فهرست مطالب

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد امینی* ، حمید رحیمی ، حمیدرضا خدابخشی صفحات 1-12
    مقدمه و هدف
    : ارزیابی برنامه ها و واحدهای درسی دانشگاهی، یک الزام و ضرورت همیشگی جهت ارتقای کیفیت آموزش عالی بوده است. لذا هدف تحقیق حاضر، ارزیابی مقایسه ای کیفیت عناصر برنامه درسی در رشته علوم تربیتی بود.
    روش ها
    روش تحقیق، توصیفی پیمایشی از نوع مقطعی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاه اصفهان و آزاد اصفهان به تعداد 1095 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 147 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسشنامه محقق ساخته با 32 گویه در شش مولفه بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت بود. روایی محتوایی پرسشنامه توسط کارشناسان تایید گردید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 86/0 برآورد گردید. تحلیل داده ها در سطح استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری Spss نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در رشته علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان در ابعاد اهداف، (69/0±43/3) ، محتوا، (70/0±30/3) ، تجارب یادگیری، (59/0±40/3) ، روش تدریس، (87/0±51/3) ، شیوه های ارزشیابی، (67/0±20/3) ، زمان، (75/0±13/3) و تجهیزات آموزشی، (66/0±27/3) دارای میانگین بالاتری نسبت به دانشگاه آزاد اصفهان بود. (P < 0. 05).
    نتیجه گیری
    : طبق نتایج، کیفیت عناصر برنامه درسی در دانشگاه های مورد مطالعه در وضعیت بالاتر از حد متوسط قرار دارد و به نوعی مطلوب است.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، کیفیت، آموزش عالی، دانشجو
  • آمنه مرزبان ، هادی مرزبان* صفحات 14-24
    مقدمه و هدف
    افزایش رو به رشد فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی به عنوان یک نگرانی عمده در جامعه، منجر به اضطراب و ناامیدی دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی میشود. هدف این مطالعه بررسی وضعیت نگرش دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی در سال تحصیلی 96-1395 است.
    روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است که در مهرماه 1395 انجام شد. جامعه پژوهش را دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تشکیل دادند. و حجم نمونه بصورت سرشماری250 نفرمحاسبه شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی20 سوالی دانشگاه مینه سوتای آمریکا بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SSPS24 و با استفاده از آزمونهای T-Test تک نمونه ای و آنالیزواریانس یک طرفه و آماره های توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    طبق نتایج پژوهش حاضر میانگین و انحراف معیار نمره نگرش نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی به ترتیب 2. 74 ± 12. 64 و 2. 63 ± 17. 84 بدست آمد، که این نمره در هر دو حیطه پایین تر از حد قابل قبول می باشد. از بین متغیرهای دموگرافیک مورد بررسی تنها بین جنسیت و نگرش به رشته تحصیلی اختلاف معنی داری مشاهده شد (03/0=P)
    نتیجه گیری
    : با توجه به پایین بودن نگرش افراد نسبت به رشته و آینده شغلی خود بنظر میرسد مسئولین مربوطه باید در جهت رفع موانع موجود برنامه ریزی نمایند. و همچنین جهت گرایش مردان نسبت به رشته پرستاری فرهنگ سازی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: نگرش، پرستاری، رشته تحصیلی، آینده شغلی، دانشجویان
  • سمیره عابدینی ، حسام الدین کمال زاده ، رفعت جوادی* صفحات 25-39
    مقدمه و هدف
    بنا بر اهمیت نقش مهارتی و حرفه ای پزشکان، وزارت متبوع، طی سندی، حداقل توانمندی های مورد انتظار از پزشک عمومی را ترسیم نموده است. در این پژوهش، به بررسی میزان توانمندی دانش آموختگان پزشکی عمومی در سال 92 پرداخته شده است.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی با هدف تعیین میزان توانمندی های مورد انتظار از دانش آموختگان پزشکی انجام گرفت. تعداد شرکت کنندگان تحقیق، 49 نفر ، ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه حاوی 59 سوال از 6 حیطه مهارتهای مصوب سومین نشست شورای آموزش پزشکی عمومی میباشد. روایی پرسشنامه با نظرخواهی از صاحبنظران آموزش پزشکی تایید و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ برابر 8/0 بدست آمد. تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها
    بیشترین میانگین در مهارتهای بالینی و ارتباطی (3/0±2/16) و کمترین میانگین در مهارت بکارگیری فناوری سلامت (7/0±1/12) میباشد. بر اساس آزمون T-Test بین دو جنس، بیشترین توانمندی در دانش آموختگان مرد در حیطه اخلاق و مسئولیتهای قانونی (6/0 ±17) و درفارغ التحصیلان زن در حیطه ارتقای فردی و فراگیری مادام العمر با میانگین 8/0±5/16 است.
