فهرست مطالب

پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی - سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

نشریه پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی
سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • پرویز البرزی ورکی * صفحات 5-26
    هدف از مقاله حاضر یافتن الگوهای مختلف معنای واژه سازی در واژه های مختوم به –e در زبان آلمانی می باشد. بدین جهت درک معانی مشتقات این پسوند با توجه به تنوع آن ها برای زبان آموز از اهمیت خاصی برخوردار است. این پسوند ریشه در –ī زبان آلمانی باستان دارد و یکی از زایاترین پسوندهای بومی زبان آلمانی معاصر به شمار می رود. داده ها و یافته-های اولیه مقاله عمدتا از بررسی دو منبع شاخص در زمینه واژه سازی زبان آلمانی اخذ شده و آن چه که نگارنده اقتباس نموده است، همین داده ها و یافته های اولیه است. یافته های ثانویه ماحصل تحقیق نگارنده است. پسوند –e در بافت مقولات فعلی، صفتی، اسمی و قیدی توزیع می شود. همچنین مشتقات مختوم به پسوند –e از بیشترین فراوانی نسبت به الگوهای معنای واژه سازی برخوردارند: اسم های مختوم به این پسوند از میان الگوهای گوناگون، کمابیش از هشت راهبرد تعویض شامل اسم مصدر، حاصل مصدر، اسم مکان، اسم ابزار، اسم فاعل، اسم کیفیت، اسم تبدیل و اسم شخص بهره می گیرند. البته گاهی اسم مختوم به پسوند –e حاوی یک یا چند کاربرد ثانویه است.
    کلیدواژگان: اسم مصدر، اسم فاعل، اسم مکان، اسم ابزار، اسم کیفیت
  • محمدرضا امیریان*، زهرا حشمتی فر، غلامرضا زارعیان، محمد داوودی صفحات 27-56
    هدف این پژوهش ارائه یک نظریه براساس گردآوری نظام مند داده ها درباره عوامل موثر بر شرکت در دوره های آمادگی آزمون زبان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (MSRT) از دیدگاه دانشجویان شرکت کننده در این دوره ها بود. روش پژوهش حاضر به صورت کیفی و بر اساس روش نظریه داده بنیاد بود. نمونه پژوهش،9 دانشجوی دکتری (3 مرد و 6زن) بودند که به روش نمونه گیری هدفمند، نظری و گلوله برفی انتخاب شدند. ضمن انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با شرکت کنندگان، مجموعه ای از مفاهیم و مقوله ها طی فرایندهای کدگذاری باز، محوری وگزینشی به دست آمد. بر اساس نتایج پژوهش، 6مقوله اصلی تحت عناوین شرایط علی، پدیده محوری، مقوله راهبردی، مقوله زمینه ای، مقوله واسطه ای و مقوله پیامدی به-همراه زیرمقوله های آن ها استخراج و در قالب مدل نظری بر مبنای نظریه داده بنیاد ترسیم شد. در پایان، ضمن اشاره به پیامدها و عوامل مختلف موثر بر شرکت در دوره های آمادگی آزمون و نظرات شرکت کنندگان در این دوره ها، پیشنهاداتی برای انجام تحقیقات بیشتر ارائه گردید.
    کلیدواژگان: کدگذاری، نظریه داده بنیاد، مدل نظری، دوره های آمادگی آزمون، MSRT
  • معصومه بمانی *، زهرا ظهوریان صفحات 57-82
    هدف از این مطالعه ی دو مرحله ای با روش ترکیبی اکتشافی این بود تا به ساخت پرسشنامه ای مناسب جهت اندازه گیری راهبردهای نگارش بپردازد. بدین منظور ،ابتدا راهبردهای نگارش به کار گرفته توسط پنج تن از دانشجویان ممتاز کارشناسی ارشد رشته ی آموزش زبان انگلیسی از طریق تکنیک تفکر گویا استخراج شدند. سپس، بر آن اساس، پرسشنامه ای 52 سوالی توسط محققین ساخته و در میان نمونه ا ی 100 نفری پایلوت و پویایی آن محاسبه شد (α=0.85) که می توان آن را به عنوان شاهد همبستگی برای روایی سازه ی پرسشنامه نیز در نظر گرفت. در مرحله دوم، همان پرسشنامه به نمونه ای 60 نفری از همان دانشجویان ارشد آموزش زبان انگلیسی داده شد. نتایج این مطالعه نشان دهنده ی همبستگی مثبت و معنا دار (49.=r) بین نمرات دانشجویان در درس نگارش پیشرفته و راهبردهای بکارگرفته توسط آنان بود. نتایج نشان داد که دانشجویانی که درک بهتری از راهبردهای فراشناختی دارند در نگارش به زبان انگلیسی موفق ترند. بنابراین، فرآیند شناختی مهارت نگارش با بکارگیری راهبرد هایی با همان ماهیت تقویت می شود.
