فهرست مطالب

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مینا حسین زاده، اسکندر فتحی آذر، فرناز رحمانی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    توجه به عواملی که در پیشرفت تحصیلی دانشجویان موثرند، اهمیت ویژه ای دارد. یکی از این عوامل که در برخی تحقیقات به آن اشاره شده، هوش هیجانی است که عبارت است از مجموعه ای از دانش ها و توانایی های هیجانی و اجتماعی که قابلیت کلی ما را در پاسخ به نیازهای محیطی به طور موثری تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه های ایران انجام گردید.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر به روش مرورسیستماتیک و فرا تحلیل انجام گردید. بانک های اطلاعاتی SID ،Magiran ، Medlib ،،Irandoc،Pubmed Scopusو نیز تمامی مجلات علوم پزشکی و روانشناسی در کشور با کلیدواژه ای «هوش هیجانی» ، « پیشرفت تحصیلی» و «دانشجویان» به تنهایی و با استفاده از عمل گرهایAND و OR مورد جستجو قرار گرفتند. در پایان جستجو پس از کنار گذاشتن مقالات تکراری، 36 مقاله بررسی شد که 17 مقاله غیرمرتبط بوده و با توجه به هدف مطالعه در نهایت 19 مقاله وارد مطالعه شدند. برای تحلیل نتایج از روش ترکیبی فیشر استفاده گردید.
    یافته ها
    مطابق روش فیشر مجموع لگاریتم نپرین برای Pvalueهای مطالعات تعیین گردید که برابر با 03/147 بود. با مراجعه به جدول مجذور کای و قرار دادن کای دو محاسبه شده در درجه آزادی 38 (19n=)، مشاهده شد که میزان کای دو محاسبه شده در سطح معناداری کمتر از 01/0 معنی دار هست که نشان دهندهٔ وجود رابطهٔ معنی دار بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان ایرانی هست.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه معنی دار وجود دارد. با توجه به اینکه بخشی از هوش هیجانی قابل یادگیری است، لذا پیشنهاد می شود، در محیط های دانشگاهی در کنار توجه به هوش و استعدادهای شناختی، با گنجاندن مفهوم هوش هیجانی در برنامه ی آموزشی دانشجویان در قالب جلسات آموزشی مهارت های اجتماعی و مهارت های زندگی به آنان کمک نمود تا بهتر با فشارهای تحصیلی و اجتماعی مقابله کنند و کمتر دچار افت تحصیلی گردند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان، فراتحلیل
  • خدیجه حیدری گرجی، نگین جباری، قربان محمد کوچکی صفحات 9-19
    مقدمه و هدف
    بوردیو معتقد است که ساختار طبقاتی جوامع پیشرفته را تنها اقتصاد تعیین نمی کند، بلکه علاوه بر اقتصادیا سرمایه اقتصادی، برای تحلیل طبقات در این جوامع باید سرمایه اجتماعی و فرهنگی را نیز مدنظر قرار داد. سرمایه فرهنگی از نظر بوردیو عبارت از شناخت و ادراک فرهنگ و هنرهای متعالی، داشتن ذائقه خوب و شیوه های عمل متناسب است. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و راهبردهای مطالعه و یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گرگان است.
