فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 22، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی مظاهری نژاد، زینب کریمی *، هومن انگورانی صفحات 1748-1757
    مقدمه
    چاقی یک خطر جدی برای سلامتی است که شیوع آن در حال افزایش است. چاقی با بیماری های قلبی - عروقی و کبد چرب همراه است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر طب سوزنی بر کاهش وزن و عوامل بیوشیمیایی مرتبط با چاقی در زنان چاق و یا دارای اضافه وزن است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای و کارآزمایی بالینی است. در این پژوهش 40 نفر از زنان چاق و یا دارای اضافه وزن مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) شهر تهران به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و پس از ارائه ی رضایت نامه ی کتبی وارد مطالعه شدند. درمان آنان با طب سوزنی طی 6 هفته به تعداد دو بار در هفته و هر جلسه به مدت 20 دقیقه انجام شد. متغیر های وزن، شاخص توده ی بدنی، قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با دانسیته ی پایین، لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا و آنزیم های کبدی (SGOT،SGPT) قبل و بعد از درمان اندازه گیری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ی 22، آزمون تی زوجی و آزمون ویلکاکسون استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از درمان، کاهش وزن و شاخص توده ی بدنی (0/001p=)، کاهش قند خون ناشتا (0/01 p=) و SGOT (0/01 p=) نمونه ها ازنظر آماری معنی دار شد. لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا نیز افزایش معنی داری را نشان داد (0/001 p=).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که طب سوزنی می تواند علاوه بر کاهش وزن و شاخص توده ی بدنی، یکی از معدود روش های افزایش لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا باشد.
    کلیدواژگان: طب سوزنی، چاقی، کبد چرب
  • مولود فرمهینی فراهانی، سهیلا شمسی خانی، معصومه نوروزی ضامنجانی *، زهرا پورفرزاد، مصطفی غلامی صفحات 1758-1766
    مقدمه
    عمل جراحی عامل اضطراب آوری است که در بدن سبب ایجاد پاسخ های فیزیولوژیکی مانند افزایش تنفس، ضربان قلب و فشار خون می گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ماساژ دست بر میزان اضطراب و شاخص های فیزیولوژیک قبل از عمل جراحی کاتاراکت است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 بیمار زن نامزد عمل جراحی کاتاراکت در بیمارستان امیرکبیر اراک در سال 1393 انجام شد. نمونه ها پس از کسب رضایت آگاهانه، به شکل مبتنی بر هدف و سپس به صورت تخصیص تصادفی، به دو گروه «آزمون و شاهد» تقسیم شدند. ابزار مطالعه پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیک، فرم ثبت شاخص های فیزیولوژیک و فرم مقیاس دیداری - عددی ده قسمتی اضطراب بود که قبل و بعد از مداخله پر شد. صبح روز عمل جراحی در گروه آزمون، ماساژ هر دست، به مدت 5 دقیقه و به روش فیکشن و پتریسیژ و درگروه شاهد پانتومیم آن اجرا شد. داده ها با نرم افزار spss نسخه ی 21 و آزمون های آماری من ویتنی و ویلکاکسون تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه آزمون و شاهد ازنظر اطلاعات دموگرافیک، تفاوت معناداری نداشتند (0/05p>). میانگین سطح اضطراب گروه شاهد )1/26±4/1( در مقایسه با میانگین سطح اضطراب گروه آزمون (1/12±1/8)، در قبل و بعد از مداخله، کاهش معنی داری داشت. در شاخص های فیزیولوژیک گروه شاهد با ضربان قلب 8/48±72/66، تنفس 3/02±21/9، فشار سیستول 1/18±159/9 و فشار دیاستول 76/7±75 در مقایسه با شاخص های فیزیولوژیک گروه آزمون با ضربان قلب 16/23±66/26، تنفس 1/92±20/06، فشار سیستول 1/15±145 و فشار دیاستول 8/17±75/66، در قبل و بعد از مداخله، کاهش معنی داری دیده شد (0/05p≤).