    کلیدواژگان: ساخت پرسشنامه، پروتکل تفکر گویا، کیفیت نگارش، راهبردهای نگارش، آموزش زبان آنگلیسی
  • علی اکبر جباری * صفحات 83-104
    پژوهش حاضر برای بررسی یادگیری توصیف کنندگان اسم در زبان آموزان عربی بعنوان زبان سوم صورت گرفت؛ بدین منظور 32 زبان آموز سطح متوسط انگلیسی بعنوان زبان دوم که زبان اولشان فارسی بود انتخاب شدند و از آزمون شامل آزمون قضاوت دستوری و آزمون ترجمه جهت بررسی جایگاه و تطابق توصیف کنندگان اسم در زبان عربی استفاده شدند. پس از تحلیل داده ها، نتایج بدست آمده به وسیله نرم افزار آماری، نشان داده شد که ساختار مورد نظر بیشتر از زبان دوم تا از زبان اول و یا معجونی از زبان اول و دوم به زبان سوم منتقل می شود و زبان دوم نقش عمده ای در فراگیری این ساختار ایفا می کند. مقاله حاضر نقش زبان های از قبل آموخته شده را در فراگیری زبان سوم بررسی می کند. نتایج تحقیقات محققان، انتقال دانش زبانی را از زبان اول، زبان دوم و یا مخلوطی از دانش زبانی اول و دوم به زبان سوم می دانند. اهمیت فوق العاده این مطالعه به خاطر مسائل تئوری و آموزشی آن است.
    کلیدواژگان: فراگیری زبان سوم، جایگاه توصیف کننده اسم، تطابق اسم و توصیف کننده، زبان فارسی، زبان انگلیسی، زبان عربی
  • حسین داوری*، سید بهنام علوی مقدم، رضا خیر آبادی صفحات 105-122
    بررسی دامنه نفوذ و گسترش واژه های فارسی در زبان های مختلف از جمله موضوعات درخور توجه در حوزه پژوهش-های ریشه شناختی به شمار می آید که تاکنون به انتشار آثار داخلی و خارجی متعددی در قالب مقاله و یا فرهنگ های واژگانی مستقل انجامیده است. در این بین، در بین زبانهای اروپایی، زبان انگلیسی به دلایلی چند توجه بیشتری را به خود جلب نموده است به نحوی که شاهد انتشار آثار متعددی در این خصوص بوده ایم که از آن جمله می توان به فرهنگ واژگان فارسی در انگلیسی تالیف احمد میرفضائلیان (1385) اشاره نمود؛ اثری که بازبینی و نقد آن با هدف ارایه تصویری از ضعف ها، کاستی ها و اشتباه های آن موضوع اصلی این مقاله است. به طور خلاصه، کاستی های این فرهنگ ریشه شناختی در شش مقوله و به شیوه ای توصیفی-تحلیلی بررسی و ارایه شده است. یافته ها مبین آن است که معرفی واژه های غیرفارسی به عنوان واژه های فارسی، ارایه شواهد و مثالهای نامناسب، ارایه معادلهای نامناسب، معرفی سیر انتقال نادرست و... مهمترین ضعف های این فرهنگ به حساب می آید.
    کلیدواژگان: نقد فرهنگ، ریشه شناسی، واژه فارسی، زبان انگلیسی، دگرگونی معنایی
  • آمنه مسن آبادی، بهزاد رهبر *، محمدرضا اروجی صفحات 123-138
    یکی از گروه های اجتماعی که تمایلی به افشای اسرار مکالماتشان ندارند زندانیان هستند که این عدم تمایل آنها منجر به تولید گونه زبان زندان می شود. در این پژوهش، واژه های جدیدی که در زندان توسط زندانیان به کار برده می شود، جمع آوری شده و از لحاظ نمود واژی بررسی شده اند. پژوهش به صورت میدانی بوده و داده ها به شیوه ایجاد ارتباط مستقیم و براساس گفتار 50 نفر مشارک مرد که به مدتی بیش از 10 سال برای تحمل کیفرشان در زندان های استان تهران به سربرده اند، جمع آوری شده است. پژوهشگران پس از تجزیه وتحلیل حدود 600 لغت و اصطلاح گردآوری شده به این نتیجه رسیدند که شرایط حاکم بر زندان بر گفتار زندانیان تاثیر می گذارد و تغییرات واژی در گفتار آنها رخ می دهد. فرایندهای واژه سازی به دست آمده عبارتند از: ابداع، تکرار، تبدیل، کوتاه سازی، ترخیم، سرواژه سازی، آمیزش و قرض گیری. از میان فرایندهای واژی، بیشترین بسامد، مربوط به فرایند ابداع است. نتایج این پژوهش، زبان شناسان را در شناخت هرچه بیشتر گونه زبان زندان یاری می رساند و به جامعه شناسان نیز در شناخت روابط انسانی و نهایتا برنامه ریزی و بازپروری زندانیان کمک می کند.