    روش ها
    روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است که به صورت پیمایشی انجام گرفته است. جامعه تحقیق دانشجویان دختر و پسر سال دوم تا چهارم در رشته های پیراپزشکی، بهداشت، پرستاری و مامایی، پزشکی و دندانپزشکی شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی گرگان به تعداد 765 نفر می باشد که 262نفر از آنان بر اساس جدول کرجسی - مورگان به عنوان حجم نمونه و به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرهای تحقیق از دو پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری وین اشتاین (1987) و پرسشنامه سرمایه فرهنگی استفاده شد. به منظور بررسی وجود ارتباط و نیز میزان آن بین متغیرها ازآزمون همبستگی و جهت پیش بینی متغیر وابسته از طریق متغیرهای مستقل از رگرسیون چندگانه به کمک نرم افزار SPSS 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که رابطه معناداری بین سرمایه فرهنگی و راهبردهای مطالعه و یادگیری وجود دارد، همچنین رابطه معناداری بین سرمایه فرهنگی نهادینه شده و مولفه های اشتیاق و خودنظم دهی وجود دارد، به عبارت دیگر هر چقدر سرمایه نهادینه شده دانشجویان افزایش می یابد، اشتیاق و خودنظم دهی دانشجویان نیز نسبت به بکارگیری راهبردهای مطالعه و یادگیری افزایش پیدا می کند، بنابراین دانشجویانی که کیفیت محیط خانوده هایشان از نظر فرهنگی بالاتر است، میزان کاربست راهبردهای مطالعه و یادگیری نیز در آنان بیشتر می باشد. ولی رابطه معناداری بین سرمایه فرهنگی نهادینه شده و مولفه مهارت وجود ندارد. بین سرمایه فرهنگی تجسم یافته و هر سه مولفه راهبردهای مطالعه و یادگیری (مهارت، اشتیاق و خودنظم دهی) رابطه معنادار وجود دارد . همچنین سرمایه فرهنگی عینیت یافته تنها با مولفه اشتیاق رابطه مستقیم و معناداری دارد، بدین معنی که هرچه میزان مصرف کالای فرهنگی در دانشجویان افزایش می یابد، میزان اشتیاق درونی دانشجویان در بکارگیری راهبردهای مطالعه و یادگیری نیز افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان دادند که بین سرمایه فرهنگی و مولفه های راهبردهای مطالعه و یادگیری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، بدین معنی که هر چه زمینه های خانوادگی، طبقه اجتماعی، سرمایه گذاری های گوناگون و تعهدات نسبت به تعلیم و تربیت دانشجویان افزایش می یابد، میزان کاربست راهبردهای مطالعه و یادگیری نیز در آنان افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، راهبردهای مطالعه و یادگیری، نهادینه شده، تجسم یافته، عینیت یافته
  • راضیه بیگی، سمیره عابدینی صفحات 20-28
    مقدمه و هدف
    تفکر انتقادی و تصمیم گیری از مهارت های لازم برای پرستاری هستند که سبب عملکرد ایمن و سودمند آنان می شوند و از شاخص های پرستاری موثر به حساب می آیند.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با دو گروه تصادفی به صورت پیش و پس آزمون و با حضور 51 نفر از دانشجویان سال سوم پرستاری در دانشکده پرستاری مامایی شیراز در سال 1390 انجام گرفت. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب جمع آوری و سپس نمره تفکر انتقادی دو گروه، در مراحل قبل، بلافاصله و دو ماه بعد از مطالعه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که گروه آزمایش در ابعاد تجزیه و تحلیل (001/0≥)، استنباط (001/0≥)، استدلال استقرایی (001/0≥) و نمره کل آزمون (001/0≥) دارای تفاوت معنی داری نیست به گروه شاهد در مراحل مختلف مطالعه بود. در واقع گروهی که تحت آموزش مهارت تصمیم گیری بودند، نمره بالاتری در آزمون تفکر انتقادی کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    بنابراین به نظر می رسد که آموزش های برنامه ریزی شده در بهبود تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری لازم باشد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، تصمیم گیری، دانشجویان پرستاری
  • سهیلا ضیایی صفحات 29-39
    مقدمه و هدف
    ارزشیابی برنامه آموزشی، تعیین عوامل مخل آن و تعدیل آن ها برای تسهیل یادگیری از اصول اخلاقی آموزش است. تنش آموزش بالینی یکی از این عوامل مخل است. لذا، بررسی فوق باهدف تعیین عوامل استرس زای آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی - مقطعی است که جامعه پژوهش آن دانشجویان واجد شرایط امتحان جامع در سه سال متوالی بودند. تمام دانشجویان شرکت کننده در جلسه آزمون جامع تئوری هر سال که به پرسشنامه پاسخ کامل دادند (190 نفر) نمونه پژوهش را تشکیل دادند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته؛ شامل دو بخش متغیرهای فردی و 36 سوال پیرامون عوامل استرس زای آموزش بالینی در 6 حیطه بر اساس مقیاس پنج رتبه ای لیکرت بود. داده ها با نرم افزار SPSS 20 و به صورت توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آزمون همبستگی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره تنش بالینی دانشجویان 62/± 82/2 از 5 بود. حیطهی محیط آموزشی)78/±66/3) استرس زاترین حیطه و عدم همکاری کارکنان با دانشجو و تفاوت در دستورات مراقبتی (26/1±1/4) استرس زاترین فاکتور آموزش بالینی از نظر دانشجویان مامایی بود. حیطهی ارتباطات بین فردی با سه حیطهی احساس های ناخوشایند، برنامه ریزی آموزشی و تجارب تحقیرآمیز همبستگی مثبت نشان داد.
