فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 28، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد ابراهیم بهرام ، محسن غفرانی ، محمد جواد پوروقار *، هادی عرب پور صفحات 2330-2340
    مقدمه
    امروزه استفاده از روش های غیردارویی از قبیل حجامت و ورزش، نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها دارد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر یک دوره حجامت با یک جلسه تمرین هوازی با شدت بالا بر شاخص های HDL و LDL در مردان جوان ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 24 بازیکن هندبال با میانگین سنی 75/. ± 24/17 سال شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین (12n=) و حجامت (12n=) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین در قالب دو تیم 6 نفره، یک مسابقه هندبال را به عنوان یک جلسه تمرین هوازی با شدت %90 ضربان قلب بیشینه برگزار کردند. از آزمودنی های هر دو گروه رضایت نامه دریافت شد و به وسیله فرد آموزش دیده، حجامت صورت گرفت. مقادیر LDL و HDL افراد در قبل، بلافاصله و 24 ساعت بعد از تمرین و حجامت اندازه گیری شد. داده های آماری با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معناداری %5≥P با نرم افزار Spss نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    سطح LDL در گروه تمرین (0/003p=) و حجامت (0/006p=) کاهش معنادار یافت. هرچند سطح HDL در گروه تمرین (0/24p=) و گروه حجامت (0/61p=) افزایش قابل توجهی داشت اما اختلاف، معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    یک دوره تمرین هوازی با شدت بالا می تواند نسبت به حجامت آثار مهم تری بر کاهش سطح LDL داشته باشد.
    کلیدواژگان: حجامت، تمرین هوازی با شدت بالا، LDL، HDL
  • فرشته جهدی ، معصومه چمنی* ، لیلا نیسانی سامانی ، حمید حقانی ، فراز مجاب صفحات 2341-2353
    مقدمه
    گرگرفتگی شایع ترین نشانه یائسگی است و بر زندگی اجتماعی، حالات روحی - روانی و کیفیت کلی زندگی زنان تاثیر می گذارد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی سه سو کور بود. پس از اخذ رضایت نامه کتبی آزمودنی ها در 3 گروه 40 نفری امگا 3 (روزانه mg1000) ، اسیدفولیک (روزانه mg1) و دارونما قرار گرفتند. شدت، مدت و تعداد گرگرفتگی نمونه ها دو هفته قبل از شروع مداخله و ماه اول، دوم و سوم پس از آغاز مداخله در فرم های ثبت روزانه درج شد. داده ها با آمار استنباطی (کای دو، دقیق فیشر، آنالیز واریانس و آنالیز واریانس با اندازه های تکراری) با spss 22 انالیز شد.
    یافته ها
    یک ماه بعد از مداخله، میانگین شدت گرگرفتگی بین سه گروه، ازنظر آماری تفاوت معنی دار داشت (%45p=). دو ماه بعد از مداخله، نتایج آزمون شفه اختلاف معنادار آماری را بین گروه های اسیدفولیک با امگا 3 (%21p=) و اسیدفولیک با دارونما نشان داد (0/008p=) ؛ این اختلاف، 3 ماه بعد از مداخله در گروه اسیدفولیک کمتر از گروه دارونما بود (0/002p=). میانگین مدت گرگرفتگی بین سه گروه، دو و سه ماه بعد از مداخله اختلاف معنادار آماری داشت (0/001p=). سه ماه بعد از مداخله میانگین تعداد گرگرفتگی در گروه اسیدفولیک کمتر از گروه دارونما بود (0/001p=).