    کلیدواژگان: زندان، گونه زبان زندان، واژگان، فرایندهای واژه سازی، ابداع
  • محمد صالحی*، آرش نعمت زاده صفحات 139-166
    عوملل متعددی میتوانند در روایی یک آزمون تاثیر داشته باشند. آری ، جیکاب، سورنسون و واکر (2014) از آنها با عنوان عوامل واریانس نامربوط به سازه یاد میکنند. در برخی موارد، رایانه می تواند نتایج آزمون ها را به حاشیه ببرد و تبدیل به منبع تهدیدی برای روایی آزمون شود. علاوه بر یارانه، جنسیت، سن، زبان مادری و رشته تحصیلی نیز متغیرهایی هستند که میتوانند واریانس نامربوط به سازه تولید کنند. در تحقیق حاضر نمرات آزمون تافل آی بی تی به عنوان متغیر وابسته مورد تحقیق قرار گرفت. بدین منظور، صد نفر به پرسشنامه هایی در مورد آشنایی با رایانه و دیدگاهشان نسبت به رایانه پاسخ دادند و نیز در یک تافل آی بی تی شرکت کردند. در مرحله اول، سطح آشنایی با رایانه بررسی شد و در مرحله بعدی دیدگاه شرکت کنندگان در مورد رایانه و تاثیر سه متغیر مشخص شده (سن، جنسیت و زبان مادری) بر نتایج آزمون موردمطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دهنده روابط معناداری بین این متغیرها و نمرات آزمون نبود.
    کلیدواژگان: رایانه، روایی، آزمون، سازه، نامرتبط، واریانس
  • رضا طاهرخانی * صفحات 167-186
    تهیه و تدوین مطالب درسی مرحله ای مهم در برنامه آموزشی زبان تخصصی می باشد. به همین دلیل، نیاز مبرم به بررسی توانایی های استادان زبان تخصصی در این زمینه حس می شود. این نیاز به ویژه در ایران که دو گروه از استادان – استادان زبان و استادان دروس تخصصی - زبان تخصصی را تدریس می کنند، بیشتر احساس می شود. به همین منظور، این تحقیق ملی تفاوت ها و شباهت های تفکرات و رفتارهای این دو گروه در تهیه و تدوین مطالب درسی، در دانشگاه های علوم پزشکی ایران را بررسی کرده است. ابزارها شامل پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، و یادداشت برداری بود. 128 استاد زبان و 190 استاد دروس تخصصی از تمام دانشگاه های کشور در این تحقیق شرکت کردند. نتایج پرسشنامه تفاوتی را بین دو گروه نشان نداد. اما، طبق نتایج مصاحبه ها و مشاهدات، تفاوت های بسیاری بین دوگروه یافت شد. این نتایج پیامدهای مهمی را برای جامعه استادان زبان تخصصی دارد و نیاز به تغییر کتاب های فعلی را برجسته می کند.
