فهرست مطالب

نشریه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی
پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن شفیعی نیک آبادی*، عظیم زارعی، حدیثه کلانتری، هانیه شامبیاتی صفحات 1-12
    در چند دهه اخیر تولید در کلاس جهانی بسیار مورد توجه قرار گرفته و به یکی از نیروهای محرک حیاتی برای موفقیت های تجاری سازمان ها تبدیل شده است. توجه به نیازهای مشتریان از جهات و دیدگاه های مختلف و برنامه ریزی در جهت برآورده سازی آنها کمک شایانی به صنایع جهت دستیابی به تولید در کلاس جهانی می نماید. در این پژوهش پس از شناسایی مهم ترین نیازهای مشتریان، الزامات فنی و استراتژی های تولید در کلاس جهانی، به رتبه بندی نیازهای مشتریان با کمک روش تاپسیس پرداخته و با استفاده از ماتریس خانه کیفیت، روابط و میزان ارزش الزامات فنی و استراتژی های تولید در کلاس جهانی شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفتند. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش جهت دستیابی به تولید در کلاس جهانی با در نظر گرفتن کیفیت مناسب باید بر هر سه فاکتور (نیازهای مشتریان، الزامات فنی و استراتژی های تولید در کلاس جهانی) توجه و بررسی کافی صورت پذیرد. طبق نتایج بدست آمده داشتن قابلیت اعتماد به برند و محصول مهم ترین نیاز مشتریان، بهبود تکنولوژی ها و فرآیندها مهم ترین الزام فنی و توسعه محصول مهم ترین استراتژی تولید در کلاس جهانی است. برای رقابت در کلاس جهانی کشور ما باید در ابتدا تمرکز خود را بر بهبود تکنولوژی و فرآیندها متمرکز نماید تا امکان بهبود و پیشرفت و پاسخ گویی به مهم ترین نیاز مشتریان خود را بدست آورد و با توسعه محصولات خود آماده ورود به کلاس جهانی گردد.
    کلیدواژگان: تولید در کلاس جهانی، صنعت فرآوری زیتون، گسترش عملکرد کیفیت، تکنیک تاپسیس
  • مجتبی سوختانلو* صفحات 13-22
    تعریف رایج از جایگاه جنسیتی در جامعه و الگوهای شکل‏ گرفته ذهنی بر مبنای آن، بر بروز رفتارهای متفاوت بر اساس جنسیت اثرگذار است. لذا مطالعه حاضر به دنبال آن است تا مشخص نماید کدام تفاوت‏های جنسیتی، بر بروز و تمایل به کارآفرینی اثرگذار است. دانشجویان مقطع کارشناسی رشته کشاورزی در دانشگاه محقق اردبیلی جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند (N= 740). پژوهش از نوع کاربردی و روش پژوهش پیمایشی بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران به تعداد 275 نفر (127 دانشجوی مرد و 148 دانشجوی زن) تعیین گردید و نمونه‏ گیری با استفاده از روش طبقه ‏ای تصادفی با انتساب متناسب انجام شد. یافته‏ها نشان داد دانشجویان مرد نسبت به دانشجویان زن، از میزان تمایل به کارآفرینی بالاتری برخوردار بودند. دانشجویان مرد نسبت به دانشجویان زن، از سطوح ریسک ‏پذیری و استقلال‏ طلبی بالاتری برخوردار بودند؛ اما دانشجویان زن نسبت به مرد از میزان انگیزه پیشرفت بیشتری برخوردار بودند. همچنین مهم‏ترین متغیرهای پیش بینی کننده و متمایزکننده بروز کارآفرینی بر اساس جنسیت، مربوط به انتظارات و تصور عمومی جامعه نسبت به جنسیت، تمایل به کارآفرینی و تصور از توانایی های روحی و روانی برای اقدام به فعالیت‏ های کارآفرینانه بود.