    نتیجه گیری
    تاثیر امگا 3، اسیدفولیک و دارونما بر کاهش شدت، مدت و تعداد گرگرفتگی مشهود بود اما این تاثیر در گروه اسیدفولیک بیشتر بود؛ لذا اسیدفولیک به عنوان خط اول درمان توصیه کرد
    کلیدواژگان: یائسگی، گرگرفتگی، امگا 3، اسیدفولیک
  • سیمین تعاونی ، لیلا عبدلی نجمی *، حمید حقانی صفحات 2354-2363
    مقدمه: اگر چه زایمان روندی طبیعی و فیزیولوژیک است لیکن نگرانی و اضطراب شدیدی در مادر ایجاد می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مشاهده سیمای طبیعت و سیما با آوای طبیعت بر اضطراب مرحله اول زایمان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    دراین کارآزمایی بالینی تصادفی شده، تعداد 90 مادر باردار نخست زا در مرحله فعال زایمان بستری در بیمارستان طالقانی تبریزدر سال 1394-1393 با نمونه گیری دردسترس وارد مظالعه شدند و به روش بلوک بندی تصادفی در گروه های مشاهده سیمای طبیعت، سیما باآوای طبیعت و کنترل تخصیص یافتند. گروه سیمای طبیعت فیلمی 45 دقیقه ای از مناظر طبیعت مشاهده کردند، در گروه سیما با آوای طبیعت ، صوت طبیعت همراه با فیلم پخش گردید. اضطراب با پرسشنامه شش موردی اشپیل برگر در بدو ورود و سپس هر 45 دقیقه یکبار بعد از مداخله ارزیابی و ثیت گردیدو داده ها با استفاده از نرم افرار آماری spss و آزمون های آماری آنالیز واریانس، آزمون دقیق فیشر و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله اول در گروه کنترل ،سیمای طبیعت، سیما با آوای طبیعت ، به ترتیب (1/16 ± 14/03) (1/50 ± 14/5) و (0/96 ± 14/37) بود (0/32 p=) و میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله دوم در گروه کنترل، سیمای طبیعت، سیما با آوای طبیعت ، به ترتیب (1/17 ± 14/47) (1/61 ± 14/81) و (1/19 ± 53/14) بود (0/51p=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد مشاهده سیمای طبیعت و سیما با آوای طبیعت بر کاهش اضطراب در مرحله فعال زایمان تاثیر ندارد لذا توصیه می گردد از سایر روش های طب مکمل همرا با روش فوق برای کاهش اصطراب مادران و خوشایند سازی فضای اتاق زایمان استفاده گردد.
    کلیدواژگان: زایمان فیزیولوژیک، طبیعت، اضطراب مرحله فعال زایمان
  • میلاد راحتی ، مهرداد فتحی* ، سید رضا عطارزاده حسینی صفحات 2364-2373
    مقدمه
    در طب سنتی ایران، ورزش عامل مهمی در حفظ سلامتی به شمار می رود. دانشمندان معتقدند هر ورزش آثار ویژه ای بر افراد می گذارد. مزاج در طب سنتی عاملی اساسی در ایجاد تفاوت های فردی محسوب می شود. هدف این تحقیق، بررسی نقش مزاجبر میزان آسیب های عضلانی بعد از تمرین مقاومتی است.
    مواد و روش ها
    تحقیق کاربردی به روش نیمه تجربی انجام شد. آزمودنی ها شامل مردان مجرد با سن18 تا 26 سال بودند. تعداد افراد 38 نفر بود که بعد از تکمیل رضایت نامه به یک گروه 18 نفری سردمزاج و یک گروه 20 نفری گرم مزاج تقسیم شدند. سپس تست قدرت عضلانی پشت ران از دو گروه انجام گرفت. قبل و بلافاصله بعد از تمرین از دو گروه خون گیری بعمل آمد و آنزیم ها در آزمایشگاه بررسی شدند. داده ها از طریق آزمون تی مستقل و یوی من ویتنی با نرم افزار spssنسخه 21 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    قدرت عضلانی نسبی در افراد گرم مزاج با میانگین (7/. ± 61/.) به طور معناداری بیشتر از افراد سردمزاج با میانگین (6/. ± 54/.) بود(16%=p (. آنزیم کراتین فسفوکیناز در افراد گرم مزاج با میانگین 102 ± 195/6 به طور معناداری بیشتر از افراد سردمزاج با میانگین 73/9 ± 145/1 بود (12%=p (. لاکتات دهیدروژناز در گروه گرم مزاج با میانگین 52/85 ± 274/18 و گروه سرد مزاج با میانگین 46/6 ± 274/3 هیچ تفاوتی نداشت.
