آزردگی عضلانی تاخیری پس از مرتبه اول تمرین اکسنتریک مشهود بود. پس از مرتبه دوم تمرین اکسنتریک، افت گشتاورهای کانسنتریک و دامنه حرکتی کمتر شد. زاویه بهینه در سرعت 60 درجه بر ثانیه افزایش یافت و آزردگی عضلانی تاخیری بعد از مرتبه دوم تمرین اکسنتریک در زمان 48 ساعت به صورت معناداری کمتر از مرتبه اول بود (05/0>P).
    نتیجه گیری صدمه عضلانی ناشی از تمرین اکسنتریک پس از مرتبه اول تمرین مشهود بود. اثر تکرار تمرین در مرتبه دوم تمرین مشاهده شد. تغییرات در زاویه بهینه به صورت غیرمستقیم نشان دهنده نقش مکانیسم های سلولی در روند سازگاری به تمرینات اکسنتریک است.
    کلیدواژگان: تمرین، اکسنتریک، صدمه عضلانی ناشی از تمرین اکسنتریک، زاویه بهینه، اثر تکرار تمرین
  • سارا ابراهیمی، فریبرز محمدی پور *، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحات 141-149
    مقدمه و اهداف سطوح ورزشی مختلف در کاهش بروز آسیب های ورزشی و بالا بردن راندمان تکنیکی ورزشکار نقش بسیار دارند. با توجه به اینکه مهارت پرش عمودی به عنوان تست توان انفجاری مطرح است، بنابراین هدف اصلی مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف ورزشی بر سرعت، نیرو و توان عمودی پرش اسکوات بازیکنان مرد فوتبال بود.
    مواد و روش ها20 بازیکن فوتبال (سن 2±8/21 سال، قد 4±178 سانتی متر، جرم 5±/68 کیلوگرم و سابقه ورزشی 2±8 سال)، در پژوهش حاضر شرکت کردند. برای ثبت پرش اسکوات آزمودنی ها از سیستم اپتوالکترونیک Motion Analysis با شش دوربین و سرعت 200 هرتز استفاده شد. پرش اسکوات روی چهار نوع سطح چمن طبیعی، شن، چمن مصنوعی و کفپوش سالن در محیط آزمایشگاه انجام شد. برای محاسبه متغیرهای وابسته سرعت، نیرو و توان از دینامیک معکوس استفاده شد. برای تحلیل آماری داده ها نیز آزمون اندازه گیری مکرر واریانس در سطح معناداری 05/0>p مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها تفاوت معناداری در مقدار نیروی عمودی ورزشکار بین سطوح چمن طبیعی و شن مشاهده شد (018/0=P) همچنین تفاوت معناداری در میانگین سرعت عمودی ورزشکار، بین سطح شن با سه سطح دیگر چمن طبیعی، چمن مصنوعی و کف پوش مشاهده شد (001/0=P) و میزان توان خروجی ورزشکار هم تنها بین سطح شن با سه سطح دیگر تفاوت معناداری داشت (001/0=P).
    نتیجه گیری در بین سطوح استفاده شده در تحقیق حاضر، تنها سطح شن تغییراتی بر میزان نیرو، سرعت و توان عمودی ورزشکار حین اجرای پرش اسکوات اعمال کرده و این احتمالا با میزان تلف شدن انرژی حین اعمال نیرو روی شن در ارتباط است.
    کلیدواژگان: پرش اسکوات، سطوح مختلف ورزشی، سرعت عمودی، نیروی عمودی، توان عمودی
  • ندا رضوان خواه گلسفیدی، سیدعلی امامی هاشمی * صفحات 150-159
    مقدمه و اهداف مولتیپل اسکلوروزیس بیماری مزمن و ناتوان کننده سیستم عصبی است که میلین سیستم اعصاب مرکزی )مغز و نخاع) را تخریب می کند. شایع ترین عوارض این بیماری خستگی، عدم تعادل، سقوط و گرفتگی عضلات است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 5 هفته تمرین پیلاتس بر تعداد سقوط، ترس از سقوط و زمان عکس العمل زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروروزیس است.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر کار آزمایی بالینی تعداد 20 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلوروزیس با درجه بیماری 0 تا 4 و دامنه سنی 20 تا 40 سال انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینات پیلاتس در گروه تجربی 5 هفته، هفته ای 3 جلسه و جلسه ای یک ساعت بود. تعداد سقوط، ترس از سقوط و زمان عکس العمل قبل و بعد از تمرینات به ترتیب با استفاده از پرسش نامه خود گزارشی Falls Efficacy Scale International و ارزیابی زمان عکس العمل اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تی همبسته و سطح معناداری 05/0=α انجام شد.
    یافته ها نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد بین تعداد سقوط، میزان ترس از سقوط و زمان عکس العمل پیش و پس از تمرینات پیلاتس تفاوت معناداری وجود دارد )001/0(p
    نتیجه گیری با توجه به نتایج، متخصصان مربوطه می توانند از تمرینات پیلاتس به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان دارویی برای بیماران مولتیپل اسکلوروزیس استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلوروزیس، زنان، تمرینات پیلاتس، ترس از سقوط، زمان عکس االعمل
  • انوشه قاری، مهدی رضایی*، نوید میرزاخانی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 160-167
    مقدمه و اهداف وجود کودک فلج مغزی فشارهایی را بر خانواده وارد می سازد. با توجه به اهمیت عملکرد خانواده در سلامت کلیه اعضا که متاثر از اجرای مناسب نقش ها خصوصا والدین می باشد، در مطالعه حاضر وظایف نقش والدینی در خانواده های کودکان فلج مغزی و کودکان سالم بررسی شد تا تاثیر کودکان فلج مغزی در هر حیطه از وظایف پدران و مادران مشخص گردد.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر تحلیلی (مورد- شاهدی) و با نمونه گیری در دسترس، 47 پدر و مادر کودک فلج مغزی و 47 پدر و مادر کودک سالم انتخاب و پرسش نامه وظایف نقش والدینی و پرسش نامه دموگرافیک را پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های t مستقل و زوجی تحلیل شد.
    یافته ها نتایج نشان داد نمرات وظایف نقش پدران کودک فلج مغزی در نمره کلی و همه حیطه ها و معیارهای پرسش نامه (005/0≥p)، و در مادران (02/0p≤) به جز میزان اهمیت در مقایسه با والدین فرزند سالم، پایین تر است. نمرات وظایف مادران فرزند سالم جز گزینه اوقات فراغت و میزان اهمیت در قیاس با همسرانشان (004/0p≤) و مادران کودک فلج مغزی جز گزینه اوقات فراغت در مقایسه با همسرانشان (001/0p<) بیشتر است.
    نتیجه گیری والدین کودک فلج مغزی در اجرای نقش خود در همه حیطه ها با مشکل مواجه هستند. تنها میزان اهمیت مادران کودک فلج مغزی به وظایف است که در مقایسه با مادران فرزند سالم تغییر نمی کند. مادران بیشتر از پدران درگیر وظایف والدی هستند. به نظر می رسد درمانگرانی که با والدین کودک فلج مغزی مواجه هستند باید این موضوع را برای پیگیری برنامه های درمانی کودکان و حفظ و ایجاد سلامت و تعادل نقش های والدین، مد نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، وظایف، نقش والدین
  • سروین سالار *، حسن دانشمندی صفحات 168-179
    مقدمه و اهداف کودکان اوتیسم به دلیل عدم فعالیت و درخودمانده بودن مستعد اختلالات حرکتی، ضعف در آمادگی جسمانی، تعادل و ثبات بدنی می باشند. امروزه به نقش عضلات کمر و لگن به عنوان بخشی از ثبات مرکزی در توانبخشی توجه شده، چرا که طبق زنجیره حرکتی بسته، به صورت عملکردی کنترل کننده حرکت اندام های تحتانی می باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط عملکرد مجموعهکمری لگنی با تعادل ایستا و پویا در کودکانطیف اوتیسم می باشد.
    مواد و روش ها نمونه آماری شامل 32 پسر 10-6 ساله مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بوده و به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و برحسب شاخص تشخیصی گیلیام گارز نرمال شدند. برای ارزیابی تعادل ایستا و پویا و عملکرد مجموعه کمری لگنی به ترتیب از آزمون های اصلاح شده لک لک، راه رفتن پاشنه به پنجه و استپ داون استفاده شد.
    یافته ها آزمون همبستگی پی ارسون نشان داد که میان عملکرد مجموعه کمری لگنی با تعادل ایستا در پای برتر و غیربرتر و تعادل پویا ارتباط معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری با توجه به نتایج حاضر، می توان بهبود عملکرد کمری لگنیرا به عنوان جزء مهمی از ثبات مرکزی در توسعه تعادل ایستا و پویا و نیز برنامه های بازتوانی کودکان طیف اوتیسم پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: آزمون استپ داون، تعادل ایستا، تعادل پویا، طیف اوتیسم، عملکرد مجموعه کمری لگنی
  • سامان صالحی، محمد اکبری *، علی اشرف جمشیدی صفحات 180-187
    مقدمه و اهداف پوسچر جلو آمده ی سر از شایع ترین اختلالات اسکلتی- عضلانی در ناحیه ی سر و گردن است که در تمام سنین دیده می شود. روش درمانی برای این اختلال اسکلتی-عضلانی رفع عدم تقارن عضلانی، موبیلیزاسیون آموزش پوسچر صحیح است. اطلاعات دقیقی در مورد تاثیر تمرین درمانی بر دامنه ی حرکتی سر و گردن و زاویه کرانیوورتبرال در افراد با پوسچر جلو آمده ی سر وجود ندارد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات تقویت عضلات فلکسورگردنی، نزدیک کننده ی کتف و کشش تراپز بالایی بر زاویه کرانیوورتبرال و دامنه حرکتی سر و گردن درافراد با پوسچر جلو آمده ی سر بود.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر مداخله ای قبل و بعد، تعداد 30 نفر دارای پوسچر جلو آمده ی سر شرکت کردند. پس از ورود به تحقیق، زاویه کرانیوورتبرال، دامنه فلکشن و اکستنشن سر و گردن به صورت توام و مجزا اندازه گرفته شد. سپس تمرینات تقویت عضلات فلکسورگردنی، نزدیک کننده های کتفی و کشش تراپز بالایی آموزش داده شد. پس از چهار هفته انجام تمرینات آموزش داده شده، زاویه کرانیوورتبرال و دامنه فلکشن و اکستنشن سر و گردن درست مانند نوبت اول، اندازه گرفته شد.