    کلیدواژگان: زبان تخصصی، اساتید زبان، اساتید دروس تخصصی، افکار استاد، تهیه و تدوین مطالب درسی
  • محبوبه شاهسوار، سید محمد علوی*، محمدحسین نوروزی صفحات 187-206
    ارزشیابی پویا که ریشه در نظریه اجتماعی فرهنگی ویگوتسکی دارد روشی است که همواره مورد توجه محققان بوده است. اما تحقیق های قبلی نشان می دهد کاربردشناسی در تحقیقات این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت دانش کاربردشناسی در بهبود توانش ارتباطی زبان آموزان، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر ارزشیابی پویا ،الگوی کیک، بر پیشرفت دانش کاربرد شناسی زبان آموزان پرداخته است. به این منظور تعداد 46 دانشجوی رشته مهندسی دوره کارشناسی دانشگاه تهران به صورت انفرادی به روش ارزشیابی پویا مورد آزمون قرار گرفتند. این آزمون سه نمره واقعی، مداخله و نمره توان بالقوه یادگیری در برداشت. به منظور تحلیل داده ها از ازمون تی جفتی و تحلیل واریانس یک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد ارزشیابی پویا تاثیر مثبتی بر دانش کاربردشناسی زبان آموزان دارد و نمرات افراد تحت تاثیر مداخله است و نه سطح زبانی زبان آموزان. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند در امر ارزشیابی، تدریس و یادگیری کنش های گفتاری عذرخواهی و درخواست مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی پویا، کاربرد شناسی، منطقه مجاور رشد، کنش گفتار، عذرخواهی، درخواست
  • مهدی قاییدرحمت، جواد غلامی*، ژیلا محمدنیا صفحات 207-246
    در ایران، دوره های زبان انگلیسی تخصصی هوانوردی را اغلب مدرسان زبان انگلیسی متخصص در امر هوانوردی و معلمان زبان انگلیسی تدریس می کنند که متخصص هوانوردی نیستند. پژوهش حاضر، به بررسی دیدگاه های این دو گروه مدرسان در خصوص تدریس زبان هوانوردی، برای اولین بار در ایران می پردازد. دیدگاه های هشت مدرس این دوره ها از طریق مصاحبه و پرسشنامه مطالعه شده است که نتایج، نشان دهنده عدم یکنواختی روش تدریس زبان انگلیسی در بین دو گروه مدرسان این دوره ها بود. از دیدگاه مدرسان متخصص، زبان تخصصی باید بیشتر به صورت عملی و کاربردی همراه با تاکید زیاد روی مفاهیم تخصصی، آموزش معلم محور و بازخورد های آموزشی مستقیم از طرف مدرسان تدریس شود. از نظر مدرسان زبان، این دوره ها بیشتر باید روش و اصول تدریس، آموزش مشارکت محور و بازخوردهای زبان-آموزمحور را مد نظر قرار دهد. نتایج این تحقیق می تواند در شناخت وضعیت مدرسان فعلی این دوره ها و انتخاب مدرسان اصلح (با توجه به آخرین دستاوردها) در امر آموزش زبان انگلیسی برای اهداف ویژه سودمند باشد.
    کلیدواژگان: عقاید، مدرس زبان تخصصی، مدرس زبان انگلیسی، انگلیسی هوانوردی، ایران
  • اعظم اکرمی، بهزاد قنسولی*، پوریا محمد علمی صفحات 247-270
    در پژوهش حاضر با استفاده از نظریه فرهنگی-اجتماعی ویگوتسکی و یافته های محققان در سنجش پویا تلاش شده است تا روشی نوین برای تعیین سطح توانایی ترجمه فارسی-انگلیسی دانشجویان مترجمی ارائه شود. در این روش از دو مولفه ظرفیت یادگیری و مهارت کنونی ترجمه برای تعیین سطح دانشجویان استفاده شد. با استفاده از رویکرد تداخل گرا در سنجش پویا و طراحی آزمون رایانه ای و تشریحی تعیین سطح ترجمه، دانشجویان طی دو مرحله، در سه گروه طبقه بندی شدند. بعلاوه، با توجه به بسامد خطاهای دانشجویان در هریک از خردتوانش های ترجمه در فرآیند آزمون ، تعیین سطح به صورت مبحثی نیز صورت گرفت. نتایج آزمون آزمایشی نرم افزار نشان داد که آزمون، معیار معتبری برای سنجش قابلیت های کنونی و ظرفیت ذهنی افراد در مهارت ترجمه محسوب می شود و از سطح روایی و پایایی قابل توجهی برخوردار است. تحلیل نتایج آزمون بیانگر نقش برجسته سنجش ظرفیت یادگیری در کنار سنجش توانایی کنونی ترجمه در گروه بندی جامع تر دانشجویان است. اطلاعات حاصل از این سنجش می تواند در طراحی برنامه ریزی آموزشی آتی دانشجویان مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: تعیین سطح رایانه ای مهارت ترجمه، حوزه تقریبی رشد، سنجش پویا، رویکرد تداخل گرا در سنجش پویا، ظرفیت یادگیری، سنجش ترجمه