    کلیدواژگان: جنسیت، تمایل به کارآفرینی، دانشجویان کشاورزی، قابلیت های کارآفرینی
  • سحر چراغی، شهلا چوبچیان* صفحات 23-31
    کارآفرینی به عنوان یکی از مهم ترین راه حل ها برای رسیدن به توسعه اقتصادی محسوب می شود. با توجه به اهمیت و پتانسیل بالای انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی کشور، کارآفرینی می تواند با ایجاد فرصت های شغلی جدید، نقش مهمی در گستردگی و تنوع اشتغال جمعیت بیکار کشور در این بخش داشته باشد. تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل بازدارنده توسعه کارآفرینی در زمینه بهره ‏برداری از انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی ایران انجام شده است. برای تحقق این هدف ابتدا با استفاده از مرور منابع کتابخانه ای و اسنادی و سپس به صورت میدانی (پرسش نامه) عوامل بازدارنده موثر بر توسعه کارآفرینی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی شناسایی شدند. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات پیمایشی است، به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی، میزان درجه نظارت و کنترل از نوع میدانی است. جامعه آماری این پژوهش را 130 نفر از مدیران شرکت های فعال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی سراسر کشور تشکیل دادند. حجم نمونه با توجه به جدول کرجسی و مورگان 97 نفر، تعیین گردید، که روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. روایی پرسش نامه از طریق متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران مورد تایید قرار گرفت و به منظور سنجش پایایی ابزار تحقیق، تعداد 30 نسخه از پرسش نامه در سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران مورد پیش آزمون قرار گرفت و پایایی آن بین 7/0 تا 86/0 مشخص گردید که نشان داد پرسش نامه از پایایی خوبی برخوردار است. نتایج یافته ها نشان داد که مدیران معتقد بودند اصلی ترین عامل بازدارنده توسعه ی کارآفرینی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی عامل سیاست گذاری است که وجود مقررات دست و پاگیر در جهت اخذ وام های بانکی در رتبه اول و سپس توجه ناکافی به توسعه کارآفرینی در سیاست گذاری های کلان کشور و فقدان سیاست های قانون گذاری و مشوق های مالیاتی در این در رتبه دوم و سوم قرار داشتند.
    کلیدواژگان: انرژی های تجدیدپذیر، کارآفرینی، موانع، کشاورزی
  • حدیث پورجمشیدی* صفحات 32-38
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی در مناطق روستایی اداره سلسله واقع در (بخش شمالی) استان لرستان صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش (6432=N)، شامل کارشناسان جهاد کشاورزی (54=N) و کشاورزان (6374=N) شهرستان سلسله بودند. حجم نمونه موردنظر با استفاده از فرمول کوکران با در نظر گرفتن واریانس بیشینه، جامعه بزرگ و دامنه اطمینان 05/0 (360=n) طی دومرحله با استفاده از روش های خوشه ایچند مرحل های و دردسترس انتخاب شد. به این صورت که ابتدا روستاها (به تعداد 210 روستا) بر اساس تعلق به دهستان ها (قلعه مظفری، هنام، یوسف وند، دوآب) شناسایی و سپس از هر دهستان 4 روستا به صورت نمونه انتخاب و کشاورزان ساکن مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور سنجش روایی سوالات از نظر صاحب نظران متخصص در زمینه کارآفرینی و کشاورزی بهره گرفته شد. برای سنجش پایایی ابزار تحقیق از ضریب آلفای کرونباخ به همراه پایایی ترکیبی استفاده گردید، همچنین با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری مشخص گردید که متغیرهای امنیت شغلی، آموزش، حمایت دولتی و قوانین و مقررات اثر مستقیم و معنی داری بر توسعه کارآفرینی کشاورزی دارند و متغیر امنیت شغلی بیشترین میزان تاثیر (0/21) را داشته است. بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می گردد متولیان امر با ارائه راه کارهای از قبیل تضمین خرید و بیمه محصولات کشاورزی زیرساخت های مناسب برای انجام فعالیت های کارآفرینانه را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، توسعه کارآفرینی، مناطق روستایی، شهرستان سلسله، معادلات ساختاری