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد ماساژ دست بر کاهش میزان اضطراب و بهبود شاخص های فیزیولوژیک موثر است، پس می توان از این روش در کاهش اضطراب و بهبود شاخص های فیزیولوژیک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، ماساژ دست، شاخص های فیزیولوژیک
  • بهرام عابدی، جلال پورفخیمی ابرقویی، احمد قدمی *، سعید امینی رارانی صفحات 1767-1776
    مقدمه
    چاقی یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز بیماری های غیرواگیر است که می تواند زمینه ساز بیماری های مختلف شود. روش های درمانی مختلفی همچون تمرین مقاومتی و چای سبز در این زمینه ارائه شده است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هم زمان یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل چای سبز بر نیم رخ لیپیدی و مقاومت به انسولین در مردان چاق و دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بود که در آن، 60 مرد با شاخص توده ی بدنی بین Kg/m235 - 25 به صورت تصادفی در 4 گروه «تمرین مقاومتی به همراه چای سبز، تمرین مقاومتی، چای سبز و کنترل» شرکت داشتند. تمرین مقاومتی شامل 3 جلسه ی هفتگی به مدت 8 هفته و مصرف مکمل چای سبز به صورت 3 عدد قرص 500 میلی گرمی در روز بود. نیم رخ لیپیدی و مقاومت به انسولین نمونه ها قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ی 21 با روش های آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد.
    یافته ها
    تمرین مقاومتی به همراه چای سبز باعث کاهش معنادار میانگین تری گلیسیرید به میزان 68/48±197/63در مقابل 36/06±139/12، انسولین به میزان 4/79±16/43در مقابل 3/13±9/13و مقاومت به انسولین به اندازه ی 1/29±3/85 در مقابل 9/78±2/0 شد و همچنین باعث افزایش معنادار میزان HDL به میزان 4/14±37/50در مقابل 3/70±41/38شد (0/05p<)؛ ولی بر میانگین LDL و کلسترول و گلوکز خون تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام تمرین مقاومتی به همراه مصرف چای سبز باعث کاهش تری گلیسیرید خون، انسولین و مقاومت به انسولین در افراد چاق می شود. توصیه می شود این افراد جهت کاهش چربی خون و بهبود تاثیر انسولین و پیشگیری از دیابت از تمرین مقاومتی همراه با چای سبز استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، چای سبز، نیمرخ لیپیدی، مقاومت به انسولین، چاقی، اضافه وزن
  • هادی جعفری منش *، رضا حاجی آقایی، فاطمه محرابی، محمد مهدی حسن بیگ، عباس علیمرادیان، مهدی رنجبران، هاجر صادقی صفحات 1777-1790
    مقدمه