    یافته ها زاویه کرانیوورتبرال قبل و بعد از مداخله تغییر معناداری در جهت بهبودی داشت(01/0=P).. تغییرات دامنه فلکشن سر و اکستنشن گردن قبل و بعد از مداخله معنادار نبود. دامنه ی حرکتی فلکشن سر و گردن به صورت توام قبل و بعد از مطالعه تفاوت معناداری در جهت بهبودی داشت (001/0=P).
    نتیجه گیری نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرین درمانی می تواند دامنه ی حرکتی سر و گردن و زاویه جلوآمدگی سر را بهبود بخشد. اثر این تمرینات بر دامنه ی حرکتی فلکشن سر و گردن در جهت بهبودی به صورت توام دیده شده، ولی دامنه ی حرکتی سر و گردن به صورت مجزا تغییری نداشت.
    کلیدواژگان: پوسچر جلوآمده ی سر، تمرین درمانی، دامنه ی حرکتی، زاویه کرانیوورتبرال
  • سجاد احمدی زاد، سمیه چراغی فر *، خسرو ابراهیم، هیوا رحمانی، محمودرضا تقی زاده صفحات 188-196
    مقدمه و اهداف تحقیقات نشان می دهد که انقباض آیزوکینتیک فشار بیشتری را در طول دامنه حرکت وارد می کند و نوع آن نیز می تواند بر پاسخ سیستم های بدن موثر باشد؛ لذا هدف از مطالعه حاضر مقایسه پاسخ شاخص های پلاکتی به انقباض های برونگرا و درونگرای آیزوکینتیک در مردان بود.
    مواد و روش ها پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با آزمون مکرر بود که تعداد 10 آزمودنی مرد (9/1± 2/24 سال) داوطلبانه در 3 جلسه مجزا به آزمایشگاه دعوت شدند. جلسه اول آشناسازی با پروتکل وجلسات دوم و سوم به صورت توازن متقابل 4 ست 10 تکراری پروتکل های کانسنتریک/کانسنتریک[1]و ایسنتریک/ ایسنتریک[2] را با 60 ثانیه استراحت بین ست ها اجرا کردند. شاخص های پلاکتی شامل تعداد پلاکت ها (PLT)[3]، درصد پلاکتی (PCT)[4]، میانگین حجم پلاکتی (MPV)[5] و پهنای توزیع پلاکتی (PDW)[6] قبل و در دقایق 0، 15، 30، 45 و60 دوره ی ریکاوری اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده ها با استفاده از واریانس مکرر (6×2) انجام شد.
    یافته ها نوع انقباض تاثیر معناداری بر PLTو PDW نداشت (05/0P>)، اما تاثیر خود فعالیت آیزوکینتیک بر این دو فاکتور معنادار بود (05/0P<). نه نوع انقباض و نه فعالیت آیزوکینتیک تاثیر معناداری برMPV نداشت (05/0P>). در حالی که هردوی فعالیت آیزوکینتیک و نوع انقباض عضلانی اثر معناداری بر PCT داشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری گرفت که فعالیت آیزوکینتیک بر شاخص های پلاکتی موثر می باشد و علت عدم تفاوت در تاثیرگذاری دو نوع پروتکل احتمالا به دلیل یکسان بودن میزان بار کار آنها می باشد.
    کلیدواژگان: انقباض درونگرا، انقباض برونگرا، تعداد پلاکت ها، میانگین حجم پلاکتی، درصد پلاکت ها، پهنای توزیع پلاکتی
  • مقاله مروری
  • نسرین سادات هاشمی دولابی*، هما زرین کوب صفحات 197-205
    یکی از مهمترین وظایفی که سیستم کنترل وضعیتی بدن انسان انجام میدهد، حفظ تعادل است و با اهمیت ترین بخش آن، سیستم دهلیزی می باشد. در صورت وجود هر گونه اختلال در سیستم دهلیزی، علائمی مانند سرگیجه، گیجی و عدم تعادل ایجاد خواهد شد. این علایم و عدم تحمل آن می تواند منجر به محدودیت عملکردی ، و قصور در انجام وظایف روزمره زندگی می شود. در نتیجه میزان وابستگی به دیگران افزایش می یابد. بنابراین ضروری است که برای طرح ریزی درمان میزان تاثیر اختلال تعادلی بر شیوه زندگی و ناتوانی درک شده توسط بیمار را دریابیم. شایان توجه است که این اطلاعات از طریق هیچ کدام از آزمونهای تعادلی و عملکردی بدست نمی آید. در این رابطه، پرسشنامه های استاندارد شده ی متعددی وجود دارند که میزان تاثیر اختلال تعادلی بر عملکرد فرد را بررسی می کنند ولی از لحاظ هدف و مفهوم با هم متفاوت هستند. VADL یکی از مقیاس های بین المللی خودارزیابی است که برای تعیین سطح محدودیت عملکردی یا ناتوانی بیماران با اختلال دهلیزی به کار می رود. و راهنمای مناسبی برای طرح ریزی درمان و توانبخشی وستیبول می باشد.
    کلیدواژگان: مقیاس فعالیت های زندگی روزمره در اختلالات دهلیزی، ارزیابی عملکردی، اختلالات دهلیزی، کیفیت زندگی
  • مرضیه شریفیان البرزی، مهدی پناهیان *، مسلم شعبانی صفحات 206-215
    مقدمه و اهداف تعادل عملکردی فیزیولوژیک از جانب بدن است و حفظ آن با تعامل همزمان اطلاعات حسی سیستم های وستیبولار، بینایی و حس پیکری صورت می گیرد؛ از بین سه ورودی حسی تعادل، سیستم وستیبولار نیازمند توجه ویژه ای در ارزیابی ها و پژوهش های بالینی است؛ چرا که حدود 50 درصد از بیماران مبتلا به گیجی و منگی، از اختلالات سیستم وستیبولار رنج می برند. سیستم وستیبولار در حین حرکات سر مسئول ثبات تصاویر بر روی چشم ها می باشد. بدین منظور در حین حرکت سر، چشم ها در جهت عکس حرکت سر ولی با دامنه ای نسبتا مشابه، به حرکت واداشته می شوند که این حرکت جبرانی، ناشی از رفلکس دهلیزی-چشمی(VOR) است. اختلالات وستیبولار با ایجاد نقص در VOR، موجب بروز حرکات اصلاحی چشم می شوند که در آزمایش ویدئویی ایمپالس سر (VHIT) قابل ردیابی است. در مطالعه حاضر مروری کاربردهای بالینی VHIT مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها به منظور بررسی مروری کاربردهای بالینی VHIT، 52 مرجع در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Science Direct، Springer، Elsevier مورد بازنگری سیستماتیک قرار گرفت.
    نتیجه گیریVHIT ابزاری نوین در ارزیابی سیستم وستیبولار است و با استفاده از آن، هر مجرای نیم دایره به صورت مجزا و با دقت قابل ارزیابی است. به کارگیری این آزمون در کنار آزمون کالریک، یک مجموعه آزمون تکمیلی را به منظور بررسی عملکرد مجرای نیم دایره افقی فراهم می سازد. VHIT آزمونی عینی و حساس در تشخیص اختلالات وستیبولار محیطی است و منجر به بهبود تشخیص افتراقی این اختلالات از اختلالات وستیبولار مرکزی می گردد.
    کلیدواژگان: تعادل، سیستم وستیبولار، آزمون ویدئویی ایمپالس سر، رفلکس دهلیزی، چشمی، سرگیجه، Dizziness
  • الناز مهدوی*، اصغر رضاسلطانی، لیلا سیمرغ صفحات 216-223
    مقدمه و اهداف اختلال پاسچر sway-back (SB) یکی از شایعترین اختلالات ستون مهره ها درمیان افراد جامعه بخصوص خانم های جوان می باشد. با وجود شیوع این اختلال پاسچر، در مورد نحوه تغییر راستای اسکلتی در ناحیه کمر و لگن و تغییرات عضلانی حاصله اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. هدف از مطالعه حاضر، جمع آوری تغییرات گزارش شده در ابعاد، تولید تنشن و ساختار عضلات ثبات دهنده ستون مهره ای در پاسچر SB، با استفاده از روش های دقیق تصویربرداری اولتراسوند، الکترومیوگرافی و MRI می باشد.
    مواد و روش ها با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google scholar، Pubmed، Embase در ابتدا 102 مقاله که در بازه ی زمانی 2002-2016 بودند بدست آمد که بعد از تطابق با معیارهای ورود و خروج، تعداد 97 مقاله حذف شد و 5 مقاله باقی مانده به صورت تمام متن مورد بررسی قرار گرفتند. در این مرور از مقالاتی استفاده شد که تغییرات عضلانی در پاسچر SB را با استفاده ار روش های USI ،MRI و EMG مورد بررسی قرار داده بودند.
    یافته ها با استفاده از الکترومیوگرافی سطحی کاهش فعالیت عضلات اینترنال ابلیک، مولتی فیدوس کمری و ارکتوراسپاین و افزایش فعالیت عضله ی رکتوس ابدومینوس را نشان داده شد. بررسی ضخامت عضله ی ترانسورس ابدومینوس با استفاده از اولتراسونوگرافی نیز نشان داد که ضخامت این عضله در پاسچر SB از سایر پاسچرها کمتر است. مطالعات بررسی کننده با استفاده از MRI تغییر محتویات عضله بصورت تجمع چربی در عضلات مولتی فیدوس و ارکتورهای ستون کمری را در افراد با پاسچر SB ثابت کرد.
    بحث مطالعات نشان دادند که در پاسچر SB، ساختار عضلات عمقی در ناحیه کمر و شکم تغییر می یابند. این تغییرات می تواند باعث به خطر افتادن ثبات ناحیه کمری- لگنی شود. به نظر می رسد، هر سه روش ارزیابی عضلات در اختلال پاسچر SB دارای اعتبار و تکرارپذیری بالایی هستند.