    نتیجه گیری
    توجه به مجموع پرتنش ترین فاکتورهای آموزش بالینی نشان می دهد که در بطن همگی آن ها مشکل فقدان حمایت مربی نهفته است. چون مربی در زمان خاص حضور ندارد، کارکنان اوامر خود را به دانشجو ارائه می دهد. چون می خواهیم فرصت آموزشی را از دست ندهیم، حجم کاری دانشجو افزایش یافته و دانشجو مجبور به انجام برخی اقدامات بدون نظارت کامل است که ترس از اشتباه و ترس از سرزنش را به دنبال خواهد داشت و مجموع این عوامل به علاوه تذکرات مربی، احساس ارتباط نامناسب بین مربی و دانشجو را ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: استرس، آموزش بالینی، دانشجویان مامایی
  • طاهره خزایی، مریم تولیت، طیبه خزایی، محمدرضا حاجی آبادی صفحات 40-47
    مقدمه و هدف
    پرورش قوه استدلال، استنباط و قضاوت مقصد اصلی تعلیم و تربیت است. آموزش مهارت های تفکر انتقادی می بایست اولویت اصلی در برنامه ریزی های آموزش باشد. آموزش تفکر انتقادی می تواند منجر به افزایش یادگیری، کسب مهارت های حل مسئله، تصمیم گیری و خلاقیت گردد، دانشجویانی که تفکر خلاق و انتقادی دارند، کمتر به قضاوت و نتیجه گیری های غلط تئوریکی می پردازند بلکه بیشتر سعی می کنند بر روی موضوعات بالینی متمرکز گردند که می تواند خلا میان آموزش نظریه و بالین را کاهش دهد. مطالعه حاضر باهدف مقایسه توانایی تفکر انتقادی دانشجویان سال اول و آخر کارشناسی رشته های هوشبری و اتاق عمل انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی – مقایسه ای است. جمعیت مورد مطالعه را دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشکده پیراپزشکی بیرجند و فردوس تشکیل می دادند که به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامهی استاندارد کالیفرنیا فرم ب بود و دارای 34 سوال چندگزینه ای با یک پاسخ صحیح در 5 بعد مهارت های شناختی تفکر انتقادی شامل تحلیل، استنباط، ارزشیابی، استدلال استقرایی، استدلال قیاسی بود.
