فهرست مطالب

نشریه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی
پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • خاطره پورآهنگریان، مرتضی موقر، میثم شیرخدایی صفحات 1-8
    در محیط پویای کسب و کار، که جریان های سود در آینده از عدم اطمینان برخوردارند، شرکت ها نیاز دارند که به صورت مستمر در جست و جوی فرصت های جدید و بهره برداری از آن ها باشند. حفظ حضور فعال در بازار و دستیابی به عملکرد بالاتر مستلزم توجه بیشتر این شرکت ها به عوامل تاثیرگذار بر شاخص های مهم عملکردی آنها است. امروزه کارآفرینی و اتخاذ رویکرد کارآفرینانه به عنوان یک تدبیر مهم برای چگونگی سازماندهی شرکت ها و بهره برداری از فرصت های بازار در کانون توجه صاحب نظران و مدیران در عرصه تئوری و عمل مدیریت سازمان ها قرار دارد. هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش بر عملکرد شرکت های کوچک و متوسط صنایع تبدیلی استان مازندران بوده است. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است و نمونه شامل 99 شرکت می باشد. داده ها از طریق پرسشنامه ای که روایی آن براساس نظر جمعی از متخصصان تایید، و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 95/0 محاسبه گردید، جمع آوری شده است. نتایج نشان داد که رویکرد کارآفرینانه و ظرفیت جذب دانش تاثیر مثبت و معنی داری برعملکرد شرکت ها داشته اند. به عبارت دیگر، سطح بالاتر فعالیت های مبتنی بر رویکرد کارآفرینانه، منجر به عملکرد بالاتر گردیده است.یافته های تحقیق مبین آن است که با اکتشاف مستمر دانش بیرون ازشرکت و جذب بخش های مورد نیاز آن و به عبارتی درونی سازی این دانش در بین افراد و تیم ها می توان سطح بالاتری از عملکرد شرکت را شاهد بود. با توجه به همین نتایج به مدیران این شرکت ها پیشنهاد گردید تا برای بهبود عملکرد نسبت به اتخاذ رویکرد کارآفرینانه و فراهم ساختن بستر مناسب برای جذب دانش در سازمان اهتمام بیش از پیش معمول دارند.
    کلیدواژگان: رویکرد کارآفرینانه، ظرفیت جذب دانش، عملکرد صنایع تبدیلی و تکمیلی، استان مازندران
  • سعید نجفی، جواد میکانیکی، فاطمه خواجه ای، مجتبی داورپناه صفحات 9-15
    افزایش بیکاری در سراسر جهان میلیون ها نفر را به سوی کارآفرینی و شناخت فرصت ها، در جهت کسب و کارهای جدید هدایت نموده است. این پژوهش با هدف بررسی نگرش به کارآفرینی در بنگاه های زود بازده کشاورزی در شهرستان بیرجند انجام شد. تحقیق حاضر از جنبه هدف، کاربردی و از حیث و نحوه کنترل متغیرها، غیرآزمایشی به حساب می آید. جامعه آماری این تحقیق را بنگاه داران موسس، بنگاه های زود بازده کشاورزی تشکیل داده اند. همچنین، تعداد 130 بنگاه دار به روش نمونه گیری تصادفی با انتساب متناسب در سال 1395 انتخاب گردیده است. در تحقیق حاضر جهت اندازه گیری پایایی ابزار اندازه گیری، پرسشنامه طراحی شده بین 30 بنگاه دار توزیع و پس از تکمیل، با استفاده از نرم افزار کامپیوتری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های حاصل از آزمون t نشان می دهد که، بین متغیر میزان نگرش به کارآفرینی با متغیرهای تجربه حضور در کلاس های آموزشی کارآفرینی و انگیزه و هدفمندی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین، نتایج آزمون تجزیه واریانس یک طرفه (F) که با گروه بندی به وسیله آزمون LSD و دانکن انجام گرفته، نشان می دهد از نظر میزان نگرش به کارآفرینی در بین گروه های مختلف سنی تفاوت معنی دار وجود دارد. به طوری که طبقه سنی زیر 30 سال (جوان) و طبقه سنی31– 40 سال نگرش بیشتری به کارآفرینی نسبت به طبقه سنی بالاتر از 41 سال دارند.