    نتیجه گیری
    گرم مزاج ها توان قدرتی بالاتری داشتند اما اگر برای سلامتی ورزش می کنند باید ابتدا تمرین خود را با یک برنامه تمرین مقاومتی با درصد کمتری از یک تکرار بیشینه شروع کنند تا از آسیب های وارده بر عضلات کاسته شود.
    کلیدواژگان: مزاج، تمرین مقاومتی برون گرا، آسیب عضلانی، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • عباس میرجلیلی * صفحات 2374-2413
    مقدمه
    هدف متخصصان داروسازی غربالگری گیاهان برای یافتن مواد موثر ایمن تر برای شیمی درمانی و معالجه سرطان هاست. پیشگیری شیمیایی سرطان با ترکیبات موثر طبیعی، یک استراتژی نوظهور برای پیشگیری، ممانعت و به تاخیراندازی یا معالجه سرطان است. هدف این مقاله، بازنگری فعالیت های پژوهشی درباره مواد ضدسرطان قابل استحصال از گیاهان بومی ایران است.
    مواد و روش ها
    کلیدواژه های «گیاهان دارویی ایرانی و ضدسرطان» و واژه های محدودکننده «ترکیبات زیست فعال و نحوه عملکرد» در منابع معتبر علمی و سایت های Google scholar, PubMed ، ScienceDirect در بازه زمانی 2010 به بعد جست وجو شد. مبنای انتخاب مقالات، تحقیق روی گیاهان ایرانی بود.
    یافته ها
    از 15900 گزارش علمی ثبت شده در Google scholar ، 13700 مورد مربوط به سال های 2010 به بعد بود که به صورت گزینشی بررسی شد. با جست وجو در PubMed و ScienceDirect از هرکدام به ترتیب 10 و 233 گزارش به دست آمد. درمجموع در بررسی منابع، مشخص شد دو گونه جلبک، 6 گونه بازدانه و 177 گونه نهان دانه ارزش ضدسرطانی دارند که در جدول های مربوط گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    یکصدوهشتادوپنج گونه جلبک و گیاه با رویش طبیعی در کشور، توان بالقوه ای در درمان سرطان دارند و شناخت مکانیسم فعالیت مواد موثر آن ها درک بهتری از روش های معالجه سرطان فراهم می کند.
    کلیدواژگان: ضدسرطان، گیاهان دارویی، مکانیسم، ایران
  • فرشته قراط ، فاطمه نجات بخش ، نازلی نمازی ، محمد احمدی ، ملیحه تبرایی * صفحات 2414-2426
    مقدمه
    تغذیه شیرخوار با شیر مادر یکی از مهم ترین عوامل ارتقای سطح بهداشت در کشورهاست. در متون طب ایرانی فصل های زیادی به تغذیه با شیر مادر اختصاص داده شده است. هدف این مطالعه، بررسی کاهش شیر مادر از دیدگاه طب ایرانی و بررسی تطبیقی آن با طب کلاسیک است.
    مواد و روش ها
    این مقاله یک مطالعه مروری است و جامعه پژوهش آن، محتوای کتب معتبر طب ایرانی است. نمونه گیری به صورت هدفمند و بر اساس میزان وابستگی و ارتباط به مضامین تحت مطالعه بود. مطالعات انسانی از سال 2005 تا دسامبر 2015 در منابع طب نوین و کتب مرجع تغذیه و بانک های اطلاعاتی PubMed، Science Direct و Google scholar جست وجو شد. داده ها به روش یادداشت برداری از مستندات، جمع آوری و تجزیه وتحلیل محتوایی شد.