  • مجید نعمتی، محسن ترقی گشتی * صفحات 271-300
    این پژوهش برای مطالعه پیش بینی صحت و شیوایی تولید گفتار دانشحویان زبان خارجی توسط خلاقیت و انگیزش کاربردی/ تلفیقی صورت گرفت. 80 شرکت کننده با زبان مادری فارسی برای پژوهش انتخاب شدند که مشغول یادگیری زبان خارجی انگلیسی سطح متوسط در موسسات آموزش زبان بودند. نخست آنها پرسشنامه 60 سئوالی خلاقیت عابدی را تکمیل کردند. سپس تکلیف گفتاری (کشتی غرق شده) ارائه شد و عملکرد آنها برای نمره گذاری توسط دو ارزیاب صحت گفتار و شیوایی گفتار در مرحله بعد ضبط گردید. درآخر شرکت کنندگان به پرسشنامه انگیزش- نگرش گاردنر پاسخ دادند. نتایج حاصل از برازش مدل با داده ها با تکنیک تحلیل مسیر نشان داد خلاقیت و انگیزه کاربردی می تواند شیوایی گفتار را پیش بینی کند. معناداری ضرایب اثر نشان داد خلاقیت و انگیزه کاربردی می تواند صحت گفتار را نیز پیش-بینی کند. همچنین خلاقیت و انگیزه تلفیقی می تواند شیوایی گفتار را پیش بینی کنند. اما برای صحت گفتار، خلاقیت و انگیزه تلفیقی قدرت پیش بینی نداشتند. نتایح این پژوهش پیشنهاداتی را برای شیوه آموزش و نکاتی برای پژوهشهای آتی ارائه داد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، انگیزه کاربردی، انگیزه تلفیقی، تبحر در زبان، صحت تولید گفتار، شیوایی تولید گفتار
  • فیهمه حمید زاده، زهره محمدی زنوزق * صفحات 301-318
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دو روش داستان سرایی و باز نویسی متن در زبان دوم بر درک اصطلاحات انگلیسی زبان اموزان ایرانی است. برای این منظور،90نفر زبان آموز سطح متوسط مونث ایرانی براساس نمرات آزمون تعیین سطح آکسفورد برای شرکت در این پژوهش انتخاب شده وبه سه گروه 30 نفری تقسیم شده اند که این سه گروه تحت آموزش اصطلاحات انگلیسی ازطریق داستان گفتن وبازنویسی متن و روش سنتی حفظ معادل آنها قرار گرفتند . داده ها جمع آوری شده توسط پیش و پس آزمون از طریق روش آماری “همپراش ، آزمون تعقیبی ” مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که تکنیک های یاددشده موثر بوده اند و همچنین روش داستان سرایی در مقایسه با دو روش دیگر تاثیر مثبت بیشتری بر درک اصطلاحات انگلیسی داشته است. نتایج این تحقیق و پیامده های مفید آن برای آموزگاران بررسی شدو محدودیت های تحقیق جهت پیشنهاد تحقیقات آتی مورد بررسی گردید.
    کلیدواژگان: داستان سرایی، باز سازی متن، یادگیری اصطلاحات زبان، درک مطلب، زبان آموزان ایرانی
  • مونا طباطبایی یزدی، خلیل مطلب زاده*، حمید اشرف، پوریا بقایی صفحات 319-335
    ارزیابی موفقیت مدرسان در امر آموزش، و استفاده از دانش و تجربه مدرسان حرفه ای که توانایی تشخیص نیازهای زبان آموزان را دارند، در دهه های گذشته، به یکی از مسائل حائز اهمیت تبدیل شده است. پژوهش حاضر، به ارزیابی اهمیت و میزان تاثیر برنامه های پیشرفت حرفه ای، بر موفقیت مدرسان، براساس دیدگاه دانش آموزان می پردازد. برای این منظور، مدل ساختاری پیشنهاد شد و از نرم افزار SmartPLS و رویکرد کمینه مربعات جزئی معادلات ساختاری برای بررسی آن استفاده شد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، 316 مدرس زبان انگلیسی و 828 دانش آموزدر این تحقیق شرکت کردند. یافته ها نشان داد که راهبردهای پیشرفت حرفه ای، رابطه موثری با موفقیت مدرسان دارد. سازه های «همکاری» و «به روز رسانی» بیشترین بار را نشان می دهند. سازه «تامل» به طور متوسط بر «همکاری» تاثیرگذار است. دو سازه «همکاری» و «تامل» به میزان چشمگیری، تحت تاثیر«به روز رسانی» قراردارند. نتایج تاثیر معنادار سازه «تصمیم گیری» بر «موفقیت مدرسان» را به مثابه عامل پیش بینی کننده «موفقیت مدرسان» نشان می دهد.