    کلیدواژگان: نگرش به کارآفرینی، کلاس های آموزشی، بنگاه های زود بازده کشاورزی، بیرجند
  • محمدرضا محبوبی، آمنه آورند صفحات 16-23
    فرش دستباف ترکمن به عنوان یکی از منابع مهم درآمدی خانواده های ترکمن در سال های گذشته با چالش های مختلفی مواجه بوده است. این تحقیق با هدف شناسایی بازدارنده های تولید فرش دستباف ترکمن از دیدگاه بافندگان زن روستایی در شهرستان گنبد کاووس انجام شد. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری کلیه بافندگان فرش ترکمن در دهستان آق آباد از بخش مرکزی شهرستان گنبد کاووس به تعداد 120 نفر بودند که 95 نفر از آنان به شیوه تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام شد و روایی پرسشنامه با استفاده از پانل متخصصان تایید شد و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ انجام شد و مقدار ضریب 84/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد بازدارنده های تولید فرش دستباف ترکمن به ترتیب اهمیت در 10 عامل بازدارنده های سیاستی و عملیاتی، فردی، فرهنگی، حمایتی، قانونی و بهداشت فردی، بازاریابی، فنی و انگیزشی، اقتصادی، قیمتی و نهادی و بهداشت شغلی قرار می گیرند و در حدود 3/66 درصد از واریانس کل بازدارنده های تولید فرش را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: فرش ترکمن، بازدارنده اقتصادی، زن روستایی، شهرستان گنبدکاووس
  • رضا موحدی، جلیله سلیمانیان بروجنی صفحات 24-33
    با توجه به نقش و اهمیت مشارکت زنان روستایی و روحیه کارآفرینی آنان، بی شک توجه همزمان به این دو موضوع از اهمیت ویژه ای در پیشبرد برنامه های توسعه روستایی برخوردار است. به همین دلیل، هدف مطالعه حاضر بررسی نقش آموزش در توسعه کارآفرینی زنان روستایی است. جامعه آماری تحقیق را 110 تن از زنان روستایی کارآفرین شهرستان بروجن تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 86 تن از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی محتوایی سوالات پرسشنامه با استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصین مورد تایید قرار گرفته و پایایی آن نیز در طی پیش آزمون و با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی و به میزان 899/0 محاسبه شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد میزان آگاهی زنان مورد مطالعه پیرامون کارآفرینی در حد متوسط می باشد و بیشتر آن ها نگرش مثبتی نسبت به نقش آموزش در بهبود کارآفرینی داشتند. بر اساس نتایج آزمون تحلیل عاملی، شیوه های آموزشی موثر بر توسعه کارآفرینی زنان روستایی به ترتیب اهمیت در سه عامل آموزش های تخصصی کارآفرینی، استفاده از اطلاعات و تجارب کارآفرینان زن موفق و استفاده از رسانه ها و اینترنت دسته بندی شدند. به منظور توسعه کارآفرینی بین زنان روستایی استفاده از روش های آموزش عملی، زنان کارآفرین موفق همچنین رسانه های نوین پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی روستایی، زنان کارآفرین، دوره های آموزشی، توسعه روستایی، بروجن
  • مجتبی سوختانلو صفحات 34-43
