فهرست مطالب

Journal of Community Health Research
Volume:5 Issue: 2, Apr-Jun 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین فلاح زاده، مهدیه ممیزی *، حمیده نصیرزاده صفحات 64-72
    مقدمه
    تغذیه با شیر مادر اثر مهمی در فیزیولوژی بدن، سوخت و ساز بدن و وضعیت بالینی انسان دارد. شواهد موجود نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر دارای اثر پیشگیری کننده در چاقی، فشار خون و دیگر بیماری های مزمن است. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تغذیه با شیر مادر در دوران نوزادی با وضعیت فشار خون در اوایل بزرگسالی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-مقطعی است. حجم نمونه در مطالعه حاضر 300 نفر است که به روش نمونه گیری طبقه ای در سال 1392 جمع آوری شدند. ابزار جمع آوری داده ها به صورت پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss/16 و آزمون های T-testو ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین فشار سیستولیک و فشار دیاستولیک به ترتیب 1/13±6/113 و 6/11±72 بود. میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در مردان بالاتر از زنان بود. علاوه بر این، افزایش BMI و سن، با رشد قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک همراه بود. مطالعه حاضر نشان داد رابطه مثبت و معناداری بین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک وجود دارد. با این حال، نتایج نشان داد ارتباط معنی داری بین مدت زمان و نوع تغذیه در نوزادی با فشار خون در بزرگسالی وجود ندارد.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که نوع و مدت تغذیه با شیر مادر در نوزادی با فشار خون در بزرگسالی ارتباط معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: فشار خون، شیر خشک، شیر مادر، پرفشاری خون، تغذیه نوزاد
  • محمد ملکوتیان، سمیه محمدی، نجمه امیرماهانی، زهرا نصیری، علیرضا نصیری* صفحات 73-89
    مقدمه
    رنگ ها جزو خطرناکترین گروه های ترکیبات شیمیایی در پساب های صنعتی محسوب می شوند که به دلیل سمیت برای موجودات آبزی، کاهش قابلیت نفوذ نور و به دنبال آن ایجاد اختلال در انجام فرآیند فتوسنتز، تصفیه موثر وکارآمد آن ها جزو الزامات زیست محیطی است. در این تحقیق کارایی مرجان دریایی در حذف راکتیو قرمز 198 از پساب رنگی نساجی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی است. فرایند جذب در سیستم ناپیوسته روی نمونه سنتتیک انجام شد و پس از تعیین شرایط بهینه بر روی نمونه واقعی پساب کارخانه نساجی یزدباف نیز انجام شد. تاثیر پارامترهای pH محلول (3-13)، غلظت اولیه رنگ (5 – 100 mg/L)، زمان تماس (30- 180 دقیقه)، دوز جاذب (1 -6 گرم) و دما (oC 35 - 5) بررسی شد و ایزوترم های جذب تعیین شد. سپس فرایند از نظر سنتیکی و ترمودینامیکی نیز مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSSنسخه 21، EXCEL 2007 و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.
    یافته های پژوهش: شرایط بهینه در حذف رنگ شامل pH برابر با 3، زمان تماس تعادلی 120 دقیقه، 25 میلی گرم بر لیتر غلظت اولیه رنگ و مقدار بهینه جاذب 3 گرم بر 100 میلی لیتر بود. در شرایط بهینه بازده حذف رنگ و حداکثر ظرفیت جذب در نمونه سنتتیک و واقعی پساب کارخانه یزدباف ، به ترتیب 63/97 و 78/67 درصد و 14/8 و 5 میلی گرم بر گرم بدست آمد. داده های تعادلی از مدل ایزوترم جذب لانگمویر با ضریب همبستگی (96/0=R2) و سینتیک جذب از مدل شبه درجه دوم با ضریب همبستگی (1=R2) پیروی نمود. بررسی های ترمودینامیکی نیز نشان داد که فرایند جذب سطحی از نوع جذب سطحی فیزیکی است. تغییرات انرژی آزاد گیبس مقادیر منفی بدست امد که نشان دهنده خودبخودی بودن فرایند جذب است. مقادیر مثبت تغییرات آنتالپی و آنتروپی نشان دهنده گرماگیر بودن فرایند و افزایش بی نظمی در مرز مشترک جامد-مایع در طول فرایند جذب بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، عملکرد خوب جاذب مرجان دریایی در حذف رنگ در محیط های آبی، دارا بودن دانسیته مناسب، قابلیت ته نشینی سریع و همچنین عدم نیاز به فعال سازی و ایمن بودن فرآیند از نظر زیست محیطی می تواند کارآیی استفاده از این جاذب را در تصفیه فاضلاب های رنگی مطرح نماید.