    کلیدواژگان: موفقیت مدرسان زبان انگلیسی، نگرش زبان آموزان، پیشرفت حرفه ای مستمر، مدل معادلات ساختاری، ارزیابی زبان انگلیسی
|
  • Parviz Alborzi * Pages 5-26
    The purpose of this research is to find different patterns of word-formation meaning of German nouns ending in –e. These patterns are of great importance in understanding the meanings of derived words. This suffix has its origin in the old German suffix –ī and is very productive at the present time. Data and initial research findings of the currently paper are adapted from the field of word-formation of German references. Secondary findings are the results of my research achievements. Also, the suffix -e is distributed in the context of verbal, adjectival, nominal and adverbial categories. In regard to the word-formation meaning, the derivatives of the suffix -e are most productive used: Nouns ending in the suffix –e benefit from different patterns of word-formation meaning, eight strategies of the transposition and consist of action noun, consequence noun, locative noun, instrumental noun, agent noun, qualitative noun, conversion noun and person noun. It may contain one or more secondary functions.
    Keywords: action noun, agent noun, locative noun, instrumental noun, qualitative noun
  • Zahra Heshmatifar, Gholam Reza Zareian, Mohammad Davoudi, Seyed Mohammad Reza Amirian* Pages 27-56
    This data-driven study aimed at developing a theory on the influential factors making students enroll in MSRT test preparation courses. To meet this purpose, grounded theory was used. Data were collected through in-depth semi-structured interviews with 9 students (6 females, 3 males) who were selected through purposive, theoretical and snowball sampling. Data collection and analysis continued until the theoretical saturation was reached. The coding schemes of grounded theory including open, axial and selective coding yielded a set of categories and subcategories upon which a theoretical model was developed. In this model, "The influential factors making students enroll in MSRT test preparation courses "was found as the core category pulling other categories (i.e., causal conditions, action/interaction category, context-intervening conditions, intermediate category, and outcome category) together as a unified whole. Finally, based on the learner's attitudes and the obtained in-depth interview results, some implications and data-driven suggestions for further research were presented.
    Keywords: Coding, Grounded Theory, Theoretical Model, Test Preparation Courses, MSRT
  • Masoumeh Bemani Naeini *, Zahra Zohoorian Pages 57-82
    This two-phase, exploratory mixed methods study aimed at first developing a questionnaire, then investigating the relation between writing ability and writing strategy use. To this end, a think-aloud protocol was used to elicit the themes from five high achievers MA TEFL students’ writing strategies. Then, the developed 52-item questionnaire was administered to a sample of 100 Iranian EFL learners to pilot its validity. Next, having gained confidence in its reliability (α=0.85) and construct validity, the questionnaire was distributed among a sample of 60 MA students from the same target population, both male and female, ranging in age from 25 to 30 years old. The results suggested a positive correlation between student's scores in their advanced writing course and their strategies used (r = 0.49). The results revealed that students with a better understanding of metacognitive strategies could obtain better results. Thus, the findings account for the fact that being a cognitive process itself, writing skill can be boosted provided that the strategies of the same nature are reinforced and practiced.
    Keywords: Strategy questionnaire development, Think-aloud protocol, Writing achievement, Writing strategies, TEFL
  • Aliakbar Jabbari * Pages 83-104
    The present article addresses the acquisition the position and agreement between attributive adjective and the noun modified in Arabic as a third language. The position and agreement of noun modifiers differ among these three languages. To do the research, the researcher selected 32 high school students. Two tasks, i.e., grammaticality judgement task and translation tasks, were given in order to test which multilingual transfer hypotheses such as full transfer/full access, L2 statue, or cumulative enhancement model are more effective in third language acquisition. The former task checked the subjects comprehension of noun modifiers while the latter task checked the production of the learners. Having analyzed the data through SPSS software, the researcher found out that the intended structure is transferred to L3 mostly from L2 than L1. The L2 status was corroborated and has major role in acquiring this structure. Hence, Arabic course book writers and syllabus designers should consider this matter in teaching Arabic.
    Keywords: Third Language Acquisition, Noun modifier position, modifier, modified nouns, Persian Language, English Language, Arabic Language
  • Hossein Davari *, Seyyed Behnam Alavimoghaddam, Reza Kheirabadi Pages 105-122
    Research on the scope and spread of Persian words in other languages is known as a significant issue in the field of etymological studies. The findings of such studies have led to publishing various papers and dictionaries nationally or internationally. In this case, for some reasons the English language has attracted much attention. Among the works which has studied the Persian loanwords in English, Mirfazaelian (2005) work entitled "The Dictionary of Persian Words in English" is the one which has been critically reviewed and criticized in this paper. In short, the deficiencies of this work have been descriptively and analytically studied in six categories. The findings show that the introduction of non-Persian words as Persian ones, the introduction of wrong examples, the presentation of incorrect equivalents and false meanings, the presentation of wrong transfer from Persian to English and so on are the main shortcomings seen in this etymological dictionary.
