فهرست مطالب

Community Health Research - Volume:6 Issue: 4, Oct-Dec 2017

Journal of Community Health Research
Volume:6 Issue: 4, Oct-Dec 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/11/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود کیخا صفحات 197-199
  • ویدا رضایی هاچه سو، شادی نادریان فلی، محمد جواد زارع سخویدی صفحات 200-206
    مقدمه
    بیماری های قلبی-عروقی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در جهان می باشند. رانندگان تاکسی به علت مواجهه با شرایط کاری ناسالم، یک گروه پر خطر برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند این مطالعه با هدف بررسی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی در رانندگان تاکسی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت مقطعی توصیفی در سال 1396 بر روی 110 راننده تاکسی که بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. اختلال در چربی های خون، چاقی، مصرف سیگار، پرفشاری خون و دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون دقیق فیشر تعمیم یافته استفاده شد.
    نتایج
    کلیه شرکت کنندگان این مطالعه مرد بودند. میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار آنها به ترتیب 6/11±4/46 و 8/8±3/11 سال بود. 1/89 درصد از افراد حداقل یک عامل خطر، 30 درصد دو عامل خطر، 7/22 درصد سه عامل خطر، 5/14 درصد چهار عامل خطر و 5/4 درصد پنج عامل خطر داشتند. این مطالعه نشان داد که شیوع پرفشاری خون، دیابت، دیس لیپیدمی و مصرف سیگار در افراد مورد مطالعه به ترتیب 5/35%، 10، 4/66% و 7/12% بود. همچنین 45/45 و 45/25% افراد دارای اضافه وزن و چاق بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده ی شیوع بالای عوامل خطر قلبی-عروقی (بویژه HDL پایین) در رانندگان تاکسی می باشد. برگزاری دوره های آموزشی در زمینه ی اصلاح شیوه ی زندگی می تواند درپیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی در این افراد موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: رانندگان تاکسی، عوامل خطر، بیماری قلبی عروقی
  • محمد پورشمس، حسن جان فدا صفحات 207-215
    مقدمه
    واضح است که رانندگی بدون رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، نظم و امنیت هر جامعه ای را تهدید و باعث سلب آسایش و آرامش افراد جامعه می شود. عوامل متعددی در رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی نقش دارند که هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر باورهای دینی بر رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در سطح شهر یزد است.
    روش بررسی
    این تحقیق از نظر کنترل شرایط پژوهش یک مطالعه پیمایشی واز نظر زمانی یک مطالعه مقطعی و در ابتدای سال 96 انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه شهروندان یزدی بالای 18 سال دارای گواهینامه رانندگی و صاحب خودرو یا موتورسیکلت می باشند که به صورت نمونه گیری ساده تصادفی تعداد384 نفر از این رانندگان در 5 بخش مختلف شهر یزد انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده های تحقیق دوپرسشنامه ؛ پرسشنامه دینداری گلاک و استارک و پرسشنامه رعایت قوانین و مقررات راهور است. در این تحقیق برای تجزیه تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از پرسشنامه های تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری (که یک رویکرد جامع برای آزمون فرضیات است استفاده شده است) با کمک روش حداقل مربعات جزیی و نرم‏افزار Pls جهت آزمون فرضیات و صحت مدل استفاده شده است.
    نتایج
    یافته های تحقیق نشان می دهد که : میزان تاثیر بعد پیامدی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.518 ،میزان تاثیر بعد عاطفی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.270 ومیزان تاثیر بعد اعتقادی باورهای دینی بر رعایت کردن قوانین و مقررات راهور در بین رانندگان شهر یزد برابر 0.05 می‏باشدپس بین متغیرهای باورهای دینی و میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی رابطه ای معنی دار وجود دارد (رعایت قوانین راهور متاثر از باورهای دینی می باشد).
    نتیجه گیری
    در کل نتایج این تحقیق نشان می دهد که؛ با تکیه بر باورهای دینی که در این تحقیق بر شمارده شد و عمل کردن به آنها می توان میزان رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، باورهای دینی، یزد
  • سعید حسینی، محمدرضا بانشی، راضیه خواجه کاظمی، مینو مشایخی، یاسر قرایی خضری پور، فرزانه ذوالعلی صفحات 216-222
    سابقه و هدف
    حیوان گزیدگی یکی از تهدیدهای سلامتی انسان به شمار می رود. حیوان گزیدگی پیامدهای بسیاری مانند بیماری کشنده هاری به دنبال دارد. با توجه به اهمیت حیوان گزیدگی در سراسر کشور، هدف مطالعه حاضر بررسی توزیع جغرافیایی، روند زمانی و خصوصیات اپیدمیولوژیک موارد در شهرستان بردسیر می باشد.