    کلیدواژگان: کارخانه یزدباف، راکتیو قرمز 198، جذب، مرجان آهکی، سینتیکی، ترمودینامیکی
  • ملیحه خرم داد_فاطمه غلامی_یوسف علی محمدی * زینب علوی_جبار شفیعی_علیرضا فیروزی صفحات 90-97
    مقدمه
    مصرف دخانیات یکی از علل عمده مرگ از بیماری های مزمن است که از دوران نوجوانی آغاز می شود. باتوجه به اینکه سن اغاز مصرف سیگار هم در کشورهای توسعه یافته هم در حال توسعه درحال کاهش می باشد، هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع استعمال سیگار و عوامل تعیین کننده آن در دبیرستان های شیراز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی توصیفی تحلیلی 750 دانش آموز (569 نفر پسر و 181 نفر دختر ) انتخاب شدند. ابزار گرده آوری داده ها چک لیستی بود که با نظر متخصصین طراحی گردیده و به صورت خود گزارشی پاسخ داده شدند. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 20 و آزمون های آماری رگرسیون لجستیک و کای دو مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    85% دانش آموزان تجربه مصرف سیگار را نداشتند و 5/14% آنها سابقه ی مصرف را گزارش کردند. شیوع مصرف سیگار در پسران 3/15% و در دختران 2/12% بود. اکثر دانش آموزان سیگاری مهمترین عوامل موثر در ترغیب مصرف سیگار را به ترتیب دوستان سیگاری و مصرف سیگار توسط اقوام درجه یک ذکر کردند در این مطالعه ارتباط بین مصرف سیگار با سن، جنسیت، موقعیت تحصیلی، رشته تحصیلی، تحصیلات پدر و مادر سنجیده شد که فقط ارتباط بین موقعیت و رشته تحصیلی معنی دار بود.
    نتایج
    باتوجه به این یافته ها، اهمیت توجه بیشتر به نوجوانان و برنامه ریزی جهت مداخلات جامعه نگر مناسب درمورد مقابله با شروع مصرف سیگار را گوشزد می کند.
    کلیدواژگان: سیگار، نوجوانان، دانش آموزان دبیرستان، شیراز
  • محمدحسن لطفی، فاطمه فرزانه*، امیرهوشنگ مهرپرور، حسین فلاح زاده، محمدرضا صادقیان صفحات 98-109
    مقدمه
    سرطان مثانه شایع ترین بدخیمی ادراری در بسیاری از مناطق جهان است. همانند سایر سرطان ها میزان بروز آن طی سال های اخیر روند افزایشی داشته است. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط سیگار و مواد مخدر با ابتلا به سرطان مثانه در جمعیت ساکن استان یزد انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه مورد شاهدی بر روی 200 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 200 فرد سالم همسان در استان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس مصاحبه با بیماران و شاهدها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون در نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.