    کلیدواژگان: پاسچر Sway-Back، عضلات، تصویربرداری اولتراسوند، EMG، MRI
  • مریم فهام، اکرم احمدی*، حسن عشایری، عطیه اشتری صفحات 224-233
    مقدمه و اهداف دیسلکسیا یا اختلال در خواندن مانع بزرگی بر سر راه کسب مهارت خواندن و نوشتن در کودکان است. در زمینه اتیولوژی این اختلال همچنان توافق کلی وجود ندارد، برخی نقص در مهارت های آگاهی واجی و برخی مشکلات پردازش بینایی را مطرح می کنند. همچنین با استفاده از ابزارهای ارزیابی ساختاری و عمکردی مغز تفاوت هایی در مغز این کودکان با کودکان نرمال به ثبت رسیده است که از جمله آن پاسخ های برانگیخته شنیداری و ثبت موج ناهمخوانی منفی است. این موج با تغییرات در محرک شنیداری برانگیخته می شود که از روی پوست سر در نواحی خاصی قابل ثبت است. در مقاله حاضر مروری تلاش بر این است تا با نگاهی به مطالعات موج ناهمخوانی منفی در کودکان دیسلکسیک به تفاوت های احتمالی پردازش شنیداری این کودکان با کودکان طبیعی پرداخته شود.
    مواد و روش ها در مقاله مروری حاضر به بررسی یافته های مقالات چاپ شده در پایگاه های اطلاعاتی Science Direct ،Scopus، Willey on line library، Ovid ،google scholar، PubMed فاصله سال های 1998 تا 2015 در زمینه تغییرات موج ناهمخوانی منفی در مغز مبتلایان به دیسلکسی پرداخته شده است. با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج تعداد 6 مقاله به همراه سایر یافته های علمی کمک کننده به درک موضوع در قالب مقدمه، یافته ها، بحث و نتیجه گیری ارائه شده است.
    نتیجه گیری در مکان معمول بروز موج ناهمخوانی منفی در بین کودکان عادی و دیسلکسیک تفاوتی وجود ندارد، اما در بازه های زمانی پیش رس تر از موج ناهمخوانی منفی و پس رس تر که مرتبط با تشخیص تفاوت ها در سطوح بالاتر و نیز حافظه کاری می باشد، تفاوت ها بارزتر است. ثبت های نیمکره ای نشان می دهد که پاسخ های مغزی افراد مبتلا به دیسلکسیا از برتری طرفی کمتری نسبت به افراد نرمال برخوردار است.
    کلیدواژگان: دیسلکسیا، اختلال خواندن، موج منفی ناهمخوانی، پتانسیل های برانگیخته شنیداری
  • محمد یوسفی*، حیدر صادقی صفحات 234-245
    مقدمه و اهداف مستند است که یکی از مهمترین یافته ها در افراد دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا، تغییر کینماتیک مفصل مچ پا قبل از برخورد پاشنه در راه رفتن است، بنابراین پذیرفتنی است که تغییر در کینماتیک مفصلی را یکی از دلایل احتمالی بازگشت مجدد اسپرین مچ پا در نظر گرفت. اگرچه مکانیک پا و مچ پا نقش مهمی در رخداد این آسیب ایفا می کند، اما به طور کامل قادر به بروز دادن مکانیزم های نهفته در بی ثباتی عملکردی مچ پا نمی باشد. به همین علت امروزه محققین پیشنهاد کرده اند تغییرات نامناسب در کنترل عصبی-عضلانی در بروز بی ثباتی عملکردی مچ پا نقش مهم تری ایفا می کنند. هدف مقاله حاضر، مروری بر مطالعات موجود بر تغییرپذیری الگوی حرکتی مفصل مچ پا و استراتژی های کنترل عصبی- عضلانی در افراد دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا است.
    مواد و روش ها جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی معتبر نظیرProQuest، Pub Med، Science Direct با جستجوی کلمات، بی ثباتی عملکردی مچ پا، تغییرپذیری، راه رفتن و کنترل عصبی-عضلانی، در بازه زمانی 1960 میلادی تا 2016 میلادی انجام و بررسی نهایی بر روی 65 مقاله با ارتباط مستقیم انجام شد.
    نتیجه گیری نتایج ارائه شده در مطالعاتی که تاکنون در خصوص شناسایی مکانیزم های نهفته در بی ثباتی عملکردی مچ پا انجام شده بیانگر تفاوت نگاه دینامیک غیرخطی و خطی است، مطالعات انجام شده بیانگر این واقعیت هستند که بررسی کینماتیکی این پدیده به دلیل پیچیدگی پدیده ی کنترل عصبی-عضلانی و نقش ترکیبی مکانیزم های باز در رخداد بی ثباتی عملکردی مچ پا به تنهایی نمی تواند پاسخگو باشد. بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا استراتژ ی های کنترل عصبی- عضلانی در افراد با بی ثباتی مچ پا را مورد بررسی قرار دهند.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، تغییر پذیری، راه رفتن و کنترل عصبی-عضلانی
  • نسیم کاکا *، هما زرین کوب صفحات 246-257
    مقدمه و اهداف در کم شنوایی حسی-عصبی آسیب تنها منحصر به بخش حلزونی نیست، بلکه معمولا بخش دهلیزی نیز درگیر است. نتایج مطالعات متعدد، نشان داده است که کودکان ناشنوا در مقایسه با همتایان طبیعی، در توانایی های تعادلی مشکل دارند. کودکان ناشنوا عدم ثبات بیشتری در کنترل پوسچر خود نشان می دهند. بررسی های دیگر تاکید می کنند که فعالیت های ورزشی در سیستم های موثر در حفظ تعادل تاثیر داشته و تا حدودی تعادل بهتری را برای مبتلایان به آسیب شنوایی ایجاد می کند. سیستم دهلیزی یکی از سه سیستم موثر در حفظ تعادل است؛ بنابراین بررسی آن در کنترل پوسچر و تاثیر ورزش در رشد این سیستم امری ضروری به نظر می رسد. در مقاله حاضر مروری وضعیت تعادلی در افراد ناشنوا و تاثیرات ورزش در رشد سیستم دهلیزی این افراد مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها به منظور بررسی مروری عملکرد سیستم دهلیزی در افراد مبتلا به آسیب شنوایی و تاثیر ورزش حرفه ای بر آن،کلیه مقالات موجود دراین زمینه از سال 1932 تا 2015 میلادی در پایگاه های اطلاعاتی Science Direct، PubMed، Google Scholar، Elsevier، ovid، proquest، scopus، springer مورد بازنگری قرار گرفتند.
    یافته ها افزون بر 300 مقاله با موضوعات مرتبط با کنترل پوسچر در افراد مبتلا به آسیب شنوایی و تاثیر فعالیت های ورزشی بر سیستم های حسی و پتانسیل های برانگیخته دهلیزی در پایگاه های اطلاعاتی مذکور قابل دستیابی بود. در نهایت از 39 مقاله به صورت کامل و 7 مقاله به صورت خلاصه پژوهشی، برای نگارش مقاله حاضر استفاده شد.
    نتیجه گیری ورزش به دلیل تاثیر در رشد سیستم دهلیزی می تواند به عنوان یک مداخله درمانی قوی برای کودکان با اختلالات عملکردی در سیستم دهلیزی درنظرگرفته شود و انجام فعالیت های ورزشی در این افراد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پتانسیل برانگیخته دهلیزی گردنی، پتانسیل برانگیخته دهلیزی چشمی، کنترل پوسچر در ناشنوایان، ورزش ناشنوایان، عملکرد تعادلی
  • مجتبی عشرستاقی*، حیدر صادقی، الهام شیرزاد صفحات 258-270
    مقدمه و اهداف مقاومت مواد در برابر تغییرشکل ناشی از بارگذاری،«سفتی» نامیده می شود. این مفهوم به عنوان عاملی مهم در تولید حرکت و کنترل نورومکانیکی بدن انسان شناخته می شود و با ریسک آسیب و عملکرد اسکلتی-عضلانی ارتباط دارد. روش های مختلفی برای سنجش سفتی ارائه شده اند که هر یک می توانند تا حدی خواص و رفتار مکانیکی ساختارها، مفاصل یا کل بدن را توجیه کنند. هدف پژوهش حاضر مروری، بیان مبانی پایه ی مبحث سفتی در بیومکانیک، تفکیک انواع سفتی اندام تحتانی و ارائه ی آزمایش های ابداع شده برای تعیین آن ها در محیط طبیعی بود.
    نتیجه گیری هفت نوع سفتی با عناوین سفتی عمودی، سفتی پا، سفتی مفصل، سفتی عضلانی-مفصلی، سفتی تاندونی-عضلانی، سفتی تاندون و سفتی عضله مشخص شدند که برای سنجش آن ها از مدل جرم-فنر، دینامومتری، تکنیک نوسان آزاد، روش رهایش سریع، اولتراسونوگرافی و مایوتونومتری استفاده می شود. در تعیین سفتی عمودی و سفتی پا، کل اندام تحتانی به عنوان یک جزء واحد در نظر گرفته می شود؛ سفتی مفصل، سفتی عضلانی-مفصلی و سفتی تاندونی-عضلانی در سطح یک مفصل اندازه گیری می شوند و سفتی عضله و سفتی تاندون، این ساختارها را به طور مجزا موردمطالعه قرار می دهند.
    کلیدواژگان: سفتی، مدل جرم - فنر، تکنیک نوسان آزاد، اولتراسونوگرافی، مایوتونومتری
  • سمانه شاکری، خسرو خادمی کلانتری*، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 271-282
    مقدمه و اهداف قدرت عضلانی یک جز مهم و اساسی در تعیین عملکرد ورزشکاران است که ممکن است با تیپ بهبود یابد. کینزیوتیپ یک نوع تیپ الاستیک است که جهت بهبود عملکرد عضلانی استفاده می شود و برای اولین بار در سال 1970 در ژاپن مطرح شد. این نوع تیپ به سرعت در بین ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفت و بعد از المپیک 2008 استفاده از آن افزایش یافت. علی رغم استفاده زیاد از کینزیوتیپ، میزان اثرات آن مورد سوال است. مطالعه مروری حاضر مطالعات را جهت بررسی میزان اثر کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی، مورد مطالعه قرار می دهد.