    امروزه پیش‏روی به سوی دانشگاه های کارآفرین و کارآیی بهینه در نظام آموزش عالی کارآفرینانه، به عنوان راهبرد اصلی در نظام آموزش عالی کشاورزی مطرح است. در این راستا هدف اصلی این مطالعه، تحلیل اثربخشی نظام آموزش عالی کشاورزی بر پرورش قابلیت‏های کارآفرینی دانشجویان مقاطع کارشناسی‏ارشد و دکتری بود. به روش نمونه‏گیری طبقه ای تصادفی، از میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی در دانشگاه محقق اردبیلی (995 N=)، حجم نمونه به تعداد 288 نفر تعیین شد. ابزار پژوهش مرکب از آزمون استاندارد شده «سنجش ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در ایران» و آزمون استاندارد شده بین المللی مرکز کارآفرینی دانشگاه «دارهام» انگلستان و پنج متغیر تعیین اثربخشی نظام آموزش عالی کارآفرینانه بود. یافته ها نشان داد که غالب پاسخ‏گویان، از لحاظ میزان انگیزه پیشرفت و کنترل درونی در حد «به نسبت زیاد» بوده، اما از لحاظ میزان استقلال‏طلبی، ریسک پذیری و خلاقیت در حد «به نسبت کم» و«کم» بودند. دیگر یافته ها حاکی از آن بود که تنها برای دو قابلیت استقلال‏طلبی و ریسک‏پذیری، میان دانشجویان مقاطع کارشناسی‏ارشد و دکتری تفاوت معنی‏داری وجود داشت؛ همچنین بالابودن میزان معدل کل در میان پاسخ گویان، قابلیت انگیزه پیشرفت در آنان را افزایش داده؛ اما بر دیگر قابلیت های کارآفرینی تاثیر معنی داری را ایجاد نکرده است. مطابق تحلیل رگرسیون، سه متغیر محتوا و برنامه درسی (0.392 Beta=)، مدیریت و عوامل زیرساختی (0.304 Beta=) و شیوه های تدریس و آموزش (0.229 Beta=)، در مجموع 2/60 درصد عوامل اثرگذار بر پرورش قابلیت‏های کارآفرینی پاسخ‏گویان را تبیین کردند. لذا، اولویت برنامه ریزی آموزشی جهت تقویت قابلیت‏های استقلال‏طلبی، ریسک پذیری و خلاقیت دانشجویان در سه متغیر اثربخشی بدست آمده، بر بهبود اثربخشی نظام آموزش عالی کشاورزی موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: نظام آموزش عالی کشاورزی، قابلیت های کارآفرینی، اثربخشی، دانشجویان کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
  • علی کارشناسان، مژگان علیزاده صفحات 44-50
    هدف اصلی این مقاله شناسایی چالش ها و موانع توسعه کارآفرینی در بخش صنایع تبدیلی محصولات باغی در استان خراسان شمالی و اولویت بندی آن موانع و نهایتا ارائه راهکارها جهت رفع موانع توسعه این صنایع می باشد. بدین منظور اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه تخصصی با 20 نفر از مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل صنعت، معدن، تجارت، اتاق بازرگانی و بانک کشاورزی استان خراسان شمالی صورت گرفت. نتایج نشان می دهد که از بین عوامل مطرح، موانع تامین مالی در رتبه اول عوامل تاثیرگذار بر صنایع تبدیلی استان خراسان شمالی قرار دارد و پس از آن تنگناهای مرتبط با بازار در رتبه دوم، فقدان برنامه ریزی راهبردی در صنایع تبدیلی محصولات باغی در رتبه سوم، کاغذبازی در فرآیند صدور مجوزها (نظام بروکراسی) و ضعف نظام مدیریتی بخش خصوصی و تعاونی واحدهای تبدیلی به طور مشترک در رتبه چهارم قرار دارد و ضعف هماهنگی بین دستگاه های دولتی در رتبه پنجم قرار دارند. بنابراین، پیشنهاد می شود پرداخت وام با شرایط آسان تر و زمان بازپرداخت طولانی تر صورت گیرد. همچنین، ایجاد یک پنجره واحد میان سازمان ها جهت اخذ مجوز، هزینه ها و زمان شروع ایجاد کارگاه ها و کارخانه های صنایع تبدیلی را کاهش می دهد و اجرای برنامه های بازاریابی متمرکز جهت حضور در بازارچه های منطقه ای و مرزی و بازارچه های فصلی به حل مشکل مربوط به تنگناهای بازار کمک می کند.