    نتایج
    انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 61/13±54/61 و 3/13±45/61 سال بود. سطح تحصیلات، نوع روغن مصرفی، دفعات هفتگی مصرف غذای سرخ شده، گوشت سفید، گوشت قرمز، مصرف سیگار از عوامل پیشگو کننده سرطان مثانه هستند به طوری که سطح تحصیلات پایین، مصرف روغن جامد 31/1 برابر و روغن حیوانی 34/6 برابر و افرادی که 4 مرتبه و بیشتر از غذای سرخ شده و گوشت قرمز استفاده می کردند 86/2 و 17/51 برابر شانس بیشتری داشتند و مصرف گوشت سفید اثر محافظتی داشت. همچنین با افزایش تعداد نخ سیگار مصرفی روزانه شانس ابتلا به سرطان مثانه افزایش می یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف سیگار و مواد مخدر از فاکتورهای خطر سرطان مثانه می باشند. لذا برای پیشگیری از سرطان مثانه باید آموزش و برنامه مداخله ای مناسب در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرطان مثانه، سیگار، مواد مخدر، یزد
  • حجت الله حمیدی*، عاطفه دارایی صفحات 110-120
    مقدمه و هدف
    سکته قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه می باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی عملکرد مدل های دسته بندی برای پیش بینی سکته قلبی است که از یک مدل انتخاب ویژگی مبتنی بر وزن دهی به وسیله SVM و الگوریتم ژنتیک، بهره می برد.
    مواد و روش ها
    داده های این مطالعه از اطلاعات مراجعه کنندگان به بیمارستان تخصصی قلب شهید مدنی خرم آباد به دست آمده است که شامل 519 بیمار و 52 ویژگی می شود. مدل پیشنهادی ما استفاده از یک روش انتخاب ویژگی ترکیبی در کنار الگوریتم های دسته بندی، به منظور بهبود عملکرد مدل های پیش بینی، می باشد. در مرحله اول از این مدل، ویژگی ها توسط روش وزن دهی به وسیله SVM، و با توجه به وزن هر ویژگی انتخاب می شود. در مرحله دوم، ویژگی های انتخاب شده به الگوریتم ژنتیک وارد شده و ویژگی های نهایی انتخاب می شوند. هشت روش دسته بندی شامل بهینه سازی متوالی کمینه، REPTree، بیز ساده، ماشین بردار پشتیبان، شبکه عصبی پرسپترون چندلایه، جنگل تصادفی، نزدیکترین همسایگان و شبکه بیزین، برای پیش بینی سکته قلبی به ویژگی های انتخاب شده، اعمال می شوند.
    نتایج
    بهترین نتایج، پس از اعمال روش انتخاب ویژگی پیشنهادی و توسط الگوریتم های نزدیکترین همسایگان، شبکه عصبی پرسپترون چندلایه و بهینه سازی متوالی کمینه به دست آمده است که به ترتیب برابر با 69/97درصد، 5/97درصد و 3/97درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، و بهبود عملکرد الگوریتم های دسته بندی، به نظر می رسد که به کارگیری استفاده از مدل انتخاب ویژگی پیشنهادی در کنار الگوریتم های دسته بندی می تواند یک روش قابل اطمینان برای پیش بینی سکته قلبی در نظرگرفته شود.
    کلیدواژگان: کشف دانش، بهینه سازی متوالی کمینه، شبکه عصبی مصنوعی، جنگل تصادفی، سکته قلبی
  • سهیلا بزم، مسعود میرزایی، حسین فلاح زاده*، ریحانه بزم صفحات 121-130
    زمینه
    سواد سلامت شامل مجموعه ای از مهارت های خواندن، شنیدن، تجزیه و تحلیل، تصمیم گیری و توانایی بکارگیری این مهارت ها میباشد. پذیرش و استقبال گسترده از منابع الکترونیکی به عنوان منبع اطلاعات سلامت نیاز شدیدی به ابزارهای معتبر برای ارزیابی سواد اطلاعاتی دارد .هدف از تحقیق حاضر ارزیابی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه سواد سلامت الکترونیکی میباشد.