    مواد و روش ها برای انجام پژوهش حاضر مقالات انگلیسی چاپ شده در بانک های اطلاعاتی PEDro، Cochrane Library، Medline، Google Scholar، Science Direct، scopus، Up to Date، Pubmed جستجو شدند. در این جستجو که محدود به مطالعات سال های 2000 تا 2015 بود از کلید واژه های ترکیبی Kinesiology Tape، Kinesiotape، Elastic Tape، Tape and Muscle، Tape and strength استفاده شد.
    یافته ها از میان تقریبا 26 مقاله مرتبط با موضوع، 21 مقاله برای بررسی وارد پژوهش شدند که بر اساس نتایج مطالعات به دو دسته تقسیم شدند: دسته اول مقالاتی که نتایج آنها نشان می داد کینزیوتیپ بر افزایش قدرت عضلانی موثر است و دسته دوم مقالاتی که نتایج آنها بیان می کرد کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی موثر نیست.
    نتیجه گیری کینزیوتیپ در تغییر ارتفاع پرش و تست های عملکردی بی اثر است، ولی باعث تغییر در زمان بندی فعالیت عضله و کاهش زمان رسیدن به حداکثر فعالیت عضله می شود. اثر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و نیروی عضله بستگی به نحوه استفاده از کینزیوتیپ دارد و اگر در شرایط صحیح استفاده شود، می تواند موثر باشد. بیان دقیق نحوه استفاده صحیح از کینزیوتیپ نیاز به مطالعات با کیفیت بالاتر دارد.
    کلیدواژگان: kinesiology tape، Kinesio tape، elastic tape، tape and muscle، Tape and strength
  • علیرضا نصیرزاده*، حیدر صادقی، حمیدرضا مختاری نیا، عباس رحیمی صفحات 283-297
    مقدمه و اهداف به دلیل اینکه راه رفتن اصلی ترین عمل انسان برای جابجایی است، درک پیچیدگی ها و زوایای مختلف آن همواره مورد توجه بوده است. یکی از مسائل مورد توجه در این زمینه بحث تقارن راه رفتن است. بر این اساس هدف از مطالعه مروری حاضر بررسی مفهوم تقارن در راه رفتن و روش های ارزیابی آن بوده است.
    مواد و روش ها با جستجوی مقالاتی که از سال 2000 تا 2015 در زمینه تقارن راه رفتن در بانک های اطلاعاتی معتبر منتشر شده بود، بر اساس معیارهای تحقیق تعداد 71 به عنوان مقالات نهایی برای مطالعه مروری حاضر انتخاب شدند.
    یافته ها مروری بر مطالعات انجام گرفته نشان می دهد که در حالت کلی راه رفتن در افراد سالم و دارای ناهنجاری های مختلف از دیدگاه کینماتیکی و کینتیکی نامتقارن است و این مساله به جز مطالعاتی محدود در مورد تمامی پارامترهای کینماتیکی و کینتیکی اندازه گیری شده برقرار است. همچنین در حالت کلی می توان روش های ارزیابی تقارن راه رفتن را به شاخص های تقارنی و روش های آماری تقسیم بندی کرد. در این شرایط شاخص های تقارنی علی رغم سادگی بکارگیری، به دلیل اندازه گیری های تک متغیری نمی توانند به خوبی نمایانگر پیچیدگی فضایی-زمانی چرخه راه رفتن باشند. همچنین محدودیت اصلی استفاده از روش های آماری ناتوانی در ارائه یک مقدار کمی است. در این شرایط برای هر دوی این روش ها داده های نرمال و هنجار در دسترس نیست.
    نتیجه گیری با توجه به نامتقارن بودن رفتار اندام های تحتانی هنگام راه رفتن در افراد سالم که بیشتر به دلیل تفاوت وظایف عملکردی آنها در زمینه پیشروی و کنترل بروز می کند، فرض دستیابی به تقارن کامل پس از توانبخشی و مداخله صحیح به نظر نمی رسد. در این حالت انجام مطالعات تکمیلی به منظور دستیابی به دامنه طبیعی عدم تقارن راه رفتن برای آزمودنی های مختلف و علل بنیادی تاثیرگذار بر تقارن راه رفتن ضروری است.
    کلیدواژگان: تقارن راه رفتن، شاخص تقارنی، کینماتیک، کینتیک
  • گزارش مورد
  • مرضیه پشم دار فرد، مالک امینی *، نرگس شفارودی صفحات 298-305
    مقدمه و اهداف امروزه با وجود مدل های متنوع در کاردرمانی، استدلال بالینی کاردرمانگرها می تواند تحت تاثیر هر یک از این مدل ها جهت ارائه ی خدمات توانبخشی قرار گیرد. یکی از مدل های مطرح در زمینه تطابقات محیطی و ارائه خدمات وابسته به محیط، مدل اکولوژی کارکرد انسان (Ecology of Human Performance) است که می تواند مدل مناسبی برای توانبخشی بیماران با بیماری های پیش رونده نظیر بیماری های عضلانی باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر راهکارهای درمانی مبتی بر مدل EHP در خانواده ای با فرزندانی مبتلا به آتروفی عضلانی-نخاعی (Spinal MuscularAtrophy) بود.
    معرفی نمونه گزارش موردی مربوط به خانواده ای 6 نفره، (4 فرزند همراه با پدر و مادری با نسبت فامیلی) است. 3 فرزنداز 4 فرزند این خانواده مبتلا به بیماری SMA می باشند (2 پسر و 1 دختر خانواده).
    نتیجه گیری با به کارگیری مدل EHP در این افراد نتایج قابل توجهی در زمینه تحرک عملکردی، رانندگی و کیفیت زندگی به دست آمد، به گونه ای که هر یک از افراد پس از اعمال مداخلات، از وضعیت کنونی خود رضایت داشتند.
    کلیدواژگان: کاردرمانی، مدل اکولوژی کارکرد انسان، آتروفی عضلانی - نخاعی، گزارش موردی
|
  • Mohammad Hasan Kordi Ashkezari *, Foad Seidi, Mohammad Hosein Alizadeh Pages 1-10
    Background And Aim
    Balance is one of the most important factors regarding physical fitness and is also considered a basic element in controlling the posture and in carrying out sports skills. The source of balance is in close kinetic chain and considering that the feet are placed at the lowest part of this chain, it is of important value for athletes. The purpose of the present study was to investigate the influence of the effect of the medial longitudinal arch height of the foot on static and dynamic balance of male college athletes.
    Materials And Methods
    According to the objectives of the research, the study followed a casual-comparative method. Using purposive sampling method, the balance of the 90 collegiate athletes, 18 to 25 years old, was tested using Zebris forced distribution in three groups of supinated (30 people), pronated (30 people), and neutral (30 people) foot, while the dynamic balance was tested using “Y” test. Also, in order to measure medial longitudinal arch height, the Navicular Drop test was implemented. Balance was compared between experimental groups running One-way ANOVA (P˃0.05).
    Results
    The results of the study showed that there exists a significant difference in the average static postural sway of the participants (P≤ 0.05). Also, the results of the one way ANOVA for dynamic balance showed no significant difference between the study groups.
    Conclusion
    According to the results of the current study, although a change in the medial longitudinal arch height of the foot resulted in a negative effect on participants’ static balance (P=0.01, F=4.85, df=2,87), it did not show any significant effect on the dynamic balance (P=0.11, F=2.25, df=2,87). Thus, it is suggested that those with supinated and pronated foot take static balance training. Due to the variety of the influential factors on dynamic balance, it is advised that these effective factors be considered during studies.
    Keywords: medial longitudinal arch height, types of foot, static balance, dynamic balance
  • Jandark Eghlidi, Mino Kalantari, Hossein Soltanpour *, Malahat Akbar Fahimi, Alireza Akbar Zade Baghban, Nahid Beladi Moghadam, Delaram Baghori Pages 11-18
    Background And Aim
    Assessment of walking ability and fall risk in people with multiple sclerosis is often performed in rehabilitation. DGI is one of the tools that evaluate walking during various tasks. The aim of the present study was to evaluate the validity of the Persian version of DGI in people with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    The current study was performed using methodology method, and 62 patients were selected based on non-probable sampling. To check criterion validity, the correlation between the Berg Balance Scale scores and dynamic gait index scores were calculated and construct validity was evaluated using factor analysis. Also, content validity was assessed by 10 rehabilitation specialists with experience in the field of research and clinical work and in quantitative way.
    Results
    The results showed that the Persian version of dynamic gait index in people with MS has an acceptable criterion validity with the Berg Balance Scale (r=0/859). Content validity ratios for each item were between 0/80 and 1/00 and content validity index were 0/91, which were in the acceptable range. According to factor analysis, the test is composed of one factor with the eigenvalue of 4.4, which predicted 55% of the variance.
    Conclusion
    The Persian version of dynamic gait index is a valid measure to assess the dynamic balance while walking in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Validity, Multiple Sclerosis, Dynamic Gait Index
  • Yones Lotfi, Enaiatollah Bakhshi, Ali Jahangard* Pages 19-26
    Background And Aim
    Patients with dysfunction in the vestibular system suffer from substantial balance problems, which severely restrain their normal daily activities. One of the main treatment methods for these patients is vestibular rehabilitation. The present study was carried out to investigate the effect of vestibular rehabilitation program on VOR gain through the stimulation of different semicircular canals using vHIT.
    Materials And Methods
    The current cross-sectional study was performed on 42 patients with unilateral vestibular deficit. Half of the patients were randomly allocated to the home-based group who performed the vestibular rehabilitation program at home. The rest were assigned to the supervised group and received vestibular rehabilitation program under the supervision of a qualified clinician. The extents of VOR gain were compared both between groups and within groups, i.e. before and after vestibular rehabilitation program.
    Results
    Vestibular rehabilitation program enhanced the average VOR gain across both groups in the most semicircular canals (p
    Conclusion
    Performed by the patients at home, vestibular rehabilitation program could successfully reduce the symptoms of peripheral vestibular problems. However, this program was shown to be more efficient while performed under the supervision of an audiologist. A unique aspect of the present study is application of vHIT test for measuring the treatment efficacy of vestibular rehabilitation program.