    کلیدواژگان: صنایع تبدیلی، محصولات باغی، کارآفرینی، چالش ها و فرصت ها، تامین مالی، خراسان شمالی
  • ابوبکر رئیسی، مهیم شیهکی تاش، حبیب الله سالارزهی، عبدالعزیز ولی نفس صفحات 51-58
    کارآفرینی روستایی یکی از راهکارهای جدید در راستای دست یابی به توسعه پایدار است و بخش کشاورزی از بخش های مهم اقتصاد روستا و زمینه ساز رشد و پیشرفت آن است. توسعه کشاورزی مبنای سرمایه گذاری، اشتغال و کاهش بیکاری است، بنابراین ضرورت دارد عوامل تاثیرگذار بر کارآفرینی کشاورزی روستایی شناسایی گردد. هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی کشاورزی از دیدگاه کشاورزان شهرستان سرباز می باشد. این تحقیق از حیث روش، توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش 550 نفر از کشاورزان شهرستان سرباز می باشند که با استفاده از فرمول کوکران 225 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسش نامه به عنوان ابزار پژوهش، جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت که روایی آن توسط کارشناسان کشاورزی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (783/0) تایید شد. داده ها به کمک نرم افزار 23Spss تحلیل گردیده است. بر اساس نتایج تحقیق پنج عامل اقتصادی، اجتماعی، محیطی، رفتاری و ترویجی در توسعه کارآفرینی کشاورزی نقش داشته اند که عوامل اقتصادی با میانگین رتبه ای 25/3 بیشترین تاثیرگذاری را بر کارآفرینی کشاورزی داشته و پس از آن عوامل محیطی، اجتماعی، رفتاری و ترویجی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر کارآفرینی کشاورزی گذاشته اند، بنابراین باید بستری فراهم گردد که به دریافت تسهیلات مالی و اعتباری (حمایت مالی) کشاورزان برای کارآفرینی کشاورزی، تسهیل هم افزایی شبکه ای و افزایش توان رقابت (فضای آزاد بازار) کشاورزان کمک کند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل محیطی، عوامل رفتاری، عوامل ترویجی، شهرستان سرباز
|
  • Khatereh Pourahangarian, Morteza Movaghar, Meisam Shirkhodaee Pages 1-8
    In dynamic business environment, that profit streams in future is unreliable, the firms continually need to search and exploit new opportunities. As a result, it is essential for firms have more attention to performance and factors affecting on it, to maintain an active presence in this field. Now a day, entrepreneurship and entrepreneurial orientation is at the central point of view of researchers and managers in theory and practice of management in organizations. The purpose of this study is examining the effect of entrepreneurial orientation and knowledge absorptive capacity on SME performance of Agro industry in Mazandaran. The sampling method is stratified random sampling and the sample size consists of 99 firms. Data have been collected thought Questionnaire that its validity confirmed according to experts opinion. Its reliability was calculated 0.95 with Cronbach's alpha formula. The results showed that entrepreneurial orientation and knowledge absorptive capacity have a positive and significant effect on the firm performance. In other words, higher levels of entrepreneurial orientation activities lead to higher level of performance. In addition, the findings has showed that continuous exploration of knowledge outside the firm, absorption and internalization of required components of them among individuals an teams can improve the firm's performance. According to findings, we have introduced that the managers can improve the firm's performance with entrepreneurial orientation, and preparation to knowledge absorptive capacity.