    روش کار
    این پژوهش مطالعات مقطعی برروی پرونده افراد دچار حیوان گزیدگی از فروردین سال1389تا اسفند 1393 در شهرستان بردسیرانجام شد. داده ها وارد نرم افزار SPSS v.20 گردیده و با آمار توصیفی شامل فراوانی و درصد، مدل لگاریتم خطی و مدل سری زمانی تحلیل گردیدند. همچنین برای رسم پراکندگی جغرافیایی موارد حیوان گزیدگی از نرم افزار Arc GISاستفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که در مجموع طی سال های مطالعه 1500 مورد حیوان گزیدگی رخ داده بود. بخش مشیز با تعداد 695 مورد گزش دارای بیشترین حیوان گزیدگی بود. از نظر زمانی موارد حیوان گزیدگی دارای روند خاصی نبودند. نتایج نشان داد که میزان بروز گزش در مردان نسبت به زنان 12/2 بود( 001/0 >P).در گروه سنی 45- 31 سال نسبت به گروه سنی رفرنس(6-0 سال) میزان گزش 98/5 بار بیشتر بود( 001/0 >P).در زنان خانه دار نسبت به گروه رفرنس(اطفال) میزان وقوع حیوان گزیدگی 96/4 بار بیشتر بود( 001/0 >P). در بین حیوانات گزنده سگ ها بیشترین گزیدگی را ایجاد کرده بودند(9/76 درصد). از نظر اعضای گزیده شده، اندام تحتانی بیشتر گزیده شده بودند(8/52). بیشتر مصدومان واکسیناسیون سه نوبتی دریافت کرده بودند(91 درصد).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عامل تعیین کننده در خصوص حیوان گزیدگی بالا در شهرستان بردسیر نوع فعالیت و شغل باشد. بنابر این آموزش ویژه و پیشگیرانه در گروه های پرخطر می تواند مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: حیوان گزیدگی، روند زمانی، بردسیر، ایران
  • مرجان محمدزاده، حمیدین آونگ صفحات 223-228
    پیش
    زمینه
    مطالعه حاضر به عنوان یک مرحله از تحقیقات ما در زمینه بهبود سلامت روان و رفتار نوجوانان مالزیایی ساکن در پرورشگاه، با هدف تعیین شاخص روایی محتوا (CVI) و همچنین روایی صوری (Face validity) یک مدل آموزشی مبتنی بر مهارتهای زندگی انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در بخش اول محتوای مدل پژوهشی توسط 9 متخصص در زمینه مرتبط و با استفاده از یک پرسشنامه 16 سواله مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. در بخش دوم، روایی صوری مدل آموزشی از طریق یک مطالعه نیمه تجربی با شرکت 30 نوجوان دختر و پسر 14 تا 17 سال ساکن پرورشگاه مورد سنجش قرار گرفت. در این مرحله، با استفاده از ابزارهای سنجش DASS21 و Brief COPE ، سلامت هیجانی و روش های مقابله با محرکها قبل و بعد از برگزاری یک کارگاه مبنی بر مهارتهای زندگی سنجیده شد. فعالیتهای استفاده شده در کارگاه به صورت تصادفی از بین فعالیتهای مدل آموزشی انتخاب شده بودند.
    نتایج
    نتایج مطالعه در بخش اول نشان داد حداقل شاخص روایی محتوا بر اساس هر آیتم پرسشنامه (I_CVI) و همچنین جمع نهایی آنها (S_CVI) به ترتیب 0.78 و 0.93 بوده است. از سوی دیگر نتایج بخش دوم پژوهش نشان داد که فعالیت های انتخاب شده از مدل آموزشی بر همه روش های مقابله ای بجز مصرف مواد مخدر، فرافکنی، تخلیه هیجانی و شوخی انگاری تاثیر معنادار داشته است. همچنین، سطح استرس(t=3.90, P<0.001) و اضطراب(t=5.39, P<0.001) شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی به طور معناداری کاهش یافت اما تغییر سطح افسردگی معنادار نبود (t=0.50, P=0.59).