    یافته ها
    از 120 دانشجوی مورد مطالعه 2/38% رشته هوشبری و 8/61% رشته اتاق عمل بودند. 8/60% در دانشکده پیراپزشکی بیرجند و 2/39% در دانشکده فردوس مشغول به تحصیل بودند. 25% مطالعه غیردرسی نداشتند. میانگین نمرات کل تفکر انتقادی دانشجویان ترم اول و آخر رشته هوشبری و اتاق عمل معنی دار نبود اما میانگین نمره حیطه های استدلال قیاسی و استدلال استقرایی بین دانشجویان ترم اول و آخر از نظر آماری معنی دار بود. میانگین نمره مهارت های تفکر انتقادی بین گروهی که مطالعات غیردرسی داشته با گروهی که مطالعه نداشتند در بخش تجزیه و تحلیل معنی دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن نمره مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان سال آخر، بایستی نسبت به نهادینه سازی تفکر انتقادی خصوصا در شرایط بالینی، برنامه ریزی شود.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، آموزش، اطاق عمل و هوشبری
  • صمد ایزدی، لیلا جویباری، ناصر بهنام پور، احمد تقوی، فریبا بیکی صفحات 48-54
    مقدمه و هدف
    انگیزه یکی از عوامل اساسی در یادگیری است و می تواند بر جنبه های مختلف رفتاری دانشجویان در محیط های آموزشی موثر باشد. انگیزه تحصیلی را می توان تنها عامل دارای اثر مستقیم در موفقیت تحصیلی دانست و همچنین سایر عوامل موثر در موفقیت اثرات خود را از طریق انگیزه تحصیلی، بر روند تحصیلی دانشجویان اعمال می کنند. از آنجایی که انگیزه کلید یادگیری دانشجویان هست و دانشجویان رشته های علوم پزشکی مهم تر ین سرمایه نه تنها بر ای جامعه پزشکی بلکه یک سرمایه ملی محسوب می شوند و انگیزش تحصیلی به عنوان نیروی محرک فعالیت های دانشجو و عامل جهت دهنده حرکت محسوب می شود. لذا هر گونه تلاش در جهت تقویت نیروی محرکه در فراگیران بسیار موثر و بااهمیت خواهد بود. این پژوهش باهدف تعیین ارتباط انگیزه تحصیلی و برخی عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شده است.
    روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی بوده که در سال 92 انجام شده است. در این مطالعه 359 دانشجو ترم 2،3،4 با روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه انگیزه تحصیلی بوده که توسط دانشجویان تکمیل شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون کراس کالوالیس و من ویتنی استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که انگیزه تحصیلی دانشجویان در حد نسبتا مطلوبی قرار داشت.
    یافته ها
    ارتباط انگیزه تحصیلی با جنسیت دانشجویان و رشته تحصیلی دانشجویان از نظر آماری معنی دار بود. به طوری که انگیزه تحصیلی دانشجویان دختر بالاتر از پسران (012/0=P) و دانشجویان رشته های بهداشت عمومی و مامایی بالاترین انگیزه و دانشجویان رشته های علوم آزمایشگاهی و بهداشت محیط پایین ترین انگیزه را داشتند (008/0=P). با افزایش انگیزه تحصیلی، عملکرد دانشجویان نیز افزایش یافته است و این ارتباط از نظر آماری تقریبا معنادار است (069/0=P). بین انگیزه تحصیلی با قومیت، سکونت، سطح سواد پدر و مادر ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، وضعیت نمره کل انگیزه تحصیلی دانشجویان در این مطالعه نسبتا مطلوب بود؛ با وجود این انگیزه تحصیلی پسران از دختران پایین تر بوده و بالا بردن انگیزه تحصیلی در دانشجویان رشته های علوم پزشکی که مهم ترین سرمایه نه تنها بر ای جامعه پزشکی بلکه یک سرمایه ملی محسوب می شوند، موضوع بسیار مهمی هست که باید مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگزاران آموزشی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی
  • قدمعلی طالبی، فریبا قادری، میرعلی اعتراف اسکویی صفحات 55-62
    مقدمه و هدف
    آموزش بالینی از مهمترین قسمت های آموزش در علوم پزشکی می باشد که دانشجو ضمن آموزش مهارتهای عملی جدید، به بکارگیری این مهارتها در بالین بیمار می پردازد. آموزش نامه به عنوان یکی از ابزارهای ارزشیابی می تواند سبب ارتقا سطح آموزش بالینی، ارزشیابی و برنامه ریزی آموزشی گردد. با توجه به عدم وجود مطالعه ای در خصوص استفاده از آموزش نامه در آموزش بالینی دانشجویان فیزیوتراپی در سطح کشور و نقایص مطالعات موجود در این زمینه در سایر رشته ها، این مطالعه با تاکید بر محتوای آموزش نامه طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    در این مطالعه مقدماتی 24 نفر دانشجوی فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی در ترم هفتم که تجربه گذراندن واحد کار آموزی به روش رایج را در ترم گذشته داشتند، به روش نمونه در دسترس در چهار مرکز کارآموزی دانشکده توانبخشی تبریز تحت آموزش بالینی به روش آموزش نامه قرار گرفتند نحوه تخصیص این دانشجویان در 4 مرکز کارآموزی به صورت تصادفی انجام شد و نتایج به صورت نظرسنجی از دانشجویان در زمینه های مختلف توسط پرسشنامه کتبی که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی قرار گرفته بود، بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مقدماتی نتایج پرسشنامه ها بعد از مداخله موردنظر به صورت توصیفی بررسی شد. از بین 23 پرسش بررسی شده در پرسشنامه بیشترین رضایتمندی از کاربرد آموزش نامه در آموزش بالینی در مورد آموزش نحوه پرونده نویسی، مستند سازی تجارب و امکان مقایسه آنها در طول ترم های مختلف، بهبود روحیه خود ارزیابی و ثبت نظام مند فعالیتهای آموزشی بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از آموزش نامه در کارآموزی در عرصه دانشجویان فیزیوتراپی می تواند ابزاری ماثر در ارتقا کیفی آموزش بالینی باشد.