    یافته ها
    از دیدگاه طب ایرانی و طب کلاسیک علل اصلی کمبود شیر بر اساس فیزیوپاتولوژی تولید آن در چهار گروه طبقه بندی می شوند که عبارت اند از عوامل مربوط به غذا، عوامل مربوط به اختلال خون، عوامل مربوط به بافت پستانی و عوامل نفسانی و جسمی. اختلال کیفی و کمی غذا یکی از مهم ترین علل کمبود شیر است. همچنین وجود خون صالح در تولید و میزان شیر مادر نقش مهمی دارد. ازجمله سایر شرایط برای تولید مناسب شیر، مزاج معتدل بافت پستانی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت مقوله تغذیه با شیر مادر، توجه به برخی دیدگاه ها همچون مکتب طب ایرانی، علاوه بر گشودن دریچه های نو برای تحقیقات جدید، احتمالا در موفقیت و پیشبرد سیاست های گسترش تغذیه انحصاری با شیر مادر نیز نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: شیر مادر، شیردهی، طب نوین، طب ایرانی
  • منصوره قوام *، زهرا زرگوش صفحات 2427-2432
    مقدمه
    شیوه های گونا گون استفاده از گیاهان دارویی، ازجمله آداب و سنن و فرهنگ های متفاوت اقوام ایرانی است. این مطالعه با هدف بررسی نقش شاخص های مختلف اجتماعی و اقلیمی بر استفاده از گیاهان دارویی از سوی زنان، در سال 1394 انجام شد. جامعه این پژوهش دانشجویان دانشگاه کاشان بودند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، توصیفی - تحلیلی و پیمایشی بود. ابزار اصلی آن، پرسش نامه ای با 5 گویه عمومی و 47 گویه تخصصی بود.
    یافته ها
    نوع اقلیم محل سکونت تاثیر بسزایی بر استفاده از گیاهان دارویی از سوی زنان داشت. سفارش آشنایان و تجویز طبیبان سنتی نقش بسزایی در گرایش به این شیوه مراقبتی داشت. بیشترین میزان مصرف مربوط به گیاه نعناع و کمترین آن مربوط به گیاه رازیانه بود.
    نتیجه گیری
    زنان در همه انواع بیماری ها از گیاهان دارویی به یک میزان استفاده نمی کنند بلکه در برخی بیماری ها تمایل بیشتر به مصرف این گیاهان و در برخی دیگر تمایل یا آگاهی کمتر دارند.
    کلیدواژگان: زنان، داروهاي گياهي، رضايت، کاشان، تنوع اقليم
  • شیوا میرکلانتری* ، کوثر فاتح صفحات 2433-2443
    مقدمه
    خواص ضدمیکروبی روغن ها و عصاره های گیاهی بر میکروارگانیسم های مختلف در مناطق مختلف گزارش شده است. در این تحقیق، تاثیر عصاره گیاهان برگ بو و بارهنگ -جمع آوری شده از استان سمنان- بر تعدادی از باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی است. عصاره الکلی گیاهان بارهنگ و برگ بو به روش سوکسله تهیه شد. اثر ضدباکتریایی عصاره ها به روش انتشار در چاهک بررسی شد. میانگین هاله عدم رشد پس از سه بار آزمون، اندازه گیری و ثبت شد. سپس حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آن به روش رقیق سازی در چاهک بررسی شد. از نرم افزار Spss جهت آنالیز داده ها استفاده شد. نتایج به صورت فراوانی و درصد و میانگین و انحراف معیار بیان شده اند.
    یافته ها
    بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصاره الکلی گیاه بارهنگ بر باکتری های گرم مثبت انتروکوک فاسیوم و استافیلوکوک اورئوس بود و عصاره برگ بو بیشترین تاثیر را بر باکتری استافیلوکوک اورئوس داشت. کمترین غلظت عصاره الکلی گیاهان برگ بو و بارهنگ که باعث توقف رشد استافیلوکوک اورئوس شد برابر با 100 میلی گرم بر میلی لیتر بود که قطر هاله ای برابر با 13 میلی متر را ایجاد کرد.