    Keywords: Vestibular rehabilitation, Video Head Impulse Test, unilateral vestibular deficit
  • Mahdi Safari Bak *, Ahmad Ebrahimi Etri, Amin Gandomkar, Mostafa Payandeh Pages 27-35
    Background And Aim
    Lateral or inversion ankle sprain is the most common injury among athletes. The aim of the present study was to investigate the effect of ankle non-elastic tape (rigid tape) on shear and compressive forces during landing after a jump in young elite male volleyball players with chronic ankle sprain injury.
    Materials And Methods
    Participants of the present semi experimental study were 12 young elite volleyball players (age: 22.04±3.17, mass: 79.74±4.56, and height: 188.75± 5.85 cm), with a history of several external ankle sprains. They were asked to perform the landing after a jump in rigid tape and barefoot condition with dominant injured foot. The data were recorded via synchronization of video camera and force plate systems and then peak and mean compressive and shear mechanical forces of ankle joint were calculated with inverse dynamic theory in MATLAB software. The paired t-test was run to test the hypothesis in SPSS (P
    Results
    No significant difference was observed in compressive forces between the two conditions of landing with rigid white tape and barefoot (P>0.05). However, the intervention of rigid tape led to a 45% significant reduction in peak shear force compared to barefoot condition (P=0.04). In addition, the mean shear force significantly decreased in tape band as compared with barefoot (P=0.01, 33%)
    Conclusion
    The use of rigid tape could lead to a same joint compressive force compared to barefoot landing. However, with reduction of joint shear force, it could be considered as a safe intervention in landing after a jump for protecting excessive shear stress.
    Keywords: Support bandage, landing after jump, Volleyball players, Chronic ankle sprain
  • Kamal Azizbeigi *, Sirvan Atashak Pages 36-45
    Background And Aims
    Resistance Exercise (RE) induces oxidative stress damage by increasing the generation of free radicals and influences the antioxidant defense system. The purpose of the present study was to determine the effects of rest intervals between sets of resistance exercise on Superoxide Dismutase (SOD), Total Antioxidant Capacity (TAC), and Malondiadehyde (MDA).
    Materials And Methods
    A total of 20 male volunteers were randomly assigned to RE using either 90 s (n=10) or 180 s (n=10) of rest between sets. Resistance exercise in both groups was performed at a load of six repetitions maximum (6 RM) in four sets. Blood samples were collected from an antecubital vein pre exercise, immediately post exercise, 6, 24, and 48 hours post exercise and analyzed for MDA concentration, TAC, and SOD activity.
    Results
    The results indicated that both SR and LR caused significant changes in the MDA response (P=0.003) and )P=0.036( in SR and LR, respectively, with MDA significantly increasing 6 hours post resistance exercise in the two groups. Also, SOD (p=0.0001) activity and TAC (P=0.0001) significantly increased at 6 h post exercise in both groups. However, there was no significant difference between corresponding MDA, TAC, and SOD values between the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    It can been concluded that rest interval between sets of resistance exercise does not affect oxidative stress and antioxidant capacity. Therefore, coaches should not be worried about the effect of rest interval between sets on cell damage when designing resistance training programs.
    Keywords: Resistance Exercise, Oxidative stress, MDA, Antioxidant
  • Zahra Pashazadeh Azari, Navid Mirzakhani, Simin Asadi *, Minoo Kalantari, Seyyed Mehdi Tabatabaee, Mehdi Rassafiani Pages 46-58
    Background And Aim
    Autistic disorder appears in early childhood in the form of degradation in the quality of social interaction and repetitive and stereotypic patterns of behavior, interests, and activities. Some researchers have stated that the stereotypic behavior in these children is due to, some sensory insufficiencies against sensory stimuli. The purpose of the present study was investigating the effect of using "O" shaped air cushions, as a sensory processing strategy, on stereotypic movements in 4 to 14 year old children with autism.
    Materials And Methods
    The current study was performed using a single subject design (ABA) on four children in Khorshid Rehabilitation Centre for under fourteen year old children, during 5 consecutive weeks. The type and frequency of each stereotypic movements were examined by watching video tape before, during, and after using this cushion.
    Results
    The findings showed that the use of this cushion, when the child was sitting on therapy cushion (during phase B), reduced stereotypic movements and increased cooperation with the teacher. After removing the cushion (during phase A), the stereotypic movements became almost similar to those before using this cushion (during phase A). Yet, in one child the result was precisely vice versa.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, using therapy cushion can reduce the stereotypic movements in a child with autism. The stereotypic movements of the child were almost similar when they were compared between the time the child was sitting on this cushion and after removing it and sitting on typical chair. Yet, this finding needs further investigation by controling external factors influencing stereotypic movement.
    Keywords: autistic disorder, Air cushion, stereotypic movements
  • Ali Tahmasebi, Parvin Raji *, Mohammad Taghi Karimi Pages 59-72
    Background And Aim
    The results of literature review revealed a controversy with regard to the effect of visual input on static standing balance in children with spastic diplegic cerebral palsy. Moreover, it has been suggested that using combining tasks, such as mirror visual feedback, can improve static standing balance. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of visual feedback on static standing balance in children with spastic diplegic cerebral palsy compared with that in normal children.
    Materials And Methods
    Participants included 15 children with spastic diplegic cerebral palsy and 15 normal children were selected conveniently. Children were instructed to stand with bare feet for 60 seconds on a Kistler force platform with their eyes open, eyes closed, and mirror visual feedback. Independent t-test and paired t-test were used for data analysis.
    Results
    A significant difference was reported in comparing children with spastic diplegic cerebral palsy and normal children during conditions of eyes open, eyes closed, and mirror visual feedback [P≤0.05]. A significant difference was reported in COP excursion [P=0.03] and COP path length in mediolateral plane [P=0.01] when comparing the two conditions of eyes open and eyes closes in children with spastic diplegic cerebral palsy [P≤0.05]. A significant difference was also reported in COP velocity in mediolateral plane when comparing the eyes open and eyes closed conditions in normal children [P≤0.05].
    Conclusion
    According to the results of the study, it can be suggested that children with spastic diplegic cerebral palsy and normal children are similarly dependent on visual input to maintain their static standing balance. Moreover, using mirror visual feedback can adversely affect static standing balance and it cannot benefit static standing balance in children with spastic diplegic cerebral palsy.
    Keywords: Visual Feedback, Static Standing Balance, Spastic Diplegic Cerebral Palsy
  • Elahe Moein *, Heidar Sadeghi, Farzane Movaseghi Pages 73-81
    Background And Aim
    Balance is very important in daily and sport activities and may be related to anthropometric characteristics; nevertheless, this relationship has rarely been examined in non-athlete young females.
    The purpose of the present study was to evaluate the relationship between some anthropometric characteristics and dynamic and static balance in sedentary female college students.
    Materials And Methods
    The study was carried out on a 158 Iranian female college students, aged 18-25 years, during 2013-2014. Participants were selected from volunteers of Chabahar University. Anthropometric indices (body height, weight, lower-extremity lengths and widest perimeter, body mass index, and waist–hip ratio) and balance (dynamic and static) were measured. Static balance with opened and closed eyes were measured using Angel Balance Test on a stable surface and dynamic balance was evaluated using Timed to Get Up and Go (T.G.U.G) test. Pearson correlation coefficients were run in data analysis.
    Results
    A weak negative correlation was found between dynamic balance and shank length (r= -0.164), so was a weak positive correlation between dynamic balance and body mass index (r=0.164). In the eyes-open condition, static balance was related to shank length (r=0.172) with the dominant leg. In the eyes-opened condition with non-dominant leg and eyes-closed conditions, there was no correlation between static balance and anthropometric indices.
    Conclusions
    In a nutshell, significant mild correlations were observed between balance and some anthropometric indices and it seems that anthropometric indices alone cannot explain the variations in body static and dynamic balance among young healthy sedentary female college students and other factors, such as the sense of sight, vestibular and proprioceptive systems, also play roles in the balance.
    Keywords: Anthropometric indices, dynamic balance, static balance, Sedentary female college students
  • Sommayeh Pilannejad, Sedigheh Sadat Naimi *, Farshad Okhovatian, Behrouz Attarbashi Moghadam, Seyed Ali Jamalian, Alireza Akbarzadeh Bagheban Pages 82-90
    Background And Aims
    The prevalence of heart failure is increasing. The effects of the second and third phases of cardiac rehabilitation in reducing symptoms and improving quality of life for ambulatory (discharged) heart patients has repeatedly been investigated. However, due to the threats to the survival of heart patients at hospitalization (and the possibility of a sharp decline in functional capacity of patients at this stage), the first phase of cardiac rehabilitation, especially for patients with heart failure, has rarely been studied. Meanwhile, the quality of life is becoming increasingly important in the health care system so that it is belived that the most important goal in interventions is to improve the quality of life, especially in chronic diseases. Thus, the aim of the present study was to evaluate the effect of the first phase of cardiac rehabilitation on the quality of life and functional capacity of patients with heart failure.
    Methods and Materials: In the present one way blind clinical trial, 34 patients with moderate and severe heart failure (New York Heart Association functional classification basis) with left ventricular ejection fraction lower than 40 percent were included. The patients were randomly divided into two groups. Both groups received routine medical care during hospitalization and respiratory physiotherapy. In addition, patients in the intervention group care had aerobic exercise program using a stationary bicycle. In both groups, in addition to the usual parameters (such as heart rate, blood pressure and respiratory rate), the first and fifth day of hospitalization, quality of life (using the Persian version of the Seattle Angina Questionnaire) and functional capacity (6-minute walk test) were measured. Normality Shapiro-Wilk test was also performed. Then, dependent parameters in the two groups were tracked running multi-factor repeated measures analysis of variance.
    Results
    In the beginning of the study, the two groups were not significantly different in terms of the variables related to disease severity and demographics. Then, functional capacity was increased in both groups from the first day to the fifth day, yet this improvement was not found to be significant. Also, the quality of life improved 53.84 percent in the intervention group and 29.62 percent in the control group, which is statistically significant (p
    Conclusion
    Cardiac rehabilitation during the first five days of hospitalization can improve the quality of life (which is considered as a predictor of outcome in heart failure) as well as functional capacity in heart failure patients.