  • آرمان بخشی جهرمی*، راضیه نامدار، لادن شفیعی صفحات 39-50
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل وضعیت و موانع اشتغال دانش ‏آموخته های رشته های کشاورزی دانشگاه علمی- کاربردی کرمان به مرحله ‏ی اجرا در آمد. جامعه آماری شامل تمامی 280 دانش ‏آموخته مقطع کاردانی چهار رشته ی پرورش گاو و گاومیش، تکنولوژی تولیدات باغی، تولید و فرآوری پسته، و تولید و بهره وری گیاهان داروئی است که درسال های 1381 لغایت 1385 از دانشگاه علمی- کاربردی کرمان دانش آموخته شده اند. جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در دو مرحله و به دو روش استخراج از پرونده آموزشی و پرسشنامه انجام شد. در نهایت، تعداد 188 پرسشنامه تکمیل و عودت داده شده با نرم افزار SPSS بررسی و تحلیل گردید. روایی صوری پرسشنامه به تائید پنج متخصص ترویج و آموزش کشاورزی رسید و از روش آلفای کرونباخ برای محاسبه و سنجش پایایی شاخص های مورد مطالعه، استفاده گردید که مقدار آنها در دامنه 89/0 و 94/0 محاسبه شد. بر اساس آزمون آماری کروسکال والیس، تفاوت آماری معنی داری بین گرایش های مختلف در خصوص وجود بازار کار برای رشته های تحصیلی شان و همچنین در خصوص اهمیت رشته آنها برای جامعه به دست نیامد. نتایج آزمون رگرسیون لجستیک نشان داد متغیرهای وارد شده در مدل شامل رشته تحصیلی، جنسیت، سن، سهمیه پذیرش و نوع دیپلم توانستند 32 درصد از تغییرات مربوط به متغیر اشتغال را تبیین کنند. براساس نتایج روش تحلیل عاملی، موانع اشتغال از دیدگاه پاسخگویان پس از تحلیل به عوامل فردی- دانشگاهی، موانع ساختاری- مالی و موانع سنتی- فرهنگی دسته بندی شد. که این موانع در مجموع قادر به تبیین 215/56 درصد از واریانس کل بودند. همچنین نتایج مقایسه میانگین نتایج نشان داد که افراد مورد مطالعه فارغ از نوع جنسیت و بدون توجه به وضعیت اشتغال خود چنین ارزیابی کردند که این مرکز نتوانسته است در دانشجویان خود مهارت کارآفرینی و اشتغال زائی و روحیه اعتماد نفس برای ورود به بازار کار و یا توسعه شغلی در مخاطبان خود ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: وضعیت اشتغال، موانع اشتغال، دانشگاه جامع علمی- کاربردی، دانش آموخته، کرمان
  • حسام الدین غلامی*، جمشید اقبالی صفحات 51-64
    شایستگی‏ های کارآفرینانه نقش موثری در عملکرد شرکت‏ های مخاطره ‏پذیر دارند. در این زمینه اندازه ‏گیری شایستگی‏ های کارآفرینانه می‏ تواند در برنامه ‏ریزی برای بهبود این شایستگی‏ ها در شرکت‏ های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی در شهرستان های جنوب استان کرمان نقش موثری داشته باشد. بنابراین هدف اصلی این تحقیق بررسی شایستگی های کارآفرینانه کارشناسان شرکت‏ های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 346 نفر از اعضای شرکت‏های مذکور در شهرستان های جنوب استان کرمان بودند که براساس فرمول کوکران، تعداد 132 نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. داده ها به‎وسیله پرسشنامه ‏‏ای گردآوری شد که روایی صوری آن به وسیله پنلی از متخصصان و روایی سازه آن به‎وسیله روایی همگرا به روش تعیین شاخص میانگین واریانس استخراج شده تایید شد. جهت تعیین پایایی ابزار تحقیق نیز از روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد؛ میزان شایستگی‏ های کارآفرینی پاسخ‏گویان بالاتر از میانگین (46/3 از 5) ولی کم‏تر از حد خوب است و اغلب پاسخ‏گویان (72/72 درصد) از نظر شایستگی ‏های کارآفرینانه در حد متوسط هستند همچنین پاسخگویان بیشترین توانمندی را در شایستگی بعد تعهد و کم‏ترین توانایی را در شایستگی‏ ادراکی دارند. با توجه به نتایج پیشنهادهایی در زمینه آموزش کارآفرینی در شرکت‏های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: شایستگی های کارآفرینی، مهارت های کارآفرینی، صلاحیت، کسب و کارهای کشاورزی، دانش آموختگان کشاورزی
  • فواد عشقی* صفحات 65-75
    کارآفرینی با توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها رابطه تنگاتنگی دارد و امروزه یکی از شاخص های توسعه در کشورهای رو به رشد محسوب می شود. به علت نقش و جایگاه ویژه کارآفرینان در روند پیشرفت و رشد اقتصادی، بسیاری از دولت ها در کشورهای توسعه یافته تلاش می کنند با حداکثر امکانات و بهره برداری از دستاوردهای تحقیقاتی، شماری از افراد جامعه را که دارای ویژگی های کارآفرینی هستند به آموزش کارآفرینی و فعالیت ها ی کارآفرینانه هدایت کنند. هدف اصلی این مطالعه بررسی رابطه میان سهم بخش کشاورزی و شاخص کارآفرینی است، به همین منظور از شاخص های فرصت کارآفرینی و قابلیت کارآفرینی برای بررسی میان کارآفرینی و سهم بخش کشاورزی استفاده گردید. برای این منظور از اطلاعات و داده های کشورهای عضو G20 و ایران طی دوره زمانی 2017-2008 و روش هم انباشتگی فیشر استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی هم انباشتگی متغیرها نشان داد، میان سهم بخش کشاورزی در رشد اقتصادی و فرصت کارآفرینی رابطه بلندمدت وجود دارد. همچنین، بین سهم بخش کشاورزی در رشد اقتصادی و قابلیت کارآفرینی نیز رابطه بلندمدت مورد تایید است. علاوه بر این، وجود رابطه تعادلی بلندمدت میان دو شاخص کارآفرینی یعنی فرصت کارآفرینی و قابلیت کارآفرینی بوده است نیز، مورد تایید قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده در پژوهش مبنی بر ارتباط بلندمدت سهم بخش کشاورزی با قابلیت کارآفرینی و فرصت کارآفرینی و نیز سهم زیاد شاغلان کشور در این بخش سیاستگزاران باید اهمیت پتانسیل بخش کشاورزی را در بهبود شرایط کارآفرینی مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: داده های ترکیبی، سهم بخش کشاورزی، کارآفرینی، کشورهای عضو G20
|
  • Mohsen Shafiei Nikabadi *, Azim Zarei Dr, Hadiseh Kalantari Ms, Haniyeh Shambayti Ms Pages 1-12
    World class production has been in sight for a few decades and it had turned into one of main driving forces for commercial success of corporations. Considering customer needs and planning to satisfy them will be a huge help to corporation in achieving world class production goals. So in this study we are going to take olive industry as a case study and identify customer needs, technical requirements and world class production strategies and then we are going to rank customer needs using Topsis method and analyze relationship and values of technical requirements and world class production strategies by using house of quality (HOQ) method. According to the results, having the brand trust and product reliability is the most important needs of customers, improving technologies and processes is the most important technical requirement and product development is the most important global production strategy.