    کاهش درد در حین انجام تزریقات وریدی در رضایت بیماران از اقدامات مراقبتی موثر است. درنتیجه هدف از این مطالعه مقایسه ی تاثیر گیاه گنه گنه و لیدوکائین بر درد ناشی از دستیابی به عروق است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، نمونه ها از بین بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. تعداد 93 نفر از نمونه ها که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، پس از کسب رضایت کتبی و آگاهانه، به روش تخصیص تصادفی به 3 گروه مداخله با لیدوکائین، مداخله با گنه گنه و گروه کنترل تقسیم شدند. در گروه لیدوکائین، تعداد 10 پاف از محلول لیدوکائین 10% به مدت 15 دقیقه روی موضع رگ گیری مالیده شد. در گروه گنه گنه، تعداد 10 پاف از عصاره ی الکلی گیاه گنه گنه ی 10% به مدت 15 دقیقه روی موضع استعمال شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه ی دیداری شدت درد و پرسش نامه ی اضطراب لحظه ای بود. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 16 و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، آزمون دقیق فیشر، تی تست مستقل، تی تست وابسته و آنووا مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین نمرات مقیاس درد و اضطراب لحظه ای در سه گروه موردمطالعه، تفاوت معنادار آماری وجود نداشت (0/05< P). باوجودی که اختلاف میانگین درد در هر سه گروه از نظر آماری معنادار نبود، میزان درد پس از مداخله در گروه لیدوکائین (3/38M=) از گروه گنه گنه (4/37M=) و کنترل (4/60M=) کمتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد، گیاه گنه گنه و لیدوکائین در کاهش درد رگ گیری موثر نیستند. پژوهشگران برای کاهش درد رگ گیری، به خصوص در موارد اورژانس، باید به دنبال یافتن روش های نوآورانه ای باشند که علاوه بر اثرات ضد درد و ضد اضطراب قوی، کاربرد آنها نیز ساده باشد و عوارض جانبی کمتری را ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: گنه گنه، لیدوکائین، درد، رگ گیری، آنژیوکت، بیمار، اورژانس
  • روشنک قدس، نرجس گرجی *، ریحانه معینی، فریبا قربانی صفحات 1791-1804
    مقدمه
    نارسایی قلب یکی از بیماری های شایع و ناتوان کننده ی عصر کنونی است که زمینه ساز مرگ درصد بالایی از جوامع بشری است. باوجود روش های نوین تشخیص و درمان نارسایی قلب، این بیماری همچنان در صدر تحقیقاتی است که هدف آن ها یافتن روش های اثربخش، ارزان و در دسترس برای درمان است. این مطالعه جهت بررسی علائم نارسایی قلب از دیدگاه طب سنتی ایرانی و یافتن بیماری معادل با آن در کتب طبی کهن، جهت استفاده ی آتی برای تشخیص سریع تر و درمان موثرتر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه ی مروری کتابخانه ای است که با بهره گیری از منابع طب رایج مانند «براون والد» و گردآوری مطالب مرتبط با نارسایی قلب از منابع معتبر طب سنتی ایران مانند «الحاوی، قانون در طب، اکسیر اعظم و طب اکبری» انجام شد.
    یافته ها
    براساس بررسی و مقایسه ی علائم بیماری های قلبی در طب سنتی و طب نوین، به نظر می رسد بیماری ضعف قلب، چه ازنظر سبب و چه ازنظر علائم و نشانه ها، مانند تغییرات نبض، تنفس، توان بدنی، وزن و... هم پوشانی بهتری با بیماری نارسایی قلب دارد و بنابر متون طبی کهن، بهبود رژیم غذایی، ایجاد تفریح و نشاط و کنترل خشم، پاک سازی مناسب و تقویت عملکرد قلب برای کنترل ضعف و نارسایی آن کمک کننده است.
    نتیجه گیری
    باتوجه به اینکه نارسایی قلب می تواند در طب سنتی متناظر با ضعف قلب قرار گیرد می توان از تدابیر پیشگیری کننده و روش های درمانی پیشنهادی طب سنتی برای درمان ضعف قلب، جهت کنترل نارسایی قلب بهره جست.