    Keywords: Cardiac rehabilitation, Heart failure, Quality of life, Functional capacity
  • Fatemeh Fakharynia, Mehdi Rassafiani *, Hossein Sourtiji, Nasrin Jalili, Enayatolah Bakhshi Pages 91-101
    Background And Aim
    Children's disability creates undesirable effects on family function and the quality of life. The present study was carried out in order to compare effectiveness of group-based handling training and individualized handling training on the quality of life in mothers of children with cerebral palsy.
    Methods
    In a randomized controlled trial and single blinded study, 50 mothers of children with cerebral palsy were selected and were randomly divided into individualized handling training and group-based handling training. Data collection tools included SF-36 quality of life, depression, anxiety and stress scale (DASS-21), and knowledge of special care of children with cerebral palsy questionnaire. Data was collected prior to and after three months of intervention. Statistical analysis was carried out using SPSS, version 21.
    Results
    Covariance analysis showed that there was not a significant difference in the quality of life and other dimensions except in general health and emotional health after intervention (P > 0.05).
    Conclusion
    According to the findings, effectiveness of group-based handling training and individualized handling training on the general quality of life in mothers of children with cerebral palsy are similar.
    Keywords: Quality of life, Cerebral Palsy, Handling training
  • Alireza Ramezani *, Mina Akbari Pages 102-109
    Background And Aim
    The prevalence of children’s obesity, and thus cardiovascular diseases, is rapidly increasing and it is known that exercises have beneficial effects on losing weight and accordingly decreases of cardiovascular system. The aim of the present study was to assess the effects of eight weeks of High Intensity Training (HIT) on TNFα in obese children.
    Materials And Method
    A total of 34 obese children were randomly divided into two groups of experimental, with the mean age of 9.58±0.35 and Body Mass Index (BMI) 30.89±0.95 and control, with the mean age of 9.51±0.48 and BMI 29.89±0.81. For 8 weeks, 3 sessions a week, participants performed HIT, including bouts of 30s with maximal speed and 1.5 min active rest between them. The number of bouts increased from 6 in the first week to 10 in the latter week. Blood samples were obtained 48 hours before and after performing the protocol and serum was separated and then levels of serum TNFα were measured and quantified using ELISA. SPSS, version 20, was used to analyse the data.
    Results
    Data analysis revealed a significant decrease in serum TNFα and BMI before and after doing HIT.
    Conclusion
    High intensity training results in the reduction of BMI and body weight. Due to the strong relationship between BMI and selected TNFα, HIT, via reduced fat mass, causes decrease of serum TNFα in children, and this reduction can effectively prevent, control, and reduce the number of cardiovascular diseases. So, doing HIT cautiously can bring about benefits in obese children.
    Keywords: High Intensity Training, TNF?, Adipocy, Body Mass Index, Cardiovascular diseases
  • Saeed Nourizadeh *, Hassan Daneshmandi Pages 110-121
    Background And Aim
    Balance is a key component of motor skill from maintaining posture to executing complex sport skills. The aim of the present study was to compare the static and dynamic and upper extremity function and balance between different sports.
    Materials And Methods
    Participants were 60 male athletes with more than seven years of specialized sports in Guilan province. Also, 12 non-athletes who did not do any exercise in the past year were selected. In each group, except for parkourists, six athletes were competing at the level of national competitions and six athletes were competing at Guilan provincial championships. All participants were ready for testing between 9 to 12 am in various sports groups. After 10-minute warm-up and doing stretching exercises, upper extremity function test and static and dynamic balance tests were carried out using Y balance test (YBT) and Balance Error Scoring System (BESS).
    Results
    The results of One-way ANOVA and Tukey test showed that parkour group was better than other groups in static and dynamic balance test and upper extremity function test. There was a significant difference between all athletes and non-athletes studied in static and dynamic balance and upper extremity function test. Also, basketball players had the lowest static and dynamic and upper extremity function test compared with all other groups (p≤0/05).
    Conclusion
    The present study showed that cause of the high prevalence of ankle sprain in Basketball players is perhaps because of imbalance. So, coaches and athletic trainers are suggested to use BESS and Y test in their screening programs to assess upper extremity function and balance in athletes so as to identity those who have poor balance and weakness of upper extremity.
    Keywords: Ankle Sprain, Balance, Control Posture, different sports
  • Atieh Ghazvini *, Fariba Yadegari, Seyed Majid Rafiee, Afsane Yousefi, Fahime Maleki Pages 122-130
    Introduction and goals: Nonverbal means are acquired in the first year of life together with intentional communication functions. Gradually, as linguistic skills develop, children use verbal means alone or along with gestures. The goal of the present study was examining the development of nonverbal request skills in Persian typically developing 9-to-30-month children.
    Materials And Method
    In the present cross-sectional study, 61 children (40 girls and 21 boys) were examined using Early Social Communication Scales (ESCS) at the age of 9, 12, 15, 18, 24, and 30 months. The mean scores and standard deviation, Kolmogorov–Smirnov test, and Kruskal-Wallis test were used for data analysis.
    Results
    Data analysis showed that there was a significant difference between mean ranks of groups (p=0.03). The mean scores of children were 12.16, 18.76, 24, 20.76, 24, and 24.04, according to age groups.
    Conclusion
    As intentional communication begins at 9 month, children used nonverbal means for requesting. In the second year, because of developing of language, verbal means were used in substitute or concomitant with nonverbal means. Differences were observed in the use of a variety of nonverbal means due to age and individual differences between children.
    Keywords: Nonverbal request, communication intention, behavioral requesting, nonverbal communication, gestures
  • Mandana Rezaei *, Behnoush Vassaghi-Gharamaleki, Ismael Ebrahimi- Takamjani, Ali A. Jamshidi, Naser Havaei Pages 131-140
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to evaluate the effect of repeated bouts of maximal intensity eccentric exercise at knee extensors on optimum angle and eccentric exercise-induced muscle damage indicators.
    Materials And Methods
    A total of 15 untrained healthy females performed two bouts of maximal intensity eccentric exercises (6 sets*20 repetitions) at knee extensors with the time interval of two weeks. Isometric and concentric extensor torques, optimum torque angles, delayed onset muscle soreness, knee range of motion, and thigh circumference were measured before and immediately, 48 hours, and 5 days after two bouts of eccentric exercises.
    Results
    Reduction of torques and range of motion, increase in optimum angle, and delayed onset muscle soreness were significant after the first bout of eccentric exercise. After the second bout, reductions in concentric torques and range of motion were less. Optimum angle at the velocity of 60 degree per second was increased and delayed onset muscle soreness was decreased at 48 hours after the second bout compared with that after the first bout (P
    Conclusion
    Eccentric exercise induced muscle damage was evident after the first bout of eccentric exercise. Also, repeated bout effect was observed after the second bout. A change of optimum angle indirectly indicates the roll of cellar mechanisms in adaptation process to eccentric exercises.
    Keywords: Exercise, eccentric, eccentric exercise-induced muscle damage, optimum angle, repeated bout effect
  • Sara Ebrahimi, Fariborz Mohammadipour *, Mohammadreza Amirseyfaddini Pages 141-149
    Background And Aim
    Sport surfaces reduce the incidence of sport injuries and enhance the technical efficiency of the athletes. The vertical jump skill is the standard test for measuring explosive power, so the present study was carried out to investigate the effect of different sport surfaces on vertical velocity, force, and power during the squat jumps of male soccer players.
    Materials And Methods
    A total of 20 male soccer players (age: 21.8±2 years, height: 178±4 cm, mass: 68±5 kg, and experience: 8±2 year) participated in the study. Kinematics data were collected at a sampling rate of 200 Hz with a motion-capture system comprised of six infra-red cameras. Participants performed squat jumps on four different surfaces: natural grass, artificial grass, and sand and rubber indoor floors in the laboratory. Inverse dynamics for calculating vertical velocity, force, and power were applied. The Mixed repeated measures ANOVA was used for data analysis.
    Results
    The results showed a significant difference only between natural grass and sand (p=0.018) surfaces in vertical force. Moreover, a significant difference was found between the vertical velocity on sand and the other three surfaces: natural grass, artificial grass, and rubber indoor floor (p=0.001). Also, a significant difference was observed in vertical power only between sand and the other three surfaces (p=0.001).
    Conclusions
    It can be concluded that between the surfaces used in the current study, only sand surface resulted in changes in power, velocity, and vertical power during athlete's squat jump and it is possibly related to the energy loss while applying force on the sand.
    Keywords: jump squat, different sport surfaces, vertical velocity, vertical force, vertical output power
  • Neda Rezvankhah Golsefidi, Sayed Ali Emami Hashemi * Pages 150-159
    Background And Aim
    Multiple sclerosis is a chronic and debilitating disease which destroys the central nervous system (brain and spinal cord). The most common complications of tqf five weeks of Pilates training on the number of falling, fear of fall, and reaction time in women suffering from MS.
    Materials And Methods
    The present quasi-experimental study included 40 female patients with MS 0 4 and aged 20-40 years old. Patients were randomly assigned into experimental and control groups. The training program was carried out for five weeks (three sessions of one hour per week). Patients’ number of falling, fear of fall, and reaction time was measured using a self-reporting, fear of fall questionnaire and reaction time device before and after the exercise. Data was analyzed using descriptive statistics and paired T test. α was set at 0.05.
    Results
    The results showed significant differences in the adjusted mean of the number of falling, fear of falling, and reaction time in the experimental groups (P
    Conclusion
    Pilates training reduced the number of falling, fear of falling, and reaction time in patients with MS. Therefore, such exercises could be used as a complementary treatment alongside medications for MS patients.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Women, Pilates training, Fear of fall, Reaction Time
  • Anousheh Ghari, Mehdi Rezaee *, Navid Mirzakhani, Alireza Akbarzade Baghban Pages 160-167
    Background And Aims
    Children with Cerebral Palsy (CP) bring about pressures on the families. As family function is noticeably dependent on all member's health condition, which is affected by proper implementation of their roles, specially parents’, in the present survey, decision was made to study parenting role tasks in families with CP children and those with normal children to determinate possible influence of CP children on their fathers’ and mothers’ tasks.