    Keywords: Entrepreneurial Orientation, Knowledge Absorptive Capacity, Agro Industry Performance, Mazandaran Province
  • Saeid Najafi, Javad Mikaniki, Fatemeh Khajehee, Mojtaba Davarpanah Pages 9-15
    Increase of unemployment has pushed millions of people around the world toward entrepreneurship and knowing opportunities for new businesses. The research was accomplished aiming to survey the attitude to entrepreneurship in agricultural quick-impact companies in the city of Birjand. The present research is considered practical in terms of purpose and of non-experimental kind in terms of method how to control the variables. The statistical society of the research has included founder company-owners, agricultural quick-impact companies. Also, it has been selected 130 company-owners by proportionate assignment in random sampling in 2016. In the present research, in order to measure the reliability of measurement tool, it was distributed the designed questionnaire among 30 company-owners and it was analyzed using SPSS20 computer software after filling out. The findings from t-test represent that there's a positive and significant relationship between the variable of attitude to entrepreneurship and the variables of experience of attending in motivation and purposefulness and entrepreneurship training classes. Also, the results of one-way analysis of variance test (F) which has been accomplished by grouping using LSD and Duncan's test represent that there's a significant difference in terms of attitude to entrepreneurship among various age groups. As the age category under 30 years (young) and the age category from 31-40 years include more attitude to entrepreneurship than the age category more than 41 year.
    Keywords: Birjand, Agricultural Quick-Impact Companies, Educational Classes, Attitude to Entrepreneurship
  • Mohammad Reza Mahboobi, Ameneh Avarand Pages 16-23
    In recent years, Turkmen carpet as an important source of Turkmen families’ income, faced with different challenges.This study aimed to identify Turkmen carpet production deterrents from viewpoint of rural women weavers, in Gonbad Kavoos County, based on descriptive and survey research method. The target population in the study consisted all of women weavers in Aqabad rural district in centeral district of Gonbad Kavoos County in Golestan province (N=120). Using random sampling, 95 of them were selected as research samples. Data gathered through a questionnaire and its validity was confirmed by expert’s panel. The reliability analysis was conducted with Cronbach’s alpha method and coefficient was 0.84. The factor analysis results showed about 66/326% of the variance of carpet production inhibitors can explain with ten factors: policy and operational, individual, cultural, supportive, legal and personal health, marketing, technical and motivational, economical, price and institutional and occupational health, respectively.
    Keywords: Economical Inhibitor, Gonbad Kavoos County, Rural Woman, Turkmen Carpet
  • Reza Movahedi, Jalileh Soleymanian Broujeni Pages 24-33
    According to rural women's contribution and importance also their entrepreneurial spirit, there is no doubt these two issues are very important to better achieve rural development programs if they will consider together. Therefore, the main aim of this study was to review the education role in improving rural women's entrepreneurship. The study population included all 110 rural women entrepreneurs in Borujen city, of those a sample of 86 people was selected by a simple randomized method. The content validity of questions was verified by a group of experts and specialists and reliability of the questions was done during a pre-test using a Cronbach's alpha coefficient and it was 0.899. Data were analyzed using SPSS software 19 version. The results showed that the women's awareness about entrepreneurship is at average level, but majority of them agreed to the role of education in improving entrepreneurship with a positive attitude. The results of factor analysis test revealed that the factors affecting the development of rural women entrepreneurship can be divided into three main factors that respectively were: specialized training about entrepreneurship, use from pioneer women's entrepreneur's information and experiences, and use from mass media and internet. In order to develop entrepreneurship among rural women to use practical training courses, experienced women's entrepreneurs and modern media are strongly recommended.
    Keywords: Borujen, Educational Courses, Entrepreneur's Women, Rural Development, Rural Entrepreneurship
  • Mojtaba Sookhtanlou Pages 34-43
    Nowadays, facing toward the entrepreneurial Universities and optimal performance in entrepreneurial higher education system is the main strategy in agricultural higher education system. In this regard, the main of this study was to analyze the effectiveness of agricultural higher education system on improvement of entrepreneurial capabilities among agricultural students (M.Sc. and PhD levels). By using of stratified random sampling method, among graduate students of agriculture in University of Mohaghegh Ardabili (N=995), sample size of 288 was determined. The research instrument consisting of standardized test "to measure personality traits of entrepreneurship in Iran" with standardized international test of entrepreneurship center of Durham University in England and five variables of the effectiveness of entrepreneurial higher education system. The results showed that the majority of respondents, in terms of achievement motivation and internal control were "relatively high" level; but in terms of independence, risk taking and creativity were at "relatively low" and "low" levels, respectively. Other findings suggest that only there was significant difference between two abilities of independence and risk taking, among M.Sc. and PhD students. Also, the upper GPA among respondents has increased their achievement motivation; but the increase in GPA, has not made a significant impact on entrepreneurial capabilities. According to regression analysis, totally, three variables of content and curriculum (Beta= 0.392), management and infrastructure factors (Beta= 0.304) and methods of teaching and training (Beta= 0.229) explained 60.2 percent of factors affecting on improvement of entrepreneurial capabilities among respondents. Therefore, the priority of educational planning to enhance the independence, risk taking and creativity of students in the three effective variables will be effective in improving the effectiveness of the agricultural education system.