    نتیجه گیری
    نتایج کلی این پژوهش روایی مدل آموزشی را مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: شاخص روایی محتوا، روایی صوری، آموزش مهارتهای زندگی، پرورشگاه، نوجوانان مالزی
  • مهدیه مجیبیان، رضا جعفری ندوشن، حمیده شکاری، زهرا سلمانی، ماجده حیدری، حمیده میهن پور صفحات 229-239
    مقدمه
    کاهش احتمال ریسک در بیمارستان ها در بهبود کیفیت مراقبت های سلامت امری بسیار مهم و حیاتی است. این تحقیق با هدف شناسایی، تجزیه وتحلیل و اولویت بندی ریسک ها به روش FMEA، ارائه راهکارهای کاهش یا کنترل خطرات شناسایی شده و بررسی بسترهای موثر برمدیریت ریسک انجام گرفت.
    روش بررسی
    تیم مدیریت ریسک بیمارستان مشتمل بر 10 نفر از افراد خبره، در بازه زمانی یک ساله ریسک های موجود دربخش‏های مختلف درمانی بیمارستان را از طریق بازرسی، مشاهده و بررسی فرآیندها، عدم انطباق ها و مستندات و همچنین مشارکت کادر درمان باتجربه شناسایی نمودند و این ریسک‏ها در طبقه های مختلف قرار گرفتند و درنهایت نمره اولویت ریسک (RPN) با بهره گیری از نرم افزار Excel و فرمول مربوطه محاسبه گردید.
    یافته ها
    خطاهای مربوط به مراقبت‏های پرستاری از مهم ترین فرآیندهای کاری پرستاران در بیمارستان شناسایی شد. از تعداد ریسک‏های شناسایی شده، 22 ریسک مقدار RPN بالاتر از 150 را به خود اختصاص دادند که در اولویت اقدامات اصلاحی قرار گرفتند. بالاترین RPN متعلق به خطای عدم اجرای دستورالعمل تزریق خون (448) و بعد از آن فرآیند دارودهی- دوز اشتباه (336) بوده است.
    نتیجه گیری
    عمده اقدامات اصلاحی تدوین برنامه های آموزشی، اتخاذ خط مشی ها و روش های اجرایی و استقراربرنامه های نظارتی و ارزیابی در جهت جاری سازی مدیریت ریسک و همچنین کاهش و کنترل ریسک ها در بیمارستان، به عنوان بخشی از وظایف مدیریت منابع انسانی، مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، خطای انسانی، بیمارستان، FMEA، منابع انسانی
  • صفحات 240-247
    مقدمه
    آگاهی عمومی کمی در مورد کارهای بیهوشی در میان جمعیت نیجریه وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین سطح آگاهی حرفه ی بیهوشی در میان جمعیت دانش آموزان دبیرستان، کارکنان دانشگاهی و غیر آکادمیک است که در کنفرانس منطقه ای جنوب غربی نیجریه حضور داشتند.
    روش ها
    داده های به دست آمده از میان 2748 نفر از دانشجویان، اعضای هیات علمی و غیر دانشگاهی موسسات آموزش عالی در جنوب غربی نیجریه در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. ابزار مطالعه یک پرسشنامه خودساخته بود که اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک شرکت کنندگان و دانش حرفه ای بیهوشی را بدست آورد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی 2748 نفر، 22.6 سال بود. تقریبا نیمی (4/48٪) آنها مرد بودند، 95٪ از آنها مجرد، 7/85٪ از قبیله یوروبا و 1/69٪ دانشجویان بودند. فقط 32.8 درصد از پاسخ دهندگان از قبل در مورد حرفه های بیهوشی شنیده بودند، که اکثر آنها (35.0 درصد) از طریق خواندن کتاب ها درباره این حرفه می دانستند. علاوه بر این، محبوب ترین خدمات بیهوشی که توسط آنها شناخته شده بود (یعنی افرادی که از این حرفه آگاهی داشتند)، بی حسی موضعی عمل (6/61٪) بود، در حالی که خدمات مراقبت تسکینی کمتر شناخته شده (13.1٪) بود. پزشکان متوجه شدند که یکی از منابع زیربنایی اطلاعات در مورد این حرفه است.