    Materials And Methods
    In the current case-control study, following non-probability sampling, 47 CP and 47 normal children’s parents responded to parenting role tasks questionnaire as well as a demographic questionnaire. Data was analyzed using SPSS, version 18, running independent and paired t tests.
    Results
    The results showed that the task scores for mothers with CP chilren (p≤0/02), except for “importance”, and task scores for fathers with CP chilren in all items (p≤0/005) were lower than those of the parents with normal children. Also, tasks scores for healthy children’s mothers, except for “leisure time” and “importance” items, in comparison with their husbands (p≤0/004), and task scores for mothers with CP, except for “leisure time” in comparison with their husbands (p
    Conclusion
    Parents of children with CP face a huge number of problems in their role in all domains. The only factor which is constant betweeh these mothers and those of healthy children is the “importance” given to their tasks. Mothers are more involved in parenting roles than fathers; therapists who are working with parents of CP children should pay attention to these parent’s problems, while they follow the clients treatment program and try to keep balance in parenting tasks.
    Keywords: Cerebral Palsy, task, parenting role
  • Sarvin Salar *, Hassan Daneshmandi Pages 168-179
    Background And Aim
    Autism children are susceptible to movement disorders, weakness of physical fitness, decrease of balance, and stability beause of inactive life style and weakness. Recently, the role of the muscles of the back and pelvis, as part of the core stability, is being considered, because these muscles control motion of the lower limbs based on closed kinematic chain. The purpose of the present study was to investigate the relationship between lumbar-pelvic function and static and dynamic balance in children with autism spectrum disorders.
    Materials And Methods
    Participants included 32 boys aged 6-10 years selected according to available sampling and normalized based on Gylyam Garz Diagnostic criteria. For evaluating static and dynamic balance and lumbar-pelvic function, modified stork, walking heel to toe, and step down tests were used, respectively.
    Results
    The Pearson correlation revealed a significant correlation between the lumbar-pelvic function and static and dynamic balance.
    Conclusion
    According to the results, it can be suggested that lumbar pelvic function be improved as an important part of core stability, and static and dynamic balance and rehabilitation programs be developed to better help children with autism spectrum disorder.
    Keywords: Step Down test, static balance, dynamic balance, Autism Spectrum Disorder, lumbar-pelvic function
  • Saman Salehi, Mohammad Akbari *, Ali Ashraf Jamshidi Pages 180-187
    Background And Aim
    Forward Head Posture (FHP) is a common musculo-skeletal disorder in head and neck region which is observed in all ages.Correcting of the muscle imbalance, mobilization, and postural training are common treatment methods for this dysfunction. Yet, there is not enough data about the effects of exercise therapy on head and neck Range of Motion (ROM) and craniovertebral angle in subjects with FHP. Therefore, the present study was conducted to investigate the effects of neck and scapular muscle strengthening exercise and stretching of upper trapezius muscle on head and neck ROM and craniovertebral angle.
    Materials And Methods
    A total of 30 subjects with FHP participated in the present interventional study. Craniovertebral angle, head and neck flexion, and extension ROM were measured. Then, deep cervical flexor and scapular retractor muscle strengthening and upper trapezius stretching exercises were trained. After four weeks of exercise therapy, craniovertebral angle, head and neck flexion, and extension ROM were measured following the same procedure.
    Results
    There was a significant difference in participant's craniovertebral angle after intervention (P=0.01). There were no significant differences in cervical extension and head flexion ROM. In addition, there was a significant difference in head and neck flexion (P=0.001) ROM before and after the intervention.
    Conclusion
    Findings of the present study showed that exercise therapy can improve craniovertebral angle and ROM in the individuals with FHP. The effect of this exercise on the head and neck ROM is seen but not on neck and head ROM, independently.
    Keywords: Forward Head Posture, Exercise Therapy, Range of Motion, Craniovertebral angle
  • Sajad Ahmadizad, Sommayeh Cheraghifar *, Khosro Ebrahim, Hiva Rahmani, Mahmoudreza Taghizadeh Pages 188-196
    Background And Aim
    The previous investigations have showed that isokinetic contractions lead to more pressure on muscles over full range of motion. Also, the type of isokinetic contractions can determine body response. The aim of the present study was to compare the responses of platelet indices to concentric and eccentric isokinetic contractions in men.
    Materials And Methods
    A total of 10 healthy male individuals (age, 24.2±1.99) voluntarily participated in the study and were invited to laboratory at three separate occasions. The first session was designed for familiarizing the participants with laboratory environment and measuring the anthropometrical characteristics. In the 2nd and the 3rd sessions, participants performed two exercise protocols in a counterbalance manner comprising of four sets of 10 repetitions of CON/CON and ECC/ECC isokinetic contractions in the knee joint with 60s rest between sets. Blood platelet indices including platelet count were measured before and at 0, 15, 30, 45, and 60 minutes after exercise. Data was analyzed using repeated measures of ANOVA (2×6).
    Results
    Contraction type had no significant effect on PLT and PDW (p>0.05), though, irrespective of the type of contraction, isokinetic exercise had a significant effect (P0.05). However, both types of contraction and isokinetic exercise had significant effects on PCT (P>0.05).
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, it is concluded that isokinetic exercise, irrespective of its type (CON or ECC), is effective on platelet indices and that lack of differences between the two contractions types might be due to equality of exercise load.
    Keywords: Concentric contraction, Eccentric contraction, Platelet count, Plateletcrit, Mean platelet volume, Platelet distribution width
  • Nasrin Sadat Hashemi Doulabi *, Homa Zarrinkoob Pages 197-205
    Background And Aim
    One the of most important tasks of the human body postural control system is that of balancing the body, and the vestibular system is one of the most important tools to control posture. Any impairment in the vestibular system will create symptoms such as vertigo, dizziness, and disequilibrium. These symptoms and the underlying impairments can lead to functional limitations or deficits in performing routine daily life tasks. As a result, it will increase dependency on others. Therefore, it is necessary to know the individuals who are susceptible to be influenced by vestibular disorders for therapy planning. It should be noted that no vestibular and functional test can provide this information. There are several other standard scales to assess functional limitation in vestibular disorders, but these questionnaires differ from each other in their purposes as well as their content. Vestibular disorders Activities of Daily living scale is one of the several international self-assessment scales that is useful for determining the level of functional limitation or disability in patients with vestibular disorders, and guide therapy planning and vestibular rehabilitation in particular.
    Materials And Methods
    In order to review the VADL to assess functional limitation in patients with vestibular disorders, all articles in this field, published from 1983 to 2015, were reviewed in ScienceDirect, EBSCO, PubMed, PMC, Google Scholar, Elsevier, Ovid, Proquest, Scopus, and Springer databases.
    Result
    More than 300 articles on topics related to functional assessment in vestibular disorders, activities of daily living, quality of life, and vestibular disorders questionnaires were available in these databases. Finally, we used 32 full papers and 6 research abstracts.
    Conclusion
    . Given that the psychometric evaluation of the Persian version of VADL has not been conducted in Iran, it seems necessary to translate the questionnaire into Persian and carry out cross-cultural adaptation as well as verification of the psychometric properties of VADL.
    Keywords: Vestibular Disorders Activities of Daily Living scale, Functional assessment, Vestibular disorders, Quality of life
  • Marzieh Sharifian Alborzi, Mahdi Panahian *, Moslem Shaabani Pages 206-215
    Background And Aim
    Balance is a physiological function of the body. Balance maintenance is influenced by integration of sensory information from the vestibular, visual, and somatosensory systems. Among these systems, the vestibular system deserves attention, because about 50 percent of dizzy patients suffer from vestibular disorders. The vestibular system is responsible for the stability of images on the retina during the head movements. For this purpose, during head movements, eyes move with the same amplitude but oppositely. This function drives from vestibulo-ocular reflex (VOR). Vestibular disorders produce the deficit in VOR and lead to appearance of refixation movements in eyes that are observable by Video Head Impulse Test (VHIT). In the present article, we have reviewed clinical applications of the VHIT.
    Materials And Methods
    A total of 52 studies were obtained from Pubmed, ScienceDirect, Springer, and Elsevier databases, and then reviewed systemically in order to record clinical application of the VHIT reported.
    Conclusion
    VHIT is a new device for vestibular assessment, which can be used to evaluate semicircular canals, separately and accurately. Also, employing VHIT together with Caloric test, provides a supplementary test battery for evaluating lateral semicircular canal function.VHIT is an objective and sensitive test in the diagnosis of Peripheral vestibular disorders and leads to an improvement in differential diagnosis of peripheral vestibular system disorders from central vestibular system disorders.
    Keywords: Balance, Vestibular, Video Head Impulse Test, Vestibulo Ocular Reflex, Vertigo, Dizziness
  • Elnaz Mahdavi *, Asghar Rezasoltani, Leila Simorgh Pages 216-223
    Background And Aim
    Sway-Back Posture (SBP) is one of the most common spinal malalignments, especially among young women. However, among different researchers, still there is not an agreement concerning the structural and muscular changes in lumbar and pelvic regions. The aim of the present study was to survey the structural changes and action of spinal muscles in individuals with SBP, using accurate methods like USI, MRI, and EMG.
    Materials And Methods
    During our search in Google Scholar, Pubmed, and Embase, at first 102 articles published between 2002 and 2016 were found. After matching with inclusion and exclusion criteria, 97 articles were deleted and full texts of 5 articles were reviewed. We used the articles which were more concerned with the muscle changes in SBP using accurate techniques like USI, MRI, and EMG.
    Result
    Electromyography studies indicated that internal oblique, multifidus, and erector spine muscles were less active and rectus abdominus muscle was more active than other spinal postural muscles in SBP. Ultrasonography studies showed that the thickness of transvers abdominus was smaller in SBP than in others. Using MRI, it was revealed that fat was infiltrated in multifidus and erector spine muscles in SBP more than that in the other spinal postural muscles.