    Keywords: Dictionary criticism, Etymology, Persian word, English Language, Semantic change
  • Ameneh Masnabadi, Behzad Rahbar *, Mohammadreza Oroji Pages 123-138
    One of the social groups who are reluctant to disclose their secrets of conversations with others are prisoners, whose unwillingness leads to the production of a type of prison language. The Researchers have collected new terms used by prisoners for various purposes and they have studied them in terms of phonemic representation. The research is fieldwork and data is gathered in way of having direct contact with participants. The data of the research were based on conversations of 50 male members of the group who have been in prison for more than 10 years in prison in Tehran province. Finally, a total of around 600 words and special terms of the prison were collected. After analyzing the data, the researchers concluded that the environment and conditions affecting the prisoners influence on prisoner's speeches. Phonological changes occur in their speeches. The word making processes are: coinage, repetition, shortening, acronym, curtailing, compounding and borrowing. Among the phonological processes the most frequent one is related to coinage.
    Keywords: Prison, Prison Argot, Lexicon, word formation processes, coinage
  • Arash Nematzadeh, Mohammad Salehi * Pages 139-166
    Ary, Sorensen, and Walker (2014) refer to these factors as construct irrelevant ones. Computer like other innovations has aspects that should be investigated. In some cases, computer can distort the tests results and be a source of threat for test validity (construct irrelevant variance). Besides computer familiarity, other demographical factors such as gender, age, mother tongue and filed of study can be the sources of construct irrelevant variance. Therefore, the researchers chose to analyze the role of these phenomenon in the assessing procedure. In order to do this, one hundred participants answered computer familiarity and attitude toward computer questionnaires and a computer based TOEFL IBT®. At the first step, the level of computer familiarity was investigated and the next stage was related to probing attitude of the participants toward computer and effect of three specified variables (age, gender, and mother tongue) on the test results. Results did not indicate meaningful relation between these variables and test scores.
    Keywords: Computer, Validity, Construct, Irrelevant, Variance
  • Reza Taherkhani * Pages 167-186
    Materials preparation is an important stage in EAP curriculum. Therefore, there is a pressing need to explore EAP teachers’ materials preparation abilities, especially in Iran, where EAP courses are taught by two groups of teachers; that is, language teachers and content teachers. Therefore, this nationwide study explored the similarities and differences between the cognitions and practices of the two groups of EAP teachers concerning their materials preparation abilities, at medical sciences universities across Iran. Instruments included questionnaire, semi-structured interviews, observations and field notes. A representative sample of 128 language teachers and 190 content teachers from all medical sciences universities participated in the study. The results of the questionnaire indicated that there were no differences between language teachers and content teachers; however, the interviews and the observations revealed substantial differences between the two groups. The findings present some implications for the EAP community and a need to renew the current materials.
    Keywords: EAP, language teachers, content teachers, teacher cognition (TC), materials preparation
  • Mahboube Shahsavar, Sayyed Mohammad Alavi *, Mohammad Hussein Norouzi Pages 187-206
    Dynamic assessment (DA) having root in Vygotsky’s sociocultural theory of mind has been investigated by many researchers. However, DA of pragmatics has not been much researched. Considering the important role of pragmatic competence in promoting learners’ communicative competence, the current study examined the effectiveness of dynamic assessment, cake model, on the development of learners’ pragmatic competence. To conduct the research a number of 46 MSc students of engineering, studying at the University of Tehran, were assessed dynamically. The assessment provided three scores: actual score, mediated score, and learning potential score (LPS). In order to analyze the data, paired sample t-test and univariate analysis of variance were run. The results showed that DA had a positive effect on learners’ knowledge of the speech acts of apology and request. The results also showed that there was no interaction between learners’ scores and their proficiency levels. The findings of the research can be used in teaching, assessing and learning the speech acts of apology and request.
    Keywords: dynamic assessment, pragmatics, ZPD, speech act, apology, request
  • Mehdi Ghaedrahmat, Javad Gholami *, Zhila Mohammadnia Pages 207-246
    In Iran, aviation English is taught either by English as a foreign language (EFL) teachers who are field specialists in the field of aviation or teachers whose major is Teaching English as a foreign language (TEFL). For the first time in Iran, the present research investigated the cognitions and attitudes of the two groups of teachers on teaching aviation English. Eight teachers were surveyed using semi-structured interview and questionnaire. The results revealed substantial inconsistencies between field specialists and TEFL instructor's attitudes. Field specialist teachers believed that aviation English should be taught practically with a focus on technical content, teacher-center education, and teacher-directed feedback. On the other hand, their TEFL counterparts contended that in such courses, the focus should mostly be on teaching methodology, participatory teaching, and peer feedback. The findings can be illuminating in better understanding of the status quo of aviation English programs in Iran and making more informed policy decisions on selecting the most qualified agents for teaching aviation courses in English for Specific Purposes.