    نتیجه گیری
    بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصاره بارهنگ علیه استافیلوکوک اورئوس و انتروکوک فاسیوم بود و بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصاره برگ بو علیه باکتری استافیلوکوک اورئوس بود.
    کلیدواژگان: بارهنگ، برگ بو، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوک اورئوس، انتروکوک فاسیوم، سوکسله، عصاره الکلی گیاهی
|
  • Mohammad ebrahim Bahram , Mohsen Ghofrani , Mohammad javad Pourvaghar *, Hadi Arabpour Pages 2330-2340
    Introduction
    Today, using non-pharmacological methods such as wet cupping and physical training plays an important role in prevention and treatment of many diseases. This study aimed to compare the effect of wet cupping with that of intensive aerobic workout on HDL and LDL levels in young male athletes.
    Methods
    24 handball players with average age of 24.17± 0.75 participated in this quasi-experimental study. The participants were randomly assigned to two groups: workout group (N=12), and wet cupping group (N=12). Informed written consents were obtained from all the participants. The participants in the workout group were divided into two teams of six members and then played a handball game as an intensive aerobic workout with an intensity of 90% maximum heart rate. The participants in the wet cupping group were cupped by a trained person. Levels of HDL and LDL were measured before, immediately and 24 hours after workout and cupping. The data were analyzed by SPSS 16 using repeated measures ANOVA at significance level of P≥0.05.
    Results
    Results showed that the level of LDL significantly decreased in both workout (p=0.003) and cupping groups (p=0.006). On the other hand, although HDL level considerably increased in both workout (p=0.24) and wet cupping groups (p=0.61), the difference was not significant.
    Conclusion
    It seems that an intensive aerobic workout can be more effective than wet cupping in decreasing LDL levels.
    Keywords: Wet cupping, Intensive aerobic workout, LDL, HDL
  • Jahdi Fereshteh , Masoumeh Chamani *, Leila Samani , Hamid Haghani , Faraz Mojab Pages 2341-2353
    Background
    Hot flashes are the most common symptoms of menopause affecting the social life, mental and psychological states and overall quality of life of women.
    Materials and Methods
    The study was a triple-blind clinical trial. After obtaining written consents, the participants were randomly assigned to three 40-member groups of omega-3 (1000 mg / day), folic acid (1mg / day) and placebo. The data were collected through a demographic questionnaire and daily registration forms to examine the intensity, duration and number of hot flashes experienced by the participants two weeks before the intervention and one, two and three months after the beginning of the intervention. The data were analyzed through descriptive statistics (frequency, percentage frequency, mean and standard deviation) and inferential statistics (Chi-square, Fisher exact, ANOVA and repeated measures ANOVA) using SPSS 22.
    Results
    The mean intensity of hot flashes one month after the intervention was significantly different among the three groups (p =0.045). Two months after the intervention, the results of Scheffe's test showed a significant difference between folic acid and omega-3 groups (p = 0.021) and between folic acid and placebo groups in terms of intensity (p = 0.008). The mean intensity of hot flashes was lower in the folic acid group than that in the placebo three months after the intervention (p = 0.002). The mean duration of hot flashes was significantly different among the three groups two and three months after the intervention (p = 0.001). The mean number of hot flashes was lower in the folic acid group than that in the placebo group three months after the intervention (p = 0.001).
    Conclusion
    In this study, 12 weeks of omega-3, folic acid, and placebo reduced the severity, duration and number of hot flashes, but the reduction was more evident in the folic acid group. Therefore, folic acid can be recommended to be used as the first line of treatment.
    Keywords: menopause, hot flashes, omega-3, folic acid
  • Simin Taavoni , Leila Abdoli najmi *, Hamid Haghani Pages 2354-2363
    Introduction
    Although delivery is a natural and physiological process, it creates a great deal of anxiety in mothers. This study aimed to assess the effect of viewing scenes of nature and nature scenes along with nature sounds on the anxiety during the active phase in primiparous women.