    کلیدواژگان: آموزش نامه، دانشجویان فیزیوتراپی، کارآموزی در عرصه
  • کلثوم نامی، حسن قلاوندی، علیرضا حسین پور صفحات 63-72
    مقدمه و هدف
    سبک یادگیری، شاخص عملکرد هر فرد در پردازش و دریافت اطلاعات برای یادگیری است. ویژگی شخصیتی از جمله عوامل موثر بر سبک یادگیری است و آگاهی از ویژگی های شخصیتی، برای مقابله موثر با مشکلات زندگی مفید و سودمند است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی دانشجویان با سبک یادگیری آنان، که در میان دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس انجام شده است.
    روش ها
    روش پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی است و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس بوده است که با استناد به جدول مورگان 300 نفر به عنوان حجم نمونه آماری در نظر گرفته شد. برای گردآوری داده های پژوهش، از دو پرسشنامه استاندارد پنج عاملی شخصیت (NEO.FFI) و پرسشنامه سبک یادگیری کلب استفاده شده است که پایایی و روایی ابزار در حد مطلوب گزارش شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تحلیل مانوا و تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین مولفه های ویژگی های شخصیتی (برونگرایی، اشتیاق به تجارب تازه و توافق پذیری) با سبک یادگیری دانشجویان رابطه معنادار وجود دارد اما در دو مولفه روان رنجوری و وظیفه شناسی رابطه معناداری وجود ندارد. علاوه بر این، بعد برونگرایی با سبک یادگیری همگرا رابطه منفی و معنی دار (48/0 -= β، 000/0P=) و بعد اشتیاق به تجارب تازه رابطه مثبت و معنی دار (29/0 -= β، 01/0(P= با سبک یادگیری همگرا و همچنین رابطه مثبت و معناداری (37/0 = β، 001/0(P= با سبک یادگیری واگرا و بعد توافق پذیری رابطه منفی و معناداری (27/0 -= β، 02/0(P= با سبک یادگیری واگرا دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از تحلیل مانوا و تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین مولفه های ویژگی های شخصیتی (برونگرایی، اشتیاق به تجارب تازه و توافق پذیری) با سبک یادگیری دانشجویان رابطه معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: روان رنجوری، برونگرایی، گشودگی نسبت به تجربه، وظیفه شناسی، توافق پذیری، سبک یادگیری کلب
|
  • M. Hosseinzadeh, E. Fathi, Azar, F. Rahmani Pages 1-8
    Introduction
    Considering the factors that affect academic achievement is particularly important. Emotional Intelligence mentioned as an important factor in many researches and is defined as set of knowledgeandsocio-emotionalabilitiesthataffectour overall ability to respond to environmental requirements. The aim of this study was to determine the relationship between emotional intelligence and academic achievement of students in Iranian universities.