    نتیجه گیری
    بررسی توانمندی ها در این پژوهش به روش خودارزیابی بوده و بالاترین نمره ای که دانش آموختگان در شش حیطه به خود داده اند با میانگین 2/16 و نمره سایر حیطه ها متوسط یا پایین تر از متوسط بوده است. به نظر میرسد بازنگری اساسی در روش های آموزشی، منابع و مباحث مرتبط با یاددهی- یادگیری ضروری است.
    کلیدواژگان: دانش آموختگان پزشکی عمومی، توانمندی، آموزش پزشکی
  • مصطفی روشن زاده ، علی تاج آبادی ، میرحسین آقایی* صفحات 40-62
    مقدمه و هدف
    امروزه نگرانی عمده ی نظام آموزشی سلامت، غفلت از کیفیت مطالب و کارایی دانش آموختگان می باشد. تطبیق، مقایسه و تحلیل ابعاد مختلف برنامه ها با سایر کشورها، در رفع این دغدغه بسیار موثر است. با توجه به کمبود مطالعات مربوط، این پژوهش با هدف بررسی تطبیقی برنامه دکتری پرستاری ایران و تورنتو انجام شد.
    روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر با رویکرد تطبیقی، سال 1396 و الگوی چهار مرحله ای بردی (Beredy) صورت گرفت. اطلاعات مربوطه از دو دانشگاه جمع آوری و مطابق مراحل تفسیر و همجواری طبقه بندی شدند. سپس شباهت ها و تفاوت ها آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    هر دو برنامه آموزشی به صورت تمام وقت، حضوری و با تاکید بر اصل دانشجو محوری است. تفاوت هایی از نظر ساختاری بین برنامه ها وجود دارد؛ اما طول دوره آموزشی - پژوهشی و محتوای برخی دروس همانند آشنایی با زمینه تحقیقاتی، رساله پژوهشی و نقد مطالعات در تورنتو با روش شناسی تحقیقات کمی - کیفی و نقد مقالات در ایران و درس سمینار دانشجویان با چالش های پرستاری دارای شباهت هایی است. دانشکده تورنتو بر مقاله منتج از پایان نامه تاکید نکرده ولی در ایران استخراج مقاله از رساله ضروری است.
    نتیجه گیری
    نقطه عطف برنامه تورنتو به روزرسانی مدون آن است. در ایران با توجه به نیازهای در حال گسترش این رشته و انتظارات فارغ التحصیلان، تغییرات کلی ضروری است؛ لذا توصیه می گردد علاوه بر توجه به پیشنهادات اصلاحی در متون مختلف، این دوره در ایران از نظر کلی و محتوایی مورد بازنگری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، دکتری پرستاری، مطالعه تطبیقی، نظام آموزشی
  • بهروز پورآقا ، روح انگیز نوروزی نیا ، زهره قاضی وکیلی ، نفیسه پاکروان* صفحات 63-74
    مقدمه و هدف
    ا دوره آموزش پرستاری یک برنامه فشرده و درمواردی همراه بااسترس است. دراینحالت، ممکن است یادگیری کاهش یابد. با توجه نقش مهم دانش اموختگان این رشته، سعی بر آن است تا از روش های آموزش کارآمد استفاده گردد. نمایش، یکی از روش های نوین شبیه سازی است که درافزایش یادگیری تاثیر بسزایی دارد. ازاینرو، تاثیر نمایش در تدریس ایمنولوژی بهمراه سخنرانی بر یادگیری دانشجویان باروش تدریس سخنرانی مقایسه شد.