    نتیجه گیری
    آگاهی در مورد حرفه بیهوشی در میان مردم نیجریه ضعیف است. این مستلزم نیاز جدی برای آموزش عمومی در این زمینه است. اگر اعضای عمومی در مورد این حرفه به خوبی مطلع نباشند، زمانی که نیاز به مراقبت بیهوشی دارند، در معرض در معرض خطر قرار می گیرند. پزشکان همچنین نیاز به توجه بیشتر به آموزش عمومی در مورد تخصص های مختلف پزشکی دارند.
    کلیدواژگان: آگاهی، بیهوشی، نیجریه، مدرسه
  • محمد ساسانی پور، سجاد اسعدی صفحات 248-257
    مقدمه
    طی نیم قرن اخیر تمام شاخص های مرگ‏ومیر دلالت بر کاهش سریع و مستمر مرگ‏ومیر در کشور دارند همراه با کاهش سطح مرگ و میر، گذار همه جانبه ای از مرگ ومیر ناشی از بیماری های همه گیر و واگیردار و دیگر بیماری های حاد و همچنین مرگ ومیر مادران و حول و حوش تولد به مرگ ومیر ناشی از بیماری های مزمن مربوط به شیوه زندگی و سالخوردگی بوجود آمد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، مراحل گذار اپیدمیولوژیک در کشور با تاکید بر مرحله سوم گذار، مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا به پیش بینی روند آن در دهه های آینده پرداخته شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که حداقل در دو دهه اخیر کشور در مرحله سوم گذار اپیدمیولوژیک قرار داشته است زیرا سهم عمده ای از مرگ و میرها را بیماری های مزمن بویژه بیماری های قلبی عروقی تشکیل داشته است و امیدزندگی در بدو تولد به حدود 70 سال رسیده است. همچنین نشانه هایی از مرحله چهارم گذار در کشور طی سالهای اخیر مشاهده شده است زیرا با افزایش سهم بیماری های مزمن، میانگین سن مرگ و میر نیز افزایش قابل توجهی داشته است.
    نتیجه گیری
    پویایی گذار اپیدمیولوژیک و تغییرات علل مرگ و میر را باید با توجه به سایر مولفه های جمعیتی در نظر گرفت. کاهش سطح مرگ و میر، تغییرات مربوط به باروری و در نتیجه آن، تغییرات ساختار سنی از جمله عواملی است که بر گذار اپیدمیولوژیک در کشور تاثیر گذاشته و در سالهای اخیر نیز تاثیرگذار خواهد بود.
    کلیدواژگان: گذار اپیدمیولوژیک، امید زندگی در بدو تولد، علل مرگ و میر، پویایی جمعیت
|
  • Masoud Keikha Pages 197-199
    In summary, in order to control tuberculosis, we require a rapid diagnosis of TB patients, who act as the source of disease; and if remain untreated, these patients can spread the disease throughout the population. Therefore, we need to introduce the new approach for quick and accurate identification of Mycobacterium tuberculosis, and CYP141 gene is a new approach for rapid and accurate direct identification of Mycobacterium tuberculosis in clinical specimens.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, CYP141, IS 6110, Tuberculosis
  • Vida Rezaei Hachesu, Shadi Naderyan Feli, Mohammad Javad Zare Sakhvidi Pages 200-206
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the first cause of death in the worldwide. Taxi drivers are a high risk group for developing cardiovascular disease, due to exposure to unhealthy working conditions. The aim of this study was to assess the prevalence of cardiovascular risk factors among taxi drivers.
    Methods
    This cross-sectional study in 2016, was conducted on 110 taxi drivers that selected by simple random sampling method. Prevalence of dyslipidemia, obesity, smoking, hypertension and diabetes were estimated. Descriptive statistics and the extended Fisher exact test were used for data analysis.
    Results
    In this study, all participants were male, with mean age and experience 46.4±11.6 and 11.3±8.8 years, respectively. Among all subjects, 89.1% of people had at least one risk factor, 30% two risk factors, 22.7% three risk factors, 14.5% four risk factors and 4.5% five risk factors. This study showed that prevalence of hypertension, diabetes, dyslipidemia and smoking among subjects were 35.5, 10, 66.4 and 12.7, respectively. Also 45.45% and 25.45 % of individuals were overweight and obese, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed a high prevalence of cardiovascular risk factors (especially low HDL-C) among taxi drivers. Training courses in order to lifestyle modification can be effective for preventing the occurrence of cardiovascular diseases in these people.