    Keywords: Olive industry, Quality function development, Topsiss techniques, World class manufacturing
  • Mojtaba Sookhtanlou Dr. * Pages 13-22
    A common definition of the gender position in society and the underlying mental patterns on it affects the incidence of different behaviors based on gender. Therefore, the present study seeks to determine which gender differences affect the incidence and tendency of entrepreneurship. The population of the study consisted of agricultural undergraduate students at University of Mohaghegh Ardabili (N =740). The study was of applied type and research method was survey. The sample size was determined on the basis of Cochran formula in 275 students (127 male and 148 female students) and the sampling was done using of proportional stratified random sampling. The findings showed that the male students tended to be more entrepreneurial than female students. Male students also had higher levels of risk aversion and higher self-esteem than female students; but female students were more motivated than men. Also, the most important variables predicting and differentiating the tendency of entrepreneurship on the basis of gender are related to the general expectations and general impression of the society towards gender, the tendency to entrepreneurship, and the perception of mental and psychological abilities to engage in entrepreneurial activities.
    Keywords: Agricultural students, Entrepreneurship capabilities, Gender, Tendency to entrepreneurship
  • Sahar Cheraghi, Shahla Choobchian Dr. * Pages 23-31
    Entrepreneurship is one of the main pillars of growth and development so that it is considered the engine of economic development in each country. With respect to the importance and high potential of renewable energy in the agricultural sector of the country, entrepreneurship can play an important role in the widespread and diverse employment of unemployed people in the country by creating new job opportunities. The purpose of this study was identifying the barriers to the development of entrepreneurship in the field of renewable energies in the agriculture sector of Iran. Therefore, the possible obstacles were extracted from an extensive literature review and followed by a field survey (questionnaire). The present research is a survey in terms of its method and it is an applied research in terms of its purpose and is a field study in terms of the extent of its supervision and control. The statistical population of the research includes 130 managers of companies active in renewable energies in‏ the Agriculture sector from across the country. The sampling technique was simple random sampling method and the sample size was determined 97 subjects by using Krejcie & Morgan table. The validity of the questionnaire was confirmed using a panel of experts in the field of agricultural extension and education at Tarbiat Modares University and Faculty of Entrepreneurship of Tehran University. In order to assess the reliability of the research tool, 30 copies of the questionnaire were pretested in Renewable Energy and Energy Efficiency Organization of Iran and its reliability ranged from 0.7 to 0.86, which showed that the questionnaire has a good reliability. The results showed that managers believed that the main factor inhibiting the development of entrepreneurship in the field of renewable energies in Agriculture sector was the policy-making factor that the existence of unwanted regulations for obtaining bank loans placed in the first rank, And then insufficient attention to entrepreneurship development in macro policies of the country and Lack of legislative policies and tax incentives for the development of entrepreneurship in the field of renewable energies in Agriculture sector ranked second and third.
    Keywords: Agriculture, Barriers, Entrepreneurship, Renewable energies
  • Hadis Pourjamshidi Miss * Pages 32-38
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the development of agricultural entrepreneurship in rural areas of the city of Soleleh (Northern District) of Lorestan province. The population of the study (N = 6432), agricultural experts (N = 54) and farmers (N = 6374) were located in the north of Lorestan province. The sample size was selected using Cochran's formula, taking into account the maximum variance, the large population and the confidence range of 0.05 (n = 360) were selected in two stages using multi-stage cluster and available clustering methods. In the first instance, villages (210 villages) were identified based on villages (Ghaleh Mozaffari, Hanam, Yosufvand, Duab) and then from each village four villages were sampled and resident farmers were studied. In order to assess the validity of the questions, expert opinion was used in the field of entrepreneurship and agriculture. Cronbach's alpha coefficient and combined reliability were used to measure the reliability of the research tool. Also, using structural equation modeling, job security, education, government support, and regulations have a direct and significant effect on the development of agricultural entrepreneurship. Meanwhile, job security variable had the highest impact (0/21). Based on the results, it is suggested that custodians provide the appropriate infrastructure for entrepreneurial activities by providing solutions such as guaranteeing purchase and insurance of agricultural products.