    روش ها
    دوکلاس مجزا ازدانشجویان پرستاری درنظرگرفته و درس به هردوگروه بشکل سخنرانی ارائه شد. برای یک کلاس تدریس باسخنرانی و گروه دیگرروش تدریس سخنرانی بهمراه نمایش انجام شد. در این روش، هر دانشجودر نقش یک عامل سیستم ایمنی درس ارائه شده در آن جلسه ایفای نقش کرد. درآخرین جلسه نیز دانشجویان درنقش مجموعه عوامل سیستم ایمنی علیه یک عامل عفونی عمل کردند. در پایان ترم آزمون مشابه شامل 40 سوال باضریب دشواری وضریب تمیز یکسان برگزار و نمره دو کلاس مقایسه و رضایتمندی دانشجویان با پرسشنامه اخذشد.
    یافته ها
    نتایج نشانگر افزایش معنادار میانگین نمره دانشجویان در گروه تدریس بهمراه نمایش بود. البته، میانگین نمره پایان ترم دختران گروه تدریس به روش سخنرانی بهمراه نمایش به میزان معناداری بیش از دختران گروه تدریس با سخنرانی بود. ولی پسران، تفاوت معناداری نداشتند. نظرخواهی نشان داد که 100 درصد دانشجویان ازاین روش تدریس لذت برده و معتقد بودند معلوماتشان اضافه شده بود.
    نتیجه گیری
    نمایش به درک عمیق تر ایمنولوژی کمک وآموزش را به فرایندی خوشایند تبدیل کرد. مهم اینکه، دانشجویان درجریان اجرای نمایش سوالات مفهومی رامطرح کردند.
    کلیدواژگان: آموزش، ایمنولوژی، نمایش، یادگیری، تئاتر دانشجوئی
  • مهرگان حیدری هنگامی ، نادره نادری* صفحات 75-88
    مقدمه و هدف
    جرات ورزی یک مهارت اجتماعی و از عوامل مهم ارتباط بین فردی است که بر عملکرد دانشجویان رشته پزشکی و پزشکان تاثیر می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی میزان جرات ورزی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و تعیین ارتباط آن با پیشرفت تحصیلی انجام گردید.
    روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به روش سرشماری بر روی کلیه دانشجویان پزشکی سال دوم تحصیلی مجموعا 69 نفر،3/49% پسر و 7/50 % دختر انجام گرفته است. ابزار سنجش میزان جرات ورزی پرسشنامه گمبریل ریچی بوده است. مشخصات دموگرافیک و نمرات دروس دانشجویان از پرونده آموزشی آنان استخراج گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار20 Spss و آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون کای دو و همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثریت دانشجویان 8/92% از جرات ورزی متوسط برخوردار بودند. امتیازدانشجویان مبتلا به افت تحصیلی در 9 حیطه از 11 حیطه ی پرسشنامه گمبریل ریچی | (شامل پیش قدم شدن در آغاز یک برخورد اجتماعی، ابراز وجود،ارایه ی بازخورد منفی، تحمل انتقاد، رد کردن تقاضا، مدیریت شرایط در زمان عدم دریافت خدمات مناسب، بیان احساسات مثبت، بیان محدودیت های شخصی و مدیریت شرایط آزار دهنده) به صورت معنادار کمتر از دانشجویان گروه پیشرفت تحصیلی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه فقط تعداد کمی از دانشجویان 8/5% از جرات ورزی بالا برخورداربودند تدوین برنامه های آموزشی جرات ورزی جهت افزایش این مهارت در دانشجویان پزشکی بندرعباس بخصوص دانشجویان دچار افت تحصیلی لازم می باشد.