    Keywords: Taxi drivers, Risk factors, Cardiovascular disease
  • Mohammad Pourshams, Hasan Janfada Pages 207-215
    Introduction
    It is obvious that driving without laws and regulations is a threat to every society's order and safety ultimately leading to accidents and loss of life. Several factors play a role in observance of traffic laws and regulations. The main purpose of this research was to investigate the effect of religious beliefs on compliance with traffic laws and regulations that could lead to improvement of order, safety and reduction of casualties and accidents in Yazd City.
    Methods
    This was a descriptive study which conducted in 2017 in 384 citizens of Yazd province aged over 18 years with a driver's license and ownership of a car or motorcycle which randomly selected.. The data collection tool were two questionnaires, (Golak and Stark religiosity)and a questionnaire complying with the traffic rules and regulations. Data analysis was performed by Structural Equation Modeling (, partial least squares and Pls software to test the assumptions and accuracy of the model.
    Results
    The findings showed that the effect of the lateral dimension of religious beliefs on compliance with traffic rules and regulations among drivers in Yazd was0.518, the effect of the emotional dimension of religious beliefs on compliance with the rules and regulations among the drivers was 0.270 and the effect of the religious beliefs on the observance of the rules and regulations among the drivers of Yazd was 0.05. There was thus a significant relationship between the variables of religious beliefs and the observance of traffic laws and regulations (adherence to the rules influenced by Religious Beliefs).
    Conclusion
    In general, the results of this research showed that religious beliefs included in this research can increase the observance of traffic rules and regulations and with its continuation over time result in reduction of accidents and consequent losses.
    Keywords: Driving Directions, Religious Beliefs, Yazd
  • Saeed Hesseini, Mohammad Reza Baneshi, Razieh Khajeh Kazemi, Minoo Mashayekhi, Yaser Gharaei Khezripour, Farzaneh Zolala Pages 216-222
    Introduction
    Animal bites are one of the serious threats to human health, leading numerous consequences such as fatal disease of rabies. Given the importance of animal bite throughout the country, the purpose of the present study was to investigate the geographical distribution, time trend and epidemiological characteristics of animal-bite cases in Bardsir County, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on the records of people suffering from animal bite between April 2010 and March 2014 in Bardsir County. Data were analyzed in SPSS v.20 software using descriptive statistics including frequency and percentage, log-linear model and time series model. Arc GIS software was employed to plot the geographical distribution of animal-bite cases.
    Results
    The findings of this study indicated that totally 1,500 cases of animal bite had occurred during the study period. Mashiz district (with 695 cases of bite) had the most animal bites. In terms of time, animal-bite cases had no particular trend. The results showed that the incidence rate of bite in men was 2.12 times more than in women (p
    Conclusion
    It seems that the determinants regarding high incidence of animal bite in Bardsir County are the type of activities and occupations. Therefore, special and preventive educational programs might be useful in high-risk groups.
    Keywords: Animal Bite, Time Trend, Bardsir, Iran
  • Marjan Mohammadzadeh, Hamidin Awang, Suriani Ismail, Hayati Kadir Shahar Pages 223-228
    Introduction
    The current study as a part of our investigation on improving emotional and behavioural health in Malaysian orphanages was aimed to establish Content Validity Index (CVI) as well as Face Validity of a new life skill-based module for improving emotional health and coping mechanisms in Malaysian Institutionalised Adolescents including 2 different parts.
    Methods
    In order to assess the content validity and using a 16-item questionnaire, the initial version of the module was reviewed by 9 experts in the area. In the second part, the face validity of the module was assessed among 30 adolescents aged 14-17 from 2 orphanages. Using Depression, Anxiety, Stress Scale (DASS21) and Brief COPE scale as the study instruments, the emotional heath and coping mechanisms among the participants was investigated before and after a life skills workshop (pre- and post-test). The activities in the workshop were randomly selected from the module activities.
    Results
    Results of the first part of study showed the minimum Value of the Item-level Content Validity Index and the computed the sum of items (S-CVI) for the study module were 0.78 and 0.93 respectively. The results of the second part of study showed the selected activities from module were significantly change the coping mechanisms expect substance use, behavior disengagement, venting, humor and religion (p>0.05). Furthermore, the mean score of anxiety (t=5.39, P
    Conclusion
    both contend and face validity of the developed module were approved.