    Methods
    In this Meta-analysis, databases such as SID, Magiran,Medlib, Irandoc, Pubmed, Scopus and all medical and psychological journals were searched with keywords like “Emotional Intelligence", “Academic achievement" and " students". After discardingduplicatearticles, 36 articled were reviewed, among them 17 articles were irrelevant and discarded. Finally given thepurpose ofthe study, 19 articles included in the study and combination Fisher method were used to analyze the data.
    Results
    According to the combination Fisher method the product of p-values were calculated and then the logarithm were taken and multiplied by -2. Sum of them was equal to 147.03. Sum of p-values in 38 degree of freedom (n = 19) were lower than expected so calculated Chi-Square value were significant at a significance level of less than 0.01, it means that there is a significant relationship between emotional intelligence and academic achievement of students in Iran.
    Conclusion
    Results of this study indicates there is a significant relationship between emotional intelligenceand academic achievement in Iranian students. Given that emotional intelligencecan be learned and acquired to some extent, so it is recommended that in academic environments besides teaching intelligence and cognitive talents, emotional intelligence consider in educational programs to help students to cope better with the pressures of studying and community and less fall.
    Keywords: Emotional Intelligence, academic achievement, students, meta, analysis
  • Khadijeh Heidari Gorgy, Negin Jabbary, Ghorban Mohammad Koochaki Pages 9-19
    Introduction
    Bourdieu argues that the class structure of the advanced societies to determine not only the economy, but also on the economy or economic capital, social and cultural capital as well as to analyze the levels of these communities must be considered. Bourdieu's Cultural capital expression is recognition and understanding of culture and the transcendent arts, and proportionate act procedures. The aim of this research is to study the relationship between cultural capital with Student's learning and study strategies in Gorgan University of medical sciences.
    Methods
    This research is a kind of descriptive – correlation investigation and has been carried out according to field study. The second to fourth-year students in the fields of medicine, health, nursing and midwifery, medicine and dentistry, studying in Gorgan University of medical sciences. The statistical society of this project includes 765 students. Of those, 262 students based on the table krejcie -Morgan as the sample size and randomly were selected. To measure the variables of the Learning and Study Strategies Inventory Wayne Stein (1987) and cultural capital questionnaires have been used in order to collect the data. In order to evaluate the existence of the relationship and the correlation between the variables and for the prediction of the dependent variable, independent variables through multiple regressions were used to SPSS 16 Software.
    Results
    The results of the research showed that there was a significant relationship between cultural capital with Learning and Study Strategies. There was a significant relationship between institutionalized cultural capital and Will and Self-Regulation. In other words, whatever the institutional capital increase in students, the student's enthusiasm and self-regulation regarding the use of learning and study strategies increases, therefore, whatever the quality of the student's families from culturally is higher, the application of their learning and study strategies is also higher. But there was not a significant relationship between objectified cultural capital and Skill. There was a significant relationship between institutionalized cultural capital with three dimensions of Learning and Study Strategies (Skill, Enthusiasm, and Self-Regulation). Also there was significant relationship between embodied cultural capital and only enthusiasm. This means that by increasing the consumption of cultural products, the student's desire on the application of learning and study strategies will increase.
    Conclusion
    The results of the research showed that there was a positive and significant relationship between cultural capital with dimensions of Learning and Study Strategies. This means that whatever social class, family background, different investment and commitments towards the training and education of student's increases, the application of their learning and study strategies will be increased.
    Keywords: cultural capital, Learning, study strategies, objectified, institutionalized, embodied
  • R. Beigi, S. Abedini Pages 20-28
    Introduction
    Citical thinking & decision making skills are a requirement for nurses to be safe, competent and skillful practitioners and suggest these are essential to true autonomy and as the hallmark of the effective nursing care.
    Methods
    This was a semi experimental study conducted on a randomly-selected experimental and control group, in 2011. The participants were 51 senior nursing students from Shiraz nursing and midwifery school. Pre and post tests were applied. The data was gathered using a questionnaire involving demographic information along with California Critical Thinking Scale. The critical thinking scores of the two groups were assessed before, right after and two months after the study.
    Findings: The findings presented the statistically significant differences of the experimental group in terms of analysis (
    Conclusion
    The decision making training would be a structured training program for the nursing students in order to improve their critical thinking.