    Keywords: Agricultural Entrepreneurship, Entrepreneurship Development, Rural Areas, Selsele City, Structural Equations
  • Arman Bakhshi Jahromi*, Raziyeh Namdarand Ladan Shafiee Pages 39-50
    The purpose of this study was investigation of the situation and the obstacles of agricultural graduates to the employment, that was quantitative research, which conducted by survey method. Statistical population include all graduates (n=280) from Kerman University of Applied Science and Technology. Required information included individual and educational data was extracted directly from education records and filling questionnaires. Finally, 188 questionnaires were analyzed, (return rate of 67.14%). Reliability of indexes was confirmed by Cronbach's Alpha (0.82- 0.90). Kruskal-Wallis test reveals that there were no meaningful differences among respondents’ view about different agricultural minor to have job, and society need to their minors. Logistic regression results showed that the variables entered in the model, including major, gender, age, type of diploma and acceptance quota could explain 32% of employment variable. After factor analysis, barriers to employment from the perspective of the respondents was categorized into individual-academic, structural-financial and traditional-cultural obstacles. These barriers in total were explained the 56.215% of the total variance.
    Keywords: Employment status, employment barriers, University of Applied Science, Technology, graduate, Kerman
  • Hesamedin Gholami Dr. *, Jamshid Eghbali Mr. Pages 51-64
    Entrepreneurial competencies have critical effect on venture enterprises. In this regard, measuring entrepreneurial competencies can be applied in planning for improving these competencies in Agricultural Engineering, Technical, and advisory Companies in south of Kerman province. Thus, the main purpose of this study was to measure entrepreneurial competencies of Agricultural Engineering, Technical, and Advisory Services Companies’ experts. Statistical population of this study was consisted of members of mentioned companies from which a sample of 132 members were accessed through stratified proportional sampling method and Cochran formula. Data collected by a questionnaire that its face validity and construct validity were approved, respectively, by a panel of experts and convergent validity (AVE). Study instrument reliability was approved by computing Cronbach alpha and composite reliability. Results revealed that respondents’ entrepreneurial competences were upper than moderate level but less than good level (3.46 from 5) and most the respondents (72.72 percent) had moderate level of entrepreneurial competences. Furthermore, respondents were most competent in commitment competency and least competent in conceptual competency. Considering the results some recommendations have been provide for entrepreneurship training in studied companies.
    Keywords: Entrepreneurial Competencies, Entrepreneurial Skills, Competencies, Agribusiness, Agricultural Graduates
  • Foad Eshghi * Pages 65-75
    Entrepreneurship is closely linked to the economic and social development of countries, and today it is one of the indicators of development in the developing world. Due to the special role of entrepreneurs in the process of economic growth and development, many governments in developed countries are struggling to maximize the opportunities and exploit research gains that leading a number of people with entrepreneurial characteristics to entrepreneurship education and entrepreneurial activities. The main objective of this study is to investigate the relationship between the share of agriculture and entrepreneurship index. For this reason, entrepreneurship Perceived Opportunity and entrepreneurship Perceived Capabilities were used to examine entrepreneurship and agricultural sector share. For this purpose, the data and data of G20 and Iran during the period of 2008-2017 and Fischer co-integration method have been used. The results of the co-integration study showed that there is a long-term relationship between the agricultural sector's contribution to economic growth and entrepreneurship Perceived Opportunity. Also, the long-term relationship between agricultural sectors contributes to economic growth and entrepreneurship capability is also confirmed. In addition, the existence of a long-term equilibrium relationship between two entrepreneurial indicators, entrepreneurship Perceived Opportunity and entrepreneurship Perceived Capabilities, has also been confirmed. Considering the results obtained in the research on the long-term relationship between agricultural sector's share of entrepreneurship Perceived Opportunity and entrepreneurship Perceived Capabilities and the high share of the country's employees in this section, policymakers should pay attention to the importance of agricultural sector potential in improving entrepreneurial conditions.
    Keywords: Panel Data, Share of agricultural sector, Entrepreneurship, Member of G20