    شیوه تحقیق: روش این مطالعه توصیفی است. جامعه آماری پژوهش تعداد 525 نفر از جوانان شهر یزد بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند.در این تحقیق روایی ساختاری، روایی محتوایی و روایی پیش بین پرسشنامه مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین جهت ارزیابی پایایی پرسشنامه، ضریب آلفا کرونباخ تعیین و نهایتا داده ها با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    نتایج تحلیل عاملی نشان داد که پرسشنامه ساختار دو عاملی دارد که این عوامل قادرند 48/70 درصد از واریانس داده ها را توصیف کنند. ضریب آلفای کرونباخ 95% و ضریب پایایی آزمون در دو بار اجرا و به فاصله 2 هفته بیشتر از 90% بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نسخه فارسی سواد سلامت الکترونیکی ابزاری روا و پایا جهت ارزیابی سواد سلامت الکترونیکی میباشد.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، سواد سلامت الکترونیکی
  • حدیث براتی، محمدحسن لطفی*، غلامعلی مظفری، حمیدرضا دهقان، محمد براتی، علی اکبر تاج فیروزی صفحات 131-139
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های مورد غفلت واقع شده در جهان محسوب می شود. هدف مطالعه تعیین الگوی اپیدمیولوژیک در یک دوره ده ساله و نقش شرایط آب و هوایی بر میزان بروز بیماری می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع اکولوژی بود. اطلاعات افرادی که در طی دوره 92-1383 در مراکز بهداشتی درمانی استان یزد با تشخیص بیماری لیشمانیوز جلدی تحت درمان و پی گیری قرار گرفته اند و داده های هواشناسی (حداقل ، حداکثر و میانگین درجه حرارت، بارش و رطوبت نسبی ) در دوره مذکور تهیه و از طریق روش های آمار توصیفی و روش همبستگی اسپیرمن و تاخیر زمانی تجزیه وتحلیل شده است.
    نتایج
    از مجموع 5784 مورد مبتلا به لیشمانیوز جلدی، بیش ترین موارد در بین مردان بود(3/61%). شهرستان های خاتم، یزد و بافق به ترتیب اکثریت موارد بیماری را نشان دادند. حداکثر بروز بیماری در فصل پاییز و در آبان ماه بود. نتایج همبستگی بین فاکتورهای آب و هوایی با بروز بیماری نشان داد، همبستگی معکوس و ضعیف بین درجه حرارت و همبستگی مثبت بین رطوبت نسبی و موارد رخداد بیماری مشهود بود. همبستگی معناداری بین موارد بروز بیماری و بارش مشاهده نشد. نتایج همبستگی با تاخیر زمانی 9،10، 11 ماه نشان داد همبستگی نسبتا قوی و معکوس بین دما و بروز بیماری وجود دارد و نیز همبستگی نسبتا قوی و مثبت بین رطوبت نسبی و بارش با بروز بیماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط این سه فاکتور آب و هوایی با لیشمانیوز جلدی توصیه می شود اقدامات لازم برای شناسایی شرایط آب وهوایی مساعد کننده رخداد بیماری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوزجلدی، شرایط اقلیمی، اپیدمیولوژی، یزد
  • محمدحسین سلمانی، محمد عابدی*، سید احمد مظفری صفحات 140-148
    زمینه و هدف
    یون سرب در بدن به دستگاه های مختلف بدن انسان به ویژه بافت های استخوان آسیب می رساند. تاکنون جاذب های ارزان قیمت مختلف برای حذف این یون از محلول های آبی استفاده شده است. در این مطالعه، پوست انار اصلاح شده با یون های آهن 2+ و 3+ برای حذف یون سرب از محلول های آبی مطالعه شد.
    مواد و روش ها
    گرانول های پوست انار شسته شده را به طور جداگانه با محلول های کلرید آهن 2+ و آهن 3+ به مدت 24 ساعت خیسانده شدند. سپس، گرانول ها را در یک کوره الکتریکی در دمای °C 400 برای h 3 در گاز نیتروژن کربونیزه شدند. با آزمایش های جذب شرایط را برای هر دو جاذب به روش پیوسته و تک متغیری بهینه شد.
    یافته ها
    زمان تماس min 90، غلظت اولیه mg/l 50 و مقدار جاذب g 1/0 در ml 100 شرایط بهینه بودند. بیشترین درصد حذف برابر با 84% و 89% به ترتیب برای کربن های پوست انار اصلاح شده با یون های آهن 3+ و 2+ به دست آمد.