    Keywords: Critical Thinking, Decision Making, Nursing Students
  • S. Ziaee Pages 29-39
    Introduction
    Evaluation of educational program, identification and adjustment of its detrimental factors to facilitate learning are among ethics of education. Clinical education stress is one of the detrimental factors. Therefore, this study aimed to determine clinical education stressors from the view point of midwifery students of Islamic Azad University, Kazerun branch.
    Methods
    This study was a descriptive - cross-sectional study. All qualified midwifery students to comprehensive exam in three consecutive years formed study population. All students participating in the comprehensive test session that completed the questionnaires (190) formed the study samples. Data were gathered by a researcher made questionnaire containing two parts of individual variables and 36 questions about stressor factors of clinical education in 6 areas based on five-point Likert scale. SPSS 20 as frequency distribution, mean, standard deviation and correlation were used for data analysis.
    Results
    Clinical stresses mean score of students was 2.82±0.62 out of 5. In view of students, the most important stressor area was educational environment (3.66±0.78) and the most important stressor factor was lack of cooperation of staff and services staff with students and differences in health care directives (4.1±1.26). The area of interpersonal relationships showed positive correlation with the three domains of unpleasant feelings, educational planning and humiliating experience.
    Conclusion
    Considering all of the most stressor factors of clinical education indicate that at the heart of all of them lies the lack of training support. Because trainer is not present at a particular time, the personnel transfer their offers to student. There is an increased workload of students and they have to do some works without complete supervision because we want not lose educational opportunities. This will lead to fear of mistakes and fear of being blamed. These factors together as well as the trainer notifications lead to feeling of improper relationship between trainer and student.
    Keywords: Stress, Clinical Education, Midwifery Students
  • T. Khazaei, M. Tolyat, T. Khazaei, Mr Hajiabadi Pages 40-47
    Introduction
    Raising powers of reasoning, inference and judgment, is the main destination. Critical thinking skills education should be the main priority in the education program planning. Teaching critical thinking can lead to increased learning, problem-solving skills, decision making and be creative. students who have critical and creative thinking have less wrong theoretical judgments and conclusions, but rather try to focus on clinical issues that can be reduce the gap between theoretical and clinical training. This study compared the ability of critical thinking in first year students and senior undergraduate courses anesthesia and operating room.
    Methods
    This study is a cross sectional. The population included operating room and anesthesiology students at paramedical and ferdous faculties using convenient sampling. The data gathering tool was a questionnaire form B standard California has 34 multiple choice questions with one correct answer in the next five cognitive skills, critical thinking and analysis, inference, evaluation, inductive reasoning, reasoning inductive.
    Results
    Amony 120 participants students, 38.3% were anesthesiology students and 60.8% were operating room students. 60.8% studied at Birjand paramedic school and 39.2% were in ferdows college. 25% students, had not nonrelated subjects. There and no signiticant differences mean about not nonrelated subjects. Tere are no signiticunt differences mean about critical thinking in junior and senior anesthesia and operating room students. However, in deductive and inductive reasoning, domain mean scores were significant. Also, the mean scores critical thinking in between groups that they had not nonrelated study were significant. (P
    Conclusion
    Given the low scores of final year students critical thinking skills, critical thinking, scheduled to be especially in conditions appropriate to the institutional clinical trials.
    Keywords: Critical thinking, education, operating room, anesthesia
  • S. Izadi, L. Jouybari, N. Behnampoor, A. Taghavi, F. Baiky Pages 48-54
    Introduction
    Motivation is one of the major factors in learning that can affect on various aspects of the students behavior in an educational environments. Academic Motivation can be just causes a direct effect on academic achievement and other effective factors in success act their effects through academic motivation on the students to apply. Since motivation is the key of students learning and medical students are the most important capital of not only for the medical community but are a national asset and academic motivation is as the driving force of students activities and Managing director moves so any attempt to strengthen the students would be the most effective and important. This study aims to determine the relationship between academic motivation and associated factors of the Golestan University of Medical Sciences students.