    کلیدواژگان: جرات ورزی، پیشرفت تحصیلی، دانشجوی پزشکی
  • داریوش عظیمی* ، دانا محمد امین زاده ، آسیه شریعتمدار صفحات 89-100
    مقدمه و هدف
    دانشجویان پرستاری به دلیل استرس های محیط کار و تحصیلی شان بیشتر در معرض مشکلات تحصیلی و کاهش بازدهی فردی هستند، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی معنویت درمانی اسلامی بر تعلل ورزی و اشتیاق تحصیلی دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    روش ها
    در این پژوهش، از طرح نیمه تجربی پیش آزمون- پس آزمون، با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش تمامی دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال تحصیلی 96-1359 بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس تعداد 60 نفر از آنها انتخاب و سپس براساس تخصیص تصادفی افراد به دو گروه آزمایش و کنترل (هرگروه 30 نفر) جایگزین شدند. برای آزمونی های گروه آزمایش، 10 جلسه ی معنویت درمانی اسلامی (هر جلسه 45 دقیق) برگزار شد. آزمودنی ها به پرسشنامه های تعلل ورزی تحصیلی Tuckman و اشتیاق تحصیلی پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل کوواریانس (ANCOVA) مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، معنویت درمانی مبتنی بر اسلام به طور معناداری در کاهش تعلل ورزی تحصیلی و افزایش اشتیاق تحصیلی موثر بوده است. به عبارت دیگر، این مداخله توانست در گروه آزمایش، میزان تعلل ورزی تحصیلی را کاهش و میزان اشتیاق تحصیلی را ارتقا دهد.
    نتیجه گیری
    معنویت درمانی اسلامی، در کاهش میزان تعلل ورزی تحصیلی و همچنین افزایش میزان اشتیاق تحصیلی موثر بوده است. بنابراین می توان از معنویت درمانی اسلامی در جهت موفقیت تحصیلی دانشجویان پرستاری بهره برد.
    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، پرستاری، معنویت درمانی
  • محمود کیوان آرا ، سیدمحسن حسینی ، بینش نادری* صفحات 103-111
    مقدمه و هدف
    : از آنجا که عملکرد تحصیلی دانشجویان حاوی اطلاعات مهمی برای مدرسان، برنامه ریزان آموزشی، و خود دانشجو است، شناسایی عوامل موثر بر عملکرد تحصیلی آنها از اولویت بالایی برخوردار است. لذا این مطالعه به هدف بررسی ارتباط بین عملکرد تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با متغیرهای جمعیت شناختی، تحصیلی و دانش آماری طراحی گردیده است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که بر روی همه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ورودی سال های 1390 الی 1393 صورت گرفته است. به منظور پاسخ به سوالات پژوهش، اطلاعات لازم درباره دانشجو از اداره خدمات ماشینی دانشگاه جمع آوری، و از طریق بسته آماری SPSS نسخه 24 با استفاده از جدول ها، شاخص های مرکزی و پراکندگی توصیف، و با استفاده از آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    : یافته های پژوهش حاضر نشان می دهند که بین عملکرد تحصیلی دانشجویان با متغیرهای پژوهش شامل جنس، سن، تاهل، دانشکده و دانش آماری ارتباط معنی دار آماری وجود دارد، ولی محل سکونت و مقطع تحصیلی با عملکرد تحصیلی چنین رابطه ای ندارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت دانش آمار در علوم پزشکی و ارتباط آن با عملکرد تحصیلی لازم است بهبود مداوم شیوه های آموزش آمار در دانشگاه های علوم پزشکی وجهه همت اساتید فن قرار گیرد. با این کار انتظار می رود زمینه بهتری برای عملکرد تحصیلی دانشجویان فراهم شود.