    کلیدواژگان: ضعف قلب، نارسایی قلب، طب سنتی، طب ایرانی، گیاهان دارویی
  • بهلول قربانیان *، حکیمه محمدی، کریم آزالی علمداری صفحات 1805-1815
    مقدمه
    از سماق به عنوان داروی گیاهی در طب سنتی استفاده می شود. هدف این مطالعه، بررسی اثر 10 هفته تمرین هوازی به همراه مکمل یاری پودر سماق، بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) و شاخص های مقاومت انسولینی و تن سنجی در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی نیمه تجربی در سال 1395 روی 40 زن 40 تا 60 ساله ی مبتلا به دیابت نوع دو در شهرستان عجب شیر انجام گرفت. نمونه ها به طور تصادفی در چهار گروه (گروه مکمل، تمرین، مکمل و تمرین و دارونما) قرار گرفتند. تمرین شامل 40 تا 60 دقیقه پیاده روی و ایروبیک، هفته ای 3 جلسه با شدت 45 تا 60% حداکثر ضربان قلب ذخیره بود. گروه های 1 و 3، روزانه 3 گرم پودر سماق مصرف کردند. نمونه خون آزمودنی ها در پیش و پس آزمون پس از 48 ساعت عدم فعالیت بدنی و عدم مصرف پودر سماق و 12 ساعت ناشتایی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی، تحلیل واریانس و LSD در سطح معناداری 0/05>P تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    TAC بعد از 10 هفته در گروه های مکمل، تمرین و مکمل و تمرین به ترتیب با 39/53، 24/44و 22/03% افزایش، به طور معناداری تغییر یافت و شاخص مقاومت انسولینی در گروه های مذکور به ترتیب با 37/7، 52/44و 22/86% کاهش، به طور معناداری تغییر یافت. همچنین شاخص های تن سنجی وزن، شاخص توده ی بدن و... در گروه های 2 و 3 کاهش معنادار داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    مصرف پودر سماق همراه با ورزش های ایروبیک و پیاده روی آثار مطلوبی روی TAC، حساسیت انسولینی، قند خون و شاخص های تن سنجی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 داشت؛ بنابراین می تواند به عنوان درمان مکمل در کنار درمان های دارویی برای کنترل دیابت و جلوگیری از عوارض ثانویه ی آن مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ورزش ایروبیک و پیاده روی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، مقاومت انسولینی، سماق، دیابت نوع 2
  • مریم صدرنیا، محمد ارجمندزادگان *، قاسم حبیبی صفحات 1816-1827
    مقدمه
    هوفاریقون گیاهی با خاصیت دارویی است که در طب سنتی به آثار ضدافسردگی و ضدمیکروبی آن اشاره شده است. در این تحقیق، با ارائه ی فرم نوینی از عصاره ی گیاه هوفاریقون به صورت میکروامولسیون، خواص ضدمیکروبی آن در قیاس با میکروامولسیون بر روی سویه های کلینیکی گرم منفی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، از 10 نوع سویه ی کلینیکی گرم منفی استفاده شد. ابتدا عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون در دمای جوش تهیه شد و سپس ساختار میکروامولسیونی آن با کمک 2 نوع امولسیفایر در مقیاس نانو فراهم شد. خواص ضدباکتریایی دو ماده ی فوق، با تعیین قطر هاله ی ممانعت از رشد به روش دیسک دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) به روش میکروپلیت دایلوشن، ارزیابی شد. کدورت عصاره با دستگاه الایزاریدر تعیین شد.
    یافته ها
    عصاره ی هوفاریقون روی باکتری سالمونلاتیفی در غلظت 8 میلی گرم در میلی لیتر با قطر 42 میلی متر بیشترین هاله را ارائه داد و میکروامولسیون آن روی همین باکتری در غلظت 0/1 میلی گرم در میلی لیتر هاله ی 30 میلی متری تشکیل داد؛ ولی روی سودوموناس عدم تشکیل هاله مشاهده شد. بیشترین اثر عصاره با حداقل MIC به میزان 0/01563 میلی گرم در میلی لیتر روی سالمونلا و برای شیگلا 0/00625 میلی گرم در میلی لیتر بود. MIC عصاره برای اشرشیاکلی و پروتئوس 0/5 میلی گرم در میلی لیتر و برای میکروامولسیون 025/ میلی گرم در میلی لیتر برای هر دو باکتری بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه ی تاثیر عصاره ی هوفاریقون و فرم نانوی تولیدشده از آن روی باکتری های گرم منفی نشان داد فرم میکروامولسیونی عصاره در غلظت بسیار کمتر، اثر ضدباکتریایی معادل عصاره ی غلیظ داشت؛ لذا استفاده از این فرم در مطالعات بالینی داروهای گیاهی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هوفاریقون، عصاره آبی، میکروامولسیون، دیسک دیفیوژن، میکروپلیت دایلوشن