    Keywords: Cognition, field specialists, TEFL teachers, aviation English, Iran
  • Azam Akrami, Behzad Ghonsooly *, Pouria Mohammad Alami Pages 247-270
    In favor of Vygotsky`s Socio-cultural theory and dynamic assessment (DA) investigations, the study sought to introduce a novel method to evaluate English-Persian translation proficiency level of translation trainees. Namely, the students` level of independent translation competence and their potentiality for learning were regarded as two factors contributing in the students` classification. Developing a computer-based translation placement test, and using interventionist approach of DA, the translation students participated in this study were categorized into three different levels, moving through two phases. Furthermore, considering the students` proficiency in every translation sub-competence defined in the test, students were narrowly reclassified. The results revealed the newly-made instrument is a valid and reliable scale for ýevaluating translation trainees` actual as well as potential development. The analysis of the pilot test clearly demonstrated that besides assessing the students` current translation abilities, evaluating their learning potential has a profound impact on providing more thorough classification. The information yielded can be particularly beneficial in the translation students` future instructional planning.
    Keywords: Computerized Translation Placement Test, Zone of Proximal Development, dynamic assessment, Interventionist Approach of Dynamic Assessment, Learning Potential, Translation Assessment
  • Majid Nemati, Mohsen Taraghi Gashti * Pages 271-300
    This study aimed to investigate whether creativity and instrumental/ integrative motivation can predict EFL student's language accuracy and fluency in speaking task. 80 participants were chosen for the research; they were studying English as a foreign language in intermediate level at language institutes. Their mother tongue was Persian. First, they were asked to complete Abedi's sixty-item questionnaire. Then they were given a speaking (shipwreck) task and their performance was recorded so as to be evaluated in both accuracy and fluency by two examiners later. Finally, they answered the Gardner’s attitude/Motivation test battery (AMTB). The results obtained from the goodness of fit test showed that creativity and instrumental motivation can predict the accuracy of speaking. The significance of effect coefficients showed that creativity and instrumental motivation can predict the fluency of speaking. Furthermore, creativity and integrative motivation can predict the fluency of speaking. But creativity and integrative motivation can not predict the accuracy. The result of this research suggested some recommendations on educational methods and mentioned points for future researches.
    Keywords: creativity, instrumental motivation, integrative motivation, language proficiency, accuracy of speaking, fluency of speaking
  • Fahime Hamid Zade, Zohre Mohamadi Zanozaq * Pages 301-318
    This study aimed at investigating the comparative effect of storytelling and text reconstruction comprehension of Idiomatic expressions. To this end, 90 Iranian intermediate participants were selected on the basis of their scores on Oxford Placement Test and were assigned into three experimental groups of text reconstruction, storytelling and control groups. The most frequency search idiomatic expression on electronic search engines were selected to be included in the teaching lesson plans. Pretest/posttest design was used to collect data on participant's comprehension of idiomatic expressions. The results of one way ANOVA and post hoc comparisons indicated that there is a significant difference in the performance of all experimental groups from pretest to posttests confirming the outperformance of both experimental groups in comparison with text control group. Results also indicated that storytelling group outperformed the text reconstruction group. The implications and suggestions for further study were discussed in the light of limitations of the study.
    Keywords: storytelling, test reconstruction, idiomatic expressions, comprehension ability, Iranian EFL learners
  • Mona Tabatabaee-Yazdi, Khalil Motallebzadeh *, Hamid Ashraf, Purya Baghaei Pages 319-335
    Throughout the past decade, evaluating teachers’ success has become a crucial issue due to the increased motivation on teacher accountability. Thus, the purpose of the present study is to determine the significance of Continuing Professional Development programs and EFL teachers’ success in the Iranian institutional context based on students’ perspectives. For this purpose, a CPD model was suggested and verified using PLS-SEM. A total number of 316 English-major institutional teachers in Iran completed the CPD questionnaire. Besides, about 30 percent of their students, 828 students, are asked to fill in teachers’ success questionnaire, which intended to check students’ opinions on how successful they measured their teachers in teaching. The proposed PLS-SEM model effectively fitted the data using SmartPLS statistical software. Results specified that practice of CPD strategies had a strong direct predicting power on EFL teachers’ success. The results, specifically, highlight the importance of not only CPD strategies concerning “updating” activities and “reflecting” ones, but also high loadings of other strategies such as those relating to “decision making” and “collaborating”.
    Keywords: Teacher's Success, Teacher's Professional Development, PLS-SEM, English as Foreign Language Teachers, SEM