    کلیدواژگان: دانش آماری، دانشجو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عملکرد تحصیلی، عوامل جمعیت شناختی و تحصیلی
|
  • Mohammad Amini*, Hamid Rahimi , Hamid reza Khodabakhshi Pages 1-12
    Introduction
    Evaluation of academic programs and courses has been a constant need to improve the quality of higher education. Thus purpose of this research was evaluation of quality of curriculum elements in educational sciences field.
    Methods
    Research method was sectional survey. The statistical population consisted of 1095 students in field of educational sciences in University of Isfahan and educational sciences in University of Azad Isfahan that by Cochran Formulate, 147 ones were chosen by using stratified randomized sampling. The information gathering tools were researcher-made questionnaire with 32 items in six components in terms of 5 Likert scale. Questionnaires content validity confirmed by expert. Reliability coefficients through Alpha Cronbach coefficient obtained equal to 0.86. Data analyses done in inferential level (independent t-test) through Spss 22 software.
    Results
    The Finding showed in field of educational sciences, University of Isfahan in goals component (3.43±0.69), content (3.30±0.70), learning experiences (3.40±0.59), teaching method (3.51±0.87), evaluation methods (3.20±0.67), time (3.13±0.75), equipment (3.27±0.66) have higher average than University of Azad Isfahan. (P < 0.05) in the components of goals (3.43±0.69), content (3.30±0.70), learning experience (3.40±0.59), teaching method (3.51±0.87), evaluation methods (3.20±0.67), timing (3.13±0.75) and educational equipment (3.27±0.66).
    Conclusion
    According to the results, the quality of the curriculum elements in universities which were studied, are higher than average level and is somewhat favorable
    Citation: Amini M, Rahimi H, Khodabakhshi H. The evaluation of quality of curriculum elements in education field. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 1-12
    Keywords: Curriculum, Quality, Higher Education, Student
  • Ameneh Marzban , Hadi Marzban * Pages 14-24
     
    Introduction
    The increasing growth of graduates of medical sciences as a major concern in the society leads to students' anxiety and disappointment about their discipline and future career.This study was performed with the aim of determining Nurse students' attitude toward their discipline and future career carried out in Hormozgan University of Medical Sciences in 2017.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted in October, 2017. The study population consisted of nurse students of Hormozgan University of Medical Sciences. The sample size was counted 250. The data collection tool was a 20-question questionnaire from the University of Minnesota, USA. Data was analyzed by SPSS24 software using one-sample T-test, one-way ANOVA and descriptive statistics.
    Results
    Mean and standard deviation of students' attitude toward their Discipline and future career were 12.64 ± 2.74 and 17.84 ± 2.63 respectively, the attained mean score is lower than expected. the study showed that there were significant differences between gender and attitude of discipline.(P=.03).
    Conclusion
    Planning by the Ministry of Health to remove existing barriers seems essential, Cultural infrastructure is effective in Tendency men to nursin
    Citation: Marzban A, Marzban H. Attitudes of Nurse Students Toward Their Discipline and Future Career in Hormozgan University of Medical. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 14-24
    Keywords: Attitude, Nurse, Discipline, Future career, Students
  • Samireh Abedini , Hesamadin Kamalzade , Rafat Javadi * Pages 25-39
    Introduction
    Considering the significantprofessional role of doctors, Ministry of Health and Medical Education has issued the minimal required capabilities expected from a recently graduated general physician.This study intended to evaluate thecompetencies of medical graduates from Bandar Abbas medical school in 2014.
    Methods
    This cross-sectional study on medical graduates was conducted in 2014 in Hormozgan University of Medical Sciences. Totally,49 people, who filled out a questionnaire containing 59 items, participated in the study. The items were on the six areas of skills that are approved by the medical education council. The validity of the questionnaire was confirmed by medical education experts and the reliability was approved using Cronbach's alpha equal to 0.8.
    Results
    : The greatest mean grade belonged to clinical and communicational skills and the lowest was related to having the ability of using health technology skills.The t-test results indicated that males were more capable in the area of ethics and legal responsibilities(17±0.6), while females were more competent inpromotion and lifelong learning(16.5±0.8).