  • منیر سادات صاحبکار خراسانی، هدا عزیزی *، مهدی یوسفی، روشنک سالاری، حمیدرضا بهرامی طاقانکی، پردیس بهروان راد صفحات 1828-1851
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای چاقی در جهان و ایران و عوارض جدی آن برای جمعیت مبتلا، شکست درمان استاندارد در بسیاری از بیماران و تغییر رویکرد عمومی به استفاده از روش های طب مکمل، آگاهی از نحوه ی اثربخشی و عوارض درمان های مکمل یک ضرورت است. این پژوهش با هدف مرور میزان اثربخشی، ایمنی و عوارض درمان های مکمل در چاقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    کلیدواژه هایی مانند چاقی، اضافه وزن، درمان گیاهی طب تلفیقی، طب مکمل، آگار، پسیلیوم و... به زبان های انگلیسی و فارسی در پایگاه های اطلاعاتی MEDLINE، Scopus و Scientific Iranian Database جست وجو شد. معیارهای ورود مقالات به مطالعه شامل مطالعات بالینی دو سو کور تصادفی شده، مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، مرورهای نظام مند و متاآنالیزها بود.
    یافته ها
    از مجموع 86 مقاله ی مرتبط به دست آمده، 79 مقاله که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، بررسی شدند. از میان گیاهان و درمان های مکمل مورداستفاده در کنترل وزن، ، آگار، پسیلیوم، اسید آلفا لیپوئیک، اسید لینولئیک کنژوگه، دی اسیل گلیسرول، صبر زرد، کافئین، کلسیم، لوبیا و ویتامین دی ، دارای شواهد علمی نسبتا قابل قبول در زمینه اثربخشی و ایمنی می باشند. از میان درمان های مکمل غیر گیاهی، یوگا و مدیتیشن دارای شواهد علمی امیدبخش می باشند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آگار، پسیلیوم، اسید آلفا لیپوئیک، اسید لینولئیک کنژوگه، دی اسیل گلیسرول، صبر زرد، کافئین، کلسیم، لوبیا و ویتامین دی، یوگا و مدیتیشن به عنوان درمان های مکمل و تلفیقی با اثربخشی و ایمنی قابل قبول در کنار درمان استاندارد چاقی، قابل استفاده باشند.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، درمان گیاهی، طب مکمل و تلفیقی، طب سنتی ایرانی
|
  • A. Mazaherinezhad, Z. Karimi *, H. Angoorani Pages 1748-1757
    Introduction
    Obesity is a serious life-threatening problem in the whole world. Obesity is considered to be related to many conditions such as cardiovascular diseases, diabetes, fatty liver and different kinds of cancer. This study was conducted to evaluate the effect of acupuncture on the weight loss as well as obesity-related biochemical factors in overweight and obese women.
    Methods
    Forty overweight and obese women were included in this clinical trial via convenient sampling method. All samples were asked to sign an informed consent before the study. Participants were treated with acupuncture for a period of 6 weeks, twice a week for 20 minutes per session. obesity-related biochemical factors which were evaluated in this study were as follow: Weight, body mass index, fasting blood sugar (FBS), triglyceride (TG), total cholesterol, low density lipoprotein (LDL), high density lipoprotein (HDL) and liver enzymes (SGOT, SGPT) measured before and after treatment. T paired and Wilcoxon tests in SPSS software version 22 were used to analyze data.
    Results
    Acupuncture was related to the decrease of weight and body mass index (P=0.001), FBS (p=0.01) and SGOT (p=0.01), while HDL was increased with acupuncture (p=0.001).
    Conclusion
    The results show that acupuncture can be one of the limited methods of increasing high density lipoprotein, in addition to weight loss and decreasing BMI.