    Keywords: Content validity; Face validity; Life skills education; Health education; Malaysian institutionalized adolescents
    Keywords: Content validity, Face validity, Life skills education, Health education, Malaysian institutionalized adolescents
  • Mahdieh Mojibian, Reza Jafari Nodoushan, Hamideh Shekari, Zahra Salmani, Majedeh Heydari, Hamideh Mahinpoor Pages 229-239
    Introduction
    reduction of possibility risk in hospitals is an important and vital issue for improving the quality of health care.
    This research was conducted with the aim of identifying, analyzing and prioritizing risks using the failure mode and effects analysis (FMEA) method, providing solutions for reducing or controlling identified risks and examining the effective basics of risk management.
    Methods
    Hospital risk management team consists of 10 experts, during the one-year time period, the risks in different parts of the hospital's health care through inspection, observation and review of processes, non-conformities and documentation, as well as participation of experienced treatment staff These risks were identified in different classes and finally, the risk priority number (RPN) was calculated using the Excel software and the corresponding formula.
    Results
    Errors in nursing care were identified as the most important nursing work processes in the hospital. Of the number of identified risks, 22 were assigned RPNs above 150 that were in corrective proceedings priority. The highest RPN has been belonged to a failure to implement the blood injection guidelines (448) and then to medicate - missed dose process (336).
    Conclusion
    Major corrective proceedings include the formulation of educational programs, the adoption of policies and procedures, and the establishment of monitoring and evaluating programs to streamline risk management as well as reduction and control the risks in the hospital is considered as main part of the human resource management (HRM).
    Keywords: Risk Management, Human Error, Hospital, FMEA, Human Resource
  • Adewale Badru, Kehinde Kanmodi Pages 240-247
    Introduction
    There exist very scanty literatures on public awareness on the anaesthesiology profession amongst the Nigerian populations. This study aims to determine the level of awareness of the anaesthesiology profession among a population of tertiary school students, academic and non-academic staff members who were attending a South-western Nigerian zonal conference.
    Methods
    Data obtained from a cross-section of 2,748 students, academic and non-academic staff members of various tertiary institutions in South-western Nigeria were used in this study. Study tool was a self-administered anonymous questionnaire which obtained information on the participants’ demographic profile and knowledge of the anaesthesiology profession. Data analysis was done using the SPSS version 16 software.
    Results
    The mean age of the 2,748 respondents was 22.6 years. Roughly half (48.4%) of them were males, 95.0% were singles, 85.7% were from the Yoruba tribe, and 69.1% were students. Only 32.8% of the respondents had heard of the anaesthesiology profession before, of which most of them (35.0%) got to know about the profession through reading of books. Furthermore, the most popular anaesthesiologist’s service known by them (i.e. those that were aware of the profession) was intraoperative analgesia (61.6%), while palliative care service was the least known (13.1%). Doctors were found to constitute one of the underutilised sources of information about this profession.
    Conclusion
    The anaesthesiology profession is poorly known among the literate Nigerian public; this calls for an imminent need for public education on this matter. If the members of the public are not well-informed about this profession, they will be at risk of falling into the hands of quacks when they need an anaesthesiologist’s care. Doctors also need to pay more attention to educating the public about various medical specialties.
    Keywords: Awareness, Anaesthesiology, Nigeria, School
  • Mohammad Sasanipour, Sajjad Asadi Pages 248-257
    Introduction
    During the last half century, all indices of mortality imply the prompt and continuous decrease of nationwide mortality. Alongside reduction of mortality, there happened a comprehensive form of transition of mortality causes, from epidemical and other communicable diseases such as mother's (birth giving) mortalities and birth related ones, to other causes like chronic diseases related to lifestyle and aging.
    Methods
    in this study, stages of epidemiological transition in Iran with emphasis on the third transition, is surveyed and finally deals with prediction of this trend in future decades.
    Results
    the results show that Iran has been through the third stage of epidemiological transition for two recent decades since a large proportion of deaths are related to chronic disease such as cardiovascular disease and life expectancy at birth has decreased to 70 years. There also observed signs of the fourth transition in Iran in recent years, because as deaths caused by chronic diseases have increased, the mean age of death has also increased remarkably.
    Conclusion
    epidemiological transition dynamic and changes of death causes, must be considered according to other demographic components. Reduction of death rate, fertility related changes, and as a result changes of age structure are some causes that influence on epidemiological transition in Iran and will be influencing for some years later.
    Keywords: epidemiological transition, life expectancy at birth, death causes, population dynamics