    Conclusion
    This was a self-report survey. The highest mean score obtained in thedifferent six areas was 16.2.The other mean grades were even lower in other areas. It seems that a review of educational methods, resources and topics related to teaching-learning is necessary.
    Citation:Abedini S, Kamalzade H, Javadi R. A Survey on the of Medical Graduates' Achievements in the Capabilities Approved by the General Medical Education Council of Bandar Abbas University of Medical Sciences in 2014. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 25-39
    Keywords: Medical graduates, Ability, Medical education
  • Mostafa Roshanzadeh , Ali Tajabadi , Mirhossein Aghaei * Pages 40-62
    Introduction
    Today, the main concern of health education system is neglecting the quality of materials and the efficiency of students. Matching, comparing and analyzing different dimensions of programs with those of other countries would be helpful in solving this problem. This study was conducted with the aim of comparing the Ph.D. Nursing Program in Iran and Toronto.
    Methods
    This descriptive study was carried out using a comparative approach and Beredy model. The relevant information was collected from two universities and classified according to the interpretation and adjacent stages. Then, the similarities and differences were analyzed.
    Results
    Both programs are full-time, in-person, and emphatically student centered. There are structural differences between the programs; but there are similarities during the educational period and the content of some courses, such as research education, research proposals and critique studies in Toronto, with the methodology of quantitative-qualitative research and critique of papers in Iran. Students' Proposal writing course faces similar challenges. Toronto does not focus on the article extracted from the thesis, but in Iran, it is considred necessary.
    Conclusion
    Toronto's curriculum has been updated. In Iran, considering the increasing needs of graduates and the expectations of graduates, is necessary to make general changes. Therefore, it is recommended that in addition to the suggestions given in various texts to modify the program, the course in Iran should be reviewed in general terms and content.
    Citation: Roshanzadeh M, Tajabadi A, Aghaei M. The educational system and curriculum of Ph.D nursing students in Iran and Toronto, Canada: a comparative study. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 40-62
    Keywords: Curriculum, Comparative Study, Educational System, Nursing Ph.D
  • Behrooz Pouragha , Roohangiz Norouzinia , Zohreh Ghazivakili , Pakravan Nafiseh * Pages 63-74
     
    Introduction
    Nuring is an intensive course which may cause stress and, in turn, decrease learning abilities. Given the important role of nursing graduates, efficient teaching methods should be used. Acting is one of the new simulation methods that improve learning. Hence, the effect of acting along with lecturing was compared with pure lecturing of basic immunology on student's learning.
    Methods
    Two separate classes of nursing students were selected. For one class, the course was taught only through lecturing and for the other, through lecturing plus acting. In the latter, each student played as an immune response element taught in that session. At the final session, all of the students were involved and played the role of immune system elements against an infectious agent. At the end of the semester, a final exam was given to the students containing 40questions with similar difficulty and discrimination index. The results were analyzed, and the students' satisfaction was evaluated using a questionnaire
    Results
    There was a significant increase in the average satisfaction of the class which was taught through lecturing and acting. Of course, the mean score for the female students was significantly higher. However, males did not show a significant difference. Results of the questionnaire showed that 100% of the students enjoyed this teaching method and believed their knowledge had increased.
    Conclusion
    Acting helps deeper learning of immunology and changes the learning from a boring process to a pleasant one. More importantly, the students could be asked conceptual questions during the performances.
    Citation: Pouragha B, Norouzinia R, Ghazivakili Z, Pakravan N. Immune system on the stage: The effect of teaching basic immunology using students’ theater on the nursing students' academic performance and satisfaction. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 63-74
    Keywords: Acting, Immunology, Education, Learning
  • Mehrgan Heydari hengame , Nadereh Naderi * Pages 75-88
    Introduction
    Assertiveness is one of the most fundamental social skills consisting of interpersonal and behavioral skills, which influence the performance of medical students and doctors. The aim of this study was to determine the assertiveness level in medical students of Hormozgan University of Medical Sciences and its relationship to academic achievement.