    Keywords: Acupuncture, Obesity, Fatty liver
  • M. Farmahini Farahani, S. Shamsikhani, M. Norouzi Zamenjani *, Z. Pourfarzad, M. Qolami Pages 1758-1766
    Introduction
    surgery of a stressor that causes physiological reactions in the body. In consequence of the physiological response of the body, breathing, heart rate and blood pressure increase. The aim of this study is to examine the effect of hand massage on anxiety and physiological indicators in cataract surgery.
    Methods
    This study is a clinical trial on 60 female patients undergoing cataract surgery in eyes Amir Kabir Hospital in 1393, which initially purposively and then randomly assigned into two groups: hands massage group (n=30) and control group (n=30)., after obtaining informed consent Done. Anxiety level by VAS and physiological indicators (pulse, systolic &diastolic blood pressure are measured in hands massage group in the morning of the surgery at first and ten minutes later of massages. Patients In the intervention groups Received massage of hand for five minutes before surgery by Friction and petrisage methods but in the control group instead of a real massage, pantomime was performed and then the anxiety was measured immediately after the intervention. The obtained data were analyzed using SPSS software, version 21.
    Results
    The research findings indicated that there was no significant distinction between experimental and control groups in terms of underlying characteristics (p>0.05) There was statistically significant reduce in anxiety level and physiological indicators before and after intervention in on hand groups contrast control group (p
    Conclusion
    Results showed that hand massage was effective on vital signs and anxiety level, therefore nurses can use hand massage for reducing anxiety and improvement of physiological indicesof the patients before operation.
    Keywords: anxiety, hand massage, physiological indices
  • B. Abedi, J. Poorfahkimi Abarghu, A. Ghadami *, S. Amini Rarani Pages 1767-1776
    Introduction
    Obesity is one of the most important risk factors for non-communicable diseases. One treatment in this context is the use of resistance exercise and green tea. The aim of this study was to investigate the effects of resistance training and green tea supplementation on lipid profile and insulin resistance in obese and overweight men.
    Methods
    In this clinical trial, 60 men with a body mass index (BMI) between 35-25 Kg / m2 randomly divided into four groups: resistance training along with green tea, resistance training, green tea and the control. Resistance training included 3 times a week for 8 weeks. Supplementation with green tea powder, was 3 green tea tablets of 500 mg a day. Lipid profile and insulin resistance were measured before and after the intervention. Descriptive and inferential statistical methods with SPSS version 21 were used for data analysis.
    Results
    Results showed that resistance training along with green tea decreased triglyceride levels (197.63± 68.48 vs 139.12± 36.06), insulin (16.43± 4.79 vs 9.13± 3.13), insulin resistance (3.85± 1.29 vs 2.09 ±0.78), and increased in HDL(37.50± 4.14 vs 41.38 ± 3. 70) (p
    Conclusion
    It Seems that green tea and resistance training reduce blood fat, improve insulin and diabetes prevention of overweight and obese men used resistance training and green tea. Therefore, it is recommended to use resistance training and green tea to reduce lipid profile blood and improve the effects of insulin which prevents diabetes.
    Keywords: Resistance training, green tea, lipid profile, insulin resistance, obesity, overweight
  • H. Jafarimanesh *, R. Hajiaghaee, F. Mehrabi, Mm Hasanbig, A. Alimoradian, R. Ranjbaran, H. Sadeghi Pages 1777-1790
    Introduction
    Pain relief during routine procedures such as inserting IV or intravenous treatment is affected patient satisfaction of care. The aim of this study was to evaluate comparative effects of quinine plant and lidocaine on pain of venipuncture respectively.
    Methods
    This study was an interventional study in 1394. Samples were selected by convenience sampling from patients referred to the hospital emergency department. Informed consent was obtained from the samples. There were divided into three groups randomly, intervention by quinine, intervention of lidocaine and control. 10 puffs of lidocaine 10% for 15 minutes in lidocaine group were applied on the position of the vessel up to 3 cm diameter circular. 10 puffs alcoholic extract quinine 10% for 15 minutes in quinine group was used before taking on the position of the vessel. The data gathering tools includes Pain Visual Analogue Scale, and anxiety analogue scale. The data were analyzed via SPSS version 16 by chi-square, Fisher exact, Independent t-test, paired sample t-test and ANOVA.