    Keywords: Agricultural students, Entrepreneurial higher education system, Entrepreneurial capabilities, Effectiveness, University of Mohaghegh Ardabili
  • Ali Karshenasan, Mozhgan Alizade Pages 44-50
    The main purpose of this paper is to identify the challenges and barriers of entrepreneurship development in the conversion industry of horticultural products in North Khorasan Province and prioritize those barriers and finally provide solutions to the barriers to the development of this industry. For this purpose, the required information was obtained through face-to-face interviews and completed a questionnaire with 20 managers and experts from Jihad-e-Agriculture Organization, Department of Industry, Mine, Trade, Chamber of Commerce and Agricultural Bank of North Khorasan Province. The results show that the barriers to financing in the first place are the factors affecting the transformation industries of North Khorasan province, after which the market-related bottlenecks are ranked second, the lack of strategic planning in the gardening products conversion industry is ranked third, paperwork In the process of issuing licenses (bureaucratic system) and the weakness of the private sector management system and the cooperative of conversion units, they are ranked fourth in the fourth place, and the weakness of coordination between government agencies is in the fifth position. Therefore, it is proposed to pay a loan with easier conditions and a longer repayment period Will happen. It also, reduces the creation of a single window between organizations for licensing, costs, and the timing of the start-up of workshops and conversion industries, and the implementation of focused marketing programs to engage in regional and cross-border markets and seasonal markets will help solve the problem market bottlenecks.
    Keywords: Agricultural Waste, Horticultural Products, Entrepreneurship, Challenges, Opportunities, Finance, North Khorasan
  • Aboubakr Reisi, Mohim Sheihaki Tash, Habibollah Salarzehi, Abdulaziz Valinafs Pages 51-58
    Rural entrepreneurship is one of the new approaches to achieve sustainable development and agricultural sector is an important part of the rural economy providing ground for its growth and development. Agricultural development is the basis of investment, employment and reduction of unemployment. So, it is necessary to identify factors affecting rural agricultural entrepreneurship. The main objective of this study is to identify factors affecting agricultural entrepreneurship development from the perspective of entrepreneur farmers and agricultural experts. In terms of method, this research is of descriptive - surveying type and in terms of objective it is an applied research. The statistical population of this research is 550 of farmers of Sarbaz county 225 of which were selected as the sample using a Cochran formula. The survey instrument was a Researcher made questionnaire the validity of which was confirmed by a group of farmers and agricultural experts and its reliability was estimated about 0.783 using Cronbach's alpha coefficient. the data has been analyzed with the help of 23 Spss software. Based on the results, five factors of economic, environmental, social, behavioral and promotion have played a role in the development of agricultural entrepreneurship among which the Economic factors with average rating 3/25 have the greatest impact on agricultural entrepreneurship and then, environmental, social, behavioral and promotional factors respectively are the greatest impact have influenced the agricultural entrepreneurship. Therefore, there should be a provision for providing farmers with financial and credit facilities (financial support) for agricultural entrepreneurship, facilitating network co-operation, and increasing the competitiveness of farmers (free market space).
    Keywords: Agricultural entrepreneurship, Behavioral factors, Economic factors, Environmental factors, Promotion factors, Sarbaz County, Social factors