    Methods
    In this cross-sectional study, all of second-year medical students of Bandar Abbas medical School (69 students, 49/3% males &50. 7 %females were recruited using census methods. Data were collected using a questionnaire consisted of demographic information and Gambrill and Richey assertion inventory. Academic achievement was assessed using grades from all academic classes. Data were analyzed by SPSS 20 software using descriptive analysis, chi square and Pearson correlation coefficient test.
    Results
    most of (92. 8%) students indicated moderate level of assertiveness and students with poor academic achievements had significantly lower scores in nine of the eleven " assertiveness "subscales including "Initiating interactions "،"Confronting others "،"Giving negative feedback" ،"Responding to criticism "،"Turning down requests "،"Handling service situations ", "Complimenting others", "Admitting personal deficiencies" and "Handling a bothersome situation.
    Conclusion
    Since only 4 (5. 8%) students indicated high levels of assertiveness, efforts should be made to increase assertiveness in Bandar Abbas medical students especially in lower academic achievers
    Keywords: Assertiveness, Achievement, Medical students
  • Dariush Azimi*, Dana Moohammadaminzade , Asiye Shariatmadar Pages 89-100
    Introduction
    Nursing students are more vulnerable to academic problems and reduced individual productivity due to their work and study environment stress. The aim of this study was to explain Effectiveness of Islamic spiritual therapy on Procrastination and Academic engagement nursing students.
    Methods
    In this research, a semi-experimental pretest-posttest design with control group was used. The statistical population of this study was all nursing students of Islamic Azad University, Ardabil Branch in the academic year of 2016-2017. Sixty people were selected by convenient sampling method and then assigned to two groups of experimental and control randomly (each group holding 30 participants). For experimental group experiments, 10 sessions of Islamic spiritual healing (45-minute sessions) were held. Subjects responded to Tuckman Scholarship Inventory and academic eagerness. The data was analyzed using covariance analysis (ANCOVA).
    Results
    The results showed that the spirituality of Islam-based treatment significantly reduced academic procrastination and increased enthusiasm for academic performance effectively. In other words, it could affect the experimental group to lower academic procrastination and improve academic aspirations.
    Conclusion
    Islamic spiritual therapy has been effective in reducing the amount of academic procrastination and increasing the enthusiasm. So, Islamic spiritual therapy can be used to improve nursing students' academic achievements
    Keywords: Academic engagement, Nursing, spiritual therapy
  • Mahmoud Keyvanara , Mohesen Hosseini , Binesh Naderi * Pages 103-111
    IntroductionSince students' academic performance holds significant information which provides feedback to teachers, educational planners, and students, identification of effective variables on academic performance is considered a significant priority. Therefore, this study was designed to investigate the relationship between academic performance of students in medical university of Isfahan with demographic, scholastic and statistics knowledge factors.
    Methods
    This is a cross-sectional study with all the students from Isfahan University of Medical Sciences participating, during 2011- 2014. To answer the research questions, necessary information about the participants was taken from computing services office, and then analyzed using SPSS program version 24, through tables, central and dispersion indices, independent t-test, ANOVA, and ANCOVA.
    Results
    Research findings shows that there exist a statistically significant relation between academic performance of students with the variables including sex, age, marital status and statistics knowledge. However, place of accommodation and educational grade were not correlated with academic performance.
    Conclusion
    Considering the significant role of statistics for medical fields and its relevance with academic performance, it is a essential to improve statistics teaching methods. Better academic performance is expected from the students this way.
    Citation: Keyvanara M, Hosseini SM, Naderi B. Investigation of the Relationship between Academic Performance of Students at Isfahan University of Medical Sciences with Demographic Academic and Statistics Education. Journal of Development Strategies in Medical Education 2018; 5(2): 13-21
    Keywords: Demographic, Educational Factors, Educational Performance, Isfahan University of Medical Sciences, Statistics Knowledge, Student