    Methods
    In this clinical trial, 90 primiparous women in active phase of labor were selected through convenience sampling and participated in the study after obtaining written consents. They were randomly assigned to three groups of viewing scenes of nature, viewing nature scenes along with nature sounds and control. The intervention was conducted by broadcasting a 45-minute film of native scenes through television. The anxiety of the participants was evaluated by the six-item Spielberger State-Trait Anxiety Inventory at the time of admission and every 45 minutes after the intervention.
    Homogeneity of the groups in terms of all characteristics and factors which may affect anxiety was evaluated by ANOVA, ANCOVA, Fisher Exact Test and Chi –square and the three groups were similar in this regard.
    Results
    The anxiety score after the intervention was 14.81 ± 1.17, 14/53±1/19, and 14.47 ± 1.61 in the nature scenes group, nature scenes + nature sounds group, and control group, respectively. There was no significant difference between the three groups in the anxiety scores.
    Conclusion
    Findings showed that viewing scenes of nature and nature scenes along with nature sounds had no effect on the anxiety in the first stage of labor and did not reduce it. It is suggested to study about other complementary methods to reduce mothers’ anxiety during labor.
    Keywords: Physiologic labor, Nature, Anxiety during labor
  • Milad Rahati , Mehrdad Fathei *, Reza Attarzadeh hoseini Seyed Pages 2364-2373
    Introduction
    Exercise is considered as an important factor in maintaining health in Iranian traditional medicine. Scientists believe that every sport exercise brings about specific effects. In traditional medicine, temperament is considered as a fundamental factor in creating individual differences. This study aimed to investigate the effect of temperament on muscle damage after resistance exercise.
    Methods
    This study was a practical and quasi-experimental research. The participants were 38 single men aged 18-26 years. They were assigned to two groups, one including 18 cold-tempered participants and the other composing of 20 warm-tempered ones. Subsequently, the muscle strength test was performed in the two groups. Before and immediately after the exercise, blood samples were taken from the both groups and the enzymes were examined in the laboratory. The data were analyzed through independent T-test and
    Mann–Whitney U test using SPSS 21.
    Results
    The results showed that the relative muscle strength in warm-tempered individuals was significantly higher than that in the cold-tempered ones. Also, Creatine phosphokinase enzyme was significantly higher in warm-tempered group than that in the cold-tempered one. However, lactate dehydrogenase was not significantly different between the two groups at the pre- and post-test stages. The significance level was considered to be 0.05 (p≤0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that warm-tempered participants enjoy higher power, but if they exercise to be healthy, they should begin resistance training program with a lower percentage of their one repetition maximum (1RM) to reduce the damage to muscles.
    Keywords: Temperament, Extroverted resistance exercise, muscle damage, Creatine Kinase, Lactate Dehydrogenase
  • Abbas Mirjalili * Pages 2374-2413
    Introduction
    Continued search for safer and more effective phytochemicals to be used in chemotherapy is ultimate goal of pharmacologists. Cancer chemoprevention with natural phytochemical compounds is an emerging strategy to prevent, impede, delay, or cure cancer. This study aimed to review the research conducted on anticancer ingredients extracted from native plant species of Iran.
    Methods
    The study was conducted by searching scientific documents published in Google scholar, PubMed and ScienceDirect since 2010. The keyword was “anticancer Iranian medicinal plants” and the phrases “bioactive compounds” and “mechanism” limited the scope of search. The papers studying native plant species of Iran were selected.
    Results
    Out of 15900 records reported in Google scholar, 13700 have been published after 2010, which were selectively reviewed. Searching PubMed and ScienceDirect provided 10 and 233 reports, respectively. Totally, searching the literature showed that two species of algae, six species of gymnosperms and 177 species of angiosperms form Iran have been reported as anticancer plants. Conclutions: The results showed that 185 species, including algae and higher plants grown in Iran, can be potentially used in cancer treatment and understanding the mechanism by which their bioactive compounds work could improve our understanding of cancer treatment methods.