    Results
    There is no statistically significant difference in the three groups between pain and anxiety scale scores. Despite the pain was not significant statistically in all three groups, but the mean pain score in the lidocaine group (M=3.38) less than quinine (M=4.37) and control groups (m=4.60), respectively.
    Conclusion
    According to study Quinine and lidocaine are not effective on pain of venipuncture. The pain of venipuncture, especially in emergency situations should seek innovative approaches with strong analgesic and anti-anxiety effect that are easy to use and cause less side effects. Further study and research need in these fields.
    Keywords: Quinine, lidocaine, pain, venipuncture, IV, patient, emergency
  • R. Ghods, N. Gorji *, R. Moeini, F. Ghorbani Pages 1791-1804
    Introduction
    Nowadays, heart failure (HF) is one of the most common and disabling diseases with high mortality and morbidity in every community. However, modern diagnostic and therapeutic methods use for cardiovascular disease management, but heart failure is still an important topic in researches to find effective, inexpensive, and available methods. Complementary and alternative interventions are one of the methods which used for increasing the quantity and quality of patient life by the new study designs. Persian medicine (PM) as one of the ancient medicine and evidence-based knowledge can be appropriate for this kind of research.
    Methods
    This study is a narrative review in cardiology texts of Persian traditional medicine (including al-havi. canon of medicine) and compares it with the conventional medicine classification.
    Results
    According to PM viewpoints, “heart weakness” is the most similar disease to HF based on definition and semiology. General weakness with changes in pulse rate, breathe pattern, body weight, appetite, neurological or cognitive function and physical power are common signs and symptoms between heart weakness and HF. In patient management, cardiac function improves, according to initial and acquired temperament by cardiotonic or aromatic herbs and nutraceutical products. Psychiatric rehabilitation is one of the most important treatment strategies, especially with aromatherapy or music listening and a suitable massage with appropriate oil.
    Conclusion
    Recognition of PM views about semiology and management of heart failure (heart weakness) can help scientist to design future researches and clinical trials for accessing to more effective treatments, preventive methods and improving patient satisfaction.
    Keywords: Heart failure, Heart weaknes, Persian medicine, Traditional medicine
  • B. Ghorbanian *, H. Mohammadi, K. Azali Pages 1805-1815
    Introduction
    Rhus coriaria. L (Rc.L) as an herbal remedy used in traditional medicine. The purpose of this study was to investigate the effects of 10-weeks aerobic training with Rhus coriaria. L supplementation on total antioxidant capacity (TAC), insulin resistance and anthropometric indices in women with type 2 diabetes.
    Methods
    This quasi-experimental study was performed in 2016 on 40 type II diabetic women )40 to 60 yr (of Ajabshir city that volunteered and randomly assigned into 1-Rc.L supplement, 2- exercise, 3- Rc.L supplement笗ꭲ⬞ and 4- control groups. Exercise protocol was aerobics and walking activity for 10 weeks (3d/wk, 40 to 60 min/d with 45-60% HRRmax intensity). Subjects in groups 1and 3 received 3 grams of Rc.L powder daily. Fasting blood samples were collected in pre and post-test following 48 hours of inactivity and not consumption of Rc.L and 12 hours of fasting. Data were analyzed by t-test, ANOVA and LSD Statistical tests at significance level of p
    Results
    TAC increased significantly after 10 weeks in Rc.L supplement group and insulin resistance index significantly decreased in 1, 2 and 3 groups. Also anthropometric measures (weight, body mass index & etc) were significantly decreased in 1, 2 and 3 groups (p
    Conclusion
    Given that Rc.L supplementation along aerobics and walking activity, has favorable effects on total antioxidant capacity, insulin sensitivity, blood glucose and anthropometric indices in people with type 2 diabetes. So it can be used as a complementary therapy along with medications to control diabetes and prevent its complications.