    Conclusion
    Findings of the studies reviewed showed that the structure of deep lumbar and abdomen muscles were changed accordingly which may lead to instability in lumbo-pelvic areas in individuals with SBP. In the present review, we found that all three methods of muscular assessment provided key knowledge concerning the structure and the action of spinal muscle in individuals with SBP.
    Keywords: Sway-back posture, muscles, Ultrasound imaging, EMG, MRI
  • Maryam Faham, Akram Ahmadi *, Hassan Ashayeri, Atiye Ashtari Pages 224-233
    Background And Aim
    Dyslexia is a brier to learning literacy in childhood. There is not a general consensus about its etiology while different theories are presented like phonological awareness deficit or poor visual processing. By the help of instruments that detect structural or functional deficit in the human brain, some differences between normal and dyslexic brain are detected. One of the applicable instruments is Evoked Response Potential and Mismatch Negativity (MMN) registers that help us in early detection of dyslexia. MMN is evoked when any differences in auditory stimuli are detected by the brain and registered easily from scalp. In the present review, we tried to take a brief look to the studies which investigated the MMN in dyslexic children and compared this condition between these patients and normal children.
    Methods and Materials: The following databases were searched for studies investigating MMN in Dyslexia from 1998 until 2015: ScienceDirect, Scopus, Willey on line library, Ovid, Google Scholar, PubMed, Scopus, Willey on line library, and PubMed. Taking into account inclusion-exclusion criteria, six papers were selected together with other scientific findings that could help us understand the issue better.
    Conclusion
    No difference was observed in the normal loci of MMN in normal and dyslexic children, but there were significant changes in early and late MMN that were related to working memory and higher level change detection. It seems that dyslexic children have no good-established lateralized MMN register.
    Keywords: dyslexia, reading disability, Mismatch negativity, Evoked Response Potential
  • Mohammad Yousefi *, Hiedar Sadeghi Pages 234-245
    Background And Aim
    It is known that one of the most important findings in people with functional ankle instability is change of joint kinematic before ankle's contact during walking, thus it is acceptable that change in joint kinematic can be considered as one of the probable reasons of sprained ankle relapse. Although the mechanic of foot and ankle play a significant role in the occurrence of this injury, it fails to completely expose mechanisms hidden in functional ankle instability. For this reason, today, researchers have suggested that improper variation in neuromuscular control plays a more important role in the occurrence of ankle functional instability. The present article was carried out to review the literature on variation of ankle joint movement pattern and neuromuscular control strategies in individuals with functional ankle instability.
    Materials And Methods
    The survey was performed on articles in credible databases such as ProQuest, ScienceDirect, and Pubmed Medline, searching for the terms functional ankle instability, variability, walking gait, neuromuscular control, during 1960 to 2016. A total of 65 articles with direct relevance were selected for the analysis.
    Conclusion
    Results reported in the studies conducted regarding identification of mechanisms hidden in functional ankle instability suggest disparity between dynamic nonlinear view and linear view. These studies showed that kinematic consideration of this phenomenon cannot, per se, be practical in the occurrence of functional ankle instability due to complexity of neuromuscular control phenomenon and combinatory role of open and close mechanisms. Thus, further investigation is required to study neuromuscular control strategies in people with functional ankle instability.
    Keywords: functional ankle instability, variation, Walking, neuromuscular control
  • Nasim Kaka *, Homa Zarrinkoob Pages 246-257
    Background And Aim
    In sensory neural hearing loss, the damage is not limited to the cochlear part and the vestibular part is also involved. The results of sevral studies have shown that difficulty in balance abilities is more in deaf children than in their normal hearing peers. Also, deaf children have shown weaker stability in their postural control. In addition, several studies have emphasized that exercise is effective on keeping balance and partly to create a better balance for people with hearing impairment. Vestibular system is one of the three systems involved in keeping balance. Therefore, evaluating its contribution to postural control and balance and the effects of exercise on the growth of this system is essential. In the present review article, the balance state of deaf people and the impact of sports on the growth of their vestibular system are studied.
    Materials And Methods
    To review the vestibular system function of the people with hearing impairment and the effects of professional sport on it, all articles in this field, published from 1932 to 2015 were surveyed in ScienceDirect, PubMed, Google Scholar, Elsevier, Ovid, Proquest, Scopus, and Springer databases.
    Results
    More than 300 articles on topics related to postural control in people with hearing impairment and effects of physical activity on sensory systems and vestibular evoked potentials were available in these databases. Finally, we used 39 articles which were fully-researched papers and 7 abstracts.
    Conclusion
    Sports, due to their impact on the growth of vestibular system, can be considered a powerful therapeutic intervention for children with functional disorders of the vestibular system. Thus, sport activities are recommended for these people.
    Keywords: Cervical vestibular evoked potential, ocular vestibular evoked potential, postural control in deaf, deaf sport, balance performance
  • Mojtaba Ashrostaghi *, Heydar Sadeghi, Elham Shirzad Pages 258-270
    Background And Aim
    The material's resistance to deformation under loading is named “Stiffness”. This concept is considered as an important factor in movement generation and neuromechanical control of human body and is related to musculoskeletal performance and injury risk. Various methods are presented to in vivo measurement of stiffness that may partially justify the mechanical properties and behavior of structures, joints, or overall body. The purpose of the present review article was to state the basic principles of stiffness in biomechanics, classification of various types of stiffness measured in lower extremity, and presentation of the methods introduced to in vivo measuring of them.
    Conclusion
    Seven types of stiffness including vertical stiffness, leg stiffness, joint stiffness, musculo-articular stiffness, musculotendinous stiffness, tendon stiffness, and muscle stiffness were recognized. Mass-spring model, dynamometry, free oscillation technique, quick-release method, ultrasonography, and mayotonometery are used to measure these variables. In the assessment of vertical and leg stiffness, overall lower body is considered as a unit component. Also, joint stiffness, musculo-articular stiffness, and musculotendinous stiffness are measured in the level of one joint. As for muscle stiffness and tendon stiffness, these structures are separately studied.
    Keywords: stiffness, mass-spring model, free oscillation technique, Ultrasonography, Mayotonometery
  • Samane Shakeri, Khosro Khademi Kalantari *, Alireza Akbarzade Baghban Pages 271-282
    Background And Aim
    Muscle strength is a key component of an athlete’s performance and may be influenced by taping. Kinesio Taping (KT) is an elastic therapeutic tape used to enhance muscle function. KT has become increasingly popular amongst athletes. The profile of KT was raised after it was first introduced in 2008 Olympic Games. Despite the increasing use of KT in clinical practice, uncertainty remains regarding its true merit. The present systematic review evaluates the evidence for the effectiveness of KT in improving muscle strength.
    Materials And Methods
    PEDro, Cochrane Library, Medline, Google Scholar, ScienceDirect, Scopus, Up to Date, and Pubmed databases were searched from 2000 to 2015 in studies published only in English language. The combination of the terms kinesiology tape, kinesio tape, elastic tape, tape and muscle, as well as tape and strength were used in the search.
    Results
    Among 26 obtained studies, 21 most-related studies were selected. Based on the results reported, these studies were divided into two groups: 1. the studies with the results suggesting that kinesio tape increases the muscle strength, and 2. the studies with the results suggesting that kinesio tape dose not increase the muscle strength
    Conclusion
    Kinesiotape is not effective in changing the height of the jump and functional tests but can alter the timing of muscle activity and reduce the time to achieve maximum muscle activity. Kinesio tape effect on EMG activity and muscle strength depends on the use of kinesiotape and can be effective if used in the right circumstances, yet exactly how to use it requires further high quality stud
    Keywords: kinesiology tape, Kinesio tape, elastic tape, tape, muscle, Tape, strength
  • Alireza Nasirzadeh*, Heydar Sadeghi, Hamid Reza Mokhtarinia, Abbas Rahimi Pages 283-297
    Background And Aim
    Due to the fact that walking is the main activity of humans to relocate, understanding its complexity and its different angles has long been the focus of various studies. One of the main issues in this regard is gait symmetry. Accordingly, the aim of the present study was investigating the concept of gait symmetry and the methods for evaluating it.
    Materials And Methods
    A search among the related articles published from 2000 to 2015 in valid scientific databases, according to the research criteria, resulted in 71 scientific articles selected for the present review study.
    Results
    Review of the previous studies showed that generally, from kinematical and kinetical point of view, walking in participants with and without abnormalities was asymmetrical and this condition is represented in all measured kinematic and kinetic parameters except in a few studies. Also, the methods of evaluating gait symmetry could generally be categorized into symmetry indices and statistical methods. In this situation, symmetry indices, despite their ease of application, could not represent the spatial-time complexity of walking cycle because of single-variable evaluations. In addition, the main limitation of statistical methods is that they do not present a qualitative value. Thus, for neither of these two methods is normal data available.
    Conclusion
    With respect to the fact that during walking lower limbs have an asymmetrical behavior in normal/healthy individuals, which is due to their different functional tasks in control and propulsion, the assumption of gaining perfect symmetry after rehabilitation and intervention does not seems to be true. However, it is crucial to carry out further investigations in order to obtain the normal range of gait asymmetry in different participants and to understand fundamental factors affecting gait asymmetry.
    Keywords: Gait symmetry, symmetry index, Kinematic, kinetic
  • Marzie Pashmdarfard, Malek Amini *, Narges Shafaroodi Pages 298-305
    Background And Aim
    Nowadays, due to the wide variety of models and applying these models in different areas of the field, occupational therapy can have an important role in providing rehabilitation services to patients. In this case, one of the proposed models that has a variety of roles in environmental accommodations is Ecology of Humane Performance (EHP) model. Applying this model is the appropriate intervention in progressive disorders like neuromuscular disease. The purpose of the present study was applying the strategies of EHP model in a family with 3 members suffering from Spinal Muscular Atrophy type 3 (SMA3).
    Case Report: The present case report is about a family with 6 members, (4 children and the parents who have a family relationship). This family has 4 children (2 girls and 2 boys) 3 of whom (2 sons, 1 daughter) are diagnosed with SMA3.
    Results
    Using EHP model in this family, significant results in the field of functional mobility, quality of life, life satisfaction, and driving were obtained in such a way that family members were satisfied with their treatments.
    Keywords: Ecology of Human Performance, Occupational Therapy, Spinal muscular atrophy, Case report