    نتیجه گیری
    کربونیزه شدن پوست انار در حضور محلول یون آهن سطح آن برای حذف یون فلزات سنگین اصلاح می شود. نتایج نشان داد که اصلاح شیمیایی جاذب های ارزان قیمت ناشی از پسماند کشاورزی ظرفیت حذف فلز را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: جذب، کربن اصلاح شده با آهن، پوست انار، حذف سرب، هم دمای تعادلی
|
  • Hossein Fallahzadeh, Mahdieh Momayyezi*, Hamideh Nasirzadeh Pages 64-72
    Introduction
    Breastfeeding produces an important effect on the physiology of the body, metabolism and human clinical status. Available evidence suggested that breastfeeding has a prophylactic effect on adiposity, blood pressure and other chronic diseases. Thus, this study was conducted to determine the association between infant breastfeeding and blood pressure status in early adulthood.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the sample size was determined to be 300, and the study data were collected through cluster sampling method in 2013. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, which its reliability and validity have been confirmed. The statistical analyses were performed using SPSS Software (ver.16) applying independent t-test and ANOVA.
    Results
    The mean systolic pressure and diastolic pressure were 113.6±13.1 and 72±11.6 respectively. The mean systolic and diastolic pressure in males was higher than females. Moreover, increased BMI and age were associated with a significant growth in systolic and diastolic blood pressure. The present study demonstrated a significant positive correlation between systolic and diastolic blood pressure. However, the results did not show a significant relationship between duration or exclusivity of breastfeeding and systolic and diastolic blood pressure in adulthood.
    Conclusion
    The study findings revealed no association between the duration or exclusivity of breastfeeding and systolic and diastolic blood pressure in later life.
    Keywords: Blood pressure, Bottle Feeding, Breast Feeding, Hypertension, Infant Nutrition
  • Mohammad Malakootian, Somayeh Mohammadi, Najme Amirmahani, Zahra Nasiri, Alireza Nasiri* Pages 73-89
    Introduction
    Dyes are among the most hazardous chemicals in industrial wastesdue to their toxicity for aquaculture, reduction of light permeability, and in turn development of disorders in photosynthesis process. The current study aimed to investigate the efficiency of coral in removing red reactive 198 from textile dye wastewater was investigated.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the adsorption process was completedperformed on a synthetic sample in a batch systemOptimal conditions was also performed on the real wastewater of Yazdbaf textile factory. The effects of such parameters as the pH, dye's concentration, contact time, sorbent's dose, and temperature were investigated, following this, adsorption isotherms were determined and then the process was examined kinetically and thermodynamically. Next, the study data was analyzed by SPSS (ver,21), EXCEL 2007, applying Pearson correlation coefficient.
    Results
    The optimal conditions in removing the dye included pH=3, an equilibrium contact time of 120 min, 25 mg/L of the dye's concentration, and 3g/100mg of the sorbent's initial value. Underthe optimal conditions, the dye's removal efficiency and the maximum adsorption capacity in the synthetic and real wastewater sample of Yazdbaf Company were 97.63%, 8.14 mg/g and 67.78%, 5mg/g respectively.The equilibrium data followed the Langmuir adsorption isotherm with a correlation coefficient of R2=0.96 and the adsorption's kinetics followed pseudo-second-order model with a correlation coefficient of 1 (R2=1). The thermodynamic investigations also indicated that the adsorption is of physical process an endothermic.
    Conclusion
    Asthe results revealed, the good performance of the coral sorbent in removing dyes in aquatic environments, enjoying suitable density, havingquick precipitation properties, not needing activation, and environmental safety of the process can encourage the efficiency of this adsorbent in treatment of dye-containing wastewaters.
    Keywords: YAZDBAF factory, Reactive Red 198, Adsorption, Coral Limestone, Kinetics, Thermodynamics
  • Malihe Khoramdad, Fateme Gholami, Yousef Alimohamadi* Zeynab Alavi, Jabbar Shafiei, Alireza Firouzi Pages 90-97
    Introduction
    Smoking is regarded as one of the major causes of death caused by chronic diseases which begins during adolescence. Considering the fact that the age of smoking onset in both developed and developing countries is decreasing, the current study aimed to determine the prevalence of lifetime smoking and its determinant factors in high schools of Shiraz.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 750 students (569 males and 181 females) participated who were selected via multi-stage cluster randomized sampling. The study data were collected using a checklist designed under the supervision of a team of specialists, that was responded by self-reports of the students. The collected data was statistically analyzed applying SPSS software (ver. 20), via χ2 and logistic regression tests.