    Keywords: anticancer, medicinal plants, mechanism, Iran
  • Fereshteh Ghorat , Fatemah Nejatbakhsh , Nazli Namazi , Mohammad Ahmadi, Malihe Tabarrai * Pages 2414-2426
    Introduction
    Supporting breastfeeding is a public health priority. There are many chapters devoted to the topic “breastfeeding” in Iranian medicine works. This study aimed to investigate and compare the causes of low milk supply from the perspectives of Iranian traditional medicine and modern medicine.
    Methods
    In this review study, the data were collected from reliable Iranian traditional medicine works and the literature on the modern medicine published in PubMed, Science Direct, Google scholar from 2005 to 2015 and were then analyzed using inductive content analysis.
    Results
    According to Iranian medicine and modern medicine, the main causes of low milk supply can be categorized into four groups: Food-related factors, factors related to blood disorders, factors related to breast tissue, psychological factors and physical factors. One of the main reasons for low milk supply is impaired quality and quantity of food. Appropriate temperament of breast tissue is also among other prerequisites for adequate milk production.
    Conclusion
    Due to the importance of breastfeeding, attention to some perspectives, such as those from Iranian traditional medicine, could open new windows to new research and probably advance the policies targeted at exclusive breastfeeding.
    Keywords: breastfeeding, lactation, modern medicine, Iranian medicine, breast milk
  • Mabsureh Ghavam*, Zahra Zargoosh Pages 2427-2432
    Introduction
    Various methods of using medicinal herbs are among the different traditions and cultures of Iranian tribes. This study aimed to investigate the role of different socio-climatic indices in the use of medicinal herbs by women in 2015. The study population of this research were the students of University of Kashan.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted as a survey. The main tool was a questionnaire with 5 general and 47 special statements.
    Results
    The type of climate had a significant effect on the use of medicinal plants by women. Advices from friends and prescriptions of traditional healers played a significant role in the tendency toward this kind of care. The highest consumption rate was related to peppermint and the lowest to fennel.
    Conclusion
    Women do not use medicinal herbs in all types of diseases. Also, they do not use the same amount of all the herbs. In some diseases, they tend to use these plants more and in other cases, they are less aware of them or tend to use them less.
    Keywords: Women, Medicinal Herbs, Satisfaction, Kashan, Climate diversity
  • Shiva Mirkalantari *, Kosar Fateh Pages 2433-2443
    Introduction
    Antimicrobial activity of oils, plant extracts on various microorganisms has been reported from different areas. In the present study, we tried to exam the activity of Plantago major and Laurus nobilis extracts collected from Semnan province on some of gram-positive and gram-negative bacteria.
    Methods
    This is an experimental study. Plantago major and Laurus nobilis extracts were prepared by soxhlet method. Antibacterial activity was evaluated by agar well diffusion. Average of inhibition zone diameter was recorded after triplicate repeat. Microplate titration was used for investigation of Minimum inhibitory concentration and Minimum bactericidal concentration. Spss software used for data analysis. Data are presented as frequency and percentage and mean and standard deviation.
    Results
    The highest antibacterial activity of plant extract on gram positive bacteria was on Enterococcus faecium and Staphylococcus aureus, and Laurus nobilis extract had the most effect on Staphylococcus aureus bacteria. The lowest concentration of alcoholic extract of Laurus nobilis and Plantago plants that stop the growth of Staphylococcus aureus was 100 mg / ml, with a halo diameter of 13 mm.
    Conclusion
    The most antibacterial activity of plant extract was detected against Staphylococcus aureus and Enterococcus faecium and the highest antibacterial activity of Leaf extract against Staphylococcus aureus was obtained.
    Keywords: Enterococci, Staphyloccus aureus, extract plants, soxhlet, Klebsiella pnumoniae, Plantago major, Laurus nobilis