    Keywords: type 2 diabetes_TAC_insulin resistance index_Rc.L_aerobics_walking activity
  • M. Sadrnia, M. Arjomandzadegan *, G. Habibi Pages 1816-1827
    Introduction
    Hypercom perfuratum has medicinal properties in traditional medicine with antidepressant and anti-microbial effects. In this study, a new form of aqueous extract of Hypercom was prepared as a micro emulsion form, and its antimicrobial properties was investigated in comparison with ordinary aqueous extract on clinical strains of gram-negative bacteria.
    Methods
    Ten types of clinical strains were investigated in this work. Hypericum extract was prepared by water in boiling temperature and micro emulsion with the help of two types of emulsifiers. Antibacterial properties of the two materials were performed by determining the inhibition zone in a disk diffusion method and the measurement of minimum inhibitory concentrations (MIC) by the microplate dilution and a ELISA reader device.
    Results
    Salmonella typhi has the highest zone of inhibition around 42 mm at a concentration of 8 mg/ml for extract and 30 mm in 0.1mg/ml micro emulsion but Pseudomonas had no zone. The MIC with microplate for Salmonella had greatest effect on the amount of 0.01563 mg/ml for Shigella concentration of 0.00625 mg/ml respectively. MIC for E. coli and Proteus extract 0.5 mg/ml and the microemulsion 0.025 mg/ml for both bacteria.
    Conclusion
    Comparison of Hypercom extract and its microemulsion form on gram negative bacteria confirmed that microemulsion in lower concentrations had the antibacterial effect equal to aqueous extract. The use of microemulsion of the extract was recommended in clinical study of herbal medicines.
    Keywords: Aqueous extract, Microemulsion, Disk diffusion, Microplate dilution
  • M. S Sahebkar Khorasani_H. Azizi *_M. Yousefi_R. Salari_Hamidreza Bahrami-Taghanaki_Pardis Behravanrad Pages 1828-1851
    Introduction
    Considering the high prevalence of obesity in the world and Iran, its serious complications, failure of standard treatments in many patients, and recent trends towards complementary medicine, awareness of the effectiveness and side effects of such therapies seems necessary. This research aimed to review the effectiveness, safety and side effects of complementary medicine in obesity.
    Methods
    Databases including MEDLINE, SCOPUS and Scientific Iranian Database were searched in English and Persian languages using “obesity, overweight, herbal medicine, integrative medicine, complementary medicine , agar, psyllium, alpha lipoic acid, conjugated linoleic acid, diacylglycerol, aloe, caffeine, calcium, bean pod, vitamin D, acupuncture, and …” as key words. All randomized controlled trials, in vitro and in vivo studies, systematic reviews and meta analysis were included. Then, information regarding those herbs were searched in the herbal and Persian Medicine references, along with the related products in Iranian pharmacopoeia through English and Persian references.
    Results
    In total eighty six articles were found related to the subject among which 79 fulfilled the inclusion criteria, entered the study and were reviewed. Among the herbs and supplements used for weight control Agar, psyllium, Alpha lipoic acid, conjugated linoleic acid, diacylglycerol, aloe, caffeine, calcium, bean pod, vitamin D have acceptable scientific evidence for efficacy and safety. Among non-herbal complementary therapies, yoga and meditation have shown promising scientific evidence.
    Conclusion
    Agar, psyllium, Alpha lipoic acid, conjugated linoleic acid, diacylglycerol, aloe, caffeine, calcium, bean pod, vitamin D, yoga and meditation could be suggested as complementary and integrative treatments besides the standard treatment of obesity, with acceptable effectiveness and safety.
    Keywords: obesity, Herbal therapy, Complementary Integrative Medicine, Persian Medicine