    Methods
    This descriptive - analytical research was done in 2013. In this study 359 students of 2,3,4 semesters were selected by Method Census. Academic Motivation ques tionnaire was completed by the students. For Analysing of data was used Mann-Whitney and cross Kalvalys test.
    Results
    Results showed that academic motivation of students was at good level. There was a significant relation Between students motivation with gender and field of students female students were more motivated than male students (P=0.012) and students of Public Health and Midwifery had higher motivation and students of Environmental Health and Laboratory Sciences had lower motivation (P=0.008). There was significant relation between student’s motivation with academic achievemen and this relationship is almost significant. There was no significant relationship between academic motivation with ethnicity, residence, leve l of father P>0.05 and mother education.
    Conclusion
    Based on the findings, the total number of student's motivation for this study was relatively good, despite the motivation of boys to girls is lower, raising the motivation of medical science students is very important that should be considered by planners and policymakers.
    Keywords: Motivation, Students, University of Medical Sciences
  • Ga Talebi, F. Ghaderi, Ae Oskouei Pages 55-62
    Introduction
    Clinical education plays an important role in medical education, in which students learn new skills and obtain knowledge of their usage in patients. Log book, as an evaluation tool, can be used to improve the clinical education levels as well as educational planning and evaluation process. Since there is no study about the usage of log book in clinical education of physiotherapy students in Iran, and due to the incomplete studies on log book usage in other disciplines, our study aimed at using log book in clinical education of physiotherapy students with the emphasis on the content of log book.
    Methods
    Twenty four undergraduate semester 7 physiotherapy students, who have already experienced the routine clinical education, were selected using convenience sampling. The students were allocated randomly into 4 clinical education centers affiliated with the Faculty of Rehabilitation. They were educated and evaluated for the whole semester by using log book. A valid and reliable written questioner in different educational domain was used for analysis.
    Results
    In this preliminary study, our finding following the intervention (log book) demonstrated descriptively. The study results showed that among 23 analyzed educational items, the students’ most satisfactions by using log book obtained from the education of physiotherapy recording manner, documentation of experience and their possible comparison in different semesters, improvement of self-evaluation spirit, and systematic recording of educational tasks.
    Conclusion
    Log book in clinical education of physiotherapy students can be used as an effective tool in improvement of the quality of clinical education.
    Keywords: Log Book, Physiotherapy Students, Clinical Education
  • K. Nami, H. Ghalavandi, Ar Hosseinpoor Pages 63-72
    Introduction
    Learning style is performance indicators for each individual in the process of receiving information for learning. Personality traits are the factors affecting learning styles and Knowledge of personality is helpful to effectively tackle the problems of life. The purpose of this study was to investigate the relationship between personality traits and and kolb learning style that among Bandar Abbas University of Medical Sciences was conducted.
    Methods
    Research method was correlation, and statistical population included and 300 students participated in this study Participants were asked to complete the five factor personality questionnaire (NEO-FFI) and kolb leaning style questionnaireThe reliability and validity of the scales were reported optimal. In order to test study hypothesis multiple regression analysis and MANOVA were used.
    Results
    The results showed that there were significant relationships among the components of personality traits (extraversion, agreeableness desire for new experiences) and their lerning style. But there was no significant relationship between neuroticism and duti fulness. In addition, there is the significant negative correlation between extraversion and converging learning style (P=0.00, β=-0.48) and the desire for new experiences has a significant positive relationship with converging learning style (P=0.01, β=-0.29). There is the significant negative correlation between agreement and divergent learning style (P=0.02, β=-0.27) and the desire for new experiences has a significant positive relationship with converging learning style (P=0.001, β=-0.37).
    Conclusion
    The results showed that there were significant relationships among the components of personality traits and their lerning style. But there was no significant relationship between neuroticism and duti fulness. In addition, there is the significant negative correlation between extraversion and converging learning style. And the desire for new experiences has a significant positive relationship with converging learning style. There is the significant negative correlation between agreement and divergent learning style. And the desire for new experiences has a significant positive relationship with converging learning style.
    Keywords: Neuroticism, Extroversion, Openness to Experience, Agreeableness, Conscientiousness, Kolb Learning Style