    Results
    85% of students mentioned they had not had smoking experience, and 15% reported experience of smoking. The prevalence of smoking among the boys was 15/3% and it was reported 12/2% within the girls. Most smoker students cited smoker friends and close relatives as the most important factor in encouraging them to smoke. In the present study, the relationship between smoking and the following parameters was examined: age, gender, educational status, field of study, and parents’ educational level; however, the sole significant relationship was observed between smoking, educational status (P=0.025), and field of study (P=0.032).
    Conclusion
    As the findings of the present study revealed, more attention to adolescents and related planning are needed to deal with the problem of cigarette smoking among this stratum of society.
    Keywords: Adolescents, High School Students, Shiraz, Smoking
  • Mohammad Hassan Lotfi, Fatemeh Farzaneh*, Amir Hoshang Mehrparvar, Mohammad Hossain Fallahzadeh, Mohammad Reza Sadeghian Pages 98-109
    Introduction
    Bladder cancer is regarded as the most common urinary malignancy in the world. As other cancers, its incidence has increased in recent years. Hence, the present study was conducted to investigate the relationship between smoking and opium and bladder cancer in residents of Yazd province.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed on 200 patients with bladder cancer and 200 matched healthy individuals in Yazd province. Research data was gathered through interview and administration of a researcher-made questionnaire. Furthermore, chi-square and regression tests were carried out with SPSS software (version 18).
    Results
    The mean and standard deviation of age in case and control groups were reported to be 61.54 ± 13.61 and 61.45 ± 13.3 respectively. Education level, type of oil consumed, weekly frequency of smoking and fried foods, white meat, red meat consumption involve the predictive factors for bladder cancer; as consumption of hydrogenated fats, animal fats, fried foods more than 4 times per week and red meat had (OR=1.31;95% CL,0.63-2.71), (OR= 6.32;95% CL,2.03-19.8), (OR=2.86;95% CL,1.2-6.8) and (OR=51.18;95% CL,14.78-177.03) times greater risk for bladder cancer respectively and also low education level. White meat intake had a protective effect. Moreover, in line with increasing number of cigarettes per day, the risk of bladder cancer increased.
    Conclusion
    The findings of the present study revealed that smoking and opium are risk factors of bladder cancer. Thus, appropriate training and intervention program need to be taken into account in order to prevent the cancer.
    Keywords: Bladder cancer, Case, control, Opium, Smoking, Yazd province
  • Hojatollah Hamidi*, Atefeh Daraie Pages 110-120
    Introduction
    Myocardial Infarction, also known as heart attack, normally occurs due to such causes as smoking, family history, diabetes, and so on. It is recognized as one of the leading causes of death in the world. Therefore, the present study aimed to evaluate the performance of classification models in order to predict Myocardial Infarction, using a feature selection method that includes Forward Selection and Genetic Algorithm.
    Materials and Methods
    The Myocardial Infarction data set used in this study contains the information related to 519 visitors to Shahid Madani Specialized Hospital of Khorramabad, Iran. This data set includes 33 features. The proposed method includes a hybrid feature selection method in order to enhance the performance of classification algorithms. The first step of this method selects the features using Forward Selection. At the second step, the selected features were given to a genetic algorithm, in order to select the best features. Classification algorithms entail Ada Boost, Naïve Bayes, J48 decision tree and simpleCART are applied to the data set with selected features, for predicting Myocardial Infarction.
    Results
    The best results have been achieved after applying the proposed feature selection method, which were obtained via simpleCART and J48 algorithms with the accuracies of 96.53% and 96.34%, respectively.
    Conclusion
    Based on the results, the performances of classification algorithms are improved. So, applying the proposed feature selection method, along with classification algorithms seem to be considered as a confident method with respect to predicting the Myocardial Infarction.
    Keywords: Ada Boost, Forward Selection, J48 decision tree, Myocardial Infarction, SimpleCART
  • Soheila Bazm, Masoud Mirzaei, Hossein Fallahzadeh*, Reihaneh Bazm Pages 121-130
    Introduction
    The eHEALS is an 8-item measure of eHealth literacy developed to measure consumers’ combined knowledge, comfort, and perceived skills at finding, evaluating, and applying electronic health information to health problems. The current study aims to measure validity and reliability of the Iranian version of eHEALS questionnaire in a population context.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was done on 525 youths people who has been chosen randomly in Iran, Yazd. We determined content validity, construct validity and predictive validity of the translated questionnaire. Principal components factor analysis was used to determine the theoretical fit of the measures with the data. The internal consistency of the translated questionnaire was evaluated using Cronbach α coefficient. The results were analyzed in SPSSv16.
    Results
    The principal component analysis (PCA) produced a single factor solution (70.48% of variance) with factor loading ranging from 0.723 to 0.862. The internal consistency of the scale was sufficient (alpha=0.88 , P
    Discussion
    The results of the study showed that the items in the translated questionnaire were equivalent to the original scale .The version of the eHEALS questionnaire showed both good reliability and validity for the screening of eHealth literacy of Iranian people.
    Keywords: eHealth Literacy, eHEALS questionnaire, Validity, Reliability
  • Hadis Barati, Mohammad Hasan Lotfi*, Gholamali Mozafari, Hamidreza Dehghan, Mohammad Barati, Aliakbar Tajfirouzeh Pages 131-139
    Introduction
    Cutaneous leishmaniasis is recognized as one of the important neglected parasitic diseases worldwide. The present study aimed to determine the epidemiological patterns of cutaneous leishmaniasis in a period of ten years in Yazd province in Iran.
    Materials and Methods
    This ecological study was performed on 5784 recorded cases within 2004-2013in health centers in Yazd. Meteorological data including maximum and minimum temperature, relative humidity and rainfall, received from Yazd Meteorological Organization. In order to analyze the study data, descriptive statistics, linear regression, spearman correlation and delay time were applied.
    Results
    Out of a total of 5784 cases of cutaneous leishmaniasis, the most cases were observed among males (61.3%). The majority of cases were reportedin cities of Khatam, Yazd and Bafgh, respectively. The maximum incidence was observed in October in the autum. The correlation results between disease incidence and climatic factors revealed a weak correlation in regard with the temperature, whereas no significant correlation was observed with respect to the mean relative humidity and rainfall. Furthermore, the results of correlation analysis with a time delay of 9, 10, 11 months demonstrated that the disease incidence has a relatively strong negative correlation with the temperature parameters as well as a relatively strong positive correlation with the relative humidity and precipitation.
    Conclusion
    Regarding the relationship between these three climatic factors with cutaneous leishmaniasis in Yazd province, we recommended climatic and environmental factors affecting disease to be measures in this area.
    Keywords: Climatic conditions, cutaneous leishmaniasis, Epidemiology, Yazd
  • Mohammad Hossein Salmani, Mohammad Abedi*, Seyed Ahmad Mozaffari Pages 140-148
    Introduction
    The Lead causes severe damage to several systems of the body, especially to bony tissues. Until now, several low-cost biosorbents have been studied for removal of heavy metal ions from aqueous solutions. In the present study, carbonized pomegranate peels modified with Fe2 and Fe3 ions and then it was investigated for removal of Pb(II) ions from aqueous solution.
    Materials And Methods
    the washed granola of pomegranate peel was separately socked with FeCl3 and FeCl2 solutions for 24 h. Then, the granules were carbonized at 400 ºC for 3 h in a programmable furnace in the atmosphere of nitrogen. The adsorption experiments were carried out for two types of iron-modified carbons by batch adsorption using one variable at a time procedures.
    Results
    The optimum conditions were found as contact time 90 min, initial concentration 50 mg/l, and adsorbent dose, 1.00 g/100 ml solution. Maximum removal efficiency was calculated as 84% and 89% for Fe3 and Fe2 impregnated pomegranate peel carbons respectively.
    Conclusion
    The iron treatment pomegranate peel carbons modified their surfaces for adsorption of heavy metals. The results showed that chemical modification of the low-cost adsorbents originating from agricultural waste has stood out for metal removal capabilities.
    Keywords: Adsorption, Iron Modified Carbon, Pomegranate peel, Pb removal, Equilibrium Isotherm